"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 10:52   #1021
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
to też strasznie sługo
Niestety...Ale ja choruje na endometrioze i choroba poczyniła wielkie skzody w moim organizmie.Długo szukałam przyczyny dlaczego w ciąże nie mogę zajść i dopiero laparoskopia i kuracja sterydami pomogła.I jest Lili
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 12:33   #1022
mik23
Rozeznanie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Tajka a jak robisz kakao, sama myślałam, żeby zacząć małej dawać pomału, tylko nie wiem czy na normalnym mleku krowim? bo chyba nie na Bebilonie a kakao jakie? takie normalne czy są jakieś specjalne dla maluchów- nei śmiejcie sie ze mnie ale się nie orientuję
Choc wprawdzie nie jestem Tajka ale tez odpowiem.. Ja robilam malej kakao takie gotowe dla dzieci na anormalnym mleku ( pamietam jak sie strachalam czy nic jej nie bedzie) , wypila ale zeby tak strasznie jej smakowalo to nie powiem... tesciowa natomisat powiedziala mi ze najlepiej kupic malej takie normalne kakao nie takie gotowe, bo takie normalne ponoc zdrowsze,no to wiec zakupie

PS. dziewczyny w sobote ide na weselicho a ja dzis @ dostalam.... wspanaile wesele bedzie, bo u mnie 2 trwa 6 dni....Jedyny plus z tego ze juz 3 miesiac pojawia sie jak w zegarku co do dnia i zadnego opoznienia
Do tej pory uzywalam podpasek ale na wesele mam krotka sukienke i boje sie zeby nie widac mi bylo jak usiade i zapomne sie i zaswiece majtami przez przypadek, wiec zakupilam tampony ale jakos dziwnie sie czuje i mam wrazenie ze nie wytrzyma i przesiaknie...paranoja..m oze sie przyzwyczaje do soboty,... jeju ze tez @ musiala akurat teraz byc...
Stary 2012-08-09, 13:15   #1023
iizabelaa
Zakorzenienie

witam

tż właśnie chciała położyć młodą na drzemkę, ale ona nie chce, siedzi juz z pół godziny w łóżeczku i bawi piżamką,
juz myśleliśmy, że może zasnęła, bo była cicho ale właśnie zaczęła mówić.

Ja dzisiaj wychodzę na kawę, więc tż przynajmniej będzie miał spokój wieczorem, bo jak jest bez drzemki to idzie o 19 spać.

Co dajecie dzieciom do picia na śniadanie?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
PS. dziewczyny w sobote ide na weselicho a ja dzis @ dostalam.... wspanaile wesele bedzie,

My ostatnio na weselu bylismy jak młoda miała 6 miesięcy,
a od roku bida, nikt nie chce się żenić

A choć za weselami nie przepadam to fajnie teraz się tak we dwójkę na imprezę wybrać
Stary 2012-08-09, 13:44   #1024
Tity
Zakorzenienie

A mi się świat zawalił....okazało się, że mama ma tętniak w mózgu....dopiero dzisiaj jej powiedzieli.... Dzisiaj jedziemy porozmawiać z lekarzem i może mamę przeniesiemy, bo powinni od razu takie coś zauważyć, a nie po 2 tygodniach leżenia pacjenta..... Szlag by to......

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 14:04   #1025
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie ..albo więcej tylko ciągle zapominam o to pytac..

- czy wasze dzieci jak myjecie im ząbki potrafią wypluc paste wypukaną wodą??
moj nie umie ,zjada jak większość dzieci

-czy macie problemy przy obcinaniu paznokietek ??
raczej nie. przy 8-9palcu już się wkurza ale zabawiam i już

-czy mamy chłopców..interesowały się już siusiakiem..zn.np.stulejk ą??
po roku powinno się już pomału wyćwiczyć tą cześc ciałka
my od urodzenia lekko ściągamy, tak kazała pediatra,ale lekko tak z 3-4milimetry

czy śledzicie losy małej chorej Lenki..??
ja czytałam o niej biedna
tyle co wyżej

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
nie strasz nas 1września czeka wesele z Mateuszem
heh no to powodzenia ja bym się nie potrafiła bawić z moim łobuzem

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A mi się świat zawalił....okazało się, że mama ma tętniak w mózgu....dopiero dzisiaj jej powiedzieli.... Dzisiaj jedziemy porozmawiać z lekarzem i może mamę przeniesiemy, bo powinni od razu takie coś zauważyć, a nie po 2 tygodniach leżenia pacjenta..... Szlag by to......
przytulam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 14:34   #1026
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie ..albo więcej tylko ciągle zapominam o to pytac..

- czy wasze dzieci jak myjecie im ząbki potrafią wypluc paste wypukaną wodą??jeśli tak to jak tego nauczyłyście ??..moje połyka ..a jak pokazuje jak ma to robic to najpierw połknie .. bo lubi tą pastę a potem niby pluje do zlewu
ale niczym.. ot tak dla zabawy

-czy macie problemy przy obcinaniu paznokietek ?? w sensie wyrywanie ..napinanie ..zabieranie rączki ..moje nie lubi i zawsze muszę czymś go superowym zając..np.trzyma w drugiej rączce rzecz której normalnie mu nie wolno..albo wołam psa żeby patrzył jaki to Wiktorek jest grzeczny..udaje się ale na pocę sie przy tym że hej

-czy mamy chłopców..interesowały się już siusiakiem..zn.np.stulejk ą??
po roku powinno się już pomału wyćwiczyć tą cześc ciałka
u nas na szczęście nie ma większego problemu..przy każdym kąpaniu od pewnego czasu zajmuję się uważniej tą częścią ..choc powiem że na początku myślałam że zbyt mocno zwężona jest ta skórka ale po paru razach udało się i jest ok

czy śledzicie losy małej chorej Lenki..??
z wątku "pomocy moja córka umiera"
Ja jestem tam codziennie..w wiadomościach też widziałam reportaż o niej..a teraz zainteresowali się nią ze sprawy dla reportera..
podziwiam jej rodziców za siłe do walki o życie swojej córeczki..
- nie umie, nawet jej tego nie próbowałam uczyć
- jest ok, tzn. tak o każej porze to nie ma mowy, ale jak po kapaniu ja ubieram a ona patrzy na bajkę to mogę obciąć
- brak
- śledzę

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Tity nie wiem co napisać trzymaj się
Stary 2012-08-09, 15:39   #1027
paulac1
Raczkowanie

Cytat:
brak słów trzymaj się

Edytowane przez paulac1
Czas edycji: 2012-08-09 o 15:40
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 17:24   #1028
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo mi przykro..tity wspólczuje Ci bardzo

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
witam

tż właśnie chciała położyć młodą na drzemkę, ale ona nie chce, siedzi juz z pół godziny w łóżeczku i bawi piżamką,
juz myśleliśmy, że może zasnęła, bo była cicho ale właśnie zaczęła mówić.

Ja dzisiaj wychodzę na kawę, więc tż przynajmniej będzie miał spokój wieczorem, bo jak jest bez drzemki to idzie o 19 spać.

Co dajecie dzieciom do picia na śniadanie?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

My ostatnio na weselu bylismy jak młoda miała 6 miesięcy,
a od roku bida, nikt nie chce się żenić

A choć za weselami nie przepadam to fajnie teraz się tak we dwójkę na imprezę wybrać
hehe cyca..(wiem..w iem że nie o to Ci chodzi)

Wiko ogólnie jeśli coś pije to wodę..owocowe herbatki..soki typu kubuś..ostatnio polubił wodę z wkropioną cytrynką..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 19:36   #1029
tajka88
Zakorzenienie

tity- oh przykromi, tryzmam kciuki za mame

Lenka nie ma czegos takiego ze do sniadania pije herbatke a na kolacje soczek a do obiadu wode:P. Po prostu ma bidon z woda i pije kiedy chce i tyle:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 11:27   #1030
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi przykro Trzeba miec nadzieję!Moze to nie jest tak straszne jak brzmi...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 12:12   #1031
Tity
Zakorzenienie

Hej! Dzięki We wtorek mamę przewiozą do kliniki na szczegółowe badanie i zadecydują co zrobić. Wczoraj cały dzień przeryczałam, dzisiaj już bardziej optymistycznie na to wszystko patrzymy. Mam nadzieję, że skończy się to dobrze. Ciało ludzkie jest jednak do
Leosiowi wrócił na szczęście apetyt i lada dzień wyjdzie nam górna dwójka, czyli ząb nr 9 Kupki ma już ok. Gada jak nakręcony.
Ostatnio nagrałam go jak rozpacza przy oglądaniu bajki, bo bohaterowie szli spać i stwierdził, że to takie smutne..... Będę miła z kim oglądać ckliwe filmy A poza tym to mam fisia na punkcie tego mojego Leosia. Nie mogę się na niego napatrzeć i ciągle bym mu buziaki dawała, a on nie chce
Anessa coś długo na tym urlopie czy mi się wydaje?
izabela ja daję do picia zawsze wodę, a czasami dodatkowo sok typu Kubuś, ale wodą jest zawsze i wszędzie z nami
paulac nie wiem czemu Leoś tak chodzi spać, czasami ma serię, że idzie spać o 23, a czasami o 19....
mik współczuje @. Ja czekam jeszcze, bo jutro też jadę na wesele. Trochę kicha jak mama chora, ale to bliska rodzina i już na jednym weselu u nich i tak nie byliśmy, a kuzyn był u mnie świadkiem, więc jedziemy.

L
J
Stary 2012-08-10, 12:51   #1032
mik23
Rozeznanie

Tity trzymaj sie! -bo tyle moge...
Moje dziecko od 5 dni budzi sie w srodku nocy i nad ranem z placzem...
Ja jak sie wybudzam to potem ciezko mi zasnac i tak krece sie z boku na bok i potem zasypiam to ona znow mnie budzi i czuje sie jakbym w ogóle nie spala... nie wiem jak ja wytrzymammna tym weseleu nie wyspana i z @..masakra...
Stary 2012-08-10, 13:32   #1033
paulac1
Raczkowanie

Hej

My mieliśmy dzisiaj bardzo dziwną noc- pomijając to, że Mieszko urządził sobie drzemkę wczoraj dopiero o 15 i spał do 17.45 ( zazwyczaj drzemka jest około południa). Poszedł spać dopiero o 22, i do 3 rano było chyba z 10 pobudek, za każdym razem krzyczał, wręcz darł się jakby go ze skóry obdzierali, nie zdarzało się mu to nigdy wcześniej, wkońcu po 3 wstałam i dałam mu ibum bo już kompletnie nie miałam pomysłu co się dzieje wypił potem trochę picia i zasnął, spał prawie do 10 niewiem czy to zęby tak mu dają w du.pe czy co

Nie jestem przyzwyczajona do takich akcji, mój syn z tych śpiących w nocy więc chodzę dzisiaj półprzytomna i śpiąca

izabelaamy pijemy wodę z domowym soczkiem malinowym, czasem smakową, mały nie chce pić takiej zwykłej. Czasem dostaje przecierowy sok, to już z kubeczka, raz pił kakao a do śniadania czasami robię mu lekką herbatkę.

Tity czyli wygląda na to, że to już taka uroda Leosia z tym chodzeniem spać

Masz rację, trzeba być dobrej myśli, wiem, że łatwo się mówi, ale dla chorego to bardzo ważne aby czuł odpowiednie wsparcie

mik23 prześpij się razem z małą w dzień, może coś nadrobisz ze snu a na weselu dasz radę, jak będzie dobra kapela i towarzystwo to i ci najbardziej zmęczeni poderwą się do tańca
Stary 2012-08-10, 20:58   #1034
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
PS. dziewczyny w sobote ide na weselicho a ja dzis @ dostalam.... wspanaile wesele bedzie, bo u mnie 2 trwa 6 dni....Jedyny plus z tego ze juz 3 miesiac pojawia sie jak w zegarku co do dnia i zadnego opoznienia
Do tej pory uzywalam podpasek ale na wesele mam krotka sukienke i boje sie zeby nie widac mi bylo jak usiade i zapomne sie i zaswiece majtami przez przypadek, wiec zakupilam tampony ale jakos dziwnie sie czuje i mam wrazenie ze nie wytrzyma i przesiaknie...paranoja..m oze sie przyzwyczaje do soboty,... jeju ze tez @ musiala akurat teraz byc...
u mnie też @ trwa 6dni, już myślałam że po porodzie będzie krócej ale nieee.
Bez tamponów ani rusz na wszelki wypadek używam jeszcze wkładkę taką cienką. Jak widzę że jest brudna to pora zmienić tampon.

Miłej zabawy na weselu.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 21:22   #1035
ada32
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi do moich pytań

już myślałam że tylko moje dziecie połyka pastę do zębów..
podobnie również z pazurkami macie..

dziś byłam z małym w sądzie ...uwaga na pieszo ..tzn wózkiem(ale większość drogi niosłam go)...jakieś 6 kilosów
załatwiłam sobie w końcu wpis do kw.

martwi mnie już coraz bardziej "nie"jedzenie Wiktorka
przecież w wieku ponad 15 miesięcy nie może być tylko cyc
ale on odwraca głowę jak cos chce mu dac..tak nie było chętnie zjadał "nowości"..cieszył sie i praktycznie wszystko mu pasowało..
teraz tzn.od paru dni może tydzień nagle przestał jeśc..tzn.cyca częściej i dłużej!!! wszystko inne może nie istnieć.......no do ciasteczek nie ma oporów

jego waga jak na teraz to 11,600..wczoraj go ważyłam na domowej wadze i nie spada raczej ...z chwilą, a może tylko tak kojarzę, kiedy przestał jeśc to zrobił się taki bardziej nerwowy..histeryczny..cią gle próbuje coś uzyskac płaczem i pokazówką agresji..typu tłucze mnie gdzie popadnie..i to coraz chętniej i mocniej.. trwa to chwilkę ale trwa i to mi się nie podoba
owszem większośc dnia jest przekochany i również jak tity pisała też nie potrafie bronic się przed ciągłym całowaniem go..
buziaków i przytulasów mamy mnóstwo i ciągle mało!..
czasami widzę też że Wiko już ma dośc tego całowania ..

mam nadzieje ze uda mi się jakoś oduczyć go tych histerii i nauczyć normalnego jedzenia

W

G
Stary 2012-08-10, 21:55   #1036
Eirene1987
Zakorzenienie

hej u nas od kilku dni ciągła histeria. nic się Oliemu nie podoba. chce coś, daję mu to, jednak nie - nie chce. ciągle się obraża i płacze... nie wiem czy to początek buntu czy co???

Cytat:
Nie mogę się na niego napatrzeć i ciągle bym mu buziaki dawała, a on nie chce
to zdrówka dla mamy !!!
ja też ciągle chodzę i mówię Oli daj buziaka a on słodko daje uwielbiam to i jak mówię przytul mamusię i przychodzi kładzie mi głowę na ramieniu i się tuli

masz rację Anessa długo się nie odzywa

Cytat:
dziś byłam z małym w sądzie ...uwaga na pieszo ..tzn wózkiem(ale większość drogi niosłam go)...jakieś 6 kilosów

mam nadzieje ze uda mi się jakoś oduczyć go tych histerii i nauczyć normalnego jedzenia
o matko 6km...

co do histerii to mój ma to samo więc chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość i konsekwencję

co do jedzenia nie mam pojęcia co ci poradzić

Stary 2012-08-10, 22:03   #1037
Tity
Zakorzenienie

ada może to niejedzenie jest chwilowe, Leoś też czasami ma okresy, że cycuś jest najlepszy. Wiko i tak więcej od Leosia waży A może to przez zęby.
mik przybij piątkę, razem będziemy tańcować w podpaskach jutro.... Tak mnie dzisiaj brzuch bolał, że mi słabo było...no i oczywiście @ przyszła Nie miała kiedy...nie wiem co ja na tych testach widziałam....więcej nie zrobię przed terminem nigdy!
Leoś od 30 minut siedzi w wannie i nie chce wyjść...

L
J
Stary 2012-08-10, 22:22   #1038
paulac1
Raczkowanie

ada a może to zęby? Nie widać żadnych na horyzoncie? Mój się tak przyciął po lekach w maju, później nic kompletnie nowego nie chciał brać do buzi, dalej nie jest z tym do końca dobrze ale walczymy. Zauważyłam też, że prędzej weźmie coś nowego do buzi od kogoś, nie odemnie- to ja mu leki zawsze podawałam

Albo zaczyna się ten słynny bunt rzeczywiście, może Wiko tak reaguje? U nas jest coraz bardziej widoczny z dnia na dzień, coraz więcej się Miesiowi nie podoba, coraz więcej histerii i coraz częściej chce "coś czego nie chce" Oby do przodu, przecież kiedyś przejdzie, nie?

Dziś wybraliśmy się do miasta do rodziców, Mieszko zjadł (czyt. wchłonął ) drugi obiad u babci zamiast podwieczorka, później wybrałyśmy się z mama na spacer po zapomnianych zakątkach naszego miasta- fajnie tak sobie czasem poprzypominać miejsca w których długo się nie bywało a jak wszystko się zmienia szybko, masakra...

Btw. czy wasze młode też jedzą chętniej i więcej u babć/dziadków/cioć itd? Czasem zrobię dokładnie taką samą zupę jak u mamy (bo tam Mieszko zjada całą miskę i jeszcze się prosi o więcej) a apetyt na nią wygląda zupełnie inaczej w domu niż u babci

Teraz młode już padło a ja nastawiłam "panią Basię" i czekam na męża -dziś wraca wcześniej troszkę i chyba go dopadnę jak przyjedzie bo coś mi tak po głowie łazi cały dzień

ada, izunia i któraś jeszcze, ale nie pamiętam- a jak z waszymi tżtami? Dobrze już? Dogadaliście się?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
ada może to niejedzenie jest chwilowe, Leoś też czasami ma okresy, że cycuś jest najlepszy. Wiko i tak więcej od Leosia waży A może to przez zęby.
mik przybij piątkę, razem będziemy tańcować w podpaskach jutro.... Tak mnie dzisiaj brzuch bolał, że mi słabo było...no i oczywiście @ przyszła Nie miała kiedy...nie wiem co ja na tych testach widziałam....więcej nie zrobię przed terminem nigdy!
czyli tym razem moja intuicja zawiodła ale to przecież jeszcze nic pewnego hehehe
Stary 2012-08-10, 23:05   #1039
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej
Położyłam małą spać, pofarbowałam włosy, pomalowałam paznokcie, przeczytałam ostatnie 2 strony i piszę co u nas ....
a u nas nie wesoło
w niedzielę w nocy Oliwia dostała gorączkę
zadzwoniłam do przychodni o robić bo od 3 tygodni jest chora i szczepienie ciągle przekładamy
dostałam opiernicz, że jeszcze mnie w przychodni z dzieckiem nie ma więc musiałam spakować manatki, bo u mamy byłam i wrócić do domu.
Mała dostała antybiotyk bo infekcję gardła miała, na szczęście jutro ostatnia dawka.
Więc może po 4 tygodniach nareszcie będzie zdrowa.

Poza tym nic ciekawego się nie dzieje ....
Niby nic do roboty nie mam ale ciągle czasu brakuje bo mała ciągle do mnie przylepiona.

A jej ulubiona zabawka to tablica do rysowania kredą.
Dostała od cioci i przez ponad tydzień co chwilę do niej lata i rysuje, zmazuje gąbką i znów rysuje i woła mnie i tatę i pokazuje swoje dzieła
Fajna sprawa a nawet bym nie pomyślała żeby kupić

Niestety znów mogę nie mieć czasu bo do mamy przyjeżdża dziadek po 2 operacjach i trzeba się nim zająć trochę a poza tym znowu goście na 3 tygodnie przyjechali, tym razem z Kanady i też trzeba im rozrywkę zapewnić.

Pozdrowienia dla wszystkich i buziaki.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 09:44   #1040
iizabelaa
Zakorzenienie

witam z kawką
My dzisiaj mieliśmy do min zoo jechać, ale pogoda średnia, bardzo zachmurzone, i się waham.

I dzisiaj młoda znowu w nocy piła mleko, tym razem o 12 i o 7 zaraz po przebudzeniu tez się domagała. A wczoraj o 1 i 6. Jak noworodek.
Nie wiem co się dzieje?

ada Eirene

wg mnie to wchodzimy juz pomału w okres bunt
Ja też u mojej zauważam różnice w zachowaniu.
Bunt 2 latka wita
Stary 2012-08-11, 10:40   #1041
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej u nas od kilku dni ciągła histeria. nic się Oliemu nie podoba. chce coś, daję mu to, jednak nie - nie chce. ciągle się obraża i płacze... nie wiem czy to początek buntu czy co???

to zdrówka dla mamy !!!
ja też ciągle chodzę i mówię Oli daj buziaka a on słodko daje uwielbiam to i jak mówię przytul mamusię i przychodzi kładzie mi głowę na ramieniu i się tuli

masz rację Anessa długo się nie odzywa

o matko 6km...

co do histerii to mój ma to samo więc chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość i konsekwencję

co do jedzenia nie mam pojęcia co ci poradzić
a widzisz... to może własnie ten bunt się u nas już zaczyna..bo naprawdę dziwi mnie te jego kapryśne wręcz zachowanie..
tego nie.. tamtego nie.. a jak już cos chce to płacz bo JUŻ tego akurat nie chce! ...czasami siadam koło niego bezradnie ..rozkładam ręce i mówie "no nie wiem o co Ci synku chodzi'..śmiejąc się przy tym z bezsilności he he..
jego minka wtedy jest bez cenna.. zamyślona.. zdziwiona i jakby mówił sobie w głowie "mamo jak to..Ty!!! nie wiesz o co mi chodzi??"

anessa była pare dni temu!..czytała nas

Cytat:
sama już nie wiem.. może i przez zęby..
w sumie te czwórki już porządnie widoczne i na dole dwójki też przebite..
to nie powinno mu to już za bardzo dokuczać..
tym bardziej że podaje mu doraźnie lek na ząbkowanie camilia

mam nadzieje że to chwilowe

o Leoś też jest zwolennikiem kąpieli
mój mały to by mógł się na okrągło kapać i płacz jest i krzyk jak go wyciągam

tity przykro mi z powodu @
w następnym cyklu musi się udac
będę trzymała kciuki

Cytat:
ada

Teraz młode już padło a ja nastawiłam "panią Basię" i czekam na męża -dziś wraca wcześniej troszkę i chyba go dopadnę jak przyjedzie bo coś mi tak po głowie łazi cały dzień

ada, izunia i któraś jeszcze, ale nie pamiętam- a jak z waszymi tżtami? Dobrze już? Dogadaliście się?
[COLOR="Silver"]

myśle jednak że stawiac czas na bunt.. który idzie w naszą strone bardzo szybko
mam nadzieje ze równie szybko sobie pójdzie
pewnie ze radę damy ..musimy .. innej opcji nie mamy

hmmm..no nie powiem że się dogadaliśmy bo tak nie jest..wisi wszystko w powietrzu i jakos nie ma czasu tego rozwiązac
co chwile jest spięcie ale nie tak tragiczne żeby służbowo np.nie rozmawiać
no ale mogłoby nie byc już tej sztucznej atmosfery w domu..bo miło z tego powodu niestety nie jest

co do jadania mojego synka u" innych"..nie wypowiem się bo nigdzie nie mieliśmy okazji tego jeszcze sprawdzic..

a jeśli chodzi o zmiany w miejscach sprzed lat..oo...to tak... masz racje ...niesamowicie się zmienia..
a jak serce ściska jak się wraca do wspomnień z dzieciństwa stojąc po latach u mamy na balkonie.. patrząc na wyrośnięte drzewa czy na dom którego wcześniej nie było..inne rzeczy jakies nowe albo postarzałe się zrobiły achten czas leci tak szybko..nie ma czasu nawet się po delektować chwilą .....matko..zdałam sobie właśnie sprawę że..
nie byłam u moich rodziców w domu już kilka lat!

i jak dopadłaś tż??

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej

A jej ulubiona zabawka to tablica do rysowania kredą.
Dostała od cioci i przez ponad tydzień co chwilę do niej lata i rysuje, zmazuje gąbką i znów rysuje i woła mnie i tatę i pokazuje swoje dzieła
Fajna sprawa a nawet bym nie pomyślała żeby kupić
dużo zdrówka dla Oliwki
kurcze długo choruje

fajna sprawa z tą tablicą..pomyślę

buziaki i sił zycze

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
witam z kawką
My dzisiaj mieliśmy do min zoo jechać, ale pogoda średnia, bardzo zachmurzone, i się waham.

I dzisiaj młoda znowu w nocy piła mleko, tym razem o 12 i o 7 zaraz po przebudzeniu tez się domagała. A wczoraj o 1 i 6. Jak noworodek.
Nie wiem co się dzieje?

ada Eirene

Bunt 2 latka wita
też tak myślę
czas uzbroic się w pancerz cierpliwości i wyrozumiałości

W

G
Stary 2012-08-11, 11:14   #1042
paulac1
Raczkowanie

Dzień dobry

Widzę, że u wszystkich dzieciaków podobne zachowanie, więc to chyba jednak ten nieszczęsny bunt ehhh ciekawe czy będzie długo trwał...

ada właśnie wczoraj poszłyśmy z mamą w miejsce, gdzie mieszkała kiedyś jej babcia, byli w posiadaniu ogromnej działki w centrum miasta na wzgórzu, piękne okolice, widok nieziemski, kiedyś stał tam tylko jeden domek i był wielki ogród i sad, teraz...6 domów tak ućkanych, że nie mieli nawet miejsca na podjazdy żeby porobić.

ano dopadłam ledwo do domu wszedł
Stary 2012-08-11, 19:56   #1043
ada32
Wtajemniczenie

co jest z Wami dziewczyny?!

pustki ze ho ho..

a ja czytałam dziś nasze pierwsze chwile..od dwóch kresek po rozwiązanie..ale się popłakałam....
swoją drogą fajnie miec w sieci takie wspomnienia

moje małe dziś nabiło sobie guza..takiego,który pękl i się krewka polała..
uderzył się przy mnie o szafkę ..
nic nie mogłam zrobic..leżałam sobie na dywanie a on latał i się wygłupiał tak beztrosko..
zachwiał się i walnął głową w róg ...........
potem po opatrzeniu ranki poszłam do łazienki i się rozpłakałam jak dziecko..takie dziwne emocje..bolało mnie równie mocno jak jego tyle że w sercu

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2012-08-11 o 21:17
Stary 2012-08-11, 20:06   #1044
marta_27
Zadomowienie

hej
ja na chwilkę dosłownie bo lecę zaraz Mateusza kąpać.
u nas nieciekawie się weekend zaczął bo Mati gorączkuje od samego rana. nie wiem co jest przyczyną? obstawiam zęby ale zaczynam wątpić bo katar się pojawił, mały bo mały ale jest. poza tym Mateusz odmówił jedzenia obiadu dziś. zjadł dosłownie 3małe łyżeczki a później za każdym razem miał odruch wymiotny. podwieczorek już normalnie zjadł, zachowuje się też normalnie, może mniej biega ale poza tym bez zmian. mam nadzieję że jutro już będzie ok to chociaż na spacer wyjdziemy bo dziś cały dzień w domu gniliśmy.

wybaczcie ale nadrobię wszystko później.
całusy dla wszystkich mamuś i dzieciaczków

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 20:40   #1045
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
hej
ja na chwilkę dosłownie bo lecę zaraz Mateusza kąpać.
u nas nieciekawie się weekend zaczął bo Mati gorączkuje od samego rana. nie wiem co jest przyczyną? obstawiam zęby ale zaczynam wątpić bo katar się pojawił, mały bo mały ale jest. poza tym Mateusz odmówił jedzenia obiadu dziś. zjadł dosłownie 3małe łyżeczki a później za każdym razem miał odruch wymiotny. podwieczorek już normalnie zjadł, zachowuje się też normalnie, może mniej biega ale poza tym bez zmian. mam nadzieję że jutro już będzie ok to chociaż na spacer wyjdziemy bo dziś cały dzień w domu gniliśmy.

wybaczcie ale nadrobię wszystko później.
całusy dla wszystkich mamuś i dzieciaczków
marta u nas był katarek przy wychodzących ząbkach
niejadkiem też się stał..
mam nadzieję że Mateuszkowi nie rozwija się żadna choroba..choc pogoda się popsuła strasznie...zimno i ponuro
życzę Mateuniu dużo zdrówka

W

G
Stary 2012-08-12, 09:40   #1046
iizabelaa
Zakorzenienie

hej
My wczoraj bylismy w mini zoo,
jak dojechaliśmy na miejsce to zaczęło strasznie padać, ulewa,
więc godzinę spędziliśmy w restauracji, czekając aż deszcz minie.

Potem pooglądaliśmy zwierzątka, choć młodą tylko kury i inne ptactwo interesowało,
jak koza wyłoniła głowę przez płot, to młoda się rozpłakała

I oczywiście butki przemoczone, bo pełno kałuży po deszczu,
jednak trzeba kupić kaloszki na jesień

Był fajny plac zabaw, ale wszytko mokre, i błocko.

Idi zobaczyła pierwszego kuraka
http://img855.imageshack.us/img855/5568/sl372059.jpg
Stary 2012-08-12, 13:11   #1047
Eirene1987
Zakorzenienie

hej czekam aż księciunio się obudzi i jedziemy do teściów na obiad

Cytat:
w następnym miesiącu na bank się uda a za którym razem udał się Leoś?

Cytat:
Btw. czy wasze młode też jedzą chętniej i więcej u babć/dziadków/cioć itd? Czasem zrobię dokładnie taką samą zupę jak u mamy (bo tam Mieszko zjada całą miskę i jeszcze się prosi o więcej) a apetyt na nią wygląda zupełnie inaczej w domu niż u babci
tak. ale to dlatego że dziadkowie ciągle coś mu podsuwają

Cytat:

ada Eirene

Bunt 2 latka wita
oj taaaak

Cytat:
tego nie.. tamtego nie.. a jak już cos chce to płacz bo JUŻ tego akurat nie chce! ...czasami siadam koło niego bezradnie ..rozkładam ręce i mówie "no nie wiem o co Ci synku chodzi'..śmiejąc się przy tym z bezsilności he he..
jego minka wtedy jest bez cenna.. zamyślona.. zdziwiona i jakby mówił sobie w głowie "mamo jak to..Ty!!! nie wiesz o co mi chodzi??"
haha dokładnie u nas tak samo siadam bezradnie mówiąc co ty chcesz w końcu a on się patrzy jak nie wiadomo na kogo

Cytat:
moje małe dziś nabiło sobie guza..takiego,który pękl i się krewka polała..
uderzył się przy mnie o szafkę ..
nic nie mogłam zrobic..leżałam sobie na dywanie a on latał i się wygłupiał tak beztrosko..
zachwiał się i walnął głową w róg ...........
potem po opatrzeniu ranki poszłam do łazienki i się rozpłakałam jak dziecko..takie dziwne emocje..bolało mnie równie mocno jak jego tyle że w sercu
ojjjj biedny

Stary 2012-08-12, 15:13   #1048
izunia233
Zadomowienie

Hej

Nie pisałam ostatnio bo jakoś nie miałam czasu na wizaż ani ochoty.
Kobiety ja już zyje urlopem. Wyjeżdżamy w piątek i powolutku zaczynam pakowac co nie co aby niczego nie zapomniec.

Tż pojechał z Mają do swojej babci a jej prababci więc mam czas tylko dla siebie
Może zabrzmi to trochę egoistycznie ale miło jest pobyć trochę sam ze sobą. Bez ciągłego harmideru i tego wszystkiego.
Oj jak ja dawno takiej ciszy i spokoju w domu nie miałam eh....

Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi do moich pytań

już myślałam że tylko moje dziecie połyka pastę do zębów..
podobnie również z pazurkami macie..

martwi mnie już coraz bardziej "nie"jedzenie Wiktorka
przecież w wieku ponad 15 miesięcy nie może być tylko cyc
ale on odwraca głowę jak cos chce mu dac..tak nie było chętnie zjadał "nowości"..cieszył sie i praktycznie wszystko mu pasowało..
teraz tzn.od paru dni może tydzień nagle przestał jeśc..tzn.cyca częściej i dłużej!!! wszystko inne może nie istnieć.......no do ciasteczek nie ma oporów

jego waga jak na teraz to 11,600..wczoraj go ważyłam na domowej wadze i nie spada raczej ...z chwilą, a może tylko tak kojarzę, kiedy przestał jeśc to zrobił się taki bardziej nerwowy..histeryczny..cią gle próbuje coś uzyskac płaczem i pokazówką agresji..typu tłucze mnie gdzie popadnie..i to coraz chętniej i mocniej.. trwa to chwilkę ale trwa i to mi się nie podoba
owszem większośc dnia jest przekochany i również jak tity pisała też nie potrafie bronic się przed ciągłym całowaniem go..
buziaków i przytulasów mamy mnóstwo i ciągle mało!..
czasami widzę też że Wiko już ma dośc tego całowania ..

Ada ja jak karmiłam Maję to ok 12-14 m-ca jadła praktycznie tylko cyca i to co chwilę. Nie dało jej się przetrzymać i dać jakieś treściwe jedzenie tylko musiał być cyc.
Odkąd ją odstawiłam wszystko pięknie zajada (tfu tfu co by nie zapeszyc)
Łoooo matko 6 km

Cytat:

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

czyli tym razem moja intuicja zawiodła ale to przecież jeszcze nic pewnego hehehe
Pogodziliśmy się we środę ale musiała interweniować teściowa. Sama poprosiłam ją o pomoc. No i widzę pozytywny rezultat tego wszystkiego. Mąż o wiele szybciej wraca z pracy i do tego więcej czasu poświęca Mai.
No ale nie powiem gorąco było bo już miałam spakowaną torbę i chciałam wyprowadzić się do rodziców.

Tity przykro mi, że tak się stało z Twoją mama. Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie ok. Trzymaj się dzielnie kobieto

Dziewczyny mam pytanie:
Chcę zabrać Mai słoiki z zupkami robionymi przeze mnie na wakacje bo za granicą to wolę jej restauracyjnych dań oszczędzić i nie wiem czy robiąc te słokiki wystarczy zwykłe wekowanie czy lepiej zagotować?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 16:57   #1049
Tity
Zakorzenienie

aduś dzięki Oj już kiedy wyjdzie to wyjdzie TRzymam kciuki za Ciebie także
Eirene w którym cyklu Leoś....no nie liczyłam, ale 1,5 roku to zajęło Z tym, że wtedy byłam po odstawieniu anty.
izunia dzięki

Właśnie wróciliśmy z wesela, a moje dziecię śpi. I okazuje się, że łobuziak tylko nad ranem się dziadkom obudził, a mnie to męczy po kilka razy w nocy.... Wesele się udało, wesele jak wesele, ale cieszę się, że z rodziną pobyłam i otrzymałam wsparcie duchowe i jednocześnie reprezentowałam naszą część rodziny. Było miło i się z moim ukochanym bratem ciotecznym-panem młodym spłakaliśmy dzisiaj jak dzieci....trochę, że nam chyba dzieciństwo minęło, ale i że w razie czego to zawsze się kochamy i mamy siebie Potem płakałam pół drogi w samochodzie.... Byliśmy też u mamy w szpitalu, humor ma w miarę dobry. Jutro jedziemy ją pakować i oporządzić, przed przewiezieniem do drugiego szpitala. Martwię się strasznie, ale z drugiej strony wiem, że lepiej że to wykryli niż by miało pęknąć nie wiadomo kiedy.
A poza tym spałam dzisiaj 2 h i zdycham...
Dobrze, że już w domu....

L
J
Stary 2012-08-12, 22:19   #1050
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
My wczoraj bylismy w mini zoo,
jak dojechaliśmy na miejsce to zaczęło strasznie padać, ulewa,
więc godzinę spędziliśmy w restauracji, czekając aż deszcz minie.

Potem pooglądaliśmy zwierzątka, choć młodą tylko kury i inne ptactwo interesowało,
jak koza wyłoniła głowę przez płot, to młoda się rozpłakała

I oczywiście butki przemoczone, bo pełno kałuży po deszczu,
jednak trzeba kupić kaloszki na jesień

Był fajny plac zabaw, ale wszytko mokre, i błocko.

Idi zobaczyła pierwszego kuraka
http://img855.imageshack.us/img855/5568/sl372059.jpg
jaka sliczna dziewczynka
oj widac olbrzymie zainteresowanie kurakiem w oczkach
Ja też myślałam o kaloszach na jesień..w sumie to mamy takie zielone ale raczej na drugi rok.. bo teraz duzo za duże

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej

Nie pisałam ostatnio bo jakoś nie miałam czasu na wizaż ani ochoty.
Kobiety ja już zyje urlopem. Wyjeżdżamy w piątek i powolutku zaczynam pakowac co nie co aby niczego nie zapomniec.

Tż pojechał z Mają do swojej babci a jej prababci więc mam czas tylko dla siebie
Może zabrzmi to trochę egoistycznie ale miło jest pobyć trochę sam ze sobą. Bez ciągłego harmideru i tego wszystkiego.
Oj jak ja dawno takiej ciszy i spokoju w domu nie miałam eh....

Ada ja jak karmiłam Maję to ok 12-14 m-ca jadła praktycznie tylko cyca i to co chwilę. Nie dało jej się przetrzymać i dać jakieś treściwe jedzenie tylko musiał być cyc.
Odkąd ją odstawiłam wszystko pięknie zajada (tfu tfu co by nie zapeszyc)
Łoooo matko 6 km

Pogodziliśmy się we środę ale musiała interweniować teściowa. Sama poprosiłam ją o pomoc. No i widzę pozytywny rezultat tego wszystkiego. Mąż o wiele szybciej wraca z pracy i do tego więcej czasu poświęca Mai.
No ale nie powiem gorąco było bo już miałam spakowaną torbę i chciałam wyprowadzić się do rodziców.

Tity przykro mi, że tak się stało z Twoją mama. Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie ok. Trzymaj się dzielnie kobieto

Dziewczyny mam pytanie:
Chcę zabrać Mai słoiki z zupkami robionymi przeze mnie na wakacje bo za granicą to wolę jej restauracyjnych dań oszczędzić i nie wiem czy robiąc te słokiki wystarczy zwykłe wekowanie czy lepiej zagotować?
to może dziecię czas odstawic..kurcze nie chciałabym tego jeszcze robic ale skoro przez to nie chce nic innego jeśc będę musiała troche radykalniej postąpić

izunia jak bym zagotowała słoiki..zawsze to pewnośc troche większa w świeżości

Cytat:
aduś dzięki Oj już kiedy wyjdzie to wyjdzie TRzymam kciuki za Ciebie także
Eirene w którym cyklu Leoś....no nie liczyłam, ale 1,5 roku to zajęło Z tym, że wtedy byłam po odstawieniu anty.
izunia dzięki

Właśnie wróciliśmy z wesela, a moje dziecię śpi. I okazuje się, że łobuziak tylko nad ranem się dziadkom obudził, a mnie to męczy po kilka razy w nocy.... Wesele się udało, wesele jak wesele, ale cieszę się, że z rodziną pobyłam i otrzymałam wsparcie duchowe i jednocześnie reprezentowałam naszą część rodziny. Było miło i się z moim ukochanym bratem ciotecznym-panem młodym spłakaliśmy dzisiaj jak dzieci....trochę, że nam chyba dzieciństwo minęło, ale i że w razie czego to zawsze się kochamy i mamy siebie Potem płakałam pół drogi w samochodzie.... Byliśmy też u mamy w szpitalu, humor ma w miarę dobry. Jutro jedziemy ją pakować i oporządzić, przed przewiezieniem do drugiego szpitala. Martwię się strasznie, ale z drugiej strony wiem, że lepiej że to wykryli niż by miało pęknąć nie wiadomo kiedy.
A poza tym spałam dzisiaj 2 h i zdycham...
Dobrze, że już w domu....

dzięki tez za kciuki
będzie wszystko dobrze ..

W

G
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości