|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a flaneli pare sztuk chyba i zamowie. omg,szalejesz! ![]() Cytat:
![]() .................... ......................... ......................... ... a nam stuknal 32 tydzien. ktos sie ostatnio pytal o wage malucha w 31 tyg. ja chyba mala kluske nosze w sobie bo mala miala 2046 ale wiem,ze roznie to jest i czesto wychodza bledy w tych pomiarach jednak..
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() teraz sie wybieramy na Niezniczalnych 2 ja akurat nie mam problemu z wysiedzeniem, dobrze sie czuje
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-06 o 11:08 |
|
|
|
|
#3663 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nad morzem byłam co roku, dlatego jakoś tak mi przykro, że w tym nie pojechałam ale za rok już postanowione-jedziemy z mamciami i małym.Koleżanka była nad morzem z córeczką, właśnie zjechali. Mała urodziła się 28 czerwca i nawet dobrze się sprawowała. A mamy około 600 km, więc podziwiam ją za odwagę. Z takim małym miesięcznym szkrabem pojechać ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji sobotnich urodzinek
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z takim maluszkiem myślę ze fajnie się jedzie bo on i tak wiekszościowo śpi ja byłam pierwsyz raz na wakacjach nad morzem z 4 miesieczna Zuzia i wspominam super.. duzo spacerowalismy nawet na plazy polezelismy nadal mam ochotę ubic tego mojego
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Hihi. Oj tam, trzeba mieć pozytywne nastawienie
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tak głupio że mam białe ramiączka od koszulki a reszta brązowa. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasza polozna z sr mowila, ze ze swoim synem kapala sie w morzu jak mial 5 miesiecy. ludzie patrzyli na nia jak na wariatke a dziecko bylo przeszczesliwe i z wody wyjsc nie chciało ![]() Cytat:
i nie zamierzam kupowc wiecej bo nie wiem czy nawet te 10 nie bedzie za duzo jak trzeba bedzie to dokupie juz potem
|
||
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Colds brawo za 37 tydzień
![]() Cytat:
ja też zasypiam od razu ale oprócz wstawania na siku to mi biodra drętwieją albo prawa ręka i jestem zła wściekła i jeszcze tż mi pierdzieli o jedzeniu że dużo jem a kuźwa od początku ciąży przytyłam dopiero niedawno 1,5kg. Zabić dziada to mało Cytat:
mam tak łóżko ustawione że sie nie da lewą nogą wstać ![]() tylko tyle już zostało ![]() Cytat:
ja też mam kilka dat do rozpakowania ![]() Najpóźniejsza to 26 wrzesień a najwcześniejsza to 17 wrzesień ![]() Trzymam sie pierwszej co będe już przygotowana jakoś. Mam nadzieje że do tego 17 mi bobo posiedzi ładnie w brzuchu ![]() Cytat:
dziękuje A ja też pojade kurcze Za rok na wekejszyn bo już drugi rok jestem blada jak mąka ![]() dziękuje i
|
||||
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
cytowanie mi muli
![]() Cytat:
te chłopy durne są jak nic ![]() To dzisiaj obie narzekamy na nich ![]() Cytat:
tak, ja też chcieć na plaże ![]() Już niedługo ![]() No i zaś mnie tż wkur..iaaaa!!!! No co za baran!!!!! |
||
|
|
|
#3671 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
.Cytat:
![]() A u mnie nic przyjemnego, wybrałam się na pobranie krwi na środową wizytę i jak wyszłam to prawie zemdlałam, niewiele brakowało, już mi się nogi z waty robiły i czarne plamy przed oczami. Usiadłam na trawie w cieniu i zadzwoniłam do TŻta i na szczęście był niedaleko i po mnie przyjechał, inaczej to bym chyba wezwała taksówkę. Coś strasznego, ledwo doszłam do siebie, a teraz boli mnie głowa, coś mi ostatnio samopoczucie nie dopisuje .
|
||||
|
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
to ja juz z tetrami sie wstrzymam
znajac moja mame to i tak mi pewnie przywiezie jeszcze jak do nas przyleci. plan 'grubszych' zakupow na sierpien juz prawie zrealizowany wczoraj kupilismy komode,lozeczko i materac. odfajkowac moge! zamowienie wozka na koniec miesiaca zostaje.
|
#3673 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co byscie polecily na prezent dla 10 i 11 latki ?
odpadaja gry edukacyjne bo juz im takie kupilismy w zeszlym roku. nie mam pojecia czym sie teraz bawia co lubia takie dziewczynki
|
|
|
|
#3675 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też jestem lwica, najlepszy znak zodiaku Cytat:
Byłam też na Madagaskarze, Epoce Lodowcowej, Prometeuszu i innych... ![]() Też mnie martwi trochę głośność w kinie, ale zauważyłam, że ostatnio w cinema city ściszyli wszystkie filmy i jest dobrze. Cytat:
Ale ja w sumie się cieszę, że mam zapas w razie czego, na pewno się nie zmarnują - zawsze mogą zostać jakąś szmatą do podłogi.A po co jest flanela właściwie? Jakie ma zastosowanie? ![]() Cytat:
Ale trzymam się tej z pierwszego usg, czyli 15.09, tak jak moja gin kazała ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dobrze że dziś mam wizytę, bo wczoraj jak się położyłam to znów skurcze miałam. Dziś tylko z trzy były i mniej bolesne. Mam nadzieję że wszystko jest pozamykane to to zwykłe przepowiadacze. A dzis może po wózek pojedziemy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I co z moim planem urodzenia po 20-tym września Niech to będzie nawet sierpień, ale po 20-tym ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A no i z dobrych wiadomości mój synek kończy dziś 33 tygodnie i zaczyna 34 Ze złych moja babcia miała najprawdopodobniej drugi udar mózgu. Robią badania, bo w piątek ją odesłali twierdząc że wszystko jest dobrze. Babcia 10 miesięcy temu miała udar lewostronny i od tamtej pory leżała. Teraz jej rehabilitację w ośrodku załatwiliśmy, a tu drugi udar ( chyba ). Nie sprawne ma już obie strony ciała. Może to chore, ale nie mogę patrzeć na jej ból i cierpienie i niewiem czy śmierć nie byłaby dla niej lepszym wyjściem. Zawsze pełna życia, wszystkim pomocna, a teraz zdana na potcieranie tyłka przez innych. A co dopiero teraz jak jej i drugą stronę odjęło, nawet sama się nie napije... |
|||||
|
|
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
flanela jest grubsza i miekka, moim zdaniem lepsza od tej sztywnej tetry. ja mam tylko 3 flanele np do lekarza żeby na ta wage polozyc lub jak bede gdzies małą na miescie przebierac. matko aż musiałam wygoglowac ten Monster High bo w życiu nie słyszałam
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie dzisiaj głowa boli :/ aż postanowiłam sobie zmierzyć ciśnienie i jest 117 / 61 czyli tak w miarę i puls mam ostatnio wysoki ... dziś akurat 92 .
sojka hohoho 17 tuż tuż ![]() Jeśli chodzi o daty porodu to ja w sumie mam na 11 oraz na 13 września ... jednak trzymam się tego 13 w sumie dwa dni w tą czy w tą nie robi żadnej różnicy ![]() gda ale Ty masz tych terminów ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() Cytat:
na przewijak będę też kładła.
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ciebie to tak ostatnio wzieło z tymi skurczami nie? bo wczesniej dobrze sie czulas i nie mialas żadnych problemow typu szyjka ? z babunia to strasznie przykre mojego tz babcia zyla 94 lata z czego ostatnie 24 z alzhaimerem i przywiazana do łozka, nie mogła chodzi i nic zrobic a do tego nie pamietala nikogo...no straszne to jest...
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-06 o 12:18 |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Gda pod pachami takie ciemniejsze miejsca jakby brudne było
i podobno moja twarz ma różne kolory.. tak mi inniu mowili Tamlin zobaczymy zaniedlugo czy miały racje czy niue Przykro mi z powodu babci. po za tym dalej mi sie nudzi a wszystko mam zrobione posprzatane tez bo ja mam pomoc wiec pozostaje mi sie sgtrasznie nudzic niestety |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin udanej wizyty kochana
3mam kciuki ![]() i bardzo współczuję z powodu babci ... to coś strasznego widząc jak człowiek się męczy
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie, ledwo żyje. Wróciłam niedawno od lekarza, Klaudia dostała jeszcze 3 dodatkowe zastrzyki. Jest mała poprawa. Bo dużo odkrztusza. Lekarka mówi, że mogła ją jednak wysłać do szpitala - ja dziękuję postoję. Wolę leczyć w domowych warunkach. Wystarczająco zeszły rok zrył mi psychikę pod względem szpitali. Ja się zastanawiam kiedy u niej skończą te choróbska - czas najwyższy. Do tego upał niemiłosierny - można odpaść. Siedzę z młodą w domu pościągane rolety zewnętrzne z mikro-wentylacją i ani myślę iść na zewnątrz.
Cytat:
U nas też imienia dalej nie wybraliśmy niby jakieś są ale na razie noszę małą płodziankę, będę się martwić po porodzie. A co do kilogramów ja nie wiele przytyłam a u mnie 35 tydzień leci. Liczę że na jutrzejszej wizycie chociaż kilogram do przodu stuknie bo inaczej się załamie. Ja muszę trzymać dietę, bo jakaś mała nietolerancja wyszła.
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamlin przykro mi z powodu babci... rozumiem Cię dobrze, moja babcia zmarła w kwietniu tego roku i pod koniec życia też było z nią kiepsko, nie tylko fizycznie ale i nie była nawet świadoma prawie niczego co się wokół niej działo... Ja byłam z babcią bardzo blisko i przeżyłam jej śmierc mocno, ale z drugiej strony wiem, że przynajmniej jej cierpienia się skończyły. Trzymaj się. |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin współczuje z powodu Babci.
Muszę zrobić dzisiaj badanie moczu,bo nie wiem czy to maluch mnie tam cisnie czy coś mi się przyplątało ;( Jaś to bardzo ładne imię i obojętnie ileby było ich dookoła to nasz też będzie miał taki na imię
|
#3685 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje tamlin, moja tato przechodził udar. Był sprawny fizycznie leżąc w szpitalu ale kojarzył tylko częściowo, zabrał go nam drugi udar po 10 dniach.
bylam wtedy na przełomie 6/7 miesiąca pierwszej ciązy, wiem jak się patrzy na bliską osobę która się tak męczy a zawsze byla sprawna, i wszedzie było jej pełno...Gratuluje wszystkich tygodni kolejnych ukończonych! To juz koncówka. Ja wczoraj mialam dołek. Popuchły mi palce stóp i rąk, i się zdołowałam bo nie nosiłam dawno niektórych spodni ciążowych i wczoraj chcialam kilka zalożyć i przeszłam szok. Za małe. Cały dzien sie meczylam myslami, w dodatku sprawy łożkowe ostatnio są nie takie jak powinny i przez to czuje sie dodatkowo nietrakcyjna. A pod koniec dnia zsotałam na chwilke sama i doszłam do wniosku ze mam to wszystko GDZIEŚ jesli sie nie podobam mojemu męzowi to jego strata, pare razy mi powiedział ze mi tyłek urósł teraz mowi narzeka ze ciagle ta sama pozycja w łóżku. Nie to NIE. Przytyłam dopiero 8 kg to nie jest jaka tragedia, fakt ze przed ciaza przytylam 6 kg i w sumie razem jestem chyba jak dotąd najciezsza w swoim życiu ale nie mam zamiaru sie tym przejmować wiecej. Dziecko jest najwazniejsze, skupie sie teraz na nim, na wyprawce, a po porodzie to juz mi sie nie będzie chcialo. Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, współczuję z powodu babci
to jest smutne. Trzymaj się kochana.
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Kobietki po weekendzie
![]() upał niemiłosierny dopiero przydreptałam do domu po wizycie u gina. wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić. To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej) ![]() dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o tych kg aż z ciekawości poszłam na wagę.A tu du..pa waga zepsuta
Na ostatniej wizycie 3 tyg temu było +11kg chyba nie dużo jak podzielić na dwa dzieciaczki.Brzuch też mam raczej mały taki jak wy gdzieś jak po zdjęciach patrze.Dupa ten sam rozmiar uda też tylko w brzuch mi idzie.Pieluch tetrowych kupiłam 30 czyli po 15 na łebek flanelowych nie mam, nie wiem czy potrzebne |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisać że moja córcia dziś kończy 7 lat
![]() tak sobie przypominam jak to było, o tej porze miałam już dość konkretne skurcze
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

. Wagi, nie wyjściowej - z początku ciąży, ale tej zupełnie przed.
!
milusio. 

a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.
ale wiem,ze roznie to jest i czesto wychodza bledy w tych pomiarach jednak..

i to tak głupio że mam białe ramiączka od koszulki a reszta brązowa. 

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)