Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 14:44   #4081
sine.ira
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
A mnie za to dziwią niewrzący, którzy biorą ślub w kościele. Po co, pytam. Religia jest dla jej wyznawców, czy ja się pcham, żeby wziąć ślub w świątyni buddyjskiej!?

Mam taką koleżankę ateistkę, która mówi, że ślub to tylko w kościele chce wziąć.
Wiesz, babcia naciska, kieckę można założyć z welonem i jest tak romantycznie
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:49   #4082
Suvia
Zakorzenienie

Plastyka w mojej byłej szkole jest w ogóle pomyłką. Kilka lat smarowania bohomazów, książki kupowane "sobie a muzom" chyba, bo nawet do nich na lekcji nie zaglądaliśmy. Jakby włożyć chociaż odrobinkę wysiłku w te lekcje to dzieciaki wyszłyby z podstawówki/gimnazjum z jakąś podstawowa wiedzą z historii sztuki. No ale po cholerę, skoro można kazać rysować rybkę w perspektywie i mieć wszystko w

A dziś pierwszy raz w życiu na żywo zobaczyłam tatuaż " JP" Taki wielki, a caaałej łydce Smaczku sytuacji dodawał fakt, że facet został doprowadzony w docelowe miejsce właśnie w eskorcie Policji

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:51   #4083
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość

uwielbiam Twój podpis
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:52   #4084
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xaggg Pokaż wiadomość
Moja znajoma chodziła na jakieś lekcje śpiewu, bo pocośtam jej to było potrzebne. Nie miała za grosz talentu do śpiewania i otwarcie się do tego przyznawała:P po takim kursie nawet spoko jej to szło i całkiem przyjemnie było tego słuchać. Tyle, że tylko tych piosenek, które tam wyćwiczyła.
no właśnie, wg mnie talent jest dopiero wtedy, kiedy bez żmudnego ćwiczenia przed występem potrafisz zaśpiewać tak, że słuchającym nie więdną uszy ;-)

jak wyglądały występy Mandaryny, to chyba pamiętacie? a podejrzewam, że lekcje śpiewu na 100% brała.
Stary 2012-08-09, 15:18   #4085
alkaxy
biegam dla Zabawy

[QUOTE=xaggg;35790059]Moja znajoma chodziła na jakieś lekcje śpiewu, bo pocośtam jej to było potrzebne. Nie miała za grosz talentu do śpiewania i otwarcie się do tego przyznawała:P po takim kursie nawet spoko jej to szło i całkiem przyjemnie było tego słuchać. Tyle, że tylko tych piosenek, które tam wyćwiczyła.[/QUOTE]

Też słyszałam, że tyle da się zwykle zrobić.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 15:44   #4086
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Kiecka, kiecką, ale to pierdoły są. Trochę konsekwencji, albo się jest tym ateistą albo nie.

Poza tym dla mnie to trochę taki brak poszanowania, ja mimo wszystko bym się nie pchała do świątyni jakiejś innej religii, nawet jakby mi się nie wiem jak ich obrzędy podobały. Dla wyznawców to przecież poważna sprawa, a ja tam idę dla urody i rozrywki.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:45   #4087
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Kiecka, kiecką, ale to pierdoły są. Trochę konsekwencji, albo się jest tym ateistą albo nie.

Poza tym dla mnie to trochę taki brak poszanowania, ja mimo wszystko bym się nie pchała do świątyni jakiejś innej religii, nawet jakby mi się nie wiem jak ich obrzędy podobały. Dla wyznawców to przecież poważna sprawa, a ja tam idę dla urody i rozrywki.
Ale wiesz, tradycja, przecież to tak ładnie w kościele, wszyscy tak robią, płacę to wymagam i tak dalej...

Cóż, gdyby tak było to ciągnęła bym TŻ przed rabina, bo obrzędy żydowskie mi się niesamowicie podobają.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:22   #4088
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
obrzędy żydowskie mi się niesamowicie podobają.
Zawsze kojarzyłam ceremonie żydowskie za bardzo nieprzychylne kobietom, spychające je do roli czegoś znacznie, znacznie, znacznie gorszego, niemal koniecznego zła. Zaznaczam jednak, że moje skojarzenia biorą się z prasy/powieści/filmów, a na żadnym żydowskim ślubie rzecz jasna nie byłam.
Jedyne co mi się w miarę podoba to muzyka. Czasem skoczna i przyjemna do posłuchania.
Stary 2012-08-09, 22:28   #4089
Finlora
Zakorzenienie

Temat ślubu w kościele był już tyle razy wałkowany (również na tym wątku), nie zaczynajcie go znowu
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:44   #4090
chwast
Zakorzenienie

Kurde nie wiem, albo mój facet jest jakiś mega nieziemsko intrygujący, albo mam zgłową Ale dziwi mnie gadanie, że po 3 miesiącach spotykania codziennie to już się zna drugą osobę i to wcale nie krótko... Ja widuję się z moim tż od 3 lat niemalże codziennie i ciągle odkrywam coś nowego i nie powiem, że znam go na wylot.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 06:58   #4091
gazowane lody
Zakorzenienie

ja też z moim jestem 3 lata i nie czuję abym go znała na wylot
wiem ile słodzi herbatę i jaką lubi pić, wiem jakie papierosy lubi, wiem co lubi jeść, wiem że chrapie w nocy, wiem jaki ma gust w doborze ubrań i kosmetyków ale jestem pewna że jeszcze większości o nim nie wiem

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 07:58   #4092
el_vestido_rojo
beach please

Ja z moim TŻ-em jestem prawie 7 lat i mam wrażenie, że znam go już na wylot
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:00   #4093
Laurelindorenan
Rozeznanie

Dziwi mnie używanie form grzecznościowych pisanych wielką literą (Ty, Ciebie itp. ) w wypowiedziach, które mają z założenia być obraźliwe dla rozmówcy, np. "Nie ma sensu dalej dyskutować z taką idiotką jak Ty" - skoro już ktoś nazywa drugą osobę idiotką, to po co się sili na grzeczność?

Dziwi mnie to, że producenci wycofują z rynku produkty, które są dobre jakościowo i lubiane przez wiele osób - pewnie chodzi tu o jakieś bezduszne dane marketingowe, które wskazują, że dany produkt jednak nie jest dość popularny, tylko pytanie, na czym te dane się opierają... Nauczyłam się już, że nie ma co się przywiązywać do ulubionego zapachu, bo za parę lat już go pewnie nie będzie
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:55   #4094
Suvia
Zakorzenienie

Dziwią mnie sprzedawcy łażący po mieszkaniach/domach i próbujący wcisnąć różne rzeczy. Nawet nie to mnie dziwi, ze wciskają, ale fakt, że jak się odmawia to część z nich jest autentycznie obrażona czy coś. No taka dziwną robią minę.

Jeszcze jakby to był sprzedawca wody pośrodku pustynni albo węgla/drewna tuż przed zimą, ale kurczę chodzi taki już któryś raz i oferuje np. okna... I dziwi się, że ludzie go spławiają. Robi taką groźną minę

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:00   #4095
funk_you
Wtajemniczenie

Wkurzają mnie i dziwią telemarketerzy z sieci komórkowych, którzy dzwonią i nawijają bardzo szybko w dodatku jakoś dziwnie modulując głos, raz zniżają go, a raz mówią wysokim głosem. To brzmi jak śpiew

W dodatku ciężko zrozumieć o co im chodzi, i mimo mówienia im że nie jest się zainteresowanym ofertą nie słuchają klienta i dalej trajkoczą

'Nie' oznacza nie! Wiem, że to ich praca ale denerwuje mnie telefon średnio raz w tygodniu z pytaniem czy chcę ubezpieczyć telefon.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:13   #4096
BioIvO
Zakorzenienie

Dziwi mnie pogląd, że ludzie zawsze i wszędzie powinni cieszyć sie z cudzego szczęścia.
Przykładowo- właśnie zwolnili cię z pracy? Nic to, twojej koleżance ze szkoły właśnie udało sie zdobyć lukratywny kontrakt, więc ciesz sie razem z nią. Albo właśnie rzucił cię po kilku latach chłopak? Nie przejmuj sie i z radością szykuj sie na wesele kuzynki. Bo przecież nie wypada być egoistką i myśleć tylko o sobie, skoro ludziom wokół tak dobrze sie dzieje.
Dziwi mnie właśnie to, że niektórzy ludzie nie rozumieją, że nawet najwspanialszy sukces bliźniego nie cieszy, gdy sami w tym czasie ponosimy klęskę.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:31   #4097
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale wiesz, tradycja, przecież to tak ładnie w kościele, wszyscy tak robią, płacę to wymagam i tak dalej...
Wiem dlaczego tak jest, ale to takie puste i głupie... Ale nie zaczynam tematu.

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Wkurzają mnie i dziwią telemarketerzy z sieci komórkowych, którzy dzwonią i nawijają bardzo szybko w dodatku jakoś dziwnie modulując głos, raz zniżają go, a raz mówią wysokim głosem. To brzmi jak śpiew
Dzwoniła do mnie ostatnio taka pani z Play'a i ja naprawdę chciałam przedłużyć tę umowę, ale ta pani tak krzyczała i szybko nawalała, że nie usłyszałam połowy warunków. Podziękowałam za ofertę i się rozłączyłam. Przedłużyłam umowę przez internet.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:54   #4098
Hadassah
Zadomowienie

Dziwi mnie to gdy mówię pani z firmy która chce coś sprzedać/przedłużyć 'nie, dziękuję' a ona/on mi się rozłącza. Nosz kurka, chociaż 'do widzenia' poproszę! Naprawdę staram się być miła dla nich, nie uprzykrzać pracy czy coś (chociaż kiedy jeszcze oglądałam House'a w tv to ich ulubiona pora na dzwonienie była dwie minuty przed, za którymś razem po prostu powiedziałam 'najmocniej przepraszam, ale mam serial, rozumie pani' i się rozłączyłam bez pożegnania )
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 13:35   #4099
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Dziwi mnie używanie form grzecznościowych pisanych wielką literą (Ty, Ciebie itp. ) w wypowiedziach, które mają z założenia być obraźliwe dla rozmówcy, np. "Nie ma sensu dalej dyskutować z taką idiotką jak Ty" - skoro już ktoś nazywa drugą osobę idiotką, to po co się sili na grzeczność?
(...)
Dlatego, żeby ta druga osoba nie wytknęła braku znajomości zasad pisowni

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Dziwią mnie sprzedawcy łażący po mieszkaniach/domach i próbujący wcisnąć różne rzeczy. Nawet nie to mnie dziwi, ze wciskają, ale fakt, że jak się odmawia to część z nich jest autentycznie obrażona czy coś. No taka dziwną robią minę.

Jeszcze jakby to był sprzedawca wody pośrodku pustynni albo węgla/drewna tuż przed zimą, ale kurczę chodzi taki już któryś raz i oferuje np. okna... I dziwi się, że ludzie go spławiają. Robi taką groźną minę
U mnie po bloku co jakiś czas chodzi pan wymieniający piecyki gazowe - nie może zrozumieć, że nie jestem zainteresowana, bo blok nie ma podłączenia do gazu.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2012-08-10 o 13:36
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:01   #4100
matyldaaaa
Zakorzenienie

Ale mnie wkurzyła dziś babka w Tesco. Miała cały kosz zakupów i poszła do kasy samoobsługowej. Były tylko 2 czynne kasy, przez nią zrobiła się kolejka na 10 osób. Przy każdym produkcie miała problem jak go skasować więc co chwila przywoływała babkę z obsługi, której nie było przy kasach tylko wołali ją za każdym produktem przez głośnik. Zamiast od razu pakować produkty do siatek to nie, każdą rzecz kładła osobno w `strefie pakowania`, żeby później pół godziny układać sobie po zakończeniu kasowania w reklamówkach. Nie mówiąc już o tym, że nacisnęła, że nie używa reklamówek ale oczywiście wzięła sobie chyba z 5
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:49   #4101
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ale mnie wkurzyła dziś babka w Tesco. Miała cały kosz zakupów i poszła do kasy samoobsługowej. Były tylko 2 czynne kasy, przez nią zrobiła się kolejka na 10 osób. Przy każdym produkcie miała problem jak go skasować więc co chwila przywoływała babkę z obsługi, której nie było przy kasach tylko wołali ją za każdym produktem przez głośnik. Zamiast od razu pakować produkty do siatek to nie, każdą rzecz kładła osobno w `strefie pakowania`, żeby później pół godziny układać sobie po zakończeniu kasowania w reklamówkach. Nie mówiąc już o tym, że nacisnęła, że nie używa reklamówek ale oczywiście wzięła sobie chyba z 5
Hm, dziwne, w "moim" Tesco jest taki wymóg, że pakuje się dopiero po skasowaniu,

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:53   #4102
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Hm, dziwne, w "moim" Tesco jest taki wymóg, że pakuje się dopiero po skasowaniu,
Nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Chodziło mi o to że mogła skasować produkt i od razu wrzucić sobie go do siatki, a nie chować produkty do siatek dopiero jak skasowała wszystko i już zapłaciła.
Stary 2012-08-10, 16:56   #4103
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Chodziło mi o to że mogła skasować produkt i od razu wrzucić sobie go do siatki, a nie chować produkty do siatek dopiero jak skasowała wszystko i już zapłaciła.
A mi chodziło o to, że w moim Tesco jest wymóg, że pakuje się do siatek po skasowaniu WSZYSTKIEGO. Może nieprecyzyjnie się wyraziłam.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 17:13   #4104
aneczka155_93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość

W dodatku ciężko zrozumieć o co im chodzi, i mimo mówienia im że nie jest się zainteresowanym ofertą nie słuchają klienta i dalej trajkoczą

'Nie' oznacza nie! Wiem, że to ich praca ale denerwuje mnie telefon średnio raz w tygodniu z pytaniem czy chcę ubezpieczyć telefon.
Mój kolega kiedyś pracował jako telemarketer w orange i mówił, że on nie może rozłączyć się z klientem. Po prostu taki zakaz tam wszyscy mieli.
Być może jest tak również w innych sieciach-nie wiem.
aneczka155_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 17:23   #4105
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A mi chodziło o to, że w moim Tesco jest wymóg, że pakuje się do siatek po skasowaniu WSZYSTKIEGO. Może nieprecyzyjnie się wyraziłam.
U mnie też tak jest.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 17:38   #4106
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne, że kobieta pracująca tam nie pogoniła tej babki.
W tych kasach ekspresowych nie ma ograniczenia co do ilości produktów?
Stary 2012-08-10, 17:50   #4107
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Jak to możliwe? Pytam jako kompletny laik, bo nigdy nie korzystałam z tych samoobsługowych
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 18:01   #4108
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
To dziwne, że kobieta pracująca tam nie pogoniła tej babki.
W tych kasach ekspresowych nie ma ograniczenia co do ilości produktów?
To nie jest kasa eksperesowa tylko samoobsługowa i raczej nie ma ograniczeń. Babki z Tesco tam nie było tylko ochroniarz się kręcił i jak ktoś miał alkohol to naciskał, że sprawdził dowód. Babka z Tesco przychodziła do tej kobiety jak ją co chwila przez głośnik wołali bo chyba widzieli na kamerze, że babka sobie nie radziła.

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Jak to możliwe? Pytam jako kompletny laik, bo nigdy nie korzystałam z tych samoobsługowych
Obok kasy jest `strefa pakowania` gdzie są reklamówki i jak skasujesz możesz sobie od razu do tych reklamówek wrzucać. Po skasowaniu wszystkich artykułów kasa pyta się ile reklamówek bierzesz i naciskasz ilość.
Stary 2012-08-10, 18:14   #4109
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Obok kasy jest `strefa pakowania` gdzie są reklamówki i jak skasujesz możesz sobie od razu do tych reklamówek wrzucać. Po skasowaniu wszystkich artykułów kasa pyta się ile reklamówek bierzesz i naciskasz ilość.
Znając nasze realia większość klientów będzie oszukiwać, sami się o to proszą Powinni zainstalować jakieś automaty na reklamówki, no chyba, że ich koszt przewyższyłby wartość strat
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 18:20   #4110
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
To nie jest kasa eksperesowa tylko samoobsługowa i raczej nie ma ograniczeń. Babki z Tesco tam nie było tylko ochroniarz się kręcił i jak ktoś miał alkohol to naciskał, że sprawdził dowód. Babka z Tesco przychodziła do tej kobiety jak ją co chwila przez głośnik wołali bo chyba widzieli na kamerze, że babka sobie nie radziła.
W samoobsługowych jest ograniczenie do 15 produktów (właśnie w Tesco albo w Carrefourze, ale nie wiem, czy we wszystkich sklepach jest tak samo).
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości