|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
no mi moj lekarz nie zlecil,ale nie wiem jak u innych ![]() jutro mam wizyte to zapytam
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tesc i babcia maja a nie biore insuliny, moja ciotka ma z kolei inna i bierze
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
Dearlie, mam podobnie, wszyscy wkoło pytaja kiedy rodze bo ponoć mam bardzo nisko brzuch a potem jak powiem ze jeszcze 7 tygodni to się dziwią i mówią " aa to dużo jeszcze" - jakbym nie wiedziala
![]() eh ale się tym nie przejmuje. Dzis widzialam na osiedlu dziewczyne - dla odmiany pewna bylam ze jest z 8 tygodni mniej w ciazy niz ja, a ona juz z wózkiem! Eh jakos mi sie zrobiło dziwnie, a przed nami jeszcze tyle. Miala taki malusi brzuszek i prosze juz malenstwo na swiecie !
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama z takiej usługi korzystałam
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
dearlie z tego co wiem działalność można zawiesić na jakiś czas.
A może znajdziesz gdzieś w okolicy lokal z mniejszym czynszem w którym woda nie będzie zamarzać i nie będzie grzyba? Jest jeszcze taka opcja żebyś wzięła kogoś do spółki,kto świadczył by usługi których Ty nie wykonujesz?np. fryzjerka, manikiurzystka? |
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to ma sens |
|
|
|
|
#4239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że jeśli ktoś choruje na cukrzycę to tylko insulina wchodzi w grę. |
|
|
|
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niech mi sam ten wymaz weźmie bo mnie sie już tak nie chce tych badań robić ![]() A w piątek zaś siury oddać i igłe mi znowu wkłuwać bedą... Eeehhh Cytat:
w poniedziałek ide na wizyte a wtedy zaczynam 36 tydzień więc jak sam mi tego nie powie to ja sie upomne co z tym badaniem. Cytat:
Nie strasz mnie bo sie bać zaczynam ![]() A ja w piątek chciałam Cie do reala na zakupy zaprosić i dupa jaś ![]() Masz odpoczywać teraz A możesz mi powiedzieć jak te skurcze odczuwasz??? Czy to z góry brzucha czy z dołu, czy brzuch mocno twardy czy nie??? Matko święta dopiero z wanny wyszłam a po Twoim poście zaś cała mokra
|
||||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie jeszcze foteliki, oprócz maxi cosi są dobre? istnieje jakiś ranking jeśli chodzi o bezpieczeństwo.pytam bo ja zielona jak szczypiorek na wiosnę w tym temacie
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety nie miałam takiej możliwości i masę czasu straciłam żeby dojechać do fryzjera, później do kosmetyczki na drugim końcu miasta i wrócić do domu, wszystko załatwiałam w biegu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie morfologia to znowu hiv, hormony tarczycy a w piątek na antygen hsb mi pobierali. cholera, sporo tego kłucia... a o paciorkowca to masz rację, lepiej się upomnieć bo lekarz może zwyczajnie zapomnieć a Ty będziesz spokojniejsza z wynikiem w ręku |
|
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
http://fotelik.info/pl/testy/ Agaton tu masz
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
aga_ton, nie - mnie kłują co drugi miesiąc na morfologie.
Mocz do badania co miesiąc a morfologia co dwa. Tylko że mnie to już jakoś denerwuje te latanie z tym ![]() Na szczęście to już końcówka to będzie spokój
|
|
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin, jeszcze sprawa do Ciebie bo widzę, że mi gdzieś cytat wcięło
![]() jeśli chodzi o kleszcze to moim zdaniem warto zainwestować w kropelki na kark. zakrapiasz i ok miesiąca spokój z dziadami, nawet jak się jakiś wbije to szybko usycha i sam odpada. używam ich ponad rok czasu. koszt 11-20 zł, zależy od firmy. ja za fiprex płacę ok 14. bo obrożę odradzam, nie dość że strasznie śmierdzi, to jeszcze mój psiak po niej chorował, rzygał dalej jak widział i dostał paskudnej wysypki. ale to tylko moje doświadczenia, i tak trzeba sprawdzić na swoim psiaku co mu będzie pasowało. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
oczywiście nikt nie ustąpi, nie przepuści, nie zwolni miejsca a czasem trzeba stać ponad godzinę... ostatnio nie miałam wyjścia, bo godzina minęła i musiałam wejść pobrać krew na tą nieszczęsną glukozę, więc grzecznie zapytałam, czy mogę i wyjaśniłam dlaczego a babka z fochem na mnie no dobra, jak pani musi... nosz ☠☠☠☠a, właśnie musiałam bo tak to bym się nie prosiła o łaskę... Katiem, dzięki wielkie zaraz przejrzę. |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też masa ludzi tam jest i trza długo czekać, a najbardziej sie denerwowałam jak na tą glukoze szłam że to trza bez kolejki sie wpychać czego osobiście nie lubie. A w dzień tego badania byłam tak bojowo nastawiona że hej. Ale przyszłam, oczywiscie multum ludzi i grzecznie bardzo mówie o co chodzi i że MUSZE bez kolejki i nikt nic nawet nie warknął ![]() Także mi sie udało ![]() Kurde zaś mały mnie tak rozpycha że żebra mam pod szyją
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na prawde ten najpostszy maxi cosi citi ma wysoki p8unkty juz troche o tym tu:http://www.fotelik24.pl/Artykul-13-f...king-2010.aspx http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html |
|
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja własnie wróciłam z wizyty, wszystko ok, mała jest główką do dołu, co zresztą czułam, bo mi czkawki urządza na dole brzucha
|
|
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
początkowo bardzo lubiłam kopniaczki mojej małej ale teraz to się ich zwyczajnie boję ![]() najgorzej jest jak nóżkami zasuwa mi po żebrach, wtedy prąd przechodzi po całym ciele... co to będzie jak mała jeszcze podrośnie...
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
aga_ton
ja rozumiem,kurde ale czemu tak sie dzieje? dalam rade to wypic wiec dlaczego po niecalej godzinie zwrocilam? A co na to Twoj lekarz,ze co chwile zwracasz? nie dal Ci spokoju? Przy Oksarze w ciazy mialam przyjsc po sniadaniu po prostu. Wiadomo,ze jak bede musiala to bede powtarzac to nie mam innego wyjscia. Tak mysle ze wypije to nastpenym razem i wyjde z tzetem i pojade autem do domu i wroce po dwoch godzinach bo mozna w mojej przychodni. |
|
|
|
#4253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba trochę poczytać bo do tej pory olałam sprawę a fotelik to ważna rzecz Cytat:
a który to tydzień bo suwaczka nie widzę? |
||
|
|
|
#4254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny martwię się o naszą Konczitę.
Tzn. wiem, że w jej przypadku maleństwu nic nie grozi, ale ona taka zestresowana ![]() Cytat:
Cytat:
Powiem szczerze, że aż mi trudno w to uwierzyć. Jeżeli to prawda, to znaczy, że los jest okrutnie niesprawiedliwy ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej bo ponoć lepiej do niej zadzwonić przed porodem i zaprosiła mnie na ktg do przychodni. I nawet mogę co 2 dni je robić.
W sumie fajnie bo jeszcze nie miałam. |
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam na dole, jak się kliknie w napis, 29+6
.LadyBeatta- dobrze, że już jesteś w domu, za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku.Konczita- Wy też wytrzymajcie jakoś jeszcze troszkę .---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Dzięki |
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem na etapie wybierania leżaczka. I nie mam pojęcia na co się zdecydować
|
|
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie gorszy problem był z wypiciem tego dziadostwa zauważyłam, że im szybciej wypijam tym szybciej zwymiotuję. teraz piłam powoli, małymi łyczkami, pomagałam sobie słomką i wkropiłam sobie cytryny (lekarz i pielęgniarka pozwolili więc tak zrobiłam). za pierwszym razem wypiłam 50 w domu i tragedii nie było, pobrano mi krew i po tym szybciutko poleciałam do łazienki... wynik wyszedł mi ponad normę więc musiałam powtarzać tym razem 75 i to już było dużo gorsze... u mnie też można pobrać krew na czczo,wrócić do domu by wypić glukozę i wrócić po 2 godzinach. tylko, że mi lekarz kazał pobrać krew 3 razy, na czczo, po godzinie i po dwóch więc mi się nie opłacało jechać. posiedziałam na ławce obok przychodni bo w środku to bym chyba zemdlała. a może spróbuj z tą cytryną? ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
a nuż się uda ![]() no przecież jest... chyba jeszcze na oczy mi się rzuciło w tej ciąży ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...528769325.html |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

wlasnie zamowilismy z tz fotelik-nosidelko, o taki

za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku.