Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 19:47   #1081
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Prosiłyście mnie o zdjęcie bukietu - wygrzebałam i wklejam. Bukiet miał być większy ale lepiej do sukienki pasował skromniejszy, starsza miała identyczny prawie.

piękny bukiet i z tego co widać to piękna sukienka.

Ja dalej jestem zakochana w swoich ślubnych falbankach
Ale jak sobie pomyślę, jak ona wyglądała po sesji w wodzie, naszych skokach, wygibasach, rzucaniach i ogólnych wygłupach to aż mi jej żal
ale dla wodnych zdjęć było warto

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 19:49   #1082
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie, wszystko ok Tzn w moczu wyszły bakterie, ale lekarz powiedział, że to normalne w ciąży i skoro mnie nie piecze, nie boli i nie mam problemów z sikaniem, to nie jest nic niepokojącego. Ale jeśli mam obawy to napisał mi nazwę leku który mogę brać 2 razy dziennie.
Hematokryt wyszedł mi ciut poniżej normy, ale pozostałe parametry ok, więc też nie mam się czym martwić.
Glukoza tak w zasadzie na styk dolnej granicy - 72 (a min to 70).

Dzidziuś machał rączkami i nóżkami

Lekarz powiedział mi już o USG 3D/4D, które robi się około 20 tygodnia.

Hope: znasz ceny w Medicorze i Diagmedzie? Tylko tam robią.

Następna wizyta 5.09 i jeśli dziecko odpowiednio się ustawi to powinnam się dowiedzieć kto tam sobie siedzi
gratuluję wizyty
co do tych bakterii - pij duużo wody i najlepiej z cytryną, ja zaniedbałam i skończyło się infekcją, dosłownie po tygodniu.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 19:52   #1083
Lenova
Wtajemniczenie

Djerba o fajne te spodnie, też chce właśnie takie zwykłe bez udziwnień a jeszcze jak mówisz że wygodne to już w ogóle

Hosenka , Insolito dobrze że wizyty udane
Ja mam umówione usg 3D połówkowe na 4 września i już się doczekac nie mogę

Niedawno teściowa do mnie dzwoniła i gadała z pół godz ale przynajmniej dzidzię pobudziła pewnie Małe już miało dość babci

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Mitabe cuuudny bukiet
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:01   #1084
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Prosiłyście mnie o zdjęcie bukietu - wygrzebałam i wklejam. Bukiet miał być większy ale lepiej do sukienki pasował skromniejszy, starsza miała identyczny prawie.
Fantastyczny pomysł i wykonanie. A jaka sukienka wrzuć jakieś żebyśmy widziały ją całą. Chyba, że to nie Twoja

MarsiNo to musisz koniecznie opić sukces. Najlepiej soczkiem porzeczkowym
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:03   #1085
aska27adopcje
Zadomowienie

Onaella mialas sesje w wodzie ... ale zazdroszcze, piekne musisz miec zdjecia ... Widzialamna youtube takie sesje i sa naprawde swietne
Stary 2012-08-09, 20:13   #1086
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, gratuluje Wam udanych wizyt I super, ze chlopiec zostal chlopcem

mitabe sliczny i oryginalny bukiecik zdolna kobietka z Ciebie

Mam wreszcie zdjecie z brzuszkiem, co prawda siedzace ale widac dobrze wiec sie chwale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_6190.jpg (100,4 KB, 87 załadowań)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:26   #1087
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczynki, wiec jak wszystkie to wszystkie, rowniez pochwale sie swoim brzuszyskiem ... Niestety jakos zdjecia kiepska, bo nie ma mojego tz, sama cykalam przed lustrem, a do konca jeszcze nie rozgryzlam ustawien w telefonicznym aparacie ... Jednak cos widac

Swoja droga nie wiedzialam ze mam takie uwalone lustro w kuchni, nie widac golym okiem, wroci TZ to go zagonie do mycia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120809_201746.jpg (29,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-08-09, 20:32   #1088
LadyWhisper
Zakorzenienie

djerba a czemu nie ma tego auta? Bo zdecydowałaś się na jednak na tego scenica?

marsi dobrze, że wszystko się udało

hosenko gratulacje udanej wizyty

mitabe śliczny bukiet w życiu bym nie powiedziała, że ręcznie robiony a sukienka!!! <3

aniu ślicznie wyglądasz

mnie ostatnio muli strasznie i bez popołudniowej drzemki ani rusz, wczoraj prawie 3godzniy dzisiaj zasnęłam na mężowym brzuchu ale tylko godzinkę

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:11   #1089
Lubcia
Zadomowienie

Hej

Dzisiejszy dzień jest moim najgorszym dniem ze wszystkich pod względem samopoczucia w ciąży Mam potworne mdłości, kwasy mi idą oraz nieprzyjemny smak w ustach którego niczym nie mogę się pozbyć czy wy też tak macie czasami? Bo do tej pory wszystko u mnie było spoko zero mdłości, zachcianek, kwasów a dziś ledwo żyję

Gratuluje udanych wizyt super że z waszymi dzidziolami wszystko ok
Fajne brzuszki kochane dziewuszki ja muszę poprosić swojego męża żeby też cyknął mi fotkę to pochwalę się swoim choć jeszcze mało widocznym
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-08-09 o 21:13
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:15   #1090
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
djerba a czemu nie ma tego auta? Bo zdecydowałaś się na jednak na tego scenica?

marsi dobrze, że wszystko się udało

hosenko gratulacje udanej wizyty

mitabe śliczny bukiet w życiu bym nie powiedziała, że ręcznie robiony a sukienka!!! <3

aniu ślicznie wyglądasz

mnie ostatnio muli strasznie i bez popołudniowej drzemki ani rusz, wczoraj prawie 3godzniy dzisiaj zasnęłam na mężowym brzuchu ale tylko godzinkę
nieee...olałam scenica bo się przestraszyłam jego awaryjności... no i teraz co patrzę na różnych portalach to stare passaty w 90% i jakieś male lupo albo clio no i nic nie ma

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiejszy dzień jest moim najgorszym dniem ze wszystkich pod względem samopoczucia w ciąży Mam potworne mdłości, kwasy mi idą oraz nieprzyjemny smak w ustach którego niczym nie mogę się pozbyć czy wy też tak macie czasami? Bo do tej pory wszystko u mnie było spoko zero mdłości, zachcianek, kwasów a dziś ledwo żyję

Gratuluje udanych wizyt super że z waszymi dzidziolami wszystko ok
ja zaczęłam 19 tydz i niestety dalej je mam....
dzisiaj zjadłam kebaba no i niestety... nie skończyło się to za dobrze..jak widać mój organizm nie przyjmuje fast foodów i innych ciężkich potraw.
a po tym wszystkim ma taki kwaśny smak..że nie wiem czym go zneutralizować...piję bulion warzywny, może coś mi złagodzi
Stary 2012-08-09, 21:25   #1091
mitabe
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny , nie wyszedł idealny ale to z braku czasu - w ostatniej chwili wpadłam z siostrą na ten pomysł. W internecie można znaleźć tak cudne , że mój przy tym marniutki. Jeżeli chodzi o sukienkę to jutro wkleję zdjęcie w całości, ale mówię to prosta krótka sukienka, bo ślub był skromny i nawet fotografa profesjonalnego nie było. Jedyne co w niej najpiękniejsze to kolor pudrowy róż, szukałam ecru lub białej ale jak tą zmierzyłam okazało się, że kolor stworzony dla mnie.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluje Wam udanych wizyt I super, ze chlopiec zostal chlopcem

mitabe sliczny i oryginalny bukiecik zdolna kobietka z Ciebie

Mam wreszcie zdjecie z brzuszkiem, co prawda siedzace ale widac dobrze wiec sie chwale
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wiec jak wszystkie to wszystkie, rowniez pochwale sie swoim brzuszyskiem ... Niestety jakos zdjecia kiepska, bo nie ma mojego tz, sama cykalam przed lustrem, a do konca jeszcze nie rozgryzlam ustawien w telefonicznym aparacie ... Jednak cos widac

Swoja droga nie wiedzialam ze mam takie uwalone lustro w kuchni, nie widac golym okiem, wroci TZ to go zagonie do mycia
Rewelacja te brzuszki, a ty Aniu to bardzo kwitnąco wyglądasz, aż blask od ciebie bije hehe

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:28   #1092
ania13.03
Zadomowienie

Lady, mitabe dziekuje Wam kochane

aska zgrabniutki brzuszek

Zapomnialam pogratulowac marsi pomyslnego zalatwienia sprawy

U mnie odkad mdlosci zniknely to pojawila sie zgaga. I tak co wieczor musze sie z nia meczyc. Pomaga mi tylko rennie

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-08-09, 21:31   #1093
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
to może damy sobie spokój z pocztą a otworzymy klub prywatny. Tam można o ile się nie mylę galerie tworzyć.
Klub jest i ja nim zarządzam, poprzedni stworzyła Madam Agula, więc jak już wiadomo, jest nieaktualny.
Zaraz będę dopraszać kolejne osoby, jest nas tam mało, bo nie zapraszałam wszystkich naraz, ze względu na to, że niektóre osoby się szybko wykruszają, jak np wyżej wymienione.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:33   #1094
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
stałam rano przed półką z żelkami, ale najadłam się oczami i poszłam do pracy
Tż dzisiaj robi kotlety z piersi kurczaka z frytkami i ogórami, więc ja już marzę, żeby być w mieszkaniu
BTW mamuśki dziewczynek, miałyście faktycznie napady na słodkie, albo nie za fajną cerę :| ? mnie od czasu do czasu wysypie i już wszyscy że na dziołchę
Kochana, ja z Agatką wyglądałam jak modelka teraz też cera ładna, nie liczę drobiazgów które wyjdą jak jest upał (czyi pot, brud z dworu i wyłazi).

Cytat:
moja Dzidzia od wczoraj ładnie mi szaleje w brzuszku zaczęło się wieczorem, jak się położylam spać to ewidentnie non stop czułam bąbelki i łaskotanie w podbrzuszu i czasem jakby kopnięcie
Moja też od wczoraj tak wyraźnie, bo wcześniej coś tam było ale malutko.

Brwi też muszę, a tak mi się nie chce

Cytat:
evel ja dostaję normalnie od pracodawcy, z tego co wiem to jest średnia z 12 ostatnich miesięcy, wypłata przychodzi mi normalnie, do 5go każdego miesiąca.....tzn dostaję od pracodawcy przelew na konto a im pewnie wraca ZUS i normalnie za cały miesiąc, może zależy od firmy....
Połowę?! To może dzwoń i się dopytaj do kadr, ja mam wypłatę dużo wyższą niż przez ostatnie miesiące, no ale koncówkę zeszłego roku miałyśmy bardzo dobrą i były wysokie premie, więc to do średniej też się dolicza.....
Jeśli firma zatrudnia powyżej 20 osób, to najpierw firma płaci a potem z zusu zwrot dostaje jesli jest mniej luda, to od razu zus i są opóźnienia do 30 dni.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewoje, jaka pogoda u Was? Bo u nas od kilku dni jest chłodno - temperatura nie przekracza 20 stopni, wieje wiatr - ogólnie taki jesienny klimat, ciekawe, czy już tak zostanie... Jeśli tak, to lato w tym roku było wyjątkowo słabe (rok temu mówiłam to samo, a jednak teraz jeszcze gorzej jest)...
No ale mam nadzieję, że pogoda dopisze w przyszłe wakacje, żebym mogła się wylegiwać z TŻem i Bąblem w basenie w weekendy. Ogólnie to staram się sobie wyobrazić życie we 3 i nie mogę na razie, nie widzę tego jakoś, muszę chyba poczekać, aż to faktycznie nastąpi, tzn Bąbel się urodzi.
Taka sama...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Trzymam

Tak się ostatnio zastanawiałam co się podziało z dziewczynami które przestały sie odzywać np Swarovska, Madam Agula, Authentic hmmm... A dzisiaj sobie podczytywałam inne wątki i zobaczyłam że Swarovska przeszła do mam grudniowych a Madam Agula do marcowych , tylko że ona chyba naszą pocztą zarządzała prawda? I co teraz hasło zmieniamy czy jak?

Ale dalej nie wiem co się dzieje z Authentic ?
No to miło, że powiedziały nam do widzenia

O Authentic się martwię, ona tam nieciekawie z facetem miałą, prawda?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Jestem już, na szybko melduję. że wszystko ok, siusiak nadal obecny, machał nim nam przed oczami przez całe USG, aż lekarz się śmiał serduszko pięknie puka, pęcherz i żołądek we właściwym miejscu . I powiem Wam, że moim subiektywnym zdaniem nasze dziecko jest piękne i ma cudny profil Zdjęć niestety tym razem nie dostałam. Następna wizyta z USG połówkowy za miesiąc
Brawo siurku

Cytat:

Rany boskie, ale ty jesteś do Chylińskiej podobna żeby nie było, lubię ją
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:35   #1095
ania13.03
Zadomowienie

Wiecie co? Ja rozumiem przeniesc sie na inny watek, ale milo by bylo napisac chociaz kilka slow, zwlaszcza jesli sie porywalo na prowadzenie maila, klubu, itp.

szaja niestety nie jestes pierwsza osoba, ktora mi to mowi/pisze

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-08-09 o 21:38
Stary 2012-08-09, 21:38   #1096
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Ja rozumiem przeniesc sie na inny watek, ale milo by bylo napisac chociaz kilka slow, zwlaszcza jesli sie porywalo na prowadzenie maila, klubu, itp.
Racja. No i jeszcze prowadzenie listy... To takie troszkę... "nie halo".
Stary 2012-08-09, 21:43   #1097
aska27adopcje
Zadomowienie

Ja sie staram duzo pisac, zeby nabic 100 postow, aby sie na 1 stronie znalezc ...
Na tym watku zaczelam pisac, jak mialam mniej niz 10, to jestem juz na dobrej drodze, polowa za mna
Stary 2012-08-09, 21:51   #1098
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella mialas sesje w wodzie ... ale zazdroszcze, piekne musisz miec zdjecia ... Widzialamna youtube takie sesje i sa naprawde swietne
a no w wodzie zdjęcia uwielbiam, tym bardziej, że nie mamy takich ckliwo miłosnych tylko na wesoło, zaraz wrzucę jedno dla pokazania co mam na myśli, tylko bez buźek

14.08.2010
baby
Stary 2012-08-09, 21:52   #1099
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aśka, jak przekroczysz 100 postów w statystyce ogólnej, to wyślę Ci zaproszenie do klubu, mam nadzieję, że rozumiesz. Fajny brzuszek, pewnie, że go widać.

Tak, Szaja, Authentic opowiadała, że jej facet jej nie pomaga, pali przy niej, upija się itp itd, mam nadzieję, że nic jej się nie stało i wszystko gra...

Ania, ślicznie wyglądasz.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-09 o 21:55
Stary 2012-08-09, 21:56   #1100
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie staram duzo pisac, zeby nabic 100 postow, aby sie na 1 stronie znalezc ...
Na tym watku zaczelam pisac, jak mialam mniej niz 10, to jestem juz na dobrej drodze, polowa za mna
Ja też się staram pisać żeby być na pierwszej stronie w poprzednim wątku byłam ale teraz mnie nie ma dowiedziałam się że muszę więcej pisać może w kolejnym znajde się na pierwszej stronie
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-08-09, 21:57   #1101
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się staram pisać żeby być na pierwszej stronie w poprzednim wątku byłam ale teraz mnie nie ma dowiedziałam się że muszę więcej pisać może w kolejnym znajde się na pierwszej stronie
No to jak już byłaś, to uważam za słuszne, byś dalej była na tej pierwszej stronie...
Stary 2012-08-09, 21:58   #1102
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

szaja niestety nie jestes pierwsza osoba, ktora mi to mowi/pisze

Dokładnie

No ale nie lubisz Chylińskiej? Fajna kobieta, z jajami

Cytat:
Aśka, jak przekroczysz 100 postów w statystyce ogólnej, to wyślę Ci zaproszenie do klubu, mam nadzieję, że rozumiesz.

Tak, Szaja, Authentic opowiadała, że jej facet jej nie pomaga, pali przy niej, upija się itp itd, mam nadzieję, że nic jej się nie stało i wszystko gra...
No pamiętam cholera dlatego się martwię :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:58   #1103
onaella
Zakorzenienie

:brzyda l:

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2012-08-10 o 17:05
Stary 2012-08-09, 22:02   #1104
BlackSanctum
Zakorzenienie

Onaella, zaakceptuj zaproszenie i możesz wrzucić do galerii klubowej bez cenzury.
Stary 2012-08-09, 22:07   #1105
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella, zaakceptuj zaproszenie i możesz wrzucić do galerii klubowej bez cenzury.

ooo, dzięki

jak ogarnę klub to zrobię galerię i wtedy się pochwalę

14.08.2010
baby
Stary 2012-08-09, 22:08   #1106
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Klub jest i ja nim zarządzam, poprzedni stworzyła Madam Agula, więc jak już wiadomo, jest nieaktualny.
Zaraz będę dopraszać kolejne osoby, jest nas tam mało, bo nie zapraszałam wszystkich naraz, ze względu na to, że niektóre osoby się szybko wykruszają, jak np wyżej wymienione.
A czy mi wyślesz zaproszenie bo mam dostęp do nieaktualnego już klubu który stworzył Madam Agula chciałabym mieć dostęp do aktualnego chyba że muszę spełnić jakieś wymagania to napisz jakie i będę się starać
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-08-09, 22:10   #1107
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
A czy mi wyślesz zaproszenie bo mam dostęp do nieaktualnego już klubu który stworzył Madam Agula chciałabym mieć dostęp do aktualnego chyba że muszę spełnić jakieś wymagania to napisz jakie i będę się starać
Kochana, sprawdź skrzynkę, zaproszenie widnieje tam już z godzinę.
Stary 2012-08-09, 22:11   #1108
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35799570]Kochana, ja z Agatką wyglądałam jak modelka teraz też cera ładna, nie liczę drobiazgów które wyjdą jak jest upał (czyi pot, brud z dworu i wyłazi).

Moja też od wczoraj tak wyraźnie, bo wcześniej coś tam było ale malutko.

Brwi też muszę, a tak mi się nie chce

Jeśli firma zatrudnia powyżej 20 osób, to najpierw firma płaci a potem z zusu zwrot dostaje jesli jest mniej luda, to od razu zus i są opóźnienia do 30 dni.

Taka sama...

No to miło, że powiedziały nam do widzenia

O Authentic się martwię, ona tam nieciekawie z facetem miałą, prawda?

Brawo siurku

Rany boskie, ale ty jesteś do Chylińskiej podobna żeby nie było, lubię ją [/QUOTE]

Ech dokładnie, a nawet są już na listach zapisane w tamtych wątkach a Agula w jednym wpisie mówiła im że była u nas tylko że my już w II trymestrze i po kilku wizytach a ona jeszcze nie i jej bliżej do nich... no ale co do Authentic to też się martwię bo właśnie ten facec coś nie teges , a ona już miała jedno poronienie ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:12   #1109
aska27adopcje
Zadomowienie

O)naellla piekne fotki chyba dla takich bylabym w stanie wziac slub

BlackSanctum jasne ze rozumiem, troche zaluje, ze nie pisalam od poczatku, tylko podgladalam, bo pewnie bym juz troche miala natrzaskane postow
Stary 2012-08-09, 22:14   #1110
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
BlackSanctum jasne ze rozumiem, troche zaluje, ze nie pisalam od poczatku, tylko podgladalam, bo pewnie bym juz troche miala natrzaskane postow
Jeszcze tylko 35 postów i zostaniesz zaproszona. Szybko nabijesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości