|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Stronczku zmień mi wiek proszę na30 ![]() dla chodzącej Julkija się też chwalę - Hania sama chodzi ale ponoć dużo nie płakała, a siniak niewielki..paitczku ja właśnie mamdylemat czy wziąć dla Hani paputki 6-12 czy 12-18 miesięcy ![]() brumku co do fotelików my mamy Recaro Young sport i sobie chwalimy. no ale on jest 9-36 kg u nas tort Haniowy też był masą cukrową obłożony. kuzynka TŻ robiła, ale mówiła, że zrobiła z lukru z żelatyną i barwnikiem spożywczym. też tak robicie?? bo ja nawet nie przyglądałam się nigdy przepisom... strasznie słodka była, jak dla mnie za bardzo. chcemy kupić Hani Hamaxa. i tak się zastanawiam czy lepiej Hanię najpierw do niego przymierzyć i dopiero zamówić?? czy można go zamówić w ciemno - mój mąż niecierpliwy już chciała kliknąć kup teraz...
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-08-09 o 12:35 |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Ci jakos pomóc bo naprawdę z tą magisterka to już promotorka przegina
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko Sto latek
u mnie podobnie![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- laski dotarł ten łóżeczko-kojec Nuna wygląda i rozkładanie super
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nastraszyłyście mnie ładnie....
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
patiku... kurde, może chociaż pomogłabym Ci jakoś z tą prezentacją?
A ta kobita ewidentnie w kulki leci. Czy jej zależy, żebyś się nie obroniła? masz kogoś znajomego co się u mnie broni/bronił teraz? A co do wypadu nad morze, to jeszcze nie raz pojedziecie.Ja wiem, marne to pocieszenie, ale pozniej na pewno będzie równie fajnie, jak nie fajniej, bo np. za rok Sara już będzie rewelacyjnym kompanem do wyprawy. My tez nigdzie nie wyjeżdzamy, nawet gdzies blisko, ciągle siedzimy na dup.ach. No ale. Może kiedyś za 100 lat sobie odbijemy ![]() Hmm może spróbuj to zbliżające wesele potraktować jako "zawieszenie broni"? może lekki szum szampana w głowie, muzyka, taniec trochę Was odpręży i uda się zapomnieć na chwilę o problemach? Chociaż na tą jedną noc...Tylko nie pisz, że Sarita z teściową zostanie, plis ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-09 o 14:15 |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jak coś to mogę Ci z prezentacją pomóc
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko moze tylko na UR tak cudują.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje kochane dzieciątko ok 20 min samo się bawiło i dało mamie umyć naczynia
![]() Poszukałam i faktycznie kilka osób sprzedaje podobne paputki w większych rozmiarach. Obecnie Jul ma stópkę około rozmiaru 21 ![]() Poczekam z miesiąc, zmierzę mu dokładnie i zakupię na jesień paputki po domu Te mi się spodobały http://allegro.pl/paputki-ecofeet-ka...531285032.html Cytat:
![]() My Hamaxa kupiliśmy w ciemno. Te foteliki wszystkie mają podobny kształt i wymiary. Pasy się dopasowuje do dziecka i te oparcia do nóżek również
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamuski
![]() Pieleszko sto lat !!!!! Wiek Zmienilam Patik biedaku Przywieźli nam wczoraj nowa pralkę. Jestem Happy Gotuje zupę i Uciekam na spacer. Pogoda dzis super |
|
|
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i nie pamiętam, gdzie ostatnio czytałam
Nadrabiam tak mniej więcej :/ Powinnam prasować, ale wtedy to już Was w życiu nie nadrobię, więc korzystam, poki Tzta nie ma Cytat:
I kierunek super ![]() Cytat:
Cytat:
DaKaro - Malwinka śliczna
|
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
No i stało się.. zaraziłam Szymona Zrobił już dzisiaj 3 rzadkie kupki ![]() Nie mam siły i weny na nic..
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że polecasz, może tez się wybierzemy Cytat:
A jaki masz ten fotelik?
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
marina - dzieki za pw
własnie rozmawiam z siostrą...
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, musze mieć napisaną pracę żeby zrobić prezentację.
BTW ja nawet nie wiem jak ta prezentacja ma wyglądać..Brunetka, Marina u Was na wydziałach też chcieli prezentacje? nawet nie wiem co ta miałabym zawrzeć konkretnie. Jak będe potrzebowała pomocy to pewnie się zgłoszę do Was Dziękuję. Marinka a dlaczego mam nie pisać że Sarita zostaje z teściową ? ![]() obawiam się że zostanie, Mieliśmy w planach ją wziać na trochę - ale...ślub o 16. Wesele 40 km od kościoła. Zanim tam dotrzemy to jest pora spania Sary, jakoś nie wyobrażam sobie jej tam po godzinie 20. Jeden ryk by był, a spania by tam nie było, bo gdzie i jak? Może do kościoła i na godzinę do restauracji pojedzie, a potem ją odwieziemy do domu na spanie. Więc tak czy siak będzie pod opieką teściówki
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten kraj nie jest normalny Cytat:
Ale i nie było chyba tylu wariatów na drodze, tyle motorów-ścigaczy, szybkich samochodów ... A może i były, ale mniej było chyba bezmyślnych kierowców Cytat:
A dow której przychodni rehabilitacyjnej byliscie? Ale z tym opóźnieniem rozowju ruchowego to chyba troche na wyrost - bratanica mojego TZta jak miała roczek to nie słyszała nawet chodzeniu. Ledwo co się siedzieć nauczyła sama dopiero, o mówieniu mowy nie było, a teraz śmiga i gada jak nakręcona (2 latka ma). Za to siostrzenica TZta (też ma teraz dwa latka) śmigać - śmiga, ale mało mówi. I ani jedna ani druga na rehabilitację nie chodziły. Moja Amelka ma ponad pół roku, ale jeszcze nie siedzi sama - a wg wszelkich schematów powinna. Ale skoro kazała Wam lekarka chodzić, to rehabilitacja nie zaszkodzi Może Igorkowi akurat będzie się podobało? Cytat:
Wiedeń piękny, byłam raz - zazdraszczam ![]()
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
![]() Ala na spacerku z babcia a ja ..............pije w spokoju kawkę, ogladam igrzyska, moge Was poczytać....nikt mi nie wisi na nodze i nie jęczy........... jestem w raju ![]()
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
na szybko patik bo wtedy pewnie się nie wyluzujesz... u mnie nie nie było żadnej prezentacji do pracy...
monia ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- moej dziecko mnie do szału doprowadza aaaaaaaaaaaaa agawoo na tańskiego na Borku ( przy okazji odwiedziłam długoletnią byłą mojego męża, bo jest tam pielegniarką na recepcji )
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-09 o 15:22 |
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
alibany zazdrość czuję
|
|
#2931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko - przyjmij najserdeczniejsze życzenia także ode mnie
Cytat:
Promotorka już przegina, ręce opadają Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie mam pojęcia, jaką Tymuś ma stopę ![]() Uwielbiam nowe sprzęty w domu Zawsze kilka dni chodzę koło nich i się zachwycam Szkoda tylko, że tak rzadko się kupuje takie rzeczy ![]() ............... Piszecie o tych Hamaxach, a mi właśnie dzis brat (chrzestny Tymka) napisał, że chciałby mu kupić Hamaxa na urodziny i co ja na to. No a ja ... nie wiem Miło z jego strony i pomysł miał super, ale nie wiem czy u nas się to sprawdzi. Od paru lat coraz mniej jeździliśmy na rowerach, prawie wcale. W tym roku już się sezon niedługo kończy, za rok może będę w ciąży Więc znowu go nie wykorzystamy. I nie wiem, co mu odpisać, bo głupio odmówić, ale wiem że u nas to tylko postoi i się pokurzy. A to jednak trochę kasy jest ![]() Do jakiego wieku starcza taki fotelik? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-09 o 18:21 |
|||||
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pierze któraś w orzechach? zastanawiam się czy nie kupić na próbę
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Patik na studiach nie robiłam, żadnej prezentacji. Miałam przygotować tylko krótką charakterystykę pracy. Ale jak broniłam się w studium na technika, to wtedy robiłam taką prezentację.
|
|
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Pieleszko 100lat szczęścia, miłości, radości, sukcesów!!!!
patik pogadajcie z tżtem, masz tyle na głowie, sama tego nie ogarniesz potrzebujesz chociaż jego wsparcia!! beatko gratulacje dla Julki-piechurka ![]() madziulkaazdrówka dla Was!!! marina tzn. że ta kulkę która ja tez mam "na klacie" mogłam w dzieciństwie miec skorygowane??? Nigdy tym sie nie interesowałam bliżej, mój brat ma podobnie, moi rodzice tez w tym temacie nic więcej nie robili. A chciaąłbym Alę jesli to możliwe uchronić przed tym "defektem", bo też jest u niej ta kostka wyczuwalna......musze na szczepieniu lekarkę podpytac co i jak. A na palcach moja chodzi w 60%swojego chodzenia. Wszyscy już na nia baletnica mówią, niewazne czy ejst boso, czy ma butki. To co też to powinnam korygować, do czego to może prowadzić? Bo jak chce to idzie "normalnie"a jak jej sie dowidzi to idzie na palcach ![]() Natka piekne zdjęcia, piekne widoki, piekni Wy Wypoczywajcie!!!!Agula super zakupy. świetne profity tam macie dla dzieci.... |
|
|
|
#2935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wspólczuję, tez takich miałam piętro wyżej Na szczęście się już wyprowadzili Cytat:
Cytat:
dla Julki Super ![]() Mojej koleżanki synek ma dwa latka i nic nie mówi. Ale lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego. Mały od września idzie do przedszkola, znajomi liczą na to,że tam się rozgada ![]() Cytat:
Aż się chce oszczędzać Cytat:
Ale moze wszystko uda się na spokojnie jakoś dograć, żebyscie pojechali na urlop?
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ćwicznia te z na ten "chód" na palcach... Widzisz każdy co innego lekarz mowi, inna lekarka mówiła, że dziecko z ta wagą ( 14 kg ) może stanac na nogi i w 16 m-cu, a ta u której byliśmy wczoraj ( inna ale w tej samej przychodni ) dała od razu skierowanie
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-09 o 16:00 |
|
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam chwile bo Jaś padł na drzemie
Powinnam szykować obiad i ogarnąć meeeeega bałaganu ale co tam ![]() Śliczna pieleszko najserdeczniejsze życzenia - zdrówka dla całej waszej trojeczka i duuuuuzo uśmiechu Beatko brawa dla Julci Patik Prezentacja to pryszcz zrobisz w jeden wieczór - naprawdę ( możesz zacząć robić sobie żeby potem mieć w głowie zarys co i jak) A wakacje może jesienią wtedy jest wiecej jodu ![]() Piszecie o rowerach a telik nie jeździ na rowerze bo nie... Potrafi Jasio troszkę lepiej choć rano poklaskiwal Ale noc była lepsza Obudził sie tylko raz na UU Zaczęłam organizacje roczkowej imprezy Będzie piknik w takiej zagrozie gdzie kiedyś byliśmy na obiadku Maja mini zoo i duży płac zabaw Jedzenie można zamówić lub zabrać swoje
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-09 o 16:01 |
|
|
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia zdrówka
Mnie niech męczy, ale nie Szymka
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko kochana nasza 100 lat! niech żyje żyje nam!!!!
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wcześniej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

dla chodzącej Julki
ale ponoć dużo nie płakała, a siniak niewielki..

nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Ci jakos pomóc bo naprawdę z tą magisterka to już promotorka przegina
u mnie podobnie

Zrobił już dzisiaj 3 rzadkie kupki