|
|
#2641 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
byłam ostatnio na weselu w Hotelu Dunajec i szczerze odradzam. Cena za wysoka w stosunku do jakości (200 zł): porcje drugiego dania mocno oszczędne i wyliczone (podane 40 minut po pierwszym daniu), pomimo zapisu w umowie odnośnie zniżki na dzieci, nie została ona uwzględniona w ostatecznym rozliczeniu. Właściciele mocno oszczędzają na klimatyzacji - sala schłodzona tylko na wejście, talerze i sztućce tylko przy stole szwedzkim. Właściciele nie przestrzegają zawartych w umowie ustaleń - przywitanie Państwa Młodych przez obsługę a nie jak było ustalone przez właścicielkę, przeganianie gości na zewnątrz ponieważ toast powitalny trzeba poprawić. Ciasto na stołach w znikomych ilościach i nie uzupełniane, paczki dla gości miniaturowe (w umowie zapisano duże). Straszna oszczędność na napojach - donoszone na kilkakrotne prośby gości, dopłaty do wszystkiego: wystroju, pokrowców, stołu szwedzkiego. Jeżeli chodzi o noclegi i obiad na drugi dzień to nie ma żadnej zniżki - obiad oparty na daniach pozostałych po weselu i zapłata za ten obiad 70,00 zł od osoby. |
|
|
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
Można dołączyć?
![]() Dziewczyny, mam pytanie do tych które miały albo będą miały wesele w Szczepanowicach, jak wygląda podpisywanie umów? W ogóle jakie wrażenia, opinie? Czytałam wątek mniej więcej ale powiedzcie na co zwrócić uwagę ![]() Poza tym, był ktoś na weselu w Chotowej? To druga opcja, nie widziałam w wątku żadnych opinii ![]() I orientujecie się w wodzirejach? Coś, gdzieś, kiedyś słyszałam o jakiejś parze która super prowadzi no ale tylko słyszałam, nie mam namiarów ani nic, polecacie kogoś?
|
|
#2643 |
|
Przyczajenie
|
Odradzam hotel Dunajec!!! Cena za wysoka w stosunku do jakości!!! / 200 zł
Mało miejsca do tańczenia, wątpliwa klimatyzacja, marne jedzenie - dopłaty do wszystkiego !Pakiet platynowy w lipcu 2012 : 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka! Edytowane przez Fines Czas edycji: 2012-08-08 o 19:28 |
|
|
|
#2644 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak ustalilismy bo mielismy odgrywki dla gosci wszyscy zjedli torta po odgrywkach mielismy pierwszy taniec![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
lepiej miec... u nas dobrze ze byl bo proboszcz poswiecil przed zakonczeniem mszy
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się te srebne obrazy podobają
|
|
|
|
#2646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli bedziesz miec jakies pytania to chetnie odpowiem aha dopytaj sie jeszcze o stojak na torta, bo my mielismy wlasny i jesli chcesz fonntanny na torta to we wlasnym zakresie dolacze zdjecie stolu wiejskiego i alkoholowego
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
W koncumam troszke czasu, wiec pochwale sie foteczkami
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Mala sesja w ogrodzie
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy taniec, oczepiny i zabawa w spiacego niedzwiedzia ;P
|
#2651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam w Szczepanowicach w kwietniu, jedzenie bardzo dobre, obsługa bez zastrzeżeń z miejscem było kiepsko, ale na weselu było 150 osób, więc pewnie dlatego Jedynie marne dekoracje, ponoć właściciele nie zgadzają się na ubranie sali przez osoby z zewnątrz, ale tego na 100% nie wiem. Ogólnie podobało mi się
|
|
#2652 |
|
Raczkowanie
|
iwona7777 Śliczne foki
Dziękujemy za foto-relację
|
#2653 |
|
Przyczajenie
|
Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wszystkim potencjalnym klientom szczerze odradzam wesele w tym lokalu !!!
|
|
|
|
#2654 |
|
Przyczajenie
|
Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!
|
|
|
|
#2655 |
|
Przyczajenie
|
Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!
|
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
wyglądałaś rewelacyjnie !
suknia cudowna, zdecydowanie mój typ - z przedłużonym stanem
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Cudnie wyglądałaś! Suknia piękna i fryzura bardzo mi się podobała
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc, a mogłybyście mi coś więcej napisać na pw?
bo warunki w tych szkołach takie same, a nie znam niestety opinii ani o jednej ani o drugiej ![]() Fajne fotki - od razu widać, że wesele się bardzo udało.
![]() Narzeczeni od: 21 stycznia 2011 ![]() Żona od: 22 czerwca 2013 Edytowane przez lea22 Czas edycji: 2012-08-08 o 21:27 |
|
|
|
#2659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
iwona7777 super wyglądaliście gratulacje widzę że wesele właśnie w Szczepanowicach, możesz poradzić na co zwrócić uwagę?
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Kilka postów wcześniej wspominał ktoś o hotelu kardamon w Zbylitowskiej Górze
właśnie natknęłam się na ich stronie na fb na zdjęcia z wesela jakie było u nich organizowane. Wygląda całkiem przyjemnie . Ale wydaje mi się, że to opcja na nieduże wesele.Zobaczcie: https://www.facebook.com/media/set/?...4716219&type=3
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukam na gwałt manicurzystki. Chcę do ślubu klasyczny french na moich własnych pazurkach. Zapisana byłam do Enigmy do Kaśki, ale spierniczyła mi brwi nie mam zamiaru iść do niej nigdy więcej! plis polećcie mi Kogoś
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
mój fryz po całym dniu , sprawdzałam jak będzie się trzymać
i welonu już nie ma Edytowane przez famfulka Czas edycji: 2012-08-08 o 23:16 |
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne,do tej pory Dunajec była raczej chwalony |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
iwona7777 - wyglądałaś przepięknie!
dziewczynki, a słyszała może któraś z Was jakąkolwiek opinie na temat domu weselnego w Starych Żukowicach (palermo) ? Widziałam ich strone internetową: http://www.weselewpalermo.com - zapowiada się nieźle ale chciałabym znać również opinie kogoś, kto był tam na weselu...
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie dopuszczono go do alkoholu? ALkohol był własnością Pary młodej/Rodziców więc organizatorom nic do tego. Nie rozumiem takiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie że mój tato/teść czy TŻ by odpuścili rozmowę czy kłótnię, bo na pewno nie pozwolilibyśmy sobie na taką sytuację. A ustaliliście sobie wszystko na początku jak z alkoholem itp?
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Ja robilam i manucure i pedicure na brodzinskiego kolo poczty. To sie chyba nazywa "Studio urody" czy cos w tym guscie. Co prawda nie robilam frencha tylko jednobarwny lakier, ale tez na swoich paznokciach. Dziewczyna jest bardzo dokladna a dodatkowo bardzo mila. Wiec polecam. O ile pamietam to 30 zl za dloniei 50 za stopy.
|
|
|
|
#2667 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki
Pozwolicie, że dołączę My ślubujemy 29 września,wesele w Bristolu,ślub w św. Rodzinie. Jesteśmy po spisaniu protokołu,suknia się szyje,fotograf,kamera,sam ochód,orkiestra zamówione dawno,ciasta i tort od Piotrka R. zamówione,wódka w planie-myślimy nad czarnym Smirnoffem albo Stumbrassem. Drogo,ale dobrze chyba. Nie wiem jakie wino kupić i ile. Dodatkowo robimy stolik alkoholowo-ciastkowy i wiejski. Fontannę odpuszczam. Buty kupiłam, welon mam ślubny mojej mamy Pozdrawiam. |
|
|
|
#2668 |
|
Przyczajenie
|
Fines zaniepokojona jestem Twoją opinią o Hotelu Dunajec.
Czy w ostatnią niedzielę miałaś tam wesele? |
|
|
|
#2669 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za mile slowa
Wesele bylo super udane wszyscy goscie wychodzili zadowoleni i na nastepny dzien prawie wszyscy przyszli na poprawiny ![]() Cytat:
jesli chodzi o przystrajanie sali to tylko stoly wedlug uznania (kwiaty na stol daja oni tylko wybierasz sobie kolor i jakie kwiaty) my na stol dalismy pomaranczowy tiul i do tego girlandy z bialych perelek na sali mozna przystroic balonami tylko przy suficie, tam maja haki (gdybysmy wiedyieli wczesniej to kupilibysmy wiecej balonow i puscili takie luki z balonow) jesli chodzi o stol wiejski to oni maja tam przystrojony, dokladaja bialy obrus i ukladaja to co kupicie, dokladaja taleze i sztucce my zrobilismy obok stol z alkoholem, 3 patery ciast i termosy z kawa i herbata. Jesli chodzi o alkohole to u nas bardzo duzo poszlo piwa, whisky, martini (mielismy tylko 2 butelki i upominali sie troche), wina poszly chyba tylko dwa, nalewek malo poszlo ![]() 1,5 - 1 miesiaca przed weselem podajecie wstepna liczbe gosci, ustalacie menu (jakies 2 miesiace przed musicie napisac maila do wlascicielki zeby wam je przeslala), i jesli usadzacie gosci zapiszcie sobie dokladnie ich ulozeni i ile osob sie przy nich zmiesci (stolikow nie da sie niestety przestawic), ustalcie dokladna cene i dopilnujcie zeby wam to zapisala, wtedy tez wplacacie ok. polowy wartosci wesela. Wtedy tez wybieracie kwiaty i kolory serwetek na stol. 10 dni przed weselem podajecie dokladna liczbe gosci, wraz z liczba dzieci ktore maja ponizej 6 lat (2 -6 lat polowa ceny, ponizej 2 za darmo) Przed weselem w piatek popoludniu musicie przywiezc ciasta i torta, mieso na wiejski stol, wodke do lodowki (zmiesci sie wiecej niz 85 butelek - tyle nam powiedziala wlascicielka), alkohol ustawic na bocznym stole (moj tesc przywozil dembowa pulke zeby bylo wszystkie alkohole widac), my jeszcze ustawialismy na wiejskim stole kosz z owocami, ogorki, smalec i chleb wiejski. Sale ubieracie w piatek, musi to byc wczesnym popoludniem bo o 18 przychodzi obsluga aby wszystko przygotowac. Tak jak pisalam wczesniej dopytajcie sie o stojak na torta jesli nie bedziecie miec swojego, fontanny na torta we wlasnym zakresie. Musicie ustalic gdzie bedzie siedziec kamerzysta i fotograf, bo stol przy scenie jest na max 6 osob. U mnie kamerzysta siedzial z orkiestra, fotografa mielismy znajomego wiec siedzial z goscmi ![]() Ja bylam bardzo zadowolona z obslugi, jedzenie bylo bardzo dobre robione na bierzaco w kuchni. w ogrodzie jest miejsce zeby odpoczac, plac zabaw dla dzieci, fontanna. Po polnocy u mnie puszczalismy lampiony, goscie byli zachwyceni. Na parkingu spokojnie wszystkie samochody sie zmieszcza. Ochroniarz chodzi cala noc wokol lokalu i pilnuje porzadku Proponuje jeszcze w piatek pocwiczyc pierwszy taniec na duzej sali ![]() Nie wiem co jeszcze by Cie interesowalo Jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Jesli ktoras z Was jest na kupnie to chetnie odsprzedam chociaz zal mi sie bedzie z nia rozstawac :/
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc egejnszyn :P widze ze juz zaczynasz sie rozglądać
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

i obiecuję się poprawić, jeżeli chodzi o moją obecność tutaj 

Dziękujemy za foto-relację