|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Przyczajenie
|
Dziwię się, że niektórzy mieli trudność ze zmyciem oleju - dzisiaj nałożyłam go na godzinę, zmył się za pierwszym razem
bez odżywek, sam, bezpośrednio na suche włosy.
|
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
to zależy czym się zmywa ,bo każdy szampon może zmywać w mniejszym lub większym stopniu ...
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprawdza się fajnie, znacznie lepiej, więc jak widac u każdego może on inaczej działac |
|
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.
Ja również używam olejku rycynowego :p. Moje rzęsy zrobiły się dłuższe , grubsze i ciemniejsze. Z włosami to ja sobie robię masaż , tzn. rozgrzewam olejek rycynowy w dłoniach i nakładam na skórę głowy robiąc masaż. Na noc nakładam na całe włosy albo sam olejek , lub robię , maseczkę z żółtka . Musicie spróbować , efekty rewelacyjne .
Aparatka ![]() Góra: 18.04.2012r. AKCJE: 1. Zapuszczam włosy i paznokcie - dbam . 2. Dbam o ciało i cerę . ![]() 3. Schudnę. ! ;D 65 , 64 , 63 , 62 , 61 , 60 , 59 , 58 , 57 , 56 , 55 , 54 , 53 , 52 , 51 , 50 . Zapraszam do obserwowania mojego bloga: http://happinessx297.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na całą noc zostawiasz maseczkę z żółtka?
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo mam włosy bardzo przetłuszczające się i nie chcę tego potęgowac fryzjerka zjarała mi włosy trwałą , tak, że nawet farba mi nie łapie i włosy mi odpadły, mam durnowatą grzyweczkęw akcie rozpaczy kupiłam lniany, stosuję na noc od miesiąca ale efektów jeszcze nie widzę i coraz bardziej, jestem pewna, że dopiero ścięcie pomoże, stąd moje zainteresowanie rycyną i jej właściwościami wspomagającymi wzrost, bo trwała odrosła dopiero kilka centymetrów wiec nie mam co ścinać na razie chyba będę mieszać te oleje |
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
ja o. rycynowy kupiłam w aptece w butelce 100g. Jest b. wydajny
Dzisiaj na noc kolejna kuracja
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Trochę się obawiam rycyny na włosach, duże stężenie na skórze robi masakrę
Ale intuicja mi podpowiada, że moje włosy mogą go polubić... hm, jak długo maksymalnie można go trzymać, żeby nie przesuszył?I głupie pytanie, ile kosztuje rycynowy w aptece?
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Za moją rycynkę - 30 g - zapłaciłam ok. 3,50zł
Co do czasu trzymania na włosach, u mnie sprawdzała się nałożona na całą noc i kilka godzin, nie powodowała przesuszenia. Jednakże to tylko moja subiektywna obserwacja. Na pewno fachowej pomocy udzielą Ci dziewczyny o większej wiedzy kosmetycznej.
|
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Jak się przełamę .
Czasami mi się uda ale nie zawsze.
Aparatka ![]() Góra: 18.04.2012r. AKCJE: 1. Zapuszczam włosy i paznokcie - dbam . 2. Dbam o ciało i cerę . ![]() 3. Schudnę. ! ;D 65 , 64 , 63 , 62 , 61 , 60 , 59 , 58 , 57 , 56 , 55 , 54 , 53 , 52 , 51 , 50 . Zapraszam do obserwowania mojego bloga: http://happinessx297.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
moze i ja sie skuszę
jestem ciekawa efektów u mnie
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Ten olejek to cudooo. ! Naprawdę polecam .
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że jest to niewskazane. Nie pamiętam dlaczego, ale najlepiej trzymać max 2godziny.
|
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Z moimi włosami nic się nie dzieje po takiej nocnej kuracji. Wręcz przeciwnie. Rano się budzę , myje włosy i są miękkie i błyszczące. ;x
|
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak na razie włosy odrosły mi kilka cm więc musiałabym ściąć się na jeża ![]() ale często chodzę do fryzjera na ścinanie końcówek, to teraz będę je wysoko cieniować, żeby się jak najszybciej pozbyć tych zniszczonych mam nadzieję, że rycyna wspomoże ich wzrost żeby było co ciąć ![]() zaraz zaczynam kurację |
|
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny takie długie trzymacie żółtka może bardzo przesuszyć więc uważajcie.
ja lece jutro po rycynkę, dawno nie używałam, jest to pierwszy olej jaki w życiu używałam i tęsknię za nim :P:P polecam dodanie cytrynki
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za swój rycynowy 100g zapłaciłam 5,80.
Trzymam całą noc od połowy włosów i nie mam suchych
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie też nie mam suchych..
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam naolejować wczoraj a wyleciało mi z głowy i poszłam spać
dzisiaj naszło mnie na kolejne mieszanki , a mianowicie do mojego "rosołku" -ciepła woda + 1 łyżka oleju rycynowego dodam nafty kosmetycznej. Owinę końce w folię lub woreczek i podgrzeję dodatkowo suszarką - wiecie o co chodzi aby ciepły olej dodatkowo zadziałał to taki mój eksperyment ale myślę, że warto ![]() nie obejdzie się bez przycięcia z 1 cm bo swego czasu dość zniszczyłam sobie włosy samodzielnym przycinaniem :/ zachciało mi się nie wiadomo czego a tylko dodatkowo zniszczyłam. No ale ma się za swoje. Widzę mimo wszystko, że olej i tak już działa ale obetnę to co już naprawdę trzeba.
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
A mogę zapytać czym myjesz włosy po olejowaniu? Mi się zmywa nawet odżywką bez żadnego problemu, aczkolwiek mieszam z oliwą z oliwek i nie wiem jak by to było, gdybym nałożyła czysty olejek rycynowy. I raczej się nie dowiem, bo nakładanie czystego, zarówno na same włosy jak i skórę głowy, to jakiś koszmar. Próbowałam nawet na mokre włosy nakładać, ale było jeszcze gorzej.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbowałam mieszać rycynowy z winogronowym i to dawać na długość ale również mi się nie domywał ale wtedy to ja go o wieele za wiele dałam ,bo zwykle mieszam oleje na małym talerzyku i zbyt wiele rycyny mi się chlupnęło a szkoda było mi to wylewać i nałożyłam na włosy
|
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z kolei kokosa nie mogłam domyć. Ja rano po olejowaniu, na długość daję odżywkę( na tym etapie już prawie nie czuć olejków na włosach), następnie na skórę głowy szampon, przy pomocy którego robię delikatny masaż, tak przez 3 minutki. Jak spłukuję oba kosmetyki to nie ma ani śladu po olejkach ![]() A to chlupanie rycynki to mam za każdym razem hehe. Dolewam wtedy więcej oliwy i zostawiam na następny raz. Chociaż jak ostatnio spróbowałam na mokre włosy nakładać, to nie było czego zostawiać, bo zużyłam 2x tyle
|
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wtedy też zmyłby się tak łatwo jak Tobie Jestem trochę leniwa i taka wersja bardziej mi odpowiada znalazłam ją na jakimś blogu ale ja jakoś sobie tego nie wyobrażam wymaziać cale włosy w tym tępym oleju i tak bez trudności zmyć , znając mnie i tak za dużo tego wszystkiego napakuję na włosy z myślą 'aj tam nie zaszkodzi a im więcej tym lepiej '
|
|
|
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że skoro masz problemy ze zmyciem, to niezależnie od metody będziesz je miała... Ale spróbować zawsze warto
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż tak się zastanawiam, jak spsikać rycyna włosy? Przecież ona jest taka gęsta, atomizery dadzą sobie radę? Bo jeżeli by to faktycznie było możliwe, to sama bym tak chciała hehe. Ale póki co, nie mam żadnego opakowania z atomizerem, żeby to przetestować ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Myślę, że warto spróbować, bo też mi się wydaje, że problem może wynikać z ilości. Rycynka jest tak gęsta, że tak naprawdę to bardzo ciężko jest ją nałożyć w małej ilości. Dlatego też nakładam z oliwą z oliwek hehe.
|
||
|
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc chyba to możliwe a nie masz żadnego opakowania po mgiełce do ciała na przykład ? ja kiedyś miałam mgiełkę Radical i gdy się skończyła rozpylałam nią miodek na włosy gdzieś ją mam to spróbuję wlać tam łyżkę od herbaty oleju winogronowego i do tego kropelkę rycynowego i zobaczę czy się uda W takiej ilości powinno dobrze się zmyć ... przynajmniej taką mam nadzieję. Gorzej będzie ze skalpem ...kiedyś gdy myłam szamponami nivea to ile bym nie nałożyła wszystko schodziło bez najmniejszego problemu a teraz gdy zmywam tym rzepowym muszę myć 2razy i nigdy skalp nie jest w 100%domytyByłam dziś na mieście i kupiłam nowy olejek rycynowy ,bo w poprzednim skończyła mi się ważność . Po powrocie do domu od razu rzuciłam się do butelki z automizerem co by przetestować czy zadziała Nalałam łyżkę winogronowego i 2krople rycyny - dobrze się rozpyla czystej rycyny jednak nie próbowałam ,ale pewnie niebawem to zrobię
Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2012-08-07 o 21:44 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

bez odżywek, sam, bezpośrednio na suche włosy.

dumpugnasvictores.blogspo t.com
, tak, że nawet farba mi nie łapie i włosy mi odpadły, mam durnowatą grzyweczkę

Ale intuicja mi podpowiada, że moje włosy mogą go polubić... hm, jak długo maksymalnie można go trzymać, żeby nie przesuszył?

Próbowałam mieszać rycynowy z winogronowym i to dawać na długość ale również mi się nie domywał ale wtedy to ja go o wieele za wiele dałam ,bo zwykle mieszam oleje na małym talerzyku i zbyt wiele rycyny mi się chlupnęło a szkoda było mi to wylewać i nałożyłam na włosy
czy wtedy też zmyłby się tak łatwo jak Tobie