|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Najpierw staraliśmy się przez ponad pół roku, nie udało się - diagnoza PCO. Pierwsze leczenie i nieudane próby. Później kolejne leczenie - bez rezultatów. Dopiero po trzecich lekarstwach (i kolejnym lekarzu) udało się Dobrze, że TZ nie zapytał "jak to się mogło stać" bo musiałabyś zacząć tłumaczenie od pszczółek
|
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie zaczelam, bo boje sie ze nie dotrwam
![]() Ale uparcie biore magnez ![]() Cytat:
Ale z pierwszym mialam termin na 16, urodzilam 11, a ze tydzien sie meczylam, to od ok. 4 mialam rozne skurcze, bole, zaczely mi podciekac wody... Dlatego tez teraz panikuje, ze bedzie podobnie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Ja pol dnia myslalam "jak to powiedziec TZ" ![]() Nie chcialam przez telefon, a nie moglam usiedziec na tylku, wiec i tak i tak zadzwonilam i powiedzialam, ze bede mu musiala cos waznego powiedziec.
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Martwię się o Selay
Ostatni raz pisała u nas 20 lipca i od tego czasu cisza...
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż jak pomyślę, że miałabym jeszcze trochę się starać to i przyjemność z tego średnia.Kuzyn mojej przyjaciółki starał się z żoną o dziecko coś ok. 5 lat. I jak już mieli złożone papiery do adopcji okazało się, że są w ciąży Ale u nich lekarz mówił, że podłoże psychiczne, bo i u niego i u niej wszystko było ok.
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba odpuscic, rozluznic sie, zapomniec o staraniach - wtedy ta ciaza przychodzi latwiej Pare razy juz to na wizazu widzialam.Ludzka psychika zadziwia
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bardzo się chce że jakaś blokada powstaje, dziwne ![]() my też jak się staraliśmy to nic. po kilku miesiącach wolnych od starań samo przyszło
|
|
#4567 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęła o czymś innym myśleć i bum czyli szczęście w nieszczęściu
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nuda dziś niech no nas któraś zaskoczy
|
|
#4572 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam
moje dziecię dziś mnie zadziwia, śpi i śpi od wczorajszego wieczora tzn ma przerwy na karmienie i znowu zasypia, a mnie dopadł katar alergiczny i mam już dość kichaniaAsiu wiem co czujesz - do 5 tygodnia bolały mnie sutki przy każdym karmieniu i przy każdym karmieniu myślałam że nie dam rady dłużej i bardzo źle się z tym czułam, na szczęście ból miną ale w Twojej sytuacji to nie przejdzie i lepiej dla Twojego maluszka jeśli dostanie mleczko które dobrze toleruje i nie jest to Twoja wina! nie daj sobie tego wmówić! Patryś szybko o piersi zapomni i się przyzwyczai do flachy, Nutramigen jest ohydny w smaku i wcale się nie dziwie że szuka mleczka które bardziej mu smakowało. Miliony mądrych dzieci wychowało się na butki i miliony jeszcze się wychowają, to nic złego przecież trzymam za Was kciuki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na początku nie odbijałam teraz nie odbijam tylko w nocy bo i tak przez sen jakoś nie umie mu się odbić albo pije mniej łapczywie Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-09 o 12:09 |
|||
|
|
|
#4573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ramach walki z nudą zgłaszam się na ochotnika |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jwstesmy po wizycie, pediatra dosc szybko zbadala malego, mowila ze zdrowy. Jas od wyjscia ze szpitala przybral 370g, nie wiem czy to ok? Pediatra mowila ze ok choc nie imponujaco? Za mieciac ma miec szczepienie czyli w po 6 tygodniu, co myslicie o tych szczepionkach 5w1 wiem ze temat sie przwijal jednak nie doczytalam;( |
|
|
|
#4575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Po spokojnej nocy (2 karmienia bez marudzenia Tzn powód jest: nie pozwalam Małemu spać przy piersi A postanowił bez tego nie zasnąć...Mam dziś wizytę u ginki, to się wyrwę z domu na kilka godzin ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli pediatramowila ze ok to na pewno jest dobrze ![]() Ja bede szczepila 5w1, podobno sa lepiej oczyszczone i lepsze od tych 6w1 (ich nie polecaja).
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kobity,
Mam straszny zapierdziel Do tego pokiełbasiło się wiele spraw, odezwę się, jak się wszystko unormuje. A tymczasem muszę zniknąć na chwilę.
|
|
|
|
#4578 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za czapeczkę oraz Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy i nowego tygodnia Gratulacje, za wszystkie dobre wieści z dzieciątkowych wizyt u lekarzy i ich postępów ![]() Dziękuję za kciuki, ale okazało się, że to tylko fałszywy alarm - położyłam się spać i wszystko ucichło... Do mamuś, które już urodziły - ile takich fałszywych alarmów zanotowałyście, zanim nastąpiła faktyczna akcja i w jakim mniej więcej przedziale czasowym? Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Czekamy tu na Ciebie Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-08-09 o 12:28 |
||||
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymajsie, powodzenia, zeby sie wszystko ulozylo |
|
|
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mamusie, nie doszukujcie się jakiś złych rzeczy u swoich maluchów ![]() Cytat:
by się wszystko ułożyło
|
|
#4581 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Aż tu nagle we wrześniu poszłam do pracy i proszę. . . ciąża . I nawet nie wiem kiedy my mieliśmy czas na te sprawy.Ja pracowałam w systemie IV brygadowym, i jeszcze dojazd samochodem zajmował mi 30 minut, więć jak zmiane zaczynałam o 6 to wstawałam o 4:15,żeby o 5 wyjechać,bo o 5:40 trzeba było być gotowym przy maszynie
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Bunt 2-latka mnie wykancza.
Placz non stop, wymuszanie... Nie daje rady, autentycznie mnie to wykancza. To nie jest cos na ciaze. Dziecko mi wyje, bo cos mu nie pasuje, mnie lapie taki atak bolu brzucha, nie moge ustac na nogach, bo zginam sie w pol. Nie moge go podniesc, bo zwyczajnie nie dam rady. Mowic tez nie, bo za bardzo boli. Klade sie, Michal w jeszcze wiekszy ryk, no bo jak to tak, on wyje, a mama sie kladzie... Myslalam ze zwariuje z tego bolu, a co chcialam sie podniesc albo odezwac, to bolalo jeszcze bardziej. Wymiekam. Chce juz byc po ciazy, w pelni sil, bo teraz bez TZ ani rusz. Najchetniej bym przespala caly dzien... Ech. Plakac mi sie chce
|
#4583 | ||
|
Zakorzenienie
|
byłam na miescie zalatwic spraw kilka mama została z małą. Ale dzwonila do mni ze mala szuka cyca i w ogole ze jest niespokpojna kweka itp. (karmiłam przed wyjsciema bylam doslownioe pol godzinki) przyszłam do domu polozyla Ją do lozeczka ja troszke do Niej pogadałam wycalowalam i zasneła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zjadłam pyszne bułki
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Coś mi net szwankuje, a malutka ma drugi dzień marudy, więc odpowiadać będę na pojedyncze wiadomości, żeby mi nie zniknęły, jak część wczoraj. Cytat:
, a ani po wieczornym, ani po porannym jedzeniu (Bebilon) nie ulała. Pręży się, ale to raczej wynika z czegoś innego. Czkawkę ma często. Powinna minąć po 3 miesiącu, a na razie położna poleciła przystawienie do piersi, albo podanie wody (w temp. pokojowej, lub cieplejszej). Jedną z przyczyn czkawki może być wyziębienie, więc radzę, żeby ta woda miała ok. 40 tak, jak mleko. Córka niechętnie pije chłodniejszą, a kiedyś wyraźnie rozbolał ją brzuszek, więc nawet przy dopajaniu tego pilnuję. Osobiście obawiam się, że przez czkawkę zachłyśnie się nawet wodą z butli, więc w miarę możliwości przystawiam ją na chwilę do piersi i to pomaga. Czylko czasem zasysa na długo nawet, jak jest najedzona.
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo nam się udało zajść w pierwszym cyklu starań ![]() Sama nie wierzyłam w to, że tak szybko nam się udało. Test z apteki zrobiłam 3 dni po dniu spodziewanego okresu...ale nawet nie poczekałam, żeby pokazało jedną lub dwie kreski i wywaliłam do śmieci bo stwierdziłam, że to mało prawdopodobne żeby tak szybko nam się udało i na pewno miesiączka się☠spóźnia
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nie bardzo wierzę w tak częstą nietolerancję laktozy z mleka mamy. Może Patrykowi nie szkodzi Twoje mleko, tylko Twoja dieta? U mnie jogurty raczej nie szkodzą, a mleko 3,2 % i śmietana chyba tak. A mi się chce kawy i nie wiem, z czym ją pić. Z jakąś chemiczną Cremoną? ![]() Jeśli to jednak faktycznie reakcja na laktozę, to odstawiając maluszka staraj się go często przytulać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-09 o 13:16 |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A szefów mam super (sami mężczyźni).Kicia, to dajesz... ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
za szybkie unormowanie się sytuacji Cytat:
![]() Oby następny raz nie był fałszywym alarmem ![]() Popieram w 100%. |
||||
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaPW wyczytałam gdzieś na necie że aby sprawdzić czy to wody płodowe należy się na chwilę położyć - wtedy główka tak nie "korkuje" ujścia, jeśli wtedy robi się mokro to wody.
W aptece można kupić testy - 3 szt. w opakowaniu (ok 50zł) albo jechać na ip.
|
#4590 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jak najszybsze wyjście!Cytat:
Przecież nie możesz karmić, to nie Twoja wina Robisz to właśnie dla jego dobra. Cytat:
za szybki poródCytat:
za rocznice i tyg My też dzisiaj kończymy 39tc więc wkraczamy w 40 powoli ![]() Cytat:
niech się coś ruszy ![]() za tc i za wizytęCytat:
![]() mi się dzisiaj pierwszy raz w ciąży śniło cokolwiek z nią związane - mianowicie śniła mi się moja córa Była taka malutka i łysa Obudziłam się z nadzieją, że może coś ruszyło a ja to przesypiam właśnie ale brzuch mnie tylko mulił jak na @ i nic więcej. Ani regularności ani jakiś mocniejszych skurczy
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Najpierw staraliśmy się przez ponad pół roku, nie udało się - diagnoza PCO. Pierwsze leczenie i nieudane próby. Później kolejne leczenie - bez rezultatów. Dopiero po trzecich lekarstwach (i kolejnym lekarzu) udało się

za dotrwanie do 17 

Ostatni raz pisała u nas 20 lipca i od tego czasu cisza...

niech no nas któraś zaskoczy 

Tzn powód jest: nie pozwalam Małemu spać przy piersi

Przecież nie możesz karmić, to nie Twoja wina
ale brzuch mnie tylko mulił jak na @ i nic więcej. Ani regularności ani jakiś mocniejszych skurczy