|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Cytat:
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedyś właśnie wizaż był skarbnicą wiedzy i była praktycznie pewność, że wszystko jest pisane przez uczciwe wizażanki...
|
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
No, wielka szkoda... Ja takie wrażenie odniosłam po recenzjach kremu BB z Garniera. Moderowano niepochlebne recenzje, lub je usuwano - od samego wejścia produktu na rynek Wizaż włączył się w jego promocję.
Dla mnie KWC wciąż stanowi pewną pomoc przy wyborze kosmetyków, z większą rezerwą podchodzę do recenzji kosmetyków do pielęgnacji, bo czasami dziewczyny wypisują totalne bzdury, no i każdy ma inną skórę. Jedno źródło informacji sprawdzam drugim, jednakże to filmiki oglądam z większą przyjemnością Ile razy zdarzyło mi się obejrzeć filmik z recenzją produktów zupełnie nie z mojego pułapu "cenowego" tylko dlatego, że po prostu lubię oglądać autorkę filmików
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z tym w 100%... poza tym od 3 lat oglądam filmiki i nigdy nie przeszkadzało mi to, czy któraś z dziewczyn dostała to za darmo, czy wynagrodzenie finansowe.Fajnie, że pokazała jakiś kosmetyk o którym np nie wiedziałam, mogłam o nim poczytać więcej i zdecydować czy chcę go kupić czy nie dzięki takim recenzjom sama odkryłam wiele ciekawych kosmetyków, tylko trzeba mieć swój rozum i zdrowy rozsądek
|
|
#455 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ja i tak osoby, które lubię będę oglądać, nawet z zapłaconą reklamą.
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie, to ona jest Guru precyzji i techniki... Można sobie zrobić ładnie makijaż, który wygląda dobrze z daleka. Ale tak, jak to zrobi Kasia, nie zrobi nikt. Że to oko wygląda MEGA precyzyjnie nawet w przybliżeniu i wszystko jest wręcz idealne.
|
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety to żadna nowość. Lekarze tak samo często ( nie wiem czy nadal ale pewnie tak) zalecają leki od których mają profity. Trzeba mieć swoją "głowę" znać trochę składy, co jest dla mnie dobre a co może być nieodpowiednie i testować na własnej skórze. Przeglądając internet też często widać różne "machlojki" bo jeśli dany kosmetyk ma kilka tragicznych recenzji i kilka gdzie jest "pianie z zachwytu" to widać że coś może być nie tak. Wiadomo że nie wszystko wszystkim pasuje ale takie radykalne rozbieżności dają do myślenia.
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do wizażu można się czasem skubnąć które konta są do pochlebnych opinii na temat np. jednej firmy i zazwyczaj takie konta są nowe i nie mają zbyt wielu wiadomości na swoim koncie
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a oglądacie waniliowymakeup ? http://www.youtube.com/user/waniliow...?feature=watch Co o niej sądzicie ? Mnie strasznie "męczy" ta dziewczyna...
|
|
|
|
#460 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak i wiele innych polecanych przez ('sprawdzone' i wiarygodne oczywiście) youtuberki
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomą rzeczą jest natomiast ,że dziewczyny czerpią korzyści z recenzji nie tylko na zasadzie barteru. Większość osób omija temat. Zarabiają ok- nikt nie lubi zaglądania do porftela. Ale często na tym tracą.Problem pojawia się, gdy wrzucają masę recenzji i produktów, tracą tym na wiarygodności. Tak jak mówisz, są osoby z rozsądnym podejściem, które nie kupują wszystkiego co zobaczą w filmie. Jednak ten szał na poszczególne 'hity' miał gdzieś swój początek. Nie jestem specjalistką w marketingu,ale łatwo zauważyć,że sponsorowane recenzje mają jakiś wpływ. Zwłaszcza, jeśli pokazuje to znana youtubowiczka. Kolejno, prawdziwość recenzji. To jedna wielka niewiadoma. Tak jak napisałaś, dopiero po jakimś czasie wypłynęły niepochlebne opinie. Informacje trzeba i tak zweryfikować samemu. Nie mam nic przeciwko ich dochodom. Mogłyby jedynie przyznać się, a nie omijać niewygodny temat. Zwyczajnie rezygunje z oglądania kanału,który stał się blokiem reklamowym. A recenzje weryfikuję sama.
|
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Tangle Teezer u mnie bardzo fajnie się sprawuje ale to nie jest szczotka na polską kieszeń:/ bo szczotka jak szczotka można kupić tańszą a można czesać się grzebieniem i też jest ok, a co do Beauty Blendera to jakiś czas temu się nim zainteresowałam przeszukałam internet, znalazłam wiele podróbek ... recenzji na ich temat i kupiłam
za 1funta z groszami ( czyli koło 5zł). Muszę przyznać że bardzo fajna ta gąbeczka, zawsze miałam problemy z nakładaniem "na mokro", testowałam takie zwykłe z LilyLolo i to jest całkiem coś innego. Makijaż fajnie się trzyma, jakoś tak jednoliciej wygląda wolę nakładać nią niż pędzelkiem. Może i wypróbuję kiedyś oryginał jednak teraz jestem na etapie - nie maluje się wcale - ( bo mam strasznie problemy ze skórą w uk) wiec całą kolorówka poszła w odstawkę.Inny hit blogowo/youtubowy to muslinowa szmatka + krem hot cloth cleanser i tym jestem zachwycona. Na razie mam wersję z Superdrug'a ale jeśli ta na dłuższą metę nie zrobi mi krzywdy kupię Liz Earle na testy. Mają dość podobne składy (Liz bardziej naturalny)..na 2 miejscu coś co w kremach podejrzewałam o zapychanie jednak tutaj nie robi mi krzywdy ( może dlatego że długo tego na twarzy nie trzymam a może to nie to mnie zapycha po prostu tylko hormony a ja winiłam kremy). Pewnie większą część zasług za taka gładszą i milszą w dotyku twarz powinna przyjąć sama szmatka i używanie jej z czymś innym może dać podobne rezultaty ale jestem ciekawe tego Liz Earle a standardowe OCM dla mnie to za dużo babrania :/ ( nie mówiąc o tym że za pierwszym razem ze zwykłą bawełnianą szmatką prawie bym się udusiła :P ) Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2012-08-08 o 13:46 |
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
a oglądacie Sam http://www.youtube.com/user/samanthaschuerman czy ktoś ją w ogóle pamięta z jej vlogowego kanału?
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Ewa z RLM, jestem w szoku
http://www.youtube.com/watch?v=NQ8gWaU1GyA
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#467 |
|
Killing me softly
|
Film niedostępny, co to było?
![]() EDIT: a nie, sorry, trza się zalogować ![]() http://www.youtube.com/watch?v=25WbTCOrqLk&feature=plcp
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2012-08-08 o 14:34 Powód: ;) |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze i sprawnie dziewczyna wykonuje depilację
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może dlatego nie robią na mnie wrażenia sponsorowane recenzje. Wiadomo było, że to się pojawi wcześniej czy później. |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teezer też był strzałem w dziesiatke. Bardzo go sobie chwalę, trzyma moje włosy w dobrej kondycji. Zapomniałam już co to 'normalny' grzebień.Jeżeli chodzi o Hot Polish Cleanser, płyn jest kiepski ale ściereczki Pani Earle ma najlepsze. Obecnie używam zwykłego płynu do mycia (Cetaphil) i tej właśnie ściereczki. Efekty mnie bardzo zadowalają, szczerze polecam. Gąbeczki w zasadzie nie stosowałam,ale chyba postaram sieznalezc jakiś substytut.
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam kilka produktów "popularnych" na youtube, i jestem bardzo zadowolona, że się o nich dowiedziałam poczytałam i kupiłam natomiast nie kupię depilatora braun, bo nie jest mi potrzebny, natomiast fajnie wiedzieć, że istnieje depilator, którym można się golić pod wodą. I nie ma dla mnie znaczenia czy filmik, w którym się o tym dowiedziałam jest sponsorowany czy nie... To jest kwestia podejścia.Przecież kiedy widzicie reklamę w telewizji, gazecie... kiedy np Brodka czy Alicja Bachleda reklamuje dany produkt (za co oczywiście dostaje pieniądze) jesteście zainteresowane daną rzeczą to szukacie informacji o nim i kupujecie lub nie. I tu nikt nie linczuje tych gwiazd za to, że występują w reklamie, a nigdzie nie mówią jakie dostają za to pieniądze. Bo przecież jakie to ma tak na prawdę znaczenie
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz pewnie to zobaczy skoro tu wchodzi
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
bo Roni jest bardzo fajny
a że jego wygląd jest kontrowersyjny no to już inna para kaloszy
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż sobie zrobię seansik wieczorem
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie chciała się wyróżniać aż w tak dosadny sposób jak on, ale skoro lubi...
|
|
#478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 |
|
summer vibes;)
|
Fajny ten Roni. Już gościa polubiłam.
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2012-08-08 o 15:38 |
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja po prostu nie lubię jak ktoś kłamie w żywe oczy, że nie ma z YT korzyści, nie zarabia, itp. A potem co drugi produkt sponsorowany, po prostu przestaję oglądać taką osobę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

A kiedyś właśnie wizaż był skarbnicą wiedzy i była praktycznie pewność, że wszystko jest pisane przez uczciwe wizażanki...
Ile razy zdarzyło mi się obejrzeć filmik z recenzją produktów zupełnie nie z mojego pułapu "cenowego" tylko dlatego, że po prostu lubię oglądać autorkę filmików

jak i wiele innych polecanych przez ('sprawdzone' i wiarygodne oczywiście) youtuberki

Zwyczajnie rezygunje z oglądania kanału,który stał się blokiem reklamowym. A recenzje weryfikuję sama.