Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 19:46   #451
Lavi92
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV

Chciałabym zrobić bransoletkę w takim stylu jak w załączniku ale nie wiem jak przymocować do niej te "uchwyty" na końcach Podpowiecie jak to zrobić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bransoletka46.jpg (17,6 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-08-06, 21:07   #452
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Ja skakałam w szkole "Skydive" bardzo blisko Włocławka. Ogólnie w Polsce jest dosyc sporo takich klubów ale akurat tam jest mega pozytywna atmosfera byłam tam 3 razy bo kolega tam skacze i uwielbiam to miejsce świetni ludzie, pełen luz no i ten widok jak otwierają się spadochrony i skoczkowie lądują, ciary przechodzą po całym ciele ja osobiście dostaje tam głupawki i mogę się ciagle gapić w niebo ja skaczą bo sprawia mi to taką radochę

no ale do rzeczy
1. niestety jest to droga przygoda- 700 zł sam skok, 250 zł filmowanie ze zdjęciami czyli łącznie 950 zł. uważam że lepiej już wydać te 250 zł więcej bo jest super film i zdjęcia- pamiątka na całe życie

2. są wymagania co do zdrowia, ale nie jakoś bardzo restrykcyjne. na koniec podam ci linka do ich strony gdzie będziesz mogła sobie wszystko przeczytać.

3. tak jak pisałam są różne szkoły w całej Polsce, a warunki żeby skoczyć przeważnie wszędzie są takie same. Fotograf- kamerzysta jak wyżej 250 zł. ja dostałam aż coś około 280 zdjęć więc jest co oglądać

link do szkoły skydive : http://www.skydive.pl/
możesz też wpisać na fb skydive.pl i powinno wyświetlić sie takie niebieskie logo

Bardzo polecam Ci skok ja nadal nie mogę dojść do siebie ciesze się jak głupia i o niczym innym nie myślę ciągle odtwarzam w pamięci skok i w kółko oglądam zdjęcia i film

dla zachęcenia powiem Ci jak to wygląda bo nie wiem czy sie orientujesz :
skaczesz jak widziałaś na zdjęciach może przyczepiona do zawodowego skoczka, leci się samolotem około 15 minut żeby osiągnąć wysokość 4000 m tandem wyskakuje jako ostatni z samolotu (przed nim skaczą zawodowi skoczkowie)
spadasz około 1 minuty z prędkością 200 km/h. na wysokości 1500m instruktor otwiera spadochron (mi pozwolił samej kierować ) no i podziwiasz widoczki i tak lecisz około 5 minut. lądowanie bardzo łagodne więc nie ma się czego bać a potem oszołomienie i wielka radość że zrobiło się coś tak nienormalnego jak wyskoczenie z samolotu
ehhhh, cokolwiek takiego czytam i jeszcze bardziej się nakręcam

dawno skakałaś że Twoje wspomnienia nadal są tak żywe i jarasz się tym? Chciałabyś to kiedyś powtórzyć?

Który moment był dla Ciebie najbardziej straszny? bo w moich wyobrażeniach chyba sam skok z samolotu

Kochasz adrenalinę czy wymagało to jednak pewnej odwagi od Ciebie, bo strasznie chcę to zrobić, ale jednocześnie trochę się boję

A co do organizacji, to jestem z podlasia, tutaj skok 600zł +250zł film i zdjęcia i atmosfera też fajna z tego co mówiła mi znajoma -która skok otrzymała w prezencie od swojego faceta, fajnieeee !!
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:21   #453
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Friese, podziwiam. Ja bym chciała, ale się boję
Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
ehhhh, cokolwiek takiego czytam i jeszcze bardziej się nakręcam

dawno skakałaś że Twoje wspomnienia nadal są tak żywe i jarasz się tym? Chciałabyś to kiedyś powtórzyć?

Który moment był dla Ciebie najbardziej straszny? bo w moich wyobrażeniach chyba sam skok z samolotu

Kochasz adrenalinę czy wymagało to jednak pewnej odwagi od Ciebie, bo strasznie chcę to zrobić, ale jednocześnie trochę się boję

A co do organizacji, to jestem z podlasia, tutaj skok 600zł +250zł film i zdjęcia i atmosfera też fajna z tego co mówiła mi znajoma -która skok otrzymała w prezencie od swojego faceta, fajnieeee !!

Skaczcie! Raz się żyje, a wspomnienia piękne, to niezwykłe, niecodzienne, nietypowe! super sprawa !

no , 2 weekendy temu był skok

jestem tchórz! pewnie, ale musiałam to zrobić, tylu znajomych ekscytowało się tym, przeżywało z radości - ja też chcę takie emocje! jest pięknie. Najgorzej kiedy stoisz nad krawędzią i trzeba z bezpiecznego samolotu skoczyć przed siebie

nie bójta nic ! będzie dobrze nie musicie dziękować jak skoczycie że Was namawiałam

moje pytanie:
jest wątek dla Warszawiaków ? że teżo wszystko pytają? bo mam dwa pytania:

1. to prawda że z kartą m banku jest 10% zniżki na kartę miejską? podsłuchałam dziś w tramwaju
2. GDZIE JETS najtańszy / tańszy optyk? muszę wybrać oprawki, ale nie chcę jakichś firmowych, mogą być zwykłe. Bo u mnie do domu prędko nie pojadę, a tam są za około 100 zł już oprawki
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 23:01   #454
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
2. GDZIE JETS najtańszy / tańszy optyk? muszę wybrać oprawki, ale nie chcę jakichś firmowych, mogą być zwykłe. Bo u mnie do domu prędko nie pojadę, a tam są za około 100 zł już oprawki
ja kupiłam ładne klasyczne oprawki w fielmannie za 19 zł
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 23:15   #455
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
ja kupiłam ładne klasyczne oprawki w fielmannie za 19 zł
Oj kochana, nie wiem co to jest. To w Warszawie optyk? A gdzie on jest?
ale takie to pewnie mało wytrzymają? duzy wybór mają?
Stary 2012-08-06, 23:19   #456

Będę stawiać ponownie system, bo zaczął mi zwalniać i ogólnie sądzę, że laptop potrzebuje odświeżenia Robiłam już to, ale może podsuniecie mi jakieś pomysły/rady co do ponownego zainstalowania systemu. Pojemność to 160 GB, zawsze tworzę dwa dyski, gdzie jeden (C) mam na komputerowo-programowe sprawy i poświęcam na to 50 GB, a drugi dysk (D) - obrazy, muzyka, filmy - 100 GB.
Jak Wy macie to wszystko poukładane?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 23:22   #457
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Będę stawiać ponownie system, bo zaczął mi zwalniać i ogólnie sądzę, że laptop potrzebuje odświeżenia Robiłam już to, ale może podsuniecie mi jakieś pomysły/rady co do ponownego zainstalowania systemu. Pojemność to 160 GB, zawsze tworzę dwa dyski, gdzie jeden (C) mam na komputerowo-programowe sprawy i poświęcam na to 50 GB, a drugi dysk (D) - obrazy, muzyka, filmy - 100 GB.
Jak Wy macie to wszystko poukładane?
NNNNIIIIE INSTALUJ NIC NA DYSKU C - nie instaluj nic poza systemowymi skladnikami
na C ma byc system i koniec

na D - walnij sobie te 130-140 GB i tam wszystko inastaluj.

PONIEWAZ

jesli na C masz i systemowe skladniki i programy - to te programy ZWALNIAJĄ SYSTEM

Dobra rada ode mnie
Stary 2012-08-06, 23:30   #458
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Oj kochana, nie wiem co to jest. To w Warszawie optyk? A gdzie on jest?
ale takie to pewnie mało wytrzymają? duzy wybór mają?
Kupowałam we Wrocławiu, ale to sieciówka i mają dużo sklepów, tu masz listę http://www.fielmann.pl/salon-fielmann/
Mam dość drogie szkła, więc zależało mi na tanich oprawkach, wytrzymały ok. dwa lata codziennego używania zepsułam je ze swojej winy (skrzywiły się trochę i głupia próbowałam je sama wyprostować zamiast zanieść do naprawy i wtedy je złamałam :P ) i wymienili mi oprawki na takie same, bo mieli je dalej w ofercie, więc zapłaciłam tylko cenę nowych oprawek Wybór jest dość spory i gwarancja chyba na 3 lata jestem badzo zadowolona z obsługi itd. Ceny są bardzo różne, ale znajdziesz na pewno dużo poniżej 100 zł
Stary 2012-08-06, 23:31   #459
zla panienka
Zadomowienie

ta rada przydaje się też przy formacie komputera, wszystkie programy na D oszczędzają dużo czasu który po formacie trzebaby było poświęcić na pościąganie np. przegladarki, odtwarzaczy itp

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 23:32   #460

Cytat:
NNNNIIIIE INSTALUJ NIC NA DYSKU C - nie instaluj nic poza systemowymi skladnikami
na C ma byc system i koniec

na D - walnij sobie te 130-140 GB i tam wszystko inastaluj.

PONIEWAZ

jesli na C masz i systemowe skladniki i programy - to te programy ZWALNIAJĄ SYSTEM

Dobra rada ode mnie
A, widzisz! Dziękuję Ci bardzo za tę wiadomość! Czasem denerwowało mnie pomieszanie programów, które instalowałam z tymi typowymi windowsowskimi.
Jednak nie chcę mieć programów pomieszanych z pierdołami multimedialnymi. Dobrą opcją jest stworzenie trzech partycji? Niestety pojemność mojego laptopa nie jest imponująca, a przynajmniej dla mnie jest zbyt mała :/
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:01   #461
irenkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny co moze bolec po prawej stronie brzucha w okolicach pepka wyczuwalne twarde troche ale boli tylko jak sie dotkne
mialam nie tak dawno problem z jelitami/zoladkiem dlugi czas wiec wcale mnie nie dziwi ale wolalabym zeby nie byl to np jakis wyrostek
szczegolnie ze jade na urlop jutro

drugie pytanie : wykupujac ubezp w ryanair ubezpieczenie czym sie rozni Single trip Standard od Single trip Economy ? niewidze na stronie za wiele a moze ktos korzystal

edit : odnosnie drugiego pytania znalazlam

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-08-07 o 00:23
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:26   #462
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Skaczcie! Raz się żyje, a wspomnienia piękne, to niezwykłe, niecodzienne, nietypowe! super sprawa !

no , 2 weekendy temu był skok

jestem tchórz! pewnie, ale musiałam to zrobić, tylu znajomych ekscytowało się tym, przeżywało z radości - ja też chcę takie emocje! jest pięknie. Najgorzej kiedy stoisz nad krawędzią i trzeba z bezpiecznego samolotu skoczyć przed siebie

nie bójta nic ! będzie dobrze nie musicie dziękować jak skoczycie że Was namawiałam

moje pytanie:
jest wątek dla Warszawiaków ? że teżo wszystko pytają? bo mam dwa pytania:

1. to prawda że z kartą m banku jest 10% zniżki na kartę miejską? podsłuchałam dziś w tramwaju

dzięki, mnie już nie trzeba namawiać bo się nakręciłam, w najbliższym czasie skaczę !!
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:43   #463
_basia
Zadomowienie

Polecicie jakieś kremy/maseczki/płatki które zredukują chociaż minimalną ilość wągrów?
_basia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 01:21   #464
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Polecicie jakieś kremy/maseczki/płatki które zredukują chociaż minimalną ilość wągrów?
Może pomoże http://www.alinarose.pl/2012/05/jak-...e-sposoby.html
Stary 2012-08-07, 01:28   #465
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Ja robię peeling cukrowy albo z aspiryny
Stary 2012-08-07, 03:21   #466
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
A gdzie można dostać taki olejek? Gdzieś w sieciówkach?
W takich sklepach z pachnidłami np. indyjskimi lub upominkami. W takich sklepach stoi szafka z różnymi olejkami . A że olejek goździkowy jest wyjątkowo trudno dostępny {ludzie już się dowiedzieli o jego właściwościach}, ja kupuję tu : http://naturalna24.pl/olejek-gozdzikowy-p-2378.html
Zawsze kupuję paręnaście sztuk olejku {na cały sezon} i świeczki . Kominki też w tym sklepie można kupić .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:34   #467
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
A, widzisz! Dziękuję Ci bardzo za tę wiadomość! Czasem denerwowało mnie pomieszanie programów, które instalowałam z tymi typowymi windowsowskimi.
Jednak nie chcę mieć programów pomieszanych z pierdołami multimedialnymi. Dobrą opcją jest stworzenie trzech partycji? Niestety pojemność mojego laptopa nie jest imponująca, a przynajmniej dla mnie jest zbyt mała :/
jeśli Ci się chce. .

Ja po prostu mam C i tak jak powstał to nic nie instaluję dodatkowo do niego .
na D robie folder: Program Files ten sam co na C gdzie są programy) i wszystko mam na D i zarówno ten mój program files na D jak i filmy, muzykę, programy jakieś na photoshop, antywirus..
Stary 2012-08-07, 09:39   #468
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam we Wrocławiu, ale to sieciówka i mają dużo sklepów, tu masz listę http://www.fielmann.pl/salon-fielmann/
Mam dość drogie szkła, więc zależało mi na tanich oprawkach, wytrzymały ok. dwa lata codziennego używania zepsułam je ze swojej winy (skrzywiły się trochę i głupia próbowałam je sama wyprostować zamiast zanieść do naprawy i wtedy je złamałam :P ) i wymienili mi oprawki na takie same, bo mieli je dalej w ofercie, więc zapłaciłam tylko cenę nowych oprawek Wybór jest dość spory i gwarancja chyba na 3 lata jestem badzo zadowolona z obsługi itd. Ceny są bardzo różne, ale znajdziesz na pewno dużo poniżej 100 zł
Dziękuję Ci za wiadomość i link
ale numer - w Warszawie nie ma. Najbliżej w Płocku. Czyli jednak jadę do siebie do domu
Ale też patrzę, że mają tylko 16 wzorów do wybrania

A mi bardzo zależy na takim wzorze jak w załączniku

Dziewczyny, wiecie czy jest wątek dla warszawiaków z takimi pytaniami i o wszystkm gdzie mogą pisać - muszę zapytać o tego optyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okularyW.jpg (31,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-08-07, 09:41   #469
Kadin_
Zadomowienie

Pytanie retoryczne:

Dlaczego ludzie są takimi idiotami ? http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1ef18
Stary 2012-08-07, 09:59   #470
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję Ci za wiadomość i link
ale numer - w Warszawie nie ma. Najbliżej w Płocku. Czyli jednak jadę do siebie do domu
Ale też patrzę, że mają tylko 16 wzorów do wybrania

A mi bardzo zależy na takim wzorze jak w załączniku

Dziewczyny, wiecie czy jest wątek dla warszawiaków z takimi pytaniami i o wszystkm gdzie mogą pisać - muszę zapytać o tego optyka
Na pewno nie tylko 16 wzorów na stronie pewnie sa tylko wybrane. We Wrocławiu to jest duży salon, porównywalny do Vision Express. Ja mam właśnie podobne do tych z Twojego załącznika tylko bardziej "tradycyjnej" wielkości

Edytowane przez 201712181913
Czas edycji: 2012-08-07 o 10:01
Stary 2012-08-07, 10:06   #471
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Pytanie retoryczne:

Dlaczego ludzie są takimi idiotami ? http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1ef18
Nie wierzęęęę.... ja pier*** powinni się powiesić!

,,Zupełnie niewinnymi ofiarami byli mężczyźni z drugiego BMW. Robert Grębowiec ( 30 l.) kierował autem. Razem z nim był kolega Łukasz Szpyt ( 25 l.). W okolicy miejsca wypadku pracowali przy budowie autostrady A4 i wracali z nocnej zmiany. 30-latek zostawił żonę oraz dwójkę małych dzieci (7 i 2 l.). – Był wspaniałym, odważnym człowiekiem. Nasza rodzina została okaleczona na zawsze - mówi smutno pani Maria, matka mężczyzny.

– Nie mam już sił, by płakać - dodaje matka Łukasza Szpyta. - To był mój jedyny synek. W przyszłym roku miałam cieszyć się na jego ślubie."

Stary 2012-08-07, 10:07   #472
a34
Zakorzenienie

Znacie stronę, która gromadzi tego typu screeny z filmów i seriali? Chodzi mi o takie z napisami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m7mtn1WBL31qmi5uao1_500.jpg (19,4 KB, 49 załadowań)
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:10   #473
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie tylko 16 wzorów na stronie pewnie sa tylko wybrane. We Wrocławiu to jest duży salon, porównywalny do Vision Express. Ja mam właśnie podobne do tych z Twojego załącznika tylko bardziej "tradycyjnej" wielkości
aaa to tylko przykładowe aha. no szkoda ze w Warszawie nie ma
Stary 2012-08-07, 10:18   #474
malina885
Zadomowienie

Polecicie mi jakieś fajne książki? Mogą być psychologiczne, o miłości, związkach itd
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:27   #475
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
Polecicie mi jakieś fajne książki? Mogą być psychologiczne, o miłości, związkach itd
Aaa ja ja ja:
SEN ZIELONYCH POWIEK - Edyta Szałek : recenzja .. klik ..
Bardzo fajne teksty, dobra fabuła, śmieszne dialogi, chwile samotności w których mówi o życiu, miłość i przyjaźń też. Polecam Przeczytałam w zeszłym tygodniu
Stary 2012-08-07, 10:31   #476
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
moje ulubione: miłość w czasach zarazy, szelmostwa niegrzecznej dziewczynki, spóźnieni kochankowie

tutaj może jeszcze poszukaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30975
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=461932

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:34   #477
Friese
Zakorzenienie

Założyłam wątek, gdyby ktoś coś, jakoś, może potrzebował:
WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
- bo już nie mogę, lista pytań mi narasta
Stary 2012-08-07, 10:39   #478
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Nie wierzęęęę.... ja pier*** powinni się powiesić!

,,Zupełnie niewinnymi ofiarami byli mężczyźni z drugiego BMW. Robert Grębowiec ( 30 l.) kierował autem. Razem z nim był kolega Łukasz Szpyt ( 25 l.). W okolicy miejsca wypadku pracowali przy budowie autostrady A4 i wracali z nocnej zmiany. 30-latek zostawił żonę oraz dwójkę małych dzieci (7 i 2 l.). – Był wspaniałym, odważnym człowiekiem. Nasza rodzina została okaleczona na zawsze - mówi smutno pani Maria, matka mężczyzny.

– Nie mam już sił, by płakać - dodaje matka Łukasza Szpyta. - To był mój jedyny synek. W przyszłym roku miałam cieszyć się na jego ślubie."

Tych dwóch małolatów nie żałuje, ale kurrr niewinnych ludzi zabili bo mieli widzimisie
Stary 2012-08-07, 10:53   #479
szmyglo
Zakorzenienie

Ktos pytal o sposob na wagry. Serdecznie polecam metode z olejkiem pichtowym z bloga, do ktorego ktos juz podal linka (alinarose.pl). Zmiane widac juz po 1 uzyciu!
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:25   #480
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Dostanę gdzieś stacjonarnie długi, szklany klosz, taki jak w załączniku?
Ponoć istnieją takie w Tk maxxx, ale głowy nie dam, bo sama nie sprawdzałam

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości