Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 22:03   #2191
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Wklejam aktualizację włosów po 5 miesiacach.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=137265

Mało mi urosły.
Stary 2012-08-10, 22:15   #2192
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Laminowanie, laminowanie, laminowanie
A więc wczoraj wieczorem "zalaminowałam" włosy, troszkę się bałam aleee... no czego się nie robi dla włosów Włosy są cudowne
I oto dowody:
jaki wspaniały efekt!! piękne włosy!!

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a to nie, mój te dziwadztwa moje już zrozumiał(trudno, żeby po ponad roku nie zrozumiał), nawet dał się namówić na szampon:http://www.bioarp.pl/pl/p/Tradycyjny...-silikonow/157
tzn. no.. namówić "jak Ci kupie, to będziesz używał?"
"no pewnie"
;D
Mój Tż nawet się myje balsamem babydream dla mam, bo mu się podoba efekt nawilżenia robi sobie ze mną maseczki z glinki, czasem myje włosy łagodniejszym szamponem

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
(poza tym planuję coś takiego http://i39.tinypic.com/5kkhzn.jpg na za kilka miesięcy, ziołami tego nie uzyskam )
to zdjęcie jest przerobione

Cytat:
Napisane przez arachnea Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszym laminowaniu żelatyną efekt - całkiem fajny, chyba jeszcze powtórzę ten zabieg. Moje cienkie końce zawsze latały na wszystkie strony, teraz są bardziej dociążone, włosy nie zbijają się w kolonie co zawsze było moją zmorą.
Poza tym mam włosowy kryzys - powinnam ściąć z 10 cm, ale tak mi szkoda długości bo rosną w żółwim tempie...
piękne !

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Bo polała je wodą, a one... mokre

Niskoporowate włosy (np. moje) bardzo ciężko pomoczyć. W kranie musi być duże ciśnienie, bo inaczej woda spłynie po włosach i zostawi je suche (polałam je ostatnio delikatnie wodą żeby sprawdzić co się stanie - na całej długości pojawiło się pełno kropelek wody, potrząsłam włosami, kropelki spłynęły jak po plastiku, a włosy pozostały suche . Zrobię kiedyś zdjęcie tym kropelkom, bo to jest komiczne..)

Sprawdźcie ile wasze włosy schną naturalnie i sprawa się wyjaśni. Im krócej tym są wyżej porowate
nie zgadzam się, ja mam włosy niskoporowate, a schną w godzine i bardzo łatwo je zmoczyć. wcześniej dziewczyny pisały -wskazówki na temat porowatości trzeba traktować z dystansem..

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sa jakies skladniki w kosmetykach wlosowych, ktorych powinno sie unikac bedac w ciazy?

Wiem, ze, jesli chodzi o pielegnacje twarzy, to niewskazany jest m.in. retinol i kwas salicylowy. Ale przeciez wlosy to co innego - martwe sa...

Wiecie cos o tym moze?

Z farbowaniem na szczescie nie mam problemu, wiec chociaz jeden problem z glowy
świetna wiadomość, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Subskrybuję wątek. Daaawno mnie tu nie było

Czy wy też macie wysyp niedoskonałości podczas stosowania Calcium Pantothenicum? Raz na jakiś czas pojawia mi się ogromny, bolący pryszcz na twarzy, strasznie to irytujące...

Jutro mam zamiar spróbować laminowania włosów żelatyną. Jak wyjdzie to wstawię zdjęcie
mnie nie wysypało

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
A pottersa można stosowac bezpiecznie na całą noc? Chyba bede musiała zuzyć go pod olej,bo co z nim zrobię? A tak mi go szkoda, bo nawet miękkość robi
ja balsam nakładałam już kilka razy na całą noc i włosy nie wypadły

dziewczyny... dziś wydałam 60zł na kosmetyki ;/ jakiś szatan we mnie wstąpił. OBIECUJĘ UROCZYŚCIE, ŻE DO KOŃCA SIERPNIA NIE WYDAM NIC NA KOSMETYKI WŁOSOWE!! (jutro podskoczę jeszcze tylko do sklepu w Sopocie po Vaticzkę ) Pilnujcie mnie

wiecie coś na temat zmiany opakowania babydream balsam dla mam? dzisiaj widziałam w białym opakowaniu za 9.99, wcześniej kupowałam różowe za 8 z groszami..

miałam jeszcze jakieś pytanie do was, ale zapomniałam

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość

Mało mi urosły.
masz piękny kolor i bardzo gęste włosy nie chciałabyś ich przyciąć w lekki półokrąg? teraz wydaja się trochę ciężkie przy końcach
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:16   #2193
anoska
Zakorzenienie

hmm, tak się zastanawiam czy przy metodzie Kascysko mogę tę żelatynkę potrzymać całą noc na kłakach czy powinnam się obawiać, że ocet zeżre mi włosy? (chociaż w sumie jest w towarzystwie oleju, hmm)
Stary 2012-08-10, 22:18   #2194
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
masz piękny kolor i bardzo gęste włosy nie chciałabyś ich przyciąć w lekki półokrąg? teraz wydaja się trochę ciężkie przy końcach
Na pewno będę zmieniać ich kształt chce tylko poczekać, aż bardziej podrosną.
Stary 2012-08-10, 22:20   #2195
Kasia225
Raczkowanie

anoska: na poloznictwo, dlatego tym bardziej sie boje, ze nie dam rady psychicznie. Dziekuje za linki dot. porowatosci ;*

nafiyqa:gratuluje!

Dinulka: tez tak jak say-hello trzymam cala noc i nic im nie jest:P
Stary 2012-08-10, 22:20   #2196
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
hmm, tak się zastanawiam czy przy metodzie Kascysko mogę tę żelatynkę potrzymać całą noc na kłakach czy powinnam się obawiać, że ocet zeżre mi włosy? (chociaż w sumie jest w towarzystwie oleju, hmm)
Gdzie Ci ocet w takim stężeniu wyżre włosy

Myślę, że możesz
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:24   #2197
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Gdzie Ci ocet w takim stężeniu wyżre włosy

Myślę, że możesz
a tam wiadomo, może obudzę się łysa, dlatego pytam specjalistę w tej dziedzinie
no spróbuję, noc jeszcze młoda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-10, 22:33   #2198
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:

Mało mi urosły.
Jakie kolejne cudaki Kolor przepiękny i gęstość jak zwykle. Dziewczyny Wy wszystkie macie takie gęste włosy to założę fundację charytatywną "marzenia pluskotki" i zrobicie zrzutkę po puklu włosów dla mnie

A urosły naprawdę dużo, na pewno podcinałaś bo miałaś wcześniej boba więc musiałaś wyrównać, więc nie mów dziewczyno, że mało

I też się zgadzam, że półokrąg będzie dobry, tak za parę miesięcy może.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:56   #2199
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie zgadzam się, ja mam włosy niskoporowate, a schną w godzine i bardzo łatwo je zmoczyć.
To zazdroszczę.
Chciałam im zrobić zdjęcie od razu po laminowaniu (?), ale jaki jest sens robić zdjęcie mokrym włosom (a suszarką to bym wszystkich obudziła). Trudno, zaplatam warkocz i idę spać. Jak jutro będą powalające efekty to się pochwalę
Póki co widzę, że błysk jest niezły, ale włosy po sodzie były przyjemniejsze w dotyku

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:59   #2200
anoska
Zakorzenienie

żelatyna mi się nie zsiadła
Stary 2012-08-10, 23:01   #2201
Dinulka
Zakorzenienie

skoro się nie zgadza Wasze moczenie i schnięcie wlosów i w ogóle testy są do bani, to skad u Was taka silna pewność jakie włosy macie?
Pytam serio bez złośliwości
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-10, 23:13   #2202
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuję wszystkim Wam za gratulacje

Ja do tej pory nie wiem, jaka mam porowatosc, bo nic mi sie w tych wszystkich testach za chiny nie zgadza...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:15   #2203
Czarodziejka335
Raczkowanie

Hej dziewczyny Prawie wogóle się nie udzielam ale cały czas Was podczytuję jako skarbnice wiedzyMam takie pytanie może troszkę od czapy bo prym wiedzie laminowanie (swoją drogą muszę spróbować)ale mam nadzieję,że pomożecieczy w waszych Rossmanach są dostępne odżywki alterry z morelą?Byłam dzisiaj w dwóch Ross w swoim mieście i po nich ani śladu już nawet karteczki nie ma tylko wersja z granatem w dwóch rządkach i tak się wystrachałam czy przypadkiem nie wycofali jej już sama nie wiem
Czarodziejka335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:26   #2204
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarodziejka335 Pokaż wiadomość
czy w waszych Rossmanach są dostępne odżywki alterry z morelą?Byłam dzisiaj w dwóch Ross w swoim mieście i po nich ani śladu już nawet karteczki nie ma tylko wersja z granatem w dwóch rządkach i tak się wystrachałam czy przypadkiem nie wycofali jej już sama nie wiem
ja dziś w swoim też nie widziałam moreli, tylko granat
Cytat:
skoro się nie zgadza Wasze moczenie i schnięcie wlosów i w ogóle testy są do bani, to skad u Was taka silna pewność jakie włosy macie?
no ja dowiedziałam się o tym jaką mam porowatość włosów na początku pielęgnacji po kilku aplikacjach kokosa i zastanawiania się skąd ta miotła i puch, a później shea uczyniło mi to samo, więc odpowiedź nasuwa się sama
Stary 2012-08-10, 23:27   #2205
AmaiMomo
Zadomowienie

Dobry wieczór.

Cytat:

Mało mi urosły.
Kolor przepiękny!

Nałożyłam sobie na noc maskę Wax oraz oliwę z oliwek. Jutro kupuję wcierkę Jantar oraz odżywkę b/s Joanny (z makiem i bawełną albo z lnem i rumiankiem). Kuszą mnie jeszcze dwa produkty Isany, ale to kupię następnym razem - muszę na razie zużyć to, co nagromadziłam.
AmaiMomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:27   #2206
Flicka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Czy wy też macie wysyp niedoskonałości podczas stosowania Calcium Pantothenicum? Raz na jakiś czas pojawia mi się ogromny, bolący pryszcz na twarzy, strasznie to irytujące...
ja prawie nie mam, a stosuję już CP blisko miesiąc. duuużo gorzej miałam po drożdżach.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Żelatyna śmierdzi? Z ciekawości rozpuściłam i dałam do powąchania całej rodzinie - nikt nic nie czuje Mam jakąś trefną sztukę?
moim zdaniem śmierdzi niemiłosiernie, trudno mi znieść ten zapach i to praktycznie niezależnie od firmy, ale co tam, dla ewentualnego efektu wow na włosach się przemęczę

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuję wszystkim Wam za gratulacje
to jeszcze ja gratuluję

w ogóle to fajnie, człowiek sobie kulturalnie wychodzi na kolację, nie ma go parę godzin i jest 4 strony do tyłu, ah włosomaniaczki, włosomaniaczki...

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn

Edytowane przez Flicka
Czas edycji: 2012-08-10 o 23:29
Flicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:28   #2207
AmaiMomo
Zadomowienie

W moim Rossmannie jest odżywka z morelą. Nawet mam jedną obecnie, ale już się kończy.
AmaiMomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:45   #2208
Czarodziejka335
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AmaiMomo Pokaż wiadomość
W moim Rossmannie jest odżywka z morelą. Nawet mam jedną obecnie, ale już się kończy.
[QUOTE=anoska;35824812]ja dziś w swoim też nie widziałam moreli, tylko granat

Coś jest chyba jednak na rzeczy z tą morelką ale mam nadzieję,że jej nie wycofali Ja dziś poszukiwałam jedwabiu Green Pharmacy w Ross i niestety nie było a ma fajny skład i dużo dziewczyn chwali mam nadzieję,że w końcu go dorwę a na pocieszenie opuściłam Ross z dwiema innymi odżywkami a miałam nic nie kupować
Czarodziejka335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:47   #2209
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flicka Pokaż wiadomość
to jeszcze ja gratuluję

w ogóle to fajnie, człowiek sobie kulturalnie wychodzi na kolację, nie ma go parę godzin i jest 4 strony do tyłu, ah włosomaniaczki, włosomaniaczki...
i ja jeszcze gratuluje nafiyqa!

chcesz sie zamienic ja mam do nadrobienia 61 stron
o nie przepraszam już 50

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:47   #2210
arachnea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatusiek Pokaż wiadomość
co to za farba i kolor na Twoich włosach?
henna naturalna Khadi
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:47   #2211
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo by opowiadać.
Ale tak: 18 lat życia miałam codziennie, dzień w dzień puch na głowie. Istne siano, objętość grzywy lwa, w dotyku szorstkie i ohydne. Jednym słowem porażka. Wtedy, mimo że było ich stanowczo za dużo (teraz w końcu zaczęły wypadać) schły naprawdę szybko. A to co miałam na głowie trudno nazwać włosami.. Ratowałam się toną Gliss Kura, a i tak jedyne co mogłam zrobić z włosami to je spiąć w kucyk.
Jeżeli się nie mylę wtedy była wysoka porowatość.

Później zaczęła się moja przygoda z włosomaniactwem. Nie będę dokładnie opisywać, bo każda z was wie o co cho.
Któregoś dnia pielęgnacji zauważyłam, że moje włosy wyglądają dużo lepiej. Zaczęły się błyszczeć. Kolejne dni zabiegów i puch był coraz mniejszy. Aż pewnego pięknego dnia spojrzałam w lustro, a tam: nie moje włosy. Były nie tylko błyszczące, ale i sypkie i miękkie. Wzięłam aparat i z wrażenia wszystko sfotografowałam (jakby to miał być jednorazowy efekt). Ale od tego momentu (23.06.12.) już nie miałam na włosach ANI RAZU puchu. A włosy z każdym myciem są piękniejsze i niemożliwie przyjemnie w dotyku: aż śliskie. Kiedyś jakbym słomy dotykała, a teraz jedwabiu
Póki co jedynie czego im brakuje to lepszy skręt
Ale jedna rzecz jest na minus: jak miałam przesusz to mogłam je myć raz na tydzień Teraz są tak nawilżone, że co 2 dni to nawet zbyt rzadko, bo od razu jakby obciążone i oklapnięte..

Chyba nie jest możliwe, żebym dalej miała wysoką porowatość??

(wzięłam ostatnio włosa, który mi wypadł, przejechałam palcem w jedną stronę, potem w drugą. I nie wiedziełam gdzie dół, a gdzie góra. Taki śliski. Niskoporowate włosy mają domknięte łuski, a to chyba na to dowód. Później spróbowałam dziada przerwać. Raz że się wyślizgiwał, a dwa że po prostu nie nie miałam na to siły. Zaczął mi się wżynać w palce, po prosu nie dałam rady go przerwać. Troszkę się może naciągnął jak guma i tyle)

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-08-10 o 23:49
Stary 2012-08-10, 23:55   #2212
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
i ja jeszcze gratuluje nafiyqa!

chcesz sie zamienic ja mam do nadrobienia 61 stron
o nie przepraszam już 50
witamy, witamy

ja aż się boje wyjechać dobrze że wi fi za free w hotelu

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 00:02   #2213
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
dobrze że wi fi za free w hotelu
To masz szczęście. Ja spędziłam 2 tygodnie na wczasach bez netu
2 najgorsze tygodnie w moim życiu (ach te uzależnienie od wizażu )
Jakbym chciała nadrobić cały wątek to bym się musiała roztroić..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-11, 06:00   #2214
isi rici
Zadomowienie

Jeden dzień mnie nie było a tyle nadrabiania
Pędzicie dziewczyny, pędzicie
Za laminowanie biorę się dokładnie w poniedziałek
Już widzę minę mojej mamy w kuchni

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Cytat:

Mało mi urosły.
Śliczne masz włoski!

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 08:12   #2215
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Mało mi urosły.
Ciekawy kolor i jakie gęste
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Jakie kolejne cudaki Kolor przepiękny i gęstość jak zwykle. Dziewczyny Wy wszystkie macie takie gęste włosy to założę fundację charytatywną "marzenia pluskotki" i zrobicie zrzutkę po puklu włosów dla mnie

A urosły naprawdę dużo, na pewno podcinałaś bo miałaś wcześniej boba więc musiałaś wyrównać, więc nie mów dziewczyno, że mało

I też się zgadzam, że półokrąg będzie dobry, tak za parę miesięcy może.
Moich nie dostaniesz, sama potrzebowałabym jakiś dodatkowych pukli

Od trzech dni myję włosy odżywką Skręt coraz mocniejszy (teraz mogę powiedzieć, że są to loki, a nie fale) i ładnie się układają
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 08:20   #2216
Dinulka
Zakorzenienie

dzięki za wyjaśnienia

a ja umyłam właśnie głowę Pharmacerisem (jaki on ma intensywny zapach!) i siedzę z AiK. Tylko głupia umyłam razem z kąpielą, a skoro chcę suszyć i nie chcę żeby do wesela mi wszystko oklapło i opadło to powinnam umyć je około 12.30 jakoś! Yhh że ja nie pomyślałam o tym przed myciem :smarka:
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 09:25   #2217
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie po prostu większość cech z niskoporów się zgadza, oprócz tego schnięcia. ale ja to usprawiedliwiam rzadkimi włosami

dziś testowałam odżywkę z bodyshopu bananową i muszę powiedzieć, że to mój wielki HIT! włosy łatwo się rozczesały (ostatnio duży problem), są mięsiste, sprężyste, trochę bardziej rozprostowane niż zazwyczaj (to chyba takie idealne dociążenie). w dodatku odżywka pięknie pachnie i ma bardzo krótki skład

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-11, 09:33   #2218
Paris167
Raczkowanie

Przeczytałam wszystko o porowatości i chyba wreszcie załapałam, dlaczego mimo tylu starań nie widzę efektu. Źle traktowałam moje wysoko porowate włosy, ale po nałożeniu oleju właściwego dla nich już wczoraj wyglądały trochę lepiej. Tylko niepotrzebnie kupiłam olej khadi i kokosowy :/
Paris167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 09:34   #2219
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Dużo by opowiadać.
Ale tak: 18 lat życia miałam codziennie, dzień w dzień puch na głowie. Istne siano, objętość grzywy lwa, w dotyku szorstkie i ohydne. Jednym słowem porażka. Wtedy, mimo że było ich stanowczo za dużo (teraz w końcu zaczęły wypadać) schły naprawdę szybko. A to co miałam na głowie trudno nazwać włosami.. Ratowałam się toną Gliss Kura, a i tak jedyne co mogłam zrobić z włosami to je spiąć w kucyk.
Jeżeli się nie mylę wtedy była wysoka porowatość.

Później zaczęła się moja przygoda z włosomaniactwem. Nie będę dokładnie opisywać, bo każda z was wie o co cho.
Któregoś dnia pielęgnacji zauważyłam, że moje włosy wyglądają dużo lepiej. Zaczęły się błyszczeć. Kolejne dni zabiegów i puch był coraz mniejszy. Aż pewnego pięknego dnia spojrzałam w lustro, a tam: nie moje włosy. Były nie tylko błyszczące, ale i sypkie i miękkie. Wzięłam aparat i z wrażenia wszystko sfotografowałam (jakby to miał być jednorazowy efekt). Ale od tego momentu (23.06.12.) już nie miałam na włosach ANI RAZU puchu. A włosy z każdym myciem są piękniejsze i niemożliwie przyjemnie w dotyku: aż śliskie. Kiedyś jakbym słomy dotykała, a teraz jedwabiu
Póki co jedynie czego im brakuje to lepszy skręt
Ale jedna rzecz jest na minus: jak miałam przesusz to mogłam je myć raz na tydzień Teraz są tak nawilżone, że co 2 dni to nawet zbyt rzadko, bo od razu jakby obciążone i oklapnięte..

Chyba nie jest możliwe, żebym dalej miała wysoką porowatość??

(wzięłam ostatnio włosa, który mi wypadł, przejechałam palcem w jedną stronę, potem w drugą. I nie wiedziełam gdzie dół, a gdzie góra. Taki śliski. Niskoporowate włosy mają domknięte łuski, a to chyba na to dowód. Później spróbowałam dziada przerwać. Raz że się wyślizgiwał, a dwa że po prostu nie nie miałam na to siły. Zaczął mi się wżynać w palce, po prosu nie dałam rady go przerwać. Troszkę się może naciągnął jak guma i tyle)
Z tego, co napisałaś, to niska porowatość jak w pyszczek strzelił
Witam siostrę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 09:54   #2220
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paris167 Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko o porowatości i chyba wreszcie załapałam, dlaczego mimo tylu starań nie widzę efektu. Źle traktowałam moje wysoko porowate włosy, ale po nałożeniu oleju właściwego dla nich już wczoraj wyglądały trochę lepiej. Tylko niepotrzebnie kupiłam olej khadi i kokosowy :/
kokosowy chętnie bym przygarnęła
jeżeli chcesz go zużyć, to opcji jest wiele : do kąpieli, do ciała, do smażenia naleśników (mmmm ), do włosów jeśli zmieszasz go z olejem, który Ci pasuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości