|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dziękuję
![]() Ale sobie młoda zażyczyła:P Dearlie nie przejmuj się kochana, czas szybko minie . Ja już tydzień siedze sama (no z mym szkrabem pod sercen, psiurem i Wami oczywiście) i jeszcze nam zostało tak 3 do 4 tygodni. Damy radę![]() Ten tutek śliczny Cytat:
. Tyle już lat razem . NAm dopiero 6 leci![]() Za wizytę i wybór wózka .Enigmama śliczny komplecik i łóżeczko ![]() A pokaż tego Twojego tutka, bo nie mogę znaleźć tego koloru, a brzmi ciekawie . I w ogóle chyba pierwszy raz mi się różowy wózek podoba - bo akurat też ten tutek jest. |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Wanienkę też chyba kupimy w tym miesiącu, bo jeszcze nie mamy. |
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu... |
||
|
|
|
#3904 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry dzien dziewczeta!
Dzisiaj wkraczamy w 37tc!!!! Dzisiaj w nocy znowu mnie jakies skurcze lapaly, wydaje mi sie Tamlin cos ostatnio o nich wspominala,ale nie jestem pewna... Brzuch mi twardnieje, tak jak przy skurczach Braxtona, ale z ta roznica,ze jest to bardzo bolesne, glownie w dole brzucha(tak jak na okres) i w krzyzu. Poza tym caly dzien dzisiaj w domku, czekam na kuriera z lozeczkiem Zaraz wstawie brzusio na maila, tak jakby troche mi sie obnizal,ale to chyba jeszcze nie to. A tak wogole, to w ktorym tygodniu powinnien sie obnizyc? Cytat:
![]() Cytat:
Podobno moze powodowac mdlosci, a co do tych 60-70% to troche nie chce mi sie wierzyc, ale mimo wszystko bede probowac
|
||
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://bejbi.eu/sklep/tutek-wozek-gr...wr-p-9102.html
|
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Śliczny |
||
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłam dwa żeby na zmianę było ... będzie do małej do łóżeczka oj ja bym już dzisiaj poleciała do tych moich niewyżytych dziołszek hyhy ale cóż każda ma swe obowiązku a dzisiaj pewnie kaca leczą biedne hahahahah ![]() widziałaś co pomogłaś mi wygrać ?
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pościel też czeka, a już nie mogę się doczekać żeby ją ubrać ![]() Kupiła któraś z was laktator? Mnie czeka jeszcze ten jeden grubszy wydatek. Mąż mówi że mam kupić nowy i dobry i nie oszczędzać na tym, ale on z reguły nie jest oszczędny |
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin kochana kurcze tak mi przykro że musicie przez to przechodzić ... ja wiem co to walka z rakiem ... wiem jak człowiek cierpi i tak bardzo bym chciała żeby już nikt nie walczył z tym gnojem .. ehhhh trzymajcie się .... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
ja nabędę dopiero jak będę wiedziała że jest pokarm .. bo różnie bywa
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widziałam co wygrałaś, pokaż spioszka śliczny domek od dzidziolka ![]() Jeszcze troszke i maluszek sie przeprowadzi
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby mu coś w tej Pile pomogli. |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ten jest super na materac już przymierzałam ![]() chwale się
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, a jakie globulki przyjmowałaś? Mi pomogła 6 dniowa kuracja Pimafucin. To podobno bardzo skuteczny antybiotyk. Dodatkowo smarowałam 2x dziennie Clotrimazolum w kremie i zmieniałam co kilka dni środek do podmywania, ale najwięcej stosowałam tego zalecanego przez ginka Plivafem. My nadal nie zdecydowaliśmy się na konkretny kolor. Ja początkowo chciałąm ten brązowo-beżowy, ale jak zobaczyłam go na żywo to mnie nie zachwycił. Bardzo podoba mi się ten czarny z czerwonym, tylko czy ta czerwień pasuje do chłopca? Ładne są również te jaśniejsze np. grafit-popiel, tylko spacerówki są wykładane w środku tym bardzo jasnym kolorem i boję się jak to będzie z funkcjonalnością. ![]() Cytat:
Cytat:
Musimy się w takim razie wspierać w tych naszych tęsknotach. ![]() Cytat:
Szybko mi się tutaj uspokoić. A tak poważnie to żartuję i gratuluję 37 tygodnia. Teraz to już chyba będzie normą, że lawinowo pojawią się u nas na wątku skurcze, skoro już jesteście w ostatnich tygodniach. Aż nie mogę się doczekać pierwszego maleństwa na wątku. Biedna ta pierwsza mamusia, bo będziemy ją pewnie ciągle maltretować o fotki dzidka.
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakoś nie dopuszczam myśli, że mogę nie mieć pokarmu |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spioszka ładny brzuszek. ![]() Anesh domek Twojej malutkiej też śliczny. Dopiero teraz zobaczyłam.
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wyrąbana po 2 godzinach spędzonych na mieście
dobrze że wiaterek trochę zawiewa. Kurde ja już się nie nadaję na takie wyjścia :/ brzuch się napinał jak diabli , że musiałam sobie przystanki robić .colds to pierwsze słyszę że luteinę można brać do 32 tyg tylko ja ją zaczęłam brać dopiero w 31 teraz w czwartek pewnie mi gin powie kiedy mam ją odstawić .Dziewczyny , a aspargin też się odstawia ? bo jakoś nie wyobrażam sobie mojego brzucha bez niego ... Pochwalę się moimi zdobyczami lumpkowymi dziś
|
#3917 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nam znowu w sr polecala polozna ten gaz, ze przynosi ulge przy skurczu i warto jak szpital ma dostepny Cytat:
super wygrana my mamy takiego blendera bosha i superr sie sprawdza, rozgniecie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
i teraz chyba tez znouw mam, tzn nie swedzi mnie ale leje sie ze mnie tak ze mma juz dosc
|
|||
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą same wiecie jak nie chciała buźki pokazać .Będziemy się wspierać . Śliczne
|
|
|
|
|
#3919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No a my za każdym razem w pierwszym cyklu niezabezpieczania się zachodzimy w ciąże więc ja już w ósmym miesiącu myślę nad antykoncepcją po porodzie.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Ja już po pracy czekam z obiadem na Tz, a później idziemy do siostry TŻ na grila.
Baobabek oszczedzaj sie i nie przejmuj głupimi komentarzami. Wiem, że te od najbliższych bola najbardziej, ale poradzisz sobie NIegrzeczna śliczny wózeczek ![]() Weronika piękne zdobycze ![]() Konczi świetna wygrana. Ja od lat marze o maszynce do mięsa ale cały czas coś innego kupujemy a na to nie starcza pieniędzy. Co do gazu to prawda, że część pacjentek reaguje na niego jak narkotyk, jest na haju i nie chce współpracować. Kilka razy wzywano mnie do "cięzkiego" porodu - czyli do nie wspólpracujacej pacjentki, która zamiast przeć zachwycał sie lampą. Po gazie dzieci też są śnięte cokolwiek by kto mówił że to na dzidzie nie działa.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-08-07 o 14:55 |
|
|
|
#3921 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
też tego dokonałam i ogoliłam bobra bez lusterka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pierwsze l4 w ciąży miałam z oznaczeniem 1, a każde kolejne już z 2. co prawda z domu i tak nie wychodzę za często, bo teraz przy tych upałach bardzo mi trudno wejść na nasze 4 piętro. przy kolejnej wizycie i kolejnym l4 przyciśnij lekarza, żeby wystawili Ci z 2. Cytat:
choć mimo to, co to za bzdury, że dziecko urodzone w tym tygodniu i to jeszcze z taką wagą sobie nie poradzi? ja sama jestem przykładem, że można! urodziłam się na początku 32 tc z wagą 2200g (a to było 28 lat temu, więc i medycyna była mniej rozwinięta) i nie mam żadnych oznak wcześniactwa, żadnych problemów z tym związanych i raczej wcześniej też nie miałam! gratulacje i wszystkiego dobrego na kolejne lata pełne wyzwań! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brałaś jeszcze po nim jakieś globulki? Ja biorę teraz iladian zapobiegawczo, aby to świństwo nie wróciło. Upławy trochę ustąpiły, chociaż rano jak wstanę i trochę pochodzę to też się ze mnie leje, nawet w dni, gdy nie stosuję na noc globulki, bo tak to rozumiem, że to normalne, że lek się wydostaje.Mój to tę umowę na miejscu będzie miał tylko na 3-4 miesiące, a później pewnie znowu mi zniknie. Eh.
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo pomyślałam sobie, że podczas porodu trzeba słuchać położnej, to ona nas kieruje kiedy przeć a kiedy nie i dobra współpraca z nią to połowa sukcesu. ale jak jej słychać gdy dostaje się głupiego jasia i chichocze z byle powodu zamiast skupić się na tym, co ona mówi ![]() no nie wiem, ja raczej podziękuję za niego
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek, masz sytuację nie do pozazdroszczenia. Dobrze, że mąż pomaga. Dacie jakoś radę, niewiele Ci już zostało żeby ciąża była donoszona. No i zawsze możecie jakąś opiekunkę wziąć.
Ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu bo nie mamy blisko ani rodziców ani żadnej rodziny... A i mąż musi wyjeżdżać służbowo. Enigmama, masz juz 2 córeczki, a teraz kto jest w brzuszku? Znasz płeć? ![]() Mogłabym chętnie też urodzić tym razem jak za pierwszym - 5 dni przed terminem.
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też podziękuję za gaz |
|
|
|
|
#3926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wozeczka, widzialam na zywo ten co my zamowilismy i ten czerwono czarny - calkiem fajnie wyglada Mysle ze smialo mozesz brac czerwony- to taki kolor raczej uniwersalny dla chlopca i dla dziewczynki dziekowac dziekuje
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawno się tak nie uśmiałam
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z a Was, leż kochana i odpoczywaj![]() tamlin no ja zamówiłam w ubiegły czwartek i tego samego dnia wysłałam kasę. W piątek napisali mi maila, że po zaksięgowaniu kasy na koncie wyślą przesyłkę. Pisałam do nich wczoraj maila i cisza... ![]() kasiam 2 opak podkładów z belli http://allegro.pl/podklady-poporodow...520682410.html i jedną paczkę tych gaci http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html tylko chyba z rozmiarem przesadziłam enigmama śliczne łóżeczko i ubranko spioszka no to godzina zero tuż tuż
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawim sie czy nie kupic teraz tego lacibios femina i brac do porodu bo wiesz jak tak wraca...a niechce dziecka tym zarazic szkoda tylko ze ten lacibios taki drogi a trzeba by bylo brac caly czas. mam nadzieje, ze po ciazy mi sie wszystko uspokoi. bo nigdy wczesniej nie mialam zadnych infakcji, pierwszej sie na bawilam wlasnie teraz bedac w ciazy i tak sie ciagnie |
|
|
|
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chce mi się wierzyć żeby po tym gazie ktoś miał taki odlot żeby nie byl w stanie wykonywać poleceń położnej, a już na pewno nie uwierzę że aż tak znieczuli żeby zapomnieć że się rodzi. Ja rok temu miałam operację oka przy znieczuleniu miejscowym i dostałam głupiego jasia na uspokojenie. I nawet po tym byłam w stanie współpracować z chirurgiem, który mówił mi kiedy i jak poruszać okiem, także bez obaw.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

a razem jesteśmy ponad 12 lat
. NAm dopiero 6 leci
.

za magisterkę, ja własnie też biorę się za swoje umowne dwie strony. Madzia przyjedzie i mnie sprawdzi
ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą
Podobno moze powodowac mdlosci, a co do tych 60-70% to troche nie chce mi sie wierzyc, ale mimo wszystko bede probowac

Ja początkowo chciałąm ten brązowo-beżowy, ale jak zobaczyłam go na żywo to mnie nie zachwycił. Bardzo podoba mi się ten czarny z czerwonym, tylko czy ta czerwień pasuje do chłopca? 
Szybko mi się tutaj uspokoić.
dobrze że wiaterek trochę zawiewa. Kurde ja już się nie nadaję na takie wyjścia :/ brzuch się napinał jak diabli , że musiałam sobie przystanki robić .
jest źle, nawet bardzo źle
A brałaś jeszcze po nim jakieś globulki? Ja biorę teraz iladian zapobiegawczo, aby to świństwo nie wróciło. Upławy trochę ustąpiły, chociaż rano jak wstanę i trochę pochodzę to też się ze mnie leje, nawet w dni, gdy nie stosuję na noc globulki, bo tak to rozumiem, że to normalne, że lek się wydostaje.