Ślubujące w 2012 - część II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 21:10   #2521
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Ja dziś zaczynam taki wydłużony weekend 4 dni wolnego jupiiiii. W sobote bez względu na pogodę jedziemy na ring of kerry na południowy zachód irladnii. Tutaj to jest fajowe ze 3 godz i jesteś na drugim końcu, a że drogi dobre to jest się czasem jeszcze szybciej - zwłaszcza jak prowadzi mój tż już nie mogę się doczekać
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:17   #2522
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
spoko nie ma sprawy- cieszę się że mogłam pomóc mam nadzieję, że Ci się stylizacja podoba- pokaż fotki - nawet z telefonu
Bardzo bardzo mi się podoba i Tżowi też pomimo że on nie lubi w ogóle makijażu
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A w sumie w weekend mam pierwszą przymiarkę, zaczynamy kurs I tańca no i jedziemy kolejne osoby zapraszać!
Muszę pochwalić TŻ - wybrał metrykę chrztu i odpis urodzenia. także w przyszłym tygodniu idziemy do USC i do księdza umówić sie na protokół.
Powoli do przodu.
Popróbuje dziś z tymi zdjęciami, może uda mi się co wieczorem wrzucić do klubu.
No to pracowity ale super przyjemny weekend Cię czeka i jakie duże postępy również dla Tż
Mam nadzieję ze uda Ci się wrzucić nam zdjęcia
Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
a ja byłam dzisiaj na fryzurce ślubnej i dołączam kilka fotek cykniętyh przez moją mamcię
Powiedz co się dzieje z tą koroną z prawej strony bo jakoś nie umiem jej dojrzeć na zdjęciu z tyłu? Bardzo ładnie Ci w tej fryzurze ale tak jak dziewczyny pomyślałabym jeszcze nad tą ozdobą może jakiś kwiatek?
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
niestety z Olą w końcu się nie umówiłam, bo TŻ w końcu wziął się do roboty i obgadał wszystko ze swoją znajomą, umówił mnie na przyszłą sobotę zobaczymy czy będę zadowolona, bo cena oczywiście nieporównywalna, jako że to po znajomości. TŻ ją zachwala bo laska pracowała wcześniej w kilku stacja tv
No to napracował się ten Twój Tż
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za wszelkie słowa otuchy, w końcu dogadałam się z TŻ od razu mi lepiej
Super Cieszę sie że już wszystko ok
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Hej, hej wita się z Wami urlopowiczka
dziś okazało się, że ciężka sprawa jest tymczasowo załagodzona i mogę o niej nie myśleć na urlopie
pewnie więc będę z Wami dość często
Pradip - mam nadzieję, że pochwalisz nam się jakąś próbką zdjęć z tej sesji, co? dmuchałam tak mocno, że aż powietrza brakowało, więc chyba jakaś fotka się należy hihi
Dziewczynki jesteście nieocenione O 16 lunął wielki deszcz ale o 16.15 nagle przestał padać. Zadzwonił fotograf co robimy bo on niestety w deszcz nie może robić zdjęć ale powiedziałam że zaraz się zrobi ładnie i z minuty na minutę wychodziło coraz większe słońce Niby chodziliśmy tylko godzinkę ale strasznie mnie ona wymęczyła a że było strasznie mokro to w końcu nawet buty zdjęłam było strasznie fajnie nawet Tż który marudził mi do ostatniej chwili że po co to robimy powiedział ze było fajnie Tak wiec wielkie podziękowania i ukłony dla Was moje szamanki
Cytat:
Pradip- i jak poszło? dawaj foty!!!!!
Nie wiem jak poszło bo nie widzieliśmy żadnej fotki jeszcze ale zaraz wrzucę do klubu makijaż który utrzymał mi sie cały dzień no dobra 1 rzęsa mi odleciała
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:33   #2523
Malgos_12
Zakorzenienie

Justunaaa - wyjaśniłam wszystko co i jak z tym imgurem na twoim wątku w klubie, gdyby coś jeszcze było niejasne to chętnie pomogę
Stary 2012-08-09, 21:45   #2524
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justunaaa - wyjaśniłam wszystko co i jak z tym imgurem na twoim wątku w klubie, gdyby coś jeszcze było niejasne to chętnie pomogę
Jeszcze nie zdążyłam tam zajrzeć, ale już dziękuję i jestem bardzo wdzięczna

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:49   #2525
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - a masz jakieś zdjęcie tego makijażu z troszkę dalsza??
Stary 2012-08-09, 21:52   #2526
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zaczynam taki wydłużony weekend 4 dni wolnego jupiiiii. W sobote bez względu na pogodę jedziemy na ring of kerry na południowy zachód irladnii. Tutaj to jest fajowe ze 3 godz i jesteś na drugim końcu, a że drogi dobre to jest się czasem jeszcze szybciej - zwłaszcza jak prowadzi mój tż już nie mogę się doczekać
Ale świetny wyjazd Wam sie szykuje
Cytat:
Pradip - a masz jakieś zdjęcie tego makijażu z troszkę dalsza??
Czyli zdjęcie całej buzi? O nieeeeee myślałam że mi sie upiecze...
Stary 2012-08-09, 21:55   #2527
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Malgos jesteś wielka ) dziękuje... będę teraz starała się na bieżąco wrzucać wam fotki...

Zdjęcia makijażu i fryzury w klubie.

Co myślicie ???

Mama Franka

Stary 2012-08-09, 22:05   #2528
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Super! Miałam okazję pracować w Irlandii 2mce i muszę powiedzieć że mimo pogody to jest tam pięknie Bardzo fajne mam wspomnienia stamtąd i te widoki...

A zapomniałam napisać że piękne zdjęcie w avatarku klask i:
Stary 2012-08-09, 22:08   #2529
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale świetny wyjazd Wam sie szykuje

Czyli zdjęcie całej buzi? O nieeeeee myślałam że mi sie upiecze...

Ja też o tym pisałam w klubie, trzeba nam pokazać całą buźkę, a nie tylko powieki

Mama Franka

Stary 2012-08-09, 22:17   #2530
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Super! Miałam okazję pracować w Irlandii 2mce i muszę powiedzieć że mimo pogody to jest tam pięknie Bardzo fajne mam wspomnienia stamtąd i te widoki...

A zapomniałam napisać że piękne zdjęcie w avatarku klask i:
dziękuję bardzo... czekam z niecierpliwością na resztę zdjęć to wtedy wam wrzucę cos z kościoła i z lokalu
a gdzie byłas w Irlandii? my już troszkę pojeździliśmy bo mamy autko więc tylko wsiadać i jechać

Cytat:
Malgos jesteś wielka ) dziękuje... będę teraz starała się na bieżąco wrzucać wam fotki...

Co myślicie ???
proszę bardzo, polecam się na przyszłość

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pradip - ale z ciebie laska i jakie masz piękne te oczy, ale jeszcze chciałabym zobaczyć kolor, czyli ty pod światło, tzn zamień się miejscami z aparatem bo światło pada tam z okna i nie widać kolorków ...
Stary 2012-08-09, 22:18   #2531
abecadlo12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domi1987 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie forumowiczki

W związku z sytuacją, która miała miejsce przed moim ślubem czuję się w obowiązku ostrzec wszystkie przyszłe panny młode przed salonem MORI LEE na Kijowskiej w Warszawie.

Wyobraźcie sobie, że 2 tygodnie przed ślubem idziecie na przymiarkę swojej wymarzonej sukni, zamówionej prawie 6 miesięcy wcześniej specjalnie dla Was i okazuje się, że jest ona co najmniej 2 rozmiary za duża, panie w salonie sugerują, że to Twoja wina bo tyle schudłaś (niekoniecznie w miły sposób), a ty wiesz, że to pomyłka salonu. Prosisz więc o pobranie z Ciebie miary. Okazuje się, że zamówiona sukienka powinna idealnie na Ciebie pasować - co w takim wypadku robi właścicielka salonu ślubnego, który się pomylił ?
Wyzywa Cię i krzyczy na Ciebie przez słuchawkę (bo oczywiście nie ma czasu stawić się w salonie co zdecydowanie podkreśla: "nie będę na Panią tracić czasu, mamy wiele Panien Młodych", "co Pani myśli, że będę się do Pani dostosowywać")! !
Tak, to niestety możliwe i jest to prawdziwa historia.
I to wcale nie był koniec mojego koszmaru. Poprosiłam by Pani zaproponowała jakieś rozwiązanie w tej sytuacji. Dowiedziałam się, że przecież sukienka zostanie dopasowana i nie powinnam mieć jakichkolwiek pretensji. Dodałam, że sukienka typu"rybka", w oryginale z mocno dopasowanym gorsetem, specjalnie wyprofilowanymi fiszbinami na biust... zmniejszona o 2 rozmiary wzdłuż bocznych szwów nie jest w stanie zachować fasonu. Pani oburzona spytała sarkastycznie czy może chcę jeszcze jakiś rabat. Odpowiedziałam, że byłoby to jakieś rozwiązanie (na sprowadzenie nowej sukienki niestety zostało za mało czasu) i od tego momentu zrobiło się tylko gorzej, oto kilka cytatów z rozmowy, dodam, że wypowiedzianych BARDZO niemiłym tonem:
"miała Pani zbyt duże ambicje, zamówiła sobie drogą suknię, a teraz nie ma kasy by za nią zapłacić to szuka sposobu by ode mnie tę kasę wyłudzić"
"Pani wychodzi za mąż, a zachowuje się jak 15-latka"
"może Pani odstąpić sobie od umowy jak się Pani nie podoba, mnie to nie obchodzi"
"Nic Pani nie dopasujemy, ma Pani do wyboru: przyjść do salonu i odebrać sobie sukienkę w takim stanie w jakim jest, albo odstąpić od umowy i się z nami pożegnać"
Oczywiście Pani dobrze wiedziała, że odstąpić od umowy nie mogę, bo nie znajdę sukni (już było tylko 1,5 tygodnia). Sposób odzywania się do mnie
był po prostu chamski i prostacki, czułam się traktowana jak śmieć, którego trzeba się jak najszybciej pozbyć. Odpowiedziałam, że jak Pani będzie to tak dalej załatwiać i tak się do mnie odzywać, to przecież chyba nie myśli, że to w dobie internetu pozostanie bez echa. Wybierałam przecież salon z klasą po to, by wybór i przymiarki sukni były niesamowitym wspomnieniem. Teraz już Pani całkowicie nie trzymała języka na wodzy, wykrzyczała coś, że ją szantażuję, a ona się nie da, że za długo pracowała na opinię bym ja jej taką popsuła i rzuciła słuchawką.
Oczywiście pociekły mi łzy, bo nigdy nie czułam się tak poniżona i bezradna.
Po interwencji mojego narzeczonego Pani łaskawie zgodziła się, żeby sukienka była do mnie dopasowywana i żebym przyszła na przymiarkę za kilka dni. I czy to koniec?
Niestety NIE
Po przymiarce, gdzie sukienka była już zmniejszona do mnie, ale oczywiście, zgodnie z moimi przewidywaniami, nie wyglądało to dokładnie tak jak powinno (np. fiszbiny za szeroko rozstawione = spłaszczony dziwnie biust; marszczenia na brzuchu powstałe po zmianie kroju). Wyobraźcie sobie jak to jest przymierzać suknię ze łzami w oczach i widząc jak Panie z salonu odnoszą się do Was prawie, że z nieukrywaną wrogością... Postawiona jednak na ostrzu noża narzekałam głośno na to wszystko, ale akceptowałam że sukienka lepiej wyglądać nie może. Pani krawcowa mi potakiwała. Wychodząc dodałam coś, że tego tak nie zostawię, ale że pani właścicielka (której oczywiście nie było) może to wszystko przemyśleć i zadzwonić jeszcze do mnie.
I zadzwoniła. Stanowczym tonem oznajmiła, że ona ma dosyć moich narzekań, ONA odstępuje od umowy i mogę sobie przyjść zabrać zadatek, a sukienki już na pewno nie mam. Na moje: nie może Pani odstąpić, powiedziała, że może bo tak jest w umowie i odstępuje. I odłożyła słuchawkę.
Tydzień przed ślubem bez sukienki. Wyobrażacie sobie? !
Oczywiście w umowie nie ma takiego zapisu (pytałam o poradę znajomych prawników) i gdyby nie to, że byłam już strzępkiem nerwów, wyglądałam chyba gorzej niż kiedykolwiek, a sukienkę mieć musiałam, to powinnam się odnieść do zapisów kodeksu cywilnego o skutkach niewykonania zobowiązań przy umowie wzajemnej. Według pani rzecznik praw konsumenta (do której oczywiście dzwoniłam), mogłam sobie pójść do dowolnego salonu, kupić dowolną sukienkę za dowolną kwotę, a Pani by musiała mi za tą sukienkę zapłacić.
No ale było tak, że narzeczony znów zadzwonił do Pani, jakoś ją przekonał. Miałam siedzieć cicho i grzecznie odebrać to co mi przygotowali. Na końcu podpisać kwit odbioru bez uwag.

Kończąc tą opowieść przepraszam, że tak się rozpisałam i zdaję sobie sprawę, że mało kto dobrnął do końca. Jednak obiecałam sobie, że tego tak nie zostawię, gdyż nawet najgorszemu wrogowi nie życzę takich stresów i przeżyć tuż przed chwilą, która ma być najpiękniejsza w życiu.
Proszę zastanówcie się dobrze zanim wybierzecie ten salon - czy choć oferują bardzo ładne suknie, to czy jak wystąpi jakiś problem dacie radę psychicznie przetrwać opryskliwość, niekompetencję i niedojrzałość pani właścicielki, czy na pewno będziecie miały co założyć na swój ślub i nie zostanie Wam występ w białej koszuli nocnej (ja już taką opcję widziałam w swoich koszmarach). I czy później przy odbiorze sukni kilka PLN rabatu wynagrodzi ten koszmar i defekty sukni, których nie da się poprawić.

Życzę udanych wyborów
Dominika
szok!!! dzisiaj tak trudno o klienta, a ta kobieta sie tak zachowała. o mały włos nie popsułaby Ci najważniejszego dnia w życiu...
abecadlo12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:24   #2532
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Pradip - ale z ciebie laska i jakie masz piękne te oczy, ale jeszcze chciałabym zobaczyć kolor, czyli ty pod światło, tzn zamień się miejscami z aparatem bo światło pada tam z okna i nie widać kolorków ...
Taaa chyba z zadartego nosa
Nie mam kochana takich tylko pod światło bo tak lustro miałam ale u mnie kolor tylko na zamkniętych widać
PS Ola mówiła ze strasznie sympatyczną parą jesteście
Stary 2012-08-10, 08:54   #2533
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak poszło bo nie widzieliśmy żadnej fotki jeszcze ale zaraz wrzucę do klubu makijaż który utrzymał mi sie cały dzień no dobra 1 rzęsa mi odleciała
uuuu rewelacja wiedziałam że Ola jest czarodziejką. Bardzo ładnie Ci w tym makijażu

a tak z ciekawości ile płacisz za wszystko?

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-08-10 o 09:28
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:10   #2534
abecadlo12345
Raczkowanie

miałam dodać fotki sukienki, nie ma na razie fotek, ale jest uszyta pod ten wzór:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 68966-1e.jpg (28,9 KB, 36 załadowań)
abecadlo12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:21   #2535
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abecadlo12345 Pokaż wiadomość
miałam dodać fotki sukienki, nie ma na razie fotek, ale jest uszyta pod ten wzór:
śliczna

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-08-10 o 09:28
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:15   #2536
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej wita się z Wami urlopowiczka
dziś okazało się, że ciężka sprawa jest tymczasowo załagodzona i mogę o niej nie myśleć na urlopie
pewnie więc będę z Wami dość często
to super, że sprawa troszkę ucichła miłego urlopowania się jeeej a ja dopiero zacznę 25 sierpnia

Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun Pokaż wiadomość
Piszecie o przebojach z sukniami i salonami, ja mialam suknie nowa ale wypozyczona w salonie sukien w Oswiecimiu i musze powiedziec ze obsluga profesjonalna, salon prowadza dwie siostry przemile i nie zaluje bo znalazlam taka suknie jak chcialam, wybrudzilam ja na plenerze i oddalam a po slubie zostala mi pamiatka w postaci welonu i podwiazki. Za suknie + bolerko dalam 1080 zl wiec moglam zaszalec z fryzura, makijazem i dodatkami.
Mogę zapytać w którym salonie?

Cytat:
Fajnie się zapowiada wycieczka

Cytat:
Dziewczynki jesteście nieocenione O 16 lunął wielki deszcz ale o 16.15 nagle przestał padać. Zadzwonił fotograf co robimy bo on niestety w deszcz nie może robić zdjęć ale powiedziałam że zaraz się zrobi ładnie i z minuty na minutę wychodziło coraz większe słońce Niby chodziliśmy tylko godzinkę ale strasznie mnie ona wymęczyła a że było strasznie mokro to w końcu nawet buty zdjęłam było strasznie fajnie nawet Tż który marudził mi do ostatniej chwili że po co to robimy powiedział ze było fajnie Tak wiec wielkie podziękowania i ukłony dla Was moje szamanki

super, że jesteś zadowolona Makijaż bardzo ładny, a jego właścicielka jeszcze ładniejsza Same śliczne PMki na wątku

Cytat:

Co myślicie ???
Makijaż ładny, choć nie widać go dokładnie Fryzurka też fajna, będziesz coś wpinać we włosy?

Cytat:
bardzo ładna, taka dziewczęca

A ja się wkurzam Od zeszłego tygodnia usiłuję skontaktować się z moją chrzestną, muszę się umówić, kiedy moglibyśmy pojechać do niej i jej rodzinki z zaproszeniami. Dzwoniłam już kilka razy, do niej i do wujka, nie odbierają Ja rozumiem, że są na urlopie i odpoczywają ale chyba można oddzwonić jak się widzi kilka nieodebranych połączeń z tego samego numeru próbującego się skontaktować przez kilka ostatnich dni...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:19   #2537
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny,

Tak na szybko polecam Wam wątek na wizażu:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=635906

ja się śmieję na głos

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:36   #2538
kasioonya
Rozeznanie

dzieńdoberek

Cytat:
mmm - zapowiada się Wam piękny weekend! zawsze zachwycam się zdjęciami z Irlandii... udanej wycieczki i przyjemnego urlopowania ;*

Cytat:

super, że pogoda dopisała i fajnie, że Wam obojgu się podobało! no i nie dziwię się, że TŻtowi podobał się makijaż, bo wyglądałaś baaardzo apetycznie

Cytat:

Co myślicie ???
fryzurka super, a makijaż trudno ocenić na zdjęciu z zamkniętymi oczkami, ale wyobrażam sobie, że jest super

Cytat:
to super, że sprawa troszkę ucichła miłego urlopowania się jeeej a ja dopiero zacznę 25 sierpnia

A ja się wkurzam Od zeszłego tygodnia usiłuję skontaktować się z moją chrzestną, muszę się umówić, kiedy moglibyśmy pojechać do niej i jej rodzinki z zaproszeniami. Dzwoniłam już kilka razy, do niej i do wujka, nie odbierają Ja rozumiem, że są na urlopie i odpoczywają ale chyba można oddzwonić jak się widzi kilka nieodebranych połączeń z tego samego numeru próbującego się skontaktować przez kilka ostatnich dni...
a jakieś konkretne plany urlopowe macie czy na razie koncentrujecie się na mieszkaniu i weselu?

ehh, nie złość się... może poczekaj aż wrócą z tego urlopu i wtedy zadzwoń - po co sobie psuć nerwy...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:41   #2539
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no faktycznie mogli by oddzwonić. Jak się nie będziesz mogła skontaktować to wyślij im może sms-a że wysyłasz zaproszenie pocztą i wyślij priorytetem. Długo i tak czekasz a wiadomo że czas w przygotowaniach jest ważny
Stary 2012-08-10, 11:26   #2540
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
a jakieś konkretne plany urlopowe macie czy na razie koncentrujecie się na mieszkaniu i weselu?

ehh, nie złość się... może poczekaj aż wrócą z tego urlopu i wtedy zadzwoń - po co sobie psuć nerwy...
Planów póki co brak Jak będzie pogoda i sprawy mieszkaniowe uda się jako tako ogarnąć to chciałabym na kilka dni wyskoczyć w góry chociaż, ale to jeszcze zobaczymy...

Staram się nie złościć ale zaczyna mnie dopadać przedślubny stres, że z czymś nie zdążę. Z urlopu wracają podobno w przyszłym tygodniu, jak mi się nie uda wcześniej, to poczekam ale w zaproszeniach mam prośbę o potwierdzenie do 12 września i nie chcę zaproszenia ich odkładać na ostatnią chwilę, wolałabym zrobić to jak najszybciej.

Cytat:
no faktycznie mogli by oddzwonić. Jak się nie będziesz mogła skontaktować to wyślij im może sms-a że wysyłasz zaproszenie pocztą i wyślij priorytetem. Długo i tak czekasz a wiadomo że czas w przygotowaniach jest ważny
Właśnie problem w tym, że muszę się dogadać i pojechać osobiście wręczyć im zaproszenia bo chrzestna się obrazi jak wyślę jej pocztą Ponieważ nie mam samochodu, a do nich mam jakieś 350-400km to będzie dla mnie dłuższa wycieczka (bo i z bezpośrednim dojazdem będzie problem) i będę mogła sobie na nią pozwolić dopiero na urlopie. Ponadto ze względu na to, że pracują do późna, wizyta u nich musi wypaść w weekend - wszystko to komplikuje sprawę dość mocno, bo prawdopodobnie będę mogła tam pojechać albo 25 sierpnia albo 1 września a jak pisałam wyżej - potwierdzenie mam do 12 września i trochę będzie mi głupio najbliższej rodzinie tak późno dać zaproszenia... Chciałam teraz zadzwonić, zaprosić telefonicznie, przeprosić, że nie możemy przyjechać wcześniej i umówić się kiedy moglibyśmy do nich przyjechać... Jak widać nie jest mi dane ehh... Wiem, że nie powinnam się denerwować, cały czas to sobie mówię

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:42   #2541
kasioonya
Rozeznanie

Jak ja kocham lipdub! Było tyle świetnych pomysłów na wesele, na dopracowanie których nie mieliśmy niestety czasu... Ale przynajmniej można pooglądać innych Polecam:
pewnie znany, ale ja za każdym razem mam uśmiech dookoła głowy, gdy ich oglądam http://www.youtube.com/watch?v=kCGCEbEreQw

po polsku: http://www.youtube.com/watch?v=HFHaiTLmAtg
http://www.youtube.com/watch?v=0UFSN...eature=related

i jeszcze taki: http://www.youtube.com/watch?v=xDfvtRuVh4g

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Planów póki co brak Jak będzie pogoda i sprawy mieszkaniowe uda się jako tako ogarnąć to chciałabym na kilka dni wyskoczyć w góry chociaż, ale to jeszcze zobaczymy...

Staram się nie złościć ale zaczyna mnie dopadać przedślubny stres, że z czymś nie zdążę. Z urlopu wracają podobno w przyszłym tygodniu, jak mi się nie uda wcześniej, to poczekam ale w zaproszeniach mam prośbę o potwierdzenie do 12 września i nie chcę zaproszenia ich odkładać na ostatnią chwilę, wolałabym zrobić to jak najszybciej.

Właśnie problem w tym, że muszę się dogadać i pojechać osobiście wręczyć im zaproszenia bo chrzestna się obrazi jak wyślę jej pocztą Ponieważ nie mam samochodu, a do nich mam jakieś 350-400km to będzie dla mnie dłuższa wycieczka (bo i z bezpośrednim dojazdem będzie problem) i będę mogła sobie na nią pozwolić dopiero na urlopie. Ponadto ze względu na to, że pracują do późna, wizyta u nich musi wypaść w weekend - wszystko to komplikuje sprawę dość mocno, bo prawdopodobnie będę mogła tam pojechać albo 25 sierpnia albo 1 września a jak pisałam wyżej - potwierdzenie mam do 12 września i trochę będzie mi głupio najbliższej rodzinie tak późno dać zaproszenia... Chciałam teraz zadzwonić, zaprosić telefonicznie, przeprosić, że nie możemy przyjechać wcześniej i umówić się kiedy moglibyśmy do nich przyjechać... Jak widać nie jest mi dane ehh... Wiem, że nie powinnam się denerwować, cały czas to sobie mówię
Słońce ja rozumiem, że chrzestna może się obrazić, kiedy otrzyma zaproszenie pocztą, ale ja mimo wszystko skorzystałabym z tej opcji, skoro jest to takie skomplikowane i ma Cię kosztować tyle nerwów. zbyt dużo masz spraw na głowie w tym czasie! jeśli masz dobre relacje z chrzestną, to powinna zrozumieć Twoją sytuację, a jeśli to zaproszenie jest bardziej kurtuazyjne, to chyba nie przejmowałabym się tym, co ktoś może sobie pomyśleć... może rzeczywiście wyślij sms, że nie mogłaś się dodzwonić w celu ustalenia terminu spotkania, a z powodu wielu spraw związanych z organizacją wesela, kredytu itp. nie będziesz miała możliwości dostarczyć zaproszenia osobiście, czego bardzo żałujesz i w związku z tym wysyłasz pocztą i nie możesz się doczekać, kiedy się spotkacie w dniu Waszego Ślubu, a chrzestna z rodziną będą świadkami Waszego szczęścia - na czym oczywiście bardzo Ci zależy

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-10, 11:51   #2542
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Makijaż ładny, choć nie widać go dokładnie Fryzurka też fajna, będziesz coś wpinać we włosy?

Dzięki. fryzura jest fryzurką jaką wizażystka mi zrobiła na wesele do znajomych, makijaż również. Także nic nie wpinałam i nie zamierzam wpinać we włosy.
A do swojego ślubu nadal nie mam koncepcji na fryzurę i na makijaż również nie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Tak na szybko polecam Wam wątek na wizażu:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=635906

ja się śmieję na głos

Świetne, uśmiałam się, a do tego przypomniałam sobie jakich kochanych dziadków miałam i jak mi ich brakuje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
dzieńdoberek

fryzurka super, a makijaż trudno ocenić na zdjęciu z zamkniętymi oczkami, ale wyobrażam sobie, że jest super
.
Nie robiłam zdjęć z otawrtymi oczami, ja mam małe oczy i nie wiele tego było widać. Ale mój TŻ stwierdził, że ładnie wyglądam a jego jeśli chodzi o makijaż cieżko zadowolić

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała. My mamy w zaproszeniach potwierdzenie do 1 września, a rodzina TZ nawet w połowie nie pozapraszana. Większość z nich wie że będą zaproszeni, więc zaprosdzenia to formalność. A z barku czasu i zajętych weekendach nie mamy jak tego szybciej zrobić. Mój tż się nie przejmuje to ja tym bardziej nie zamierzam. I tobie też radze się nie przejmować

Mama Franka

Stary 2012-08-10, 11:57   #2543
kasioonya
Rozeznanie

Moje dzisiejsze lenistwo osiągnęło już zbyt wysoki pułap, więc zabieram swoje szerokie cztery litery i zmykam do kuchni. Dziś serwuję tortille z kurzymi cyckami Muszę zamarynować piersi, przygotować tzatziki, pokroić warzywka, więc na razie się żegnam. Ciao

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-10, 11:59   #2544
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja kocham lipdub! Było tyle świetnych pomysłów na wesele, na dopracowanie których nie mieliśmy niestety czasu... Ale przynajmniej można pooglądać innych Polecam:
pewnie znany, ale ja za każdym razem mam uśmiech dookoła głowy, gdy ich oglądam http://www.youtube.com/watch?v=kCGCEbEreQw

po polsku: http://www.youtube.com/watch?v=HFHaiTLmAtg
http://www.youtube.com/watch?v=0UFSN...eature=related

i jeszcze taki: http://www.youtube.com/watch?v=xDfvtRuVh4g

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------
świetne teledyski. Aż miło popatrzeć...
My nie chcemy raczej kamerzysty

Mama Franka

Stary 2012-08-10, 12:03   #2545
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki. fryzura jest fryzurką jaką wizażystka mi zrobiła na wesele do znajomych, makijaż również. Także nic nie wpinałam i nie zamierzam wpinać we włosy.
A do swojego ślubu nadal nie mam koncepcji na fryzurę i na makijaż również nie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Świetne, uśmiałam się, a do tego przypomniałam sobie jakich kochanych dziadków miałam i jak mi ich brakuje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Nie robiłam zdjęć z otawrtymi oczami, ja mam małe oczy i nie wiele tego było widać. Ale mój TŻ stwierdził, że ładnie wyglądam a jego jeśli chodzi o makijaż cieżko zadowolić

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała. My mamy w zaproszeniach potwierdzenie do 1 września, a rodzina TZ nawet w połowie nie pozapraszana. Większość z nich wie że będą zaproszeni, więc zaprosdzenia to formalność. A z barku czasu i zajętych weekendach nie mamy jak tego szybciej zrobić. Mój tż się nie przejmuje to ja tym bardziej nie zamierzam. I tobie też radze się nie przejmować
Jeśli masz małe oczy, to może lepszy byłby makijaż jasny? przy zamkniętych oczach możemy ocenić tylko to, jak wykonany jest makijaż, ale nie, czy Tobie w nim dobrze No ale jak sama się czujesz ok, to ok;]

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:03   #2546
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzisiejsze lenistwo osiągnęło już zbyt wysoki pułap, więc zabieram swoje szerokie cztery litery i zmykam do kuchni. Dziś serwuję tortille z kurzymi cyckami Muszę zamarynować piersi, przygotować tzatziki, pokroić warzywka, więc na razie się żegnam. Ciao
pyszności serwujesz, mniam...
ja też zmykam trochę popracować, i od 17 weekend... Ale jedziemy jeszcze zaproszenia rozwieść... ech

Mama Franka

Stary 2012-08-10, 12:13   #2547
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o ale uczta się szykuje
Stary 2012-08-10, 13:15   #2548
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
dokładnie te kolczyki i ta ozdoba do włosów co na zdjęciu
W takim razie trochę mi się to gryzie... Mam wrazenie przesytu na głowie. Fryzura super, ale tak jak mówiły dziewczyny wyzej nie bardzo widzi mi sie ta ozdoba i kolczyki trochę za duże. Przypomnij jaką masz sukienkę? Bo gdyby było bez ozdoby we włosach + skromna góra sukni to klyki byłyby na miejscy a wszystko razem moze tworzyc wrażenie niepotrzebnego przesytu i przyćmi piekną buźkę i fryzure

Cytat:
jakie piękne plany.., aż Ci zazdroszczę zawsze urzekała mnie Irladnia, jej krajobraz i ta aura z wyjątkowym klimatem

Cytat:
piękna, nieoklepana i wyjątkowa

Pradip- widziałam makijaż i powiem Ci że jest naprawde w moim stylu... głębokie oko, podkreślone jak trzeba i ten kolor

A nam się wczoraj udała wizyta u księdza... niestety nie obyło sie bez pytania, ale nowy wikary okazał sie równym gościem (nawet nie ma 30 lat) wyłożył nam istotę sakramentu, ślubu i miłości... popytał co to jest grzech, ślub, sakrament itp ale na luzie bez stresu oby więcej było takich księży . Czeka nas jeszcze jedna wizyta u niego przed ślubem- omówienie liturgii, czytań i całego przebiegu ślubu Za 3 tygodnie ślub... jak to zleciało jutro 2ga przymiarka, tym razem mam zamiar zrobić zdjęcia i na pewno wam wrzucę

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 13:27   #2549
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
świetne teledyski. Aż miło popatrzeć...
My nie chcemy raczej kamerzysty
ja też nie chciałam początkowo kamerzysty, ale Mąż mnie przekonał i jestem mu za to wdzięczna. to jest innego rodzaju pamiątka niż zdjęcia - móc za x lat usłyszeć uśmiechających się Rodziców, zobaczyć łzy w oczach TŻta składającego przysięgę, pokazać dzieciom, że mama kiedyś była taka młoda, a tato miał włosy/nie miał taaakiego brzucha Ale oczywiście dla każdego ważne jest coś innego i decyzja należy do każdej pary

Cytat:
pyszności serwujesz, mniam...
ja też zmykam trochę popracować, i od 17 weekend... Ale jedziemy jeszcze zaproszenia rozwieść... ech
hi hi zapraszam na tortillę warzywka już pokrojone i wyglądają tak ładnie - takie kolorowe, że aż się robi weselej ja to jednak jestem pogięta warzywa robią mi nastrój

Cytat:
o ale uczta się szykuje
si! to, co Mąż lubi najbardziej oczywiście oprócz kotletów mielonych, zupy ogórkowej, bigosu, ryby po grecku, flaków, gołąbków, fasolki po bretońsku itp. itd. Wasi Mężczyźni też są takimi łasuchami?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-10, 13:31   #2550
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość

A nam się wczoraj udała wizyta u księdza... niestety nie obyło sie bez pytania, ale nowy wikary okazał sie równym gościem (nawet nie ma 30 lat) wyłożył nam istotę sakramentu, ślubu i miłości... popytał co to jest grzech, ślub, sakrament itp ale na luzie bez stresu oby więcej było takich księży . Czeka nas jeszcze jedna wizyta u niego przed ślubem- omówienie liturgii, czytań i całego przebiegu ślubu Za 3 tygodnie ślub... jak to zleciało jutro 2ga przymiarka, tym razem mam zamiar zrobić zdjęcia i na pewno wam wrzucę
fajnie że wszystko gładko poszło u księdza 3 tygodnie... super

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości