III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 21:46   #3601
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

dobranockam!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 21:46   #3602
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

dobry wieczor
dopiero teraz mam czas Was nadrobic
u mnie dzis spokojny dzien, po obiadku drzemnelam sie troszke, ale Iga wariowała i za bardzo pozycji sobie znalesc nie mogłam.
Moja chrzesniaczka ( 6 lat) juz sie tak doczekac nie moze malutkiej ze dzien w dzien mnie caluje w ten brzuch, rozmawia do niego a jaka ma frajde jak faluje to cala papa jej sie cieszy
ja tez dzis znajomej zdj ogladam na fc urodzila w czerwcu , mała jest tak sliczna ze nie moge sie napatrzec! normalnie juz chce ten wrzesien, chce czytac relacje z naszych porodow i ogladac te nasze skarby jejku
ahh no i jutro jedziemy zamowic wozek
Tamlin sliczna cora napewno po mamusi
Weronika ale ciuszki upolowalas, a cena masakra , te spodenki sa mega !!
Katee odpoczywaj, alez ci zazdroszcze tego morza, plazy ehh
witam nowa mamusie

i ide w kime zaraz oczy mi sie juz kleja

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 21:51   #3603
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja tez mialam wczoraj aktywny dzien to chociaz mialam cukier niski a dzis masakra,boje sie bo wciaz mam kolo 200.Co sie moze stac dzidziom jak mam te cukrzycę....
ja,ale tylko jak już bedzie potrzeba przy odparzeniu

matko jak mi sie chce pic i spać
Ja też będę używa tylko i wyłącznie gdy już wyjdzie odparzenie.

Picie i spanie to z reguły właśnie objaw wysokiego cukru. Chociaż spanie to też objaw niskiego . Czasem przy niskim pojawia się też drętwienie rąk. A przy wysokim np. pocenie.
Dużo chyba zależy od organizmu. Piszę po prostu to, co wiem po mamie swojej, bo Ona ma cukrzycę od 7roku życia.

Katee - Świetnie, że pogoda dopisuje! Obyś wróciła w dwupaku No i zdjęciami.. pobiłaś wszystko . Aż chce się gdzieś wyjechać..

Widziałam, że na temat ilości tetry i flaneli pisałyście. Więc ja mam malutką ilość.
12białych tetr, 2kolorowe i 2kolorowe flanele

Ja dzisiaj baaardzooo mało chodziłam, tylko tyle, co musiałam, a i tak czuje nacisk na szyjkę. Więc już chyba nic w tym kierunku nie da się zrobić . Pozostało mi czekać na środową wizytę i prosić o dotrwanie w dwupaku do tego 38tygodnia..
Stary 2012-08-05, 22:01   #3604
coventry
Raczkowanie

witam się i ja wieczornie
dziś pół dnia spędziłam przy komputerze bo w koncu zabieram się za zakupy i mam totalny metlik w głowie - bo juz sama nie wiem jaki materac do łózeczka kupić, tzn. z czego i jak gruby, no i pościel bo nie chce zeby trafiła mi się jakas szorstka, czy któras z Was zamawiała może z firmy My sweet baby? no i prześcieradła to nie bede kupowac frote tylko chyba bawełna bo pamiętam że któraś z WAS kiedys pisała ze jersey to bardzo cienki, może znajde satyne bawełnianą to tez chetnie zakupię, a i czy może któraś z WAS kupowała taki leżaczek frotte do wanienki bo słyszałam ze to bardzo pomocna sprawa tylko mam problem czy lepszy mniejszy czy większy - chodzi mi o kąt nachylenia bo jak doczytałam to sa dwa rozmiary ( ale to chyba dobra srawa bo tą frotę to mozna prac w pralce i usuwac bakterie)no ale czy ten lezaczek pomaga dla niedoświadczonych rodziców - chyba tak
konczitko ja zrobie tak jak Ty, tez maiałm kupowac duzego rogala ale jak zobaczyłam te Twoje spodnie to stwierdziłąm ze to dla mnie must have po porodzie także dzieki za pomysł
tylko jaki to rozmiar zamówić
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 22:29   #3605
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Wróciliśmy. Mieliśmy piękną pogodę, popsuła się dopiero jak wracaliśmy. Odpoczelismy bo czeka nas męczący tydzień.

Troche nadrobiłam, z tego co pamiętam:

Witam nową Mamusię
Katee odpoczywaj i zycze dobrej pogody.

Bedę się na dzisiaj żegnać. Dobranocki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 22:46   #3606
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja mam tak drugi raz Chociaż tak teraz zerknęłam w lustro i w sumie są na równi

Ja ZZO nie miałam więc niewiem jakie to uczucie, ale na chłopski rozum aby przeć trzeba mieć skurcze parte, bo wtedy główka jest już nisko w kanale i sama napiera, stąd nazwa. Więc jak się nie czuje to nikt nie wie czy to już. To rodząca kieruje porodem, to ona wie najlepiej co czuje. Tak więc dawka powinna być taka aby zmniejszyć ból a nie całkowicie go wyłączyć.

dlatego zzo daja najpozniej do 7/8 cm rozwarcia, tak nam na sr mowili no bo jak dadza pozniej to juz wtedy mozna nie czuc tych partych w ogole.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanko.

ma któraś z Was lub widziała na żywo ten kombinezon?

http://allegro.pl/mothercare-jesienn...519978184.html

czy on będzie wystarczający na zimę, czy potrzebny grubszy?

czy cieplejszy będzie jednak ten?

http://allegro.pl/mariquita-kombinez...539472307.html
ja bym wziela ten drugi, sama mam tej firmy marquita i jest na prawde fajny

Cytat:
Asiulka dacie radę. Pamiętasz jaka ja byłam miesiąc temu przerażona? A jak przeprowadzałam się z Poznania do Wałcza i Paula miała rok i 4 miesiące to jakoś to sprawniej poszło
Zmieniliśmy Paulince łóżko na jedyneczkę, powiesiliśmy obrazki, jeszcze Kropek musi Pauli sznur co sobie sama ukręciła powiesić.
Macie fotę kręcenia sznura w skansenie w Klukach i sprawdzanie jego wytrzymałości z ciocią Darią:
córa prześliczna!! i te blond włoski
juz sie mojej ksiezniczki nie moge doczekac

Cytat:

dziewczyny, kupujecie swoim maluszkom jakiś pamiątkowy album? właśnie przeglądam w necie ale tyle tego jest, że głowa pęka
my dostalismy w prezencie, mam nadzieje, że sie zmobilizuje zeby te zdjęcia wywoływać i tam wklejac

Cytat:
Dziękuję w imieniu Paulinki
Kropek mi pazury u nóg zachlapał i czuję się jak człowiek
Poza tym kładę się bo znów brzuch zaczyna wariować i boli.
odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

i co ja jeszcze chciałam ? aaa waga .. no tak - ja nadal na nią nie wchodzę ale pewnie do 17kg dobiję .. chociaż staram się ale co z tego jak mnie dopada głód a jogurt owoc czy kefir nie wystarcza chce mi się pieczywa i basta albo makaronu z sosem i co poradzić? mąż tylko się śmieje że go przegoniłam - dziad nie ? zresztą ja zawsze duża byłam ... cóż poradzić, później będziemy śmigać z dzidkami na długie spacery i karmić będziemy i będziemy ćwiczyć
ja tez tak mam...musze zjesc cos konkretnego bo inaczej zaraz jestem glodna....tak samo u mnie sie platki na sniadanie nie sprawdzaja, nie syci mnie to w ogole

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A jeszcze nie wiem czy fajna, bo dopiero dziś zamówiłam

Jak dojdzie, to od razu zdam relację

A o jaki rogal Ci chodzi? Wiadomo - zawsze lepiej kupić sobie ciuch, który starczy na dłużej - ja wychodzę z takiego założenia

Wiecie co, wyprałam te tetry i aż się popukałam w łeb, bo kupiłam ich 35!!! Po co mi aż tyle!
no to zaszalałas ja mam tylko 10, z czego 7 tetrowych i 3 flanelowe

Cytat:

tak z mojego doświadczenia mogę poradzić by wstęp zostawić sobie na koniec a zająć się środkiem pracy. bo w sumie dopiero po skończeniu pisania wiadomo dokładnie co w danej pracy się zawarło. ale to tylko taka luźna wskazówka, mi tak po prostu było dużo wygodniej
dokładnie wstep i zakonczenie na sam koniec

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
dziś pół dnia spędziłam przy komputerze bo w koncu zabieram się za zakupy i mam totalny metlik w głowie - bo juz sama nie wiem jaki materac do łózeczka kupić, tzn. z czego i jak gruby, no i pościel bo nie chce zeby trafiła mi się jakas szorstka, czy któras z Was zamawiała może z firmy My sweet baby? no i prześcieradła to nie bede kupowac frote tylko chyba bawełna bo pamiętam że któraś z WAS kiedys pisała ze jersey to bardzo cienki, może znajde satyne bawełnianą to tez chetnie zakupię, a i czy może któraś z WAS kupowała taki leżaczek frotte do wanienki bo słyszałam ze to bardzo pomocna sprawa tylko mam problem czy lepszy mniejszy czy większy - chodzi mi o kąt nachylenia bo jak doczytałam to sa dwa rozmiary ( ale to chyba dobra srawa bo tą frotę to mozna prac w pralce i usuwac bakterie)no ale czy ten lezaczek pomaga dla niedoświadczonych rodziców - chyba tak
konczitko ja zrobie tak jak Ty, tez maiałm kupowac duzego rogala ale jak zobaczyłam te Twoje spodnie to stwierdziłąm ze to dla mnie must have po porodzie także dzieki za pomysł
ja moge ci polecic przescierdało taki http://allegro.pl/przescieradlo-100-...528792961.html
posciel tez mam z tej firmy.
a materac my kupilismy ten : http://allegro.pl/materac-lateksowy-...tml#tabsAnchor

wrocilismy od rodzinki. zebrałam komplementy,że w ogóle nie widac żebym w ciazy była, no oprócz brzuszka..tak to energia i figura ta sama miło tak uslyszec

dobranoc mamuśki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 23:16   #3607
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
to super że nie za wiele .. cieszyć się tylko [/COLOR]

gda ja myślałam o tym http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...529877002.html no ale cena powalająca jest ... zreszta ja już mam ten 35t (36t) tak? więc jakby przyszedł to by około 37 - 38t był więc na krótko radość ... a chce te spodnie ooo http://allegro.pl/spodnie-wyszczupla...511100805.html muszę powiedzieć że duspko i uda mi urosły ale jak się leży i siedzi to gdzieś się to odkładać musiało .. i jest skutek ... więc chyba na te spodnie się zdecyduję a rogala małego do karmieni zakupię

ja mam tez z 35 pieluch ale z tego 10 mam kolorowych i 5 flanelowych myślę że będą do łóżeczka do kąpieli do wózeczka nie wszystkie na raz wyciągnę ... jutro wypiorę 12 białych i 5 kolorowych i 3 flanelowe
No ja też myślę, że nie warto tego wielkiego rogala teraz już kupować... Lepiej się obłożyć zwiniętą kołdrą i poduchami, a kupić tę małą fasolkę wygodną do karmienia

Ja wyprałam i poprasuję już wszystkie pieluchy i będą ładnie czekały złożone, aż kiedyś je wyjmę I mam same białe i żadnej flaneli...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 06:44   #3608
colds
Zakorzenienie

Chciałam ponadrabiać, poodpisywać, ale widzę, że pierwszy raz niebardzo mam na co Szok!

W takim razie chwalę się, że zaczęliśmy 37tydzień
Stary 2012-08-06, 06:45   #3609
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
noc przespałam i czuje się dość fajnie .. ciekawe jak długo ...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja też będę używa tylko i wyłącznie gdy już wyjdzie odparzenie.

Picie i spanie to z reguły właśnie objaw wysokiego cukru. Chociaż spanie to też objaw niskiego . Czasem przy niskim pojawia się też drętwienie rąk. A przy wysokim np. pocenie.
Dużo chyba zależy od organizmu. Piszę po prostu to, co wiem po mamie swojej, bo Ona ma cukrzycę od 7roku życia.
:

właśnie ja mam tak że śpiąca bywam no i piję sporo robiłam dwa razy cukier i jest w normie .. sama już nie wiem czemu tak mam ....

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość

ja sobie to tak przemyślałam właśnie ... i zdecydowałam, że do karmienia rogal będzie mały pewnie coś takiego jak Gda nabyła .. a spodnie będą dla mnie co by pomogły w powrocie do wcześniejszej wagi

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No ja też myślę, że nie warto tego wielkiego rogala teraz już kupować... Lepiej się obłożyć zwiniętą kołdrą i poduchami, a kupić tę małą fasolkę wygodną do karmienia

Ja wyprałam i poprasuję już wszystkie pieluchy i będą ładnie czekały złożone, aż kiedyś je wyjmę I mam same białe i żadnej flaneli...

teraz to już właśnie nie warto .. pewnie w 20t bym się na niego mogła zdecydować .. ale przegapiłam i tyle ...
no nic, będziemy tetrowe mamuśki nie ?

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Chciałam ponadrabiać, poodpisywać, ale widzę, że pierwszy raz niebardzo mam na co Szok!

colds - rany julek to już tuż tuż .. jak zaczniesz 39 to ja już będę cała spocona
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 07:07   #3610
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki,
zmykam nadrabiać co tam wczoraj naskrobałyście
napiszę tylko, że wczoraj już nie bolał mnie brzuch i dziś odpukać też jeszcze nie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 07:22   #3611
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Zmykam do pracy. Odezwe się później

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 07:24   #3612
angel166
Zakorzenienie

iwoncia więc może stąd ta różnica sobota-poniedziałek
alfabia oj dziękuję Ci bardzo kochana za miłe słowa śliczny brzusio
mama36witamy Ciebie i synka. Współczuję utraty dziecka, moja poprzednia ciąża obumarła w 10 tygodniu i też teraz jestem pełna obaw. Najważniejsze jest, by starać się myśleć pozytywnieMUSI BYĆ DOBRZE! innej opcji nie ma jak to mówi mój mężul
tamlin śliczna córeczka
kate zazdroszczę Ci udanego odpoczynku
colds

dobra nadrobiłam niedzielne pogaduszki, wypiłam kakao i zmykam robić tosty

Jagódka
Stary 2012-08-06, 07:54   #3613
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzien dobry u nas slonecznie dzisiaj,mezul ma dzisiaj urodzinki ale nie obchodzimy ich jakos bardzo bo jestesmy przed wyplata ale upieklam mu karpatke i dmuchal z synkiem swieczke.
My czujemy sie dobrze,ale wieczorkiem pobolewal jak na okres no ale juz jest dobrze

Witam nowa mamusie i gratuluje nowych tyg.
My w tym tyg mamy wizyte to zobacze ile mamy na plusie ostatnio bylo 2 kg.
W ciagu dnia nie mam dostepu do neta bo tel mi sie zepsol i wieczorem mam meza tel z netem. Dlatego mnie malo.
Milego dzionka kochane

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:13   #3614
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Colds już coraz bliżej donoszenia dasz radę

Ja właśnie piję kawkę i zabieram się dzisiaj za biznes plan bo będę ubiegać się o dotacje z unii
Ogólnie wczoraj byliśmy u nas nad wodą i teściowa z koleżanką powiedziały że nie dotrwam do 20 bo juz inaczej wyglądam. teściowa mnie widzi prawie codziennie więc może rzeczywiście.. wogóle jakieś przebarwienia mi powychodziły na ciele muszę w jakiś dobry krem zainwestoiwać może jakiś polecicie?? dzisiaj idę na kontrolę bo mój gin mnie teraz chce bardzo często oglądać..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:17   #3615
weronika_91
Zakorzenienie

Witam mamuśki w poniedziałkowy poranek

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki,
zmykam nadrabiać co tam wczoraj naskrobałyście
napiszę tylko, że wczoraj już nie bolał mnie brzuch i dziś odpukać też jeszcze nie
to super, oby tak dalej

Cytat:

jejku to już tak bliziutko końca

Jeśli chodzi o pieluszki to my mamy 12 tetrowych zwykłych, 3 tetry kolorowe oraz 3 flanelki

Dzięki za odp w kwestii sudocremu

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
dzisiaj idę na kontrolę bo mój gin mnie teraz chce bardzo często oglądać..
i daj znać tuż po wizycie
Stary 2012-08-06, 08:17   #3616
lourose
Wtajemniczenie

Mama36, witaj

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mi też przychodzi tak 2 kg na miesiąc, według mnie jest to w normie ale ona twierdzi, że jak jeszcze przytyje to będzie trzeba poród wywoływać
Wiadomo, że jak urodzę Tośkę to postaram się w jak najszybszym tempie zgubić zbędne kilogramy, bo szczerze powiedziawszy ważę nie za mało bo ponad 100
Też myśleliśmy o Antoninie, ale została Zofia Pierwszy raz słyszę o tym że poród trzeba będzie wywołać ze względu na wagę...

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam
Od razu zaliczyliśmy plaże i się zpiekliśmy,dziś powtórka z rozrywkipiecze.. .brzuch zasłaniam,w ogóle to ludzie się dziwnie patrzą na ciężarną na plaży,choć nie jestem jedyna...
Ale Wam zazdroszczę my byliśmy tydzień temu nad wodą w Niedzicy, miałam 2 częściowy kostium bo tylko w ten się wcisnęłam i powiem Wam że wywoływałam niemałą sensację

Cytat:
Jupi!!!

Dziś znowu zapowiada się skwar niemiłosierny... Byliśmy wczoraj na Batmanie i w połowie filmu chyba siadła klimatyzacja, cała sala pełna więc zaraz zrobiło mi się słabo i niedobrze i musieliśmy wyjść
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:18   #3617
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzień dobry, ja juz mam dosyc tego niewysypiania sie
W sobote sie zmęczyłam to myślałam że będe fajnie spać, a tu kicha
Wczoraj ciągle drzemki mnie brały i do tego chłop mnie wkur..ał.
Noc dzisejsza też do bani bo upał i te bieganie do kibelka.
Mały chociaż fajnie spał i mnie nie kopał. Dodatkowo myślami jestem nad morzem bo moi rodzice w nocy pojechali z rodziną mojego brata
I taki mam poranek że masakra.
A jeszcze przed chwilą kominiarz łaził mi po mieszkaniu i sprawdzał czy cug jest
Domofon mi sie spierdzielił i chyba mnie czeka po raz któryś udanie sie do administracji i opierdzielić ich tam bo nie potrafią naprawić

Jedyna dobra wiadomość to taka że dziś zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
iwoncia więc może stąd ta różnica sobota-poniedziałek
No to powinnaś mieć termin na 15 września a nie 17
Zresztą wątpie żeby te terminy sie zgodził z wyjściem dzidziolków

Co za skwar dzisiaj znowu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:27   #3618
weronika_91
Zakorzenienie

angel ja od jakiegoś miesiąca mam tak że kakao muszę zaliczyć rano a czasem i wieczorem też a wcześniej to bardzooo ale to bardzoooo rzadko je piłam

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mały chociaż fajnie spał i mnie nie kopał. Dodatkowo myślami jestem nad morzem bo moi rodzice w nocy pojechali z rodziną mojego brata
A jeszcze przed chwilą kominiarz łaził mi po mieszkaniu i sprawdzał czy cug jest
Domofon mi sie spierdzielił i chyba mnie czeka po raz któryś udanie sie do administracji i opierdzielić ich tam bo nie potrafią naprawić

Co za skwar dzisiaj znowu
Bidulka ja na siuśki wstaję tak około 4 razy ale momentalnie potem zasypiam na szczęście
Gratki za rozpoczęty kolejny tydzień
No niestety, zapowiada się kolejny upalny dzień ....
Stary 2012-08-06, 08:31   #3619
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry
nie wyspalam sie .. tak mnie gaaaaaaaardlo boli ze umre chyba

Colds za 37 tydzien
Iwoncia za 35 tydzien

ja zjadlam sniadanko i nie wiem co robic.. ogolnie nuuuuda, moze sie kimne jeszcze

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:49   #3620
colds
Zakorzenienie

Iwoncia - Graty tygodnia nowego!

I dziękuje dziewczyny za gratulacje

Właśnie dzwoniłam do przychodni i się okazało, że u mnie w mieście położna przychodzi przed porodem również. Od 23tygodnia. Jak się dowiedziała, że ja już na końcówce to zaczęła się śmiać, no ale skąd ja miałam niby wiedzieć
No nic . W każdym razie umówiłyśmy się na jutro, na pierwszą wizytę
Stary 2012-08-06, 08:51   #3621
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Ciekawe czy będzie pierwsza z dzidziusiem w ramionach
Stary 2012-08-06, 08:55   #3622
Almariel
Zakorzenienie

Hej
Jak zwykle masa nadrabiania po weekendzie, no ale postaram się chociaż po łebkach nadrobić.

My mamy dzisiaj wizytę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 08:55   #3623
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Oj ktoś wstał lewą nogą, ale brak porządnego snu na pewno nie sprzyja.

To jedyne 5 tygodni nam zostało.
Stary 2012-08-06, 08:57   #3624
angel166
Zakorzenienie

iwoncia wg om na usg wychodzi mi 15 września, wg pomiarów malutkiej 18 września a mój ginek wyliczył ,ze wg miesiączki 17 września bo 10+ 7 ale ja się i tak tych dat nie trzymam, bo znając życie na bank nie wytrwamy tak długo, pewnie będzie początek września zobaczymy jak tam łożysko wygląda 20 sierpnia, wtedy ostatnie usg i odstawianie fenka 35 tygodnia to tak czy siak idziemy prawie łeb, w łeb

Jagódka
Stary 2012-08-06, 09:01   #3625
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dobrze, że poszłam na to L4. Ciężko się dzisiaj siedzi, powietrza mi jakoś brakuje, chociaż upałów na szczęście u nas dzisiaj nie ma i póki co nie zapowiada się.

Domyślam się, że było o tym kilka razy, ale się zapytam. Jak wy odczuwacie te próbne skurcze? Coś jak mocniejszy ból miesiączkowy odczuwalny raczej z tyłu w dolnej części kręgosłupa i rozchodzący się na nogi?
Pamiętam, że pisałyście że ten ból powinien wędrować od góry brzucha do dołu, ale ja jeszcze czegoś takiego nie czułam ani razu.
Stary 2012-08-06, 09:08   #3626
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

My mamy dzisiaj wizytę.
Kciuki zaciśnięte
Stary 2012-08-06, 09:09   #3627
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej
Jak zwykle masa nadrabiania po weekendzie, no ale postaram się chociaż po łebkach nadrobić.

My mamy dzisiaj wizytę.

Jagódka
Stary 2012-08-06, 09:12   #3628
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Kciuki zaciśnięte
Cytat:
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:13   #3629
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Mnie jak zwykle nic się nie chcę, trudno mi się zebrać aby coś sensownego zdziałać! Poza tym od tygodnia mam znowu mdłości i jak w ciągu pierwszych trzech miesięcy wymiotowałam 4 razy tak w samym zeszłym tygodniu już 3 razy :/ Nie wiem co jest, ale mam nadzieję, że to nie jest groźne.
Dzisiaj moja mama wstawia pierwsze pranie z Dzidziusia ubrankami. Wszystko składowałam u Niej dlatego też ona podjęła się zadania przygotowania tego
Wkurza mnie fakt, że nie mamy jeszcze ustalonego imienia. Bardzo podoba mi się Maja i zawsze myślałam o tym imieniu, ale ostatnio skłaniam się też ku Kalinie. Podoba mi się jeszcze Nadia i Maria i Zoja, ale to już bardzo wymyślne.
Stary 2012-08-06, 09:16   #3630
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Mnie jak zwykle nic się nie chcę, trudno mi się zebrać aby coś sensownego zdziałać! Poza tym od tygodnia mam znowu mdłości i jak w ciągu pierwszych trzech miesięcy wymiotowałam 4 razy tak w samym zeszłym tygodniu już 3 razy :/ Nie wiem co jest, ale mam nadzieję, że to nie jest groźne.
Dzisiaj moja mama wstawia pierwsze pranie z Dzidziusia ubrankami. Wszystko składowałam u Niej dlatego też ona podjęła się zadania przygotowania tego
Wkurza mnie fakt, że nie mamy jeszcze ustalonego imienia. Bardzo podoba mi się Maja i zawsze myślałam o tym imieniu, ale ostatnio skłaniam się też ku Kalinie. Podoba mi się jeszcze Nadia i Maria i Zoja, ale to już bardzo wymyślne.
Maja ładne imię ale wg mnie za bardzo oklepane obecnie, bo mam dwie koleżanki, które swoim córą dały tak na imie: tzn jedna dopiero da, bo rodzi w październiku, druga urodziła w styczniu. Z pozostałych Nadia

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości