Lipoliza - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-11-25, 13:36   #1
jogger
Przyczajenie

Lipoliza

Nie jestem wprawdzie internautką, lecz internautą [img]icons/icon7.gif[/img] ale jestem zainteresowany pewną kwestią. Otóż byłem kilkakrotnie na 'farmie zdrowia', gdzie aplikowano zabieg pn. lipoliza. Polegał on na obłożeniu brzucha elektrodami, przez które przepuszczany był prąd. Było to lekkie szczypanie, niewywołujące skurczów mięśni jakaparaty typu abgymmic, zabieg trwał jednorazowo 30min, był sterowany komputerowo i powtarzany codziennie. Na trzeci dzień pojawiał się efekt: tłuszcz 'rozbity' przez prąd w.cz. zaczął 'wychodzić' drogą naturalną i tak było jeszcze przez kilka dni po zabiegu. Nie udało mi się natrafić na taki zabieg w żadnych reklamach, ale nie sądzę, żeby tego typu aparat był tylko jeden w kraju [img]icons/icon7.gif[/img]. Pochodził z Francji, i nosił piękną nazwę 'Lypolisis'. Jestem ciekaw, czy ten zabieg jest dostępny pod jakąś inną nazwą.
jogger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-27, 18:55   #2
guest
Zakorzenienie

Re: Lipoliza

Hmmm... To dość popularne urządzenie, elektrolipoliza jest w tego typu ośrodkach często stosowana, choć raczej jako sposób na cellulit. Co do wychodzenia rozbitego tłuszczu "drogą naturalną", to jest kilka skuteczniejszych metod walki z nadwagą i kształtowania sylwetki i z pewnością o lepiej udokumentowanym działaniu choć nie tak komfortowych. Generalnie nie polecam. Może pobliskie centrum fitness?
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-27, 21:27   #3
jogger
Przyczajenie

Owszem, znam i stosuję różne sposoby zwalczania tłuszczu [img]icons/icon7.gif[/img] ale ten był wyjątkowo skuteczny i do tego o działaniu wybitnie lokalnym. Przejrzałem onegdaj sporo reklam warszawskich ośrodków specjalizujących się w tej branży, ale bezskutecznie. Chodzi za mną myśl, że kiedyś słyszałem o innej nazwie tego zabiegu, dlatego pytam.
jogger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-29, 12:56   #4
guest
Zakorzenienie

OK, proszę zapytać w Warszawie . Wydaje mi się, że wykonują tego typu zabiegi, a z pewnością powinni podać informację o urządzeniach w Warszawie.

Edytowane przez dr Małgorzata Chomicka-Janda
Czas edycji: 2007-01-31 o 09:31 Powód: Nieopłacona reklama
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-23, 17:19   #5
mmgirl
Raczkowanie

Lipoliza iniekcyjna

Mam bardzo ważne pytanie czy nie orientuje sie ktos gdzie na sląsku wykonuje sie zabieg Lipolizy iniekcyjnej. Szukałam na google ale bardzo mało stron znalazłam a wiekszosc to lipoliza za pomoca elektrod a mi bardzo zalezy na iniekcyjnej. Nie jestem w stanie obdzwonic wszystkich salonów kosmetycznych czy kosmetyki estetycznej zeby oto zapytać. Byłabym wdzieczna za jakiekolwiek informacje na ten temat. Jezeli ktos juz taki zabieg wykonywal to gdzie warto isc i jaka jest tego cena. Z góry dziekuje.
mmgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 18:07   #6
baby22
Przyczajenie

Lipoliza w Białymstoku

Witam po raz pierwszy na forum , mam pytanko:
Gdzie w Białymstoku można wykonać zabieg lipolizy?
Jak nazywa się nazwa preparatu używanego do zabiegu ?
Jaki byłby szacunkowy koszt zabiegu na uda ( bryczesy) i okolice kolan?
Czy jest to zabieg w pełni bezpieczny, skuteczny i dla każdego?

Będę wdzięczna za wyczerującą wypowiedź moderatora forum.

pozdrawiam
baby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 09:32   #7
dr Małgorzata Chomicka-Janda
Raczkowanie

Avatar dr Małgorzata Chomicka-Janda

Lipoliza

Jeśli szukacie miejsca w Warszawie , gdzie są wykonane zabiegi LIPOLIZA proszę o kontakt z IQ MEDICA : 022 4656800 lub biuro@iqmedica.pl

Jeśli nie mozesz znaleść dobrej kliniki na śląsku może warto wybrać się do Warszawy.

Warto się zastanowić i poszukać dobrego fachowca . Trzeba pamiętać że poprawki są baaaaaardzo drogie . W Białymstoku ci nie pomogę ale jeśli zdecydowałabyś przyjechac do Warszawy to skontaktuj się z biurem IQ MEDICA (biuro@iqmedica.pl lub 022 4656800) . Pomoga zorganizować zabieg nawet w sobotę . Oczywiście u sprawdzonych specjalistów.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-16 o 21:24
dr Małgorzata Chomicka-Janda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 23:24   #8
trinittka
Przyczajenie

Dot.: Lipoliza

Nieopłacona reklama

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-06-27 o 01:31
trinittka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 21:09   #9
małgorzata kocot
Przyczajenie

To, gdzie są certyfikowani lekarze lipolizy iniekcyjnej warto spawdzić na:
http://www.network-lipolysis.com/index.php?id=613
To jedyna światowa organizacja szkoląca, certyfikująca i prowadząca badania w dziedzinie lipolizy iniekcyjnej.
Warto też spytać, czy lekarze wykonują zabiegi orginalnym preparatem w ampułkach (lipostabil). Tenże dostęny jest tylko za granicą.

pozdrawiam: Dr Małgorzata Kocot, www.malgorzatakocot.com
małgorzata kocot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 17:58   #10
alch
Przyczajenie

Prosze o informacje czy lipoliza iniekcyjna jest skuteczna w wyszczupleniu kolan ( chodzi mi głównie o pozbycie się grubej warstwy tkanki tłuszczowej po wewnętrznej stronie kolan)? Jesli nie to jakiemu innemu zabiegowi moge sie poddac, zeby zlikwidowac ten problem?......
alch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 17:20   #11
marcysiagrom
Przyczajenie

GG do marcysiagrom

Witam Jestem Po Zabiegu ,,lipoliza,, Popuchniete Miejsce Po Zabiegu , Siniaczki I Obolale Uczucie Jakby Bardzo Obite, Jest To Zabieg Na Osoby Szczuple, Ale Co Maja Problem Z Miejscami Ktorych Nie Moga Wycwiczyc,, Wyszczuplic,, Zbic Celulit Z Tkanka Tluszczowa, Ja Jestem Zadowolona, Koszt Jedna Ampulka 150zl,
marcysiagrom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-08, 15:07   #12
Anan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alch Pokaż wiadomość
Prosze o informacje czy lipoliza iniekcyjna jest skuteczna w wyszczupleniu kolan ( chodzi mi głównie o pozbycie się grubej warstwy tkanki tłuszczowej po wewnętrznej stronie kolan)? Jesli nie to jakiemu innemu zabiegowi moge sie poddac, zeby zlikwidowac ten problem?......
Witam!!!
Miałam podobny problem do Alch. 3 tygodnie temu poddałam się zabiegowi lipolizy i czekam na efekty. Jeszcze ich nie ma, ale podobno to trwa,więc jestem cierpliwa.
Pozdrawiam
anan
Anan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 08:05   #13
pola28
Raczkowanie

poszukuje sprawdzonego lekarza z warszawy co wykonuje dobrze lipolize,raczej jestem zdecydowana na ten zabieg ale tam gdzie sie dowiadywalam koszt 1 ampulki okolo 500 zlchyba to duzo?nie orientuje sie jeszcze dobrze w tym zabiegu wiec jesli mozecie to napiszccie prosze na jaka partie starcza taka ampulka(jestem szczupla).chcialabym zrobic uda i posladki...czy sa dziewczyny na ktore ten zabieg zadzialal zadowalajaco za 1 razem??jak dlugo utrzymuje sie efekt?
pola28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 13:24   #14
MonikaK83
BAN stały

Ja korzystałam z zabiegu laserowej lipolizy bridżesów i brzucha - jeden zabieg chirurgiczny zamiast zastrzyków lipolizy iniekcyjnej, które jednak bolą, i jestem zadowolona, robiłam w Centrum Estetyki Ciała Katowice, Panewnicka 5,tel: 032 7820702, mają tam też nowość spośród nieinwazyjnych zabiegów - Ultracontour, ale ja chciałam mieć szybki efekt - i mam. Po 3 tygodniach zeszły ślady zabiegu, miejsca wkłucia igły z laserem sa niewidoczne. Ja to znalazłam na stronach amerykańskich pod hasłem LASERLIPOLYSIS, ZOBACZCIE SOBIE W GOOGLACH POD TYM HASŁEM SA CIEKAWE FILMY. Potem poszukałam kto to robi w Polsce i znalazłam, powodzenia, chyba lepiej znieść jeden taki zabieg niż jeździć w nieskończoność na LPG. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz pytanie86@o2.pl chętnie odpowiem bo długo szukałam sposobu żeby poczuć ulgę i przeszłam tą kuracje i wiem jak to jest.
MonikaK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 13:31   #15
pola28
Raczkowanie

czy ktoras robila lipolize w Otwocku u dr Kłosa??koszt ampulki u niego to tylko 100zl,bardzo tania w porownaniu z innymi gabinetami...
Stary 2008-03-29, 16:50   #16
pola28
Raczkowanie

no wiec jestem 3 dni po lipolizie u dr Kłosa,do wczoraj bol byl dosc duzy,dzis jest juz ok,opuchlizna ladnie schodzi.teraz tylko czekac na efekty a pod koniec tyg ide na nastepne 2 partie.teraz mialam wewn strone kolan i brzuch
Stary 2008-04-09, 12:06   #17
matima
Przyczajenie

Witam,
do pola28
jakie teraz masz efekty po lipolizie,ja się właśnie dziś wybieram na konsultację do Otwocka do kriocentrum,a skoro ty też tam byłaś naposz proszę jak wrażenia po czasie i czy robiłaś powtórke czy efekty są zadowalające.
pozdrawiam
matima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 12:28   #18
mala071
BAN stały

GG do mala071

Witam rowniez jestem zainteresowana lipozlia moze ktos wie gdzie we wroclwiu mozna zrobic? i jakie sa ceny
mala071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 12:32   #19
Raczkowanie

Warto zastanowić się nad rozwiązaniem , które oferuje zabieg SmartLIpo zwany również lipolizą laserową . Efekt po jednym zabiegu uzyskuje sie taki sam jak po kilku zabiagach nazwijmy to "tradycjnej" lipolizie
dr Małgorzata Chomicka-Janda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 20:20   #20
fifili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaK83 Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z zabiegu laserowej lipolizy bridżesów i brzucha
Moniko, jakiej ilości zabiegów się poddałaś?
Czy te efekty są naprawdę zadowalające czy tylko widać pewne (czyt. niewielkie) zmiany?
Jakie są koszty tegoż?
Stary 2008-04-09, 21:44   #21
Raczkowanie

chciałabym zwrócić uwagę formuowiczkom , że wielokrotnie jest nadużywana nazwa "Lipoliza laserowa" do wielu różnych zabiegów wykorzystujących różne wyposazenie z zakresu kosmetologii.
SmartLipo jest to zabieg wykorzystujący działanie lasara do bezpośredniego rozbijania komórek tłuszczowych podskórą. Co najważniejsze przynosi konkretne efekty potwierdzone nie tylko przez wielu pacjentów ale przez najwazniejsze amerykańskie niezależne stowazyszenie FDA. Wiecej inofrmacji możecie znaleść na stronie http://www.iqmedica.pl/smartlipo_liposukcja,p74.html
Stary 2008-04-09, 22:22   #22
Janine
Rozeznanie

Dziewczyny , a czy ktoras z Was robila lipolize iniekcyjna policzkow ? Oplaca sie , sa jakies efekty ? Bo ja chociaz systematycznie cwicze i jestem szczupla to mam pyzate policzki i nie moge sie pozbyc tego tluszczu za pomoca cwiczen. Slyszalam ze zabieg lipolizy moze je wyszczuplic.

http://www.youtube.com/watch?v=9BfUZJ-0mmY
Janine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 09:20   #23
pola28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matima Pokaż wiadomość
Witam,
do pola28
jakie teraz masz efekty po lipolizie,ja się właśnie dziś wybieram na konsultację do Otwocka do kriocentrum,a skoro ty też tam byłaś naposz proszę jak wrażenia po czasie i czy robiłaś powtórke czy efekty są zadowalające.
pozdrawiam

hej i jak po konsultacji??jalko czekac efektow narazie nie widzeno ale czego sie spodziewac po 2 tyg..w piatekpoprzedni robilam bryczesy i wewn uda,bol pozniej byl spory i znow mi pozostaje ty

napisz jak u Kłosa?chyba,ze bylas utego drugiego..
Stary 2008-04-11, 11:43   #24
matima
Przyczajenie

Witam,
ja po konsultacji(dr Batijewski,czyli ten drugi),zapisałam sie na lipoloze następnego dnia,czyli byłam wczoraj,bezpośrednio po zabiegu bólu nie czułam,nawet wieczorkiem byłam na aerobiku,za to rano juz pojawiła sie bolesnosc i opuchnięcie, zapisałam sie na powtórkę za trzy tydodnie,poprostu nie liczę na efekty po pierwszym razie,choć miło by było.A ty pola28 bedziesz robić powtórkę na brzuszek?
pozdrawiam
Stary 2008-04-11, 13:19   #25
pola28
Raczkowanie

mysle ze tak,mi mijaja 3 tyg w srode iefektow w sumie brak na ta chwile ale podobno po 2 mcach dopiero moga sie pojawic,wiec nie wiem kiedy powtorze.od poniedzialku zaczynam jeszcze VACUM -bieznie w podcisnieniu,podobno efekty sa fajne...
Stary 2008-04-12, 15:36   #26
mala071
BAN stały

GG do mala071

Ja chodzilam na vacu wlanie skonczylam 20 zabiegow cellulit pozostal ale kilka cm ucieklo
Stary 2008-04-12, 15:36   #27
mala071
BAN stały

GG do mala071

a ktos moze wiem we wroclawiu jest smartlipo bo nie moge znalezc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 15:37   #28
mala071
BAN stały

GG do mala071

Gdzie mozna zrobic smartlipo we wroclawiu?
Stary 2008-04-12, 15:59   #29
pola28
Raczkowanie

wlasnie,na jednych to dziala (vacu)na drugich nie..nie pozostaje mi nic innego jak sie przekonac na wlasnej skorze
slucjacie czy mialyscie swedzenie po jkaims czasie od lipolizy?mi mija tydz od bryczesow i posladkow i w nocy myslalam ze sie wsciekne.brzuch mam 3 tyg po i nie swedzial ani nie swedzi...znow mam pod posladkami jakby bardziej spuchniete i czerwonekurde nie wiem czy to normalne?musze w pn zadzwonoc do niego...
Stary 2008-04-12, 20:09   #30
matima
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola28 Pokaż wiadomość
mysle ze tak,mi mijaja 3 tyg w srode iefektow w sumie brak na ta chwile ale podobno po 2 mcach dopiero moga sie pojawic,wiec nie wiem kiedy powtorze.od poniedzialku zaczynam jeszcze VACUM -bieznie w podcisnieniu,podobno efekty sa fajne...

powiedz mi jeszcze pola28,jak długo odczuwałaś bolesność brzucha i czy było to bardzo uciążliwe
pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości