|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Pomidorowe dziewczyny- mi na razie przeszło z pomidorowej na żurek z kiełbachą
![]() Ja dziś zaliczyłam z rana lekarza.... Wstałam rano z bólem w klatce piersiowej i plecach, myślałam, że przejdzie, ale nie przeszło...A że moi rodzice to sercowcy i zawałowcy Tż podwiózł mnie do przychodni. Na szczęście nie było ludzi i przyjęli mnie bez kolejki. Ciśnienie ciut podwyższone, osłuchowo wszystko ok, tylko troche przyspieszona akcja serca- być może syndrom białego fartucha. Pani doktor powiedziała, że nie wie skąd te bóle i zbadała mi jeszcze tarczyce i stwierdziła, że jest niejednorodna. Wypisała mi badania: krew, mocz i hormon tarczycy- i tak miałam iśc do rodzinnego, żeby wypisał mi podstawowe badania, bo nie uśmiecha mi się prywatnie płacic od ginekologa. Tylko ginekolożka kazała mi zrobic przed samą wizytą, kt. jest 25.08, ale nic to zrobię te w piątek, jak bedzie ok zaniosę jej te, jak złe to powtorze prywatnie chyba...ZObczymy jeszzce. Na razie bóle ustały, ale nadal mi tak jakoś cięzko na klacie...miała któras z Was tak ?
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja również zapiszę się do wątku, choć, jak niektóre z Was żyję jeszcze w stresie o Maleństwo
. Byłam wczoraj na usg i gin mi powiedział, że to 4w5d ciąży, choć z ostatniego dnia miesiączki wynika, że powinnam być już w 7 tyg. Dopiero 4.09 wizyta i kolejne usg, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Niby miałam nieregularne i powyżej 30 dniowe cykle, także owulacja mogła być później niż standardowo przy 28 dniowym cyklu. Nie wiem jak wytrzymam ten miesiąc...Za to jestem szczęściarą, bo nie mam mdłości. Ciągle chodzę zmęczona, wejść na 4 piętro to jak zdobyć szczyt Kilimandżaro... A co do pomidorów i zup pomidorowych to i ja mam ciągle na nie ochotę
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Klementynka ja aż tak nigdy nie miałam za to często mam takie nerwobóle serca zakuje mnie ze aż się ruszyć nie mogę
Poziomka witaj ![]() ja na pomidorową mam ochotę ale np u mnie żadne warzywa nie chcą mi przejśc przez gardło ani pomidory ani ogórki a kiedyś tak to uwielbiałam
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy i 3mamy kciuki, a gdzie chodzisz do lekarza?
|
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Chodzę do dr Taczały, poleciła mi go koleżanka. Jest ze szpitala na Kraśnickiej, bo tam chcę właśnie rodzić. Tyle, że nie skierował mnie jeszcze na podstawowe badania ani nie wyznaczył terminu porodu, nie wiem, może to po prostu jeszcze za wcześnie...
|
|
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ten czas leci
![]() dziewczyny spokojnej ciąży, bez trosk i problemów. szczęśliwego rozwiązania życzę każdej z was i zdrowych ślicznych dzieciątek Mama marcowo-kwietniowa 2011 ![]() wiosna to piękny czas na rodzenie dzieci, potem całe lato z brzdącem na świeżym powietrzu - idealna pora, wiosna budzi się do życia a wraz z nią nowe życie się pojawia ach Edytowane przez Castia Czas edycji: 2012-08-08 o 12:15 |
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
A chodzisz do Donny wity? czy gdzies na NFZ?
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie, chodzę prywatnie do niego, tzn to była moja pierwsza wizyta, on przyjmuje na Ułanów.
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
No świat się kończy... Lublin przoduje.. czy na pewno jakaś warszawianka się nie ukrywa?
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sobie wymyslilam w ten sposob, ze teraz jest w drodze jedno, za ok 3-4 lata nastepne a kolejne po 30(moze ok 35) dodam ze mam 22 lata no ale co z tych planow wyjdzie zobaczymy, zalezy od naszej kondycji finansowej itp
|
|
|
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gratulujemy a ja sobie wymyslilam ze no teraz w 2013 pierwsze , potem w 2015 drugie (ewentualnie poczatek 2016) i trzecie max 2018 bo wtedy bede miec 30 lat a nie chcialabym po 30 rodzic.
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dochodze do wniosku że chyba lepiej mieć maluszka w młodszym wieku to później można sobie rozplanowac w czasie kolejne
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie plany sprecyzowane
![]() A mnie znowu coś w klacie pali, ale teraz tak sobie myślę, ze to może jakaś mega zgaga? lekarka na to nie wpadła, a ja w plecach już nic nie czuje, tylko ciągle w klatce takie jakby pieczenie. |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
duzo juz kolezanek w moim wieku ma dzieciaczki, niekoniecznie planowane, ja chcialam tego dziecka, 1 wrzesnia bede miala slub i mam nadzieje ze nic sie nie stanie
![]() a poza tym stwierdzilam, ze teraz jest najlepszy okres, bo od paz zaczynam studia i bede caly czas sie rozwijac wiec nie bedzie luki w cv ze nic nie robilam, poza tym pracuje no ale na pol etatu(to mnie martwi finansowo- 1 etat= 100% wiecej kasy) no ale poradzimy sobie
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam wczoraj na obiad pomidorową!
![]() Poziomkka,Kathe: gratulacje! |
|
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za słowa otuchy narazie czekam.... może za wczesnie jednak by cos było w srodku a jak nie to trudno może tak lepiej jak by miał miec jakies problemy zdrowotne natura wie co robi mam nadzieje.. co d pomidorów to ja miałem tylko jeden dzień zjadłam ze 3 kg i od teej pory mam mdłości i chce mi się spać i ta zgaga wieczorem...ech...ide na obiadek
dzis kalafiorowa
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Hej widzę, że pomidorówka przoduje
za to jem wszytko co kwaśne: bigos, kapuśniak, kwaśnica ostatnio nawet wigilijny barszcz z uszkami ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Czyli najpierw zaliczysz wzorowo sesję a potem na porodówkę |
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży profilaktycznie zrezygnowałam z paru wyjazdów i z perspektywy czasu żałuję. Po urodzeniu dziecka nie mialam siły ani ochoty na zmiany miejsc,podróże traktowałam jak zbędne zamieszanie, no i nie jest już potem tak romantycznie- rutyna pór jedzenia,spania itp. U mnie ciąg dalszy spania i mdłości, jem jedynie biszkopty z mlekiem.. |
|
|
|
|
|
#951 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To moje pierwsze a mam 29 lat, na razie nie wiem ile chcę mieć..stwierdziłam że zobaczę jak mi się spodoba i wtedy będę decydować na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() także cycki i brak okresu to póki co jedyne prawdziwe objawy...
|
|||
|
|
|
|
#952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze odnośnie wyjazdu to napiszę, że nie raz za granicą na prawdę jest lepsza pogoda niż u nas, jak byliśmy w Portugalii ominęły nas te upały na które tu wszyscy tak strasznie narzekali bo tam był wiatr od oceanu i temperatury wcale się nie czuło, więc nie raz wychodzi na dobre taka zmiana klimatu, tam przynajmniej można żyć i jest czym oddychać przy temp 30stopni. Cytat:
ja też nie mam wyznaczonego terminu porodu, a jestem w 8 tygodniu. tyle, że badania podstawowe miałam. |
|||
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Calkiem spontanicznie zaplanowalismy w przyszlym tygodniu kilka dni urlopu i chcielismy wyjechac nad morze lub nad jezioro... no i znalezc wolny pokoj graniczy z cudem
ślęczę juz od kilku godzin przed komputerem i szukam, wczoraj tez obdzwoniliśmy kilkanaście pensjonatow, informacje turystyczna i nic ![]() Mam nadzieje, ze sie jacys dobrzy ludzie odezwa.. a jak nie to pojedziemy w gory.. tam chyba nie bedzie takiego oblężenia (przynajmniej mam taka nadzieje ).A jutro spie do 5:40, szefowa mnie odsunęła od przebudowy dzialow.. ehh... wiem, ze sie martwi o mnie, ale ja czekalam na to kilka miesięcy ale pewnie ma racje, nie powinnam teraz przesuwac ciezkich elementow i nosic.A o ciazy powiedzialam w pracy tylko szefowej i jednej kolezance.. no i ta tez sie wygadala drugiej szefowej, z troski o mnie dziekowac czy wytarmosic?
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nam się udało.Nie rezerwowaliśmy wcześniej bo nie wiadomo było czy pojedziemy... A w tamtym roku jak byliśmy to pamiętałam że masę ludzi stało tam na miejscu z tabliczkami "nocleg" |
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja powiedziałam tylko kierowniczce a na następny dzień już kolejka ludzi z gratulacjami
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki, laseczki jak ustawić pod spodem takie suwaczki, opisy lub cytaty, co Wy macie? ja kiedyś ustawiłam datę ślubu, a teraz nie wiem jak coś tam dopisać lub tp.
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
ja juz padam ;/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Wstałam rano z bólem w klatce piersiowej i plecach, myślałam, że przejdzie, ale nie przeszło...A że moi rodzice to sercowcy i zawałowcy Tż podwiózł mnie do przychodni. Na szczęście nie było ludzi i przyjęli mnie bez kolejki. Ciśnienie ciut podwyższone, osłuchowo wszystko ok, tylko troche przyspieszona akcja serca- być może syndrom białego fartucha. Pani doktor powiedziała, że nie wie skąd te bóle i zbadała mi jeszcze tarczyce i stwierdziła, że jest niejednorodna. Wypisała mi badania: krew, mocz i hormon tarczycy- i tak miałam iśc do rodzinnego, żeby wypisał mi podstawowe badania, bo nie uśmiecha mi się prywatnie płacic od ginekologa. Tylko ginekolożka kazała mi zrobic przed samą wizytą, kt. jest 25.08, ale nic to zrobię te w piątek, jak bedzie ok zaniosę jej te, jak złe to powtorze prywatnie chyba...ZObczymy jeszzce. Na razie bóle ustały, ale nadal mi tak jakoś cięzko na klacie...miała któras z Was tak
?

. Byłam wczoraj na usg i gin mi powiedział, że to 4w5d ciąży, choć z ostatniego dnia miesiączki wynika, że powinnam być już w 7 tyg. Dopiero 4.09 wizyta i kolejne usg, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Niby miałam nieregularne i powyżej 30 dniowe cykle, także owulacja mogła być później niż standardowo przy 28 dniowym cyklu. Nie wiem jak wytrzymam ten miesiąc...

05.07.2008 

i gratulujemy 

ślęczę juz od kilku godzin przed komputerem i szukam, wczoraj tez obdzwoniliśmy kilkanaście pensjonatow, informacje turystyczna i nic