|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Plastyka w mojej byłej szkole jest w ogóle pomyłką. Kilka lat smarowania bohomazów, książki kupowane "sobie a muzom" chyba, bo nawet do nich na lekcji nie zaglądaliśmy. Jakby włożyć chociaż odrobinkę wysiłku w te lekcje to dzieciaki wyszłyby z podstawówki/gimnazjum z jakąś podstawowa wiedzą z historii sztuki. No ale po cholerę, skoro można kazać rysować rybkę w perspektywie i mieć wszystko w
A dziś pierwszy raz w życiu na żywo zobaczyłam tatuaż " JP"
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyglądały występy Mandaryny, to chyba pamiętacie? a podejrzewam, że lekcje śpiewu na 100% brała.
|
|
#4085 |
|
biegam dla Zabawy
|
[QUOTE=xaggg;35790059]Moja znajoma chodziła na jakieś lekcje śpiewu, bo pocośtam jej to było potrzebne. Nie miała za grosz talentu do śpiewania i otwarcie się do tego przyznawała:P po takim kursie nawet spoko jej to szło i całkiem przyjemnie było tego słuchać. Tyle, że tylko tych piosenek, które tam wyćwiczyła.[/QUOTE]
Też słyszałam, że tyle da się zwykle zrobić. |
|
|
|
#4086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym dla mnie to trochę taki brak poszanowania, ja mimo wszystko bym się nie pchała do świątyni jakiejś innej religii, nawet jakby mi się nie wiem jak ich obrzędy podobały. Dla wyznawców to przecież poważna sprawa, a ja tam idę dla urody i rozrywki. |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, gdyby tak było to ciągnęła bym TŻ przed rabina, bo obrzędy żydowskie mi się niesamowicie podobają.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze kojarzyłam ceremonie żydowskie za bardzo nieprzychylne kobietom, spychające je do roli czegoś znacznie, znacznie, znacznie gorszego, niemal koniecznego zła. Zaznaczam jednak, że moje skojarzenia biorą się z prasy/powieści/filmów, a na żadnym żydowskim ślubie rzecz jasna nie byłam.
Jedyne co mi się w miarę podoba to muzyka. Czasem skoczna i przyjemna do posłuchania.
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Temat ślubu w kościele był już tyle razy wałkowany (również na tym wątku), nie zaczynajcie go znowu
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem, albo mój facet jest jakiś mega nieziemsko intrygujący, albo mam zgłową
Ale dziwi mnie gadanie, że po 3 miesiącach spotykania codziennie to już się zna drugą osobę i to wcale nie krótko... Ja widuję się z moim tż od 3 lat niemalże codziennie i ciągle odkrywam coś nowego i nie powiem, że znam go na wylot.
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
ja też z moim jestem 3 lata i nie czuję abym go znała na wylot
![]() wiem ile słodzi herbatę i jaką lubi pić, wiem jakie papierosy lubi, wiem co lubi jeść, wiem że chrapie w nocy, wiem jaki ma gust w doborze ubrań i kosmetyków ale jestem pewna że jeszcze większości o nim nie wiem
|
#4092 |
|
beach please
|
Ja z moim TŻ-em jestem prawie 7 lat i mam wrażenie, że znam go już na wylot
|
|
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
Dziwi mnie używanie form grzecznościowych pisanych wielką literą (Ty, Ciebie itp. ) w wypowiedziach, które mają z założenia być obraźliwe dla rozmówcy, np. "Nie ma sensu dalej dyskutować z taką idiotką jak Ty" - skoro już ktoś nazywa drugą osobę idiotką, to po co się sili na grzeczność?
![]() Dziwi mnie to, że producenci wycofują z rynku produkty, które są dobre jakościowo i lubiane przez wiele osób - pewnie chodzi tu o jakieś bezduszne dane marketingowe, które wskazują, że dany produkt jednak nie jest dość popularny, tylko pytanie, na czym te dane się opierają... Nauczyłam się już, że nie ma co się przywiązywać do ulubionego zapachu, bo za parę lat już go pewnie nie będzie
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie sprzedawcy łażący po mieszkaniach/domach i próbujący wcisnąć różne rzeczy. Nawet nie to mnie dziwi, ze wciskają, ale fakt, że jak się odmawia to część z nich jest autentycznie obrażona czy coś. No taka dziwną robią minę.
Jeszcze jakby to był sprzedawca wody pośrodku pustynni albo węgla/drewna tuż przed zimą, ale kurczę chodzi taki już któryś raz i oferuje np. okna... I dziwi się, że ludzie go spławiają. Robi taką groźną minę
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkurzają mnie i dziwią telemarketerzy z sieci komórkowych, którzy dzwonią i nawijają bardzo szybko w dodatku jakoś dziwnie modulując głos, raz zniżają go, a raz mówią wysokim głosem. To brzmi jak śpiew
![]() W dodatku ciężko zrozumieć o co im chodzi, i mimo mówienia im że nie jest się zainteresowanym ofertą nie słuchają klienta i dalej trajkoczą 'Nie' oznacza nie! Wiem, że to ich praca ale denerwuje mnie telefon średnio raz w tygodniu z pytaniem czy chcę ubezpieczyć telefon. |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie pogląd, że ludzie zawsze i wszędzie powinni cieszyć sie z cudzego szczęścia.
Przykładowo- właśnie zwolnili cię z pracy? Nic to, twojej koleżance ze szkoły właśnie udało sie zdobyć lukratywny kontrakt, więc ciesz sie razem z nią. Albo właśnie rzucił cię po kilku latach chłopak? Nie przejmuj sie i z radością szykuj sie na wesele kuzynki. Bo przecież nie wypada być egoistką i myśleć tylko o sobie, skoro ludziom wokół tak dobrze sie dzieje. Dziwi mnie właśnie to, że niektórzy ludzie nie rozumieją, że nawet najwspanialszy sukces bliźniego nie cieszy, gdy sami w tym czasie ponosimy klęskę.
|
|
#4097 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie to gdy mówię pani z firmy która chce coś sprzedać/przedłużyć 'nie, dziękuję' a ona/on mi się rozłącza. Nosz kurka, chociaż 'do widzenia' poproszę! Naprawdę staram się być miła dla nich, nie uprzykrzać pracy czy coś
(chociaż kiedy jeszcze oglądałam House'a w tv to ich ulubiona pora na dzwonienie była dwie minuty przed, za którymś razem po prostu powiedziałam 'najmocniej przepraszam, ale mam serial, rozumie pani' i się rozłączyłam bez pożegnania )
|
|
|
|
#4099 | ||
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-08-10 o 13:36 |
||
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wkurzyła dziś babka w Tesco. Miała cały kosz zakupów i poszła do kasy samoobsługowej. Były tylko 2 czynne kasy, przez nią zrobiła się kolejka na 10 osób. Przy każdym produkcie miała problem jak go skasować więc co chwila przywoływała babkę z obsługi, której nie było przy kasach tylko wołali ją za każdym produktem przez głośnik. Zamiast od razu pakować produkty do siatek to nie, każdą rzecz kładła osobno w `strefie pakowania`, żeby później pół godziny układać sobie po zakończeniu kasowania w reklamówkach. Nie mówiąc już o tym, że nacisnęła, że nie używa reklamówek ale oczywiście wzięła sobie chyba z 5
|
|
|
|
#4101 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Chodziło mi o to że mogła skasować produkt i od razu wrzucić sobie go do siatki, a nie chować produkty do siatek dopiero jak skasowała wszystko i już zapłaciła.
|
|
|
|
#4103 |
|
... choć nie Westwood
|
A mi chodziło o to, że w moim Tesco jest wymóg, że pakuje się do siatek po skasowaniu WSZYSTKIEGO. Może nieprecyzyjnie się wyraziłam.
|
|
#4104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Być może jest tak również w innych sieciach-nie wiem. |
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też tak jest.
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych kasach ekspresowych nie ma ograniczenia co do ilości produktów?
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obok kasy jest `strefa pakowania` gdzie są reklamówki i jak skasujesz możesz sobie od razu do tych reklamówek wrzucać. Po skasowaniu wszystkich artykułów kasa pyta się ile reklamówek bierzesz i naciskasz ilość. |
|
|
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinni zainstalować jakieś automaty na reklamówki, no chyba, że ich koszt przewyższyłby wartość strat
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

i nie powiem, że znam go na wylot.