|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Chciałam Wam poodpisywać, ale Amelka wstała :/ Pospała może z 20 minut
![]() Ewidentnie chce na spacerek, a jest zimno i mam kupę roboty w domu .. Jak się ogarnę, to wyjdziemy Ale Marinko - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń Spadam na razie
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Marinko wszystkieg co najlepsze, szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia ![]() Oliveczko wspaniałe wiadomosci ale ważne że wszystko dobrze się skonczyłoZmalowana, Patik, Brunetka zazdraszczam spotkanka ![]() Moje dziecko ma katar i straszna manie wbijania mi paznokci pod moje paznokcie
|
|
|
|
#2973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że niebawem nam ogłosisz zafasolkowanie ![]() pieleszko dziękuję. Tylko dzień różnicy między nami ![]() Cytat:
![]() Dziękuję bello!! Cytat:
Tak, waży 14 kg. Ale jakbyś go zobaczyła, nie jest w ogóle gruby. Jest bardzo wysoki jak na swoj wiek. Wysoki i ma takie "potężne" kości jakkolwiek to brzmi. Ale wiadomo, że będzie duży- ja am 175 cm a tatuś równe 2,00 cm. Witajcie! Ja się czuję jak z krzyża zdjętą - @ pełną parą. Potem jeszcze do dentysty. Normalnie dzień full wypas. Mały śpi, ja idę zarazwstawić jakąś zupę. Oliweczko super, że z wyniikami ok, no i najważniejsze, że z kawaler piękny, przystojny no i oczywiście zdrowiutki. Może wrzuciłabyś nam jakoś 3 d fotki? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Carmelko dzięki za obszerną odpowiedz. Przynajmniej będę wiedziała czego mam się spodziewać. Szczerze to sama nie wiem, kiedy Igor zaczął głużyć... I innych rzeczy nie pamiętam, tylko, że pózno raczkował po skończeniu 10 m-cy. Hehe tak, to ta super partia - pamiętasz, teściowa jeszcze za nią tęskni i wspomina
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Marinka samych wspaniałości Kochana!!! (myślałam, że będę pierwsza
).U nas jako tako - teściowa nadal w szpitalu, nie mam czasu na nic, zaglądam na Wizaż jedynie przez komórkę przed snem. Malwin właśnie rozbroiła paczkę chusteczek nawilżających .Buziole. |
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Marinko wszystkiego najlepszego kochana!!!!
Oliweczko super wiesci - to dawaj "fotke" Mateuszka ![]() Hej u nas wczoraj znowu krew sie polala ![]() Ja się wykończę, to nie na moje nerwy.... |
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smecta osłonowa i raczej biegunki nie zwalcza, tylko to bardziej osłonowy lek jest wg mnie. Nam przepisał doktor na poczatku Nifuroksazyd HASCO, potem jak biegunka dopadła innych domowników i poszli do innego lekarza to też ten lek przepisał. Orientujesz się czy spada z wagi? Martwie się, bo nie chciałabym aby się odwodnił ![]() Ząbkuje teraz? może to wina ząbkowania, wiesz osłabiony organizm po biegunkach i do tego ząbkowanie... Beatko z miłą chęćia oj z miłą sama autem nie pojadę bo sie zwyczajnie boję a mój mąż jest tylko na weekend Ja chce kaczuszki ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
czekam jeszcze na krawawe kolano
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Oliweczka wspaniałe wieści, gratulacje a infekcja w moczu z czego? pierwszy raz to chyba Cię dopadło? Pieleszka przyjmiesz życzenia spóźnione samych wspaniałości w życiu dla Ciebie kochana Marinka sto lat, wszystkiego co najlepsze, i ustabilizowania sytuacji życiowej, zeby było lepiej. Z kim zostawiasz Igora jak idziesz o dentysty? ja też się wybieram w przyszłym tyg, pobolewa mnie ząb.. Zmalowana mogę Ci przybić piątkę- też brak humoru, ale może na spotkaniu się rozweselimy co nieco. A alimenty do tej pory były regularnie? uregulował wszystko ? Ania też myślę że teraz staranka raz dwa dadzą efekt Dziubek kurcze ale się porobiło, od czego ta biegunka? Żaneta dobrze piszę, jak zmiana mleka nie pomoże to chyba coś silniejszego trzeba. ![]() A u mnie do d. Brak humoru, teściowa mnie wczoraj upokorzyła. Ale to kiedyś..na klub.. Przed naszym spotkaniem jedziemy z Sarą jeszcze na usg nerek i reszty. Zapisałam się do profesora najlepszego na lublin i okolicę podobno.
|
#2978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też własnie nie mam pojęcia ... Cytat:
no ale ja nie lekarz smecta ma działanie zagęszczające masę kałową i jest podobno mocna ale na niego widać nie działa z wagi nie spadł, cały czas tyle samo ma od kilku miesięcy a ząbkowanie jako przyczyne biegunki bezwzględnie wykluczyła "nasza" pediatra ,wg niej to wirusowe i stąd konieczność zmiany mleka bo na zwykłym niby jelita nie mają szansy się zregenerować zobaczymy dziś w ciągu dnia , jak nic się nie zmieni to jutro idę po ten nifuroksazyd Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę super ,ze się spotkacie !! Marinko sto lat słońce Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-10 o 11:16 |
|||
|
|
|
#2979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
MARINKO - sto lat!!! I to nie byle jakich, ale zdrowych, dostatnich i spokojnych. I zabawowych też
Cytat:
2. No muszę... Tylko trochę mi głupio. 3. Witaj wolności 4. O rany Dobrze że wyniki super, ale dziwne to omdlenie. Dziwne uczucie, co? ![]() 5. Ale będzie przystojniak Pamiętam te emocje na każdym USG i troszkę Ci tego zazdroszczę ![]() 6. Mąż mówi że Lenovo. Brzydkie, ale dobre, jak to ujął ![]() Cytat:
![]() 2. Ja ![]() 3. Czekam na męża Tzn. na jego decyzję. Bo na razie chce jeszcze chwilkę zaczekać . (co i mi jest raczej na rękę )Ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za badania
|
|
#2980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() może jakoś wkleję Cytat:
za usg i miłego spotkania![]() Wklejała któraś z Was przepis na zupę-krem z cukinii-możecie jeszcze raz? bo kolezanka chce, a ja mam przepis w domu i to wydrukowany. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-10 o 11:22 |
||||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek nie wiem czy tutaj ta zmiana coś pomoże, bo osłonowo dostaje te priobiotyki które mają osłaniać jelitka. Generalnie powiem Ci, że w Szpitalu jak byłam z damą to lekarze wiesz co powiedzieli ? " BIEGUNKI SIĘ NIE LECZY" byłam w szoku, bo jak Ja mam sama biegunkę to wiem, że organizm się osłabia i chcąc nie chcąc musze czymś go wzmocnić i zapobiegam biegunce loperamidem węglem i smectę piję a ta mi gada że biegunki się nie leczy. W szpitalu w sumie dostała tylko kroplówki na te odwodnienie i lacid priobiotyk... i raz na gorączkę paracetamol. Pamiętaj że na biegunkę nie podaję się nurofenu, bo ma jakiś składnik który podrażnia jelitka jeszcze bardziej, a nie chcesz dać kału do zbadania? poproś o zlecenie lekarza żebyś nie musiała płacić i zbadaj czy tam nic nie ma ? jak nic nei ma to masz pewność że wirusówka albo ząbkowanie
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
dziubeczku miałam CI pisać, u nas tylko nifuroksazyd Hasco się sprawdza. Dla mnie nr. 1.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Marina słońce, dużo zdrowia życzę, większej kasiory, mniej problemów i uśmiechu od ucha do ucha !
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
mam dwie butelki, jedna nawet nie zaczęta, wysłać CI? bo to lek na recepte |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu omdlenie, to jest dla mnie coś strasznego- najgorsze było po porodzie- 4h dochodzenia do siebie i w między czasie milion odlotów
, dlatego jak coś takiego mnie dopada(wczoraj pierwszy raz po porodzie), to mnie ogarnia wielki niepokój, sama siebie nakręcam, denerwuję i robi mi sie jeszcze gorzej.Lenovo faktycznie brzydki , a dla kobiety wygląd też się liczy No nic zobaczę jeszcze w sklepie jak rodzice przyjadą.
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
DZiubek piszesz, że na zwykłym mleku jelita się nie zregenerują jakie to zwykłe mleko ?sklepowe?
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletki też są dla dorosłych też bez recepty. Dziękuję za Zyczenia kobitki moje!!!
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o badaniu sama MArkowi mówiłam ze to chore ,ze lekarz sam nic nie zleci, też się zastanawiałam czy to nie jakaś bakteria no nic jutro jak coś to rano zadzwonię i go zarejestruję i nie wyjdę bez skierowania na badania i bez nifuroksazydu Cytat:
nieee, mówię o bebiko które Szymek pije |
||
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
nie obchodzę. Dla mnie dzień jak każdy inny, dla bliskich też.
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Jak w ciąży miałam zatrucie to gin kazała mi iśc po receptę do rodzinnego na nifuroksazyd, poszłam a ta mi powiedziała że to przecież bez recepty jest. Ale zła w tedy byłam. Ledwo żywa do lekarza bez potrzeby poszłam.
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie tak, stąd decyzja o odstawieniu ![]() Cytat:
1 - dziękuję 2- super wieści!!! ![]() 3 - ja miałam Lenovo, teraz mam Packard Bell, obydwa polecam. Packard duuużo ładniejszy (TAKI) Cytat:
![]() ![]() ![]() za badania!
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dokładnie! Dlatego ja bym go sobie nie kupiła
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
boję się jeszcze jednego...
że skaza wróciła
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, nie! To na pewno przejściowe schorzenie. Popatrz - Wam też coś było. U Szymka na pewno to samo
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za namiary na lapka Cytat:
No i ostatnia godzina mi została Wieczorem idziemy z koleżanką na dwa wózki na spacer . Od przyszłego tygodnia zaczynamy przygotowywania do Julci urodzin |
||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, nienawidzę tego mieszkania
Idę ścierać ziemniaki, zajrzę później
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a u Nas receptę wypisywali
![]() Dziubek może sprawdź u Ciebie czy ten syrop jest bez recepty. A to ma jakieś krostki czy tylko ta biegunka? Ile razy dziennie mleko pije? Kurcze...Ja bym dla świętego spokoju na pewno kał zbadała, teraz patrząc na to co przeżyłam to kał pierwsza rzecz którą badam... |
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu nienawidzisz?
|
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ma jakieś kropeczki w okolicy ust i na szyjce nie wygląda to jak przy skazie jak był młodszy ale coś jednak jestjeszcze jest opcja ,że mu nie służy płyn do kąpieli (kupilismy tej samej firmy co wcześniej ale sam płyn a wcześniej miał 2 w1 i widzę,że się składy różnią) postanowiliśmy ,ze do niedzieli zostawiamy go na tym mleku i od poniedziałku wracamy do starego plus obserwacja skóry. jak coś się będzie działo to kierunek lekarz a mleczko doi 2 razy-na sniadanie i kolacje ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, bo nie mam takiego typowego przedpokoju, jak to w niektórych mieszkaniach jest, a że mieszkam na parterze, to strasznie się wszystko z klatki niesie i bez przerwy budzi mi dziecko .... Zazwyczaj zamykam drzwi od pokoju, w którym mała śpi, ale jak zapomnę to akurat wtedy zaszczeka pies, sąsiadka idzie z płaczącym dzieckiem, dziecko drugiej sąsiadki walnie drzwiami
I jeszcze czasami okno zamykam, bo na garażach na przeciwko albo ktoś wlączy jakąś dudniącą muzykę, albo grasuje na quadzie Aaaaaaaaaa ....... Wiem, przewrażliwiona jestem ale i tak chcę domek ![]() Dziubku, na pewno nie będzie tak źle Skaza to pieruństwo, więc żeby nie wróciła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

ale ważne że wszystko dobrze się skonczyło
i straszna manie wbijania mi paznokci pod moje paznokcie

Zakończone: 2
.
nie wiem sama co to
czekam jeszcze na krawawe kolano

Dobrze że wyniki super, ale dziwne to omdlenie. Dziwne uczucie, co?
)
za badania
za wszystkie wizyty! Rośnie Ci super chłopak!