Elton John i David Furnish spodziewają sie drugiego potomka! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 09:15   #31
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Elton John i David Furnish spodziewają sie drugiego potomka!

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
No cóż. Ja swoje zdanie podtrzymuje, pewnie duży wpływ na to ma fakt ze mam wsród przyjaciół taka pare, 8 lat razem i wiem ze to są normalni zwykli ludzie. Nawet jak ktoś ich nie zna to nie powie ze są gejami. Oni jeszcze nie myślą o dzieciach ale maja tez innych znajomych homoseksualistów którzy marzą o dzieciach i czuja sie pokrzywdzeni bo mieć ich nie mogą a społeczeństwo sie oburza jak oni wogole mogą myśleć o posiadaniu dzieci. Przecież to zboczency, chorzy psychicznie zdolni "wyprodukować" tylko nieszczęśliwe dziecko, które będzie miało spaprane życie
Ale czują się pokrzywdzeni z jakiego powodu tak konkretnie?

kropka w zasadzie napisała dokładnie to co myślę

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 09:27   #32
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ale czują się pokrzywdzeni z jakiego powodu tak konkretnie?

kropka w zasadzie napisała dokładnie to co myślę
otóż to: czy czują się pokrzywdzeni dlatego, że społeczeństywo ich nie akceptuje?? czy dlatego, że dzieci nie mogą mieć, bo natura im to uniemożliwiła???
kropka idealnie ubrała w swoje słowa moje zdanie w tym temacie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 09:36   #33
julka910
Zakorzenienie

Z powodu tego ze nie mogą być rodzicami (i tu sie zgadzam ze to wina natury) ale tez z tego ze społeczeństwo nie dopuszcza do siebie myśli ze mogliby wychować szczęśliwe dziecko.

Zreszta ja szanuje ze Wy tego nie akceptujecie. Jesteście na nie, ja na tak, wyrazilam swoje zdanie i ok

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2012-08-07 o 09:38
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 11:07   #34
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja nie akceptuję bo mam pewne doświadczenie z takimi osobami. I będę mojego zdania bronić jak niepodległości.

Ja się nie boję tego że ktoś mnie określi niepoprawną politycznie

Magdalenka 5.11.2014

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2012-08-07 o 11:08
Stary 2012-08-07, 12:24   #35
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Argumentacja, ze skoro sami nie mogą to znaczy ze nie powinni jest w dobie dzisiejszej cywilizacji bez sensu, bo natura ma już mniejsze znaczenie dla rodzaju ludzkiego niż kiedyś.
In vitro służy przecież nie tylko gejom ale i parom heteroseksualnym. Adopcja tez jest dostępna dla osób różnej płci, którzy nie mogą mieć dzieci sami. Czy skoro natura im postąpiła tej możliwości to nie powinni jej mieć?
Natura poskąpiła też możliwości skrzyżowania kota z owcą.
Tzn. że trzeba ją ominąć i zrobić kotoowcę?

Nie rozumiem.
Bo?

Dzisiejsza cywilizacja do mnie nie przemawia. Zwłaszcza odkąd oznacza siedmiolatki z makijażem, dziesięciolatki - matki, portale typu burdelowego, gdzie studentki zarabiają na drogie kosmetyki, modę na mieć, zamiast być i operacje plastyczne wszystkiego co się tylko da od najmłodszych lat, i wiele innych chorych rzeczy.

Przesuwamy granice normalności do absurdów.
To się kiedyś na nas zemści. Ja na szczęście nie dożyję...

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Z powodu tego ze nie mogą być rodzicami (i tu sie zgadzam ze to wina natury) ale tez z tego ze społeczeństwo nie dopuszcza do siebie myśli ze mogliby wychować szczęśliwe dziecko.
Mogliby i ten fakt dopuszczam.

Natomiast nie dopuszczam testowania na dzieciach.

A tymczasem nie jest to niczym innym.
Za dzieścia lat okaże się jak wyszło...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 13:07   #36
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzieci maja kontakt z obiema plciami- w przedszkolu, na placu zabaw itd. I z tego co coś kojarze, to chodziło chyba o kontakt rowiesniczy z obiema plciami, bo takie badania kojarze. Z reszta dziecko wychowywane przez samotnego rodzica ma dokładnie te sama sytuacje.
Już widzę jak ich dzieci mają kontakt z innymi w przedszkolu i na placu zabaw...

Zgadzam się, że dziecko wychowywane tylko przez jednego rodzica ma ten sam problem. Dlatego raczej nie nawołuje się masowo do samotnego rodzicielstwa, prawda? Nikt nie walczy o to, żeby ludzie dzieci wychowywali samotnie...

Cytat:
Wiem o badaniach o których pisze Klarissa jednak mimo to uważam ze pary homoseksualne powinny mieć prawo do posiadania dzieci. Mam w swoim otoczeniu nawet taka pare i wiem ze byliby wspaniałymi rodzicami.
Ja tez uważam, że powinny mieć takie prawo, nie zabraniam im rodzenia dzieci

Moim zdaniem w rodzinie chodzi właśnie o to, by była mama i tata.
To właśnie oznacza w naszej kulturze rodzina.

Cytat:
A skąd wiesz, ze byś nie mogła? Gdybyś miała takich rodziców to takich byś kochała i nie znalabys innej rodzicielskiej miłości, a wiec niczego by ci nie brakowało.
Bez sensu są takie rozważania.
Jakbym miała ojca pedofila też bym nie znała innej rodzicielskiej miłości, co nie znaczy, że należy go kochać i szanować...

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo rozumiem oburzenie. Skoro uważają, że to takie normalne i się należy jak psu micha, to niech sobie... zrobią.
Da się?

Ja też mam znajomych homoseksualnych. Jeden z nich, notabene bardzo mocno siedzący w psychologii i psychoterapii facet, sam jest zagorzałym przeciwnikiem takich związków z dziećmi.

Ludzie wymagają cudów od państwa i prawa. Z jakiej racji?
Jak ja zacznę stękać, że Kowalska ma dom nad jeziorem, to mnie nikt takiego nie da, każą mi zarobić i zbudować. I nikogo obchodzić nie będzie, że jestem z dzieckiem sama i nie mam kiedy, ani jak.

A tu typowa postawa roszczeniowa - nie mam, mieć nie mogę, to zmieńcie przepisy, bo ja chcę.

Nie kumam. To nie są pieski torebkowe.
Zgadzam się z tobą w 100%

Cytat:
Natura poskąpiła też możliwości skrzyżowania kota z owcą.
Tzn. że trzeba ją ominąć i zrobić kotoowcę?

Nie rozumiem.
Bo?

Dzisiejsza cywilizacja do mnie nie przemawia. Zwłaszcza odkąd oznacza siedmiolatki z makijażem, dziesięciolatki - matki, portale typu burdelowego, gdzie studentki zarabiają na drogie kosmetyki, modę na mieć, zamiast być i operacje plastyczne wszystkiego co się tylko da od najmłodszych lat, i wiele innych chorych rzeczy.

Przesuwamy granice normalności do absurdów.
To się kiedyś na nas zemści. Ja na szczęście nie dożyję...
I tutaj też się z tobą zgadzam jak najbardziej.
Stary 2012-08-07, 13:21   #37
_vixen_
Zakorzenienie

A co do lesbijek macie takie samo zdanie?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 13:26   #38
Klarissa
Zakorzenienie

Ja tak. Jedne i drugie "preferencje" obrzydzają mnie w równym stopniu.
Stary 2012-08-07, 13:51   #39
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jak najbardziej.

Wyłączając niechęć czy obrzydzenie. Znam, lubię, szanuję. Pójdę na piwo, pojadę na wycieczkę i do kina, zaproszę na kawę.
Nie zaglądam do łóżka, nie namawiam do "leczenia", nie komentuję wyborów.

Ale adopcji nie dopuszczam.

Stary 2012-08-07, 16:50   #40
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej.

Wyłączając niechęć czy obrzydzenie. Znam, lubię, szanuję. Pójdę na piwo, pojadę na wycieczkę i do kina, zaproszę na kawę.

Lesbijka o ile jest zdrowa, sama może urodzić, więc to bardziej pytanie czy byłabyś skłonna odebrać matce dziecko tylko ze względu na jej orientację seksualną.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 19:18   #41
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz, ze byś nie mogła? Gdybyś miała takich rodziców to takich byś kochała i nie znalabys innej rodzicielskiej miłości, a wiec niczego by ci nie brakowało.
Bez sensu są takie rozważania.

To, ze rodzice robią dziecko tylko, żeby je mieć to inna kwestia, ale niezależna od homoseksualizmu. Znam mnóstwo rodzin, gdzie ojciec istnieje, ale nie interesuje sie dziećmi. Gdzie rodzice biją, poniewieraja albo olewaja swoje dzieci. I na prawdę ktoś śmie twierdzić, ze kochajaca sie para gejów czy lesbijek z długim stażem związku jest dla dziecka złym rozwiązaniem? Jakim prawem?
A w dodatku badania robione były i wykazały brak zależności.
Co do pogrubionego: Takie rozwazania nie sa bez sensu. Wychowywalam sie w normalnej rodzinie, nie bylo u mnie w domu alkoholu ale wiem, ze gdybym miala ojca alkoholika to bym go nie kochala i bylabym nieszczesliwa. Niektore rzeczy da sie przewidziec.

Tak, uwazam, ze para gejow lub lesbijek jest dla dziecka zlym rozwiazaniem. Dlatego na przyklad, ze pierwszymi wzorcami dla dziecka sa rodzice- powinni to byc matka i ojciec a nie ojciec i ojciec lub matka i matka. Wgl to sie zastanawiam jak w takich zwiazkach wygladaja takie kwestie. Przeciez male dziecko widzi w rodzicach matke i ojca- wychodzi na plac zabaw i widzi, ze Krysia, Kasia, Marysia maja mame i tate i tego samego szuka w swojej rodzinie i co wtedy? Przykladowo ustala sie, ze Elton robi za mamusie a David za tatusia?
Cytat:
Nie lubię kiedy takie związki opisuje sie tylko w kategoriach patologii, czegoś nienormalnego itp. Pary homoseksualne zawsze były tylko niestety musiały to ukrywać.
Ja nie twierdze, ze geje i lesbijki sa patologia, niech sobie robia dorosli co chca tylko niech dzieci w to nie mieszaja.
Sami geje i lesbijki mi nie przeszkadzaja, nawet mam takie osoby w swoim otoczeniu i nie mam z tym problemu ale nie popieram tego, aby mieli dzieci. Jest roznica? Czy nadal jej nie widzisz?
Cytat:
Oczywiście ze homoseksualista może mieć problemy takie same jak osoba heteroseksualna. Jednak uważam ze przekreslanie jego szansy na rodzicielstwo tylko ze względu na orientację seksualna jest krzywdzące.
Nie jest. Natura tak ludzi stworzyla, ze mezczyzna z mezczyzna i kobieta z kobieta sobie dziecka nie zrobia, wiec nie powinni tych dzieci miec. Proste.

Cytat:
Argumentacja, ze skoro sami nie mogą to znaczy ze nie powinni jest w dobie dzisiejszej cywilizacji bez sensu, bo natura ma już mniejsze znaczenie dla rodzaju ludzkiego niż kiedyś.
In vitro służy przecież nie tylko gejom ale i parom heteroseksualnym. Adopcja tez jest dostępna dla osób różnej płci, którzy nie mogą mieć dzieci sami. Czy skoro natura im postąpiła tej możliwości to nie powinni jej mieć?
Nie, nie powinni. In vitro dla par hetero jest niejako lekarstwem na bezplodnosc. Bezplodnosc, to choroba a choroby powinno sie leczyc. Geje chcacy miec dziecko to nie przyklad pary borykajacej sie z bezplodnoscia, wiec do in vitro prawa miec nie powinni.
Adopcja to tez inna bajka. Albo jest alternatywa dla osob bezplodnych lub obciazonych genami mogacymi wywolywac choroby u ich dzieci, lub po prostu trafiaja do zwyklych rodzin gdzie juz dzieci sa aby zaznac milosci i wychowywac sie w godnych warunkach zamiast w murach domu dziecka.

Dziecko z domu dziecka samo w sobie jest skrzywdzone przez los wiec nie powinno sie go dodatkowo krzywdzic poprzez umieszczanie w rodzinie, ktora bedzie dla niego tworzyc para homoseksualna.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 08:22   #42
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Lesbijka o ile jest zdrowa, sama może urodzić, więc to bardziej pytanie czy byłabyś skłonna odebrać matce dziecko tylko ze względu na jej orientację seksualną.
I z kim je ma? Z przyjaciółką?

To chyba w Seksmisji.

Stary 2012-08-08, 08:42   #43
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego: Takie rozwazania nie sa bez sensu. Wychowywalam sie w normalnej rodzinie, nie bylo u mnie w domu alkoholu ale wiem, ze gdybym miala ojca alkoholika to bym go nie kochala i bylabym nieszczesliwa. Niektore rzeczy da sie przewidziec.

Tak, uwazam, ze para gejow lub lesbijek jest dla dziecka zlym rozwiazaniem. Dlatego na przyklad, ze pierwszymi wzorcami dla dziecka sa rodzice- powinni to byc matka i ojciec a nie ojciec i ojciec lub matka i matka. Wgl to sie zastanawiam jak w takich zwiazkach wygladaja takie kwestie. Przeciez male dziecko widzi w rodzicach matke i ojca- wychodzi na plac zabaw i widzi, ze Krysia, Kasia, Marysia maja mame i tate i tego samego szuka w swojej rodzinie i co wtedy? Przykladowo ustala sie, ze Elton robi za mamusie a David za tatusia?

Ja nie twierdze, ze geje i lesbijki sa patologia, niech sobie robia dorosli co chca tylko niech dzieci w to nie mieszaja.
Sami geje i lesbijki mi nie przeszkadzaja, nawet mam takie osoby w swoim otoczeniu i nie mam z tym problemu ale nie popieram tego, aby mieli dzieci. Jest roznica? Czy nadal jej nie widzisz?

Nie jest. Natura tak ludzi stworzyla, ze mezczyzna z mezczyzna i kobieta z kobieta sobie dziecka nie zrobia, wiec nie powinni tych dzieci miec. Proste.

Nie, nie powinni. In vitro dla par hetero jest niejako lekarstwem na bezplodnosc. Bezplodnosc, to choroba a choroby powinno sie leczyc. Geje chcacy miec dziecko to nie przyklad pary borykajacej sie z bezplodnoscia, wiec do in vitro prawa miec nie powinni.
Adopcja to tez inna bajka. Albo jest alternatywa dla osob bezplodnych lub obciazonych genami mogacymi wywolywac choroby u ich dzieci, lub po prostu trafiaja do zwyklych rodzin gdzie juz dzieci sa aby zaznac milosci i wychowywac sie w godnych warunkach zamiast w murach domu dziecka.

Dziecko z domu dziecka samo w sobie jest skrzywdzone przez los wiec nie powinno sie go dodatkowo krzywdzic poprzez umieszczanie w rodzinie, ktora bedzie dla niego tworzyc para homoseksualna.
Ależ jak można twierdzić że para homoseksualna krzywdzi dziecko?? W tych tak zwanych poprawnych politycznie czasach

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-08-08, 10:20   #44
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
I z kim je ma? Z przyjaciółką?

To chyba w Seksmisji.

Naprawdę nie domyślasz się z kim i jak może mieć dziecko...

Czasem z wcześniejszego związku, dzięki dawcy spermy albo specjalnie szukają seksu bez zobowiązań, romansu z żonatym mężczyzną (zwykle dyskrecja gwarantowana ) itd itp...
Podobnie postępują niekiedy kobiety, które nie mają odpowiedniego kandydata na TŻ, ale bardzo chcą mieć dziecko i z góry decydują się na samotne rodzicielstwo.

Nie odpowiedziałaś na moje pytanie czy zabrałabyś matce dziecko tylko dlatego, że wychowuje je z partnerką?

Crucify Your Mind
Stary 2012-08-08, 10:30   #45
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Czasem z wcześniejszego związku, dzięki dawcy spermy albo specjalnie szukają seksu bez zobowiązań, romansu z żonatym mężczyzną (zwykle dyskrecja gwarantowana ) itd itp...
Podobnie postępują niekiedy kobiety, które nie mają odpowiedniego kandydata na TŻ, ale bardzo chcą mieć dziecko i z góry decydują się na samotne rodzicielstwo.

Nie odpowiedziałaś na moje pytanie czy zabrałabyś matce dziecko tylko dlatego, że wychowuje je z partnerką?
Odnoszę takie wrażenie że to Ty nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć o czym pisze Kropka. Rozmowa dotyczy "tworzenia" nowych dzieci bo celebryta chce i go stać czy posiadania ich przykładowo z poprzedniego związku i po zmianie upodobań () wychowywania z kimś innym?

Magdalenka 5.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 11:23   #46
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
ale wiem, ze gdybym miala ojca alkoholika to bym go nie kochala i bylabym nieszczesliwa. Niektore rzeczy da sie przewidziec.
.
można mieć rodzica alkoholika i Go kochać i byc szczęśliwym, jak nie pije

rozumiem osoby, ktore bardzo chcą mieć dziecko a nie mogą(w naturalny sposób) i tylko ktoś kto był w podobnej sytuacji lub o dużej empatii jest w stanie to zrozumieć. Nie chciałabym i nie chcę żeby ktos ingerował z moje życie, że chcę mieć dziecko w "nienaturalny" sposób jak słyszę te glosy np polityków że np invitro to zło to aż mnie w dOOpie dźga
mi pary homoseksulane z dziećmi w ogole nei przeszkadzają i jak najbardziej jestem za adopcją przez takie pary. Dom dziecko to chyba nie jest nic dobrego, a lepiej żeby dziecko mialo dwóch kochających tatusiów lub dwie kochające mamusie
Stary 2012-08-08, 15:08   #47
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

A są jakieś statystyki dotyczące tego ile "dzieci par homoseksualnych" prowadzi heteroseksualne życie? Dzieci powielają wzorce rodziców więc jest spore prawdopodobieństwo że same będą homoseksualne. Absolutne nie dla adopcji dzieci przez pary homoseksualne.

Swoją drogą jeszcze rok czy dwa i ktoś założy wątek pod tytułem: kocham swojego hibiskusa i chcemy adoptować dziecko! I takich ludzi też będziemy musieli traktować normalnie?? "Tolerować"? Kto jeszcze pamięta co znaczy słowo tolerować??Za kolejne 20 lat pedofile będą "prosić" o liberalizacje przepisów żeby mogli zakładać oficjalne związki z 9letnimi dziecmi i to też będzie ok? Kropla drąży skałę bardzo wolno ale bardzo skutecznie.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-08-08, 15:41   #48
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
A są jakieś statystyki dotyczące tego ile "dzieci par homoseksualnych" prowadzi heteroseksualne życie? Dzieci powielają wzorce rodziców więc jest spore prawdopodobieństwo że same będą homoseksualne. Absolutne nie dla adopcji dzieci przez pary homoseksualne.

Swoją drogą jeszcze rok czy dwa i ktoś założy wątek pod tytułem: kocham swojego hibiskusa i chcemy adoptować dziecko! I takich ludzi też będziemy musieli traktować normalnie?? "Tolerować"? Kto jeszcze pamięta co znaczy słowo tolerować??Za kolejne 20 lat pedofile będą "prosić" o liberalizacje przepisów żeby mogli zakładać oficjalne związki z 9letnimi dziecmi i to też będzie ok? Kropla drąży skałę bardzo wolno ale bardzo skutecznie.
nawet jeśli niektóre dzieci będa homoseksualne to co z tego?
wydaje mi się, że teraz większość homo jest ze związków hetero

geje czy lesbijki nikomu krzywdy nei robią, porównanie np do pedofilii jest mocno nie na miejscu
Stary 2012-08-08, 16:09   #49
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ale ja nie mówię o robieniu krzywdy tylko przesuwaniu granicy "normalności". Pedofilia nie zawsze wymaga użycia siły czy przymusu, seks z 14latkami zdaje się pod to podpada a ile 14latków ma za sobą "pierwszy raz"? Ile z nich zrobiło to z kimś w swoim wieku a ile z kimś starszym o 4-5 lat? Nie raz widziałam w TV reportarze o zapłakanych zakochanych bo on ma 20 lat a ona 15 i "nie mogą" oficjalnie a przecież oboje chcą. Czy się mylę? Tak jest to brutalny przykład ale prawdziwy.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-08-08, 17:45   #50
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Że tak powiem, już głos o obniżeniu wieku zgoodny na kontakty seksualne się pojawiły. Podobnie jak partia polityczna pedofili.
Cytat:
Ale ja nie mówię o robieniu krzywdy tylko przesuwaniu granicy "normalności". Pedofilia nie zawsze wymaga użycia siły czy przymusu, seks z 14latkami zdaje się pod to podpada a ile 14latków ma za sobą "pierwszy raz"? Ile z nich zrobiło to z kimś w swoim wieku a ile z kimś starszym o 4-5 lat? Nie raz widziałam w TV reportarze o zapłakanych zakochanych bo on ma 20 lat a ona 15 i "nie mogą" oficjalnie a przecież oboje chcą. Czy się mylę? Tak jest to brutalny przykład ale prawdziwy.

Mieszasz pojęcia. Nie każda osoba uprawiająca seks z osobą nieletnią jest pedofilem.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 19:03   #51
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A są jakieś statystyki dotyczące tego ile "dzieci par homoseksualnych" prowadzi heteroseksualne życie? Dzieci powielają wzorce rodziców więc jest spore prawdopodobieństwo że same będą homoseksualne.
To jest akurat bzdura, bo przeciez osoby homoseksualne wywodzą się z rodzin heteroseksualnych.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 20:16   #52
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
1. Że tak powiem, już głos o obniżeniu wieku zgoodny na kontakty seksualne się pojawiły. Podobnie jak partia polityczna pedofili.

2. Mieszasz pojęcia. Nie każda osoba uprawiająca seks z osobą nieletnią jest pedofilem.
1. Tak wiem jak już mówiłam kropla drąży skałę, długo ale skutecznie.

2. Z punktu widzenia polskiego prawa chyba jednak nie, mogę się mylić ale z tego co pamiętam tym mianem określone jest uprawianie sexu z osobami nieletnimi. Będę mieć wolną chwilę to poszukam i w razie pomyłki złożę samokrytykę.

Cytat:
To jest akurat bzdura, bo przeciez osoby homoseksualne wywodzą się z rodzin heteroseksualnych.
Żadna bzdura, lata pokażą.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-08-08, 20:24   #53
passion80
Zakorzenienie

wydaje mi się, że jest zakaz uprawiania seksu z osobami poniżej 16 roku życia.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
raczej prawda
jednak te kilkanaście lat temu nie było par homo z dziećmi, teraz jak widać jest problem a co dopiero x lat temu

moi rodzice mają znajomych gejów, mniej więcej w swoim wieku, normalni ludzie, nie robiący nikomu krzywdy. I jeden chłopak z mojej wsi, mieszka z partnerem, też jest w porządku
z rodzin hetero.
Stary 2012-08-08, 20:39   #54
iizabelaa
Zakorzenienie

Jestem przeciwna adopcji przez pary homoseksualne.
Stary 2012-08-08, 20:46   #55
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
1. Tak wiem jak już mówiłam kropla drąży skałę, długo ale skutecznie.

2. Z punktu widzenia polskiego prawa chyba jednak nie, mogę się mylić ale z tego co pamiętam tym mianem określone jest uprawianie sexu z osobami nieletnimi. Będę mieć wolną chwilę to poszukam i w razie pomyłki złożę samokrytykę.

Poszukaj
Dodam tylko, że nie każda osoba popełniająca czyny pedofilne jest pedofilem.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-08-08, 21:47   #56
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Chyba rzeczywiście pomyliłam pojęcia ale generalnie chodzi mi o przesuwanie granic tego co normalne.

Co do drugiej części wypowiedzi nadal twierdze że mam racje. Dziś geje wywodzą się prawdopodobnie z rodzin hetero ale jeśli geje będą mieli prawo do adopcji to szanse na to że adoptowane przez nich dzieci będą też homo są całkiem spore bo jak już pisałam dzieci powielają zwykle wzorce wyniesione z domu.

***luna

Cytat:
Dodam tylko, że nie każda osoba popełniająca czyny pedofilne jest pedofilem.
Co na przykład masz na myśli?

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-08-08, 21:59   #57
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba rzeczywiście pomyliłam pojęcia ale generalnie chodzi mi o przesuwanie granic tego co normalne.

Co do drugiej części wypowiedzi nadal twierdze że mam racje. Dziś geje wywodzą się prawdopodobnie z rodzin hetero ale jeśli geje będą mieli prawo do adopcji to szanse na to że adoptowane przez nich dzieci będą też homo są całkiem spore bo jak już pisałam dzieci powielają zwykle wzorce wyniesione z domu.

***luna

Co na przykład masz na myśli?
To, że nie każda osoba,która ma kontakt seksualny uznany za pedofilny (czyli kontakt z dzieckiem/osobą nieletnią) jest pedofilem.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-08-08, 22:10   #58
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Odnoszę takie wrażenie że to Ty nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć o czym pisze Kropka. Rozmowa dotyczy "tworzenia" nowych dzieci bo celebryta chce i go stać czy posiadania ich przykładowo z poprzedniego związku i po zmianie upodobań () wychowywania z kimś innym?
Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Odniosłam się do odpowiedzi kropka75 na pytanie zadane tu przez _vixen_.

Cytat:
Cytat:
Jak najbardziej.

Crucify Your Mind
Stary 2012-08-08, 23:06   #59
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że jest zakaz uprawiania seksu z osobami poniżej 16 roku życia.
Jest zakaz odbywania stosunków seksualnych z osobami poniżej 15 roku życia, nie poniżej 16.
Stary 2012-08-09, 08:05   #60
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie ja niby pisałam o zabieraniu dziecka?

Jeśli kobieta ma je z poprzedniego związku, z facetem (bo nie umie się zdecydować czy na parę jest czy na żagiel) to je ma i już. I jest ono jej, o ile dobrze kojarzę fakty...

Tu bym się tylko zastanawiała co na to tatuś...

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nawet jeśli niektóre dzieci będa homoseksualne to co z tego?
Jak to co z tego?

Zaraz będziemy tu klaskać z radości jak to pięknie tworzymy sztucznie różne zaburzenia. No litości! Ludzkość jednak istnieje dzięki związkom i preferencjom hetero.

Idąc z innym kierunku wyginiemy. Tak trudno to zrozumieć?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości