|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Dziewczynki dzisiaj sie zaniepokoiłam.
Od kiedy tylko wstałam z łóżka boli mnie brzuch. Najbardziej jak mam wstać,podnieść się. Jak dłużej posiedze,polerze to pierwsze kroki to naprawde silny ból. Najbardziej boli mnie w prawej stronie i promieniuje do pleców. Oczywiście zadzwoniłam do lekarza prosząc o rade. Kazał mi wziąć tą najsłabszą nospe co 8 godz a jak do jutra nie przejdzie to się zgłosić.Ważne że nie ma plamienia itp. Tak się wystraszyłam że aż się popłakałam. Nie wiem co to. Mam infekcję i biorę tabletki dopochwowe nanamycyna (czy jakoś tak) ale to chyba aż tak by mnie nie bolało od infekcji. Muszę się przyznać że wczoraj psa nie mogłam schwytać do domu. Nie chciał przyjść a ja byłam w koszuli nocnej. Może się przeziębiłam ? Już pojęcia nie mam. |
|
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Marsi wow ale masz juz duzego faceta w brzuszku
a co do mojego lewego tz, znow sie poklocilismy ... byl na obiedzie i wspomnialam ze szafke w lazience montuje od miesiaca, ze lampki do kuchni nie kupil a ja nie umiem bez niej funkcjonowac, bo mam taka przykrecana pod szafke i lubie jak jest zapalona ... moj nie dosc ze sie nie garnie, to jeszcze nic nie umie zrobic ... jestesmy razem 14 lat i mial wiele okazji nauczyc sie od mojego tatay, ale jakos nauka poszla w las, bo i tak nic sam zrobic nie umie ... kolega go wyrecza jak juz mocno naciskam, ale wkurza mnie fakt, ze sam nie umie ... przeraza mnie to co sie teraz dzieje, ja sie ciagle czepiam o wszystko, a to ze piwo pije, a to, ze sie mna nie interesuje, nie dzwoni w ciagu dnia tyle ile bym chciala .... a jak dzwoni to i tak truje mu niby .... zawsze wyglada scenariusz tak samo, ja mu mowie ze cos ma erobic, on mowi ze ja mu truje ciagle i sie o wszystko czepiam, w koncu mi cos odburknie, albo glos podnosi, a ja wtedy w ryk ... mam dosc wiecie, nie mozemy sie dogadac ... coraz czesciej mysle ze lepiej by mi bylo samej, bo ja jestem samowystarczalna ... umiem praktycznie wszystko w domu zrobic, ale po 1 ciaza mnie ogranicza, a po 2 ... kurde nie bede go cale zycie ze wszystkim wyreczala .... sorry ze truje wam i smece, ale naprawde myslalam, ze ciaza bedzie dla mnie cudownym okresem, bede kwitlla jak inne, a wcale tak nie jest ...
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co słyszałam to smecta jest w ciąży bezpieczna. No i jakieś kleiki ryżowe na pewno, jeśli jednak boisz się leków.
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka, to przykre, że to taki typ człowieka... Szkoda, że Ci nie pomaga tyle, ile byś chciała i nie jest bardziej cierpliwy - w końcu wiadomo, że kobieta w ciąży jest trochę bardziej wrażliwa... na wszystko.
Może pomogłaby szczera rozmowa? Bishonka, nie wpadaj w panikę - jeśli nie ma plamienia, to nie ma co się martwić, drugi trymestr jest okresem, kiedy macica mocno "ewoluuje", że się tak wyrażę i bóle mogą być dość dokuczliwe... To nie znaczy, że coś nie tak z maluszkiem.
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nigdy wiecej chinczyka tak mnie pogonilo ze do domu ledwo dolecialam
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam że na biegunkę najlepszy kisiel,słone paluszki i coca cola.
Mi zawsze pomaga a mam baaardzo wrażliwe jelita ![]() Co do bólu to staram się nie denerwować.To mi zaszkodzi a napewno nie pomoże.Poczekam do jutra. Tak sobie pomyślałam że ten 13 tydzień mi się troszke pechowo zaczoł. |
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane dziewuszki
Znowu mnie nie było trzy dni a wy tworzycie tych postów że nawet tego nie ogarniam Byłam w poniedziałek na badaniach zapłaciłam 180zł ale warto było bo dzidzie zobaczyłam w 3d i wszystkie pomiary lekarz też mi zrobił wyliczając ryzyko Downa na 1: 5720 urodzeń. Wszystkie parametry są ok dzidzia ma dwie nóżki i rączki oraz inne narządy, które da się już zobaczyć ![]() Teraz idę trochę nadrobić zaległości. Ciekawa jestem co się wydarzyło jak mnie nie było
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pisalam Wam tu kiedys na samym poczatku o moich problemach zdrowotnych (dlugo sie leczylam baaardzo szkodliwymi lekami, bylam czasowo bezplodna) i o tym, ze pozno dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy (9 tydzien).
Za 2 dni mamy usg genetyczne, a TZ jest klebkiem nerwow, bo wbil sobie do lba, ze na pewno z dzidziusiem jest cos nie tak Nie daje sobie przemowic do rozsadku, nie chce poczekac na piatkowe badanie, bo on juz WIE. Spac nie moze po nocach, sily do niego nie mam, nie wiem jak z nim rozmawiac ![]() Ja tez sie bardzo boje tego badania, jednak staram sie myslec pozytywnie... |
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że też będzie ok
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko się zastanawiam, co się z nią podczas zmiany boku
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-08 o 19:16 |
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Marysi, kiedyś pisałaś gdyby któraś widziała gdzieś pajacyk tygrysek to mamy dać znać. Ja coś takiego znalazłam:
http://allegro.pl/disney-welurkowy-p...547183411.html Znalazłam jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/mothercare-zabawny...548164431.html Więcej napiszę potem, bo muszę coś zrobić. Pochwalę się tylko, że wczoraj byliśmy na USG połówkowym i nasze przeczucia się sprawdziły i będziemy mieć dziewczynkę. Pozatym muszę was nadrobić bo mam 5 stron w plecy
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-08-08 o 19:43 |
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
ninagg gratuluję dziewczynki
no no coraz więcej panienek nam się pokazuje ![]() Marsi masz stuprocentowego mężczynę w sobie ![]() Bokeh zaproszenia są przecudne ! Jak czytam ten tekst na pierwszej stronie to aż mi się łezka kręci w oku, ach te hormony ... Ewik ja tu mieszkam już jakieś 3 lata , może Cię gdzieś widziałam na ulicy albo no nie wiem ale na pewno gdzieś Cię widziałam Aska nie martw się tą kłótnią, może to Cię nie pocieszy ale w ciązy takie spięcia są normalne, ja na początku ciąży to się tak z moim kłóciłam o byle co raż nawet się rzuciłam na niego z łapami i całą twarz mu podrapałam Napewno on też się czuje spięty kiedy Ty jesteś w ciąży, może tego nie okazuje bo to facet ale na pewno martwi się o Ciebie i dziecko , może dlatego chodzi z głową w chmurach i zapomina o tym co ma zrobić w domu. Mam nadzieję że wszystko się Wam ułoży i jak dzidziuś się urodzi to Was bardzo zbliży . Trzymam Kciuki |
|
|
|
#945 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35763182]Ptysiu nie martw się, mnie się przestaje imię Kasia podobać tzn KASIA bardzo, ale wczoraj gdzieś zobaczyłam KATARZYNA no i pełne imię nie Poza tym... O ile Agatka od razu mi pasowało, i tak do brzucha mówiłam od pierwszego wyboru, o tyle z Kasią tego nie czuję.
[/QUOTE] Ja jestem Kasia i nie znosze jak ktoś do mnie mówi Katarzyna albo Kaśka! no nienawidzę ! ale w sumie nie narzekam, mama chciała mnie nazwac Bernadetta!!! Benia bym była Cytat:
Cytat:
no nie wiem, ja pierwsze"pstryknięcie" poczułam hmmm pod koniec 14 tyg jakoś tak a od 16 czuje już normalne ruchy Nela no właśnie, bo to jest troche takie żartobliwe, pierwsz wnuczek moich teściów ma na imię Staś to jak będzie u nas dziewczynka to teściu zawsze mówił że Nel będzie ale jakoś mi Nela podchodzi Nelusia![]() no ale nie wiem, coś mi sie zdaje że mój TŻ mi psikusa zrobi jak będzie wpisywał imię jak się dzidzia urodzi ![]() Cytat:
mój Edziulek kochany dzieci mu obojętne, bardziej z Tż boimy się o alergie myśle że ten pomysł z lalka może być nawet ok, poza tym jak dzidzia się urodzi, to dobrze żeby Twój TZ przyniósł ubranko do domu które miało na sobie dziecko i dać mu do powąchania, a i jak Ty wrócisz do domu z dzieckiem, to żeby psa nie było, musi poczuć że dziecko jest jednak ważniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
Super że okej ale ma sisiorka hm hm hm Cytat:
ale Ty musisz z nim usiąść, porozmawiać, bo zachwile nie będziecie tylko WY ale i DZIDZIA. Tak więc niech sie bierze w garść.. A ja wrócilam niedawno z działki, byliśmy dopilnowac z TŻ podłączenia wody )) hurrra hehehpoza tym byliśmy w świecie dziecka, ajjjjjjjjj jakie tam są piękne ciuszki!!!!!!!! oglądaliśmy wózki, cholera, jaki wybór... ;/ masakra... no i łóżeczka mój Tż troche był w szoku, ile musimy rzeczy kupić ehehe, dobra, lece robić kolacje
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha skąd ja to znam :P Moi rodzice też chcieli mnie nazwać Bernadetta - na szczęście moja kochana babunia zaprotestowała i powiedziała że ma być Marlena i koniec , no i Bernadetta mam na drugie.... |
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Marsi chłop jak dąb, gratuluję!!!
Bokeh, zaproszenia suuuuuuuuuuuuuuuuuuper... |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś z mężusiem rano zakupki : owoce dla mnie
potem zupkę razem gotowaliśmy Potem na działkę, zjadłam 2 kiełbaski z ogniska ale pyszne były ale się nasiedziałam przy tym ognisku, tak fajnie było i tyle godzin na świeżym powietrzu.A teraz czekam na mecz, mam nadzieję, że dziś dadzą czadu
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po całym dniu nieobecnosci ledwo zdążylam Was nadrobic!
Byłam u mamy, skracała mi spodniek poetm wpadła ciotka, zasiedziałam sie i dopiero niedawno wróciłam. Tyle tematów poruszone, że szok! teraz zmykam na szybki prysznic am potem już tylko siatkówka |
|
|
|
#951 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję sie i ja
a potem nadjechała rodzinka w tym mój ulubiony siostrzeniec no i tak mi zeszło....Z maluszkiem wszystko dobrze. ja bym chciała z pół godziny najlepiej Dzidzia jaka ogromna w porównaniu do poprzedniego usg, szok!!! ginka sprawdzała tylko tętno więć żadnych szczegółów nie znam. Fotki też nie mam. Powiedziała że wszystko dobrze, to najważniejsze ![]() Dziękuję za kciukasy Przed samą wizyta odebrałam wyniki krwi i moczu. Mocz idealny, hemoglobina ciut w dół wiec przykaz na mięso, ryby i jajka. Następna wizyta za miesiąc, to będzie już genetyczne (300zl). Za miesiąc określimy płeć bo teraz ginka powiedziała co nie co ale powiedziała tez ze nie jest do końca pewna i zobaczymy za miesiąc
|
|
|
|
#953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę oglądać mecz buziaki do jutra! |
||||||
|
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
mam pytanie bedzie robily usg polowkowe??? Bo bylam u ginki i pytam a ona mowi ze gentyczne badanie wyszlo ok to polowkowe juz niekoniecznie trzeba robic ale ze jak chce to moge zrobic no i nie wiem, ten gin od tych genetycznych to taki niemiły ze nie chcialabym go widzec znowu. Ale napiszcie mi co wy myslicie i czy robilyscie i to genetyczne i polowkowe dodam ze na genetycznym robilam tez te testy krwi |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35774947]
Ojjj nie lubię tak [/QUOTE] Ja tez nie, czas sie strasznie dluzy!! Nie pomaga niestety ![]() Cytat:
Ale obawy mojego TZ naprawde sa uzasadnione, bo moj przypadek jest bardziej skomplikowany niz Wasz ![]() Tylko, kurcze, moglby chociaz poczekac do piatku z tym smeceniem, a nie, ze on juz jest przekonany co nam powie pani doktor za 2 dni. Lekarz sie znalazl, cholera |
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziekuje za slowa wsparcia ....
liczylam kiedys gdzies w glebi ducha, ze jak bedzie mial zostac ojcem to zmieni w sobie ta ceche ... ze bedzie chcial sie nauczyc cos robic ... no ale chyba musze sie pogodzic z mysla, ze jak sie cos zepsuje, zawsze bedzie robil mine matola, rozkladal rece i zadawal opytanie, a to co ja mam to naprawic Rozwijajac bardziej wypowiedz, on tak z domu nauczony, jego tata wszystko umie, ale nie lubi robic i nigdy nie potrafil tej wiedzy przekazac ... u mojego tz w domu zawsze wszystko bylo rozwalone a jego mama musiala glowe suiszyc tesciowi zeby sie do roboty wzial .... Co do usg ja mam sie umowic na poczatek wrzesnia ... wiecie to juz 16 tydzien, to moze tez niedlugo zaczne cos czuc ... ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje ze jestescie dziewczynki, dzieki wam jakos to lepiej znosze wszystko Ps, czytalam, ze ktoras placila za 3d usg 180 zl .. dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych cen ... U mnie usg zwykle od 2 trymestru 200 zl, a 3d - 300
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-08 o 21:21 |
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te Wasze brzuszki
poniżej mój brzusio w 16 tyg Cytat:
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że dzidzia zdrowa i jest wszystko w porządku ) ja na szczęście zawsze płace tyle samo 150zł tylko nie pytałam o to 3d hmmmdobra, zmykam spać, jutro jade z Tż do łodzi, bo ma odbiór robotki a ja sobie z nim przy okazji pojadę hehe dobranoc !![]() ps.Kiedy następna wizyta?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

ślub 28.04.2012
Nie daje sobie przemowic do rozsadku, nie chce poczekac na piatkowe badanie, bo on juz WIE. Spac nie moze po nocach, sily do niego nie mam, nie wiem jak z nim rozmawiac
myślę, że też będzie ok 

no no coraz więcej panienek nam się pokazuje
Napewno on też się czuje spięty kiedy Ty jesteś w ciąży, może tego nie okazuje bo to facet ale na pewno martwi się o Ciebie i dziecko , może dlatego chodzi z głową w chmurach i zapomina o tym co ma zrobić w domu. 
ale się nasiedziałam przy tym ognisku, tak fajnie było i tyle godzin na świeżym powietrzu.