Jestem za ładna...źle mi z tym - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 17:38   #631
chce_byc_karisiai
Przyczajenie

Talking Dot.: Jestem za ładna...źle mi z tym

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Jak chcesz to przyjadę i Cie oszpecę. Do wyboru łamanie nosa, wybijanie zebów, wyrywanie włosów.... nawet jedno oko Ci mogę wyłupić. Może Ci będzie wtedy łatwiej?
O, tak!!! Tak, tak jaaaa chcę!
chce_byc_karisiai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 10:04   #632
Madlen123
Raczkowanie

Dot.: Jestem za ładna...źle mi z tym

kurczę, nie wyobrażam sobie jak można być za ładnym zawsze byłam przyjaciółką najładniejszej dziewczyny, ale nigdy nie myślałam jak to może wyglądać z drugiej strony. Smutne

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 10:08   #633
Bananalama
jestę wieszczę

Zamień się ze mną na wygląd, obiecuję nie narzekać

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 11:09   #634
Mahdab
Zakorzenienie

Ale durny ten 1 post, aż żal. Po części prawda, że dziewczyny są czasami zazdrosne, ale robić z tego wielki problem?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 11:21   #635
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jakoś zawsze wątpię w jakie opowieści...

Nie znam osób "za ładnych", ludzie mają różne gusta i nie wszystkim się to samo podoba.
są klasyczne piękna. Klasycznie ładne dziewczyny, które podobają się raczej większości w danym czasie. Pewnie, o ile to nie ściema, autorka się do takich zalicza.
Na szczęście ja mam dość "nieklasyczną" urodę, owszem, podobam się, ale nie jest tak, że ciągną się za mną tabuny wielbicieli A przynajmniej tak mi się wydaje.

Troszkę autorkę rozumiem. Znam parę kobietek, które osobiście uważam za piękne, absolutnie boskie i w ich towarzystwie czuję się mniej pewnie (tak, wychodzą skrywane kompleksy!). Ale nie jest tak, że patrzę w nie jak w obrazek lub odgradzam się od nich murem, o ile jako towarzyszki rozmowy mają coś do powiedzenia. I tyle.
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 20:52   #636
Mademoiselle94
Raczkowanie

Zdarzają się dziewczyny z wyjątkową urodą o których nikt nie jest w stanie powiedzieć "Ona jest brzydka" , uganiają się za nimi faceci a dziewczyny "mierzą" na ulicy.
Ale jestem pewna, że gdybyś mimo swojej urody była skromna, pomocna, uprzejma, empatyczna i nie uważała się za "księżniczkę" to ludzie (ci normalni) nie byli dla Ciebie niemili... Oczywiście pomijając niektóre dziewczyny które przez zazdrość o Twoją urodę i powodzenie będą Cię nienawidzić choćbyś była bardzo fajna... Nie przejmuj się takimi, olej to

Mademoiselle94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 21:17   #637
chwast
Zakorzenienie

Bo ja wiem, ja często spotykam się z taką urodą dziewczyny, której koleżanki zazdroszczą, mówią jaka ona piękna -a faceci na odwrót :P

Nie można być za ładnym, no dla kogo niby? dla świata? ... Znam wiele pięknych dziewczyn, ale żeby któraś przegięła pałę to się nie spotkałam
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 21:23   #638
Mademoiselle94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Bo ja wiem, ja często spotykam się z taką urodą dziewczyny, której koleżanki zazdroszczą, mówią jaka ona piękna -a faceci na odwrót :P

Nie można być za ładnym, no dla kogo niby? dla świata? ... Znam wiele pięknych dziewczyn, ale żeby któraś przegięła pałę to się nie spotkałam
A ja się spotkałam.Uwierz mi, są takie

Mademoiselle94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 21:27   #639
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle94 Pokaż wiadomość
A ja się spotkałam.Uwierz mi, są takie
Dobra faktycznie, chyba widziałam raz taką jedną w tramwaju. Oczu nie mogłam oderwać
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 21:36   #640
Skierka001
Rozeznanie

Jessica Alba jest klasycznie piękna
Skierka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 21:41   #641
little.b.blue
Zakorzenienie

Niby Alba taka piękna a jakoś na mnie szału nie robi. Owszem, jest ładna ale piękną na pewno bym jej nie nazwała, z klasycznej piękności to ona też bynajmniej nie ma zbyt wiele.

Jak widać gust jak dupa, nie ma czegoś takiego jak uniwersalne piękno.

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 22:15   #642
misssporty
Raczkowanie

A ja autorkę rozumiem i dziwię się złośliwym wpisom. Są osoby naprawdę piękne, które podobają się prawie każdemu i potrafię sobie wyobrazić, że to może utrudniać życie. Sama miałam dwie koleżanki, które wyglądały jak modelki. Niesamowicie zgrabne, ładne, dobrze ubrane, do tego inteligentne i fajne z charakteru. Podobały się prawie wszystkim facetom, jakich tylko napotkały, ale tak naprawdę były bardzo samotne - nie miały przyjaciółek, a faceci pojawiali się i znikali...I, przyznam szczerze, nie lubiłam z nimi gdziekolwiek wychodzić. Po pierwsze czułam się jak brzydkie kaczątko, myślałam o tym, co mam gorszego niż one,a nie mogłam znaleźć nic, w czym miałabym przewagę. Wiedziałam, że nie ma żadnego powodu, dla którego facet miałby wybrać mnie, a nie którąś z nich (przynajmniej przy początkowych kontaktach). Trochę zniechęca do wyjścia fakt, że na pewno nikogo się na niej nie pozna, bo każdy zwróci uwagę najpierw na którąś z koleżanek. Nie jest też przyjemne iść ulicą i widzieć reakcje przechodniów na koleżankę,z którą idziemy. To nie była kwestia zazdrości, czy niskiego poczucia własnej wartości, bo sama jestem stosunkowo zadowolona z siebie, ale po prostu obserwacji i pragmatyzmu - jeśli chciałam kogoś poznać, to nie należało iść z którąś z nich. A jesli chodzi o bycie w związku z taką osobą, to nie chciałabym mieć faceta modela, który podobałby się wszystkim kobietom, nie poradziłabym sobie z zazdrością i strachem, że w końcu mnie zostawi.
Nie wiem, autorko, co Ci poradzić. Jedyne, co mi przychodzi do głowy,to to, żebyś obracała się w towarzystwie osób o podobnym poziomie atrakcyjności do Twojego. A ze stereotypami typu ładna=głupia, można walczyć tylko udawadaniając, co się naprawdę potrafi. No i ciesz się swoją urodą, bo pewnie wiele dziewczyn zrobiłoby wiele, żeby wyglądać tak, jak Ty.

Edytowane przez misssporty
Czas edycji: 2012-02-11 o 22:17
misssporty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-11, 22:17   #643
Bananalama
jestę wieszczę

Autorko, jesteś Nataszą Urbańską czy jak?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 10:54   #644
Rumianek8
Raczkowanie

W sumie...chciałabym mieć tylko taki problem. Ciężko mi sobie to wszystko wyobrazić. Pytanie czy to naprawdę jest wielki problem ?
Ja bym nie próbowała się oszpecać, starać się gorzej wyglądać. Bo nie o to w tym chodzi. Widać, że podobasz się sobie no i fajnie. Ale może masz niską samoocenę odnośnie swojego wnętrza ? Ja tak to odbieram.
Nad nim bym popracowała, żebyś i tutaj czuła sie pewna siebie.
Ja Ciebie nie potępiam- bo wierzę, że mogą być kobiety bardzo piękne, bez skazy na wyglądzie. Ale nie rób z tego problemu- nawet jeżeli tak to odbierasz. Wykorzystaj swój wygląd- idź do agencji modelek, startuj w wyborach miss. Tam spotkasz wiele atrakcyjnych i przepięknych kobiet.
Może z nimi sie dogadasz ? Może tam znajdziesz przyjaciółkę ?
Ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu.
Powodzenia Ci życzę- wykorzystaj to co dostałaś od życia i nie traktuj tego jako nieszczęście. Twoje życie jak tylko zechcesz może być bardzo kolorowe.
Rumianek8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 17:13   #645
Cathe_Elen
Raczkowanie

.........

Edytowane przez Cathe_Elen
Czas edycji: 2012-08-11 o 11:16
Cathe_Elen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 23:34   #646
bbc56c719832aa6c54491c9cdf9a4ac765a18bd7_6414ff01e71a2
Konto usunięte

Ja jestem miła dla innych i oczekuję tego samego, niestety ostatnio jakoś trafiam na same jakieś laski, którym nie podobają się moje kontakty z facetami (nawet czysto koleżeńskie z mojej strony). Ja siebie nie uważam, że jakoś atrakcyjną, strasznie jestem skromna w tej kwestii, ubierać - też nie ubieram się jakoś wyzywająco. Mam swój specyficzny styl, a mimo wszystko wszędzie straszny jad kobiecy, nie rozumiem tego nigdy, ale cóż. W pracy zawsze menadżerka na mnie tylko mordę drze, mimo iż inne laski też "dają ciała", w szkole to na językach jestem też często. Staram się pokazać jaka jestem w środku, patrzę na innych w pozytywach i takie tam. Nie widzę tego fenomenu 'mnie', ale jak było w jednej piosence... Uśmiecham się czule, wysuwam środkowy palec
bbc56c719832aa6c54491c9cdf9a4ac765a18bd7_6414ff01e71a2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:41   #647
Sandra_92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Wstaw swoje zdjęcie to zobaczymy czy to prawda
właśnie! jestem bardzo ciekawa jak wyglądasz btw znam wiele pięknych dziewczyn, które mają multum znajomych więc to raczej wynika z Twojego zachowania, że ludzie Cię unikają
Sandra_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 11:00   #648
Margaretka123
Przyczajenie

Smile Dot.: Jestem za ładna...źle mi z tym

Według mnie zioniecie drogie panie zbyt dużą dozą nienawiści... Nawalacie na autorkę, jakby była podludziem, tylko dlatego, że ma taki a nie inny problem. Niektórzy mają kłopot z zachowaniem, inni z wyglądem, a jeszcze inni z obiema sprawami
Twierdzenie, że nie ma osób "za ładnych" jest według mnie dość śmieszne. To tak jakby ktoś powiedział, że nie ma osób "za bogatych", punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia, jak to mówią.
Sama nie uważam się za zbytnią piękność, aczkolwiek, postrzegana jestem raczej pozytywnie. Nie latają za mną miliardy facetów z rozdziawionymi mordkami, nie mam stu tysięcy wielbicieli, ale jestem taka, taka, do kategorii paszczurów się nie zaliczam Według mnie każdy postrzegany w różny sposób przez różnych ludzi... Tak weźmy np. mnie nie lubię swojego wyglądu, a pracuję w modelingu Zaraz pewnie posypią się komentarze, typu: Dziecko narcyz- śmiech na sali..., ale prawda jest taka, że ogólnie osoby >ładne< również są czasami niezadowolone ze swojego wyglądu, bez względu na opinię innych... W moim środowisku jest kilka dziewczyn, które mimo dużego powabu czują się źle ze swoim imidżem A pogląd, że osoby piękne są puste i wgl jak sugerują "niektórzy" jest do bani!!! Staram się dostać na medycynę, moi "ładni" znajomi myślą o studiach i nie wydaję mi się, żebyśmy byli Barbi i Kenami pozbawionymi całkowicie mózgu Autorko pamiętaj, że nie tylko ładni mają ciężko Głowa do góry. Bądź sobą, swoją inteligencją, skromnością i innymi cechami udowodnij, że jesteś równie piękna w środku, jak na zewnątrz Ale się rozpisałam Pozdrawiam.
Margaretka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 16:26   #649
primomora01
BAN stały

Problem natury psychologicznej w tym przypadku z wyglądem który czuję się źle przez odrzucenie przez rówieśników oraz dawnie błahych zadań przez przełożonych. Jeżeli autorce z tym źle z ta całą sytuacją zawsze autorka morze znaleźć po uczelni jakieś hobby i wtedy znajdą się ludzie z którymi poczuje się dobrze w ich towarzystwie bo będą takie same jak ona.
primomora01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-05, 16:33   #650
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez primomora01 Pokaż wiadomość
Problem natury psychologicznej w tym przypadku z wyglądem który czuję się źle przez odrzucenie przez rówieśników oraz dawnie błahych zadań przez przełożonych. Jeżeli autorce z tym źle z ta całą sytuacją zawsze autorka morze znaleźć po uczelni jakieś hobby i wtedy znajdą się ludzie z którymi poczuje się dobrze w ich towarzystwie bo będą takie same jak ona.
Czy po 8 latach postanowił na wątek odpowiedzieć ruski BOT? Bo składnia zdań ewidentnie nie jest polska. O ortografii i interpunkcji nie wspominając.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 17:20   #651
primomora01
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Czy po 8 latach postanowił na wątek odpowiedzieć ruski BOT? Bo składnia zdań ewidentnie nie jest polska. O ortografii i interpunkcji nie wspominając.

Witaj sorry nie spojrzałem na datę mój błąd myślałem że to dzisiejszy wpis już nie będę obiecuj . Jeśli chodzi o poprawne pisanie polszczyzną to od zawszę miałem z tym kłopot i w sumie do końca życia go będę miał. Choć nawet jak jestem teraz dorosły i udzielam sobie korepetycji po pracy jak mam wolny czas to jest tak samo jak było dawniej chyba jestem na to za bardzo skretyniały niestety też jakoś na horyzoncie zauważam nowy problem z komunikacją z innymi nawet jednak musi być tak że jeden na miliardy musi być mało rozumny choć niektórych rzeczach jestem świetny.
primomora01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 08:57   #652
tinkerver2
Zakorzenienie

Wygląda jakby ktoś sobie wrzucał w translator xd

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-09, 18:15   #653
Julie097
Raczkowanie

Znam mnóstwo atrakcyjnych kobiet które maja pełno znajomych i przyjaciół. Najwyraźniej to nie wygląd jest tutaj problemem
Julie097 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości