|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy pierwszorocznych licealistek.
hej whiness
![]() Ja nigdy nie myślałam o studiowaniu za granicą. Bałabym się trochę tak jechać. Niby nie jestem najgorsza z angielskiego, ale wiadomo na lekcjach jest inaczej więc tak naprawdę ciężko mi stwierdzić jak naprawdę wygląda ta moja znajomość języka. Wróciłam z wesela. Dalej mnie nogi bolą. Chyba nigdy się aż tak nie wytańczyłam, za tydzień powtórka z rozrywki. ![]() |
|
|
|
#3452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
wakacje od tego właśnie są. ^^ a ja jutro idę kupować książki, ugh... TAK, te szkolne.
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego wiem że lekcje w szkole w polsce a praktyka to co innego i żeby znać język i umieć się nim porozumieć to trzeba po prostu w tym języku rozmawiać najlepiej nauczyć się go przez konwersacje. można takie lekcje sobie chyba wykupić gdzie po prostu rozmawia się po angielsku z nejtiw spikerem i wtedy dopiero się dowiesz jak znasz język i się go nauczysz
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
mi pomogło to, że czytam od wielu lat opowiadania po angielsku, oglądam angielskie seriale w sumie już bez napisow, no i w Niemczech rozmawiam po angielsku, bo po niemiecku nie umiem dobrze.
dlatego myślę o studiowaniu w Anglii. ale fakt faktem, bez rozmowy ani rusz.
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
fajnie by było jakby Ci się udało
![]() ja też planuję wyjechać gdzieś jak będę miała taką szansę studiować
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
Tobie też. a co chciałabyś studiować, myślałaś już?
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
chciałam psychologie ale każdy mi to z głowy wybija
więc może lingwistyke nie wiem jeszcze. a Ty?
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest racja. Ja normalnie gadam po angielsku w sensie z obcokrajowcami się dogaduje normalnie i umiem z nimi gadać, a jak przyjdzie coś na sprawdzianie napisać to nic nie wiem.
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Wam
![]() moim zdaniem w szkole jest zbyt mało żywej konwersacji a za dużo męczenia gramatyki ![]() Włosomaniaczki, co możecie polecić na rozdwajające się końcówki ? Znaczy się coś, żeby zdrowe włosy się nie rozdwajały
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam już podręczniki, nie dość, że używane, to wszystkich nie było, a zapłaciłam 150 zł. To się w dupie nie mieści, żeby tyle wydać
jeszcze dobrze, że matka tylko na mnie musi płacić, a załóżmy, że rodziny o podobnym budżecie do naszego mają piątkę dzieci skąd na to pieniądze brać? Old cookie, na dwie godziny przed myciem włosów wieczorem nałóż oliwę z oliwek na końcówki. Później zmyj normalnie szamponem. Mi pomaga
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam tylko książki do 3 przedmiotów i nie wiem czy kupię do pozostałych, bo rzadko z nich korzystamy. Jedynie do chemii muszę jeszcze kupić, bo ostatnio nie było. Też kupuję używane i jakoś strasznie drogie mi się wydają książki w tym roku
A dopiero prze.srane ma ten rocznik rok młodszy, który musi kupować nowe książki... To są jaja dopiero. spróbuję tej oliwy z oliwek, dzięki byłam wczoraj u fryzjera, podcięłam końcówki i grzywkę i wreszcie nic mi nie wchodzi w oczy
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze tylko zeszyty, we wrześniu powiedzą, jakie kupić podręczniki od angielskiego i hiszpańskiego (zawsze dopiero na początku roku mówią), to bedzie kolejne 100 zł, całe szczęście torebkę już mam (po mamusi, taka ładna, retro, brązowa z zamszu ). Też chciałam ściąć włosy, ale boję się, że jak zrobię sobie grzywkę to będę mieć więcej krost. A i tak sobie tą twarz podleczyłam ostatnio, nie chcę tego zepsuć.
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w grzywce wyglądam jak
W ogóle grzywka podoba mi się tylko na ciemnych włosach, nie wiem czemu. Old, możesz też rycyne nakładac na końcówki albo olej kokosowy.
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już prawie wszystko mam, jeszcze tylko 1 podręcznik i książki do języków pokaż ją! ![]() ja teraz walczę z moim czołem, bo mnie wysypało ostatnio Cytat:
![]() mam chyba jeszcze w domu rycynę od czasów mojego postanowienia, że będę dbać o włosy
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do włosów najlepszy jest jedwab ![]() ja kupiłam używane książki za 50 zł |
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
na końcówki jedwab. ja używam z Joanny, baaardzo fajny, z atomizerem, więc nie nałozysz za dużo.
ja z czołem walczę już dobre 3 miesiące i coś niekoniecznie mi idzie.. macie coś sprawdzonego, co pomaga? boże, jak mi się nic nie chce w te wakacje. -.- non stop siedzę w domu, mam taaakiego lenia.. co do książek jeszcze- to jest paranoja. w ogóle nie myślą o tych, którzy muszą je kupować. miałam w klasie dziewczynę, która miała 4 rodzeństwa.. książek nie kupowali, bo nie mieli na to pieniędzy...a nauczyciele, oczywiście, tego nie rozumieli.
3 lata<3 23.08 - odstawiona prostownica 24.08- zmiana diety, regeneruję i dbam o włosy, wzmacniam paznokcie. zaczynamy! "If you must say yes, say it with an open heart. If you must say no, say it without fear"- P. Coelho Edytowane przez Euuphorie Czas edycji: 2012-08-07 o 12:05 |
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego maseczka z drożdży jest świetna ![]() muszę zacząć używać czegoś na te moje biedne końcówki, bo przed wczorajszym podcięciem były strasznie zniszczone ;x oglądam 90210
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o podręczniki, to kupuję tylko matmę, polski i języki. biologię i chemię zamówiłam sobie już na trzy lata (inną niż w szkole, bo najlepiej mi się uczy z Operonu), więc mam z głowy. a z reszty nie korzystaliśmy prawie wcale. lubię to, że w mojej szkole jest swoboda co do różnych materiałów - 'korzystaj, z czego chcesz, ale napisz ładnie sprawdzian'. dzięki temu nie wydaje masy kasy na książki z beznadziejnych wydawnictw, z których nic nie wyniosę.
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-07 o 13:14 |
|
|
|
#3472 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie jako odżywka jest super, polecam ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
a oprócz tego plecak, piórnik itd
|
|
|
#3473 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
3 lata<3 23.08 - odstawiona prostownica 24.08- zmiana diety, regeneruję i dbam o włosy, wzmacniam paznokcie. zaczynamy! "If you must say yes, say it with an open heart. If you must say no, say it without fear"- P. Coelho |
||
|
|
|
#3474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) na pryszcze polecam klindacin T - efekty są super,po pryszczach i bliznach, a miałam ogromny problem z pryszczami (mam dalej trochę ale znacznie mniej) no i ciągle nawilżam. ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez moniaher1996 Czas edycji: 2012-08-07 o 13:50 |
||
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaher1996, kocham Twój podpis
Old Cookie, wieczorkiem zrobię zdjęcie i wstawię nie jest ta torebka jakimś cudem świata ani nic, ale straszliwie mi się to podoba, że jest pojemna, nawet z cztery książki formatu A4 się mieszczą. ![]() Hello_penny, to ja Ci zazdroszczę, że masz coś takiego, u nas za brak podręcznika jest pała, co jest chore dla mnie Euuphorie, co do czoła, to ja nie wiem jak Wam, ale mi nic nie pomagało. Dwa tygodnie temu byłam na oczyszczaniu twarzy u kosmetyczki (pierwszy raz w życiu byłam w salonie, czułam się dziwnie ), bolało jak cholercia, ale chyba było warto, bo twarz jest dużo, dużo czystsza.
|
#3477 |
|
Konto usunięte
|
whiness myślałaś już nad jakimś kierunkiem studiów czy uczelnią?
Bo oglądam sobie właśnie uczelnie w UK
|
|
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam, fajnie się czyta
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3 lata<3 23.08 - odstawiona prostownica 24.08- zmiana diety, regeneruję i dbam o włosy, wzmacniam paznokcie. zaczynamy! "If you must say yes, say it with an open heart. If you must say no, say it without fear"- P. Coelho |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

jeszcze dobrze, że matka tylko na mnie musi płacić, a załóżmy, że rodziny o podobnym budżecie do naszego mają piątkę dzieci
skąd na to pieniądze brać?
Kierowca
byłam wczoraj u fryzjera, podcięłam końcówki i grzywkę i wreszcie nic mi nie wchodzi w oczy
W ogóle grzywka podoba mi się tylko na ciemnych włosach, nie wiem czemu.
a oprócz tego plecak, piórnik itd