|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: owsianka-warte to cos ?
Ja już prawie po sesji - dziś zdałam pisemną chemię organiczną a jutro ustny!!! boję się jak diabli ale wsunę owsianeczkę, kupię red bulla i jakoś dam chyba radę...
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi nam się udać i tyle!
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno sobie poradzicie
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
a Wy owsiankowe maniaczki gdzie się podziewacie?
ja się nie liczę bo na śniadanie kanapki z wafli ryżowych były ale pojutrze zrobię sobie michę owsianki, a co! taka nagroda za egzamin będzie
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
No wstałam wreście. W sumie obudziłams się o 5 (a raczej budzik mnie obudził, ale dałam sobie spokój ze wstawaniem o tej porze
) Owsianka jest |
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
owsianka była
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
niestety na śniadanko pizza , bo mleko w nocy wyszlo i nie bylo jak owsianki nagotować....Ale po południu...walnę sobie taką porcję, ze ho ho
|
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko chciałam wszystkim podziękować za to ,że przekonałyście mnie do owsianki, której szczerze nienawidziłam od dziecka. Dziś wiem jaki był powód - moja mama gotowała ją na mleku i robiła się mdła papka błe.... Fakt, że owsianka jest zdrowa powodował ,że jadłam ją przez jakiś czas co rano ale z niechęcią, a już najgorsze było mycie zaschniętego gara .
A tu po tylu latach dowiaduje się że można zalewać płatki wodą i dodawać jogurt albo wlać mleko póżniej i dosypać cynamon , rodzynki.. dlaczego sama na to nie wpadłam... Dzięki wielkie, wreszcie mam poczucie że robię dla siebie coś dorego od samego rana. |
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
musicman lepiej pozno niz wcale
ja dzis platki zalalam sojowym,na chwile do mikro a potem dodalam muesli i jogurt gruszkowo-waniliowy
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja dzis sobie mysle- zrobie sobie placek owsiany(juz sie czaje na niego tak z tydzien ale nigdy nie chce zamienac mojej gestej owsianki na ten placek ale dzis mówie dobra zrobie i byłam juz nastawiona na robienie placka ale okazało sie ze jajek nie ma:P no i nic z tego hehe, ale to nic bo własnie zajadam moja ukochana owsinkę dzis procz pestek słonecznika i jabłka i mandarynek dodałam migdała,kilka orzechów laskowych i dwie rodzynki:PP ostatnio tez po głowie mi chodzi owsianka z truskawkami,niesety tylko morzone wchodza w gre,albo te z puszki ale jednak kupie chyba mmrozone,ahh ja kocham truskawki Miłego dnia
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wcinam owsiankę z truskawkami aż żal że się już kończy ....wiec jak masz ochotę to ja gorąco polecam Idę do nauki, właśnie się dowiedziałam że nie zdałam stylistyki więc wypadało by się nauczyć żeby wreszcie coś zdać
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
zwariuje z wami
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
aj kobity ...
![]() ja właśnie zajadam się owsianeczka, zmarzłam więc pochłaniam gorąca nie mam truskawe, ale zadowoliłam sie morelkami
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
oo kurde Ewusia czytasz w moich myslach:P wiec w najblizszym czasie spałaszuje owsianke z truskawkami,
i powodzenia na egzaminie ja tez zaraz ide sie uczyc a teraz zjałdma makaronik ze szpinakiem i dodałam czosnek a dzis mam korki z chemi ha ha ha :P nie bede sie odzywała ale uwielbiam szpinak;Dno wisadomo nie ma to jak truskawki w sezonie hm..ja codziennie kupywałam jak były swiezutkie, robiłam shake z truskawek z jogurtem lub mlekiem lub same wsuwałam.oby do lata:P |
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie juz nie mogę doczekać kiedy wróce do domu i zjem sobie owsiankę z wiśniami, bo są w zamrażalniku
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, jak ja kocham truskawki
![]() ![]() Melduję, że owsianka była rano ale z tymi truskawkami to niezły pomysł ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie czaję na mrożoną mieszankę kompotową ( rabarbar, truskawki, maliny, wiśnie itd.) z makaronem razowym i słodziutkim jogurtem
w weekend sie pomyśli
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
aleście pomysłami sypnęły
teraz będę myśleć nad kolejną wersją owsianki a już byłam całkiem wierna dwóm wersjom: z bakaliami albo z jabłkiem, ewentualnie z dodatkiem jakiegoś serka lub jogurtu ale jak będą już świeże truskawki to będę jeść owsiankę z truskawkami dopóki mi się nie znudzi (albo, co bardziej prawdopodobne, dopóki sezon się nie skończy )
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG ja po prostu KOCHAM TRUSKAWKI!!!
A wy mi tylko ochotę robicie w środku zimy A rano będzie owsianka z Activią śliwkową bo mleko mi się skończyło a poza tym nie będę miała czasu na gotowanie ![]() Co lepsze - zalać płatki gorącą wodą i poczekać trochę czy wstawić zalane wodą do mikrofali?
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam!!!
![]() ![]() Owsianka zdziałała swoje ( Już dawno miałam spytać: A zauważyłyście jak poprawia stan paznokci i cery?) Teraz wszystkie powodzenia będę przypisywać Jej
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sie nie doczekałam odpowiedzi więc pytam jeszcze raz: Czy jeśli ugotuję owsiankę, zaleje jogurtem i wymieszam ze startym jabłkiem to będzie sie nadawała do transportu i późniejszego zjedzenia?
|
|
|
|
#2634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
owsianka na pewno miała w tym swoj udział:Pja własnie jem taka jak zawsze ale.....dzis chciałam sobie placek owsiany zrobic no i zrobiłam ale go nie zjadłam:P tazn troszke,a terszte ptaszkom oddałam i powrociłam do owsianki tej ktora jem na codzien:P Miłego dnia
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mi sie wydaje. Sprobuj,a ile czasu Ci ten transport zajmie? chyba nie kilka dni:-P? nie powinna sie zepsuc jak szczelnie zamkniesz
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taż bym jakieś powodzenie z chęcią owsiance przypisała, ale jak na razie nie było mi dane mieć powodzeń no cóż, może w przyszłym tygodniu ![]() A co do transportu owsianki to tez nie widze przeciwwskazań ![]() właśnie kończę moją owsiankę z serkiem waniliowym ![]() miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
|
#2637 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
fuuj xD owsianka x) blle xD
|
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam ,że w zyciu owsianki nie jadłam ale trzeba będzie spróbować.Wybieram się do tesco :PP Po kasze kus kus i owsianke;PP
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MisQa a cóż to za nowy avatarek dopiero teraz zauważyłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

musi nam się udać i tyle!

) Owsianka jest

w weekend sie pomyśli
no cóż, może w przyszłym tygodniu