|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. X
ja tam nie powiem, paru osobom chętnie bym się "wprosiła" do blogrolla
![]() ale uważam, że to poniżające pisać w ten sposób. Skoro mnie tam nie ma to znaczy że mnie nie chcą. i tyle. choć jakbyście mi się poprzypominały mailowo żeby Was do blogrolla wrzucić to bym wrzucała te które znam i obserwuję czasem się zapomni o kimś...
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wzięło ;P W godzinkę wyszykowałam sałatkę z niczego i sprzątnęłam kuchenkę na błysk
Jutro upiekę muffiny z jabłkami i cynamonem Obudziła się we mnie gosposia ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
ja też
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotek wie, jak o siebie zadbać |
|
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio zrobilam takie: mąka, woda, drożdze, olej, szczypta soli i cukru i to chyba wsio. Tez mi się kleiło i musialam dodać mąki ale zagniotło się. I nie wiem czy było idealne bo pizzę jadam od święta i w sumie nie wiem jakie powinno być ciasto takie najlepsze ale to było smaczne. I cienkie więc nie zapychające i szybko się piekło.
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiaj, Rodzynka Cóż, niektóre blogi umieją podbić statystyki
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż upiekłam swój pierwszy chleb drożdżowy, TŻ się zachwycał i też uznałam, że nie ma się jednak czego bać ![]() Oj pewnie tak
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
A swoją drogą, co sprawia że zostajecie na danym blogu? Co najbardziej zwraca waszą uwagę?
|
#2442 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ona jest taki surwiwal normalnie że szok. Ta starsza jest sierota, ona o siebie nie zadba, a Mimi otwiera jak mój ukochany Młody (*) wszystkie szafki, wszędzie wlezie, wszystcko ukradnie. A najbardziej ma fazę na skórki od ogórka świeżego, potrafi łbem otworzyć sobie kosz na śmieci i stamtąd wyciąga ścinki, bierze w pysk i ucieka pod łóżko...A dzisiaj jeszcze z toaletki zagibała mi papier toaletowy (moje narzędzie czyszczenia pędzli itp w trakcie robienia makijażu) i rozwaliła pół rolkę na drobniutkie kawałeczki... tzw exploding toilet paper. haha. no w sumie ja mojej maluje. Zawsze jak mnie odwiedza to się podstawia, a jak ja do niej jadę to mam zabrać "jakiś lakier", mówię jej "Mamo, ale wiesz że powiedzieć mi >jakiś lakier< to jak w pubie zamówić >jakiegoś drinka< musisz się sprecyzować". a ona mi na to że czerwony. |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ładne zdjęcia - lekkie pióro - krótkie i zwięzłe recenzje - ciekawe makijaże/zdobienia - recenzje kosmetyków na każdą kieszeń i łatwo dostępnych Wymagająca jestem? ;P
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
odczułam to na własnej skórze, kiedy znalazłam się w blogrollu Nissi
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
maffash, do ciasta na pizze potrzeba niestety duzo cierpliwosci
![]() Jak robilas, ze Ci nie uroslo? Najpierw trzeba koniecznie zbabelkowac drozdze, a potem po pierwszym wyrobieniu ciasto powinno min. godzine poczekac i sie pozastanawiac Ja kiedys tak wlasnie robilam, a teraz mi sie nie chce i robie w maszynce do chleba. Nabralam ochoty na taka domowa pizze. Najpiej taka caprese Czytacie w ogole bloga Kwestia Smaku? Uwielbiam, ale omijam szerokim lukiem, bo od razu od niego glodnieje ![]() Dostalam wlasnie moja paczke z Missha i juz widze, ze krem Shiny swieci jak psu jajki. Tzn. reka mi w tej chwili wlasnie tak swieci
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
A to na tę pizzę co ja robilam to ma nie rosnąc bo ono cienkie.
Mi raz nie wyrosło jak dalam lekko nieświeże już drożdże Myslalam, że się nic nie stanie a tu ani zaczyn nie wyrósł ani ciasto. Ale upiekłam, zjeść się dało tylko, że nie było wyrosnięte. Nieświeże w sensie, że zwietrzałe chyba bo tak to nic im nie było, termin do spożycie jeszcze był ale leżały już kilka dni otwarte.Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjecia dobre jakosciowo to jest mus , choc jesli ktos ma fajny styl pisania to moge oko przymknac na nieco slabsze zdjecia ( byle nie byly robione telefonem )
|
|
#2449 | |||
|
Moderator
|
u mnei dużo wejśc jest od Oleski Cytat:
Na pewno ładne i estetyczne foty. Styl pisania nie jest dla mnie aż tak istotny, póki jest składniowo poprawnie i bez błędów ortograficznych. No i recenzja ma się składać z innych przymiotników niż tylko "fajne". Dwa zdania o kosmetyku to dla mnie za mało. Nie ukrywam, często odwiedzam blogi dziewczyn, które "znam" czy to przez forum, czy tez na żywo. Cytat:
Cytat:
idzie to odczuć. O a to powiedz mi co rozumiesz przez przejrzyście? czy pstrokato może znaczyć przejrzyście? (patrz mój przykład) |
|||
|
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nissi...to na pewno działa ![]() Rodzynka to mamy w sumie podobne wymagania, ja bym tylko wykreśliła makijaże, lubię oglądać, ale nie są priorytetem.
|
|
#2451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no i żeby było schludnie, wolę skromnie niż naciapane wszystkiego pełno. Zdjęcia dobre to plus ale wiem, że nie każdy dysponuje jakims super sprzętem czy też nie ma ręki do robienie super zdjęć więc jak pisze fajnie to zdjęcie nie jest dla mnie az tak istotne, zwłaszcza jak np. pokazuje ono opakowanie kosmetyku. Cytat:
Edytowane przez Ralphkaa Czas edycji: 2012-08-08 o 21:05 |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne zdjęcie, recenzje nie mogą być przedługaśne, bo mi się zwyczajnie nie będzie chciało czytać, tylko będę wyszukiwała słów, które będą mnie najbardziej interesowały, no i sposób pisania musi mi przypaść do gustu
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
A co macie na myśli pisząc "przejrzyście"??? Tak się cały czas zastanawiam...
A czy mój blog jest dla Was w miarę przejrzysty? Kurczę, doradzicie?
|
#2454 | |
|
Rozeznanie
|
dobrze wiedzieć
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2456 |
|
Moderator
|
a pewnie, po to pytam
nie mam pomysłu w sumie na inną szatę graficzną, a nie chcę żeby był biały bo to nie do końca ja. Ale posłucham opinii i owszem. |
|
|
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
Jesli o blogi chodzi, to chyba po prostu albo sie gdzies dobrze czuje, albo nie
Oczywiscie, lubie, kiedy jest przejrzyscie i lubie lekkosc pisania. Ale chodzi chyba o to, zeby bylo "to cos" ![]() Bywaja blogi, ktore lubie czytac, a bywaja takie, ktore glownie ogladam, bo zdjecia sa przepiekne.
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() u Ciebie bardzo mi się podoba, fajnie dobrane kolory, jedynie to tło w kropki jakoś tak nie do końca mi leży, ale ja akurat jestem trochę skrzywiona pod tym względem, bo uwielbiam całkowicie białe tła
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe wskazówki dziewczyny
![]() Sama bardzo lubię bloga jednej dziewczyny, ale ona słabo opracowuje układ tekstu i nie powiem, trudno mi się to czyta. Nawet bardzo. Może by jej to napisać?
|
#2460 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ale ja się nie czułam w takim layoucie jakoś... nie jest to moja osobowość. nigdy nie byłam poukładana...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

czasem się zapomni o kimś...
Lush & China Glaze lover!

I od tego czasu czasami się biorę za drożdżowe wypieki.
Nie wpadłabym nawet na to.
Kotek wie, jak o siebie zadbać