III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 16:39   #4231
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Elena ja mam gabinet na moim rodzinnym osiedlu. Większość moich klientek to moje sąsiadki, które wszędzie spotykam, więc z poinformowaniem ich nie będzie problemu. Problem jednak w tym, że ja się boję, że jak teraz zamknę działalność to już nigdy nie podejmę się otwarcia nowego gabinetu. Prowadzenie swojej firmy to duży stres, a do tego dochodów z tego też wielkich nie miałam. W naszym miasteczku ze znalezieniem pracy w zawodzie też będzie ciężko, a perspektywa pracy na kasie w markecie bądź na produkcji nie podnosi mnie na duchu.
strasznie mi przykro, ze interes nie dzie tak jak bys chciała. ja nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu musisz sie porzadnie zastanowic i przemyslec czy aby na pewno tego chcesz

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Konczi o kurde lez w wyrku najlepiej jeszcze poduszek pod pupe i nogi pokladz zeby byc wyzej i sie nie dawaj! juz wysoka ciaza, ale wiadomo, im dluzej maluszek w brzuszku tym lepiej
co do zakupow... wlasnie zamowilismy z tz fotelik-nosidelko, o taki
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...547338598.html dobry bedzie? a Wy dziewczyny co macie?
k0chana lepije postaw na maxi cosi, bo tu chodzi o punkty w testach na bezpieczenstwo czy sa wysoki czy nie. maxi cosi ma na prawde dobre

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

matko konczi ze niby juz juz? ale nie martw sie dzidzia juz duza i 36 tc to juz jest ok, bedzie git

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:39   #4232
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A Ty Sandra w Niemczech mieszkasz, nie? Czyli tam też ni robią. Nie wiedziałam.

Dearlie, nie przejmuj się wścibskimi starymi babami. Swojego życia nie mają to innym zatruwają.

no mi moj lekarz nie zlecil,ale nie wiem jak u innych
jutro mam wizyte to zapytam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:40   #4233
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze do stycznia jestem na tym niższym ZUSie. Tylko czy to nie jest tak, że jak zawieszę działalność to nie dostanę ani teraz pieniędzy na L4, ani na macierzyńskim? W takiej sytuacji trzymałabym jeszcze działalność te kilka miesięcy, a później bym zawiesiła od lutego. Czy źle kombinuję?
o to, to najlepiej zapytać w samym Zusie, a najlepiej u dwóch różnych osób tak dla pewności
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:41   #4234
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
z tym się nie zgodzę, w mojej rodzinie jest osoba chora na cukrzycę i insuliny nie bierze.
poniewaz sa rozne typy cukrzycy moj tesc i babcia maja a nie biore insuliny, moja ciotka ma z kolei inna i bierze

Stary 2012-08-08, 16:41   #4235
Enigmama
Raczkowanie

Dearlie, mam podobnie, wszyscy wkoło pytaja kiedy rodze bo ponoć mam bardzo nisko brzuch a potem jak powiem ze jeszcze 7 tygodni to się dziwią i mówią " aa to dużo jeszcze" - jakbym nie wiedziala
eh ale się tym nie przejmuje. Dzis widzialam na osiedlu dziewczyne - dla odmiany pewna bylam ze jest z 8 tygodni mniej w ciazy niz ja, a ona juz z wózkiem! Eh jakos mi sie zrobiło dziwnie, a przed nami jeszcze tyle. Miala taki malusi brzuszek i prosze juz malenstwo na swiecie !

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:44   #4236
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Starymi plotkującymi babami się nie przejmuj, obgadywanie to ich jedyne zajęcie, kij im w oko
A co do usług z dojazdem do klienta uważam że to świetny pomysł i moim zdaniem miał by duże wzięcie, np. wśród panien młodych, które rano w dniu ślubu nie musiałyby biegać do gabinetu tylko zrobiłabyś makijaż u nich w domu.
tak, tak, zgadzam się z tym
sama z takiej usługi korzystałam
Stary 2012-08-08, 16:47   #4237
ula2689
Wtajemniczenie

dearlie z tego co wiem działalność można zawiesić na jakiś czas.
A może znajdziesz gdzieś w okolicy lokal z mniejszym czynszem w którym woda nie będzie zamarzać i nie będzie grzyba?
Jest jeszcze taka opcja żebyś wzięła kogoś do spółki,kto świadczył by usługi których Ty nie wykonujesz?np. fryzjerka, manikiurzystka?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:48   #4238
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze do stycznia jestem na tym niższym ZUSie. Tylko czy to nie jest tak, że jak zawieszę działalność to nie dostanę ani teraz pieniędzy na L4, ani na macierzyńskim? W takiej sytuacji trzymałabym jeszcze działalność te kilka miesięcy, a później bym zawiesiła od lutego. Czy źle kombinuję?
ano o tym nie pomyślałam. I szczerze mówiąc nie wiem
Ale to ma sens

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:48   #4239
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
poniewaz sa rozne typy cukrzycy moj tesc i babcia maja a nie biore insuliny, moja ciotka ma z kolei inna i bierze
właśnie o to mi chodziło, wiem że jest typ 1 i typ 2, czy coś jeszcze nie wiem bo się zbytnio nie interesowałam

a nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że jeśli ktoś choruje na cukrzycę to tylko insulina wchodzi w grę.
Stary 2012-08-08, 16:48   #4240
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A ja też noszę i do okulisty mnie nie wysłał... i pewno już nie wyśle

Iwoncia81 no ten wymaz na paciorkowce jest teraz obowiązkowy jak leżałam w szpitalu i przyszła jakaś dziewczyna do porodu, nie miała tego wymazu to personel był wściekły musieli jej podać jakiś zastrzyk albo kroplówkę już nie pamiętam ... no i dziecko wtedy nie może przyjść na świat bodajże w przeciągu 3 godzin .
Łoooo maaaaaatko

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Iwoncia ten wymaz jest teraz obowiązkowy, ja też nie miałam żadnych infekcji ani problemów, a wynik wymazu wyszedł mi dodatni, może teraz na wizycie ci zleci to badanie

niech mi sam ten wymaz weźmie bo mnie sie już tak nie chce tych badań robić
A w piątek zaś siury oddać i igłe mi znowu wkłuwać bedą... Eeehhh

Cytat:
ja na twoim miejscu to bym sie uparła o to badanie. moja znajoma 2 lata temu nie miala tego badania a okazalo sie ze miala paciorkowca i dzidzia dostala sepsy. na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło.

w poniedziałek ide na wizyte a wtedy zaczynam 36 tydzień więc jak sam mi tego nie powie to ja sie upomne co z tym badaniem.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

Kuuuuuuuuuurdee, jak to tak nagle sie znowu porobiło??????
Nie strasz mnie bo sie bać zaczynam
A ja w piątek chciałam Cie do reala na zakupy zaprosić i dupa jaś
Masz odpoczywać teraz
A możesz mi powiedzieć jak te skurcze odczuwasz??? Czy to z góry brzucha czy z dołu, czy brzuch mocno twardy czy nie???
Matko święta dopiero z wanny wyszłam a po Twoim poście zaś cała mokra
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:49   #4241
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, przy typie pierwszym się bierze, przy drugim niekoniecznie.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:52   #4242
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

k0chana lepije postaw na maxi cosi, bo tu chodzi o punkty w testach na bezpieczenstwo czy sa wysoki czy nie. maxi cosi ma na prawde dobre
Kasia, pytanie do Ciebie bo widzę, żeś się przygotowała jakie jeszcze foteliki, oprócz maxi cosi są dobre? istnieje jakiś ranking jeśli chodzi o bezpieczeństwo.

pytam bo ja zielona jak szczypiorek na wiosnę w tym temacie
Stary 2012-08-08, 16:53   #4243
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
tak, tak, zgadzam się z tym
sama z takiej usługi korzystałam
Ja niestety nie miałam takiej możliwości i masę czasu straciłam żeby dojechać do fryzjera, później do kosmetyczki na drugim końcu miasta i wrócić do domu, wszystko załatwiałam w biegu

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Łoooo maaaaaatko

Masz odpoczywać teraz
A możesz mi powiedzieć jak te skurcze odczuwasz??? Czy to z góry brzucha czy z dołu, czy brzuch mocno twardy czy nie???
Przyłączam się do pytanka Iwci, jak w ogóle te skurcze wyglądają, czy to boli??
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:57   #4244
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Łoooo maaaaaatko
niech mi sam ten wymaz weźmie bo mnie sie już tak nie chce tych badań robić
A w piątek zaś siury oddać i igłe mi znowu wkłuwać bedą... Eeehhh

w poniedziałek ide na wizyte a wtedy zaczynam 36 tydzień więc jak sam mi tego nie powie to ja sie upomne co z tym badaniem.

Masz odpoczywać teraz
Iwoncia, to Ciebie też kłują przed każdą wizytą? bo mnie tak...
jak nie morfologia to znowu hiv, hormony tarczycy a w piątek na antygen hsb mi pobierali. cholera, sporo tego kłucia...

a o paciorkowca to masz rację, lepiej się upomnieć bo lekarz może zwyczajnie zapomnieć a Ty będziesz spokojniejsza z wynikiem w ręku
Stary 2012-08-08, 17:00   #4245
katiem
Wtajemniczenie

http://fotelik.info/pl/testy/ Agaton tu masz

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-08, 17:02   #4246
Iwoncia81
Zakorzenienie

aga_ton, nie - mnie kłują co drugi miesiąc na morfologie.
Mocz do badania co miesiąc a morfologia co dwa.
Tylko że mnie to już jakoś denerwuje te latanie z tym
Na szczęście to już końcówka to będzie spokój
Stary 2012-08-08, 17:11   #4247
aga_ton
Wtajemniczenie

Tamlin, jeszcze sprawa do Ciebie bo widzę, że mi gdzieś cytat wcięło

jeśli chodzi o kleszcze to moim zdaniem warto zainwestować w kropelki na kark. zakrapiasz i ok miesiąca spokój z dziadami, nawet jak się jakiś wbije to szybko usycha i sam odpada. używam ich ponad rok czasu.
koszt 11-20 zł, zależy od firmy. ja za fiprex płacę ok 14.

bo obrożę odradzam, nie dość że strasznie śmierdzi, to jeszcze mój psiak po niej chorował, rzygał dalej jak widział i dostał paskudnej wysypki.

ale to tylko moje doświadczenia, i tak trzeba sprawdzić na swoim psiaku co mu będzie pasowało.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
aga_ton, nie - mnie kłują co drugi miesiąc na morfologie.
Mocz do badania co miesiąc a morfologia co dwa.
Tylko że mnie to już jakoś denerwuje te latanie z tym
Na szczęście to już końcówka to będzie spokój
mnie też to wnerwia, bo niestety najbliżej mam do przychodni gdzie zawsze jest masa ludzi...
oczywiście nikt nie ustąpi, nie przepuści, nie zwolni miejsca a czasem trzeba stać ponad godzinę...

ostatnio nie miałam wyjścia, bo godzina minęła i musiałam wejść pobrać krew na tą nieszczęsną glukozę, więc grzecznie zapytałam, czy mogę i wyjaśniłam dlaczego a babka z fochem na mnie no dobra, jak pani musi... nosz ☠☠☠☠a, właśnie musiałam bo tak to bym się nie prosiła o łaskę...

Katiem, dzięki wielkie
zaraz przejrzę.
Stary 2012-08-08, 17:25   #4248
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też to wnerwia, bo niestety najbliżej mam do przychodni gdzie zawsze jest masa ludzi...
oczywiście nikt nie ustąpi, nie przepuści, nie zwolni miejsca a czasem trzeba stać ponad godzinę...

ostatnio nie miałam wyjścia, bo godzina minęła i musiałam wejść pobrać krew na tą nieszczęsną glukozę, więc grzecznie zapytałam, czy mogę i wyjaśniłam dlaczego a babka z fochem na mnie no dobra, jak pani musi... nosz ☠☠☠☠a, właśnie musiałam bo tak to bym się nie prosiła o łaskę...
Ja to zaiwaniam pod szpital na te badania z tym że albo jade sama autem co zdazyło sie może dwa razy albo tak rozplanuje że zawsze tż ze mną jeździ co wole zdecydowanie bardziej
Też masa ludzi tam jest i trza długo czekać, a najbardziej sie denerwowałam jak na tą glukoze szłam że to trza bez kolejki sie wpychać czego osobiście nie lubie.
A w dzień tego badania byłam tak bojowo nastawiona że hej.
Ale przyszłam, oczywiscie multum ludzi i grzecznie bardzo mówie o co chodzi i że MUSZE bez kolejki i nikt nic nawet nie warknął
Także mi sie udało

Kurde zaś mały mnie tak rozpycha że żebra mam pod szyją
Stary 2012-08-08, 17:32   #4249
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, pytanie do Ciebie bo widzę, żeś się przygotowała jakie jeszcze foteliki, oprócz maxi cosi są dobre? istnieje jakiś ranking jeśli chodzi o bezpieczeństwo.

pytam bo ja zielona jak szczypiorek na wiosnę w tym temacie
z tego co ja sie dowiedzialam to dobre -bezpieczne- i cenowo ok, to maxi cosi i romer na prawde ten najpostszy maxi cosi citi ma wysoki p8unkty juz troche o tym tu:
http://www.fotelik24.pl/Artykul-13-f...king-2010.aspx

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Stary 2012-08-08, 17:34   #4250
lilka00
Wtajemniczenie

Ja własnie wróciłam z wizyty, wszystko ok, mała jest główką do dołu, co zresztą czułam, bo mi czkawki urządza na dole brzucha . Waży 1650 gr, czyli troszkę więcej niż przeciętnie, szyjka długa i zamknięta, ale nie wiem ile ma mm, bo się zapomniałam dopytać. Na twardnienia brzucha dostałam aspargin 3x dziennie i nospa jakby mi zbyt twardniał, ale to tylko doraźnie, poza tym twierdzi, że po 30 tc to normalne, że pojawiają się parę razy dziennie bezbolesne skurcze i jak z szyjką wszystko ok, to nie ma się co przejmować. Z najnowszych pomiarów termin wychodzi na 10. 10 i gin mówi, że w takich przypadkach dziecko się często rodzi wcześniej troszeczkę niż termin z OM.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:34   #4251
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurde zaś mały mnie tak rozpycha że żebra mam pod szyją

początkowo bardzo lubiłam kopniaczki mojej małej ale teraz to się ich zwyczajnie boję
najgorzej jest jak nóżkami zasuwa mi po żebrach, wtedy prąd przechodzi po całym ciele...

co to będzie jak mała jeszcze podrośnie...
Stary 2012-08-08, 17:36   #4252
zielona1911
Zakorzenienie

aga_ton
ja rozumiem,kurde ale czemu tak sie dzieje? dalam rade to wypic wiec dlaczego po niecalej godzinie zwrocilam?
A co na to Twoj lekarz,ze co chwile zwracasz? nie dal Ci spokoju?
Przy Oksarze w ciazy mialam przyjsc po sniadaniu po prostu.

Wiadomo,ze jak bede musiala to bede powtarzac to nie mam innego wyjscia. Tak mysle ze wypije to nastpenym razem i wyjde z tzetem i pojade autem do domu i wroce po dwoch godzinach bo mozna w mojej przychodni.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:39   #4253
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co ja sie dowiedzialam to dobre -bezpieczne- i cenowo ok, to maxi cosi i romer na prawde ten najpostszy maxi cosi citi ma wysoki p8unkty juz troche o tym tu:
http://www.fotelik24.pl/Artykul-13-f...king-2010.aspx

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html
dzięki za informacje
trzeba trochę poczytać bo do tej pory olałam sprawę a fotelik to ważna rzecz

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja własnie wróciłam z wizyty, wszystko ok, mała jest główką do dołu, co zresztą czułam, bo mi czkawki urządza na dole brzucha . Waży 1650 gr, czyli troszkę więcej niż przeciętnie, szyjka długa i zamknięta, ale nie wiem ile ma mm, bo się zapomniałam dopytać. Na twardnienia brzucha dostałam aspargin 3x dziennie i nospa jakby mi zbyt twardniał, ale to tylko doraźnie, poza tym twierdzi, że po 30 tc to normalne, że pojawiają się parę razy dziennie bezbolesne skurcze i jak z szyjką wszystko ok, to nie ma się co przejmować. Z najnowszych pomiarów termin wychodzi na 10. 10 i gin mówi, że w takich przypadkach dziecko się często rodzi wcześniej troszeczkę niż termin z OM.
gratuluję wizyty
a który to tydzień bo suwaczka nie widzę?
Stary 2012-08-08, 17:42   #4254
Dearlie
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny martwię się o naszą Konczitę. Tzn. wiem, że w jej przypadku maleństwu nic nie grozi, ale ona taka zestresowana

Cytat:
Dearlie, u mnie podobnie już w tamtym miesiącu rozeszła się wieść, że już urodziłam, bo w lokalnej gazecie w dziale "porodówka" było zdjęcie noworodka z takim samym nazwiskiem co moje

a że ja mam malutki brzuszek to babciusie myślą, że został mi po porodzie
O kurde. Ty to już w ogóle masz akcję niezłą.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dearlie, mam podobnie, wszyscy wkoło pytaja kiedy rodze bo ponoć mam bardzo nisko brzuch a potem jak powiem ze jeszcze 7 tygodni to się dziwią i mówią " aa to dużo jeszcze" - jakbym nie wiedziala
eh ale się tym nie przejmuje. Dzis widzialam na osiedlu dziewczyne - dla odmiany pewna bylam ze jest z 8 tygodni mniej w ciazy niz ja, a ona juz z wózkiem! Eh jakos mi sie zrobiło dziwnie, a przed nami jeszcze tyle. Miala taki malusi brzuszek i prosze juz malenstwo na swiecie !
U mnie na osiedlu też jest dziewczyna z dużo, dużo mniejszym brzuchem od mojego. Byłam przekonana, że to z 5 miesiąc, a ostatnio dowiedziałam się, że ona ma termin na 15 października, czyli jeszcze przede mną. Powiem szczerze, że aż mi trudno w to uwierzyć. Jeżeli to prawda, to znaczy, że los jest okrutnie niesprawiedliwy

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
dearlie z tego co wiem działalność można zawiesić na jakiś czas.
A może znajdziesz gdzieś w okolicy lokal z mniejszym czynszem w którym woda nie będzie zamarzać i nie będzie grzyba?
Jest jeszcze taka opcja żebyś wzięła kogoś do spółki,kto świadczył by usługi których Ty nie wykonujesz?np. fryzjerka, manikiurzystka?
Zobaczymy jak to się poukłada. W aktualnym miejscu już napewno nie podejmę się spółki, bo nie mam nikogo takiego zaufanego, a wchodzić w spółkę z zupełnie opcją osobą, w sytuacji, gdzie mnie nie będzie w lokalu, to nie bardzo. Poza tym chyba nawet nie mogłabym podnając nie swojego lokalu.
Stary 2012-08-08, 17:43   #4255
katiem
Wtajemniczenie

Właśnie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej bo ponoć lepiej do niej zadzwonić przed porodem i zaprosiła mnie na ktg do przychodni. I nawet mogę co 2 dni je robić.

W sumie fajnie bo jeszcze nie miałam.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-08, 17:45   #4256
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Wspaniale, że same dobre wiadomości! Gratuluję udanej wizyty.
Stary 2012-08-08, 17:46   #4257
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję wizyty
a który to tydzień bo suwaczka nie widzę?
Mam na dole, jak się kliknie w napis, 29+6 .

LadyBeatta- dobrze, że już jesteś w domu, za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku.

Konczita- Wy też wytrzymajcie jakoś jeszcze troszkę .

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Wspaniale, że same dobre wiadomości! Gratuluję udanej wizyty.
Dzięki .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:47   #4258
katiem
Wtajemniczenie

I jestem na etapie wybierania leżaczka. I nie mam pojęcia na co się zdecydować

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-08, 17:50   #4259
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Czyli same dobre wieści, gratulacje
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:57   #4260
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
aga_ton
ja rozumiem,kurde ale czemu tak sie dzieje? dalam rade to wypic wiec dlaczego po niecalej godzinie zwrocilam?
A co na to Twoj lekarz,ze co chwile zwracasz? nie dal Ci spokoju?
Przy Oksarze w ciazy mialam przyjsc po sniadaniu po prostu.

Wiadomo,ze jak bede musiala to bede powtarzac to nie mam innego wyjscia. Tak mysle ze wypije to nastpenym razem i wyjde z tzetem i pojade autem do domu i wroce po dwoch godzinach bo mozna w mojej przychodni.
niestety powtarzałam do skutku

u mnie gorszy problem był z wypiciem tego dziadostwa
zauważyłam, że im szybciej wypijam tym szybciej zwymiotuję. teraz piłam powoli, małymi łyczkami, pomagałam sobie słomką i wkropiłam sobie cytryny (lekarz i pielęgniarka pozwolili więc tak zrobiłam).

za pierwszym razem wypiłam 50 w domu i tragedii nie było, pobrano mi krew i po tym szybciutko poleciałam do łazienki...

wynik wyszedł mi ponad normę więc musiałam powtarzać tym razem 75 i to już było dużo gorsze...

u mnie też można pobrać krew na czczo,wrócić do domu by wypić glukozę i wrócić po 2 godzinach. tylko, że mi lekarz kazał pobrać krew 3 razy, na czczo, po godzinie i po dwóch więc mi się nie opłacało jechać. posiedziałam na ławce obok przychodni bo w środku to bym chyba zemdlała.

a może spróbuj z tą cytryną?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Właśnie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej bo ponoć lepiej do niej zadzwonić przed porodem i zaprosiła mnie na ktg do przychodni. I nawet mogę co 2 dni je robić.

W sumie fajnie bo jeszcze nie miałam.
o to może i ja przedzwonię bo też jeszcze nie miałam ktg a nuż się uda

Cytat:
Mam na dole, jak się kliknie w napis, 29+6 .
no przecież jest... chyba jeszcze na oczy mi się rzuciło w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
I jestem na etapie wybierania leżaczka. I nie mam pojęcia na co się zdecydować
ja bym chciała leżaczek bujaczek FP o mniej więcej taki:

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...528769325.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości