|
|
#2551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
120zł za każdą "rzecz" czyli 480złCytat:
Cytat:
Nie denerwuj się chrzestną napisz smsa i tyle. Moja nawet słowem się nie odezwała a chrzestny... jak zadzwoniłam i zapytałam czy będzie odpowiedział że... teraz śpi i odezwie się do mnie w tej sprawie oczywiście już nie zadzwonił...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż wydobył z siebie coś na kształt "oooOOoo" i wpatrywał się w te moje oczy cały wieczór ![]() Cytat:
Cytat:
Super że egzamin zdaliście celująco sami wybieracie sobie liturgię? Koniecznie weź ze sobą jutro aparatWiecie przez tyle czasu siedziałam w domu i nic a teraz na 4 tygodnie przed ślubem zaprosili mnie na staż... |
|||||||
|
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten xiądz będzie Wam udzielał ślubu? bo chyba fajnie mieć księdza, który wie o Was co nieco i podczas kazania może jakoś tak bardziej osobiście się do Was zwracać. nasz był naszym spowiednikiem, ale nie znał nas za bardzo i chociaż powiedział fajne kazanie, to jakoś mnie raziło, że mówił o nas: "Spotykamy się dziś tutaj, by połączyć węzłem małżeńskim Panią Katarzynę i Pana Adama"... A ja bym tak chyba chciała bez tego "paniowania" i może bardziej Kasię niż Katarzynę... nie pomyśleliśmy o tym, by przed ślubem zasugerować to księdzu...
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA: co dziś jemy? MĄŻ: coś dobrego i dużo mało wymagający- he he.Kiedyś zrobię mu numer i postawię przed nim miskę z trzema sałatami (takie suche bez niczego) albo 2 kg ziemniaków- ciekawe co powie ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() super z tym stażem- opowiadaj- gdzie, co i jak
|
|
|
#2555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no jacha Cytat:
mój je jak smok, ale z drugiej strony uwielbiam widzieć jak wcina z apetytem to, co mu podaję i na szczęście nie mam problemu pt. "wiesz, a moja mama robi to tak albo tak" albo "u mamy smakuje mi bardziej"
|
|
#2556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 120 za rzecz? a co dokładnie będzie tymi rzeczami? ![]() Podobno jest możliwość wybrania sobie czytania z kilku zaproponowanych no i resztę, cała oprawa, co się kiedy robi, mówi itp ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-10 o 13:59 |
||
|
|
|
#2557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spróbuję jeszcze zadzwonić, jak się nie uda to rzeczywiście wyślę smsa.Cytat:
Czekamy na zdjęcia! ![]() Cytat:
mina nie ujmuje Ci ani trochę uroku i rody Hehe mój chrzestny to będzie następny powód do nerwów - do niego też nie mogę się dodzwonić ale to raczej dlatego, że mam chyba nieaktualny numer telefonu - tak to jest jak się nie utrzymuje kontaktów Muszę sobie dać trochę na luz, bo widzę, że zaczynam się niepotrzebnie stresować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
my gotujemy na zmianę i wspólnie i jemy też wspólnie i tyjemy też wspólnie
![]()
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki witam was w ten piękny słoneczny dzień! Mam też słońceeeee
![]() Irlandia - jest fajna, wszędzie stosunkowo blisko, dużo zwiedzania, ale nie bardzo jest kiedy jak ciągle paskudna pogoda (choć nie dzisiaj) Ja mieszkam niedaleko zamku gdzie kręcili Bravehearta w ogóle to uwielbiam zamki i ciągle znajduję jakieś miejsce żeby pojechać, a mój tż-cik tylko narzeka że ruiny jak ruiny, ale i tak chętnie jedzie ![]() Jutro mamy zamiar zrobić sobie piknik nad brzegiem Atlantyku ![]() a dzisiaj muszę posprzątać całe mieszkanie, bo w końcu wolne mam. Mój tż nigdy nie narzeka na jedzenie, wręcz przeciwnie wszystko mu smakuje, a do mamy mnie raczej nie porównuje bo ona mało gotowała poza tym i tak twierdzi że ja robię lepsze ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Abecadlo - fajna sukienka, a bedziesz miec taką długość? |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będąc na wyspach jeździłam wszędzie gdzie tylko był zamek. W ogóle to była podróż mojego życia- bardzo miło ją wspominam
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - mamy podobnie
ale to tak jak ze Stonehenge, niby kilka kamieni, nic nadzwyczajnego ale jak sobie pomyślisz, że to ma tyle lat to aż ciarki przechodzą. I z jednej strony nie ma co polecać jako miejsca do zobaczenia, a z drugiej to warto tam być. Ja to bym chciała tak na miesiąc wrócić do czasów księżniczek, zamków, rycerzy, oczywiście być chwilę księżniczką a potem wieśniaczką co może na oklep jeździć konno My musimy wybrać się jeszcze do Newgrange - grobowce starsze niż piramidy... |
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W ogóle kocham Anglię i Szkocję za te zamki i ten niesamowity klimat, za te miasteczka, zieleń, rzepaki i owce-no i te włochate krowy W Newgrange nie byłam i żałuję ale nie byłam w Irlandii, poza tym została mi jeszcze cała północna Szkocja do zwiedzenia i nie wiem czy jeszcze kiedyś tam pojadę ale bardzo bym chciała
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
czasem można znaleźć na serio tanie bilety i zrobić sobie znowu rundkę
Północna Irlandia też jest świetna, a zwłaszcza jeden z "cudów świata" czyli Giant's Causeway, wszystkie kamienie w kształcie 8-kątów, niesamowite miejscehttp://mikasia.wordpress.com/2010/04...obla-olbrzyma/ ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Magnusia musimy przestać się rozmarzyłam o wycieczkach i od razu oglądam sobie nasz króciutki filmik z Tunezji wrzucę do klubu
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-10 o 15:05 |
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- dziś udało mu się wcześniej skończyć - lubię takie niespodzianki, szczególnie w piątkowe, urlopowe popołudnia
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-10 o 15:32 |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Mój okazało się że dziś też ma wolne
rano jak zwykle zadzwonił budzik i już słyszałam, że straaaaasznie mu szkoda, bo musi wstawać ale jak mu uświadomiłam że wcale nie to jeszcze przez 10 min sie cieszył a potem zasnął
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że każda z nas czeka na weekend. U mnie jeszcze 1 godzina. Spotkanie z klientką i zmykam do TŻ bo jedziemy z zaproszeniami.
Jutro przymiarka, jak będę miała fotki ( jeśli będzie co robić ) to wam wrzucę, ale podobno na 1 przymiarce nie ma za bardzo co pokazywać:/ a kupiłam stanik do sukienki. Ciekawe czy będzie pasował, hmmm ![]() jutro się okaże. malgos rozmarzyłam się, bo też lubimy z tż riuny, zamki, Czesto kiedyś wyskakiwaliśmy na Słowację... kiedy to było. eeeh
|
#2568 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdę mówiąc dla mnie sporo ale uważam że warto ![]() Cytat:
Będę miała trochę mniej czasu dla Was ale również mniej czasu na stresowanie się (chociaż ten stres jakoś nie nadchodzi)No to czekamy z Tż na obiadek ![]() Ja mam właśnie odwrotnie bo ja zaczęłam gotować dopiero jak się wyprowadziłam z domu. Moja mama od wieków prowadziła bufet i nie chwaląc się ale gotuje przepysznie i czasem nawet się śmieje że Tż jest ze mną dla teściówkowych obiadków ![]() Cytat:
Pisząć "rzeczy" miałam na myśli próbne czesanie, próbny makijaż i czesanie z malowaniem w dniu ślubu ![]() I masz jakiś pomysł na czytania? Cytat:
![]() Ja do swojego chrzestnego też nie miałam a do chrzestnego Tża nie mamy do tej pory mało tego jak pojechaliśmy go prosić to nawet Tża nie poznał Czy warto? Do pracy to raczej mnie tam nie będą chcieli ale według mnie każde nowe doświadczenia są wartościowe. Cytat:
chociaż właściwie to wiem masz wielki dar do opisywania miejsc. Czytając Twoje wypowiedzi mam rażenie jakbyś w danej chwili opisywała co widzisz...A filmik fenomenalny jakim programem można zrobić taką prezentację? a ostatnia piosenka jest mi doskonale znana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do mnie niedawno zadzwonił gość z biura podróży z pytaniem czemu z wycieczki rezygnujemy? Ja zrobiłam wielkie oczy i pytam sie ze to nie prawda a on na to że do wczoraj trzeba było zapłacić resztę pieniędzy |
||||||||
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masz a kiedy wylot macie? Na iile wcześniej trzeba zapłacić całość? Do mnie też 2 dni temu zadzwoniła babka z biura- dostałam zawału bo okurat kolejne biuro zbankrutowało ![]() Jedno mnie tylko zastanawia- Okęcie jest na noc zamykane (przynajmniej było) i nie przyjmuje rejsów w godzinach 1:00- 5:00 więc nie wiem czy cos się zmieniło czy znów się wylot zmieni-mhmmmmm
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi sie wydaje że kiedyś Okęcie było w nocy zamknięte i nawet wracając z Grecji koczowałam noc w hotelu bo było opóźnienie czarterów i nie chcieli juz mojego wypóścić. Teraz wylatujemy o 5.15 i po cichu liczę ze nam o jakieś 2 godziny przesuną
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak masz o 5:15 to nie przesuną- zresztą bardzo fajna godzna biorąc pod uwagę że na Teneryfę leci się 6 godzin (ja myślałam, że jajko zniosę w tym samolocie)
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Pradip- nie mam właśnie żadnego pomysłu jeszcze na czytania... myślę że ksiądz nam coś zaoferuje
![]() Ale się zimno zrobiło, u mnie jest 18 stopni choć nadal świeci słońce. Jak tak będzie 1,09 to chyba bede musiała pomyslec o jakiejś narzutce na ramiona. Apropos PMki z 1,09 planujecie takiej bolerka/ etole lub inne 'coś' na ramiona?
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja w sumie piszę z Irlandii - tutaj mieszkam w Dublinie
Nawet o koczowaniu na lotnisku mi nie mówcie - 2 razy w Pradze po 9 godzin, w W-wie 6... szkoda gadać |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja Cię przebiję 11,5 h na Teneryfie
|
|
|
#2575 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy na szczęście księdza - kolegę TŻ z podstawówki ![]() Cytat:
Ja też czekałam na weekend z utęsknieniem i w końcu piątunio ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - no to ładnie.... czekanie na lotnisku to jakaś masakra, ale mam nadzieję, że w Dubaju szybko nam zleci
też się szykuje chyba z 7 godzin ![]() Moja najdłuższa podróż to 52 godz autokarem z Hiszpanii. Mieliśmy kilka postoi, ale i tak to była masakra, choć jak człowiek młody to mu nic nie przeszkadzało. Qmpela - chodziło ci o Dungarvan? bo jak wrzuciłam w mapy to nic mi nie znalazło... to jest na południu między Cork a Waterford... a tak przy okazji to uwielbiam akcent z Cork hahahahah Dobrze, że jedziecie, przynajmniej odpoczniecie i będziecie mieć siłę, żeby potem biegać i załatwiać ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Pradip - ten filmik był robiony jakimś zwykłym chyba movie maker-em, zresztą mój tż spędził nad tym może 15-20 min max. |
|
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to czekamy na relacje i fotki z panienskiego co masz jeszcze do załatwienia? ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
52 h masakra, ja do Hiszpanii też kiedyś jechałam autokarem 34 h ale masz rację- człowiek młody to znosił wiele teraz to się tyłeczek wygodny zrobił na stare lata ![]()
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-10 o 19:57 |
||
|
|
|
#2578 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak chodziło mi o Dungarvan ![]() Cytat:
![]() A do załatwienia: - buty/biżu na drugi dzień - 2 koszule dla TŻ - bukiet - dograć wystrój sali (wstępnie ustalony) + wybrać zdjęcia (będziemy mieć w antyramach na sali nasze zdjęcia z rodziną, znajomymi) - kupić wino, szampana i piwo na poprawiny - podziękowanie rodzicom - rozdać kilka zaproszeń na ślub - umówić się na paznokcie, przedłużanie rzęs, farbowanie włosów - winietki/usadzenie gości - piosenka na 1 taniec!!! - podwiązka - buty na zmianę - 2 spowiedź - ustalenie pieśni w kościele, ustalenie z księdzem szczegółów ceremonii ![]() ![]()
|
|
|
#2579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)No i ja się pogody zaczęłam obawiać szczególnie że jeszcze tydzień po Tobie ślubujemy a planowałam tylko etolę... Jak już wysłałam wiadomość to się zorientowałam co napisałam ![]() Cytat:
Cytat:
Mój panieński prawdopodobnie jeszcze o tydzień się przesunie ![]() Ale bliziutko już ten przedślubny urlopik no i sam ślub Cytat:
W takim razie po ślubie zgłoszę sie do Twojego męża po instrukcje
|
|||||
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ale jak do Bułgarii przez Niemcy???
co do filmiku to pewnie zgłoś się, podpowiemy jak zrobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

wiedziałam że Ola jest czarodziejką. Bardzo ładnie Ci w tym makijażu 

Od zeszłego tygodnia usiłuję skontaktować się z moją chrzestną, muszę się umówić, kiedy moglibyśmy pojechać do niej i jej rodzinki z zaproszeniami. Dzwoniłam już kilka razy, do niej i do wujka, nie odbierają
oby więcej było takich księży
jutro 2ga przymiarka, tym razem mam zamiar zrobić zdjęcia i na pewno wam wrzucę
16.06.2012