|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry
![]() Zeberka powodzenia z przygotowaniami my chrzest 16 września robimy (tylk musze znaleźć jakies miejsce w restauracji na obiad, w 402mkw 14 osbób to męczarnia by była) o domkach była mowa widzę, tu akurat z tż jesteśmy zgodni - nie chcemy sie budować ja w domku mieszkałam i wiem, że nie chciałabym... marzy mi się ewentualnie większe mieszkanie (ale tylko 1 poziomowe) z tarasem i kawałkiem ogródka choć nie wiem czy bym znalazła, bo ja mam z góry określone ścisłe wymagania, chyba jeszcze nie wybudowali takiego
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Maksi - nie ma bo usunełam. fiol - po co chciałaś wiedzieć jaki miałam cukier na czczo??? ![]() zeberka - u nas ok, dzięki, że pytasz. Mela jeździ nad wodę. Darka zbiera się do raczkowania.
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za kciuki
Byłam u gina wziął mnie na USG i robił przez brzuch, pierwszy raz Co prawda słabo było widać ale zarodek na 6tydz i 4 dzien czyli idealnie, co sie spodziewałam że spokojnie tydzień wstecz może być... Wydrukował mi zdjęcie ale niewyraźne bo to stara aparatura w szpitalu i mowi żebym sobie zrobiła telefonem ale tak mi sie ręce trzesły że wyszło całe zamazane No i zeszlismy na dół do gabinetu więc dalej musiałam czekać w poczekalni i tak czekam a nagle sobie myśle przeciez nie było serca Niby wiem że mogło jeszcze nie być.. ale chciałam żeby było... wyniki badan dobre, luteine przepisał, powiedział ze moge sobie jeść ten swój acard Dał karte ciąży i już miałam wyjść i się pytam czy to normalne że nie było serca a on mówi że jak nie było, jak było tylko to stary aparat i ciężko zobaczyć ale było napewno ![]() Więc wyszłam spokojna i jeszcze mowi że wiem że jakby co to mam do niego pukać do domu, a ja mu mówie wiem ale nie będzie takiej potrzeby a on powiedział że nie ma prawa być ![]() Więc jestem szczęśliwa i pełna entuzjazmu na kolejne 7 i pół miesiąca, a przynajmniej do następnej wizyty czyli za 2 tyg
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Amilicia pytałam o cukier na czczo, bo chciałam sprawdzić czy mamy podobny. Teraz coś mam wyższe cukry na czczo i już nie schodzę poniżej 90.. Teraz najczęściej mam 92-98. Diabetolog zalecił mi insulinę na noc, ale nic mi nie spadają. Może za niską dawkę mam, bo mam tylko 4 J, zobaczymy co powie w piątek na wizycie
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam nadzieję, że będzie chłodniej, bo jedziemy na wesele
Dobry pomysł z tym grafikiem i wcześniejszym przygotowaniem mięs ![]() Cytat:
Ciekawe od czego to zależy, że robią przez brzuch. Mi dopiero w 16 tc robił tak pierwszy raz. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze ![]() Zmierzyłam obwód brzucha, 86cm w najszerszym miejscu, no ale byłam po obiedzie rosnę
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Ciekawe ile urośniecie
Ja wolę się nie mierzyć nawet
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
a wstawisz kiedyś znowu?
ja uwielbiam te Wasze kolorowe zdjęcia ![]() Lunao- cudnie!
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie ważne. a dojechać trzeba, ale busy jeżdżą, więc problemu nie ma. dla mnie chochołowska tam pod koniec wcale łatwa nie jest, bo jakieś podejścia tam ma, plus tylko taki, że asfalt można kolejką pokonać. będziemy pewnie myśleć na miejscu. a co można w samym Zakopcu/okolicach robić? na pewno wybierzemy się kolejką na Gubałówkę, ale to mało, może zjedziemy krzesełkami z Butorowego, zobaczymy. do tej pory Krupówki omijaliśmy szerokim łukiem, głównie siedzieliśmy tam w knajpkach i chodziliśmy na obiadyCytat:
|
||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Luna
Zeberko podziwiam cię za ten twój grafik przez przypadek pusciłam ci dzisiaj sygnał, bo komórka mi się w kieszeni spodni włączyła gdy byłam na działce ![]() u mnie znowu burza, ale chociaż chłodniej się zrobiło. chodzę po domu i robię porządki i słucham audiobooka "Służące". POLECAM
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
amilcia że usunęłaś - domyśliłam się, pytanie dlaczego? album funkcjonuje, mam zapisaną stronę heh
Luna i tego spokoju życzę Ci przez resztę miesięcy do porodu. Cieszę się, że wszystko ok. Chłopaki zasypiają, mam wieczór dla siebie, kąpiel, manicure...
|
|
|
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się kojarzy, że w chochołowskiej mimo wszystko męczyłam się trochę bo jest pod górkę, ale ina sprawa, że zawsze tamtędy szybko szliśmy żeby w góry o sensownej porze wyjść/zejść, więc nie pamiętam dokładnie ile jest trudniejszego podejścia. Morskie Oko za daleko, normalnie szliśmy tam 2 godziny to teraz wyszło by jeszcze dłużej. Szukam jeszcze inspiracji, bo będziemy tam tydzień. |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak byłam w 8tc to robił dowcipnie.Ale skoro było widać zarodek i serce to pozostało mi się cieszyć ![]() Zresztą powiedział że "spróbujemy tak zobaczyć", no i się udało ![]() Rośnijcie jak najwięcej ![]() Monika wg OM mam 6 tydz i 5 dz ale nie wiem kiedy była owulacja więc jeden dzień to nic, myślałam raczej że będzie jakiś tydzień różnicy, co tez jest przecież normalne. Wtedy był zarodek na 5tc a ja już byłam w około 9tc także całkiem nie bardzo..na szczęście tym razem tak nie było
|
|
|
|
|
#3645 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny prześlicznie dziękuję Wszystkim za życzenia
Stawiam wszystkim po kawałku Cytat:
Jeszcze z 2 tygodnie max. poczekam. Cytat:
Cytat:
Ja po pracy, ten upał mnie po prostu WYKAŃCZA. Ja lubię lato, lubię ciepło, ale z tego braku powietrza mam ciężką głowę, chce mi się spać i w ogóle jest okropnie... |
|||
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao super
Wracając z miasta byłam w sklepie i w sumie do domu dotarliśmy ok 17. Tak mnie dzisiaj głowa boli, że jak nakarmiłam Olka i go usypiałam to usnęłam razem z nim teraz dopiero wzięłam się za obiad tż jeszcze nie ma
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepiękne!! konkubent pewno dumny, co?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
perse wszystkiego najlepszego !
luna bardzo sie ciesze !
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35729832]
Ja po pracy, ten upał mnie po prostu WYKAŃCZA. Ja lubię lato, lubię ciepło, ale z tego braku powietrza mam ciężką głowę, chce mi się spać i w ogóle jest okropnie...[/QUOTE] Mnie dzisiaj cały dzień głowa bolała, dopiero teraz przeszło, trochę się ochłodziło i byliśmy na spacerze. No i się objadam arbuzem znowu Ale ciasto od Ciebie apetycznie wygląda
|
#3651 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zjadłam pół Toffiffe i popiłam Radlerkiem i tyle, nie ma u nas świętowania...
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałabym (jeszcze zdążę
) Perse, najlepszego |
|
|
|
#3654 |
|
Konto usunięte
|
I dziękuję Wam pięknie
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Perse i jeszcze ja
Spełnienia marzeń |
|
|
|
#3656 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
|
|
|
|
#3657 |
|
Konto usunięte
|
Jak tam u Was po nocy?
U mnie była silna burza i teraz jest zimno, ale... ja mając nadzieję, że nikomu nic się nie stało bardzo się z tego cieszę. Może wreszcie przestanę być zamulona. Tylko muszę skoczyć na cmentarz rano, bo się obawiam, że będę zbierała misia z drugiego końca cmentarza Póki co wyprawiłam TŻa, zjadłam śniadanie, zaraz się zbieram. |
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() witam sie z poranna kawa ![]() Perse u mnie troche w nocy popadalo,a ogolnie spokojnie....teraz widze i slysze,ze za oknem coraz mocniej wieje,ale slonecznie od rana jest
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
pani jak się czujecie? |
|
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
Witam
U Was też tak strasznie wieje, rano aż się przestraszyłam że jakaś wichura będzie Perese schudłam, bo przestałam jeść białe pieczywo, jadłam 5 razy dziennie i ćwiczyła na orbitreku ok 30-60min dziennie teraz przestałam bo plamię ![]() Panika smakowite pomidorki, u mnie też już są Luna za serduszko
Edytowane przez ewel28 Czas edycji: 2012-08-07 o 09:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

choć nie wiem czy bym znalazła, bo ja mam z góry określone ścisłe wymagania, chyba jeszcze nie wybudowali takiego 

zresztą nie ważne. a dojechać trzeba, ale busy jeżdżą, więc problemu nie ma. dla mnie chochołowska tam pod koniec wcale łatwa nie jest, bo jakieś podejścia tam ma, plus tylko taki, że asfalt można kolejką pokonać. będziemy pewnie myśleć na miejscu. a co można w samym Zakopcu/okolicach robić? na pewno wybierzemy się kolejką na Gubałówkę, ale to mało, może zjedziemy krzesełkami z Butorowego, zobaczymy. do tej pory Krupówki omijaliśmy szerokim łukiem, głównie siedzieliśmy tam w knajpkach i chodziliśmy na obiady

a czuję się jakby to było wczoraj 
teraz dopiero wzięłam się za obiad