III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 09:18   #3631
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam ponadrabiać, poodpisywać, ale widzę, że pierwszy raz niebardzo mam na co Szok!

W takim razie chwalę się, że zaczęliśmy 37tydzień
brzmi juz całkiem poważnie gratuluje

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Colds już coraz bliżej donoszenia dasz radę

Ja właśnie piję kawkę i zabieram się dzisiaj za biznes plan bo będę ubiegać się o dotacje z unii
Ogólnie wczoraj byliśmy u nas nad wodą i teściowa z koleżanką powiedziały że nie dotrwam do 20 bo juz inaczej wyglądam. teściowa mnie widzi prawie codziennie więc może rzeczywiście.. wogóle jakieś przebarwienia mi powychodziły na ciele muszę w jakiś dobry krem zainwestoiwać może jakiś polecicie?? dzisiaj idę na kontrolę bo mój gin mnie teraz chce bardzo często oglądać..
kciukasy sa

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Dziś znowu zapowiada się skwar niemiłosierny... Byliśmy wczoraj na Batmanie i w połowie filmu chyba siadła klimatyzacja, cała sala pełna więc zaraz zrobiło mi się słabo i niedobrze i musieliśmy wyjść
o matko, że az musialo trafic jak wy byliscie my tez bylismy na batmanie i fajny byl, lepszy niz 1 dla mnie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dobry
nie wyspalam sie .. tak mnie gaaaaaaaardlo boli ze umre chyba

Colds za 37 tydzien
Iwoncia za 35 tydzien

ja zjadlam sniadanko i nie wiem co robic.. ogolnie nuuuuda, moze sie kimne jeszcze
ja tez chyba padne z nudow dzis zapowaidaja 35 stopni wiec nawet nie planuje wychodzic....

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej
Jak zwykle masa nadrabiania po weekendzie, no ale postaram się chociaż po łebkach nadrobić.

My mamy dzisiaj wizytę.

dzien dobry

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Mnie jak zwykle nic się nie chcę, trudno mi się zebrać aby coś sensownego zdziałać! Poza tym od tygodnia mam znowu mdłości i jak w ciągu pierwszych trzech miesięcy wymiotowałam 4 razy tak w samym zeszłym tygodniu już 3 razy :/ Nie wiem co jest, ale mam nadzieję, że to nie jest groźne.
Dzisiaj moja mama wstawia pierwsze pranie z Dzidziusia ubrankami. Wszystko składowałam u Niej dlatego też ona podjęła się zadania przygotowania tego
Wkurza mnie fakt, że nie mamy jeszcze ustalonego imienia. Bardzo podoba mi się Maja i zawsze myślałam o tym imieniu, ale ostatnio skłaniam się też ku Kalinie. Podoba mi się jeszcze Nadia i Maria i Zoja, ale to już bardzo wymyślne.

oj tak Nadia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:19   #3632
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Maja ładne imię ale wg mnie za bardzo oklepane obecnie, bo mam dwie koleżanki, które swoim córą dały tak na imie: tzn jedna dopiero da, bo rodzi w październiku, druga urodziła w styczniu. Z pozostałych Nadia
No właśnie, wydaje mi się, że będzie dużo Mai, hmmm. Wybór imienia to trudna sprawa...
Stary 2012-08-06, 09:23   #3633
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurza mnie fakt, że nie mamy jeszcze ustalonego imienia. Bardzo podoba mi się Maja i zawsze myślałam o tym imieniu, ale ostatnio skłaniam się też ku Kalinie. Podoba mi się jeszcze Nadia i Maria i Zoja, ale to już bardzo wymyślne.
Nadia
Stary 2012-08-06, 09:27   #3634
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, wydaje mi się, że będzie dużo Mai, hmmm. Wybór imienia to trudna sprawa...
no trudny, trudny nam zajął 3 miesiące. Mi podobało się tylko Lena, ale męzul na dzień dobry skreślił to imię:/ także początkowo wybrał Marysię, później Angelikę, aż ostatecznie Jagodę. Mam nadzieję, że mi nie wyskoczy z innym imieniem teraz ale raczej nie, bo już wszyscy poinformowani, że będzie Jagódka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:29   #3635
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Mnie jak zwykle nic się nie chcę, trudno mi się zebrać aby coś sensownego zdziałać! Poza tym od tygodnia mam znowu mdłości i jak w ciągu pierwszych trzech miesięcy wymiotowałam 4 razy tak w samym zeszłym tygodniu już 3 razy :/ Nie wiem co jest, ale mam nadzieję, że to nie jest groźne.
Dzisiaj moja mama wstawia pierwsze pranie z Dzidziusia ubrankami. Wszystko składowałam u Niej dlatego też ona podjęła się zadania przygotowania tego
Łoooj, Bidulka
Ja już też zastanawiam się powoli nad praniem.. Ale myślę, że dopiero w przyszłym tygodniu się zabiorę za to
Tak jak pisała Angel, Maja jest w chwili obecnej oklepanym imieniem. Ja wybrałabym Nadię

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Domyślam się, że było o tym kilka razy, ale się zapytam. Jak wy odczuwacie te próbne skurcze? Coś jak mocniejszy ból miesiączkowy odczuwalny raczej z tyłu w dolnej części kręgosłupa i rozchodzący się na nogi?
Pamiętam, że pisałyście że ten ból powinien wędrować od góry brzucha do dołu, ale ja jeszcze czegoś takiego nie czułam ani razu.
U mnie, pierwsze skurcze, zaczynały się w miejscu pępka. Może dlatego, że macicy nie miałam jeszcze aż tak dużej , bo było to w 29t. I pępolek miałam wklęsły..
W chwili obecnej skurcze, u mnie, zaczynają się od momentu żeber. Idą ku dołowi.

Cytat:
My mamy dzisiaj wizytę.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy będzie pierwsza z dzidziusiem w ramionach
Oby jednak Sojka mnie wyprzedziła

Widzę, że wy o Batmanie, a mnie TŻ ciągnie na Madagaskar
Stary 2012-08-06, 09:31   #3636
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Ł
mój mnie też

a w ogóle jak ten film jak urodzic i nie zwariowac? bo mieliśmy sięwybrac i zapomnieliśmy, grają go jeszcze u nas ale kurczę jedynie o 12:45

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-08-06 o 09:38
Stary 2012-08-06, 09:32   #3637
Asiuulka89
Zakorzenienie

Nisia dla mnie Maria ale ja si ę nie sugeruje okelpanym imieniem wiem ze Jasiów tez jest duzo ale co z tego jak tylko to mi sie podoba
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:35   #3638
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
no trudny, trudny nam zajął 3 miesiące. Mi podobało się tylko Lena, ale męzul na dzień dobry skreślił to imię:/ także początkowo wybrał Marysię, później Angelikę, aż ostatecznie Jagodę. Mam nadzieję, że mi nie wyskoczy z innym imieniem teraz ale raczej nie, bo już wszyscy poinformowani, że będzie Jagódka
Jagoda super, bardzo mi się to imię podoba. Dobry wybór i myślę, że dużo lepszy niż Angelika.

Cytat:
Łoooj, Bidulka
Ja już też zastanawiam się powoli nad praniem.. Ale myślę, że dopiero w przyszłym tygodniu się zabiorę za to
Tak jak pisała Angel, Maja jest w chwili obecnej oklepanym imieniem. Ja wybrałabym Nadię
Dzisiaj każę mężowi zapisać imiona, które podobają się jemu, może coś z tego będzie
Ja wczoraj kupiłam proszek, Dzidziusia, przygotowałam pudełko, bo proszki trzymam w takich plastykowych pojemnikach, a ten z Dzidziusiowym proszkiem wykleiłam naklejkami z Hello Kitty i zawiozłam do mamy. Też miała zacząć prać później, ale ciuszki które dostałam od szwagierki mogą wymagać podwójnego prania więc najpierw te zaczynamy prać.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Nisia dla mnie Maria ale ja si ę nie sugeruje okelpanym imieniem wiem ze Jasiów tez jest duzo ale co z tego jak tylko to mi sie podoba
Gdybym miała chłopca to też byłby Jan, bez względu na to ilu byłoby Jasiów dookoła, bo to imię jest piękne
Stary 2012-08-06, 09:36   #3639
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Chciałam ponadrabiać, poodpisywać, ale widzę, że pierwszy raz niebardzo mam na co Szok!

Gatulacje

Ja kończę 37 jutro i w środę zacznę 38
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:39   #3640
colds
Zakorzenienie

Cytat:
mój mnie też
Chyba się skuszę W końcu trzeba zacząć się poczuwać, mieć co opowiadać dziecku
Ale to dopiero po wypłacie, bo teraz, mimo zniżek jakie dostaliśmy, nie jesteśmy w stanie jechać . Cóż, apetyt wzrośnie TŻowi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Maria to piękne imię, ale mam uraz

Ostatnio Jagienka mi wpadła w ucho, ale u Nas zostanie Melania

Cytat:
Dzisiaj każę mężowi zapisać imiona, które podobają się jemu, może coś z tego będzie
Ja wczoraj kupiłam proszek, Dzidziusia, przygotowałam pudełko, bo proszki trzymam w takich plastykowych pojemnikach, a ten z Dzidziusiowym proszkiem wykleiłam naklejkami z Hello Kitty i zawiozłam do mamy. Też miała zacząć prać później, ale ciuszki które dostałam od szwagierki mogą wymagać podwójnego prania więc najpierw te zaczynamy prać.
Ja te ciuszki z lumpeksu prałam już w zwykłym proszku. Teraz przepiorę je w dzidziusiowym i będzie si . A te nowe ubranka to tylko raz, w dziecięcym od razu.
Stary 2012-08-06, 09:40   #3641
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
moj 22 letni brat tez wczoraj na to pojechał

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:41   #3642
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Gatulacje

Dziękuje

To się nazywa dopiero szybkość
Stary 2012-08-06, 09:49   #3643
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Nie odzywałam się cały weekend, ale sprawdzałam czy jakiś dzidziuś nie pojawił się u Nas
Jakoś tak myśle, że wszystkie donosimy do wyznaczonych terminów, już nie wiele Nam zostało. Ci lekarze poprostu panike sieją... no ale w ciąży też warto poodpoczywać troszkę

Cytat:
Ja mam niby póki, co na +9kg. Ale coś mi się wydaje, że na wizycie za tydzień będzie już 10 albo i więcej
Jedyne, co jest dobre.. Nie wpieprzam dużo słodyczy. Wolę owoce, jakieś kanapeczki, sałateczki . Liczę, że do końca ciąży dobiję do max +15. Choć nie chciałabym
Ja dobije do 15, nie więcej, chyba, że mój mały w ostatnie 4 tygodnie zgromadzi mase ponad 4 kilo Jakoś nie mam apetytu jak tak gorąco i duszno.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie jest dokładnie na odwrót moja mama ma dwie lewe ręce do przetworów, zresztą do gotowania i pieczenia też więc ja od kilku lat odwiedzam ją pod koniec wakacji z całym bagażnikiem przetworów. wiosną wpadam po puste słoiki

ostatnio wpadłam w jakiś trans jeśli chodzi o przetwory, szukam w internecie co by tu jeszcze dobrego zrobić. jutro dokupię słoiczków i biorę się za dżem brzoskwiniowy
To tak jak u mnie. Mama ma 2 lewe ręce do gotowania. Ona poprostu tego nie lubi. Za to sprząta cały czas. Miała 3 tygodnie urlopu, cały czas tylko okna myła, firanki wieszała - ileż można. W piątek z mężulem kupiliśmy 25 kilo ogórków (zawsze robiłam sama, teraz musiała mi pomóż) ile ona się na narzekała, że po co tyle tego itd.
Zrobiłam Twoje korniszone z miodem, ciekawe czy dobre Jeszcze mam zamiar z 10 kilo ukisić. Ja uwielbiam robić przetwory
Dżemiki też zrobiłam z wiśni, porzeczki czarnej i agrestu. A gdybym miała jeszcze siłe siłe to zrobiłabym buraki i przetwory z mango imbirem i chili, pychotka do mięska. No ale dam sobie już spokój... Śmieją się ze mnie, że narobie a później jeść nie będę bo będę karmiła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No nie skromnie powiem, że wiem
Pochwalę się jeszcze moim skarbem.
Ja do tej sprzed ciąży z Paulą albo do tej po ciąży z nią.
Paznokieć czerwony musi być. No ale jak dama to dama

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ekspresowy i nie ekspresowy, skurcze regularne miałam gdzies od 13 godziny a czop zaczął mi schodzić o trzeciej w nocy 26.X i bolał mnie brzuch jak na okres. O 11 rano pojechałam do szpitala, ale mi powiedzieli, że rozwarcie na palec-półtorej więc wróciłam do domu. Tzn miałam wrócić do domu się relaksować, to ja owszem relaksowałam, zdając mieszkanie nowemu właścicielowi więc między skurczami szorowałam łazienkę od stóp do głów i kuchnię, nie dałam rady tylko z wykładziną w pokoju, którą TZ wyprał, ja za to siedziałam na półce w zabudowanej szafie, bo już nie było gdzie siedzieć i co skurcz sobie oddychałam. Po 17 wracaliśmy do naszego nowego domu, to sobie zrobiłam kąpiel i tak oddychałam do 23;20
To dzielnie skurcze zniosłaś, mam nadzieje, że też taka twarda będę
Stary 2012-08-06, 09:49   #3644
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam
Mam nadzieje,że mi neta nie rozłączy,bo kiepski tu zasięg.
Dziękuję za życzenia co do urlopu.
Dojechaliśmy szczęśliwie,ja siedziałam w pozycji półleżącej z jaśkiem pod brzuchem i w miare było mi wygodnie.Od razu zaliczyliśmy plaże i się zpiekliśmy,dziś powtórka z rozrywkipiecze.. .brzuch zasłaniam,w ogóle to ludzie się dziwnie patrzą na ciężarną na plaży,choć nie jestem jedyna...
Dziś jak mąż brawurowo jechał,bo się wkurzył na stanie w korku zaczął mnie niepokojąco kłuć brzuch aż się wystraszyłam,ale jest ok.
Pogoda chyba się ciut psuje,bo się zachmurzyło...

Pozdrawiam gorąco!!!
Przesyłam Wam cząstkę plaży i morza
Jak mi się uda tutaj to nadrobie,ale widzę,że już sporo stron,mimo weekendu
Zazdroszczę, też mam ochotę nad morzem poleżeć, poopalać się. Za rok pojadę
Udanego wypoczynku życzę i pogody przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
gda ja myślałam o tym http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...529877002.html no ale cena powalająca jest ... zreszta ja już mam ten 35t (36t) tak? więc jakby przyszedł to by około 37 - 38t był więc na krótko radość ... a chce te spodnie ooo http://allegro.pl/spodnie-wyszczupla...511100805.html muszę powiedzieć że duspko i uda mi urosły ale jak się leży i siedzi to gdzieś się to odkładać musiało .. i jest skutek ... więc chyba na te spodnie się zdecyduję a rogala małego do karmieni zakupię
Ja kupiłam tego rogala, cena podobna, tylko innej firmy. Powiem szczerze, że przydaje się, bo odciąża kręgosłup jak siedze na kanapie. Jeśli chodzi o sen to mnie denerwuje, bo jak śpie na lewym boku to wkładam go między nogi i jest okey, ale jak chce się przekręcić to tyle zamieszania robi, że budze siebie i męża. Ale ogólnie zakup oceniam na plus, mąż mówi, że to mój kochanek bo spędzam z nim bardzo dużo czasu i wszędzie go ze sobą noszę.
A tymi spodniami to mnie zaintrygowałaś. Ciekawe czy działają bo nie ukrywam, że przydały by się

Cytat:

Gratuluje, jeszcze tydzień i jesteś donoszona...

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dziś znowu zapowiada się skwar niemiłosierny... Byliśmy wczoraj na Batmanie i w połowie filmu chyba siadła klimatyzacja, cała sala pełna więc zaraz zrobiło mi się słabo i niedobrze i musieliśmy wyjść
Też byłam na batmanie. Fajny był. Też miałam wyjść w połowie filmu bo mój kręgosłup trochę bolał ale wytrwałam, bo ciekawy był.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ja juz mam dosyc tego niewysypiania sie
W sobote sie zmęczyłam to myślałam że będe fajnie spać, a tu kicha
Wczoraj ciągle drzemki mnie brały i do tego chłop mnie wkur..ał.
Noc dzisejsza też do bani bo upał i te bieganie do kibelka.
Mały chociaż fajnie spał i mnie nie kopał. Dodatkowo myślami jestem nad morzem bo moi rodzice w nocy pojechali z rodziną mojego brata
I taki mam poranek że masakra.
A jeszcze przed chwilą kominiarz łaził mi po mieszkaniu i sprawdzał czy cug jest
Domofon mi sie spierdzielił i chyba mnie czeka po raz któryś udanie sie do administracji i opierdzielić ich tam bo nie potrafią naprawić

Jedyna dobra wiadomość to taka że dziś zaczynamy 35 tydzień

No to powinnaś mieć termin na 15 września a nie 17
Zresztą wątpie żeby te terminy sie zgodził z wyjściem dzidziolków

Co za skwar dzisiaj znowu
za 35 tydzień, już niewiele...

Cytat:
Hej
Jak zwykle masa nadrabiania po weekendzie, no ale postaram się chociaż po łebkach nadrobić.

My mamy dzisiaj wizytę.
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2012-08-06, 09:51   #3645
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

ale cyferki gnają

Cytat:

jeszcze magiczna 5

[QUOTE=Almariel;3571714

My mamy dzisiaj wizytę. [/QUOTE]

Kciuki za wizytę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:55   #3646
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry Paniom

ufff....znów trzy dni do nadrobienia wiec idę czytać...
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:56   #3647
Mama36
Przyczajenie

Cześć Kobietki tak sobie czytam...Nie umiem jeszcze poruszać się po forum, ale może się ogarne?

chciałam Wam powiedzieć ,że od początku ciąży przytyłam 5 kg...a 27 tc trwa. To przez ta moja dietkę cukrzycowa. Poza tym od jakiegoś czasu nie mam apetytu. Dziś w nocy nie spałam 4 godz. bolało mnie podbrzusze, raczej piekło. A wyobraźnia działaaaaa!!!!Co do imion- miałam opcję dla dziewczynki Gabrysia lub Pola, a dla chłopca ...no właśnie- brak!!!!Milego poniedziałku życzę
Mama36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:58   #3648
Dearlie
Zakorzenienie

Cześć Kochane.

Nie oddzywałam się cały weekend, ale cały czas śledziłam wątek.

Jestem po wizycie położnej i... jadę jednak dzisiaj do ginka. Powiedziała, że jej bez badania ciężko zdiagnozować te moje bóle i kłucia w dolnych partiach brzucha. Może to być zarówno coś niegroźnego, ale nie można też wykluczyć, że coś się dzieje z szyjką. Tym bardziej, że mam problem z twardnieniem brzucha. Powiedziała, że lepiej pojechać i się przebadać, chociażby dla własnego spokoju, bo sama widziała, że jestem zestresowana tym wszystkim,a zaplanowaną wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Oczywiście puls od razu dzisiaj 112. Z pozytywnych rzeczy to informacja, że moje pH wróciło do normy. Poleciałam dzisiaj rano przebadać krew i siuśki, po 12 mam wyniki.

Aaaaa... Antek nadal dupką w dół. A dzisiaj w nocy obudziłam się i miałam wrażenie, że się obrócił, bo kopał mnie wysoko nad pępkiem, dupkę miał wypiętą tak mocno po prawej, ale ledwo wstałam i przespacerowałam się do łazienki to wrócił na dół.

Cytat:

Colds poniedziałki kojarzą mi się z Tobą Gratuluję!!!

Cytat:

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do przychodni i się okazało, że u mnie w mieście położna przychodzi przed porodem również. Od 23tygodnia. Jak się dowiedziała, że ja już na końcówce to zaczęła się śmiać, no ale skąd ja miałam niby wiedzieć
No nic . W każdym razie umówiłyśmy się na jutro, na pierwszą wizytę
Haha Podobno w większości przychodni jest opieka prenatalna położnych, tylko nie każdy o tym wie.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Kochana łączę się z Tobą w cierpieniu. Ja również w pierwszych 3 miesiącach wymiotowałam tylko z 2 razy, a od niecałych 2 tygodni zdarza mi się to bardzo często, niemalże codziennie. Dzisiaj jadę do lekarza i podpytam o to.
Stary 2012-08-06, 10:01   #3649
karolluki
Raczkowanie

Cześć mamcie

Cytat:

Jejciu ja swoich tygodni już nie liczę bo mnie to przeraża Ale z drugiej strony już mnie ta ciąża męczy więc byle szybciej do końca

Nie wyspałam się, wieczorem byłam nieprzytomna, położyłam się spać o 23 a o 4 oczy jak pięciozłotówki i po spaniu było, nie wiem co jest grane

U mnie taki upał że nie ma czym oddychać a muszę jeszcze skoczyć po wyniki paciorkowców do laboratorium i na zakupy, już mi się nie chce... ale ględzę jak baba w ciąży
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:05   #3650
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Ja wybrałabym Maje albo Marię. Nie ma co zwracać uwagi, czy imię oklepane, czy nie. Nigdy nie wiadomo, czy nazywając małą Nadią za rok, czy dwa imię to nie będzie popularne i oklepane jak np. Anka.
Tak jak Julka... ile już lat to imię jest popularne.

Obczytałam się o tych waszych skurczach i stwierdzam, że ja nic takiego nie mam. Brzuch mam raczej miękki, nie czuje go w ogóle, chyba, że mały się wypnie. Nie biorę żadnych leków typu fenek luteina itd. Tylko magnez z potasem 2 tabletki dziennie. A jak idę do lekarza to zawsze zagrożona jestem porodem przedwczesnym. Skoro tak mi zawsze gada to chyba powinnien zastosować jakieś leczenie środkami farmakologicznymi. A on nic nie przepisuje. Idę jutro do niego i jak znów zacznie gadać, że jest źle z moją szyjką to się zdenerwuje. Może on mnie kłamie
Stary 2012-08-06, 10:05   #3651
Sojka1990
Zadomowienie

Helloł Mamusie
Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.

Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
Stary 2012-08-06, 10:08   #3652
Asiuulka89
Zakorzenienie

a ja jak nigdy muszę się wyżalić na mojego tżeta. Juz ostatnio nie potrafie sie z nim dogadać normalnie ubździł sobie różne rzeczy w tej swojej główce i za chiny nie potrafię mu przegadać. normlanie mam ochotę mu walnąć patelnią w łeb tak porządnie może wreszcie dotrze coś do niegoa tak jak gorchem o ścianę przed chwiulką przez niego wyłam

no nic jadę do apteki i wpadnę do mamy na kawę może bedzie mi treochę lepiej.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:10   #3653
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Też byłam na batmanie. Fajny był. Też miałam wyjść w połowie filmu bo mój kręgosłup trochę bolał ale wytrwałam, bo ciekawy był.
Tak? Podobał Wam się ten batman? Ja wolałam 1 i 2.
Małej chyba też nie przypadł do gustu, calutki film przefikała. Możliwe, że jednak dla płodu jest w kinie za głośno. W każdym razie wole już nie chodzić do kina przed porodem i jej nie denerwować.
Madagaskar chętnie bym zobaczyła.

Widzę, że ciągnie Was do morza Ja mam całkiem blisko ale nie korzystam za bardzo w tym roku. Nie idzie się nawet wygodnie ułożyć na plaży, a opalanie w ciąży też niewskazane. Pierwszy raz latem jestem taka blada.
Z przyjemnością bym popływała, ale kostiumy mam za małe

Byłam wczoraj w hurtowni z rzeczami dla dzieci i widziałam taki malusieńki kostium kąpielowy jednoczęściowy. Rozmiarem na noworodka. W życiu bym jej czegoś takiego nie ubrała, ale widok niesamowity
Stary 2012-08-06, 10:12   #3654
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Za 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
colds - rany julek to już tuż tuż .. jak zaczniesz 39 to ja już będę cała spocona
Ja też

Cytat:
Dzień dobry mamuśki,
zmykam nadrabiać co tam wczoraj naskrobałyście
napiszę tylko, że wczoraj już nie bolał mnie brzuch i dziś odpukać też jeszcze nie
Super

Cytat:
Dzień dobry, ja juz mam dosyc tego niewysypiania sie
W sobote sie zmęczyłam to myślałam że będe fajnie spać, a tu kicha
Wczoraj ciągle drzemki mnie brały i do tego chłop mnie wkur..ał.
Noc dzisejsza też do bani bo upał i te bieganie do kibelka.
Mały chociaż fajnie spał i mnie nie kopał. Dodatkowo myślami jestem nad morzem bo moi rodzice w nocy pojechali z rodziną mojego brata
I taki mam poranek że masakra.
A jeszcze przed chwilą kominiarz łaził mi po mieszkaniu i sprawdzał czy cug jest
Domofon mi sie spierdzielił i chyba mnie czeka po raz któryś udanie sie do administracji i opierdzielić ich tam bo nie potrafią naprawić

No to powinnaś mieć termin na 15 września a nie 17
Zresztą wątpie żeby te terminy sie zgodził z wyjściem dzidziolków

Co za skwar dzisiaj znowu
za 35 tydzień , kiedy ja będę miała 3 z przodu...?

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
My chyba Maję będziemy mieli. Podoba mi się strasznie Adrianna i Zuzanna, ale tż nie chce słyszeć o żadnym innym.

Almariel za wizytę

A tak poza tym - dzwoniłam dzisiaj na uniwerek medyczny i jak jestem studentką UAMu to u nich też mogę książki wypożyczyć - więc jadę w środę. Dziś postaram się poszukać coś sensownego z tych staroci, które zdobyłam.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:13   #3655
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł Mamusie
Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.

Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
Wszystkiego najlepszego lwico! Ja obchodziłam w sobotę.
Mój postarał się z tej okazji minimalnie, ale przynajmniej pamiętał
Stary 2012-08-06, 10:20   #3656
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki tak sobie czytam...Nie umiem jeszcze poruszać się po forum, ale może się ogarne?

chciałam Wam powiedzieć ,że od początku ciąży przytyłam 5 kg...a 27 tc trwa. To przez ta moja dietkę cukrzycowa. Poza tym od jakiegoś czasu nie mam apetytu. Dziś w nocy nie spałam 4 godz. bolało mnie podbrzusze, raczej piekło. A wyobraźnia działaaaaa!!!!Co do imion- miałam opcję dla dziewczynki Gabrysia lub Pola, a dla chłopca ...no właśnie- brak!!!!Milego poniedziałku życzę
heh u nas było odwrotnie. Chłopiec od początku miałbyc Tadzio,

Jagódka
Stary 2012-08-06, 10:23   #3657
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Gatulacje

anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:26   #3658
angel166
Zakorzenienie

dearlie żeby wszystko było ok. Wizyta na pewno Cie uspokoi
anusia ja byłam pewna, że bierzesz fenek magnez to mi mój gin przepisał tez nim cokolwiek się działo. Także ryzyko przedwczesnego porodu u Ciebie nie takie duże
sojka wszystkiego naj, naj, najlepszego
asiulka nie przejmuj się tżetem. Facetom często się w głowie coś zagnieżdża ale to dlatego, że za wiele wolnego miejsca tam mają

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-08-06 o 10:28
Stary 2012-08-06, 10:27   #3659
sandra23s
Zadomowienie

dziendobry

gratuluje rozpoczetych tygodni
i trzymam kciuki za wizyty

tamlin córeczka przesłodka

sojka 100 lat

pieknie mi sie dzis spalo

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:49   #3660
ula2689
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie!
U nas nic nowego,dalej w trójpaku
Jestem z siebie zadowolona bo jutro zaczynamy 34tydz. nie spodziewałam się że dotrwam tak daleko zważając na to że jednak dwójeczka no i 1 poród przedwczesny.Z każdym dniem jestem coraz spokojniejsza.
P.S. Nie wiem czy moge tu napisać ale na wrześniówkach na gazeta.pl są już 2 wcześniaczki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości