|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
karola powiedz skąd na podstawie mierzenia mam wiedzieć, że jest owulacja, nigdzie tego nie piszą, wszędzie tylko o tmperaturach, liniach, o 6-ciu pomiarach, ale gdzie w tym wszystkim owulacja?
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, w tej metodzie nie będziesz wiedziała kiedy owulacja może wystąpić, na podstawie wykresu można wywnioskować kiedy nastąpiła. Poza tym na kazdy dzień płodny wychodzi około 20% szans na zapłodnienie, więc nawet jak trafisz w owulację, to plemniki muszą jeszcze pokonać dłuuuugą drogę.
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm...no właśnie o to mi chodziło, wychodzi na to, że temperatura za wiele mi się nie przyda, gdy tylko widzę pojawiający się śluz płodny zaczynamy z mężem działać
. Po skończonym cyklu np 28 dniowym odliczam 14 dni i zazwyczaj właśnie wtedy odczuwałam symptomy ewentualnej owulacji (bolący jajnik). Myślałam, że temperatura pozwoli na dokładne wcelowanie w owulkę. Chyba poprzestanę na śluzie, kupię co najwyżej wiesiołka, co by plemniki miały większe szanse na przeżycie no i te testy co zamówiłam owulacyjne.Eh... Dodam, że obserwację śluzu prowadzę już jakieś 8 lat, więc dlaczego do cho....ry nie mogę zajść :/ P.S. Dziękuję Wam za pomoc ![]() Chyba pójdę sobie po coś słodkiego na pocieszenie i kawkę sobie strzele.
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a mąż był badany?
Jakie badania w ogóle robiliście sobie? Jeśli jakiekolwiek robiliście. Poza tym może za bardzo się spinasz.
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga, nie robiliśmy jeszcze żadnych badań, postanowiłam, że jeśli w tym cyklu sie nie uda, to zapisuje się do gina i niech mnie przebada i pewnie męża też.
Z tym spinaniem to bardzo możliwe, mój luby sam mówi, że trzeba poczekać, że ja to wszystko chcę mieć już zaraz. Może jest w tym trochę prawdy, ale ja po prostu nie potrafię wyłączyć myślenia. Gdy czytam, że dziewczyny sobie odpuściły, że nie obserwowały śluzu (no ale jak, skoro widzisz bo przy korzystaniu z toalety), że nie myślały już tak o tym, to po prostu nie chcę mi się wierzyć, bo ja pewnie podświadomie wiecznie bym myslala, że właśnie zaczęłam dni płodne... Idę do Lidla po ciacho a niech tam
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widzisz przy korzystaniu z toalety. Ja tam nic nie widzę.
Ja nie będziesz chciała patrzeć to nie zobaczysz. I tyle
|
|
|
#1927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś dziś marudny... Nawet w czasie porannej zabawy się bardzo nie chichrał... Na brzusiu też leżeć nie chciał.
Długi dzień się zapowiada. Zaraz trzeba jedzonko szykować, bo głodomór zaczyna już mlaskać. ![]() Zostawiamy pozdrowienia i fluidki: |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga zawsze widzę śluz płodny, na papierze, bieliźnie no i odczucia (wybaczcie za szczegółowość)
. Monitoruje go od 8 lat, więc ciężko by mi było, go "ignorowac" ![]() Tacca, dzięki, póki nie dostanę @ będę miała nadzieję Tacca jaki z niego słodziak
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:51 |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może masz za mało sluzu?! Ja go nawet czuje bez korzystania z toalety a w toalecie to nawet jak bym chciała to nie da się nie czuć jak ciągnie się za papierem ![]() libra ja nigdy nie umialam wyłączyć myślenia, co miesiąc się spinalam. Uważam że powinniście się przebadać oboje, nie rozumiem tego podejścia lekarzy, czekać rok a później się badać, nonsens. Jak para chce mieć dziecko to lekarz powinien zlecić podstawowe badania dla obojga, jak są ok to wtedy można spokojnie próbować przez kilka miesięcy i jak dalej nic nie wychodzi to powtórka badań plus dodatkowe coraz szersze badania, tak to powinno wyglądać. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- irmusia chyba jeszcze nie złożyła Tobie gratulacji. Dużo zdrowka Wam życzę, buziaczki. Tacca Piotruś slodziutki Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2012-08-09 o 12:01 |
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nadiazloto1;3578614 6]No co Ty?! Jak nie widzisz
Może masz za mało sluzu?! Ja go nawet czuje bez korzystania z toalety a w toalecie to nawet jak bym chciała to nie da się nie czuć jak ciągnie się za papierem ![]() Mam tak samo ![]() libra ja nigdy nie umialam wyłączyć myślenia, co miesiąca się spinalam. Uważam że powinniście się przebadać oboje, nie rozumiem tego podejścia lekarzy, czekać rok a później się badać, nonsens. Jak para chce mieć dziecko to lekarz powinien zlecić podstawowe badania dla obojga, jak są ok to wtedy można spokojnie próbować przez kilka miesięcy i jak dalej nic nie wychodzi to powtórka badań plus dodatkowe coraz szersze badania, tak to powinno wyglądać. No właśnie bez sensu, dlatego nie mam zamiaru mówić lekarzowi ile się staramy, pragniemy mieć dziecko i potrzebujemy się zbadać. P.S. Przepraszam za bałagan w cytowaniu :P
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2012-08-09 o 12:02 |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam robić badania w trzecim cyklu a jak lekarze pytali jak długo próbujemy to sciemnialam
Miałam też swoje spostrzezenia które się potwierdzały. Czytałam, porównywałam i sama się diagnozowałam Zawsze ufalam przeczuciom i nigdy mnie nie zawiodly.Trzymam za Was kciuki. |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie muszę za każdym razem oglądać papieru z każdej strony
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko tak prosto wygląda...a tak nie jest!
Skoro znam swój cykl, wiem kiedy przypadają dni płodne, to podświadomie człowiek myśli o tym, że to jest ten czas i trzeba by próbować...już pal licho ten śluz na tym papierze
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś zodiakalną wagą?
|
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie pisałam o "czuciu" - sama też czuję go mniej lub bardziej. Ale już dawno przestałam na to zwracać uwagę.
Cytat:
![]() Ja też znałam swój cykl, też wiedziałam kiedy mam dni płodne a kiedy nie - tylko ta wiedza nic nie wnosiła a tylko przeszkadzała więc przestałam się na tym skupiać. Z czasem coraz mniej mi na tym wszystkim zależało i teraz już po prostu olewam wszelkie objawy - dzisiaj dostałam @ co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem mimo, że jak popatrzyłam do kalendarza to się okazało, że to był jej czas.
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jak Twoje odchudzanie? Nie jestem za bardzo w temacie a przypomniało mi się że odnosiłaś sukcesy
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga Ty jesteś już weteranką ale na pewno pamiętasz początki, ciężko jest się wyłączyć. Każdy sam musi to przejść.
|
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Oj początki były naprawdę ciężkie - to fakt. Tylko dla mnie początek stresów był dopiero po roku starań. Wcześniej nie przejmowałam się wcale tym, że w ciążę nie zachodzę bo wiedziałam, że normalna zdrowa kobieta zachodzi w ciągu pierwszego roku starań. Dopiero po roku zaczęłam się martwić i robić badania.
Libra może nie będę mówić dlaczego wyluzowałam, bo nie życzę Ci tego, żebyś doszła do mojego etapu. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Najdłużej ze wszystkich dziewczyn w tym wątku niestety - 61 cykl
|
|
|
#1944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak jeszcze słyszałam o wpadkach, albo pytania kiedy my,lub tez stwierdzenia, że wygodni jesteśmy...to mnie cos trafiało!![]() Śliczny synuś! ![]() normalnie nałogowiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem skorpionem
Wrednym i upartym ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ale upór doprowadził mnie do sukcesu rodzinnego
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, nie wiadomo, co i mnie w życiu spotka.
Mezaga ja widzę, że Ty artystyczna dusza jesteś ![]() Nadia no coś Ty...wredna? Moja mama jest można powiedzieć pół na pół waga i skorpion rodzona 23 października. W sumie to nie znam specjalnie skorpionów...mój kuzyn, ale ni wredyny ni uparty
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
yolanda popieram, badanie nasienia to kluczowa sprawa.
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
a ja tu wyskakuje z moimi cyklami
![]() ![]() to oczywiście sama siebie...
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę jestem wredna ale nikt nie jest ideałem
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Niach, niach, niach..
![]() ojoj, to rzeczywiście P.S. Dobra zmykam, dziś na obiedzie gościmy rodziców, czas ruszyć kakałko :P Acz będę Was czytać ![]() Miłego popołudnia
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2012-08-09 o 12:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

. Po skończonym cyklu np 28 dniowym odliczam 14 dni i zazwyczaj właśnie wtedy odczuwałam symptomy ewentualnej owulacji (bolący jajnik). Myślałam, że temperatura pozwoli na dokładne wcelowanie w owulkę. Chyba poprzestanę na śluzie, kupię co najwyżej wiesiołka, co by plemniki miały większe szanse na przeżycie no i te testy co zamówiłam owulacyjne.
- kilka dłubanek
a niech tam
) i mam nadzieję, że tym razem "pójdzie" szybciej. Wierzę, że tak jak poprzednio i tym razem znajdę tu zrozumienie i wsparcie
Poniżej mój ciążowy wykres

Długi dzień się zapowiada.
Może masz za mało sluzu?! Ja go nawet czuje bez korzystania z toalety a w toalecie to nawet jak bym chciała to nie da się nie czuć jak ciągnie się za papierem 

to oczywiście sama siebie...