|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Hej Kochane
w imieniu moim i mojej Liluni dziękuję za wszystkie miłe słowa pod jej kierunkiem ja i Małż oczywiście zakochani w niej jesteśmy po uszy, zresztą cała rodzinka-wiadomo u nas się powolutku normuje...wczoraj był szał, bo się zorientowałam, że Lilek ma ogromną potrzebę ssania, non stop by wisiała na cycu, spała i go sobie ssała....to nakazałam Małżowi przynieść smoczka i co się okazało-inne dziecko....śpi spokojnie, je więcej i dłużej, trochę poczuwa i dalej śpi....także smok dla nas okazał się ratunkiem-choć pewnie niektóre z Was są przeciwne mu ![]() :brzyda l:wczoraj jeszcze było u mnie kiepskawo z pokarmem, ale dziś już cyc jak ta lala i płynie lepiej....powoli się rozkręca podczas porodu popękałam dość sporo, ale szwy prawie nie bolą, chyba się nieźle więc goi....dziś mam wizytę kontrolną u ginki, jutro Lilunia bilans i jak będzie w porzo idziemy koło południa do domku Tatuś już nie może się nas doczekać depoison tak ciuszki szpitalne-koszulka wiązana z przodu, kaftanik(włeniasty) wiązany z tyłu, na pampersa jakiś śmieszne portki frotowe, takie majty no i bodziaki nierozpinane w kroku-hihi niezły zestaw....ale wszystkie dzieci tak tu mają...przebierają ją codziennie....w domku zaczniemy się stroić ![]() ![]() ![]() PaulaShin, Soleilka bardzo dziękuję za smski
|
#4592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fantastyczne uczucie ![]() Moja koleżanka zrobiła rano test, wyszedł pozytywnie i wyrzuciła do kosza. Jej mąż wstał, coś tam chciał wrzucić do kosza i znalazł test Więc o tym, że będzie tatusiem dowiedział się z kosza na śmieci
|
||
|
|
|
#4593 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję cięzkiego porodu Cytat:
Cytat:
Biedny Patryś i Ty razem z nim, jedynie mogę powiedzieć, żebyś się nie obwiniała, wszystko się w końcu unormuje Cytat:
oby ten bunt szybko minął. Może jednak jest plus całej sutuacji- jak Michałek zobaczy że jego wrzaski i wymuszanie nie dają nic, bo Ty nie ulegasz, nie nosisz, tylko sie kładziesz, szybko mu minie, bo zorientuje się, że nic nie wskóra. Jakbyś sie z nim pieściła to by to się potęgowało ![]() Pumas- oby szybko sie wszystko unormowało Spadam prasować pieluchy i nadgonić z robotą, wczorajsza sytuacja mnie tym bardziej przeraziła, że nadal jestem w proszku
|
|||||
|
|
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie do Mamuś już z maluszkami-
czy Wasze dzieciaczki też miały takie obdrapane główki po porodzie sn??moja Lileczka nieźle poturbowana....od czego to-domyślam się, że od przeciskania się przez kanał??ale żeby aż tak....już wszystko niemal zagojone....ale się tym zdziwiłam
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolka, witaj na pokładzie !!!
Bebe, gratuluję dzidziusia!!!!!!!!!!!!!!! !!! Karolina, bierz się do pakowania torby Dziękuję dziewczyny, będę zaglądać w miarę możliwości, na razie i tak mam problemy techniczne, neta mi wywala średnio co 5 min, więc nigdy nie wiem, czy posta dokończę pisać. Kupiłam chustę polecaną przez Blue, fioletową, czeka na mnie w domu. A ja dalej jestem u rodziców, ale w niedzielę wracamy, bo w poniedziałek ja mam badania, a mała usg bioderek. W Krk skończył się już program darmowych badań stawów biodrowych, wyczerpała się pula. A szkoda. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
moja była we krwi-to pewnie dlatego, że popękałam sporo....wyszła dość szybko bo parte były "tylko"45 minut....ale jednak-chyba jestem koścista w środku
![]() : brzydal:
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, może! Ale wiesz jaką podróż odbyła, nie ma się co dziwić, że poturbowana!
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- W ogóle wiecie co.... Byłam wczoraj w parku i jak widziałam te tabuny mamuś z powołania, to aż mnie zesłabiło. Na każdej ławce mamuchy rozprawiające o kupkach, soczkach, kropelkach i pieluchach. I każda z nich zakochana w dzieciątku oraz opowiadająca, jaka jest spełniona i, że macierzyństwo to było jej powołanie i życiowa misja...... Ludzie... Chyba jestem dziwna, ale kompletnie nie umiem odnaleźć się w takim towarzystwie. Spotkałam koleżankę sprzed lat, mieszkałyśmy w jednym bloku 13 lat. Jezusie, jaka rozanielona, normalnie zbawicielka świata (oczywiście młoda mama). Karmi piersią już 5ty miesiąc i krytykuje wszystkich karmiących mm. No i ogólnie jej córunia najlepsza, najpiekniejsza itd. Przez 10 min rozmowy miałam dość jej i jej cudownego geniusza (jak wyrazała się o tym upasionym dziecku )
|
|
|
|
#4598 |
|
Rozeznanie
|
ja jak byłam w szpitalu na wywoływaniu( trafiłam tam po 41 tyg ) tez miałam taką szyjkę, to jeszcze nie jest szyjka do rodzenia
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście dzidzia najważniejsza i w ogóle ale... jakoś nie czuje aby dyskusja o konsystencji kupki aż tak mnie pochłaniała Oczywiście mogę się mylić Poza tym moje najbliższe przyjaciółki to singielki, które nie mają dzieci. Mam nadzieję, że nie będę ich zanudzać.Swoją drogą nie wiem jak Wy, ale ja już planuję w okolicach października wypad na imprezę z przyjaciółkami Marzy mi się takie wyjście do pubu i potańczenie Mąż obiecał, że zostanie z młodym i już żyję myślą o tej imprezce Tylko najpierw Kuba musi wyjść bo głupio z tym brzuchem będę wyglądać
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam w planach koncert w listopadzie
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ew. przestawiam w inne miejsce zeby mi bylo z brzuchem wygodniej, siadam na jego wysokosci i staram sie na spokojnie, bez krzykow wytlumaczyc zeby nie plakal itd. Ale latwo nie jest... "Pocieszajace" jest to, ze kazde dziecko, w mniejszym lub wiekszym stopniu to przechodzi i nie jestem z tym sama
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobny poziom leukocytów i wylądowałam w szpitalu. Z tym, że miałam też obrzęki. I jeszcze jedno - leukocyty mi nie spadły mimo tego, że brałam furaginum (byłam na badaniach 2 tyg temu i miałam taki poziom, dostałam furaginum, po zakończeniu leczenia kolejne badania i poziom leukocytów ten sam).
Ale nie martw się na zapas, będzie dobrze ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Dzięki Nie za często coś mówi, ale jak się odezwie to można czasem paść ![]() Patrzę na listę mamuś z pierwszej strony i przede mną tylko Selay, która pewni urodziła i nie ma czasu, i Malwina, która się męczy z chemią. A następna jestem ja ![]() Mam nadzieję, że nie będę Wam kolejki trzymać
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja od rana na nogach. Byłam z siostrą na pobieraniu krwi, przy okazji ja sobie pobrałam będę mieć wyniki jutro, to przy okazji wizyty u gina mu powiem jak tam moje żelazo. Musiałam też złapać troszkę moczu Fabiego, bo dostał skierowanie i godzinę leżał z siurakiem na wierzchu i nic... Próbowałam sposoby na zimno, z wodą i dalej nic aż w końcu się poddałam, odkleiłam woreczek a on zaczął sikać ![]() Idę Was nadrobić, bo wczoraj nie miałam czasu ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musial nasikac wlasnie wtedy, jak mama odpuscila ![]() Trzymam kciuki za wyniki
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, żeby Patryk przybierał na wadze, nie cierpiał z powodu bólu brzuszka i nie czuł się odtrącony. Będzie dobrze. |
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie po drodze mi było do apteki Chętnie odkupię od Ciebie |
||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już się nie mogę doczekać imprezy zwłaszcza, że nakupiłam furę imprezowych ciuchów ![]() A jak byłam w 8 miesiącu (chyba?-maj w każdym razie), to byłam na imprezie w klubie i byłam nie lada sensacją z brzuchem. Przyciągałam spojrzenia, pewnie się dziwili, co taka ciężarówa robi w klubie zamiast siedzieć w domu i wpieprzać ogórki z czekoladą ![]() Kathrina, przygotowujesz się do wylotu, super Mnie czop odchodził po trochu, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ostatnia część odeszła w dzień porodu i była totalnie inna niż poprzednie (o ile tamto to był czop).Co do wyników - myślę, że tak czy owak jakiś antybiotyk powinnaś wziąć - ja w połowie ciąży miałam bakterie w moczu i leczyłam się antybiotykiem, w tydzień było po kłopocie. Gin mi powiedziała, że generalnie nie musiałabym tego leczyc, gdybym nie była w ciąży, ale jako, że układ moczowy blisko dzidziusia, to trzeba było to wyleczyć dla spokoju sumienia. Soleilka, kciuki za wyniki badań
|
|
|
|
|
#4610 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to podwójne ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() No, musisz Filipa przegonić ![]() Przepraszam Następnym razem dopiszę numerek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja szczepię osobnymi dawkami Cytat:
Na złość matce od małego dziękuję Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
I się patrzyły na mnie jakbym miała z 15 lat A jak zaczęłam karmić Małego to przez pół parku słyszałam ich dyskusje na temat karmienia piersią Tylko co ja poradzę, że Mały wtrynił 125 ml odciągniętego i dalej był głodny. Przynajmniej się zakryłam cała ![]() Dziękuję
|
|||||||||
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2012-08-09 o 15:26 |
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo wszystko tych 6w1 się boję, więc chyba wybierzemy opcję 5w1, czyli 6 tygodni po porodzie dostanie 2, a w kolejnych miesiącach już po jednej. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Phdwao - dodam, że ja już nie czytam opowieści o strasznych skutkach szczepień. W tym wszystkim chodzi o tak wielką kasę, że żadna opinia nie jest wiarygodna. |
||
|
|
|
#4613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No to my już po wizycie w poradni wad i zaburzeń. Z młodą wszystko ok, lekarka wręcz się rozpływała jaka to ona dzielna jest i jak się ładnie rozwija
Tylko ma leciutką anemię i musimy suplementować żelazo. Kolejna wizyta za miesiąc - konieczna tylko i wyłącznie ze względu na hipoglikemię po urodzeniu, bo gdyby nie to, moglibyśmy już odpuścić bo nie ma się do czego przyczepić Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to chyba tylko moja była taka usłuchana, bo od początku ciąży mówiłam, że ja mogę już urodzić koło 16 czerwca i że to jest bardzo prawdopodobne i urodziłam 15 ![]() Cytat:
![]() Ja nie szczepię skojarzonymi [QUOTE=Irmusia81;35786630] Cytat:
żeby unormowało się jak najszybciej Cytat:
|
|
#4614 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Do zobaczenia. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Ma naczyniaka na powiece, ale części drapiących na jej trasie nie było. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Hejj ostatnio sie nie udzielam ale jest u mnie mama brak czasu ale podczytuje Was na biezaco , do tego wkradlo sie troche problemow i juz calkowicie stracilam glowe do wszystkiego
brakuje mi samotnosci powaznie.. odkad urodzila sie Amelia nie mam chwili dla siebie i to mnie rowniez wykancza. GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!! ![]() u nas dzisiaj byla HV moj maly glodomorek wazy juz 3960!!!! od urodzenia czyli jutro 3 tyg przybrala 950 gram!!! rosnie mi kluska ze zlych wiesci mala ma plesniawki na jezyczku i na pupci! nie wiem skad to dziadostwo sie przyplatalo, jutro idziemy do lekarza. Kryzys laktacyjny po malu zarzegnany, choc i tak nie wiem co zrobic zeby wydluzyc malej pory karmienia je co 2-2.5 godziny w dzien nawet co godzine! ale mysle ze to przez te plesniawki nie umie najesc sie do konca... Bede Was podczytywac ale z udzielaniem sie coz .. musze sie najpierw troche ogarnac ![]() buziaki trzymam kciuki za przyszle porody i jeszcze raz gratuluje nowym mamusiom!!! |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi!
Mam dola, maly szarpal nerwowo piersi od 12 do teraz, musialam mu dac mm, nie wiem czy mam za malo mleka czy co:-( ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie dyskusje wątkowe, to kropelek na kolki szukałabym dopiero po stwierdzeniu, że córcia ją ma. Na szczęście polecany Infacol kupiłam wcześniej, bo kolek chyba nie ma, ale inne problemy z brzuszkiem owszem, a po kroplach jest bardziej spokojna. |
|
|
|
|
#4618 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olać wszystkich - nie znają sprawy więc nie warto się zastanawiać ![]() Cytat:
popieram w 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Amelki ![]() żeby się szybko unormowało ![]() Czyli wszystko dobrze
|
|||||
|
|
|
#4619 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki....
brak czasu albo bobas moj kochany albo mega porzadki ...zjerzdza sie do nas rodzinka na pare dni ...eh i lapie mnie momentami smutek ... gdyby nie mama chyba bym depreche miala...zazdroszcze wam tzow w domu...moj co dzien wraca po 21 ehCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=agunia82;35791251]No to my już po wizycie w poradni wad i zaburzeń. Z młodą wszystko ok, lekarka wręcz się rozpływała jaka to ona dzielna jest i jak się ładnie rozwija Tylko ma leciutką anemię i musimy suplementować żelazo. Kolejna wizyta za miesiąc - konieczna tylko i wyłącznie ze względu na hipoglikemię po urodzeniu, bo gdyby nie to, moglibyśmy już odpuścić bo nie ma się do czego przyczepić ![]() ![]() klask i:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||||
|
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przetrzymacie to!!! A później już będzie normalnie. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!! Bądź dzielna Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Fantastyczne uczucie
Nie wiedziałam,że to będzie dla mnie tak stresujące . . . . Mam do siebie pretensje,że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka 

aż w końcu się poddałam, odkleiłam woreczek a on zaczął sikać
i to podwójne 
Tzn powód jest: nie pozwalam Małemu spać przy piersi
Ma naczyniaka na powiece, ale części drapiących na jej trasie
klask i: