I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 09:46   #2641
Fines
Przyczajenie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez aswel Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Jestem tu nowa. Jeśli pozwolicie dołączam do Was. Przyda się opinia specjalistów
Planujemy weselicho na maj przyszłego roku, myślę nad ostatnią sobotą. Od 3 miesięcy robiłam rozeznanie tarnowskich sal i według mnie jest dużo wolnych terminów.
Ostatecznie nie mogę się zdecydować pomiędzy hotelem Tarnovia, gdzie zaproponowano mi cenę od osoby 165zł a Hotelem Dunajec (tutaj cena najniższa na ten rok 163zł, w przyszłym roku zapowiedzniano 10% więcej).
Tarnovia jest piękna i gdyby nie to, że salę do tańczenia ma oddzielną, to przystałabym od razu. Szkoda mi bardzo, bo planuję wynająć dj zamiast orkiestry. Dunajec też piękny (mam tu na myśli salę, nie hotel z zewnątrz), ale raz, że drożej, dwa trzeba się liczyć z problemem dojazdu dla gości. Dodam tylko, że przyszły pan młody nie jest z Tarnowa, więc część gości trzeba będzie przenocować.
Doradźcie Dziewczyny!

Liczba gości ok 100.
Chcielibyśmy się zmieścić w 30-35 tys.

Pozdrawiam Was Wszystkie!
Witam,
byłam ostatnio na weselu w Hotelu Dunajec i szczerze odradzam. Cena za wysoka w stosunku do jakości (200 zł): porcje drugiego dania mocno oszczędne i wyliczone (podane 40 minut po pierwszym daniu), pomimo zapisu w umowie odnośnie zniżki na dzieci, nie została ona uwzględniona w ostatecznym rozliczeniu. Właściciele mocno oszczędzają na klimatyzacji - sala schłodzona tylko na wejście, talerze i sztućce tylko przy stole szwedzkim. Właściciele nie przestrzegają zawartych w umowie ustaleń - przywitanie Państwa Młodych przez obsługę a nie jak było ustalone przez właścicielkę, przeganianie gości na zewnątrz ponieważ toast powitalny trzeba poprawić. Ciasto na stołach w znikomych ilościach i nie uzupełniane, paczki dla gości miniaturowe (w umowie zapisano duże). Straszna oszczędność na napojach - donoszone na kilkakrotne prośby gości, dopłaty do wszystkiego: wystroju, pokrowców, stołu szwedzkiego. Jeżeli chodzi o noclegi i obiad na drugi dzień to nie ma żadnej zniżki - obiad oparty na daniach pozostałych po weselu i zapłata za ten obiad 70,00 zł od osoby.
Fines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:31   #2642
egejszynUT
Raczkowanie

Można dołączyć?
Dziewczyny, mam pytanie do tych które miały albo będą miały wesele w Szczepanowicach, jak wygląda podpisywanie umów? W ogóle jakie wrażenia, opinie? Czytałam wątek mniej więcej ale powiedzcie na co zwrócić uwagę

Poza tym, był ktoś na weselu w Chotowej? To druga opcja, nie widziałam w wątku żadnych opinii
I orientujecie się w wodzirejach? Coś, gdzieś, kiedyś słyszałam o jakiejś parze która super prowadzi no ale tylko słyszałam, nie mam namiarów ani nic, polecacie kogoś?
Stary 2012-08-08, 10:34   #2643
Fines
Przyczajenie

Odradzam hotel Dunajec!!! Cena za wysoka w stosunku do jakości!!! / 200 zł
Mało miejsca do tańczenia, wątpliwa klimatyzacja, marne jedzenie - dopłaty do wszystkiego !Pakiet platynowy w lipcu 2012 : 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!

Edytowane przez Fines
Czas edycji: 2012-08-08 o 19:28
Stary 2012-08-08, 12:28   #2644
iwona7777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 22joanna Pokaż wiadomość
A o której planujecie podac tort? na kilku ostatnich weselach widzialam, że tort byl kolo 22 i zauwazylam, że nikt prawie go nie zjadł, co prawda efekt był cudowny gdy swiatło gasnie a na sale wjezdza tort ale zastanawiam się czy nie lepiej podać go wczesniej do kawy np. zaraz po pierwszym tancu. Co o tym sądzicie?
U mnie tort byl zaraz po obiedzie tak ustalilismy bo mielismy odgrywki dla gosci wszyscy zjedli torta po odgrywkach mielismy pierwszy taniec

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Długo się nie udzielałam bo nie mam za bardzo czasu tym bardziej, że jestem teraz za granicą. Ale cały czas jestem na bieżąco i śledzę forum codziennie Tak się zastanawiam, jak to jest z obrazem, który zazwyczaj niesie jakieś dziecko przed młodymi w kościele... Nadal się praktykuje takie coś czy już raczej nie? Gratuluję wszystkim PM które mają ten wspaniały dzień za sobą i życzę dużo dużo miłości i obiecuję się poprawić, jeżeli chodzi o moją obecność tutaj
Z tegoco wiem to nadal sie praktykuje. Mnie sie ogolnie nie podobaja te obrazy ale wybralismy taki w srebrze, bedzie pasowal do nowoczesnego wyposarzenia domu lepiej miec... u nas dobrze ze byl bo proboszcz poswiecil przed zakonczeniem mszy
iwona7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:31   #2645
slubienka
Raczkowanie

Mnie też się te srebne obrazy podobają
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:48   #2646
iwona7777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez egejszynUT Pokaż wiadomość
Można dołączyć?
Dziewczyny, mam pytanie do tych które miały albo będą miały wesele w Szczepanowicach, jak wygląda podpisywanie umów? W ogóle jakie wrażenia, opinie? Czytałam wątek mniej więcej ale powiedzcie na co zwrócić uwagę

Poza tym, był ktoś na weselu w Chotowej? To druga opcja, nie widziałam w wątku żadnych opinii
I orientujecie się w wodzirejach? Coś, gdzieś, kiedyś słyszałam o jakiejś parze która super prowadzi no ale tylko słyszałam, nie mam namiarów ani nic, polecacie kogoś?
My podpisywalismy umowe przywplacaniu zaliczki, z tylu wlascicielka wpisala nam jakie beda ceny, i czy decydujemy sie na ciasta. U mnie wszyscy goscie byli zadowoleni, nikt na nic nie narzekal. Klimatyzacja chodzila dobrze, obsluga na bierzaco sprzatala brudne naczynia, donosila napoje, zastawe. Zwroc uwage na wystruj, jesli bedziech chciala cos dolozyc to dekoracje mozna polozyc na stolach, balony na hakach pod sufitem, my mielismy jeszczebukiet na stol pary mlodej bo tamten nam sie nie podobal. Polecam usadzanie gosci. My mielismy kartki na stolach z nazwiskami goscii numerami stolikow i dodatkowo jeszcze tablice z ustawieniem stolikow i nazwiskami gosci przy wejsciu. Wiejski stol ulozyli nam w sobote rano, rozne alkohole, 3 patery ciast i termosy z kawa i herbata na stoliku obok stolu wiejskiego. Alkohol ciasta tort miesa musisz zawiezc w piatek popoludniu Jesli bedziesz miec jakies pytania to chetnie odpowiem aha dopytaj sie jeszcze o stojak na torta, bo my mielismy wlasny i jesli chcesz fonntanny na torta to we wlasnym zakresie dolacze zdjecie stolu wiejskiego i alkoholowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0200.jpg (105,4 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0201.jpg (118,3 KB, 82 załadowań)
Stary 2012-08-08, 13:23   #2647
iwona7777
Raczkowanie

W koncumam troszke czasu, wiec pochwale sie foteczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0169.jpg (79,1 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0366.jpg (122,5 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0553.jpg (140,0 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0580.jpg (178,1 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0754.jpg (133,0 KB, 88 załadowań)
Stary 2012-08-08, 13:25   #2648
iwona7777
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0768.jpg (145,4 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0787.jpg (174,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0849.jpg (89,6 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0852.jpg (112,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0882.jpg (88,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-08-08, 13:28   #2649
iwona7777
Raczkowanie

Mala sesja w ogrodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0170.jpg (90,2 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (104,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0138.jpg (104,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0164.jpg (83,0 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0092.jpg (103,0 KB, 88 załadowań)
Stary 2012-08-08, 13:33   #2650
iwona7777
Raczkowanie

Pierwszy taniec, oczepiny i zabawa w spiacego niedzwiedzia ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0096.jpg (148,4 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0326.jpg (86,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0036.jpg (75,0 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-08-08, 14:13   #2651
Nutkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Można dołączyć?

Byłam w Szczepanowicach w kwietniu, jedzenie bardzo dobre, obsługa bez zastrzeżeń z miejscem było kiepsko, ale na weselu było 150 osób, więc pewnie dlatego Jedynie marne dekoracje, ponoć właściciele nie zgadzają się na ubranie sali przez osoby z zewnątrz, ale tego na 100% nie wiem. Ogólnie podobało mi się

Nasz Najszczęśliwszy Dzień 7.06.2012r.

Nasze Najdroższe Serduszko
MICHAŁEK 18.09.2013

Nutkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:16   #2652
Maurycenta
Raczkowanie

iwona7777 Śliczne foki Dziękujemy za foto-relację
Stary 2012-08-08, 18:28   #2653
Fines
Przyczajenie

Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wszystkim potencjalnym klientom szczerze odradzam wesele w tym lokalu !!!
Stary 2012-08-08, 18:33   #2654
Fines
Przyczajenie

Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!
Stary 2012-08-08, 19:17   #2655
Fines
Przyczajenie

Pakiet platynowy w lipcu 2012 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!
Stary 2012-08-08, 20:05   #2656
Foczkaa02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona7777 Pokaż wiadomość
wyglądałaś rewelacyjnie ! suknia cudowna, zdecydowanie mój typ - z przedłużonym stanem

http://s10.suwaczek.com/20130629580120.png

Foczkaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:11   #2657
motylek8915
Raczkowanie

Cytat:

Cudnie wyglądałaś! Suknia piękna i fryzura bardzo mi się podobała
motylek8915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:22   #2658
lea22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość
Polecam LIBERO!
Cytat:
Napisane przez slubienka Pokaż wiadomość
KURSANT Polecam pana W. Czeszyka Za 1 razem zdałam
Dzięki za pomoc, a mogłybyście mi coś więcej napisać na pw? bo warunki w tych szkołach takie same, a nie znam niestety opinii ani o jednej ani o drugiej

Cytat:
Fajne fotki - od razu widać, że wesele się bardzo udało.

Edytowane przez lea22
Czas edycji: 2012-08-08 o 21:27
lea22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:31   #2659
egejszynUT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nutkaaaa Pokaż wiadomość
Byłam w Szczepanowicach w kwietniu, jedzenie bardzo dobre, obsługa bez zastrzeżeń z miejscem było kiepsko, ale na weselu było 150 osób, więc pewnie dlatego Jedynie marne dekoracje, ponoć właściciele nie zgadzają się na ubranie sali przez osoby z zewnątrz, ale tego na 100% nie wiem. Ogólnie podobało mi się
Nam coś wspominała że można po swojemu dekorować ale tylko stoły bo ścian itp nie czy jakoś tak. Właśnie i też kwestia ilości osób czy przy około 120-130 nie będzie ścisku...

iwona7777 super wyglądaliście gratulacje widzę że wesele właśnie w Szczepanowicach, możesz poradzić na co zwrócić uwagę?
Stary 2012-08-08, 22:39   #2660
Soul89
Zadomowienie

Kilka postów wcześniej wspominał ktoś o hotelu kardamon w Zbylitowskiej Górze właśnie natknęłam się na ich stronie na fb na zdjęcia z wesela jakie było u nich organizowane. Wygląda całkiem przyjemnie . Ale wydaje mi się, że to opcja na nieduże wesele.
Zobaczcie: https://www.facebook.com/media/set/?...4716219&type=3

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:49   #2661
LaLoca
Zakorzenienie

Dziewczyny szukam na gwałt manicurzystki. Chcę do ślubu klasyczny french na moich własnych pazurkach. Zapisana byłam do Enigmy do Kaśki, ale spierniczyła mi brwi nie mam zamiaru iść do niej nigdy więcej! plis polećcie mi Kogoś
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 23:15   #2662
famfulka
Raczkowanie

mój fryz po całym dniu , sprawdzałam jak będzie się trzymać
i welonu już nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (26,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (20,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (22,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (15,0 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez famfulka
Czas edycji: 2012-08-08 o 23:16
famfulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 00:27   #2663
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fines Pokaż wiadomość
Mało miejsca do tańczenia, wątpliwa klimatyzacja, marne jedzenie - dopłaty do wszystkiego !Pakiet platynowy w lipcu 2012 : 185 zł + 15 zł miniaturowe paczki z ciastem-razem 200 zł / w paczkach ciastka ze sklepu i babka marmurkowa/.W umowie zapisano wesele na 150 osób , w tym 12 dzieci do lat 12 ze zniżką - policzono za 150 dorosłych. Dodatkowa dopłata za białe pokrowce na krzesła, fontanna czekoladowa 1500 zł, stół wiejski 2700, dekorator 3000. Dla 20 osób którym wynajęliśmy noclegi policzono obiad w niedzielę po 70 zł od osoby- rosół z makaronem, mięso pozostałe po weselu, zamrożone surówki.W umowie zapisano powitanie młodych chlebem i solą, tymczasem młodzi weszli sami bo nikt po nich nie wyszedł, goście również i w holu składano życzenia. Upał ponad 30 st, więc wszyscy spragnieni po ok. 40 minutach wchodzimy po schodach na piętro do sali weselnej z nadzieją na orzeźwienie. Wtedy wychodzi kelner - kierownik sali - i nakazuje nam wyjść z powrotem na zewnątrz. Zaskoczeni goście- nie mniej Państwo Młodzi- wychodzimy na popołudniowy żar słoneczny. Okazuje się że obsługa sali przypomniała sobie o powitaniu Państwa Młodych toastem . Niewielu z gości zresztą to widziało bo pochowali się w cieniu pobliskich drzew z nadzieją na obiecany obiad, który zresztą był mniej niż skromny. Wcześniej jeszcze zostaliśmy przekierowani do sali tanecznej gdzie powitano Państwa Młodych tym razem chlebem i solą a gości odrobiną szampana. Podczas pierwszego tańca młodych obsługa wesela miała wystrzelić dwie tuby z konfetti. Niestety wystrzelili sobie pod nogi zamiast na salę gdzie tańczyli młodzi.Na sali chłodno tylko na wejściu , a dla odmiany w hotelu dla nocujących gości brak ciepłej wody. Ojca Pana Młodego nie dopuszczono do roznoszenia zakupionego przez niego alkoholu - czekał więc w niepewności czy aby go wystarczy? Wesele w tym lokalu to porażka!

Dziwne,do tej pory Dunajec była raczej chwalony

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 06:30   #2664
mms_22
Zakorzenienie

iwona7777 - wyglądałaś przepięknie!

dziewczynki, a słyszała może któraś z Was jakąkolwiek opinie na temat domu weselnego w Starych Żukowicach (palermo) ?
Widziałam ich strone internetową: http://www.weselewpalermo.com - zapowiada się nieźle ale chciałabym znać również opinie kogoś, kto był tam na weselu...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 09:05   #2665
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fines Pokaż wiadomość
Ale trochę nie rozumiem.
Jak nie dopuszczono go do alkoholu?
ALkohol był własnością Pary młodej/Rodziców więc organizatorom nic do tego.
Nie rozumiem takiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie że mój tato/teść czy TŻ by odpuścili rozmowę czy kłótnię, bo na pewno nie pozwolilibyśmy sobie na taką sytuację.
A ustaliliście sobie wszystko na początku jak z alkoholem itp?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 09:24   #2666
bodzianka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam na gwałt manicurzystki. Chcę do ślubu klasyczny french na moich własnych pazurkach. Zapisana byłam do Enigmy do Kaśki, ale spierniczyła mi brwi nie mam zamiaru iść do niej nigdy więcej! plis polećcie mi Kogoś
Ja robilam i manucure i pedicure na brodzinskiego kolo poczty. To sie chyba nazywa "Studio urody" czy cos w tym guscie. Co prawda nie robilam frencha tylko jednobarwny lakier, ale tez na swoich paznokciach. Dziewczyna jest bardzo dokladna a dodatkowo bardzo mila. Wiec polecam. O ile pamietam to 30 zl za dloniei 50 za stopy.
bodzianka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 10:09   #2667
kaasjaa
Przyczajenie

Witajcie kobietki
Pozwolicie, że dołączę My ślubujemy 29 września,wesele w Bristolu,ślub w św. Rodzinie. Jesteśmy po spisaniu protokołu,suknia się szyje,fotograf,kamera,sam ochód,orkiestra zamówione dawno,ciasta i tort od Piotrka R. zamówione,wódka w planie-myślimy nad czarnym Smirnoffem albo Stumbrassem. Drogo,ale dobrze chyba. Nie wiem jakie wino kupić i ile. Dodatkowo robimy stolik alkoholowo-ciastkowy i wiejski. Fontannę odpuszczam. Buty kupiłam, welon mam ślubny mojej mamy drobne poprawki muszę z nim zrobić i szukam modniarki w Trn albo w Krk. Mój J. garnitur musi kupić i buty jeszcze. Co do fryzury to czeszę się w salonie Venus,szukam dobrej Pani do tipsów i makijażystki. Nie wiem c tam jeszcze?
Pozdrawiam.
kaasjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:09   #2668
aswel
Przyczajenie

Fines zaniepokojona jestem Twoją opinią o Hotelu Dunajec.
Czy w ostatnią niedzielę miałaś tam wesele?
aswel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:41   #2669
iwona7777
Raczkowanie

Dziekuje wszystkim za mile slowa Wesele bylo super udane wszyscy goscie wychodzili zadowoleni i na nastepny dzien prawie wszyscy przyszli na poprawiny

Cytat:
iwona7777 super wyglądaliście gratulacje widzę że wesele właśnie w Szczepanowicach, możesz poradzić na co zwrócić uwagę?
Troszke wyzej na tej stronie pisalam na ten temat. jesli chodzi o przystrajanie sali to tylko stoly wedlug uznania (kwiaty na stol daja oni tylko wybierasz sobie kolor i jakie kwiaty) my na stol dalismy pomaranczowy tiul i do tego girlandy z bialych perelek na sali mozna przystroic balonami tylko przy suficie, tam maja haki (gdybysmy wiedyieli wczesniej to kupilibysmy wiecej balonow i puscili takie luki z balonow) jesli chodzi o stol wiejski to oni maja tam przystrojony, dokladaja bialy obrus i ukladaja to co kupicie, dokladaja taleze i sztucce my zrobilismy obok stol z alkoholem, 3 patery ciast i termosy z kawa i herbata. Jesli chodzi o alkohole to u nas bardzo duzo poszlo piwa, whisky, martini (mielismy tylko 2 butelki i upominali sie troche), wina poszly chyba tylko dwa, nalewek malo poszlo
1,5 - 1 miesiaca przed weselem podajecie wstepna liczbe gosci, ustalacie menu (jakies 2 miesiace przed musicie napisac maila do wlascicielki zeby wam je przeslala), i jesli usadzacie gosci zapiszcie sobie dokladnie ich ulozeni i ile osob sie przy nich zmiesci (stolikow nie da sie niestety przestawic), ustalcie dokladna cene i dopilnujcie zeby wam to zapisala, wtedy tez wplacacie ok. polowy wartosci wesela. Wtedy tez wybieracie kwiaty i kolory serwetek na stol.
10 dni przed weselem podajecie dokladna liczbe gosci, wraz z liczba dzieci ktore maja ponizej 6 lat (2 -6 lat polowa ceny, ponizej 2 za darmo)
Przed weselem w piatek popoludniu musicie przywiezc ciasta i torta, mieso na wiejski stol, wodke do lodowki (zmiesci sie wiecej niz 85 butelek - tyle nam powiedziala wlascicielka), alkohol ustawic na bocznym stole (moj tesc przywozil dembowa pulke zeby bylo wszystkie alkohole widac), my jeszcze ustawialismy na wiejskim stole kosz z owocami, ogorki, smalec i chleb wiejski. Sale ubieracie w piatek, musi to byc wczesnym popoludniem bo o 18 przychodzi obsluga aby wszystko przygotowac.
Tak jak pisalam wczesniej dopytajcie sie o stojak na torta jesli nie bedziecie miec swojego, fontanny na torta we wlasnym zakresie. Musicie ustalic gdzie bedzie siedziec kamerzysta i fotograf, bo stol przy scenie jest na max 6 osob. U mnie kamerzysta siedzial z orkiestra, fotografa mielismy znajomego wiec siedzial z goscmi

Ja bylam bardzo zadowolona z obslugi, jedzenie bylo bardzo dobre robione na bierzaco w kuchni. w ogrodzie jest miejsce zeby odpoczac, plac zabaw dla dzieci, fontanna. Po polnocy u mnie puszczalismy lampiony, goscie byli zachwyceni. Na parkingu spokojnie wszystkie samochody sie zmieszcza. Ochroniarz chodzi cala noc wokol lokalu i pilnuje porzadku Proponuje jeszcze w piatek pocwiczyc pierwszy taniec na duzej sali

Nie wiem co jeszcze by Cie interesowalo Jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
wyglądałaś rewelacyjnie ! suknia cudowna, zdecydowanie mój typ - z przedłużonym stanem
Dziekuje bardzo Jesli ktoras z Was jest na kupnie to chetnie odsprzedam chociaz zal mi sie bedzie z nia rozstawac :/
Stary 2012-08-09, 14:52   #2670
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Można dołączyć?

Czesc egejnszyn :P widze ze juz zaczynasz sie rozglądać
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości