|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Ja mam ochotę sobie zrobić delikatny szybki kilometr ale pogoda fatalna. niby słońca nie ma, ale jest tak wilgotno i duszno jak w jakiejś szklarni. Niech popada to pójdę pobiegać
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Kto
![]() W ramach niedzielnego spaceru zaszłam o InterSport ,ceny mają z kosmosu .Koszulk a na ramiączka po przecenie 80 zł, na bluzy,spodnie nawet nie patrzyłam.
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj znów 4 km za mną
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj już miałam zrezygnować z biegania. Głowa mnie bolała tabletka nie działała, pogoda kiepska bo wielkie kałuże i drzewa polamane. ogólnie miałam dużo wymówek. Ale zmusilam się. Po 2 km chciałam do domu wracać bo jeszcze zgaga mnie złapała
Byłam w kilku sklepah za nowymi butami. I akurat tam gdzie chciałam kupić nie mieli mojego rozmiaru, bo te co na długość by pasowały to za szerokie. Poszłam do outletu ze sportowymi jeszcze, poprzymierzałam asicsy to jakoś mi nie leżały, jakoś mi za sztywno w nich było. Najwygodniej było mi w nike, więc pytanie do dziewczyn co w takowych biegają. Jak Wam się sprawdzaja te buty, chodzi mi o ich wytrzymałość, i czy po biegu np kolana was nie bolą
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
królewna z drewna: wow! gratuluję! Chciałabym przebiec chociaż 5 km bez przerwy.
Dziś wstałam trochę za późno (przed 8) i ciężko mi się biegało. Duszno strasznie. Ale zrobiłam 4,5 km: 4 min biegu 2 marszu x 5. Właśnie jem śniadanie.
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja już tydzień nie biegam. Regeneruje kolana bo w dalszym ciągu mnie bolą. Mam nadzieję, że już niedługo pobiegam bo bardzo za tym tęsknie ![]() Normalnie mnie nosi, chociaz ze 3 km chciałabym pobiec. Dziewczyny a może wy wiecie czy są jakies dobre sposoby na ból kolan? |
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę od kilku dni więc jeszcze za mało na jakieś super efekty, ale kolana już nie strzykają Nie tyle bieganie mi na kolana tak podziałało, co jazda rowerem pod górkę z dzieckiem w foteliku z tyłu zaczęły mi kolana strzykac od przeciążenia, więc tabsami się ratuję
|
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buty mam już dłuższy czas, rozgrzewkę też robię. Więc chyba wypróbuje te kapsułki co ty bierzesz. Mam nadzieję, że przestaną boleć.
|
|
|
|
|
#759 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam takie wojownicze podejście ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj przebiegła 35 min po trzech dniach laby i sie cudownie biegało. Dzisiaj też zamierzam ale jakoś wieczorem.
Mam tylko dziewczyny problem z lewą stopą. Boli mnie śródstopie i za bardzo nie wiem dlaczego czy z butów czy jakieś ścięgno mi się nadwyręzyło. Miała któraś taki problem?
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Hejj, wracam po weekendzie
W sobotę i niedzielę zaliczyłam bieganie chyba trailowe Bo po lesie, po piachu, korzeniach, dużo podbiegów i zbiegów, fajnie
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Czołem Wizażanki-Biegaczki
![]() Melduję się na wątku! Zaczynam biegać, przez studia się zapuściłam z kondycją... na WF zawsze byłam długodystansowcem. Dzisiaj zakupiłam butki do biegania, za mną pierwszy bieg i zrobiłam w terenie 8km w 1h. Czy to jest dobry czas jak na 1 raz? Chciałabym osiągnąć 10km w 45 min... czy jest dobrym planem bieganie co 2 dni, czy lepiej w codziennie? Jak myślicie w ile tygodni jest taki czas do osiągnięcia? Jeszcze muszę zakupić porządniejszy strój ![]() Czy polecacie jakieś firmy skarpetek i ciuchów? Pozdrawiam i życzę wyników
|
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsza silna wola ![]() U mnie dzisiaj 1x B 7'30'' (spr. na mapie i wyszło mi, że to około 1.2 km, dużo/mało? ) M 2'30'' 1x B 3' M 1' 2x B2' M 1'. Trasa z górkami
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś także swoje 3 km odbiegałam z czasem 17minut 35 sekund
Coraz lepiej mi sie biega i coraz bardziej to lubię! I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu nie było mowy o 5 minutowym biegu
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nie biegałam, bo ten mój skurcz w lewej łydce nie przechodzi
mam nadzieję, że jutro już mi przejdzie...---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
ja pamiętam, jak w szkole na zaliczenie były biegi na 1km i na samą myśl o tym mi było słabo
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
a teraz to bym mogła iść na taki sprawdzian ![]()
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal wszystko gra, jeszcze tylko środa i w piątek zaczynam drugi tydzień planu
Dzisiaj było ciężko Już trochę czuję co po niektóre partie ciała, a poza tym mimo iż było niby chłodniej niż poprzednio to jakoś bardzo duszno i męczyłam się straszliwie. Po drugiej serii musiałam trochę pogadać ze sobą (mam nadzieję, że w tej kukurydzy na polu nikt nie siedział Trochę sobie kiepsko wyliczyłam trasę - biegłam asfaltem i dotarłam do pola gdzie biegałam wcześniej - i po wszystkim został mi jeszcze kawałek do przejścia więc potruchtałam bonusowo 1m B x 5 + 2m M x 5. Powolutku do przodu! ![]() ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Hej Biegaczki i Biegacze
Wyszłam dzisiaj w swój teren na bieganie około 1 kg i co i po burzy było i buty mi przemokły ale biegłam bo było cudownie i rześko .Chcem kupić buty do biegania nieprzemakalne w sklepie mi polecą takie na jesień i trochę wczesnej zimy. A może znacie fajne marki butów![]() colours- "Jeszcze muszę zakupić porządniejszy strój ![]() Czy polecacie jakieś firmy skarpetek i ciuchów?"zakupiłam w Tikemax fajne tanie ciuchy z New Balance cudownie biega się w podkoszulkach a zresztą jestam stoisko tylko ze spotowymi ciuchami bo ja właśnie wybieram się na AWF ale na pierwszy rok![]() Ismenkusia a ja na spacery lubie chodzić się do Martes sport polecam tą sieć sportową ,trochę ciuchów i takie tam Lubię też spacerki po Deathlon![]() A.
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
aneta_mg dzięki za radę
a rzeczy z Decathlonu? Czy odpadają, bo szajs totalny? Myślałam też nad kupnem koszulki termoaktywnej z sklepu górskiego np. alpinus, bo ciut tańsze, bo trochę szkoda mi kasy na t-shirty Nike, czy Adidas.
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj przebieglam cale 12 minut he he (reszta marszobieg), chcialabym juz moc przebiec normalnie 40 minut bo wtedy wystarczyloby wyjsc z domu o 5 rano, a tak musze wyjsc 4.30 (trenuje wg wskazowek z ksiazki Run Fat Bitch Run - najpierw nalezy sobie wyznaczyc przestrzen do biegania tak aby od wyjscia z domu do powrotu przejscie dystansu zajelo ok 1.5 godziny, zaczyna sie od 10 minut marszu jako rozgrzewka, potem bieg, co tydzien 5 minut dluzej albo zwiekszac czas biegania wedlug swoich mocy , reszta marszobieg, na koniec bedzie 10 minut marszobiegu, 40 minut biegu i ostatnie 10 minut znow marszobieg aby ochlonac)ale ciekawe jest to ze na bieganie daje rade wstac (oczywiscie w weekendy zaczynam pozniej, ok 6), a na cwiczenia w domu bym nie wstala.....
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś postanowione, biegnę w imprezie na 10 km bieg będzie prawie w moje urodziny, więc taki prezencik mam zamiar sobie zrobić.
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek zakupiłam komplet skarpetek z Nike, spodenki Kalenji, a koszulki zostawiłam z roweru, bo raczej są wystarczająco oddychające, no i dodatkowy plus -mają kieszonki na komórkę.
Dzisiaj dzień niestety bez biegania - rest... Nie mogę się doczekać jutra, aż znowu pobiegam
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tez masz duzy palec osobno?)ja na razie biegam w byle czym (oprocz butow i skarpetek) i fakt ze to ze te ciuchy nie oddychaja nie jest fajne, ale nie chce kupowac na wyrost, jak za miesiac nadal bede tak chetnie rano wstawac na bieganie (i mam nadzieje ze wtedy bede w stanie przebiec min 30 minut) to wtedy zakupie calosc lacznie z kurtka odpowiednia (w Irlandii pogoda nie rozpieszcza, juz biegalam w mzawce, ulewie, przy wielkich wiatrach) (i tez musze miec kieszonki , na bieganie zabieram telefon, w razie czego lepiej miec, chusteczki i mp3)
|
|
#776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio kupiłam też bluzkę - taki najtańszy t-shirt za 25 zł chyba. fajna, bo przewiewna i lekka, ale po dwóch treningach strasznie śmierdzi. wypiorę i zobaczę czy następnym razem wytrzyma co najmniej trzy. Cytat:
ostatnio też zauważyłam, że kolana mi strzykają. zanim zaczęłam biegać nie miałam tego problemu. wkurza mnie to obecnie też się leczę po upadku w środę i nierozsądnym sobotnim treningu. mam już takiego pięknego siniaka, że głowa mała boli, ale z każdym dniem coraz lepiej. myślę, żeby w weekend przyatakować jakiś konkretny dystans. o ile przestanie boleć.a Wam życzę kolejnych rekordów
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja biegałam dzisiaj 3 km w jakieś 25 min, ale deszcz trochi padał, musiałam założyć masywny polar, którego nie cierpię i dlatego tak ciężko mi szło. Ten polar sam z 2 kg waży, a nasiąknięty woda to już w ogóle hardcore
Dołożyłam do biegania jazdę na rowerze, tylko że ostatnio trochę przyszalałam, robiłam 3-4 km biegu i 60 km na rowerze. Gdy wracałam (albo pełzłam, lepsze określenie) do domu, kręciło mi się w głowie, ogólnie bardzo źle się czułam. Dzisiaj już się ogarnęłam, rano 3 km biegu i tylko 30 km na rowerze, wolnym tempem. Ogarnęłam, ale za późno-nie czuję krzyża, stawy mnie łupią jak u staruszki, głowa pęka, oczy łzawią i się przeziębiłam Tak więc łączę się w bólu z dziewczynami na chorobowym
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Mój wczorajszy trening był prawie udany - tylko deszcz w gruncie rzeczy troszkę mi przeszkadzał, ale co tam. Standardowo 4 krótkie przerwy na odpoczynek [chód] i czas końcowy 17 : 43. Nie najlepszy, nie najgorszy - taki plasujący się w środku całego zestawienia. Jutro kolejny trenig. Pozdrowionka |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie skurcz przechodzi, więc dzisiaj wieczorem idę biegać
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Buty i skarpetki są kluczowe, trzeba dbać o stawy, muszą nam służyć do późnej starości. Bawełna do dłuższych biegów/wysiłku fizycznego to tragedia. Wiem z doświadczenia, bo latam po górach. Bardzo polecam t-shirty termoaktywne, nie dość, że sucho (w spoconej koszulce bardzo łatwo o przeziębienie, no i przyjemność z tego żadna), to nie trzeba aż tak często prać. Warto się wykosztować, bo to takie w miarę uniwersalne na wszystkie sporty.Z swojej strony mogę polecić firmy np. Smartwool, Devold, Berghaus, Milo i Brubeck. T-shirty służą latami. Koszt od 80 do 100zł. Czasem są przeceny, to i za 50zł można kupić porządny ciuch. Byleby nie Alpinus, czy Campus, nie dość, że bardzo drogie w stosunku do jakości, to w identycznej cenie można kupić coś o wiele lepszego w internetowych sklepach górskich, trzeba tylko chcieć poszukać. Uważam, że sprawdza się powiedzenie "Nie stać mnie na oszczędzanie". Jak kupić, to raz a porządnie ![]() Testowałam najtańczy t-shirt "oddychający" z Quechuy, to mokry cały czas i śmierdział jak nie wiem i zero przewiewności. Rybiorek właśnie w Irlandii i UK firmę Berghaus masz za grosze, z pewnością taniej niż w PL
Edytowane przez colours Czas edycji: 2012-08-07 o 16:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

.Koszulk a na ramiączka po przecenie 80 zł, na bluzy,spodnie nawet nie patrzyłam.

Nie tyle bieganie mi na kolana tak podziałało, co jazda rowerem pod górkę z dzieckiem w foteliku z tyłu

i omal nie padłam w kukurydzę
uwielbiam takie wojownicze podejście 

I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu nie było mowy o 5 minutowym biegu
Kierowca