Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 11:21   #4561
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
6 miesiecy to i tak dosc szybko
Dla nas to byl szok na poczatku. Pare testow, lekarz, dla pewnosci test z krwi i caly czas nam sie wydawalo, ze to nie moze byc ciaza, no niemozliwe przeciez
Nie wiem tylko co pozniej, trzeba bedzie myslec o jakims porzadnym zabezpieczeniu, bo w tym tempie szybko bede miala trojeczke
6 miesięcy od odstawienia lekarstw Najpierw staraliśmy się przez ponad pół roku, nie udało się - diagnoza PCO. Pierwsze leczenie i nieudane próby. Później kolejne leczenie - bez rezultatów. Dopiero po trzecich lekarstwach (i kolejnym lekarzu) udało się

Dobrze, że TZ nie zapytał "jak to się mogło stać" bo musiałabyś zacząć tłumaczenie od pszczółek

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:25   #4562
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No to zaczęłaś już odliczać? Wszak to tydzień...
za dotrwanie do 17
Nie zaczelam, bo boje sie ze nie dotrwam
Ale uparcie biore magnez
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ten 17 to z jednej strony późno, a z drugiej...biorąc pod uwagę, że jeszcze 2 tyg. po terminie mogłabyś przenosić, to wcale nie
Zaciskaj nóżki
Jasne, patrze sie tez pod tym wzgledem
Ale z pierwszym mialam termin na 16, urodzilam 11, a ze tydzien sie meczylam, to od ok. 4 mialam rozne skurcze, bole, zaczely mi podciekac wody...
Dlatego tez teraz panikuje, ze bedzie podobnie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
6 miesięcy od odstawienia lekarstw Najpierw staraliśmy się przez ponad pół roku, nie udało się - diagnoza PCO. Pierwsze leczenie i nieudane próby. Później kolejne leczenie - bez rezultatów. Dopiero po trzecich lekarstwach (i kolejnym lekarzu) udało się

Dobrze, że TZ nie zapytał "jak to się mogło stać" bo musiałabyś zacząć tłumaczenie od pszczółek
Chyba ze tak wiec u Was to byla bardzo wyczekana ciaza...
Ja pol dnia myslalam "jak to powiedziec TZ"
Nie chcialam przez telefon, a nie moglam usiedziec na tylku, wiec i tak i tak zadzwonilam i powiedzialam, ze bede mu musiala cos waznego powiedziec.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:30   #4563
hanjah
Zakorzenienie

Martwię się o Selay Ostatni raz pisała u nas 20 lipca i od tego czasu cisza...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:30   #4564
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba ze tak wiec u Was to byla bardzo wyczekana ciaza...
Ja pol dnia myslalam "jak to powiedziec TZ"
Nie chcialam przez telefon, a nie moglam usiedziec na tylku, wiec i tak i tak zadzwonilam i powiedzialam, ze bede mu musiala cos waznego powiedziec.
Jak to mawia mój mąż - ciąża wyczekana a i próby należały do przyjemnych Chociaż jak pomyślę, że miałabym jeszcze trochę się starać to i przyjemność z tego średnia.
Kuzyn mojej przyjaciółki starał się z żoną o dziecko coś ok. 5 lat. I jak już mieli złożone papiery do adopcji okazało się, że są w ciąży Ale u nich lekarz mówił, że podłoże psychiczne, bo i u niego i u niej wszystko było ok.

Stary 2012-08-09, 11:32   #4565
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to mawia mój mąż - ciąża wyczekana a i próby należały do przyjemnych Chociaż jak pomyślę, że miałabym jeszcze trochę się starać to i przyjemność z tego średnia.
Kuzyn mojej przyjaciółki starał się z żoną o dziecko coś ok. 5 lat. I jak już mieli złożone papiery do adopcji okazało się, że są w ciąży Ale u nich lekarz mówił, że podłoże psychiczne, bo i u niego i u niej wszystko było ok.
Podobno tak sie czesto zdarza
Trzeba odpuscic, rozluznic sie, zapomniec o staraniach - wtedy ta ciaza przychodzi latwiej Pare razy juz to na wizazu widzialam.
Ludzka psychika zadziwia

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-09, 11:35   #4566
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba odpuscic, rozluznic sie, zapomniec o staraniach - wtedy ta ciaza przychodzi latwiej Pare razy juz to na wizazu widzialam.
Ludzka psychika zadziwia

tak bardzo się chce że jakaś blokada powstaje, dziwne
my też jak się staraliśmy to nic.
po kilku miesiącach wolnych od starań samo przyszło

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:37   #4567
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Martwię się o Selay Ostatni raz pisała u nas 20 lipca i od tego czasu cisza...
Myślałam o niej ostatnio Myślę, że urodziła i nie ma czasu na wizaż...

Cytat:
Ludzka psychika zadziwia
U nas ponad 3 lata starań... jak zaczęłam interesować się zmianą pracy i odsunęłam myśl o dzidzi na dalszy plan - udało się.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:41   #4568
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Z tego wynika, że usilne starania o dzidziusia to dobra antykoncepcja

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
U nas ponad 3 lata starań... jak zaczęłam interesować się zmianą pracy i odsunęłam myśl o dzidzi na dalszy plan - udało się.
U mnie podobnie. Zmieniłam pracę i miałam mniej czasu na zastanawianie się co by było gdyby... Musiałam się skupić na innych sprawach no i w końcu odpuściłam bo pracę zmieniłam w grudniu 2010 i miałam umowę do czerwca 2012 - mało komfortowo zajść w ciążę i myśleć, że trzeba będzie szukać kolejnej pracy. No ale w grudniu 2011 okazało się, że jest dzidzia I wszystko się ułożyło (nawet w maju 2012 mimo L4 od marca 2012 dostałam umowę na czas nieokreślony). jak widać czasem wszystko się układa tak jak powinno

Stary 2012-08-09, 11:55   #4569
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie podobnie. Zmieniłam pracę i miałam mniej czasu na zastanawianie się co by było gdyby... Musiałam się skupić na innych sprawach no i w końcu odpuściłam bo pracę zmieniłam w grudniu 2010 i miałam umowę do czerwca 2012 - mało komfortowo zajść w ciążę i myśleć, że trzeba będzie szukać kolejnej pracy. No ale w grudniu 2011 okazało się, że jest dzidzia I wszystko się ułożyło (nawet w maju 2012 mimo L4 od marca 2012 dostałam umowę na czas nieokreślony). jak widać czasem wszystko się układa tak jak powinno
mówili w tv o małżeństwie które starało się naście lat (w pl), nadeszły ulewy i dom im powódź zalała. Za jakiś czas okazało się że ona jest w ciąży zaczęła o czymś innym myśleć i bum czyli szczęście w nieszczęściu

Stary 2012-08-09, 11:59   #4570
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
mówili w tv o małżeństwie które starało się naście lat (w pl), nadeszły ulewy i dom im powódź zalała. Za jakiś czas okazało się że ona jest w ciąży zaczęła o czymś innym myśleć i bum czyli szczęście w nieszczęściu
chyba to widziałam. tacy po 40stce i mieli chyba już adoptowane córki

Stary 2012-08-09, 12:03   #4571
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
chyba to widziałam. tacy po 40stce i mieli chyba już adoptowane córki
byc może

ale nuda dziś niech no nas któraś zaskoczy

Stary 2012-08-09, 12:07   #4572
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam moje dziecię dziś mnie zadziwia, śpi i śpi od wczorajszego wieczora tzn ma przerwy na karmienie i znowu zasypia, a mnie dopadł katar alergiczny i mam już dość kichania

Asiu wiem co czujesz - do 5 tygodnia bolały mnie sutki przy każdym karmieniu i przy każdym karmieniu myślałam że nie dam rady dłużej i bardzo źle się z tym czułam, na szczęście ból miną ale w Twojej sytuacji to nie przejdzie i lepiej dla Twojego maluszka jeśli dostanie mleczko które dobrze toleruje i nie jest to Twoja wina! nie daj sobie tego wmówić! Patryś szybko o piersi zapomni i się przyzwyczai do flachy, Nutramigen jest ohydny w smaku i wcale się nie dziwie że szuka mleczka które bardziej mu smakowało. Miliony mądrych dzieci wychowało się na butki i miliony jeszcze się wychowają, to nic złego przecież trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie-Ciotunie

na gorąco ze szpitala wklejam fotkę Naszej cudownej, urodzonej po wielkich męczarniach Córeczki CaLileczki-51 cm 3700 g

mam komputer, Lilunię już powoli ogarniam, to jutro odezwę się więcej....

Buziaki
oto Ona:
piękna
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny z dzidziusiami, wasze dzieci przechodziły skok 5 tygodnia? Moja od wczoraj strasznie marudna, ma serie 2 godzinne płakania, tylko noszenie i śpiewanie ją uspokaja... Myślałam że to od zatwardzenia bo dzisiaj miała, ale poszło już 5 kup a ona dalej marudzi... Kolki wykluczam bo brzuszek ma miękki...
mój tak
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego dzieciaczka
"Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987"
GRATULUJE!!
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Mamusie czy odbijacie dzieciatka po kazdym karmieniu piersia??bo moj od razu zasypia i ma mnie w nosie o odbijaniu nie mowiac ???
na początku nie odbijałam teraz nie odbijam tylko w nocy bo i tak przez sen jakoś nie umie mu się odbić albo pije mniej łapczywie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-08-09 o 12:09
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:10   #4573
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:

brawa dla pracodawcy! U nas w firmie jak kobitka dobrz wywiązywała się z obowiązków to też przedłużaliśmy na nieokreślony. A jak było z nią gorzej to zgodnie z KP do dnia porodu.

Cytat:
byc może

ale nuda dziś niech no nas któraś zaskoczy
w ramach walki z nudą zgłaszam się na ochotnika

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:13   #4574
phdwao
Zakorzenienie

Hej!

Jwstesmy po wizycie, pediatra dosc szybko zbadala malego, mowila ze zdrowy. Jas od wyjscia ze szpitala przybral 370g, nie wiem czy to ok? Pediatra mowila ze ok choc nie imponujaco?

Za mieciac ma miec szczepienie czyli w po 6 tygodniu, co myslicie o tych szczepionkach 5w1 wiem ze temat sie przwijal jednak nie doczytalam;(
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:17   #4575
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie

Po spokojnej nocy (2 karmienia bez marudzenia) mamy teraz czas stękania i popłakiwania bez powodu Tzn powód jest: nie pozwalam Małemu spać przy piersi A postanowił bez tego nie zasnąć...
Mam dziś wizytę u ginki, to się wyrwę z domu na kilka godzin

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja wiem, że większość z was nie ma tego problemu (bo dzieci - mniej lub więcej - śpią też w dzień), ale CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU?
Przez większość dnia jestem sama - mąż wraca najczęściej około 17, czasem później. A czasem - jak teraz - wyjedzie na kilka dni służbowo i to ja jestem z dzieckiem 24 godziny na dobę. W 9 przypadkach na 10 - bez jakiejkolwiek pomocy.
Mała, jak wiecie, w ogóle w dzień nie sypia. A kiedy nie śpi, to wyje. No chyba, że akurat je albo trzymam ją w ramionach. I nie - ja jej tego nie "uczyłam" - ona już po nas przyszła zaprogramowana na takie zachowanie i "nauczona" milczenia wyłącznie przy fizycznym kontakcie
Nie kołyszę jej, nie noszę, nie usypiam w inny sposób, bo bym już miała kompletnie przechlapane - ale bez tego jednego - bez fizycznej bliskości (bo ją jednak biorę i przytulam/kładę sobie na kolanach) - Zosia sobie kompletnie nie radzi i koniec. I odkładana drze się na pół ulicy.
I co ja mam robić? przecież ja też się muszę wysikać, umyć, czasem coś zjeść. Ok, sikanie trwa moment, szybki prysznic też, ale jedzenie? Przecież nie mogę zjadać pierwszego posiłku o 18!!!

(zawsze myślałam, że przy dziecku nie będę miała czasu na net i książki. A tu niespodzianka! na to akurat mam najwięcej, bo i tak większość czasu siedzę)
Nie wiem, co Ci doradzić... Ja czasem pozwalam Leonowi płakać po prostu, bo przecież też mam jakieś potrzeby (toaleta, prysznic, nieustające pragnienie, jedzenie). Zazwyczaj przestaje płakać po kilku minutach.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny czym myjecie butelki po mleku? jakim płynem do naczycn czy czyms specjalnym, bo mi zostaja tłuste osady na ściankach butelek
myję zwykłym płynem do naczyń. Butelki, w których podaję pokarm wyparzam za każdym razem, a tych od laktatora nie.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Moja Mała przed chwilą zapłakała przez jakieś 2-3 sekundy w sklepie. Jedna klientka od razu założyła, że to kolki Za to pani otworzyła drugą kasę i zaprosiła mnie jako pierwsza w kolejce. Głupio mi było, choć miło z jej strony. Głupio tym bardziej, że Martynka od razu się uspokoiła i zasnęła - chyba nie chciało jej się czekać
spryciara mała

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wiecie kiedy mniej więcej maluszki zaczynają przesypiać noce??
to chyba indywidualna kwestia...

Cytat:
No to my już po USG, wszystko w jak najlepszym porządku Jedyne co to widać, że mózg jest młodszy niż by na to wskazywał wiek dziecka (no ale Luśka miała cechy wcześniactwa, więc jest to całkowicie normalne)

no i muszę pochwalić się nowoodkrytą umiejętnością Luśki, leżąc na brzuszku unosi i trzyma głowę tak, że patrzy na wprost i obserwuje poruszającą się zabawkę
No i doszły nam nowe dźwięki do repertuaru
świetne wieści!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:17   #4576
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Jwstesmy po wizycie, pediatra dosc szybko zbadala malego, mowila ze zdrowy. Jas od wyjscia ze szpitala przybral 370g, nie wiem czy to ok? Pediatra mowila ze ok choc nie imponujaco?

Za mieciac ma miec szczepienie czyli w po 6 tygodniu, co myslicie o tych szczepionkach 5w1 wiem ze temat sie przwijal jednak nie doczytalam;(
Super Jesli pediatramowila ze ok to na pewno jest dobrze

Ja bede szczepila 5w1, podobno sa lepiej oczyszczone i lepsze od tych 6w1 (ich nie polecaja).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-09, 12:24   #4577
pumas
Zakorzenienie

Cześc kobity,
Mam straszny zapierdziel Do tego pokiełbasiło się wiele spraw, odezwę się, jak się wszystko unormuje. A tymczasem muszę zniknąć na chwilę.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:29   #4578
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Nitka

Info od Pauli: Hej. Nie wiem kiedy będę mogła wyjść do domu, bo okazało się, że mały ma infekcje Dostaje antybiotyk w kroplówce, jutro powtórka badań i zrobią mu jeszcze prześwietlenie płuc. Dostał 9 punktów bo ma suchą skórę przez to, że tyle po terminie się urodził

Lecę spać, bo rano na badania idę. Dobranoc
Oby szybko uporali się z infekcją
Cytat:
No i
Zostaję w szpitalu do porodu 3 dni po terminie dają pierwsze zastrzyki (przez 3 dni), a później pierwszą kroplówkę. Ja mam termin z om na 11.08 czyli w okolicach 14 dostanę pierwsze zastrzyki. Ordynator powiedział, że do porodu zostaję (też z powodu tych zakichanych leukocytów). No w mordę jeża...
Teraz to już nie ma żartów - będą lecieć zdrowaśki w intencji porodu

Tak w ogóle to dzień dobry
za dzisiejsze wizyty i może porody
za kolejne tygodnie
Szybko zleci
Cytat:
Witam w słoneczny poranek z nadzieją, że dzień nie będzie upalny
Noc nawet spoko, nogi już jak banie ale co tam...
Wczoraj tak spodobały mi się czapeczki z allegro, że zaczęłam dziergać sama i już prawie finiszuję

Zaczynamy dziś 40 tydzień i obchodzimy 4 rocznicę ślubu
Maciek wychodź!!!
za czapeczkę oraz Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy i nowego tygodnia

Gratulacje, za wszystkie dobre wieści z dzieciątkowych wizyt u lekarzy i ich postępów

Dziękuję za kciuki, ale okazało się, że to tylko fałszywy alarm - położyłam się spać i wszystko ucichło... Do mamuś, które już urodziły - ile takich fałszywych alarmów zanotowałyście, zanim nastąpiła faktyczna akcja i w jakim mniej więcej przedziale czasowym?
Miłego dnia

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześc kobity,
Mam straszny zapierdziel Do tego pokiełbasiło się wiele spraw, odezwę się, jak się wszystko unormuje. A tymczasem muszę zniknąć na chwilę.
Oby wszystko szybko wróciło do normy
Czekamy tu na Ciebie

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-08-09 o 12:28
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:29   #4579
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Super Jesli pediatramowila ze ok to na pewno jest dobrze

Ja bede szczepila 5w1, podobno sa lepiej oczyszczone i lepsze od tych 6w1 (ich nie polecaja).
Noo tak mi mowila pediatra wlasnie, chyba sie na nie zdecyduje
Cytat:
Cześc kobity,
To trzymajsie, powodzenia, zeby sie wszystko ulozylo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:31   #4580
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla pracodawcy! U nas w firmie jak kobitka dobrz wywiązywała się z obowiązków to też przedłużaliśmy na nieokreślony. A jak było z nią gorzej to zgodnie z KP do dnia porodu.

dajesz kochana

Cytat:
Hej!

skoro lekarz mówi że ok to tak jest.

Mamusie, nie doszukujcie się jakiś złych rzeczy u swoich maluchów

Cytat:
Cześc kobity,
by się wszystko ułożyło

Stary 2012-08-09, 12:40   #4581
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy po raz kolejny śniłam o porodzie...no i nie wiem jak to się stało ale jak się akcja rozkręciła, to moje dziecko najpierw wpadło mi do prawego pośladka Tż macał czy to na pewno dzidziuś, jak wymacał główkę to pozwolił mi dalej przeć...a co się dalej działo to nie wiem bo się obudziłam Ciekawe czym w końcu bym urodziła...może łokciem
Ale sen

Cytat:
Doskonale wiem przez co przechodzisz. Ja jeszcze przez iles miesiecy po porodzie musialam odpowiadac na pytania o karmieniu piersia. Zwlaszcza przy lekarzach robilo mi sie przykro.
- Karmi pani piersia?
- Nie.
- Ale jak to? Dlaczego?
...
Współczuje . Mnie też to czeka. . .

Cytat:
A może jak będą pytac dlaczego nie karmisz piersią to powiedz, że nie masz ochoty o tym rozmawiać i zmień temat? Trochę to brutalne, ale jeśli nie docierają logiczne argumenty to trzeba brutalnie...
Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić
I pamiętaj - TO NIE JEST TWOJA WINA I NIE DAJ SOBIE JEJ WMÓWIĆ!!! Dzieci czasem mają alergie i nic nie poradzisz
Wiesz, ja kurcze nie mam w sobie tylko odwagi by tak powiedzieć

Cytat:

Bo tak zawsze jest. U nas też tak było. Staraliśmy się od czerwca,ja co miesiąc świrowałam z testami ciążowymi . Aż tu nagle we wrześniu poszłam do pracy i proszę. . . ciąża . I nawet nie wiem kiedy my mieliśmy czas na te sprawy.Ja pracowałam w systemie IV brygadowym, i jeszcze dojazd samochodem zajmował mi 30 minut, więć jak zmiane zaczynałam o 6 to wstawałam o 4:15,żeby o 5 wyjechać,bo o 5:40 trzeba było być gotowym przy maszynie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:48   #4582
Paula SHIN
Zakorzenienie

Bunt 2-latka mnie wykancza.
Placz non stop, wymuszanie...
Nie daje rady, autentycznie mnie to wykancza. To nie jest cos na ciaze.
Dziecko mi wyje, bo cos mu nie pasuje, mnie lapie taki atak bolu brzucha, nie moge ustac na nogach, bo zginam sie w pol. Nie moge go podniesc, bo zwyczajnie nie dam rady. Mowic tez nie, bo za bardzo boli. Klade sie, Michal w jeszcze wiekszy ryk, no bo jak to tak, on wyje, a mama sie kladzie... Myslalam ze zwariuje z tego bolu, a co chcialam sie podniesc albo odezwac, to bolalo jeszcze bardziej. Wymiekam.
Chce juz byc po ciazy, w pelni sil, bo teraz bez TZ ani rusz. Najchetniej bym przespala caly dzien... Ech. Plakac mi sie chce

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-09, 12:54   #4583
prince_polo
Zakorzenienie

byłam na miescie zalatwic spraw kilka mama została z małą. Ale dzwonila do mni ze mala szuka cyca i w ogole ze jest niespokpojna kweka itp. (karmiłam przed wyjsciema bylam doslownioe pol godzinki) przyszłam do domu polozyla Ją do lozeczka ja troszke do Niej pogadałam wycalowalam i zasneła

Cytat:
Hej!

to dobry przyrost. moja w pierwsze dni nieprzybierała wcale przed tego grakowca
Cytat:
Cześc kobity,
3maM KCIUKI BY wszytsko sie poukladało

zjadłam pyszne bułki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:55   #4584
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.
Coś mi net szwankuje, a malutka ma drugi dzień marudy, więc odpowiadać będę na pojedyncze wiadomości, żeby mi nie zniknęły, jak część wczoraj.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Czy waszym pociechom tez sie ulewa? Bo moja jest tak lapczywa ze po jedzeniu strasznie jej sie ulewa. A ja boje sie ze sie zadlawi i mimo ze ona spi to ja czuwam przy niej zeby jej sie nic nie stalo. Jak radzicie sobie z ulewaniem? Moja ma rowniez czesto czkawke. A jak wasze maluszki?
Tak, ulewa się, ale nie zawsze i niestety nie od razu po jedzeniu. Też często czuwam , a ani po wieczornym, ani po porannym jedzeniu (Bebilon) nie ulała. Pręży się, ale to raczej wynika z czegoś innego. Czkawkę ma często. Powinna minąć po 3 miesiącu, a na razie położna poleciła przystawienie do piersi, albo podanie wody (w temp. pokojowej, lub cieplejszej). Jedną z przyczyn czkawki może być wyziębienie, więc radzę, żeby ta woda miała ok. 40 tak, jak mleko. Córka niechętnie pije chłodniejszą, a kiedyś wyraźnie rozbolał ją brzuszek, więc nawet przy dopajaniu tego pilnuję. Osobiście obawiam się, że przez czkawkę zachłyśnie się nawet wodą z butli, więc w miarę możliwości przystawiam ją na chwilę do piersi i to pomaga. Czylko czasem zasysa na długo nawet, jak jest najedzona.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:08   #4585
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Bo tak zawsze jest. U nas też tak było. Staraliśmy się od czerwca,ja co miesiąc świrowałam z testami ciążowymi . Aż tu nagle we wrześniu poszłam do pracy i proszę. . . ciąża . I nawet nie wiem kiedy my mieliśmy czas na te sprawy.Ja pracowałam w systemie IV brygadowym, i jeszcze dojazd samochodem zajmował mi 30 minut, więć jak zmiane zaczynałam o 6 to wstawałam o 4:15,żeby o 5 wyjechać,bo o 5:40 trzeba było być gotowym przy maszynie
No to muszę powiedzieć Tż, że jacyś dziwni jesteśmy...albo nasz Bąbelek taki grzeczny Bo nam się udało zajść w pierwszym cyklu starań Wcześniej się zabezpieczaliśmy, bo był nieodpowiedni czas na dziecko. Jak już chcieliśmy to udało się w 18 dniu cyklu...co było dziwne bo zawsze miałam cykle 28-dniowe. No ale widocznie tak miało być
Sama nie wierzyłam w to, że tak szybko nam się udało. Test z apteki zrobiłam 3 dni po dniu spodziewanego okresu...ale nawet nie poczekałam, żeby pokazało jedną lub dwie kreski i wywaliłam do śmieci bo stwierdziłam, że to mało prawdopodobne żeby tak szybko nam się udało i na pewno miesiączka się☠spóźnia

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:15   #4586
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam tracić pokarm,więc zaczęliśmy małego dokarmiać. Po Bebilonie wymiotował. Więc wczoraj byliśmy u lekarza i dostał mleko na recepte-Nutramigen. I mam zakaz karmienia piersią,bo Patryś ma prawdopodobnie nietolerancję laktozy( Delicol był dla nas dobry,ale po jakimś czasie jakby przestał działać),robił zielone ,śmierdzące kupy ze śluzem do tego te bóle brzuszka i reszta innych rzeczy. Jednak najgorsze jest to ,że we wtorek wzięliśmy go z mężem do naszego łóżka,bo strasznie płakał po tych wymiotach i całą noc wisiał mi na piersi. Efekt - mleko wróciło(a wcześniejsze moje próby nic nie dały , robiłam sobie ciepłe okłady, dostawiałam jak najczęściej do piersi i nic ) . I najgorsze jest to,że wszystko wylewam Nie wiedziałam,że to będzie dla mnie tak stresujące . . . . Mam do siebie pretensje,że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka . Jak karmie go teraz z butli to mleko z piersi dosłownie mi się leje . Patryś płacze przez większość dnia. Cały czas szuka piersi . Pediatra powiedziała,że najlepiej by karmił go butlą przez jakiś czas ktoś inny,bo On wyczuwa mleko. I faktycznie. Jak karmi go mąż to jest troche lepiej. Ale wczoraj wieczorem zaczęłam wymiękać. On tak strasznie płakał, szukał już nawet u męża piersi, dawaliśmy mu smoczek -rzuca się na niego,ale jak poczuje,że to nie pierś to wypluwa i znowu mamy płacz. Uspokaja się tylko na rękach ,więc chciałam mu podać pierś,ale mąż mi powiedział ze to przecież nic nie da,tylko pogorszy sprawe .

No to byłoby na tyle moich żali
Asiu - przede wszystkim nie wszystkie dzieci karmione mm chorują. Wiadomo, że mleko mamy jest dobre, ale niektóre badania dotyczące zapadalności na choroby mogą być tendencyjne, więc się nie załamuj i NIE OBWINIAJ. Wierzę w możliwość przekazania dziecku przeciwciał i głównie dlatego staram się utrzymać laktację. Najada się moim mlekiem tylko czasami.

Za to nie bardzo wierzę w tak częstą nietolerancję laktozy z mleka mamy. Może Patrykowi nie szkodzi Twoje mleko, tylko Twoja dieta? U mnie jogurty raczej nie szkodzą, a mleko 3,2 % i śmietana chyba tak.

A mi się chce kawy i nie wiem, z czym ją pić. Z jakąś chemiczną Cremoną?

Jeśli to jednak faktycznie reakcja na laktozę, to odstawiając maluszka staraj się go często przytulać.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-09 o 13:16
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:15   #4587
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Kochane, pomóżcie powiedzcie mi proszę jak odróżnić wyciekanie wód od zwykłych upławów? Dziś w będąc mieście poczułam sporą wilgoć jak na początku @ - była mokra plama i resztki globulki (natamycyny na infekcję) na majtkach, teraz jest całkiem suchutko Papierki lakmusowe mam jakieś kijowe, nic nie wskazują (żadnego koloru)
Nie mam żadnych bóli ani skurczów, maluch rusza sie leniwie, ale rusza
Gin mój za granicą jest...
Oby to nie było to jeszcze....
wody są ciepłe, tylko ze mi się nie sączyły tylko tak po 0,5 l odchodziły w czasie skurczy własnie
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:20   #4588
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie liczyłam na to, że dostanę na czas nieokreślony. Myślałam, że może znowu mi dadzą na jakiś dłuższy okres... W każdym razie ucieszyłam się bardzo A szefów mam super (sami mężczyźni).

Kicia, to dajesz...

Cytat:
Hej!

za wizytę

Cytat:
Cześc kobity,
za szybkie unormowanie się sytuacji

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Szybko zleci

Dziękuję za kciuki, ale okazało się, że to tylko fałszywy alarm - położyłam się spać i wszystko ucichło... Do mamuś, które już urodziły - ile takich fałszywych alarmów zanotowałyście, zanim nastąpiła faktyczna akcja i w jakim mniej więcej przedziale czasowym?
Miłego dnia
Wiem, że zleci ale kiedy
Oby następny raz nie był fałszywym alarmem

Cytat:
Mamusie, nie doszukujcie się jakiś złych rzeczy u swoich maluchów
Popieram w 100%.

Stary 2012-08-09, 13:22   #4589
nel_a
Zakorzenienie

KarolinaPW wyczytałam gdzieś na necie że aby sprawdzić czy to wody płodowe należy się na chwilę położyć - wtedy główka tak nie "korkuje" ujścia, jeśli wtedy robi się mokro to wody.

W aptece można kupić testy - 3 szt. w opakowaniu (ok 50zł)
albo jechać na ip.

Stary 2012-08-09, 13:25   #4590
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy kolejnego dzieciaczka
"Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987Czesc, dzis o godzinie 21;23 przyszla na swiat silami natury Gosia. Wazy 3700 g i 58 cm dluga. Jest piekna. Teraz sobie lezymy. Rodzilam bez znieczulenia . Pozdrawiam Bebe1987"
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie-Ciotunie

na gorąco ze szpitala wklejam fotkę Naszej cudownej, urodzonej po wielkich męczarniach Córeczki CaLileczki-51 cm 3700 g

mam komputer, Lilunię już powoli ogarniam, to jutro odezwę się więcej....

Buziaki
oto Ona:
jeszcze raz gratulacje wielkie!!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Ja od godziny 15 mam skurczybyki. Najpierw były nieregularne, potem doszły do takich co 4/5 minut, a teraz całkowicie ucichły Trzymajcie kciuki, żeby wróciły i okazały się tymi porodowymi

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Info od Pauli: Hej. Nie wiem kiedy będę mogła wyjść do domu, bo okazało się, że mały ma infekcje Dostaje antybiotyk w kroplówce, jutro powtórka badań i zrobią mu jeszcze prześwietlenie płuc. Dostał 9 punktów bo ma suchą skórę przez to, że tyle po terminie się urodził
za jak najszybsze wyjście!

Cytat:

Zaczęłam tracić pokarm,więc zaczęliśmy małego dokarmiać. Po Bebilonie wymiotował. Więc wczoraj byliśmy u lekarza i dostał mleko na recepte-Nutramigen. I mam zakaz karmienia piersią,bo Patryś ma prawdopodobnie nietolerancję laktozy( Delicol był dla nas dobry,ale po jakimś czasie jakby przestał działać),robił zielone ,śmierdzące kupy ze śluzem do tego te bóle brzuszka i reszta innych rzeczy. Jednak najgorsze jest to ,że we wtorek wzięliśmy go z mężem do naszego łóżka,bo strasznie płakał po tych wymiotach i całą noc wisiał mi na piersi. Efekt - mleko wróciło(a wcześniejsze moje próby nic nie dały , robiłam sobie ciepłe okłady, dostawiałam jak najczęściej do piersi i nic ) . I najgorsze jest to,że wszystko wylewam Nie wiedziałam,że to będzie dla mnie tak stresujące . . . . Mam do siebie pretensje,że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka . Jak karmie go teraz z butli to mleko z piersi dosłownie mi się leje . Patryś płacze przez większość dnia. Cały czas szuka piersi . Pediatra powiedziała,że najlepiej by karmił go butlą przez jakiś czas ktoś inny,bo On wyczuwa mleko. I faktycznie. Jak karmi go mąż to jest troche lepiej. Ale wczoraj wieczorem zaczęłam wymiękać. On tak strasznie płakał, szukał już nawet u męża piersi, dawaliśmy mu smoczek -rzuca się na niego,ale jak poczuje,że to nie pierś to wypluwa i znowu mamy płacz. Uspokaja się tylko na rękach ,więc chciałam mu podać pierś,ale mąż mi powiedział ze to przecież nic nie da,tylko pogorszy sprawe .
nie obwiniaj się Przecież nie możesz karmić, to nie Twoja wina Robisz to właśnie dla jego dobra.

Cytat:
Zostaję w szpitalu do porodu 3 dni po terminie dają pierwsze zastrzyki (przez 3 dni), a później pierwszą kroplówkę. Ja mam termin z om na 11.08 czyli w okolicach 14 dostanę pierwsze zastrzyki. Ordynator powiedział, że do porodu zostaję (też z powodu tych zakichanych leukocytów). No w mordę jeża...
Teraz to już nie ma żartów - będą lecieć zdrowaśki w intencji porodu
za szybki poród

Cytat:
Zaczynamy dziś 40 tydzień i obchodzimy 4 rocznicę ślubu
Maciek wychodź!!!
za rocznice i tyg

My też dzisiaj kończymy 39tc więc wkraczamy w 40 powoli

Cytat:
Dostałam sms`a od Malwiny:

Hej, wczoraj miałam kroplówkę z oxy ale nawet skurczu jednego nie miałam. Tak mnie skutecznie zatkali tym fenoterolem. Czekam dalej. Mam dość.

Dziwne to - najpierw dzieciaki pchają się na ten świat, a jak przychodzi co do czego to siedzą w brzuchach. Trzeba z nimi poważnie pogadać...
niech się coś ruszy

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
za tc i za wizytę

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za dziewczyny, które mogą już rodzić:kc iuki:
Lada chwila będziecie mamusiami
przydadzą się

mi się dzisiaj pierwszy raz w ciąży śniło cokolwiek z nią związane - mianowicie śniła mi się moja córa Była taka malutka i łysa Obudziłam się z nadzieją, że może coś ruszyło a ja to przesypiam właśnie ale brzuch mnie tylko mulił jak na @ i nic więcej. Ani regularności ani jakiś mocniejszych skurczy
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości