|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
za wage. Etam miedzy 50 a 75centylem to ponoc idealnie. Wiec B. ma wporzo wage ![]() ale szczerze to uwazam, ze duzo je tzn w porownaniu do mojego (bule okazyjnie dostaje raz na 2-3tyg). B. w ilosci posilkow je tyle co Olek ale moj zamiast tych kaszek zjada samo mleko.Tak w ogole zastanawiam sie czy kaszki maja w sobie cos wartosciowego? Bo nie wiem czy warto mleko na kaszki mu zamieniac, czy tylko przez to bedzie bardziej zapchany? ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Princ moj tez bryka po lozku z Tz i oczywiscie nie chce zjesc kolacji a jadl ostatnio o 15.
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
CZesc mamuski, ciezko mi z teg tel pisac:/ i czytac troche tez ale zawsze to jakis kontakt z wami
co do kasze to moj je na drugie sniadanko 3 spore lyzki kaszki w 120 ml wody (kaszka mleczno ryzowa - jako jedyny slodki posilek) i to mu starcza na 3 godz, potem dostaje obiadek i to tez na 3 godz starcza. Cytat:
Szalejecie dziewczyny z tymi ciuszkami tez musze sobie cos sprawic tylko narazie funduszy brakZle mi sie pisze:/ moze w tym tyg bedzie jakis nowy komp, tz cos kompletuje tylko ze pozyczke musimy wziac bo kurde ozczednosci pozly teraz na zmiane auta, no a wiadomo ze jak cos ma sie zepsu to sie zepsuje w najmniej odpowiednim momencir! |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=princessskaa;357270 91]
Cytat:
![]() Ja teraz poluje na koronkowe body PACZCIE TU: http://allegro.pl/sexowne-koronkowe-...540793773.html Mimi oczywiście nie usnął na spacerze, ale nabrałam ochoty na tosty, więc kupiłam chlebek tostowy i pieczareczki (ser już miałam) jutro zrobię na śniadanie Za to teraz już od 15 min sobie słodko śpiocha A z tymi rzęsami to nie wiedziałam, że tak jest, zdziwiłam się, sądziłam, że laska mi źle zrobiła, ale wyjaśniła mi wszystko właśnie tak jak piszecie i jest ok może uda mi się przytrzymać uzupełnienie do miesiąca, to jeszcze by nie było tak źle ...
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-06 o 20:31 |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oli moj pare dni temu skonczyl 8 ![]() Kuuurde muze is gary myc, tyko se wrzuce cos na ruszt najpierw ![]() No i onbiaek oczywiscue
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-08-06 o 20:37 |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Oli
dla B. A lekarz coś mówił, że dużo przybrała ?? jak nit to OK, tylko się cieszyć, że ma apetyt ![]() Mój Pudzian waży 10 630 i nie rozpaczam, tylko, ze to facet
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może poprostu nie jest jeszcze gotowa.Cytat:
Oliveira79 moja jak miała 8msc to ważyła 7,7kg. Asia je sporo mniej, teraz ma 9msc a je rano kaszkę na 80ml wody + cyc, zupka - pół, 3/4 albo cały mały słoiczek i dojada cycem, deserek - pół, 3/4 albo cały mały słoiczek, no i cyc na zadanie, kiedy panna zechce. W nocy budzi się różnie czasem dwa razy, a czasem niezliczoną ilość. Mam nadzieję, ze jak wrócę do pracy i cycka nie będzie na każde zawołanie to się rozkręci z tym jedzeniem. Zupki gotuje jej sama, deserki kupuje, bo moimi gardzi.
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby tylko moja chciała mm z butli to tez bym jej dawała... a może spróbuje, w sumie dawno nie próbowałam jej dawac a mam chyba jeszcze gdzieś próbki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
glam ty sie ciesz, ze TZ taki dokladny, niejeden by nawet nie zauwazyl co to takiego scierka, a o wygotowywaniu by nie pomyslal
Tygrys zasnac nei mogl, nie chcial w ogole wieczornego cycusia, ryk byl niby zasnal i co minute krzyczal. Juz ma chrype i nie wiem czy przeziebiony czy od tego krzyku. Temperatury juz nie ma i dzis odzyskal apetyt, ale jutro przejdziemy sie do przychodni sprawdzic. przez te wirusowke pewnie stracil na wadze a i tak jest ponizej 3 centyla. a wydaje mi sie ze sporo je. wszystcy mowia ze taka jego uroda. odlozylam dzis kolejny wor ubranek na 3-6. napiszcie dzienne menu waszych maluchow co? porownam sobie do tygryskowego. dajecie im jesc samym? co?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie spodziewałam się że B. pójdzie w slady brata i tez będzie drobniutka w sumie to chciałabym, no ale odchudzac jej nie bedę
|
|
#4630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no pewnie, odchudzanie w tym wieku byloby chore ![]() Michał tak ładni spał, a teraz się męczy i płacze w łóżeczku ![]() Okna otworzyć nie moge bo psy szczekają, mam tylk rozszczelnione ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
ŚNIADANIE mleko (210ml ale czasami zostawia) 2 ŚNIADANIE kaszka na mleku mm, płatki owsiane z działkowymi brzoskwiniami, jagodami, malinami, poziomkami i to co jest teraz na topie), omlet, naleśnik. OBIAD zupka (taką co jemy my, gnieciona widelcem) Mleko (jak szedł mu ząbek i odrzucił mlenio jadł z nami drugie danie) PODWIECZOREK jogurt naturalny z ciasteczkami HIPPa, wątrubka, parówki cielęce, kanapka z pomidorem/serem żółtym itp różnie zależy co mam w danym dniu ![]() Jadł już też pieroga z jagodami
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-06 o 21:30 |
||
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha super te koronki
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
My byliśmy na zakupach
a ile wyprzedaży
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/maxi-cosi-priori-f...541379532.html git majonez?
a może taki http://allegro.pl/fotelik-samochodow...540679329.html Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-06 o 21:13 |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
wITAM!!!
U Nas ok nadal siadania i raczkowania brak za to tance i spiewy pełna piersia.Mamy 2 dolne jedynki.Moja jak zje kaszke na 60ml to jest sukces a wazy pewnie z 9kg.Ogolnie mało zjada. Chyba ten mój cyc jej tak słuzy ))Pozdrawiamy
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha wow,niezle te podwieczorki
Wiolq u nas tak wyglada: 6-7:30 butla (150-200ml) 2h pozniej sniadanie kleik owsiany na mm z papka owocowa (drzemka ok 3h) ok 12-12:30 OBIADEK Z TWOJEGO BLOGA :plis: ok 2h pozniej butla (drzemka ok 2-2,5h) jesli jest to kolo 17 to jogurcik,jesli juz grubo po,to czekam do ok 18 i jemy kaszke z paczki,np zwykla lub z herbatnikiem 20:00 mleko zageszczane (albo z platkami ryzowymi albo ze zbozami) |
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz konto na all? Boja zapomnialam hasla i mialabym prosbe, zeby napisac do tego sprzedawcy ile lat temu kupiony byl ten fotelik nowy http://allegro.pl/fotelik-samochodow...540679329.html Bo chyba fajny?
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola moi jedza w nocy cyca do woli, kolo 7.30-8 sniadanko 180 ml kaszki
2 sniadanie- owoce z jogurtem, kawalek chleba z maselkiem czasem Poludnie- zupka do woli Po15 jak wracam z pracy cycus i czesto z naszego stolu- ziemniaczek gotowany czy marchewka. Po poludniu dostaja jeszcze jakis owoc ( a czasem nam ten posilek w ogole wypada- zalezy ile pocyckaja)lub bobofrut Po kapieli cycus kolo 20. ( ale to raczej jako usypiacz niz posilek) noi o 22 jeszcze kasza Boze jak zuliki bosko sie dzis bawili, smiali sie, chichotali- pierwszy raz chyba ze tyle czasu sie soba nawzajem zajmowali i tak ich to bawilo
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha http://allegro.pl/hessa-komplet-body...526918704.html WOOOOOOOOOOOOOOOOW
|
|
|
|
#4641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widziałam foty...ślicznie wyglądaliście ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski a myslicie, ze e-papieros to dobry pomysl na prezent dla Ojca skoro chce ograniczyc palenie badz nawet rzucic?
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Wiolqn juz kiedyś pisałam,że Twój Tygrysek jada duużo w porównaniu do mojego.U nas jest cyc w nocy niestety do woli ale juz sama nie wiem czy On tak namiętnie je czy po prostu ma tak silną potrzebę ssania (smoczka nie chce).
Rano robie na 100 ml mm ha kleik ryżowy z owocem (zjada ok 70% tego, 3 razy się zdarzyło,że zjadł cały),ostatnio próbuje z jaglanką na wodzie (chyba przestała uczulać)+łyzeczka płatków owsianych +pól banana+nektarynka tego zje ok 60-70ml. Obiadku zjada ok 3/ słoiczka duzego (190g)-czasem mniej nigdy wiecej. Potem jest albo kisiel, albo owoce zmiksowane lub ze słoczka (ok 100ml). Z uporem maniaka daję na wieczór jeszcze jakąś kolacje (kleik z owoce,b.minime lub cokolwiek) ale zje ze 2-3 łyżeczki i basta. Po kąpieli cyc, no a potem noc i hulaj dusza piekła nie ma. Ty jesteś ekspertką Czy mogę zamrozić teraz w słoiczkach zmiksowane banan=brzoskwinia/nektarynka??bananów podobno nie mozna a jak brzoskwiniami?
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten drugi bardziej git majonez Sprawdz ile mają gwiazdek w testach ADAC, i czy masz pewność że nie jest po wypadku ...
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Dla nas pampki 4 są ok,nic nie wisi.
Goldi jak dla mnie e papieros to ściema albo się pali albo nie pali. Baha pani gadzet chwaliła bardziej mc tobi niż romera ze względu na to,że pasy się łatwiej zapina,ostatnio była powtórka. Princ priori jest to dobry fotelik i co najważniejsze wygodny dla dziecka.Tylko nie wiadomo czy nie po wypadku. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-06 o 21:37 |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślisz, że na fotach jak są bez obicia to nie byloby widac???? Kurcze, ja mam na fotelik 300zł. Nowego, super firmy za tyle nie kupie..
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
nie!!E-papierosy sa jeszcze gorsze od normalnych,tez sa rakotworcze.Znalezli w nich jakies g***
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

wyskoczyła troche ponad 50 centyl 

zreszta czasem te 150 ml tez nie zjada do konca 
za wage. Etam miedzy 50 a 75centylem to ponoc idealnie. Wiec B. ma wporzo wage 
a jadl ostatnio o 15.

fuj