|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Dlaczego nie wyszlo?
Wejdz w poczekalnie, czyli tam, gdzie sa wszystkie watki oczekujacych mam. Na zdjeciu zaznaczylam Ci czerwona ramka, co trzeba wlaczyc. Tam wyskoczy Ci lista nickow wraz z napisanymi postami
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny powiedziały, my tu na prawdę tworzymy zgrany team mamuśkowy i nieco głupio się robi jak kolejno bez słowa się osoby wykruszają. Z klubem, czy mailem na prawdę głównie chodzi o naszą prywatność, bo serio, różne osoby mogą wleźć na ten wątek i Bóg wie co zrobić np. z linkiem do naszego FB. A mamy w planach wymianę telefonami, bieżące dzielenie się fotkami itp uściślając: 3mamy się w kupie. Dla mnie ten wątek to nie tylko umilenie czasu, ale coś więcej, bo są tu osoby, do których czuję niepohamowaną sympatię, nawet zaufanie, mimo, że na oczy ich nie widziałam. Więc osobiście uważam to grono za coś więcej niż tylko "kolejna część wątku na wizażu". Chcesz, czy nie, to zawiązują się tu przyjaźnie. Amen. Aaa! Jeszcze jedno, ja np. teraz rzadziej piszę, o czym od razu napisałam, bo z racji przeprowadzki na mieszkanie, na razie jestem bez neta, poza pracą i weekendami na wsi
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-08-10 o 10:41 |
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Biorę euthyrox na początku dawkę 25, potem 37,5 a teraz mam zacząć brać 50. Przeczytałam na necie, że to zapalenie autoimmunologiczne to Haschimoto cokolwiek to jest Mogę Wam się pochwalić, że dostaliśmy dzisiaj zgodę z banku na kredyt a już w gotówce miejsce w garaży kupiliśmy a jeszcze wiadomo będziemy potrzebować na urządzenie ![]() Nikomu nie śmierdzi zapach poduchy z Lidla? (( czy ja jestem dziwnym człowiekiem? (
Wymiankowy Edytowane przez nazeczona Czas edycji: 2012-08-10 o 10:42 |
||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() teraz będę udzielać się ciut mniej bo 20 sierpnia czeka mnie egzamin związany z awansem w pracy ( nauczycielki wiedzą o co chodzi ) no i musze się troszke "pouczyć" już tak dawno tego nie robiłam że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać będe Was regularnie podczytywać i od czasu do czasu coś tam pewnie skrobnę bo za długo nie wytrzymam ![]() Pozdrawiam! P.S. Śliczne brzuszki i bukiecik!!! |
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przechodziłam mianowanie na początku lipca - nic strasznego. Naucz się dobrze swojego sprawozdania (można mieć sciągę). Pytania zadawali dotyczące właśnie Twojej pracy. Trzymam kciuki ![]() Dziewczyny ja Was podczytuję, ale jak tu ktoś napisał, nie jestem w stanie podjąc dyskusji, bo wątek goni jak szalony - szczerze mówiąc, nie wiem, jak to robicie....musiałabym siedzieć cały czas na kompie. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#1176 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szaja wspolczuje nieprzespanej nocki
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
Ogłaszam, że zaczynam dziś 17 tydzień, ale dzidziolka niestety jeszcze nie czuje ![]() Mam taką starą sokowirówkę, ale działa dobrze. Do tej pory sok zrobiłam sobie raz ![]() Właśnie miałam napisać to samo. Aśka gdzie Ty niby masz te kg?! Normalnie nas oszukałaś nafiyqa trzymam kciuki za wizytę ![]() No i gratuluję kochane udanych wizyt ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratulacje z okazji kredytu? Macie z "Rodziny na Swoim" czy nie? Cytat:
Jestem w trakcie awansu na mianowanego i będę miała sporą przerwę teraz. Myślałam, że przez to L4 i macierzyński, to mi staż się przerwie, ale z tego co mi wiadomo przy nowych przepisach, to chyba nie może się przerwać, tylko przedłużyć o czas nieobecności. |
||
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taki biorę tyle ze 2 tabletki w takim razie zwiększę dawkę to chyba nie zaszkodzi
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy dziś z córką 22 tydzień. Jak zrobi mi tz fotkę to wrzucę
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
USG tarczycy TSH T4 Wolne Anty TPO Kredyt udało się w rodziny na swoim
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za kciuki. oj przydadzą się baaardzo
Podobno to nic strasznego, ale mówią to ci którzy maja to już za sobą ![]() ja mam nadzieje ze brzuszkiem trochę zbije ich z tropu i ze będą łaskawsi dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli przerwa w pracy jest dłuższa niż miesiąc to staż ulega wydłużeniu o ten okres nieobecności. Jeśli jest dłuższa niż rok - staż cały do powtórki wg Karta Nauczyciela Art. 9d. pkt 5 W przypadku nieobecności nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy, trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności. W przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze. |
||
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kredytu, to jeszcze raz gratki
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
aniolekKB - dziękuję Kochana
|
#1186 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ty jesteś szczuplejsza i może lepiej ogarniasz swoje ciało. To życzę Ci częstego kontaktu z BąblemCytat:
Cytat:
Bidula wiem co czujesz bo moje ostatnie TSH(tydzień temu) też powyżej 5.... I również mam zdiagnozowane autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. Dla nas to oznacza, że organizm niszczy tarczycę i czeka nas branie najwyższej dawki euthyroxu do końca życia. Dla Maluchów nie wiem Powiem Ci, że przez tą akcję z tym, że moje dziecko może być upośledzone (już wszytsko się wyjaśniło) jakoś ta niedoczynność przestała mnie martwić. Ale masz racje, nasze dzieci mogą mieć później problemy z nauką itp. No ale ja wierzę, że wszystko będzie okej, mój endokrynolog przynajmniej nie sprawia wrażenia zaniepokojonego. Trzymam kcuki za nas![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze możesz napisać raz na jakiś czas jak się u Ciebie sprawy mają, chętnie się dowiemy. Pozdrawiam i powodzenia z pracąNiestety dopadło mnie przeziębienie. A już byłam zdziwiona, że 4 miesiące bez przeziębienia?? To do mnie niepodobne I mam zamiar sobie raz na zawsze udowodnić, że przeziębienie czy to z tabletkami czy bez, trwa i przebiega tak samo. Jedyna pomoc to czosnek i cebula Płakać nie będe, bo lubie... Chyba, że TŻ będzie![]() A zaraz się zabieram za strucle truskawkową na 2 śniadanie ![]() No i pakuję nas powoli. W poniedziałek lecimy do moich rodziców do Grecji. Spotkanie po 2 latach, chyba się rozbeczę na lotnisku, już mi się łzy zbierają ![]() Życzę wszystkim Mamuniom miłego piątku
|
|||||
|
|
|
#1187 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam haschimoto stwierdzone na podstawie podwyższonego antyTPO Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i: czekamy na fotki
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i wspolczuje poroblemow ze zdrowiem
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wakacji zazdroszczę i podziwiam, że tak długo bez rodziców wytrzymałaś, ja bez swoich tygodnia nie mogę przeżyć
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się zaczął 16 tydzień
![]() Wczoraj jak się już położyłam coś mi tak głucho puknęło (tylko raz) w brzuchu, ale może to po ogórku kiszonym i chlebie z masłem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-10 o 11:35 |
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
A miałaś robione to badanie w ciąży, czy jeszcze przed nią?
Pstryczek84, tak właśnie myślałam, że jak exam to na mianowanego, ale nie byłam pewna Tak czy inaczej 3mam kciuki ![]() ![]() ![]() nazeczona, również 3mam kciuki ![]() ![]()
|
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic dodać nic ująć W ogóle dla mnie to było też dziwne że jest się na dwóch listach i w jednym wątku i w drugim i pisać raz tu a raz tu.![]() Hope jak ja Cię czytam to mam wrażenie że pisze to moja koleżanka ze studiów, identyczne wypowiedzi, cechy osobowości, wiek i w ogóle , tylko wizualnie nie jesteście podobne Ja dziś wkońcu wychodzę z nory do ludzi;p a mianowicie umówiłam się z koleżanką i jadę nawet do innego miasta , cóż za wyczyn Także trzymam kciuki za egzaminy, badania , wizyty ![]() Dodam że i ja już 17 tydzień mam |
|
|
|
|
#1194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mhmmm, mój nazywa tą poduszkę "poduchą rozwoduchą" całe szczęście już wcześniej pisałam, że on by się w niej chyba nie zmieścił, więc nawet się nie przymierzał![]() Cytat:
![]() ja moją uwielbiam, bo zależało mi na odciążeniu pleców no i się udało, tak się w niej zawijam, że cała dookoła w niej jestem no i faktycznie - plecy mi trzyma, chociaż w to przed zakupem za bardzo nie wierzyłam ![]() Cytat:
jak jej się udało, to Tobie też się uda trzymam kciuki![]() Dziewczyny nie mogłam spać do trzeciej potem się na chwilę położyłam ale mam kota psychopatkę i zachciało jej się zabaw więc oto jestem w tak wczesnej dla mnie porze![]() nazeczona gratulacje kredytu ![]() oooooooooooo a ja się witam w 18 tygodniu! jednocześnie w piątym miesiącu!!! ależ leci!!!wybaczcie, nie będę komentowała wypowiedzi MadamAguli ale....cóż, przykro.
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zadomowienie
|
I przed ciążą i ok 6 tyg. ciąży Zaraz odszukam wyniki to napiszę dokładnie jak to u mnie jest
Cytat:
i bawo za kolejny tydzień Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie się od tego zaczynało, ale było czuć, że to nie od żołądka. Także może u Ciebie to już bejbi? Cytat:
Ja też trzymam kciuki! Dziewczyny z klubu, powstawiajcie coś do galerii klubowej, a nie tylko moja morda tam świeci ,teraz jest łatwo tam dodawać zdjęcia - z albumu wizażowego. Wątki zdjęciowe są już zamknięte. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-10 o 11:35 |
||
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zalamalam sie normalnie, bylam kupic stanik, laska mi dobrala 75 G
![]() ![]() ![]() Co do wagi i nadwagi, dziekuje wam za mile slowa, ale ja waze 75 kilo/179, wiec przy waszych kilogramach to moja waga sloniowa ... Musialam jakos dobrze fote strzelic, ze wyszlam na chudsza niz jestem Zmierzylam sie w najszerszym miejscu w burzuchu jest juz 100 cm ![]() ![]() ![]() ciekawe czy ktoras mnie pokona z wymiarami ... 75 G cycki i 100 brzuchol
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest choroba postępująca i wraz z wiekiem dawka leku będzie zwiększana. Mi endokrynolog kazała jeszcze przed ciążą sprawdzać tsh co 3 miesiące, czy nie przyrosło. Ja w ciągu roku skoczyłam z 50 na 75. Teraz w ciąży robię co miesiąc - 1.5 miesiąca badania. |
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki stanik nosiłaś do tej pory? Mi dobrali ostatnio 65FF, ocipiałam, jak to usłyszałam... Bo nosiłam 75C/75D. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

a już w gotówce miejsce w garaży kupiliśmy
(( czy ja jestem dziwnym człowiekiem? 

Bidula wiem co czujesz bo moje ostatnie TSH(tydzień temu) też powyżej 5.... I również mam zdiagnozowane autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. Dla nas to oznacza, że organizm niszczy tarczycę i czeka nas branie najwyższej dawki euthyroxu do końca życia. Dla Maluchów nie wiem
Powiem Ci, że przez tą akcję z tym, że moje dziecko może być upośledzone (już wszytsko się wyjaśniło) jakoś ta niedoczynność przestała mnie martwić. Ale masz racje, nasze dzieci mogą mieć później problemy z nauką itp. No ale ja wierzę, że wszystko będzie okej, mój endokrynolog przynajmniej nie sprawia wrażenia zaniepokojonego. Trzymam kcuki za nas
klask i:
Bo ja za bardzo nie widzę na to sposobu, a przekładać ją z jednej strony na drugą w nocy to chyba nie bardzo 

jednocześnie w piątym miesiącu!!!