|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
ooo jeny... to mnie ta fryzura ominęła
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
ja to cały czas miałam długie włosy..... no nie cały czas, tylko jak już w końcu urosły
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha Madzia no jak mi przykro ale to nie ten rocznik
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam pamietam wielkie kokardy na glowach
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzi rodzice po prostu nie chcieli się z niej nabijać...nie to co nasi |
||
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to miałam zakaz obcinania, jedynie co to sama sobie w wielkiej konspiracji obcięłam grzywkę
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha
Cytat:
ide spac bo niedlugo 'poludnie" |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zbieram męża z salonu i idziemy spać, bo znów się rano nie obudzi
![]() Pa pa, nie piszcie za dużo, bo jutro mnie nie będzie - jadę do rodziców zobaczyć czy w domku wszystko ok, podlać kwiatki itp bo rodzice na wakacjach ;0
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha ja tez sobie RAZ w zyciu grzywke podcielam Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-08-06 o 23:36 |
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Kocie. Ja chyba też się położę i pooglądam policję dla zwierząt...zawsze na tym płaczę... |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys sobie calkowicie sciełam, bo mnie wkurzala (chyba myslalam,z e nie odrosnie
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja sobie też raz grzywkę zrobiłam... też na mokro... ale nie w połowie czoła, tylko jakiś 1 cm od nasamy włosów
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zesmy sie zgrały
|
|
#2566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdjecia beda
|
|
|
#2567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, od dzis jestem OFICJALNIE SINGLEM
![]()
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... i mimo to wsyzstkiego najlepszego na nowej drodze życia, odnalezienia szczęścia i tej miłości po grób
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-08-07 o 00:20 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
jak moja siostra sie mna zajmowala, to bronila moich dlugich wlosow jak niepodleglosci... potem wyjechala na studia, to mamie bylo obojetne, byle wygodnie i ciachnela
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Dziewczyny, w klubie w wątku P...C.... wrzuciłam obiecane zdjęcia mojej "metamorfozy"
|
|
#2571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35721465]
Na pewno któryś typ sylwetki do Ciebie pasuje - chyba że jesteś aż tak wyjątkowa, że dla Ciebie trzeba stworzyć trzynasty ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie...
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff, dobrze, że to nie szkarlatyna. Zdrówka dla małej Mnóstwa szczęścia! "Czeski metal" i Wasze fryzjerstwo mnie rozwaliły Ja też raz obcięłam sobie grzywkę i żeby mama nie zauważyła, to schowałam obcięte włosy pod tapczan Wcale nie było widać braku grzywki kotek, przykro mi, ale to nie dziewczyny kombinują, tylko Ty, bo ja pamiętam doskonale Twojego posta, ale nie było w nim zdjęć! ![]() Ślicznie Maja wygląda w kitce za postępy w odpieluchowaniu.Butter, jak fajterstwo? I jak noga? ![]() Mrowinko, dobrze, że nie przesunęli Ci terminu. Ten jeden dzień może Cię przetrzymają, ale będzie już po, a gdyby trzeba było zmieniać termin, to może byłby dopiero wrzesień i już byś nie mogła... Trzymam mocno kciuki! Strong, Kochana, Ty się wykończysz Swoją drogą nie możecie trochę tych wizyt odpuścić? Jakoś rozłożyć w czasie? Jesteś świeżo po porodzie i wydaje mi się, że takie całowekendowe odwiedziny nie służą ani Tobie, ani Kamilkowi... Nie wiem, ale ja bym nie chciała, aby takie tłumy przewijały mi się całymi dniami przez dom, kiedy ja bym była przemęczona i dziecko jeszcze takie malutkie... Bry! Dziękuję za wszystkie kciuki Dostał 5 zastrzyków, dziś jedziemy na kolejną serię. Ale wczoraj już jadł i dużo pił, i zupełnie inny kot. A dziś już przeszkadzał przy nakładaniu karmy ![]() Całą noc lało. Powietrze jest tak wilgotne, że nie wiem, po co rano prostowałam włosy. I tak za chwilę będzie lew Robiąc sobie śniadanie do pracy zrobiłam też mężowi kanapki (ma urlop ) i włożyłam do lodówki z karteczką "Smacznego ". Ciekawe, czy doceni ![]() Miłego!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-08-07 o 07:45 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wszystkiego dobrego A co tak oficjalnie? Cytat:
![]() Co do mnie, to noga już ok...jest tam jeszcze rana, ale już nie boli aż tak bardzo ![]() Fajterstwo dobrze, TŻ po długiej i ciętej wymianie zdań, przyznał mi rację, obiecał schudnąć, lepiej się odżywiać, uprawiać sport, zrezygnować z palenia (w to jakoś nie wierzę)... Co prawda miał na to jakiś dziwny plan, ale szybko go wyprowadziłam z błędu, bo chciał prawie nic nie jeść, ćwiczyć codziennie i schudnąć jak najszybciej...i najpierw się obraził, jak powiedziałam, że to durny pomysł, ale potem jak sobie to przemyślał, przyznał mi rację. Więc trzymajcie kciuki za zapał
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przeleciałam was szybciutko, będę dziś z doskoku bo mnóstwo pracy mam ![]() Mrowinko, dobrze, że zabieg już niebawem Bika, a to ci Emilka! Mam nadzieję, że następnym razem pokaże buźkę![]() .........i zapomniałam resztę..wybaczcie |
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to mnie siostra przekonała...... miała w obu ciązach robione (a miała 26 i 28 lat wtedy), no i np jak mały miał 2 latka to chorował na zapalenie pęcherza, nerek tego typu sprawy, no i potem na kontroli wyszło, że ma coś nie tak z nerką, i od razu pytanie "czy ma tak od urodzenia" - no i bądź tu mądry...... kto robi niemowlęciu usg nerek po urodzeniu, no ale siostra po tym ostatnim genetycznem usg wiedziała, i teraz już wie, że nerka została "uszkodzona" na skutek choroby...... w sumie to stwierdziliśmy, że to jedyna okazja, żeby tak dokładnie Emilkę przebadać, więc już nie przeliczamy tego na kasę...... chociaż moja siostra miała za darmo.
|
|
#2576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cóż to za cudo ? Mogłabyś napisać jak robisz? Cytat:
Oo a może powiesz coś więcej ? Też jesteś ze Śląska? Cytat:
Ma dopiero 7 lat, ale taka z niej indywidualistka, że głowa mała ![]() Cytat:
![]() O matko, też taką miałam. Ogromna, biała, jakby satynowa. Jak mama szła do szuflady, gdzie była schowana, wybuchałam płaczem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cześć, Potworna burza w nocy nie dała mi pospać, chodziłam i na zmianę zamykałam okna i otwierałam bo była duchota. Nic to, kawka już za mną i siadam do pracy ![]() Wczoraj sobie zdałam sprawę, że chyba nie wytrwam ze staraniami do 2014 roku. Szczególnie, że dołączyłam do Was
|
||||||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mam następną wizytę 3 września z tym, że we wtorek za tydzień idę na kontrolę poza kolejką...![]() już piszę...no więc te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców Boję się...
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i troszkę chłodniejszy dzień
ale już zaczyna "przypiekać"...... i zmykam, jadę do rodziców, zobaczyć czy ich domek stoi i przy okazji zawieść L4 do pracy i może odwiedzić babcię, ciocię, albo kto tam jeszcze po drodze będzie
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie! Kolejny dzień czas zacząć
![]() Dodaja, nie miałyśmy okazji - witaj Bao, aż mnie dreszcze przeszły...nie jesteś wyrodną matką i nie myśl tak o sobie!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i jeszcze te kilka tygodni wytrzymasz...
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2012-08-07 o 09:14 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpię burzy, grzmotów, piorunów... leżeliśmy całą burzę z Bonkiem na kanapie wtuleni w TŻ ze strachu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

ja to cały czas miałam długie włosy..... no nie cały czas, tylko jak już w końcu urosły 

... i mimo to wsyzstkiego najlepszego na nowej drodze życia, odnalezienia szczęścia i tej miłości po grób 

nie leją złośliwie, nie gryzą butów złośliwie... 
ginka między nóżki nie zajrzała ale widziała dzidzię od spodu i mówi że tam nic nie ma więc według niej będzie dziewczynka. No i teraz się zastanawiam czy jej zaufać czy umówić się do innego lekarza żeby to potwierdził.
Do terminu spodziewanej miesiączki jeszcze tyle czasu...jakieś 10-12dni
oczywiście ma już minimum 1700g a max 1900g
Dostał 5 zastrzyków, dziś jedziemy na kolejną serię. Ale wczoraj już jadł i dużo pił, i zupełnie inny kot. A dziś już przeszkadzał przy nakładaniu karmy 

w sumie to mnie siostra przekonała...... miała w obu ciązach robione (a miała 26 i 28 lat wtedy), no i np jak mały miał 2 latka to chorował na zapalenie pęcherza, nerek tego typu sprawy, no i potem na kontroli wyszło, że ma coś nie tak z nerką, i od razu pytanie "czy ma tak od urodzenia" - no i bądź tu mądry...... kto robi niemowlęciu usg nerek po urodzeniu, no ale siostra po tym ostatnim genetycznem usg wiedziała, i teraz już wie, że nerka została "uszkodzona" na skutek choroby...... w sumie to stwierdziliśmy, że to jedyna okazja, żeby tak dokładnie Emilkę przebadać, więc już nie przeliczamy tego na kasę...... chociaż moja siostra miała za darmo.