Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 10:05   #1801
mielnus
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...tetycznie.html fajny przepisa na piergi
Stary 2012-08-07, 10:15   #1802
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
agunia ja co roku gdzieś jechałam na wakacje, dopóki nie poznałam mojego TŻ. Jeździłam od 18 roku życia, najpierw do Holandi przez 2 lata, poźniej już do NIemiec. W tym roku jestem w domu;/ I nie wytrzymuje niestety... z mamą. Z chęcią bym pojechała gdzieś. Zapisałam się do pracy na wrzesień i jak będzie miejsce to pojade na miesiąc
A jak załatwialas te wyjazdy przez znajomych czy jakies biura posredniczace?
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A ja nigdy nigdzie nie byłam za granicą! lecz planujemy wybrać się gdzieś za granicę na wakacje w przyszłym roku, jak mała będzie już troszeczkę większa. Co polecacie?
Ja polecam Grecje( Rodos jest przecudowne) Turcje i Chorwacje ewentualnie Bułgaria jest fajna, ale tylko wieksze miejscowosci

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:32   #1803
uaoo
Zakorzenienie

agunia, dziękuje. Ostatnio znajomi byli w Grecji i też mówili, że jest tam całkiem fajnie. Ale ja osobiście jakoś do Grecji przekonana nie jestem. :P

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2012-08-07 o 10:36
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:11   #1804
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Chocholate, ajjjj dobrze że już się ogarnęłaś
Jejuuuuu ja nie zapomnę nigdy przenigdy jak spierdzieliłam kiedyś z WOSu i historii w liceum Miałam te dwie lekcje w bloku z nauczycielem który wyglądał jak Hitler, ale tak przynuuuudzał, że masakra. A ja chciałam wrócić wcześniej do domu, szybko się pouczyć i potem spotkać z lubym, bo gdzieś za niedługo miał jechać do UK na pół roku. Wtedy jeszcze dojeżdżałam 19km tradycyjnym PKSem. No to pognałam, wsiadłam w autobus "ten co zwykle", jedziemy a chyba wtedy jakaś kiepska pogoda była bo szyby były zaparowane i nie rozpoznałam że nie jadę tam gdzie trzeba. Całe szczęście wyskoczyłam odpowiednio wcześnie, tak że do głównej drogi miałam może z 2km. I tak się na mnie Bozia za wagary odegrała
to miała być pewnie nauczka
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Chocolate, ale akcja dobrze, że już doszłaś do siebie
no w końcu tak, ale poranek był ciężki, włosy mam poskręcane jak sprężynki od deszczu i wyglądam dzisiaj ogólnie... niewyjściowo

Cytat:
dobry...
moja spowiedz co tygodniowa:

waga-61,5kg (-0,7)
reszta wymiarów bez zmian
ja tam bym się cieszyła, mnie nie spadło od zeszłego poniedziałku nic

Cytat:
dżaga a skąd bierzesz przepis na pierogi??? Zainspirowałas mnie.. też chyba dzisiaj zrobie Je trzeba ugotować przed mrożeniem co nie?
moja teściowa kula pierogi hurtowo przychodzimy z tż z pracy w niedzielę o 6 nad ranem, a ona stoi w kuchni nie wiem od której bo aż się boję zapytać, bo o 6 rano ma ukulanych 200 pierogów, trochę z mięsem, trochę ruskich, trochę z jagodami, jeszcze trochę z twarożkiem na słodko i dzieli całą familię

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Hejka.Jaka ja niewyspana jestem Jaka akcja była u mnie o 1 w nocy... zerwała się burza z huraganem,normalnie musiałam gonić krzesła i stół na dworze,dwa się złamały Lało i wiało,a niebo od błysków było białe,masakra.Dobrze,że TŻ był w domu.Zanim wszystko ogarnęliśmy,wykąpałam się to było przed 3.

u nas też tragedia :/ wszystkie drzewa połamane, gałęzie na ulicy, nie dość że miałam ciężką przeprawę z rana, o której już mówiłam, to skakałam jak koza między gałęziami, żeby dobiec na czas do pracy :P
Cytat:
moje śniadanko....
mniamiiii

Cytat:
A ja nigdy nigdzie nie byłam za granicą! lecz planujemy wybrać się gdzieś za granicę na wakacje w przyszłym roku, jak mała będzie już troszeczkę większa. Co polecacie?
ja pierwszy raz byłam na zagranicznych wakacjach, pojechaliśmy z tż w podróż poślubną :P ze znajomymi hahaha
i zastanawialiśmy się ciężko bo znajomi mieli ograniczony budżet, a my też nie chcieliśmy dużo wydawać bo wolimy kasę z wesela zostawić na bardziej potrzebne rzeczy typu remont (ale jeszcze nie mamy mieszkania hahhaah) no i najtaniej egipt wychodzi, do którego nie chciałam jechać nigdy bo tyle słyszałam negatywnych opinii, ale w końcu dałam się namówić bo bardzo chcieliśmy jechać razem. I co? i było supeeeerrrrr trafiliśmy na extra hotel, pogoda gwarantowana, jedzenie smaczne. jesteśmy mega zadowoleni zmieniłam zupełnie zdanie

Start: 03.12.2012r.
Cel: -10,1kg

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Za mną już: -4,4kg
sweet__chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:18   #1805
uaoo
Zakorzenienie

sweet__chocolate, no to może rozważę ten pomysł, może jednak się skuszę.. ale w sumie te wakacje jeszcze się nie skończyły, a ja następne planuje haha .

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2012-08-07, 11:20   #1806
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
agunia, dziękuje. Ostatnio znajomi byli w Grecji i też mówili, że jest tam całkiem fajnie. Ale ja osobiście jakoś do Grecji przekonana nie jestem. :P
Grecja jest cudna i Chorwacja.Najgorzej jak dla mnie wypada Turcja
Stary 2012-08-07, 11:21   #1807
mielnus
Wtajemniczenie

agunia większość po znajomosci. Teraz jest bardzo ciężko o taką prace niestety
Stary 2012-08-07, 11:24   #1808
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
sweet__chocolate, no to może rozważę ten pomysł, może jednak się skuszę.. ale w sumie te wakacje jeszcze się nie skończyły, a ja następne planuje haha .
no fakt, ale teraz w ogóle ciężko, biura padają jak muchy, a nam się też "uwaliło"
bo jak byliśmy już zdecydowani na egipt to została kwestia wyboru miejsca, hotelu i wybieraliśmy między 2 ofertami ze sky clubu, w końcu wybraliśmy wycieczkę z itaki, wpłaciliśmy kasę i następnego dnia okazało się, że sky club ogłasza upadłość, pozabijałabym chyba z moją "nerwowością" jeszcze podróż poślubna a do tego pierwsze zagraniczne wczasy w życiu. Oj wyszłabym z siebie... i stanęła obok

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-08-07, 11:25   #1809
Like_a_women
Zadomowienie

[QUOTE=sweet__chocolate;35 739458] to miała być pewnie nauczka

u nas też tragedia :/ wszystkie drzewa połamane, gałęzie na ulicy, nie dość że miałam ciężką przeprawę z rana, o której już mówiłam, to skakałam jak koza między gałęziami, żeby dobiec na czas do pracy :P

No to my mamy jeszcze nie najgorszej w porównaniu do tych co im dachy powyrywało,lub zginęli.... brrrr aż strach pomyśleć

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sweet__chocolate Pokaż wiadomość
no fakt, ale teraz w ogóle ciężko, biura padają jak muchy, a nam się też "uwaliło"
bo jak byliśmy już zdecydowani na egipt to została kwestia wyboru miejsca, hotelu i wybieraliśmy między 2 ofertami ze sky clubu, w końcu wybraliśmy wycieczkę z itaki, wpłaciliśmy kasę i następnego dnia okazało się, że sky club ogłasza upadłość, pozabijałabym chyba z moją "nerwowością" jeszcze podróż poślubna a do tego pierwsze zagraniczne wczasy w życiu. Oj wyszłabym z siebie... i stanęła obok
No to miałaś cufala jak nic
Stary 2012-08-07, 11:26   #1810
sweet__chocolate
Raczkowanie

z drugiej strony nie mam porównania z innymi krajami, ale tak jak już pisałam jesteśmy zadowoleni i uważam, że było warto no i jak zdecydujesz się na egipt to polecam nurkowanie, dla mnie - przygoda życia

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-08-07, 11:53   #1811
uaoo
Zakorzenienie

sweet__chocolate, no to miałaś farta dobrze, że nie wybraliście sky clubu :P. Do następnych wakacji jeszcze trochę więc mogę się dłuuugo zastanawić gdzie pojechać, dzięki za podpowiedź.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2012-08-07, 12:02   #1812
sweet__chocolate
Raczkowanie

[QUOTE=Like_a_women;357397 74]
Cytat:
to miała być pewnie nauczka

No to my mamy jeszcze nie najgorszej w porównaniu do tych co im dachy powyrywało,lub zginęli.... brrrr aż strach pomyśleć

ahh szkoda gadać, dorobek życia...

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-08-07, 12:06   #1813
uaoo
Zakorzenienie

współczuje im.. wakacji w tym roku nie ma, w sumie w zeszłym roku wakacji praktycznie też nie było.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2012-08-07, 12:10   #1814
dzaga1989
Zakorzenienie

Heroine, brat mojego chłopa też mówił że bierze od rodziców całą michę "surowych", takich podsuszonych i mrozi i mówi że potem są pycha!

Like a women, O ja Cieeeę! Ja ostatnio to miałam pełno w gaciach a aż takiego sajgonu nie było. Biły pioruny, hulał silny wiatr, samochody lekko podnosiło, ale jakichś większych strat nie było, a tu widzę masakra. Kuuurde, klimat nam się zmienia chyba Ale mi się to wcale nie podoba, bo lata są niewytrzymalnie gorące a zimy czasem bardzo mroźne.

Mielnus, spoko przepis ale mi nie podchodzi bo po 1 - mąka pełnoziarnista, po 2 - jakaś mała porcja się wydaje, bo 150g mąki to co to jest...
Czekam na Lisę

Chocolate, żebyś wiedziała!
A teściowa - o jejkuuuu! To faktycznie od której ona stoi! Ale pierogi są pracochłonne Jakby nie patrzeć Ale mi już szkoda mamy. Teraz ma tych robotników, codziennie im obiad (2daniowy!!!) gotuje, zajmuje się babcią, nawet dla siebie nie ma czasu, a ja jeszcze bym jej pierogami gitarę zawracała. Już wolę sama narobić. Może jak już tą Warszawę odhaczę to zrobię

Ja wróciłam do domu niespodziewanie szybko. NIC nie załatwiłam Sekretariat zamknięty do 15.08 więc nie mogę odebrać książek od promotor, w biurze też nie miała czasu by się zająć moim dzienniczkiem. Polazłam do CH - jejuuuu jakie ceny Przecież gdybym miała się tam ubrać to chyba bym nie wyrobiła z kasą
Pożarłam miseczkę rosołu. Na obiad udka z ziemniakami i pomidor z cebulką do tego, a na kolację ugotuję kukurydzę

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-08-07 o 12:12
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:12   #1815
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Margot, a długo już dietkujesz?
Co do jedzenia z TŻ - no ja po prostu zaczęłam trochę oszukiwać. Jemu maszczę ziemniaki, sobie nakładam jeszcze niemaszczone. Jemu smażę kotleta a sobie grilluję pierś. Jak jemy makaron z owocami )na ogół truskawkami) i śmietaną no to sobie odkładam 3 łyżki tych gnieciuchów i łączę z jogurtem, a jemu daję ze śmietaną. Jak gotujemy zupę to jeśli ktoś chce zabielaną to zabiela sobie tak oddzielnie, żeby całego garnka od razu nie zabielać. I wiesz że to działa. Nawet jedzenie tradycyjnym obiadów nie jest złe - to tylko takie małe elementy tuczą
Co do samej wagi, heh, ja dziś wlazłam z ciekawości na wagę (ale przed & jestem, więc może trochę oszukana). No i pokazuje 50kg, a ja na to: jjjjjasne Bo wczoraj założyłam na siebie rurki które dotychczas były dość obcisłe, a teraz są naprawdę w sam raz. A byłam naprawdę spuchnięta przez to gorąco, więc dziś jeszcze lepiej powinno być. Do czego zmierzam? Do tego żeby nie poddawać się i nie skazywać dotychczasowych nawyków na porażkę, ale też nie przejmować się aż tak tym co jesz. Ćwicz, jeśli trzeba to więcej (ja kiedyś robiłam Skalpel co 2 dzień, teraz robię codziennie i opłaciło się ). Głowa do góry
Paula dzięki za rady, postaram się "oszukiwać" mojego TŻ w kwestii porcji obiadowych bo może rzeczywiście to tu jest kłopot, jak mieszkałam na stancjach z koleżankami się stołowałam to jakoś mniej się jadło a , że ja mam 160cm a TŻ 187 i 95kg to co z tego że jem polowe tego co on jak pewnie 1/4 by mi wystarczyła bo on je naprawdę dużo w sensie 1,5 do 2 torebek ryżu , to mi na diecie pewnie 35g by starczyło a tak ponad pół torebki nakładam bo mi wydaje , ze to i tak mało w porównaniu do jego stosu jedzenia
Odchudzać zaczęłam się pod koniec maja 2011 roku jak dostrzegłam, że waga pod 55kg zaczęła podchodzić(wtedy tez zaczęłam podczytywać Wasz wątek) myślałam, że pójdzie mi łatwo jak zawsze a tu po kilku miesiącach zamiast schudnąć to do 65 kg dobiłam i zonk. Od stycznia już na serio zaczęłam się odchudzać w sensie robić zapiski, ćwiczyć, TŻ przestał mi kupować słodycze, planować posiłki liczyć kalorie itd a rezultat taki, ze przestałam tyć. I zaczęłam się tu udzielać choć nawet taka forma kontaktu jak dla mnie jest bardzo stresująca bo nieśmiały człowiek ze mnie niesamowicie i tak pisać o sobie to nocny koszmar wręcz.
Like_a_women dziękuje również za słowa wsparcia dajesz sobie rade i z dzieckiem i z mężem i jeszcze sobie gotujesz osobno to podziwiam i naśladować zamierzam
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:30   #1816
sweet__chocolate
Raczkowanie

Dziewczyny miała któraś z Was styczność z centrum dietetyki naturhouse? Jeśli tak to jakie wrażenia i efekty?

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-08-07, 12:37   #1817
Milena001
Zadomowienie

dziewczynki chciałam się Was doradzić Do jakiej piosenki zatańczyłybyście pierwszy taniec na swoim ślubie? ja juz zgłupiałam....

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny miała któraś z Was styczność z centrum dietetyki naturhouse? Jeśli tak to jakie wrażenia i efekty?
ja niestety nie pomogę
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:38   #1818
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
[B]
Like_a_women dziękuje również za słowa wsparcia dajesz sobie rade i z dzieckiem i z mężem i jeszcze sobie gotujesz osobno to podziwiam i naśladować zamierzam
Spoko na pewno się ogarniesz.Mam 2 dzieciaczków...
Na razie mam looz bo TŻ czeka na przywrócenie do służby,więc siedzi w domu i mi pomaga,ale lada dzień to się skończy.Jeszcze starszy zaczyna szkołę,więc dopiero mi się zacznie.Na razie siedzę w domu i narzekam,ze jestem kura domowa,ale jak pomyślę co mnie czeka,to siedzę cicho.
Spadam robić zdjęcia,potem wrzuce do albumu...
Stary 2012-08-07, 12:50   #1819
Milena001
Zadomowienie

Heroinka wrzuciłam jakieś tam fotki do albumu, nic specjalnego

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Na razie mam looz bo TŻ czeka na przywrócenie do służby,więc siedzi w domu i mi pomaga,ale lada dzień to się skończy.Jeszcze starszy zaczyna szkołę,więc dopiero mi się zacznie.Na razie siedzę w domu i narzekam,ze jestem kura domowa,ale jak pomyślę co mnie czeka,to siedzę cicho.
a ja się zastanawiam czy szukać pracy czy zrobić sobie dzidziusia i żyć z konta Tż, czyli nic nie zaoszczędzimy....
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:53   #1820
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
dziewczynki chciałam się Was doradzić Do jakiej piosenki zatańczyłybyście pierwszy taniec na swoim ślubie? ja juz zgłupiałam....

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

ja niestety nie pomogę
ja tańczyłam do armstronga - what a wonderful world...

już znalazłam na wizazu temacik o naturhouse

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Edytowane przez sweet__chocolate
Czas edycji: 2012-08-07 o 12:54
Stary 2012-08-07, 12:54   #1821
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Like_a_women przepraszam nie doczytałam wcześniej, że podwójną mamusią jesteś w takim razie zazdroszczę zorganizowania podwójnie i mąż widzę fajny człowiek bo znam takich co nawet jak w domu siedzą to nie uważają za godne ich zajęcie pomaganie przy dzieciach. Mój niby dobrze rokuje ale to i tak wyjdzie w praniu tzn po porodzie
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:11   #1822
dzaga1989
Zakorzenienie

Milenko, my planujemy zatańczyć do:
http://www.youtube.com/watch?v=6nZGv8VTBVE - często jak to słyszymy to sobie nucimy razem, taka nasza perełka w zwariowanym życiu
albo do:
http://www.youtube.com/watch?v=uMhL2CAzstc
albo:
http://www.youtube.com/watch?v=Vo_0UXRY_rY

Wydaje mi się że pierwszy taniec powinien być wybrany tylko i wyłącznie przez parę - nie że moda, nie że innym się podoba, tylko, że właśnie ta piosenka jakoś Was dwoje łączy. Przynajmniej ja jestem takiego zdania

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-08-07 o 13:12
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:17   #1823
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Like_a_women przepraszam nie doczytałam wcześniej, że podwójną mamusią jesteś w takim razie zazdroszczę zorganizowania podwójnie i mąż widzę fajny człowiek bo znam takich co nawet jak w domu siedzą to nie uważają za godne ich zajęcie pomaganie przy dzieciach. Mój niby dobrze rokuje ale to i tak wyjdzie w praniu tzn po porodzie
ha,ha,ha dokładnie,wyjdzie w praniu,a raczej przy nocnym wstawaniu i przewijaniu będzie dobrze...
Milena
Ja też miałam ten sam dylemat,ale nie żałuję.Czas szybko leci,a ja myślę że lepiej dzieciaki odchować,żeby przed 40-tką jeszcze pożyć jak za młodzieńczych lat no zobaczymy,a z resztą każdy ma swoje podejście do tematu.Ważne aby nic nie robić na siłe,albo wbrew sobie i wtedy będzie OK

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

wrzuciłam fotki do albumu w sumie różnica między nimi 2kg.ja tam nie widzę różnicy
Stary 2012-08-07, 13:27   #1824
sweet__chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Milenko, my planujemy zatańczyć do:
http://www.youtube.com/watch?v=6nZGv8VTBVE - często jak to słyszymy to sobie nucimy razem, taka nasza perełka w zwariowanym życiu
albo do:
http://www.youtube.com/watch?v=uMhL2CAzstc
albo:
http://www.youtube.com/watch?v=Vo_0UXRY_rY

Wydaje mi się że pierwszy taniec powinien być wybrany tylko i wyłącznie przez parę - nie że moda, nie że innym się podoba, tylko, że właśnie ta piosenka jakoś Was dwoje łączy. Przynajmniej ja jestem takiego zdania
Pierwszy jest świetny uwielbiam ten kawałek zresztą z pięknego filmu

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Stary 2012-08-07, 14:07   #1825
monika01011986
Zakorzenienie

hej laseczki
Wpadłam na chwilkę się przywitać i uciekam obiad robić i ogarnąć troche mieszkanie bo moje dzieci od wczoraj zrobiły taki syf że masakra.
Pogoda dziś brzydka, nie pada ale jest pochmurno i wieje. Od jutra ma byc już ładniej i będzie coraz cieplej. Od czwartku znowu upały i to aż do 20 sierpnia....
Wczoraj rozmawiałam z moją przyszłą nauczycielką niemieckiego która jest polką! Prowadzi też kurs mojego męża, jest w moim wieku i pochodzi z poznania. Niemiecki zna perfekcyjnie oczywiście za to polski zaczyna troche kaleczyć choć tutaj mieszka dopiero 3 lata.
Ja zaczynam kurs 10 września i będzie on trwał..... 1,5 roku codziennie od 8:30 do 12. Wczoraj już się wszystkiego dowiedziałam dokładnie. Jestem przerażona że to aż 1,5 roku! Masakra! normalnie czuję jakbym do szkoły szła a nie na kurs hehe No ale ponoć po tym 1,5 roku będę biegle już szwargotać jeśli mi się to uda to planuję iść później na jakieś studia tutaj może na germanistykę? żeby jeszcze lepiej się nauczyć języka. Choć szczerze Wam powiem że póki co jestem przerażona tym wszystkim.... ten język jest strasznie trudny i nic nie mogę zapamiętać wszystko zapominam!! każde nowe słówko które gdzies tam przeczytam..... nie wiem jak to będzie....

Od dziś zamierzam idealnie się diety trzymać i dobić do 57 w końcu. Okres mi się prawie skończył ale zważę się może jutro lub pojutrze dopiero aż się wszystko unormuje.
na śniadanie były płatki Nestle Fitness jogurtowe zaraz będę pić kawkę ze słodzikiem i mlekiem i do tego mam pudding z Danone taki malutki który ma równo 150 kcal. Także na 2 śniadanie idealnie. Obiad będzie jak mąż wróci - grillowana karkówka i pierś z kurczaka + mizeria na jogurcie naturalnym + ziemniaki. Ja sobie zjem samą pierś z mizerią i może z jednego ziemniaka.

Mąż dziś pójdzie na kurs to popiszę z Wami a teraz lecę - obowiązki żony i matki wzywają!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:19   #1826
mielnus
Wtajemniczenie

dżaga no ten 1 porywa... My mamy inny swój ale to się nie nadaje bo raczej za wolne chyba http://www.youtube.com/watch?v=t-zs1n-4S0A
Stary 2012-08-07, 14:51   #1827
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Dzieki za pamięć Kochana i Pauli tez podczytuje Was, ale jakos sie wbic nie moge w gadke
U mnie jakos leci grzecznie dietkuje i ćwicze bo wyjazd coraz blizej , ale nie mam juz nie wiadomo jakiego parcia na chudniecie, zalezy mi zeby miec jedrne ciałko i czuc sie dobrze samej ze soba a ostatnio coraz lepiej mi to wychodzi
No i zaczynam sie rozglądac za nowa praca, bo pisałam Wam jakie problemu sie porobiły a z dnia na dzien jest coraz gorzej ale na razie po głowie mi wakacjowanie chodzi jak wróce z urlopu bede kombinowac...mysle nawet o tym zeby wyjechac tak na miesiac dwa za granice
Nie opuszczaj nas jesteś częścią tego wątku wbijaj z jakimkolwiek tematem pisz o du.pie marynie, jeśli miałoby Ci to poprawić humor
Super, że dietki się trzymasz! Już pewnie laska jesteś, że hoho a czuć się dobrze w swojej skórze to najważniejsza rzecz! Grunt to zaakceptować siebie
A przypomnij mi, gdzie Ty jedziesz? Bom sklerozy dostała
Nic się nie zmieniło w pracy? Dalej ta chora atmosfera?

Cytat:
Hejka.Jaka ja niewyspana jestem Jaka akcja była u mnie o 1 w nocy... zerwała się burza z huraganem,normalnie musiałam gonić krzesła i stół na dworze,dwa się złamały Lało i wiało,a niebo od błysków było białe,masakra.Dobrze,że TŻ był w domu.Zanim wszystko ogarnęliśmy,wykąpałam się to było przed 3.
O kurde... słyszałam o tych dramatach... rany, tyle zniszczeń, tyle strat masakra jednym słowem

Cytat:
Heroine, 9 miesięcy temu urodziłam dziecko i się roztyłam strasznie! Już nie mogę na siebie patrzeć, wczoraj siedziałam i czytałam różne wątki, aż trafiłam tu i postanowiłam się wkońcu wziąć za siebie. Chce schudnąć 19 kg, przy czym zachować w miarę jędrne ciało :P
Dasz radę! Trzymam a ile masz wzrostu?

Cytat:
moje śniadanko....
Wygląda smakowicie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:56   #1828
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Nie opuszczaj nas jesteś częścią tego wątku wbijaj z jakimkolwiek tematem pisz o du.pie marynie, jeśli miałoby Ci to poprawić humor
Super, że dietki się trzymasz! Już pewnie laska jesteś, że hoho a czuć się dobrze w swojej skórze to najważniejsza rzecz! Grunt to zaakceptować siebie
A przypomnij mi, gdzie Ty jedziesz? Bom sklerozy dostała
Nic się nie zmieniło w pracy? Dalej ta chora atmosfera?
JA sama nie wiem gdzie jade, bo czekamy z kumpela na urlop i łapiemy jakiegos last minute, to co bedzie najkorzystniejsze to bierzemy pełen spontan
No a w pracy dalej tak samo...nic sie nie zmienia i nie zanosi sie zeby było lepiej...Wymagania rosną a od siebie nic nikt nie daje...np dzisiaj nie ma umów dla połowy biura na sierpien i nie wiadomo o co chodzi;/

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:09   #1829
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam Grecje( Rodos jest przecudowne) Turcje i Chorwacje ewentualnie Bułgaria jest fajna, ale tylko wieksze miejscowosci
Jak ja bym chciała pojechać do Chorwacji i Gruzji i Czarnogóry widziałam zdjęcia znajomych i jestem oczarowana tymi krajami eh...

Cytat:
moja teściowa kula pierogi hurtowo przychodzimy z tż z pracy w niedzielę o 6 nad ranem, a ona stoi w kuchni nie wiem od której bo aż się boję zapytać, bo o 6 rano ma ukulanych 200 pierogów, trochę z mięsem, trochę ruskich, trochę z jagodami, jeszcze trochę z twarożkiem na słodko i dzieli całą familię
Dobra ta Twoja teściowa nie wiem o której łłłona wstaje

Cytat:
O jacie, ale fart też bym wyszła z siebie

Cytat:
Heroine, brat mojego chłopa też mówił że bierze od rodziców całą michę "surowych", takich podsuszonych i mrozi i mówi że potem są pycha!
Pewnie, że są pycha! ja mam jeszcze zapasik w zamrażarce ale to głównie TŻ je ja bardzo dawno nie jadłam pierogów

Cytat:
dziewczynki chciałam się Was doradzić Do jakiej piosenki zatańczyłybyście pierwszy taniec na swoim ślubie? ja juz zgłupiałam...
Ja miałam polską: http://www.youtube.com/watch?v=4RL8M3Uiw8A to musiała być piosenka, która nas w pewien sposób połączyła

Rozważaliśmy wiele opcji (łojjjj, wiele ), no ale doszliśmy do wniosku, że nie ma co kombinować

Cytat:
Heroinka wrzuciłam jakieś tam fotki do albumu, nic specjalnego
Super wyglądasz! Jakie masz nogiiii Będziesz śliczną panną młodą

Cytat:
wrzuciłam fotki do albumu w sumie różnica między nimi 2kg.ja tam nie widzę różnicy
Wiesz, rzeczywiście mało widać różnicę, ale to kwestia zdjęć i tego jak jesteś ubrana jakbyś była w stroju to na pewno różnica byłaby zauważalna w ogóle to laska jesteś! zero cellulitu, no i ten płaski brzuch zazdraszczam oficjalnie!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-07, 15:11   #1830
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
JA sama nie wiem gdzie jade, bo czekamy z kumpela na urlop i łapiemy jakiegos last minute, to co bedzie najkorzystniejsze to bierzemy pełen spontan
No a w pracy dalej tak samo...nic sie nie zmienia i nie zanosi sie zeby było lepiej...Wymagania rosną a od siebie nic nikt nie daje...np dzisiaj nie ma umów dla połowy biura na sierpien i nie wiadomo o co chodzi;/
Spontany są najlepsze!!!! bęęęędziecie się super bawić

O kurde... a jak to tak?! Umów nie ma?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości