Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 09:51   #2971
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Chciałam Wam poodpisywać, ale Amelka wstała :/ Pospała może z 20 minut
Ewidentnie chce na spacerek, a jest zimno i mam kupę roboty w domu ..
Jak się ogarnę, to wyjdziemy

Ale Marinko - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Spadam na razie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:52   #2972
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Marinko wszystkieg co najlepsze, szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia

Oliveczko wspaniałe wiadomosci oprócz tego omdlenia ale ważne że wszystko dobrze się skonczyło

Zmalowana, Patik, Brunetka zazdraszczam spotkanka

Moje dziecko ma katar i straszna manie wbijania mi paznokci pod moje paznokcie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:59   #2973
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27;35803288c
[/SIZE
Marinko (bede pierwsza ) wszystkiego najlepszego z okazji urodzin STO LAT!!!!
dziękuję Stronczusiu!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dokładnie, w dzień to bardziej było na deser, niż jako główny posiłek

dzięki nie powiem, ciężko, jak dziecko tak płacze, ale TŻ stanął na wysokości zadania

teliczku, dzięki UU całkiem nieźle, szybko się przyzwyczaiły
Planujecie się zupełnie odstawić?

Marinko, wszystkiego najlepszego!!!!:roz a:
Aniu dziękuję!
Mam nadzieję, że niebawem nam ogłosisz zafasolkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Marinko wszystkiego najlepszego!!!!100 lat [/COLOR]
pieleszko dziękuję. Tylko dzień różnicy między nami

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Marinko kochana - najlepsze życzenia i spełnienia marzeń

dzień dobry
dziękuję kochanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Marinko 100 lat!!!
Dziękuję bello!!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Marina wg mnie ta lekarka trochę przesadza z tym chodzeniem Igora. Ale ćwiczenia na pewno mu nie zaszkodzą (on naprawdę waży 14 kg? Patryk jeszcze do 10 nie dobił)

[ .
Dziękuję kochana!

Tak, waży 14 kg. Ale jakbyś go zobaczyła, nie jest w ogóle gruby. Jest bardzo wysoki jak na swoj wiek. Wysoki i ma takie "potężne" kości jakkolwiek to brzmi. Ale wiadomo, że będzie duży- ja am 175 cm a tatuś równe 2,00 cm.

Witajcie!
Ja się czuję jak z krzyża zdjętą - @ pełną parą. Potem jeszcze do dentysty. Normalnie dzień full wypas. Mały śpi, ja idę zarazwstawić jakąś zupę.

Oliweczko super, że z wyniikami ok, no i najważniejsze, że z kawaler piękny, przystojny no i oczywiście zdrowiutki.
Może wrzuciłabyś nam jakoś 3 d fotki?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Ale Marinko - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Spadam na razie
Dziękuję kochana!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Marinko wszystkieg co najlepsze, szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia

Oliveczko wspaniałe wiadomosci oprócz tego omdlenia ale ważne że wszystko dobrze się skonczyło

Zmalowana, Patik, Brunetka zazdraszczam spotkanka

Moje dziecko ma katar i straszna manie wbijania mi paznokci pod moje paznokcie
Dziękuję Agusia!!!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Carmelko dzięki za obszerną odpowiedz. Przynajmniej będę wiedziała czego mam się spodziewać. Szczerze to sama nie wiem, kiedy Igor zaczął głużyć... I innych rzeczy nie pamiętam, tylko, że pózno raczkował po skończeniu 10 m-cy.

Hehe tak, to ta super partia - pamiętasz, teściowa jeszcze za nią tęskni i wspomina
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:14   #2974
DaKaro
Zadomowienie

Marinka samych wspaniałości Kochana!!! (myślałam, że będę pierwsza ).

U nas jako tako - teściowa nadal w szpitalu, nie mam czasu na nic, zaglądam na Wizaż jedynie przez komórkę przed snem. Malwin właśnie rozbroiła paczkę chusteczek nawilżających .

Buziole.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:28   #2975
ellika
Rozeznanie

Marinko wszystkiego najlepszego kochana!!!!

Oliweczko super wiesci - to dawaj "fotke" Mateuszka

Hej

u nas wczoraj znowu krew sie polala Karolinka potkneła się i upadła na twarz i rozcięła dziąsło u góry. to było juz drugi raz w przeciągu tygodnia. No ale tak to jest - ledwo nauczyła się chodzić a juz chce biegać
Ja się wykończę, to nie na moje nerwy....
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:33   #2976
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Żanetko ja w sumie nie wiem czy to leki czy tylko probiotyki, brał już
enterol, smecte, debridat, dicoflor,

u nas to dziwne jest bo w trakcie naszego wirusa zdarzało się kilka w dzień (4-6 biegunek) a teraz 2 doba przerwy, ciut lepsza kupka i następna znów jazda nie wiem sama co to
dzis zadzwonilismy do naszej (prywatnej) pediatry i powiedziała zeby bezwzględnie odstawić mleko albo podawać bezlaktozowe i tak też robimy od dzisiejszej kolacji, czy to da efekt zobaczymy
dziekuję za odp

Na moje oko to same priobiotyki,
smecta osłonowa i raczej biegunki nie zwalcza,
tylko to bardziej osłonowy lek jest wg mnie.

Nam przepisał doktor na poczatku Nifuroksazyd HASCO,
potem jak biegunka dopadła innych domowników i poszli do innego lekarza to też ten lek przepisał.

Orientujesz się czy spada z wagi?
Martwie się, bo nie chciałabym aby się odwodnił

Ząbkuje teraz? może to wina ząbkowania, wiesz osłabiony organizm po biegunkach i do tego ząbkowanie...

Beatko z miłą chęćia oj z miłą sama autem nie pojadę bo sie zwyczajnie boję a mój mąż jest tylko na weekend Ja chce kaczuszki

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

u nas wczoraj znowu krew sie polala Karolinka potkneła się i upadła na twarz i rozcięła dziąsło u góry. to było juz drugi raz w przeciągu tygodnia. No ale tak to jest - ledwo nauczyła się chodzić a juz chce biegać
U Nas już chyba z 5 razy krew się polała, ale jakoś specjalnie mnie to nie rusza czekam jeszcze na krawawe kolano

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:47   #2977
patik87
Zakorzenienie

Hej

Oliweczka wspaniałe wieści, gratulacje a infekcja w moczu z czego? pierwszy raz to chyba Cię dopadło?

Pieleszka
przyjmiesz życzenia spóźnione samych wspaniałości w życiu dla Ciebie kochana

Marinka
sto lat, wszystkiego co najlepsze, i ustabilizowania sytuacji życiowej, zeby było lepiej.

Z kim zostawiasz Igora jak idziesz o dentysty? ja też się wybieram w przyszłym tyg, pobolewa mnie ząb..

Zmalowana
mogę Ci przybić piątkę- też brak humoru, ale może na spotkaniu się rozweselimy co nieco.
A alimenty do tej pory były regularnie? uregulował wszystko ?

Ania
też myślę że teraz staranka raz dwa dadzą efekt

Dziubek
kurcze ale się porobiło, od czego ta biegunka? Żaneta dobrze piszę, jak zmiana mleka nie pomoże to chyba coś silniejszego trzeba.

A u mnie do d. Brak humoru, teściowa mnie wczoraj upokorzyła.
Ale to kiedyś..na klub..
Przed naszym spotkaniem jedziemy z Sarą jeszcze na usg nerek i reszty. Zapisałam się do profesora najlepszego na lublin i okolicę podobno.
Stary 2012-08-10, 11:15   #2978
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziubku jak szymek dzisiaj???mam nadzieje, że zmiana mleka mu pomoże, bo już tak długo się bidulek męczy..
dziś humorek jakby lepszy (odpukać) no i na razie biegunki niet oby nie wróciła

Cytat:
Ale męczy biedactwo nie mam pojęcia co moze pomoc...
no ja też własnie nie mam pojęcia ...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Na moje oko to same priobiotyki,
smecta osłonowa i raczej biegunki nie zwalcza,
tylko to bardziej osłonowy lek jest wg mnie.

Nam przepisał doktor na poczatku Nifuroksazyd HASCO,
potem jak biegunka dopadła innych domowników i poszli do innego lekarza to też ten lek przepisał.

Orientujesz się czy spada z wagi?
Martwie się, bo nie chciałabym aby się odwodnił

Ząbkuje teraz? może to wina ząbkowania, wiesz osłabiony organizm po biegunkach i do tego ząbkowanie...
wiesz co też mnie zdziwiło w sumie,że typowego leku nie dostał no ale ja nie lekarz
smecta ma działanie zagęszczające masę kałową i jest podobno mocna ale na niego widać nie działa
z wagi nie spadł, cały czas tyle samo ma od kilku miesięcy
a ząbkowanie jako przyczyne biegunki bezwzględnie wykluczyła "nasza" pediatra ,wg niej to wirusowe i stąd konieczność zmiany mleka bo na zwykłym niby jelita nie mają szansy się zregenerować

zobaczymy dziś w ciągu dnia , jak nic się nie zmieni to jutro idę po ten nifuroksazyd

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek[/B] kurcze ale się porobiło, od czego ta biegunka? Żaneta dobrze piszę, jak zmiana mleka nie pomoże to chyba coś silniejszego trzeba.
no porobiło a człowiek bezradny

trzymam kciuki za wizytę

super ,ze się spotkacie !!

Marinko sto lat słońce oby wszystko w końcu zaczęło się poprawiać a I i M dawali Ci mnóstwo szczęscia i miłości !!!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:16
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:15   #2979
brumek
Zakorzenienie

MARINKO - sto lat!!! I to nie byle jakich, ale zdrowych, dostatnich i spokojnych. I zabawowych też

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. I co? odpisali coś?

2. A z tym hamaxem chyba musisz grzecznie odmówić i zaproponować cos innego na to konto, bo po co Ci on skoro i tak nie będziesz jeździła rowerem...

3. W
itam piątkowo i to w OSTATNI DZIEŃ MOJEJ PRACY( przed oczywiście dłuższą nieobecnością)

4. Wczoraj byłam na badaniach-glukoza... i zemdlalam po pierwszym pobraniu krwi(po1h), nie mogłam do siebie dojść ze 40min.-już chcieli kardiologa wołać ciśnienie miałam 70/50, ale jakoś powoli powoli doszłam do siebie... A to poskutkowało tym, że cukier na czczo miałam 85, a po wypiciu glukozy 86, dopiero po kolejnej godzinie 110. Ale lekarz powiedział, że wyniki są super(mówiłam o omdlęciu) tylko muszę częściej jeść, a mniejsze porcyjki- zawsze jakiś batonik mieć. Poza tym w moczu wyszły bakterie-ale to mały pikuś-dostałam leki i o zgrozo globulki

5. A teraz o Mateuszu
Jest śliczny-lekarz przełączył na 3d, czy 4 niewiem jak to jesti było widać PIĘKNĄ buzię(mam zdjęcia- napewno będą w rodzinnym albumie) Waży 900g, położenie narazie pośladkowe, ale mamy czas. Serduszko i wszystko ok. Lekarz powiedział, że mam pełnowymiarowe dziecko, już nie żaden płodzik
Te problemy żołądkowe, to normalne podobno, małe wylewiki na stopie koło kostek też, więc po prostu już stara jestem
Potem szybko pojechałam do endokrynologa i kolejny miód na moje uszy- ,,żeby tak każda ciąża przebiegała, to nie byłoby żadnych problemów"

6. Kiedyś Was już pytałam, ale muszę jeszcze raz, bo temat odżył A mianowicie jakie polecacie laptopy? Rodzice chcą mi kupić( apropo przyjeżdżają już za tydzień ) i niewiem na jaki mam sie zdecydować-tylko tak do 3 tys. więc apple odpada
1. Odpisali Że ich działka aktualna. I że w ramach prezentu od nich mamy kupić Tymusiowi ten drugi fotelik, a nie że tylko się dołożą, jak proponowaliśmy

2. No muszę... Tylko trochę mi głupio.

3. Witaj wolności

4. O rany Dobrze że wyniki super, ale dziwne to omdlenie. Dziwne uczucie, co?

5. Ale będzie przystojniak Pamiętam te emocje na każdym USG i troszkę Ci tego zazdroszczę

6. Mąż mówi że Lenovo. Brzydkie, ale dobre, jak to ujął

Cytat:
1. Brumek Patryk też jest miłośnikiem zjeżdżalni. Huśtawki go nudzą, w piasku trochę posiedzi, ale najważniejsza zjeżdżalnia, tyle że mój kręgosłup gorzej to znosi

2. Ja nadal bez @. Jest jeszcze ktoś taki?

3. Brumek a jak u Was plany z powiększeniem rodziny? Przepraszam, że pytam.
1. Nasze chłopaki by się dogadali
2. Ja
3. Czekam na męża Tzn. na jego decyzję. Bo na razie chce jeszcze chwilkę zaczekać . (co i mi jest raczej na rękę )

Cytat:
ja już też miałam pytać, czy jeszcze któraś się uchowała
Ja

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale za to dzisiaj mamy mały zlot w Lublinie, będę ja brunetka i patik ) No i dzieciakii
Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Tak, waży 14 kg. Ale jakbyś go zobaczyła, nie jest w ogóle gruby. Jest bardzo wysoki jak na swoj wiek. Wysoki i ma takie "potężne" kości jakkolwiek to brzmi. Ale wiadomo, że będzie duży- ja am 175 cm a tatuś równe 2,00 cm.
No to pewnie, że zawsze będzie większy. I jak dziecko i jako dorosły

Cytat:

Cytat:
A u mnie do d. Brak humoru, teściowa mnie wczoraj upokorzyła.
Ale to kiedyś..na klub..
Przed naszym spotkaniem jedziemy z Sarą jeszcze na usg nerek i reszty. Zapisałam się do profesora najlepszego na lublin i okolicę podobno.
Paticzku, co ona zrobiła?
za badania
Stary 2012-08-10, 11:17   #2980
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka za wszystkie wizyty! Rośnie Ci super chłopak!

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

Cytat:

Oliweczko super wiesci - to dawaj "fotke" Mateuszka

Hej

no niestety nieuniknione wypadki u tych naszych dzieciaczków

może jakoś wkleję
Cytat:
Hej

Oliweczka wspaniałe wieści, gratulacje a infekcja w moczu z czego? pierwszy raz to chyba Cię dopadło?
tak-pierwszy raz, ale to nic wielkiego.

za usg i miłego spotkania

Wklejała któraś z Was przepis na zupę-krem z cukinii-możecie jeszcze raz? bo kolezanka chce, a ja mam przepis w domu i to wydrukowany.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:22
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:28   #2981
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek nie wiem czy tutaj ta zmiana coś pomoże, bo osłonowo dostaje te priobiotyki które mają osłaniać jelitka. Generalnie powiem Ci, że w Szpitalu jak byłam z damą to lekarze wiesz co powiedzieli ? " BIEGUNKI SIĘ NIE LECZY" byłam w szoku, bo jak Ja mam sama biegunkę to wiem, że organizm się osłabia i chcąc nie chcąc musze czymś go wzmocnić i zapobiegam biegunce loperamidem węglem i smectę piję a ta mi gada że biegunki się nie leczy. W szpitalu w sumie dostała tylko kroplówki na te odwodnienie i lacid priobiotyk... i raz na gorączkę paracetamol. Pamiętaj że na biegunkę nie podaję się nurofenu, bo ma jakiś składnik który podrażnia jelitka jeszcze bardziej, a nie chcesz dać kału do zbadania? poproś o zlecenie lekarza żebyś nie musiała płacić i zbadaj czy tam nic nie ma ? jak nic nei ma to masz pewność że wirusówka albo ząbkowanie

Stary 2012-08-10, 11:30   #2982
Marina1
Zakorzenienie

dziubeczku miałam CI pisać, u nas tylko nifuroksazyd Hasco się sprawdza. Dla mnie nr. 1.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-08-10, 11:33   #2983
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina słońce, dużo zdrowia życzę, większej kasiory, mniej problemów i uśmiechu od ucha do ucha !

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
dziubeczku miałam CI pisać, u nas tylko nifuroksazyd Hasco się sprawdza. Dla mnie nr. 1.
U nas też, pisałam właśnie o nim dziubku...
mam dwie butelki, jedna nawet nie zaczęta,
wysłać CI? bo to lek na recepte

Stary 2012-08-10, 11:35   #2984
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumciu omdlenie, to jest dla mnie coś strasznego- najgorsze było po porodzie- 4h dochodzenia do siebie i w między czasie milion odlotów, dlatego jak coś takiego mnie dopada(wczoraj pierwszy raz po porodzie), to mnie ogarnia wielki niepokój, sama siebie nakręcam, denerwuję i robi mi sie jeszcze gorzej.

Lenovo faktycznie brzydki , a dla kobiety wygląd też się liczy No nic zobaczę jeszcze w sklepie jak rodzice przyjadą.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-10, 11:36   #2985
zanetaa88
Zakorzenienie

DZiubek piszesz, że na zwykłym mleku jelita się nie zregenerują jakie to zwykłe mleko ?sklepowe?

Stary 2012-08-10, 11:41   #2986
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina słońce, dużo zdrowia życzę, większej kasiory, mniej problemów i uśmiechu od ucha do ucha !

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

U nas też, pisałam właśnie o nim dziubku...
mam dwie butelki, jedna nawet nie zaczęta,
wysłać CI? bo to lek na recepte
U nas bez recepty dają ( sprawidzłam w większośći aptek w okolicy )
tabletki też są dla dorosłych też bez recepty.

Dziękuję za Zyczenia kobitki moje!!!
Stary 2012-08-10, 11:43   #2987
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za Zyczenia kobitki moje!!!
Jak obchodzisz urodziny?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-10, 11:53   #2988
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek nie wiem czy tutaj ta zmiana coś pomoże, bo osłonowo dostaje te priobiotyki które mają osłaniać jelitka. Generalnie powiem Ci, że w Szpitalu jak byłam z damą to lekarze wiesz co powiedzieli ? " BIEGUNKI SIĘ NIE LECZY" byłam w szoku, bo jak Ja mam sama biegunkę to wiem, że organizm się osłabia i chcąc nie chcąc musze czymś go wzmocnić i zapobiegam biegunce loperamidem węglem i smectę piję a ta mi gada że biegunki się nie leczy. W szpitalu w sumie dostała tylko kroplówki na te odwodnienie i lacid priobiotyk... i raz na gorączkę paracetamol. Pamiętaj że na biegunkę nie podaję się nurofenu, bo ma jakiś składnik który podrażnia jelitka jeszcze bardziej, a nie chcesz dać kału do zbadania? poproś o zlecenie lekarza żebyś nie musiała płacić i zbadaj czy tam nic nie ma ? jak nic nei ma to masz pewność że wirusówka albo ząbkowanie
no niby racja z tym nie leczeniem bo te nasze sposoby to głównie na zatrzymanie biegunki są
o badaniu sama MArkowi mówiłam ze to chore ,ze lekarz sam nic nie zleci, też się zastanawiałam czy to nie jakaś bakteria

no nic jutro jak coś to rano zadzwonię i go zarejestruję i nie wyjdę bez skierowania na badania i bez nifuroksazydu

Cytat:
dziekuje za info Tobie i Żanetce

Cytat:
DZiubek piszesz, że na zwykłym mleku jelita się nie zregenerują jakie to zwykłe mleko ?sklepowe?
nieee, mówię o bebiko które Szymek pije
Stary 2012-08-10, 12:09   #2989
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak obchodzisz urodziny?
nie obchodzę. Dla mnie dzień jak każdy inny, dla bliskich też.
Stary 2012-08-10, 12:10   #2990
patik87
Zakorzenienie

Jak w ciąży miałam zatrucie to gin kazała mi iśc po receptę do rodzinnego na nifuroksazyd, poszłam a ta mi powiedziała że to przecież bez recepty jest. Ale zła w tedy byłam. Ledwo żywa do lekarza bez potrzeby poszłam.
Stary 2012-08-10, 12:22   #2991
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
aniu zazdroszczę tej konsekwencji w odtawianiu. ja bym już chciała, ale ciągle coś. a to mąż ma dużo pracy i wieczorem nie mogę liczyć na niego, a to wyjazd do szpitala na badania i nie chcę stresować Hanki i w sumie nie ma jak się za to zabrać... Hanka jeszcze intensywnie pije po moim powrocie z pracy i wieczorem przed spaniem. im bardziej zmęczona tym większy ryk, jak nie chce dac jej cyca... coś u nas chyba będzie ciężko...Wam się należą no i owocnych starań

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
myśle że Wasze nieskuteczne jak dotąd staranka były skutkiem karmienia, wysoki poziom hormonów odpowiedzialnych za karmienie - prolaktyny - hamuje wydzielanie hormonu FSH i luteinizującego (LH) i blokuje owulację - organizm jest rozregulowany - i myślę że potrzeba będzie kilku tygodni po zakończeniu karmienia żeby wszystko wróciło do normy - i myślę że po tym czasie nie będziecie mieć żadnego problemu z zajściem - powodzenia i owocnych i przyjemnych staranek

dokładnie tak, stąd decyzja o odstawieniu

Cytat:
Super, że budowa powoli rusza
U Nas też TYLKO tata się liczy
za odstawienie i trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie

A teraz o Mateuszu
Jest śliczny-lekarz przełączył na 3d, czy 4 niewiem jak to jesti było widać PIĘKNĄ buzię(mam zdjęcia- napewno będą w rodzinnym albumie) Waży 900g, położenie narazie pośladkowe, ale mamy czas. Serduszko i wszystko ok. Lekarz powiedział, że mam pełnowymiarowe dziecko, już nie żaden płodzik

Kiedyś Was już pytałam, ale muszę jeszcze raz, bo temat odżył A mianowicie jakie polecacie laptopy? Rodzice chcą mi kupić( apropo przyjeżdżają już za tydzień ) i niewiem na jaki mam sie zdecydować-tylko tak do 3 tys. więc apple odpada

1 - dziękuję

2- super wieści!!! a pokażesz zdjęcie?
3 - ja miałam Lenovo, teraz mam Packard Bell, obydwa polecam. Packard duuużo ładniejszy (TAKI)

Cytat:
Aania dla Adasia! Szybko się chłopak rozwija i wg mnie wcale tak mało nie mówi
U nas też jest ciągły szał na tatę, choć widzi go codziennie, choć ja też jestem mile widziana w tym gronie Babcia ostatnio powiedziała: "popatrz, jak tatuś jest, to nawet babcia jest nieważna"
Nie wyobrażam sobie na razie odstawienia Małego od UU, więc nie dziwię się, że Ci było ciężko. Ale może faktycznie jakieś wyjście przy waszych starankach. Ja nadal bez @. Jest jeszcze ktoś taki?

Cytat:
Aniu dziękuję!
Mam nadzieję, że niebawem nam ogłosisz zafasolkowanie

Cytat:

Ania
też myślę że teraz staranka raz dwa dadzą efekt

za badania!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:25   #2992
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumciu omdlenie, to jest dla mnie coś strasznego- najgorsze było po porodzie- 4h dochodzenia do siebie i w między czasie milion odlotów, dlatego jak coś takiego mnie dopada(wczoraj pierwszy raz po porodzie), to mnie ogarnia wielki niepokój, sama siebie nakręcam, denerwuję i robi mi sie jeszcze gorzej.

Lenovo faktycznie brzydki , a dla kobiety wygląd też się liczy No nic zobaczę jeszcze w sklepie jak rodzice przyjadą.
1. Ja też po porodzie zemdlałam 3 razy. Najpierw, jak po godzinie od porodu poszłam sobie pod prysznic, potem za kolejną godzinkę, jak szłam do toalety i potem w nocy też jak poszłam do toalety. Taki śmieszny odlocik, co nie?
2. Dokładnie! Dlatego ja bym go sobie nie kupiła
Stary 2012-08-10, 12:29   #2993
dziubek79
Zakorzenienie

boję się jeszcze jednego...
że skaza wróciła
Stary 2012-08-10, 12:31   #2994
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
że skaza wróciła
Dziubku, nie! To na pewno przejściowe schorzenie. Popatrz - Wam też coś było. U Szymka na pewno to samo
Stary 2012-08-10, 13:08   #2995
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

2- super wieści!!! a pokażesz zdjęcie?
3 - ja miałam Lenovo, teraz mam Packard Bell, obydwa polecam. Packard duuużo ładniejszy (TAKI)
Postaram się pokazać
Dzięki za namiary na lapka pierwszy raz słyszę o takiej firmie.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Ja też po porodzie zemdlałam 3 razy. Najpierw, jak po godzinie od porodu poszłam sobie pod prysznic, potem za kolejną godzinkę, jak szłam do toalety i potem w nocy też jak poszłam do toalety. Taki śmieszny odlocik, co nie?
2. Dokładnie! Dlatego ja bym go sobie nie kupiła
A to Ty takie miałaś ,,lajtowe" odloty, ja swoich do śmiesznych nie zaliczam ja nawet na drugi dzień nie chodziłam za bardzo- silna z Ciebie kobitka

No i ostatnia godzina mi została
Wieczorem idziemy z koleżanką na dwa wózki na spacer.
Od przyszłego tygodnia zaczynamy przygotowywania do Julci urodzin-oby pogoda dopisała.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-10, 13:31   #2996
agawoo
Zakorzenienie

Aaaaa, nienawidzę tego mieszkania

Idę ścierać ziemniaki, zajrzę później

Stary 2012-08-10, 13:33   #2997
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina a u Nas receptę wypisywali

Dziubek może sprawdź u Ciebie czy ten syrop jest bez recepty. A to ma jakieś krostki czy tylko ta biegunka? Ile razy dziennie mleko pije? Kurcze...Ja bym dla świętego spokoju na pewno kał zbadała, teraz patrząc na to co przeżyłam to kał pierwsza rzecz którą badam...

Stary 2012-08-10, 13:42   #2998
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aaaaa, nienawidzę tego mieszkania

Idę ścierać ziemniaki, zajrzę później
Czemu nienawidzisz?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-08-10, 13:52   #2999
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Marina a u Nas receptę wypisywali

Dziubek może sprawdź u Ciebie czy ten syrop jest bez recepty. A to ma jakieś krostki czy tylko ta biegunka? Ile razy dziennie mleko pije? Kurcze...Ja bym dla świętego spokoju na pewno kał zbadała, teraz patrząc na to co przeżyłam to kał pierwsza rzecz którą badam...
biegunki dziś nie było (dwie malutkie koopki ale ok były)
no własnie ma jakieś kropeczki w okolicy ust i na szyjce nie wygląda to jak przy skazie jak był młodszy ale coś jednak jest
jeszcze jest opcja ,że mu nie służy płyn do kąpieli (kupilismy tej samej firmy co wcześniej ale sam płyn a wcześniej miał 2 w1 i widzę,że się składy różnią)

postanowiliśmy ,ze do niedzieli zostawiamy go na tym mleku i od poniedziałku wracamy do starego plus obserwacja skóry.
jak coś się będzie działo to kierunek lekarz

a mleczko doi 2 razy-na sniadanie i kolacje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziubku, nie! To na pewno przejściowe schorzenie. Popatrz - Wam też coś było. U Szymka na pewno to samo
oby Brumeczku, oby
Stary 2012-08-10, 14:05   #3000
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nienawidzisz?
Ech, bo nie mam takiego typowego przedpokoju, jak to w niektórych mieszkaniach jest, a że mieszkam na parterze, to strasznie się wszystko z klatki niesie i bez przerwy budzi mi dziecko .... Zazwyczaj zamykam drzwi od pokoju, w którym mała śpi, ale jak zapomnę to akurat wtedy zaszczeka pies, sąsiadka idzie z płaczącym dzieckiem, dziecko drugiej sąsiadki walnie drzwiami
I jeszcze czasami okno zamykam, bo na garażach na przeciwko albo ktoś wlączy jakąś dudniącą muzykę, albo grasuje na quadzie
Aaaaaaaaaa .......

Wiem, przewrażliwiona jestem ale i tak chcę domek
Cytat:
że skaza wróciła
Dziubku, na pewno nie będzie tak źle
Skaza to pieruństwo, więc żeby nie wróciła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości