III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 11:51   #4411
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wczoraj to nie dość, że po fenku mi wszystko latało to i z nerwów..
Dopiero teraz zaczynam się stresować.

Cóż, torbę dzisiaj przepakuję. Po 10tym dokupię kilka rzeczy. Dla siebie, dla Małej. Nie mamy wózka ani fotelika

Chciałam za tydzień prać ciuszki, ale zrobię to dzisiaj.. Za chwilkę się zabieram.

Muszę się chyba oswoić z tą myślą..

Tak, sam Doktorek nawet powiedział, że po odstawieniu raczej od razu dziecko w ręce mi nie wleci.
Colds, głębokie wdechy i wydechy i spokój
będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Maggie luknęłam na maila, śliczne zdjęcia, to drugie boskie, super wyglądacie, będzie świetna pamiątka
dziękuję

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:51   #4412
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Maggie cudnę zdjecią zazdraszczam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:02   #4413
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Sojka, Sandra i Katarzinka no to czekamy na Wasze dzieciaczki

.
ja tam mam jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Czop????????

...
w pierwszej ciąży też mi nie wyszło coś w jednej całości tylko tak po trochu, ale i tak nic się nie wydarzyło wtedy
zobaczymy jak teraz

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
katarzinka czyżby czop?
ciekawe, która z nas będzie pierwsza tulić maluszka

pewnie któraś nas weźmie z zaskoczenia i to ta po której nie będziemy się spodziewać

Konczi Ty to chyba sobie znajomości wyrabiasz na tej IP albo Twoja mała ....
dobrze, że już spokojna jesteś
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:04   #4414
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie przepiękni jesteście
Stary 2012-08-09, 12:05   #4415
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Colds nie stresuje się. Jakoś urodzimy. Musimy...

Meggi zdjęcia śliczności. Ładna para z Was, mała będzie pięknym dzidziusiem
Stary 2012-08-09, 12:12   #4416
weronika_91
Zakorzenienie

Maggie Cudowne zdjęcia
Stary 2012-08-09, 12:14   #4417
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

pootwierdzam

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:16   #4418
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
czołem
Brzusio zaczyna 35 tydzień a ja dziś mam 31 urodziny więc
stawiam wszystkim soczka i dobre ciastko
Wszystkiego naj

hej Laski mało zaglądam bo non stop na dworze jestem powolutku zrywam malinki i zbieram na wyprawke

mi podoba sie 2 tytul Ostatnie chwile z brzuszkami....

mi zostało 58 dni
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-08-09 o 12:20
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:26   #4419
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
colds spokojnie , tylko się nie denerwuj bo nie ma czego . Już jesteś w takim tygodniu gdzie można rodzić bez obaw a mała nie jest duża ale to plus dla Ciebie do porodu będzie lżej
Po prostu jak pomyślę o tym wszystkim.. Tzn. o tym czego nie mamy jeszcze to aż normalnie.. Wiem, że nic nie da się przygotować idealnie, ale noooo.. Chciałabym tak

Cytat:
Colds, głębokie wdechy i wydechy i spokój
będzie dobrze!
Jak już będzie wszystko gotowe to będę spokojna

Btw. piękne zdjęcia!

Cytat:
Ano.. Musimy

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Nie wiem dziewczyny jak z tytułem, która spisuje wyniki rywalizacji , ale ja jestem za 2
Stary 2012-08-09, 12:30   #4420
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie cudnę zdjecią zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie przepiękni jesteście
Cytat:
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Maggie Cudowne zdjęcia
Cytat:
[/B]

pootwierdzam
Cytat:
Btw. piękne zdjęcia!
dziękuję kochane za miłe słowa
już nie mogę doczekać się wszystkich.

Colds, rozumiem, że denerwujesz się tym, czego jeszcze brak. Mi sen z powiek spędza brak wózka i wkurza mnie ten brak kontaktu ze sprzedawcą! co za burak!

mam wielką pokusę umyć okna w sypialni. To tylko 3 nieduże... jak stanę sobie na drabince i nie będę podnosić rąk do góry to będzie dobrze?

Zapraszam
Stary 2012-08-09, 12:39   #4421
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
mam wielką pokusę umyć okna w sypialni. To tylko 3 nieduże... jak stanę sobie na drabince i nie będę podnosić rąk do góry to będzie dobrze?
Jak już donoszona jesteś to myj
Ja też mam wielką ochote na porządki. Mam już sporządzoną liste rzeczy, które muszę zrobić aby mieszkanko lśniło jak wróce z małym ze szpitala. Ale ja dopiero po 24 sierpnia mogę.
Mam nadzieję, że mąż nie przesadzi z pępkowym bo zabije
Stary 2012-08-09, 12:49   #4422
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
czołem
za 35 tydzień i sto lat

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Coraz ciężej na takie wojaże po mieście jak wczoraj.

U gina dobre wieści. Malutka ma ok 3,5 kg. Głowka jest już ładnie w kanale rodnym. Szyjka nadal długa ale jest rozwarcie na 1 cm . Za tydzień mam pełne przyzwolenie na rodzenie
Powiedział dosłownie tak : "jeszcze tydzień musi być Pani grzeczna. A później hulaj dusza, można rodzić "

Potwierdził, też że ciąża jest wcześniejsza niż wg OM. Generalnie po 15 sierpnia spoko można działać Muszę męża zmolestować na sex z wielorybkiem

Wczoraj maiałam częste skurcze ale jeszcze nie mocno bolesne. Myślę, że to przepowiadające. Bardzo dokuczają mi za to bóle krzyża. Wczoraj po raz pierwszy skorzystałam z kasy uprzywilejowanej dla ciężarnych omijając dwie osoby z górą zakupów. No w końcu kiedy jak nie teraz
Grzecznościowo Pana który jeszcze nie wypakował zakupów na taśmę zapytałam, czy mogę przed Pana wejść. Zgodził się po czym poszedł do innej kasy. Drugi miał już wszystko na taśmie, ale tak ładnie wszystko poprzesuwał i mówi, Pani kładzie tutaj przede mną. Tak ładnie wpuścił sam z siebie. Fajny, nawet przystojny. Oczywiście ładnie 2x podziękowałam

To, że Zosia się przesunęła w dół czułam od kilku dni, mała bardziej ciąży, bardzo nisko i ogromny nacisk na pęcherz. Strasznie chce mi się siku, siadam a tam 3 kropelki. I dylemat spuszczać to 3 litrami wody czy nie
super wieści, waga jak marzenie

Cytat:
Przepraszam za brak informacji..

Mała ma troszkę ponad 2,5kg.
Wczoraj brałam jeszcze normalnie fenka, dzisiaj 6 na dobę, jutro 4 na dobę i pojutrze już odstawiam.
Doktorek stwierdził, że szyjka jest krótsza niż była - ile? Nie powiedział. Rozwarcia nie ma. W każdym razie odstawiam wszystkie leki w sobotę właśnie.

Wyniki paciorkowca są okej.
Mam wziąć coś na mocz i żelazo, choć anemii nie mam, ale tak w razie wu. Jakbym przy porodzie krew straciła.

Wizyty nie wyznaczaliśmy, bo najpawdopodobniej spotkamy się po połogu.
Doktorek twierdzi, że nie wytrwam nawet 2tygodni.
czemu masz aż taką dużą dawkę fenka?? ja i przy synku i teraz mam 3 razy na dobę co 8 godzinmoże też powinnam mieć więcej

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:53   #4423
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już donoszona jesteś to myj
Ja też mam wielką ochote na porządki. Mam już sporządzoną liste rzeczy, które muszę zrobić aby mieszkanko lśniło jak wróce z małym ze szpitala. Ale ja dopiero po 24 sierpnia mogę.
Mam nadzieję, że mąż nie przesadzi z pępkowym bo zabije
już prawie donoszona
choć zastanawiam się czy dobrze zrobię, bo chyba to Tamlin pisała kiedyś, że mycie okien, wieszanie firanek (generalnie prace, gdy długo ręce podniesione się ma) nie tyle wpływają na wywołanie porodu, ale powodują odklejanie łożyska, a przez to maluch jest gorzej dotleniony, odżywiony... więc się waham i stąd pomysł stania na drabince, żeby rąk do góry za bardzo nie podnosić....

Zapraszam
Stary 2012-08-09, 13:00   #4424
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej kochane ja po wizycie z Klaudia i dobre wieści, zniknęły świsty i szmery z oskrzeli. Dostała jeszcze antybiotyk, żeby do końca ubić chorobę -- ale to już bardzo dobra wiadomość. Lekarka pochwaliła również fakt, że mała od ostatniej choroby przerwę miała prawie półtorej roczną, że to świetny wynik więc na jesień znów poleci szczepionka uodparniająca

A ja stwierdziłam że w poniedziałek lub wtorek pojadę na IP do szpitala celem diagnozy mojego łożyska i sprawdzenia czy malutka rośnie. Miałam dzisiaj takie głupie sny, że pojechałam do gabinetu, i lekarka tak mi chętnie to usg zrobiła i tekst 500zł się należy i do tego dostałam jakąś maszynę lottomat, cobym sobie próbowała numerki losować - pamiętam, że stwierdziłam, że taki gadżet za tyle kasy to mi nie potrzebny.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Oj ja też bym bardzo chciała już umyć ona bo wyglądają okropnie, ale sobie odpuszczę i najwyżej umyje po porodzie. Zależy mi żeby maleństwo dostało jak najwięcej składników odżywczych.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:01   #4425
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czemu masz aż taką dużą dawkę fenka?? ja i przy synku i teraz mam 3 razy na dobę co 8 godzinmoże też powinnam mieć więcej
U mnie zaczęło się od twardnień brzucha. Więc najpierw dostałam luteinę.
Potem ją odstawiono. Następnie wysłano mnie na KTG, tak aby sprawdzić, co z tym brzucholem. No i wyszło, że mam skurcze. Wtedy dostałam pierwszego fenka - właśnie 4razy na dobę. Skurcze mimo to nie ustępowały, pojawiały się na każdym następnym KTG, w dodatku stały się bolesne , a oprócz tego szyjka za szybko mi się skracała.
Skurcze ustąpiły dopiero przy dawce 8 razy na dobę i relanium

Cytat:
Colds, rozumiem, że denerwujesz się tym, czego jeszcze brak. Mi sen z powiek spędza brak wózka i wkurza mnie ten brak kontaktu ze sprzedawcą! co za burak!
My zdecydowaliśmy się na kupno w sklepie. I nawet lepiej, że tak zrobiliśmy. Bo na necie mieliśmy baardzooo mały wybór, a w sklepie się okazało, że możemy nawet lareta wybrać w kolorach tako acoustic
A mam nadzieję, że ten sprzedawca się odezwie, bo przecież.. Próbowaliście się dodzwonić?
Stary 2012-08-09, 13:02   #4426
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

wczoraj zrobiliśmy tą ciążową sesję i dziś dostałam pierwsze zdjęcia - wrzucam na maila
przepiękne zdjęcia slicznie wygladacie!!!

Cytat:

Ja mam tylko nianię elektryczną bo mi koleżanka pożyczyła i to u mnie przydatna rzecz bo sypialnia na piętrze kuchnia na dole. Resztę sprzętu uważam za zbędne. Laktator jak co się dokupi albo pożyczy. Do sterylizacji garnek i woda.
Jak zapytałam o ruchy to mój lekarz nie ma niestety takiego podejścia jak u innych dziewcząt nie dał mi karty ruchów i jedynie powiedział że dziecko ma się ruszać co jakiś czas
a nie masz w karcie ciazy ?? ja mam wlasnie tam. ale w sumie to nie licze bo latwiej by mi bylo policzyc ile sie mała nie rusza niz rusza. bez przerwy jest w ruchu

ja glosuje za nr 3 Enigmamy

któras kiedys pisała o piciu herbaty z lisci malin, braniu wiesiolka. bierzecie/pijecie? od kiedy to?
i czy masujecie juz krocze? ja na razie zakupilam olejek ze slodkich migdałow, ale jeszcze nie zaczelam.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:02   #4427
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
już prawie donoszona
choć zastanawiam się czy dobrze zrobię, bo chyba to Tamlin pisała kiedyś, że mycie okien, wieszanie firanek (generalnie prace, gdy długo ręce podniesione się ma) nie tyle wpływają na wywołanie porodu, ale powodują odklejanie łożyska, a przez to maluch jest gorzej dotleniony, odżywiony... więc się waham i stąd pomysł stania na drabince, żeby rąk do góry za bardzo nie podnosić....
Pamiętam było coś takiego...
Ale większość moich znajomych myła okna tuż przed porodem. Musiały sobie kobitki posprzątać. Ja zamierzam co prawda przetrzeć szyby, ale to jeszcze nie teraz.
Ostatnio moja sąsiadka szalała, sprzątała, choć ledwo chodziła. Urodziła 7 dni po terminie chłopczyka 4850g i 60cm. Miała cesarkę. Żaliła się, że ubranka na 56 i 62 za małe były już po 2 dniach jak tylko mały nóżki wyprostował. Nogi ma podobno jak balerony i ciągle je
Stary 2012-08-09, 13:07   #4428
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
wiadomość od Konczitki!!!

Jest na IP, ktg ma fajne, skurczy brak i nakaz leżenia w domku.
Malutka ma prawie 3kg

No to nic tylko kochana odpoczywać i będzie wsio jak należy
A córunia już duuża pięknie rośnie
Trzymam Duża dziewczynka już !

Cytat:

Wczoraj brałam jeszcze normalnie fenka, dzisiaj 6 na dobę, jutro 4 na dobę i pojutrze już odstawiam.
Doktorek stwierdził, że szyjka jest krótsza niż była - ile? Nie powiedział. Rozwarcia nie ma. W każdym razie odstawiam wszystkie leki w sobotę właśnie.

Mam wziąć coś na mocz i żelazo, choć anemii nie mam, ale tak w razie wu. Jakbym przy porodzie krew straciła.

O kurcze, to już niedługo Malutka będzie z Wami. Obyś mimo wszystko te 2 tyg wytrwała i wszystko zdążyła zrobic, tak jak planujesz.

Ja wymyśliłam coś takiego Mija lato, idzie jesień. W bobasy nam obrodzi październik i wrzesień.

Aczkolwiek to chyba nie na teraz ten tytuł, bo jeszcze lato w pełni.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:09   #4429
colds
Zakorzenienie

Pochwalę Wam się kolorem wózia

Będzie identyczny właśnie, nawet rączka brązowa - robię to tylko i wyłącznie dla TŻa I taki samiusieńki fotelik. Tylko Tako Laret
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (42,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-08-09, 13:11   #4430
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Wróciłam z pracy i leze, bo jakoś dziwnie się czuje.

Elena 100 lat

Konczi, Colds dobrze, że wszystko ok. Wytrwacie i już niedługo dzidzie będą z Wami. Aż się wierzyć nie chce że ten czas tak zleciał.

Analfia super, że dzidzia już taka duża.

Maggie piękna sesja

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-08-09 o 13:15
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:12   #4431
Almariel
Zakorzenienie

Maggie zdjęcia super !
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:13   #4432
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
U mnie zaczęło się od twardnień brzucha. Więc najpierw dostałam luteinę.
Potem ją odstawiono. Następnie wysłano mnie na KTG, tak aby sprawdzić, co z tym brzucholem. No i wyszło, że mam skurcze. Wtedy dostałam pierwszego fenka - właśnie 4razy na dobę. Skurcze mimo to nie ustępowały, pojawiały się na każdym następnym KTG, w dodatku stały się bolesne , a oprócz tego szyjka za szybko mi się skracała.
Skurcze ustąpiły dopiero przy dawce 8 razy na dobę i relanium

mhmmm mnie brzuch twardniał w zeszłą środę i te skurcze takie miałam i ponoć to mi szyjkę ruszyło...martwi mnie to, że nie miałam jeszcze ktg robionego, byłabym spokojniejsza widząc, że są jakieś bądź nie ma brzuch mi twardnieje jak wstaję do wc a tak to na łóżku miękki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:19   #4433
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
któras kiedys pisała o piciu herbaty z lisci malin, braniu wiesiolka. bierzecie/pijecie? od kiedy to?
i czy masujecie juz krocze? ja na razie zakupilam olejek ze slodkich migdałow, ale jeszcze nie zaczelam.
od końca 35 t. łykam wiesiołka (3 razy po 2 tabl); od końca 36 t piję herbatkę z liści malin (paskudztwo) - jeden kubek dziennie.
o masażu całkowicie zapomniałam... jakoś nie mam na to ani ochoty ani weny
Cytat:
Pamiętam było coś takiego...
Ale większość moich znajomych myła okna tuż przed porodem. Musiały sobie kobitki posprzątać. Ja zamierzam co prawda przetrzeć szyby, ale to jeszcze nie teraz.
Ostatnio moja sąsiadka szalała, sprzątała, choć ledwo chodziła. Urodziła 7 dni po terminie chłopczyka 4850g i 60cm. Miała cesarkę. Żaliła się, że ubranka na 56 i 62 za małe były już po 2 dniach jak tylko mały nóżki wyprostował. Nogi ma podobno jak balerony i ciągle je
to dopiero duże dziecko... wyobrażacie sobie sn urodzić takiego "klocuszka"
Cytat:
Pochwalę Wam się kolorem wózia

Będzie identyczny właśnie, nawet rączka brązowa - robię to tylko i wyłącznie dla TŻa I taki samiusieńki fotelik. Tylko Tako Laret
bardzo ładny

Zapraszam
Stary 2012-08-09, 13:20   #4434
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Maggie fajne zdjecia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:24   #4435
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mhmmm mnie brzuch twardniał w zeszłą środę i te skurcze takie miałam i ponoć to mi szyjkę ruszyło...martwi mnie to, że nie miałam jeszcze ktg robionego, byłabym spokojniejsza widząc, że są jakieś bądź nie ma brzuch mi twardnieje jak wstaję do wc a tak to na łóżku miękki
Moja Maluszkowa strasznie naciska na szyjkę, bo ma mało miejsca. U nas pierwsze KTG było w skończonym 29t.
Nakazu całkowitego leżenia nie miałam, mogłam chodzić, ale miałam się oszczędzać. Nie dźwigać, nie biegać, nie podskakiwać. Zakaz wykonywania jakichkolwiek domowych czynności . Po prostu powolny spacerek, siedzenie na kanapie czy leżenie od czasu do czasu . A brzuch miałam twardy bez względu na pozycję

Może warto abyś zrobiła prywatnie KTG?
Stary 2012-08-09, 13:35   #4436
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Sandra !!!!!!!!!!

Powitać 38tc tak więc za nasze DONOSZONE maluszki
lol!no to za donoszenie,dziewczyny! (soczki oczywiscie )

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
witajcie

ja wpadam z wiadomością, że dziś ranek powitał mnie śluzem podbarwionym krwią brunatną - czyli, że na mój rozumek szyjka się rozluźnia
w sumie 3 tygodnie do terminu - chyba pora torbę zapakować
uuu,co za wiesci-czop?

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
a ja idę jutro, więc jeszcze mam czas na poród fryz musi być
of course ,trzeba jakos wygladac do porodu

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
a moze taki "Powolutku czas nam leci, czas powitać nasze dzieci"
"Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!"
"brzuch przed swiatem duży streczy który maluch będzie pierwszy? "
dla mnie tytul 3 najlepszy !

Cytat:
czołem
wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciliśmy do domku ... idę leżeć poczytam Was później .. dzisiaj jestem spokojniejsza ... mimo że mała znowu narobiła nam stracha 0 osiwieje przez mą córcię jeszcze przed jej narodzinami
oj masz ostatnio adrenalinke przez mala.niech siedzi grzecznie!

alfabia, brawo,dobre newsy-nic tylko sie szykowac w takim razie
bafi,dobrze,ze cora dzielnie zwalczyla chorobe.mniej nerwow dla ciebie.

Cytat:

napiecie rosnie ! ja wozek na poczatku wrzesnia zamawiam i mam nadzieje ,ze szybko dotrze

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Wróciłam z pracy i leze, bo jakoś dziwnie się czuje.
ja tez cos nie teges dzisiaj.godzine niecala w ogrodzie posiedzialam i sie zmylam.brzuchol twardy,stopy spuchniete.i wogole to latanie do toalety ostatnio mnie dobija...
Stary 2012-08-09, 13:52   #4437
karolluki
Raczkowanie

Zrobiłam zakupy bo w lodówce pustki, właśnie wróciłam i padam normalnie, strasznie szybko się męczę. A teraz się zabieram za pisanie pracki
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:53   #4438
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
od końca 35 t. łykam wiesiołka (3 razy po 2 tabl); od końca 36 t piję herbatkę z liści malin (paskudztwo) - jeden kubek dziennie.
o masażu całkowicie zapomniałam... jakoś nie mam na to ani ochoty ani weny

dziekuje a jaka ta herbate kupilas?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:57   #4439
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu jest wanna, ale tylko do złagodzenia bóli w pierwszym etapie porodu. Samego porodu w niej nie odbierają. Najbliższy szpital jest we Włocławku gdzie akie porody odbierają. To ode mnie jakieś 100 km. Położna mówiła mi, że musi być to ciąża całkowicie fizjologiczna, bez absolutnie żadnych powikłań, leków na podtrzymanie itd.

Co do pieluch wielorazowych. Jeśli to twoje 1 dziecko raczej będzie ci trudno. Ale jeśli chcesz spróbuj. Ja obrałam inną drogę. Zaopatrzyłam się w pampersy, oraz pieluchy tetrowe 40 szt. Kupiłam też pieluszki wielorazowe kieszonki ale nie z tych super drogich bo to za duży wydatek. A nie jestem pewna ile wytrwam. Są regulowane więc jeśli nie teraz to do nauki w przyszłym roku się przyda. Firma happy flute z tego sklepu http://nappy.pl/advanced_search_resu...+flute&x=0&y=0

Cena dobra i szybka wysyłka. Sam produkt wygląda bardzo dobrze. ładne wykonanie, wszystko mięciutkie miłe w dotyku. A czas pokaże na ile dobre w użytkowaniu. Mam plan na pierwszym etapie gdy dziecko będzie bardzo często robić kupy, używać tych wielorazowych w ciągu dnia. Nie będę ich wkładać w kieszonki tylko na wierzch. Moje obie córki jak były na piersi w pierwszych tygodniach cały czas miały bardzo rzadką kupę i kilkanaście razy na dzień. Ledwie założyłam pampersa a tu kleks. Na noc oczywiście pampersy. Jak się unormuje, tylko pampersy. Ale taki plan a czas pokaże jak wyjdzie

Co do sterylizatora, myślę że powinnaś kupić bo czy dziecko na piersi, czy na butli i tak się przyda. Ja kupiłam na aukcji używany Tommy Tippee za 40 zł (zwykle nowy kosztuje przeszło 200 zł). Laktator przy karmieniu piersią niezbędny. Ja mam elektryczny Spectra 3 Tuffi http://www.tufi.pl/index.php/pl/prod...ctra-tufi.html

Jest dość duży to prawda, ale super odciąga, moja siostra testowała. Można odciągać też z dwóch piersi na raz.

Może już się kiedys pytałam, ale skąd jesteś? Ja mam do Włocławka jakieś 60 km. Mieszkam pod Toruniem.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:57   #4440
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

A ja się chyba z prasowanko zabiorę, jakaś wena mnie chwyciła na pierwszy strzał pójdą ubranka dla maluszkowej

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości