Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 10:30   #1171
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Próbowałam sobie to sprawdzić, ale mi nie wyszło:-(
Dlaczego nie wyszlo?
Wejdz w poczekalnie, czyli tam, gdzie sa wszystkie watki oczekujacych mam.
Na zdjeciu zaznaczylam Ci czerwona ramka, co trzeba wlaczyc. Tam wyskoczy Ci lista nickow wraz z napisanymi postami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (104,7 KB, 36 załadowań)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:37   #1172
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Komentarz jest zbędny. Emoty wystarczą.

MadamAgula
, nie jesteś "niechciana" (bez przesady, wtf?), tylko ten wątek ma nam umilać czas, bierzemy go na poważnie - jesteśmy internetową paczką przyszłych mamusiek, które lubią swoje towarzystwo w postaci wypowiedzi i dbamy o ten wątek, dlatego jeśli się za coś zabrałaś i to olałaś, no to wybacz - jest nam po prostu przykro, tym bardziej teraz, jak masz do tego takie podejście. Szaja dobrze napisała. Rozumiem, masz zajęcia - jak każda z nas, ja np mam zespół, jest okres mocno koncertowy, do tego mam sesje zdjęciowe i makijaże, a jakoś znajduję czas na to, żeby tu wejść codziennie i napisać kilka postów. Wystarczy chcieć.
tu nawet nie chodzi o komentarz, tylko doszukuje się, a raczej próbuję, gdzie któraś powiedziała, że Madam jest niechciana itp. Może ja jeszcze spróbuję przedstawić ze swojej strony o co nam chodzi. Mianowicie, jak dołączyłaś do nas, to baaaardzo się udzielałaś, SAMA rzuciłaś pomysł odnośnie klubu i e-maila, a potem faktycznie nagle zapadłaś się pod ziemię. Dla nas powodem był wtedy powrót Twojego TŻ, ale to na prawdę długo trwało zanim się do nas odezwałaś Tak jak dziewczyny powiedziały, my tu na prawdę tworzymy zgrany team mamuśkowy i nieco głupio się robi jak kolejno bez słowa się osoby wykruszają. Z klubem, czy mailem na prawdę głównie chodzi o naszą prywatność, bo serio, różne osoby mogą wleźć na ten wątek i Bóg wie co zrobić np. z linkiem do naszego FB. A mamy w planach wymianę telefonami, bieżące dzielenie się fotkami itp uściślając: 3mamy się w kupie.
Dla mnie ten wątek to nie tylko umilenie czasu, ale coś więcej, bo są tu osoby, do których czuję niepohamowaną sympatię, nawet zaufanie, mimo, że na oczy ich nie widziałam. Więc osobiście uważam to grono za coś więcej niż tylko "kolejna część wątku na wizażu". Chcesz, czy nie, to zawiązują się tu przyjaźnie.
Amen.

Aaa! Jeszcze jedno, ja np. teraz rzadziej piszę, o czym od razu napisałam, bo z racji przeprowadzki na mieszkanie, na razie jestem bez neta, poza pracą i weekendami na wsi

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-08-10 o 10:41
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:39   #1173
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A co bierzesz za lekarstwa? I jakie masz tsh? Najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą. Mam nadzieję, że wyjdziesz z tego
Ja dowiedziałam się o niedoczynności tarczycy dopiero w ciąży, ale u mnie póki co chyba nie jest źle. Tsh mi trochę spadło, dawkę mam regularnie zwiększaną i jestem pod stałą kontrolą. Właśnie w przyszłym tygodniu idę na badania i wtedy 27 do endo.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Narzeczona, współczuje problemów z tarczycą, jakie masz TSH? Ja w następnym tygodniu też muszę się zgłosic do endo, pewnie znów mi zwiększy dawkę leku .

A dziewczyny, jestem już prawie pewna, że czuje mojego szalejącego synka. szczególnie po śniadaniu i kolacji
Dziewczyny dziękuję za troskę Pierwsze TSH (zrobione w 2 tyg jak jeszcze nie wiedzialiśmy z lekarzem o ciąży) wynosiło prawie 5. Następne po kontroli ok 2,6 a ostatnie ok 2,4
Biorę euthyrox na początku dawkę 25, potem 37,5 a teraz mam zacząć brać 50.
Przeczytałam na necie, że to zapalenie autoimmunologiczne to Haschimoto cokolwiek to jest po wszystkich badaniach, które mam wykonać okaże się czy to to.

Mogę Wam się pochwalić, że dostaliśmy dzisiaj zgodę z banku na kredyt aczkolwiek musi być ale, bo nie chcą nam prowizji skredytować i musimy kilka dobrym klocków w gotówce dać a już w gotówce miejsce w garaży kupiliśmy a jeszcze wiadomo będziemy potrzebować na urządzenie

Nikomu nie śmierdzi zapach poduchy z Lidla? (( czy ja jestem dziwnym człowiekiem? (

Edytowane przez nazeczona
Czas edycji: 2012-08-10 o 10:42
nazeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:46   #1174
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam
teraz będę udzielać się ciut mniej bo 20 sierpnia czeka mnie egzamin związany z awansem w pracy ( nauczycielki wiedzą o co chodzi ) no i musze się troszke "pouczyć" już tak dawno tego nie robiłam że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać będe Was regularnie podczytywać i od czasu do czasu coś tam pewnie skrobnę bo za długo nie wytrzymam
Pozdrawiam!
P.S. Śliczne brzuszki i bukiecik!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:51   #1175
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witam
teraz będę udzielać się ciut mniej bo 20 sierpnia czeka mnie egzamin związany z awansem w pracy ( nauczycielki wiedzą o co chodzi ) no i musze się troszke "pouczyć" już tak dawno tego nie robiłam że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać będe Was regularnie podczytywać i od czasu do czasu coś tam pewnie skrobnę bo za długo nie wytrzymam
Pozdrawiam!
Hej!
Przechodziłam mianowanie na początku lipca - nic strasznego. Naucz się dobrze swojego sprawozdania (można mieć sciągę). Pytania zadawali dotyczące właśnie Twojej pracy.
Trzymam kciuki

Dziewczyny ja Was podczytuję, ale jak tu ktoś napisał, nie jestem w stanie podjąc dyskusji, bo wątek goni jak szalony - szczerze mówiąc, nie wiem, jak to robicie....musiałabym siedzieć cały czas na kompie.
Pozdrawiam serdecznie
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:53   #1176
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
A to nowy zabobon jak się ma zgagę to dziecko będzie miało dużo włosów pierwszy raz słyszę o tym
Serio tego nie slyszalas? To jeszcze uslyszysz Ja tego przez pol ciazy sluchalam, ale prawdy w tym nie ma wcale co najgorsze

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Oczywiscie zartuje ... Dziewczyny moj TZ usnal jak dziecko w poduszce az mi go szkoda budzic, ale jest moja i tez chce
Cytat:
Ogolnie moj TZ wstal dzis sfochowany, bo twierdzi ze przez poduche motherhood sie od siebie odsunelismy, ze zamiast tulic sie do niego to obejmowalam w nocy poduche ... a jak on sie chcial przytulic to nie mial jak bo mu przeszkadzala ... Facet 32 lata, a czasami zachowuje sie jak male dziecko
Ale mnie z rana rozbawilas Wybacz, ze sie smieje z Twojego Tzta ale wydaje mi sie, ze on tak naprawde byl sfochowany, ze mu te poduszke zabralas a nie, ze sie przytulic nie mogl

szaja wspolczuje nieprzespanej nocki i zazdroszcze mozliwosci podrzucenia malej babci, nawet na te dwie godzinki

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:57   #1177
Ewik86
Zakorzenienie

hej dziewuszki Ogłaszam, że zaczynam dziś 17 tydzień, ale dzidziolka niestety jeszcze nie czuje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Sokowirowka cudny sprzet!
Mam taką starą sokowirówkę, ale działa dobrze. Do tej pory sok zrobiłam sobie raz

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ejj, narzekalas ostatnio na zbedne kilogramy, ja tu ich nie widze!
Właśnie miałam napisać to samo.
Aśka gdzie Ty niby masz te kg?! Normalnie nas oszukałaś

nafiyqa trzymam kciuki za wizytę

No i gratuluję kochane udanych wizyt

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
Powodzenia już teraz Ci życzę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:00   #1178
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za troskę Pierwsze TSH (zrobione w 2 tyg jak jeszcze nie wiedzialiśmy z lekarzem o ciąży) wynosiło prawie 5. Następne po kontroli ok 2,6 a ostatnie ok 2,4
Przeczytałam na necie, że to zapalenie autoimmunologiczne to Haschimoto cokolwiek to jest po wszystkich badaniach, które mam wykonać okaże się czy to to.

Mogę Wam się pochwalić, że dostaliśmy dzisiaj zgodę z banku na kredyt aczkolwiek musi być ale, bo nie chcą nam prowizji skredytować i musimy kilka dobrym klocków w gotówce dać a już w gotówce miejsce w garaży kupiliśmy a jeszcze wiadomo będziemy potrzebować na urządzenie
Jak masz 2,4 to jeszcze trochę trzeba zbić. Czytałam na forum o tarczycy, że w ciąży powinno być w okolicach 1, a nawet poniżej. U mnie ostatnie badania, to miałam 1,66 i mi też spadło z 4,92. No i też biorę Euthyrox 50. 3mam kciuki, żeby to nie było Hashi. A co masz za badania do zrobienia?
No i gratulacje z okazji kredytu? Macie z "Rodziny na Swoim" czy nie?

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
A masz exam na mianowanego, czy dyplomowanego?
Jestem w trakcie awansu na mianowanego i będę miała sporą przerwę teraz. Myślałam, że przez to L4 i macierzyński, to mi staż się przerwie, ale z tego co mi wiadomo przy nowych przepisach, to chyba nie może się przerwać, tylko przedłużyć o czas nieobecności.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:02   #1179
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
ale jesteśmy poinformowane od razu więc ja od razu powodzenia życzę

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki Ogłaszam, że zaczynam dziś 17 tydzień, ale dzidziolka niestety jeszcze nie czuje

Stary 2012-08-10, 11:07   #1180
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak aktualnie mieszkam w Kielcach. Wcześniej mieszkałam 25 km od kielc w gminie Chęciny. Teraz z mężem mieszkamy w CK. A ty w jakich okolicach mieszkasz?
Wiem, że któraś pisała też, że jest z Jędrzejowa
Ja mieszkam w Starachowicach więc niedaleko

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mnie nogi w nocy bolą

Aaaa nie napisałam wczoraj - od poprzedniej wizyty nie przytyłam, a brzuchol jest o wiele większy
Ja mam strasznie zmęczone nogi przez dzień w nocy nawet ok tylko czasem skurcz

Cytat:
a jaki magnez bierzesz. Ile mg? Najlepszy jest Magnezin 500 mg i ja go biorę 3x1tabletka. Tym magnezem też w szpitalu mnie karmili i taki kazał mi lekarz brać.
Taki biorę tyle ze 2 tabletki w takim razie zwiększę dawkę to chyba nie zaszkodzi
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:09   #1181
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A ja zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy dziś z córką 22 tydzień. Jak zrobi mi tz fotkę to wrzucę
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:09   #1182
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Jak masz 2,4 to jeszcze trochę trzeba zbić. Czytałam na forum o tarczycy, że w ciąży powinno być w okolicach 1, a nawet poniżej. U mnie ostatnie badania, to miałam 1,66 i mi też spadło z 4,92. No i też biorę Euthyrox 50. 3mam kciuki, żeby to nie było Hashi. A co masz za badania do zrobienia?
No i gratulacje z okazji kredytu? Macie z "Rodziny na Swoim" czy nie?
Dokładnie:
USG tarczycy
TSH
T4 Wolne
Anty TPO

Kredyt udało się w rodziny na swoim
Stary 2012-08-10, 11:13   #1183
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za kciuki. oj przydadzą się baaardzo
Podobno to nic strasznego, ale mówią to ci którzy maja to już za sobą
ja mam nadzieje ze brzuszkiem trochę zbije ich z tropu i ze będą łaskawsi dla mnie
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej!
Przechodziłam mianowanie na początku lipca - nic strasznego. Naucz się dobrze swojego sprawozdania (można mieć sciągę). Pytania zadawali dotyczące właśnie Twojej pracy.
Trzymam kciuki
teraz siedzę nad dokumentami, karta n-la itd. w weekend napisze sobie sprawozdanie i od poniedziałku będę się go kuc na pamięć

Cytat:

A masz exam na mianowanego, czy dyplomowanego?
Jestem w trakcie awansu na mianowanego i będę miała sporą przerwę teraz. Myślałam, że przez to L4 i macierzyński, to mi staż się przerwie, ale z tego co mi wiadomo przy nowych przepisach, to chyba nie może się przerwać, tylko przedłużyć o czas nieobecności.
Kochana, egzamin jest TYLKO na mianowanego, na pozostałe stoponie mamy rozmowe kwalifikacyjną. wiesz, "wymundrzam" się bo akurat studiuję kartę nauczyciela
jeśli przerwa w pracy jest dłuższa niż miesiąc to staż ulega wydłużeniu o ten okres nieobecności. Jeśli jest dłuższa niż rok - staż cały do powtórki wg

Karta Nauczyciela Art. 9d. pkt 5 W przypadku nieobecności nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy, trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności. W przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:13   #1184
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Dokładnie:
USG tarczycy
TSH
T4 Wolne
Anty TPO

Kredyt udało się w rodziny na swoim
Z tego co już się zorientowałam, to w ciąży tsh powinno być jak pisałam bardzo niskie, ok. 1, natomiast fT4 powinno być jak najwyższe. Co to anty TPO, to podobno w ciąży są różne zmiany i to badanie nie jest do końca miarodajne. Też miałam robione i mi jakiś kosmos wyszedł. Także jakby to było wysokie, to aż tak się tym nie przejmuj
A co do kredytu, to jeszcze raz gratki
Stary 2012-08-10, 11:16   #1185
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

aniolekKB - dziękuję Kochana Możecie też dzisiaj trzymać kciuki bo o 19tej mam genetyczne
Stary 2012-08-10, 11:19   #1186
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Odwołałam i wysłałam ponownie, może jakiś błąd akurat wystąpił. Sprawdź jeszcze raz.

Dziecko mi się rusza, uwielbiam to. Wczoraj wieczorem kazałam TŻowi położyć rękę na brzuszek... Potrzymał chwilę i nic, no to ja mówię do brzucha "No odezwij się do tatusia."... Chwila ciszy i puknęło.
Ale Ci zazdroszczę!!!! Ja nasłuchuję dotykam, głaszczę i jakoś nie dam sobie ręki obciąć, że to Bąbel. Nie chcę się nakręcać bo od zawsze mam problemy ze wzdęciami i innymi szaleństwami w brzuchu a poza tym słyszę i czuję tylko swoje walące serce. Datę sobię zapiszę jak konkretnie poczuję, że to Maluch Ale Ty jesteś szczuplejsza i może lepiej ogarniasz swoje ciało. To życzę Ci częstego kontaktu z Bąblem
Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny, gratuluje udanych brzuszkow i poznania plci. a te co mowily ze grube i zdjecia powystalwialy to normalnie w dupe powinny dostac! jakie grube? gdzie? ugryzcie sie w jezyk (lub palec nastepnym razem).
co dp przechodzenia do innych watkow... to ja sie czasem nie dziwie bo chyba tylko u nas trzeb napisac 100 postow zeby sie na liscie znalezc. A klub to juz w ogole dla wybranych. am nadzieje ze Was nie urazilam bo mi generalnie na byciu na liscie ani w klubie nie zalezy. podczytuje Was codziennie, za duzo czasu nie mam, bo dlugie godziny w pracy plus studia no i ta nieszczesna roznica czasu.... ale to takie dziwne troche.ale pewnie powiecie jak sie komus nie podoba to nie musi nas czytac. i bedziecie mialy racje
zmieniajac temat... czy ktoras lubi gotowac J Olivera? dostalam w prezencie ksiazke "jamie's 30-minute meals" i gotuje jak szalona. Na youtubie sa jeszcze filmiki wiec ogladam, zatrzymuje i gotuje jakbyscie kiedys mialy ochote to super nam smakowal chicken pie. prosciutki i pyszny. Oczywiscie nie liczcie za bardzo na to ze zdarzycie to ugotowac w 30 min. A no i jego przepisy sa dosc drogie bo uzywa praktycznie tylko swiezyc ziol, ale ja zatsepuje wszystko suszonymi i jest ok.
Jamiego to ja lubie.... oglądać Hihihi. Nie no też dostałam jego pierwszą książkę: "Lubię gotować". Fajne pomysły na zdrowe słodycze dla dzieci Bardzo mi się podoba jego inicjatywa z brytyjskimi dzieciakami przeciwko śmieciowemu żarciu w szkole
Cytat:
Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam u endo ... no i nie jest dobrze jest podejrzenie autoimmunologicznego zapalenia tarczycy
Trzeci raz zwiększono mi dawkę leku i mam miliony badań do zrobienia
Bidula wiem co czujesz bo moje ostatnie TSH(tydzień temu) też powyżej 5.... I również mam zdiagnozowane autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. Dla nas to oznacza, że organizm niszczy tarczycę i czeka nas branie najwyższej dawki euthyroxu do końca życia. Dla Maluchów nie wiem Powiem Ci, że przez tą akcję z tym, że moje dziecko może być upośledzone (już wszytsko się wyjaśniło) jakoś ta niedoczynność przestała mnie martwić. Ale masz racje, nasze dzieci mogą mieć później problemy z nauką itp. No ale ja wierzę, że wszystko będzie okej, mój endokrynolog przynajmniej nie sprawia wrażenia zaniepokojonego. Trzymam kcuki za nas
Cytat:
to super im mniej przytyjesz tym mniej będziesz dźwigać.
Ja się muszę zważyć, ale się trochę boję na wagę stanąć
Racja Też tak sobie mówie. Ale z II trymestrem coś zaczęłam szybko tyć...
Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Ok. Zawaliłam. Moja wina. Wiem to i Wy też. Ale taki obgadywanie nie jest miłe wiesz? Że dziecinne, że uciekła, że poszła na inny wątek, że się tyłkiem odwróciła... No sorry ale co to ma być?
Jestem tylko człowiekiem. Nie wyrobiłam czasowo ok. Macie prawo być złe. Rozumiem. Ale nie od razu fochy, obgadywanie i wielka obraza majestatu. To tylko wątek. Który ma za zadanie umilanie czasu.

Dobra kończę ta dyskusję bo nie ma sensu. I odchodzę. Ale nie dlatego, że się obraziłam, uciekłam, przeniosłam, że to dziecinne itd. tylko dlatego że po prostu jestem tu niechciana i tyle.

Życzę wszystkim spokojnych miesięcy, ślicznych, zdrowych maluszków i żadnych komplikacji przy porodzie

Pozdrawiam cieplutko.
Rozumiem Cię, że odchodzisz. Nie jesteś niechciana ale wyszło jak wyszło i pewnie nie czułabyś się już tutaj swobodnie... Również Ci życzę zdrowego i pięknego Malucha Zawsze możesz napisać raz na jakiś czas jak się u Ciebie sprawy mają, chętnie się dowiemy. Pozdrawiam i powodzenia z pracą

Niestety dopadło mnie przeziębienie. A już byłam zdziwiona, że 4 miesiące bez przeziębienia?? To do mnie niepodobne I mam zamiar sobie raz na zawsze udowodnić, że przeziębienie czy to z tabletkami czy bez, trwa i przebiega tak samo. Jedyna pomoc to czosnek i cebula Płakać nie będe, bo lubie... Chyba, że TŻ będzie

A zaraz się zabieram za strucle truskawkową na 2 śniadanie

No i pakuję nas powoli. W poniedziałek lecimy do moich rodziców do Grecji. Spotkanie po 2 latach, chyba się rozbeczę na lotnisku, już mi się łzy zbierają

Życzę wszystkim Mamuniom miłego piątku
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:19   #1187
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Nikomu nie śmierdzi zapach poduchy z Lidla? (( czy ja jestem dziwnym człowiekiem? (
Gratuluje kredytu

Ja mam haschimoto stwierdzone na podstawie podwyższonego antyTPO

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok

Cytat:

klask i:

Cytat:
A ja zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy dziś z córką 22 tydzień. Jak zrobi mi tz fotkę to wrzucę
klask i: czekamy na fotki

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:19   #1188
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
aniolekKB - dziękuję Kochana Możecie też dzisiaj trzymać kciuki bo o 19tej mam genetyczne
Kciuki zaciśnięte

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:23   #1189
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
Powodzenia kochana Bedziemy czekac na dobre wiesci

Cytat:
Trzymam kciuki i wspolczuje poroblemow ze zdrowiem

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:24   #1190
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki bedę zaciskać z całych sił
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Niestety dopadło mnie przeziębienie. A już byłam zdziwiona, że 4 miesiące bez przeziębienia?? To do mnie niepodobne I mam zamiar sobie raz na zawsze udowodnić, że przeziębienie czy to z tabletkami czy bez, trwa i przebiega tak samo. Jedyna pomoc to czosnek i cebula Płakać nie będe, bo lubie... Chyba, że TŻ będzie

A zaraz się zabieram za strucle truskawkową na 2 śniadanie

No i pakuję nas powoli. W poniedziałek lecimy do moich rodziców do Grecji. Spotkanie po 2 latach, chyba się rozbeczę na lotnisku, już mi się łzy zbierają

Życzę wszystkim Mamuniom miłego piątku
Współczuje przeziębienia, trzymaj się Kochana
Wakacji zazdroszczę i podziwiam, że tak długo bez rodziców wytrzymałaś, ja bez swoich tygodnia nie mogę przeżyć

Stary 2012-08-10, 11:26   #1191
Hosenka*
Zakorzenienie

Mi się zaczął 16 tydzień

Wczoraj jak się już położyłam coś mi tak głucho puknęło (tylko raz) w brzuchu, ale może to po ogórku kiszonym i chlebie z masłem

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:35
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:26   #1192
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
A miałaś robione to badanie w ciąży, czy jeszcze przed nią?

Pstryczek84, tak właśnie myślałam, że jak exam to na mianowanego, ale nie byłam pewna Tak czy inaczej 3mam kciuki

nazeczona, również 3mam kciuki
Stary 2012-08-10, 11:26   #1193
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
tu nawet nie chodzi o komentarz, tylko doszukuje się, a raczej próbuję, gdzie któraś powiedziała, że Madam jest niechciana itp. Może ja jeszcze spróbuję przedstawić ze swojej strony o co nam chodzi. Mianowicie, jak dołączyłaś do nas, to baaaardzo się udzielałaś, SAMA rzuciłaś pomysł odnośnie klubu i e-maila, a potem faktycznie nagle zapadłaś się pod ziemię. Dla nas powodem był wtedy powrót Twojego TŻ, ale to na prawdę długo trwało zanim się do nas odezwałaś Tak jak dziewczyny powiedziały, my tu na prawdę tworzymy zgrany team mamuśkowy i nieco głupio się robi jak kolejno bez słowa się osoby wykruszają. Z klubem, czy mailem na prawdę głównie chodzi o naszą prywatność, bo serio, różne osoby mogą wleźć na ten wątek i Bóg wie co zrobić np. z linkiem do naszego FB. A mamy w planach wymianę telefonami, bieżące dzielenie się fotkami itp uściślając: 3mamy się w kupie.
Dla mnie ten wątek to nie tylko umilenie czasu, ale coś więcej, bo są tu osoby, do których czuję niepohamowaną sympatię, nawet zaufanie, mimo, że na oczy ich nie widziałam. Więc osobiście uważam to grono za coś więcej niż tylko "kolejna część wątku na wizażu". Chcesz, czy nie, to zawiązują się tu przyjaźnie.
Amen.

Aaa! Jeszcze jedno, ja np. teraz rzadziej piszę, o czym od razu napisałam, bo z racji przeprowadzki na mieszkanie, na razie jestem bez neta, poza pracą i weekendami na wsi

Nic dodać nic ująć W ogóle dla mnie to było też dziwne że jest się na dwóch listach i w jednym wątku i w drugim i pisać raz tu a raz tu.

Hope jak ja Cię czytam to mam wrażenie że pisze to moja koleżanka ze studiów, identyczne wypowiedzi, cechy osobowości, wiek i w ogóle , tylko wizualnie nie jesteście podobne

Ja dziś wkońcu wychodzę z nory do ludzi;p a mianowicie umówiłam się z koleżanką i jadę nawet do innego miasta , cóż za wyczyn

Także trzymam kciuki za egzaminy, badania , wizyty

Dodam że i ja już 17 tydzień mam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:28   #1194
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie tyle o tej poduszce z Lidla, ja dalej mam dylemat jak się z nią przekręca z boku na bok? Bo ja za bardzo nie widzę na to sposobu, a przekładać ją z jednej strony na drugą w nocy to chyba nie bardzo
hm, chyba tak, ja z moją motherhood muszę tak robić, a wierz mi, że ciężka jest, zwłaszcza w środku nocy

Cytat:
Witajcie dziewczynki
Dzis wstalam wczesniej, bo do pracy pojechalam i polowac na nowy stanik Pije sobie wlasnie kawke z KFC, ale pyszna mmmm ... wiecie co chyba sobie kupie kapsuly do mojego ekspresu dolce gustoi i co 3 dzxien bede sobie robic moja ukochana mokke

Tak czytam o waszych poduchach z Lidla, ze postanowilam ja tez kupic, jak bede wracacz pracy to mijam calkiem sporego, kupie ja i dam ja mojemu TZ, niech ma substytut mojej ...

Ogolnie moj TZ wstal dzis sfochowany, bo twierdzi ze przez poduche motherhood sie od siebie odsunelismy, ze zamiast tulic sie do niego to obejmowalam w nocy poduche ... a jak on sie chcial przytulic to nie mial jak bo mu przeszkadzala ... Facet 32 lata, a czasami zachowuje sie jak male dziecko
o nie! kawa z kfc! i co ja teraz zrobię?!
mhmmm, mój nazywa tą poduszkę "poduchą rozwoduchą" całe szczęście już wcześniej pisałam, że on by się w niej chyba nie zmieścił, więc nawet się nie przymierzał

Cytat:
Mówicie, że dobra ta z lidla? Ja chciałam kupić motherhood, ale potem mi się przypomniało, że u nas w domu leży poducha mojej siostry, o taka, tylko brązowa: http://s2.madeformums.com/uploads/im...image/5329.jpg
Wzięłam ją, wyprałam poszewkę i teraz na niej śpię, chyba w gruncie rzeczy nie będę nic kupować, bo ta jest cudowna. I za darmo. Tylko poszewka trochę zmechacona, ale to nic.
o, też fajna
ja moją uwielbiam, bo zależało mi na odciążeniu pleców no i się udało, tak się w niej zawijam, że cała dookoła w niej jestem no i faktycznie - plecy mi trzyma, chociaż w to przed zakupem za bardzo nie wierzyłam

Cytat:
Witam
Pozdrawiam!
nie masz się co bać, moja mama obroniła dyplomowanego (to to samo, co mianowany? Czy podobne?) w każdym razie obroniła w wieku 46lat jak jej się udało, to Tobie też się uda trzymam kciuki

Dziewczyny nie mogłam spać do trzeciej a potem przed siódmą wstałam i z mężem kakao wypiłam potem się na chwilę położyłam ale mam kota psychopatkę i zachciało jej się zabaw więc oto jestem w tak wczesnej dla mnie porze

nazeczona gratulacje kredytu

oooooooooooo a ja się witam w 18 tygodniu! jednocześnie w piątym miesiącu!!! ależ leci!!!

wybaczcie, nie będę komentowała wypowiedzi MadamAguli ale....cóż, przykro.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:33   #1195
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nic dodać nic ująć W ogóle dla mnie to było też dziwne że jest się na dwóch listach i w jednym wątku i w drugim i pisać raz tu a raz tu.

Hope jak ja Cię czytam to mam wrażenie że pisze to moja koleżanka ze studiów, identyczne wypowiedzi, cechy osobowości, wiek i w ogóle , tylko wizualnie nie jesteście podobne

Ja dziś wkońcu wychodzę z nory do ludzi;p a mianowicie umówiłam się z koleżanką i jadę nawet do innego miasta , cóż za wyczyn

Także trzymam kciuki za egzaminy, badania , wizyty

hmm

Stary 2012-08-10, 11:34   #1196
insolito
Zadomowienie

Cytat:
A miałaś robione to badanie w ciąży, czy jeszcze przed nią?
I przed ciążą i ok 6 tyg. ciąży Zaraz odszukam wyniki to napiszę dokładnie jak to u mnie jest
Cytat:

Gratuluje wyjścia do ludzi i bawo za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

oooooooooooo a ja się witam w 18 tygodniu! jednocześnie w piątym miesiącu!!! ależ leci!!!
klask i:

Stary 2012-08-10, 11:34   #1197
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zaczął 16 tydzień

Wczoraj jak się już położyłam coś mi puknęło (tylko raz) w brzuchu, ale może to po ogórku kiszonym i chlebie z masłem
A może nie? U mnie się od tego zaczynało, ale było czuć, że to nie od żołądka. Także może u Ciebie to już bejbi?

Cytat:
No dla mnie też dziwne, no ale cóż począć...

Ja też trzymam kciuki!

Dziewczyny z klubu, powstawiajcie coś do galerii klubowej, a nie tylko moja morda tam świeci ,
teraz jest łatwo tam dodawać zdjęcia - z albumu wizażowego. Wątki zdjęciowe są już zamknięte.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:35
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:36   #1198
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny zalamalam sie normalnie, bylam kupic stanik, laska mi dobrala 75 G i mnie pocieszyla, pani jeszcze urosna

Co do wagi i nadwagi, dziekuje wam za mile slowa, ale ja waze 75 kilo/179, wiec przy waszych kilogramach to moja waga sloniowa ... Musialam jakos dobrze fote strzelic, ze wyszlam na chudsza niz jestem

Zmierzylam sie w najszerszym miejscu w burzuchu jest juz 100 cm

ciekawe czy ktoras mnie pokona z wymiarami ... 75 G cycki i 100 brzuchol
Stary 2012-08-10, 11:36   #1199
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Gratuluje kredytu

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok

klask i:

klask i: czekamy na fotki
Ja też mam autoimmunologiczne zapalenie tarczycy tzw. Hashimoto.
To jest choroba postępująca i wraz z wiekiem dawka leku będzie zwiększana. Mi endokrynolog kazała jeszcze przed ciążą sprawdzać tsh co 3 miesiące, czy nie przyrosło. Ja w ciągu roku skoczyłam z 50 na 75. Teraz w ciąży robię co miesiąc - 1.5 miesiąca badania.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:38   #1200
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zalamalam sie normalnie, bylam kupic stanik, laska mi dobrala 75 G i mnie pocieszyla, pani jeszcze urosna

Co do wagi i nadwagi, dziekuje wam za mile slowa, ale ja waze 75 kilo/179, wiec przy waszych kilogramach to moja waga sloniowa ... Musialam jakos dobrze fote strzelic, ze wyszlam na chudsza niz jestem

Zmierzylam sie w najszerszym miejscu w burzuchu jest juz 100 cm

ciekawe czy ktoras mnie pokona z wymiarami ... 75 G cycki i 100 brzuchol
No to brzuchol masz już duży... Pokazywałaś się wczoraj i wyglądałaś chudziutko, naprawdę!
Jaki stanik nosiłaś do tej pory? Mi dobrali ostatnio 65FF, ocipiałam, jak to usłyszałam... Bo nosiłam 75C/75D.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości