|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VI
Cytat:
![]() Ciekawi mnie ta sesa egzotyczna, ja mam zwykla i czasem mam migreny od tego mocnego zapachu. Takze jak uda mi sie zuzyc moje zapasy olejowe to kupie sobie te egoztyczna a co Ja kupilam sobie pipete i nia aplikuje oleje na wlosy, po kropelce na skalp a pozniej kilka kropel na dlonie i wcieram we wlosy Ktos wczoraj pytal o madare na naturice jest http://www.naturnika.pl/pl/producer/Madara/16 Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-08-10 o 09:41 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, właśnie znalazłam sklep z uk z dostawą do Polski z moimi ukochanymi szamponami i innymi produktami marki Australian Organics
Nie muszę już tak często chodzić do tk maxx, bo liczyłam że te szampony jeszcze się pokazą. A tam mają też odżywki do włosów. I ceny takie jak w tk maxx były. http://www.biggreensmile.com/brands/...ian%20Organics ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- http://www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl...54-MADARA.html edit. niestety moja radość trwała krótko z tym sklepiem z uk. za wysyłką kilku szamponów do polski chcą 160 zł
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2012-08-10 o 10:04 |
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy mam już w połowie suche, póki co są bardzo gładkie, żadne kosmyki nie odstają. Zobaczymy później
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie po ciąży wszystko się zmienia , włosy zamiast przetłuszczających są suche, skóra zresztą też - oszaleć można dziewczyny które używały samoopalacz alverde powiedzcie proszę czy on jest taki tłusty bardziej czy nawilżający? np w porównaniu do Lavery??
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Pragnę uprzejmie donieść , że ten krem na dzień JMO jest fantastyczny
Jeśli ktoś chce jakieś drobiazgi z ALVERDE proszę o pw. Wybieram się dziś na zakupy. |
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tymi włosami to spokojnie. Po tym okresie wypadania dochodzą do siebie i skręt jest podobny Sądzę, że ten link niektórych zainteresuje http://johnmasters.pl/product/index/.../149/preview/1 Edytowane przez mlodziudka85 Czas edycji: 2012-08-10 o 11:18 |
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mi czasem plukanka octowa poleci na twarz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masło mango jednak nie, bo o ile konsystencja super-gęsta maślana jak lubię, zapach w opakowaniu jednak niezły, to jednak jak już się posmaruję, to coś mi nie gra. Chyba w kontakcie z moją skórą jakoś nie do końca mi się podoba. Wiesz-ja francuski nosek . Zawsze tak miałam, a po ciąży jeszcze gorzej...A perfumy to też lipa...na dłuższą metę większość mnie męczy i od lat mam tylko dwa zapachy. Chciałabym wymienić na coś innego, ale nikt go nie chce jak widać ![]() A maska organique, (i ta i winogronowa) mi trochę obciążają włosy, no i ona ma termin do końca listopada, więc mogę mieć problemy ze zużyciem, bo jeszcze inne dwie maski które lubię mam otwarte. Dlatego się bym chciała z kimś wymienić odlewką, ale też nie ma chętnych. Ogólnie ją używam i daje radę. Cytat:
![]() Sesę zwykłą też wydałam, bo nie podobał mi się zapach i się utrzymywał na włosach długo do tego...kiedyś się zamierzam na egzotyczną skusić Ja przy olejowaniu daję ok łyżki stołowej do mikro miseczki, maczam paluchy i heja. Cytat:
I masz 2 w 1-od razu tonik octowy ![]() a w ogóle to mnie na zaś te kremidła NS kuszą bardzo: http://kalina-sklep.pl/odmladzajacy-...0ml-p-122.html http://kalina-sklep.pl/organiczny-kr...0ml-p-121.html http://kalina-sklep.pl/organiczny-kr...0ml-p-118.html i jeszcze sera z agafii, tylko tu bym musiała najpierw przyjrzeć się dokładnie składom... i jaki ładny skład ten tonik ma http://kalina-sklep.pl/odmladzajacy-...0ml-p-108.html, jak pozżywam hydrolaty, to może się skuszę Mel, SW, (tudzież inne wrocławianki) jak będziecie zamawiać coś z kaliny, to dajcie znać tak na już to bym tą piankę wzięła do mycia buzi http://kalina-sklep.pl/organiczna-de...aca-p-151.html No i jeszcze w najnowszej gazetce SP jest -30% na AA eco i wybrane kosmetyki z sanoflore -40% (m.in. też wasz krem na niedoskonałości czy jakoś tak, maseczka i żel do buzi z tej zielonej serii i olejek jedwabisty czy jakoś tak) a do mnie przybył dziś pyndzel eco tools (ten co go brakło w magazynie ostatnio). Mięciuteńki bardzo
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-08-10 o 12:37 |
||||
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie bedziesz miala chetnych to wiesz ja wszystko co do wlosow przygarne. W takie kompleksy mnie wpedzilas ta swoja czupryna,ze teraz musze szukac zlotego srodka co by z moich takie cuda uczynil ![]() Ja po wakacjach bede zamawiac na kalinie w razie czego A pedzel jest bardzo fajny, jestem bardzo zadowlona. Balam sie ze bedzie robil palmy ale nie ma z nim problemu. Szkoda, ze zostawilam go w domku na wsi do ktorego nie wiem kiedy pojedziemy |
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam się dziś rano wyjątkowo mleczkiem do demakijażu, a nie micelem i... skóra miękka, gładka, bez wysuszenia
Zobaczymy czy będzie dobrze w połowie dnia i wieczorem. Ciekawi mnie tylko czy mleczko tak samo dobrze myje co micel?
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Promolcia, znalazłam na blogu Anwen fragment artykułu. Całość na stronie apteki dbam o zdrowie. "Ze względu na oddziaływanie na gospodarkę hormonalną kobiety w ciąży nie powinny stosować olejków: cyprysowego, hyzopowego, jałowcowego, kopru włoskiego, lawendowego, majerankowego, melisowego, mięty pieprzowej, rozmarynowego, różanego, rumiankowego, szałwiowego, tymiankowego. "
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ktoś ma peeling z migdałami Coslys? jest z 66,90 zł na 15 zł i kusi http://www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl...MIGDALAMI.html
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
a tu ile rzeczy mnie kusi
, kremy do rąk i stóp z organic shopa:http://kalina-sklep.pl/seria-organic-shop-c-57.html a co gorsza swoje mam na wykończeniu..... i promo kosmetykimineralne.com Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cholerny świat, a ja akurat tej próbki nie zamówiłam, a szukam czegoś na mojego mieszanego zaskórnikowego pyska...
|
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Już mam parę rzeczy na oku. Poczekajmy tylko na odpowiedź Wachlarzyka.
|
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wez tu dogodz kobiecie ![]() ja porownania do lavery nie mam, ale samoopalacz alverde pieknie sie wchlania i fajnie pielegnuje mnie sie wcale tlusty nie wydaje, chociaz baze ma dosc konkretna. ale bardzo dobrze nawilza no ladnie, kuscie mnie... ja tu staram sie ograniczyc wish-liste JMO, moj portwel kwiczy!!! |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
młodziudka, ja mam nie winogronową, ale magnoliową tą http://www.organiquecosmetics.pl/pl/...rgic_hair_mask
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiałam na matique, a ostatnio okazyjnie na all i tez spoko Cytat:
oj tam, oj tam..... coś tam dla koleżanki jeszcze zostało Ja też nie lubie micelami ani mleczkami zmywac twarzy - zresztą mleczka dla mnie nie istnieją, strasznie nie lubię Oczy płynem zmywam, a ryjka mydełkiem, pianką albo glinką Cytat:
Drożdży bym nie brała pod uwagę, bo akurat ta maska fajne rzeczy robi, ale z włosami w dobrej kondycji i niewymagającymi mocniejszego dopieszczenia. Jajeczna to lepszy pomysł A jak chcesz zaszaleć to weź avocado z organic shop. A nie masz odżywki do włosów NS? Jeśli masz to dokup sobie jakis olej włosowy, mieszaj go z odzywką i używaj w formie maski. Ta odżywka jest tak duża, że starczy na obie formy używania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pancerne próbki ![]() Cytat:
![]() Justynka ja zawsze nakładam 7,5 ml na łepala i włosy. Mam buteleczke 15 ml z zsk (tą białą, plastikową z dzióbkiem), nalewam połowę a dzięki temu dzióbkowi nakładanie na skalp trwa jakieś 1,5 min - po prostu jeżdże po głowie raz przy razie i błyskawicznie mam olej na głowie. Potem tylko lekko wcieram a resztę oleju wmasowuje w długość włosów. Polecam, bo naprawde szybka, łatwa, przyjemna i dokładna metoda ![]() I jak po zmyciu oleju????? Cytat:
Umyłam dzisiaj włosy szamponem love2mix z efektem laminowania od Beets Nie jest tak ciężki jak myslałam, że będzie - włosy są sypkie i bardzo ładnie oczyszczone, miękkie, sprężyste ale tak czy inaczej spodziewałam się efektu przeciążenia od razu, a nic takiego nie ma miejsca
|
|
#2875 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Donoszę uprzejmie, że mnie nie zapchał, a skłonna jestem dość, dlatego wzięłam tyle próbek co by w czasie testy rozciągnąć i zobaczyć efekt.
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kilka dziewczyn mialo ten krem... Anula, nie ty przypadkiem miedzy innymi??? ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wystawiałam mu recenzje, ale widzę, że komus nie spodobała się na tyle, że ją usunęli..... Jak na krem tonujący nieźle kryje - oczywiscie jak na krem tonujący ![]() Sciri - chcesz próbkę?
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pisz na PW co chcesz w zamian - choć tobie dogodzić pewnie będzie trudno ![]() wydaje mi się że kiedyś pisałaś że cię interesuje odżywka bez spłukiwania z AO http://www.iherb.com/Aubrey-Organics...118-ml/9575???
|
|
|
#2880 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wysłałam dzisiaj wszystkie paczuszki poleconym ekonomicznym, powinny do wtorku dojść
Witaj Zielony Kalcyt jestem po pierwszym użyciu próbek miessence do trądzikowej i powiem Wam, że beznadzieja ![]() nawet mnie dobrze nie nawilżyło na szczęście wystarczy jeszcze na kilka użyć więc zobaczymy co to z tego będzie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe, wynika z tego, że herbacianego mogę używać ![]() wolę jednak nie ryzykować.... Cytat:
nie wiem tylko czy ryzykować z tym brakiem daty...ale chyba bubla mi nie sprzedadzą, co? cholera ich wie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm

, kremy do rąk i stóp z organic shopa: