|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
Dziewczyny używa któraś nafty kosmetycznej,ja tak myślę żeby nakładać na końce albo tą maskę żółtko,nafta,oliwa.
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
ja ten zestaw zawsze stosowałam na włosy u nasady, ale sama się zastanawiam jakby się sprawował na końcówki.
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś dzień wolny więc na głowie vatika kokosowa +amla dabur +troche lnianego i makadamia. Po zmyciu planuję na 40 min biowaxa nałożyć i liczę na pozytywne rezultaty
|
|
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie tu dawno nie było
pewnie mnie już nikt nie pamięta ![]() Ostatnio jestem na siebie wkurzona, bo ciągle wykańczałam Khadiego (nie wiem jak go nakładam, że na tyle mi starcza i mam cała głowę nasmarowaną ), ale muszę się przestawić na oliwę, zatęskniłam za jej właściwościami prostującymi moje niesforne kłaczki :P
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis nalozylam na pol h lanoline zmieszana z oliwka z oliwek i babydream fur mama . nakladalam swoiim sposobem czyli zemulgowany olej w psikaczu:P zmylam i czekam na efekty
edit! jedno co moge powiedziec na ta chwile: koncowki zrobily sie ekstremalnie blyszczace;d
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2012-08-03 o 17:36 |
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja strasznie zaniedbałam olejowanie, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio miałam olej na głowie
niestety przez zawirowania w pracy i życiu osobistym nie miałam czasu... ale od dziś wracam na właściwe tory i nakładam na noc olej z orzecha włoskiego
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys obiecalam dodac moje wlosy. oto moje fale po mgielce olejowej
tak wlasnie mi ona stylizuje wlosy bez niej mam puuuuuch nad puchy![]() do mycia: isana med olejek + 20% babydream fur mama oliwka odzywka: potter aloesowa stylizator/odzywka b/s: mgielka olejowa wlosy byly myte ok 16. zdjecie sprzed chwili , wlosy po myciu byly zwiazane- widac odbita gumke
|
#2739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak robisz ta mgiełkę?
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Zwykłą lanolinę, czy znajdującą się w jakimś kremie ?
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są przepiękne! Zalazłam swój włosowy cel
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem ciekawa, jak robisz tą mgiełkę.
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
juz ja na forum podawalam ale nie zainteresowala nikogo![]() dzieki ![]() rozrabiam nanydream fur mama -krem sutkowy w jakims lekkim oleju dziekuje ![]() a oto link do wypowiedzi ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2119 teraz zmodyfikowalam przepis dodatkiem lanoliny mysle ze kazdy olej sie bedzie nadawal , sesa, kokos , kakaowe pod warunkiem ze rozpuscimy je w jakims leciutkim oleju by konsystencja zmienila sie na plynna
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maatko, jakie cudowne!!! Wiesz może ile mają cm długości? Tos są Twoje naturalne fale i kolor? Pięęęękne! |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fale naturalne a kolor podrasowany refleksami ton w ton![]() dziekuje
|
|
#2748 |
|
Przyczajenie
|
dopiero zaczynam przygode z olejowaniem...
moje wlosy od zawsze wygladaly jakby byly przesuszone. sa bardzo puszyste, falowane(to drugie mnie cieszy) dopiero na drugi-trzeci dzien po umyciu (jak mnie) wygladaja dobrze. dlatego szukam czegos co nawilzyloby moje wlosy... mam mozliwosc kupienia olejku migdalowego z oliwa i wit. E. myslicie, ze to dobrze na poczatek? i ta mgielka olejowa mnie zaciekawila, tylko z czego zrobic? |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olkie piękne masz te włoski
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzisiaj zerknęłam przypadkowo na skład masła do ciała kokosowego z Ziaji i ku mojemu zaskoczeniu ma w składzie na samym początku:
Aqua (Water), Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Cetearyl Elthylhexanoate, Butyspermum Parkii (shea Butter), Caprylic / Capric Trygliceryde, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Clycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Palm Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, Diazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,2-Diol, Parfum (Fragance), Coumarin czyli olej palmowy i masło shea. czy stosowałybyście go równie dobrze na włosy jak i ten zielony krem do rąk Bebeauty z biedronki?nie znam się dobrze na składach, więc może wśród tych składników znajdą się też i te, które zaszkodziłyby włosom?
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam ochotę kupić sobie jakieś półprodukty do włosów( a jestem w tym temacie zielona ...jedynymi moimi półproduktami był miód aloes itp. , a z tego co czytałam na blogach i w tym wątku te są najciekawsze :
d-panthenol hydrolizat keratyny kwas hialuronowy l-cysteina aloes zatężony osoby ,które miały z nimi do czynienia mogłyby mi napisać czy dostanę je w każdej aptece i w jakiej mniej więcej cenie ? zastanawiam się ,które wybrać ale pewnie i tak większości nie będzie w moim mieście ...
Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2012-08-05 o 19:52 |
|
|
|
#2752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzieś coś źle przeczytałam ...dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
a mi chyba ktorys olej zaszkodzil;/ albo przesadzilam z czestoscia stosowania. po oleju umylam wlosy jak zawsze nalozylam stara sprawdzona maske placente ktora zawsze obciazala i uwydatniala mi fale i co??? puch na glowie nie do opanowania;o ostatni raz takie cos mialam na glowie po kokosowym i sesie. choc trzeba przyznac ze polysku im nie brakuje.ale straszliwie sie spuszyly i sie rzepia. chyba za sprawa kremu sutkowego babydream. chyba czeka mnie porzadne oczyszczanie wlosow jakims slsem
czy ktos ma jakies wieksze doswiadczenie z olejami i tak samo dzialaja na niego oleje jak na mnie ? czy ktos moze mi cos poradzic sprawdzonego?Puszą mnie: kokos sesa krem sutkowy? obojetne moim wlosom sa winogronko oliwa z oliwek sezam- nablyszcza jedynie babydream- mocno zmiekcza lekko puszy ktos cos poradzi co uwtdatni fale ?
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
czytałam już KWC ale proszę jeszcze o waszą opinię.. czy warto kupić Amlę Gold? (jestem blondynką dlatego trochę boję się tej zwykłej ze względu na przyciemnienie).. mam 16zł wolnych funduszy które chcę przeznaczyć na jakiś olej i zastanawiam się który (Vatika kokosowa odpada, już ją mam).. skład Amli Gold wydaje mi się kiepski (minerai oil na pierwszym miejscu ) ale może się mylę.. proszę zerknijcieSkład: Mineral oil (Paraffinum liquidum), Canola oil, Elaeis guineensis oil, Phyllanthus emblica & Lawsnia inermis Extract, Perfume, Prunus amygdalus dulcis oil, Phenyl Trimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Rosmarinus officinalis oil, Tertiary Butyl Hydroquinone, D & C Yellow No. 11 (CI 47000), D & C Green No. 6 (CI 61565), D & C Red No. 17 (CI 26100) |
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i na olejek jaśminowy... słyszałam, że jest dobry dla blondynek |
|
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
a testowałyście może Amlę z jaśminem dla blondynek?
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
http://www.niezleziolko.com.pl/produ...ba-50ml/?id=89
Myślicie, że ten olej jest okej? Kosztuje 16zł za 50 ml na dozie Edytowane przez Nataalie Czas edycji: 2012-08-08 o 19:43 |
|
|
|
#2760 | |
|
Konto usunięte
|
Miałam i nie byłam zadowolona. Z amli najlepiej działa zwykła z Dabura. Mialam Gold, miałam Emami, a wracam tylko do zwyklej. Co do jasminowej-śmierdzi i to na pewno nie jaśminem, raczej kiepskimi perfumami z kiosku Ruchu. Nie chroni od slońca, nie naprawia wlosów. Nie warto
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
u mnie sprawdza sie też zwykła Amla z Dabura, ale jest na parafinie i nie każdy ją kocha jak ja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

faktycznie, włosy mniej spuszone, bardziej gładsze i prostsze. kontynuuję!
pewnie mnie już nikt nie pamięta 
), ale muszę się przestawić na oliwę, zatęskniłam za jej właściwościami prostującymi moje niesforne kłaczki :P

A jak robisz ta mgiełkę?

Wiesz może ile mają cm długości? Tos są Twoje naturalne fale i kolor? Pięęęękne!
ale pewnie i tak większości nie będzie w moim mieście ...

gdzieś coś źle przeczytałam ...