|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
nie no colds to już zawodowiec w nowych wątkach więc chyba założy
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Morfologia, badanie moczu (najpierw takim paskiem, a jak pokaże obecność bakterii czy białka to skierowanie na dokładne badanie), grupa krwi i Rh, HIV, syfilis, żółtaczka B, różyczka, w moim przypadku jeszcze TSH i FT4 bo mam niedoczynność tarczycy. Może coś jeszcze, musiałabym sprawdzić w książęczce. |
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiadomo czy Colds założy nowy wątek, może już na porodówce jest?
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśmiałam sie ![]() Mój zas po trzech piwach i tak gwiazdorzy z uczuciami że zaś jutro już zapomni ![]() Ah, pierdziele to już... Eej, a tak w ogóle to ja Cie bardzo prosze po raz 10000000000, iż żebyś nas już nie stresowała kurde bo przez Ciebie sie musiałam pluchtać w wannie jeszcze raz ![]() Tak jak dziewczyny tu mówią że sie denerwujesz odstawieniem leków a organizm musi znowu sie poustawiać no Więc prosimy nie panikować i myśleć pozytywnie no nie? No! ![]() Cytat:
ja tam pewnie jeszcze z dwa kilo przytyje przez ten ponad miesiąc no bo w tej końcowce maluchy teraz bardziej przybierają tłuszczyku niż rosną ![]() Ale co ja bym dała żeby po porodzie tak z 10 kg zrzucić o maaamciu ![]() |
||
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam myślę, że nie urodzi przed nowym wątkiem, nasza colds to profesjonalistka.
![]() A tak poważnie, to z tego co pisała ileś tam postów wcześniej, to czeka na propozycje nowego tytułu, więc drogie wątkowe poetki bierzcie się do roboty.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-08 o 21:46 |
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek, Maggie dziękuję za leżaczki.
Trochę dzisiaj poszukałam i właśnie zastanawiam się. Oba bardzo mi sie podobają. Konczi dziewczyny już wszystko napisały. Ja Cię jeszcze dotule. Umówiłam sie też na spotkanie położną z ktora bede rodzic A teraz piję lemoniadke
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-wiekszosc produktow jest aktualnie niedostepna, wiec dlatego jest dlugi okres realizacji zamowienia, bo okolo 2 tyg. -materacyk tak jak w opisie, wyglada na bardzo porzadny -ochraniacze i baldachim na zdjeciu wyglada troszke lepiej, w rzeczywistosci kolory sa ciemniejsze -lozeczko wizualnie ok, sa defekty typu niedomalowania Cytat:
|
||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Żegnam sie na dzisiaj
O, bobas ma czkawke i cały dół mi podskakuje ![]() Tylko jakoś te czkawki trwają 2-3 minuty nawet ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory zaliczyłąm czkawkę tylko raz i to krótko.
Na dzisiaj się żegnam. Papa Kobietki
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Śpicie ????
|
#4333 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc
|
|||||||
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Sandra !!!!!!!!!!
Powitać 38tc tak więc za nasze DONOSZONE maluszki
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
ja nie spie ;-)
wlasnie ogladam progrm na Tlc o chlopcu z wielkim guzem na twarzy, cos strasznego.. |
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Też właśnie to oglądam a po chyba się już położę spać
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
oj ja chyba tez...
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Sojka czy Tobie czasem 38tc sie nie zaczal???? |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
wow Sojka gratulejszyn ![]() strasznie chce mi sie wedzonego lososia na kanapke i niewiem czy moge sie skusic ![]() a ja mam problem co do lozeczka bo podobaja mi sie 2 i niewiem ktore wybrac a juz zamawiac trzeba. to drugie jest w kolorze wenge czyli ciemne bardzo |
|
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sojka Sandra to
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-09 o 07:26 |
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym mieszkaniu lozeczko bedzie w naszym pokoju wiec pasuje to wenge,ale pod koniec tego roku wyprowadzamy sie na nasze mieszkanko i niewiem gdzie malutki bedzie spal czy w naszej sypialni czy u brata w pokoju ale u braciszka sa mebelki typu sosna.ale znajac zycie to moi synkowie i tak beda spali z mamusia w lozku
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie masz łóżeczka po Oskarze? |
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze jak ja się nie mogę zdecydować to zawsze biore tansze
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
![]() zmykam do miasta a o 14 ktg i wizyta. ![]() no to do pozniej
|
#4345 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twoja gwiazda jest już duża, więc wszysko z nią ok, a według daty z OM to Ty już daleko przede mną. Nie martw się kochana, jesteś już na prostej Cytat:
Ale moim zdaniem, nie masz co finansować interesu przez okres macierzyńskiego. Dowiedz się tylko dobrze czy nie musisz przez jakiś czas opłacać wyższego ZUS-u, żeby móc korzystać z zasiłku macierzyńskiego. Gdzieś z czymś takim się spotkałam. Powodzenia życze, bo trudne zadanie przed TobąCytat:
zazdoszczę. Już jesteście bezpieczne. Dawaj Zoche na drugą strone brzucha
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki! Wieczorem miałam babskie spotkanie z koleżankami z pracy więc humor się poprawił, chociaż trochę ![]() Poza tym zrobiliśmy z mężem ostatnio listy z imionami no i pokryły nam się dwa: Maja i Kalina, a jemu bardzo się jeszcze podoba Kaja. Myślę, że pomimo wszystkiego zdecydujemy się na Maję.
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
na początek gratulacje dla Sojki i Sandry za donoszenie super teraz życzę szybkiego i bezproblemowego porodu Jak wy lecicie od popołudnia was podczytywałam j=niestety wtracić się nie miałam jak bo po 15 mam męża i córkę w domu a wczoraj dużo jeździliśmy i tylko sobie czytałam. Konczita wyluzuj kochana, strasznie i aż za bardzo panikujesz. To że odstawiłas fenka nie znaczy ze teraz rach ciach i urodzisz.. gdyby tak było to Twoja lekarka napewno by Ci go tazk szybko nie odstawiła. Więc przestań panikować i żyj sobie normalnie. a Mąż Twój pierwsza klasa ![]() Ja dzisiaj pół nocy nie spałam bop mnie brzuch bolał i twardy był. Jestem ciekawa co to jeszcze mi sie tak nie zdarzyło. no ale cóż dzisiaj kończę 37 tygodni a jutro zaczynamy 38 więc tak naprawdę gotowa jestem na wszystko
|
|
|
|
#4348 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja wpadam z wiadomością, że dziś ranek powitał mnie śluzem podbarwionym krwią brunatną - czyli, że na mój rozumek szyjka się rozluźnia w sumie 3 tygodnie do terminu - chyba pora torbę zapakować
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemalowac to raczej nie z tym do tzeta bo on sie do niczego nie nadaje ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- kurde jak sie juz powaznie robi,po koleji zacznie sie rozpakowywanie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Czołem Dziewczyny z rana,
Mam dwa tematy do skonsultowania . A może nawet trzy albo i więcej bo to moja pierwsza ciąża i zachowuję się jak dziecko we mgle...Z racji tego, że siedzę teraz grzecznie w domu i nigdzie nie latam, bo szyjka mi się mocno skróciła, przekopuję fora i sklepy internetowe i kończę wyprawkę. No i utknęłam na tzw elektronice . Jakie macie zdanie nt sprzętów typu: 1. laktator- ręczny czy elektroniczny? Jeżeli elektroniczny to jaki? Są dość drogie, znalazłam sprzęt za ok. 260 PLN, ale nie wiem czy na niego postawić. 2. sterylizator- elektryczny czy mikrofalowy? 3. podgrzewacz? A może w ogóle 2 i 3 sobie darować? Znalazłam produkt dwa w jednym- nazywa się TUFI DUO. Podgrzewa i sterylizuje, z tym że do sterylizatora wejdą na raz max 3 butelki, albo 2 butle i mniejsze elementy np. smoczki... 4. monitor oddechu? 5. niania elektroniczna... Albo monitor z nianią, sama nie wiem. Druga sprawa- jestem w 32 tygodniu. Czy na tym etapie monitorujecie ruchy dziecka na bieżąco? Mój Mały ruszał się dotąd schematem- przed śniadaniem lekkie ruchy, jakby senne, po śniadaniu mocniejsze kopniaki i "przeciąganie się" później różnie- zwykle ożywienie w porze posiłków, duże ożywienie ok. 18 i 22. I dzisiaj sobie siedzę, po śniadaniu, a on cisza. Leciutkie ruchy tylko jak "pokłuję" palcem brzuszek. Zaczynam panikować bo tyle się nasłuchałam na szkole rodzenia o niedotlenieniu wskutek uciśnięcia pępowiny itd... Zwariuję zaraz Help I trzecia sprawa- co sądzicie o pieluchach wielorazowych?
w oczekiwaniu... Edytowane przez bronwyn Czas edycji: 2012-08-09 o 08:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

więc chyba założy 
no ale spokojnie sie donosicie!!!!!!!!! NO STRESS kochana 
Taka pierwsza, pierwsza? 

W miejsce wszystkich tych opłat w okresie macierzyńskiego, wolę te pieniądze przeznaczyć dla Antosia. A tak to jak mamy liczyć się z każdym wydanym groszem, aby wszystko opłacić, to chyba wolę sobie odpuścić.
Mieliśmy w samochodzie porządny fotelik i wózek. Nie odczułam jego braku. Teraz był w komplecie to fajnie, ale nie miałam musu kupowania wpinanego fotelika do wózka. Tym bardziej, że nie zaleca się byt długiego przebywania dziecka w foteliku bez powodu. A spacer takim powodem nie jest. Do tego są wózki.