|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopak w damskich ciuchach.
Mam nadzieje że ten wątek niedługo umrze śmiercią naturalną bo od wczoraj nic nowego nie wnosi,tylko wkoło to samo przez 7 stron...
|
|
#212 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie da się na niepoważne pytanie poważnie odpowiedzieć. My mamy wiedzieć jak ty się będziesz czuł w damskich ciuchach i kiedy będziesz czuł potrzebe ubrać się bardziej "odważnie"? Weeeeeeź...Cytat:
Cytat:
![]() ja też PRAWIE
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Chcę po prostu ubierać się w damskie ciuchy bo mi się bardziej podobają bardziej od męskich i tyle. Nie ma w tym żadnych podtekstów.
O makijażu i fryzurach też myślałem, ale raczej w końcowym okresie zmiany stylu. Myślę, że zajmie mi to ok. dwóch lat. A może uważacie, że powinienem od twarzy i włosów zacząć? Jeżeli chodzi o ciuchy to myślę aby zaczęć od dżinsów, zwykłych bluzek, swetrów, skórzanych kurtek i balerin. Później chciałbym przerzucić się na jeansowe krótkie szorty, czarne kryjące rajstopy. Czy wypada do szortów i rajstop zakładać bluzę np. taką http://moda.allegro.pl/sn088-niebies...523972961.html i sportowe buty? Następnie zamierzam zakładać tuniki i legginsy, a później myślę aby założyć jeansową miniówkę, w końcu nie wiele różni się od szortów i tak prawie całe nogi widać. Czy wypada ją połączyć z czarnymi kryjącymi rajstopami? Jeżeli będę trzymał się swoich planów to myślę, że byłoby to za ok. pół roku, wiec zima. Jakie można założyć wówczas buty i co na górę? Bardzo liczę na poważne odpowiedzi. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- To nie jest prowokacja. Zadaję poważne jak dla mnie pytania, choć zdaje sobie sprawę, że niektórych mogą śmieszyć. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ok, może masz racje, nie są za fajne. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Może dla Ciebie wydaje się nudny, ale dla mnie nie. Poszukuję tylko odpowiedzi na moje pytania których nikt nie chce udzielić, a jesteście chyba jedynymi osobami na które mogę liczyć. |
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Nie chodzi o to czy fajne czy niefajne, a o to, że chcesz żebyśmy my wybierały ci ciuchy jak synkowi w przedszkolu. To twój styl i to ty decydujesz w czym będziesz chodził, a wg mnie możesz po ulicy paradować w kombinezonie w lateksu jeśli lubisz
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Lateks mnie nie kręci i w ogóle damskie ciuchy mnie nie podniecają w przeciwieństwie do niektórych transów.
Liczę tylko na wskazówki. Czy może ktoś skomentować to co napisałem wcześniej odnoście zmiany stylu? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- A jeżeli chodzi o oznajmienie tego rodzinie, to uważacie, że lepiej powiedzieć wcześniej jakie ciuchy mi się podobają i co zamierzam zrobić czy może lepiej najpierw ubrać się i wyjść do nich? |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jak na zajętego człowieka to jest dziwne w ogóle mieć czas myśleć o takich rzeczach - robienie wielkiego halo... plany ujawnienia się... jeżeli naprawdę podobają Ci się damskie ciuchy to idź do pierwszej lepszej sieciówki, zmierz sobie coś na spokojnie i skoro się tak dobrze czujesz to tak chódź (chociaż dla mnie to jakiś kosmos, szczerze powiedziawszy facet w damskich legginsach i tuniczce wywołałby we mnie uczucia współczucia, obrzydzenia i zażenowania naraz). Z tego co widziałam to wiele dziewczyn już Ci doradziło. ![]() PS mam jakieś przeczucie że pracujesz w korpo.
|
|
|
#217 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to chodziłeś już w damskich ciuchach? Jeśli pisałeś to przepraszam ale musiało mi umknąć.
|
|
|
#219 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już nie mam siły tego ukrywać, dlatego chcę się ujawnić. Ile czasu można dusić w sobie to co się podoba? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Jakieś konkretne wskazówki? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
Mam taka samą bluzę
i tak, owszem zakładam do niej krótkie dżinsowe portki i adidasy, rajstop nie nosze w ogóle więc się nie wypowiem
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
w korporacji w sensie.
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Nie, jestem studentem.
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
Blabla.. mówicie, że żadna kobieta nie związała by się z takim facetem
ale puknijcie się w czółka i popatrzcie, że teraz taka "moda" i popkultura to narzuca, że faceci ubierają się jak kobiety a kobiety jak dzieci. Wszystko jest totalnie spedalizowane w sklepach dla mężczyzn. Ciasne spodnie, że fiut nawet nie stanie w nich, obcisłe koszulki i jaskrawe kolory. Gdyby mój facet ubrał różową koszulkę (tak jak wiele modnisiów teraz robi) to bym mu wy☠☠☠ala z banki. |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakoś w sieciówkach, na dziale męskim takich rzeczy nie widzę.
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
obcisłę rurki i koszulki to pedalstwo. Zniewieścienie. Jeszcze kilka lat i będą szpilki jak pedalstwo się posunie troche dalej niz teraz
|
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
jak pedalstwo przez które obecnie oglądamy takie niedo☠☠☠ane ofiary losu jak bibero podobne ☠☠☠☠y w rurkach i grzyweczkach po prostownicy posunie się dalej to i szpilki zobaczysz
|
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest możliwość, aby moderatorzy przenieśli ten temat do działu Moda. Chyba bardziej pasuje, a poza tym może dzięki temu dostałbym konkretne odpowiedzi na moje pytania?
|
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Chłopie, weź się ogarnij!
Chcesz nosić damskie ciuchy-noś, nie jesteś pierwszym ani ostatnim, który to robi. Niestety, licz się z tym, że w naszej kulturze możesz mieć z tego powodu problemy. Jeżeli jesteś osobą na tyle silną psychicznie (a z postów to nie wynika), to się odważ na taki krok. Polecam poczytanie o Antyfacecie, może to cię ośmieli. Bo na razie brzmi to jak lamenty dzieciaka z gimnazjum, który na siłę chce być jakiś, i czy będzie wyglądał równie tró jak kumple z paczki. |
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Już chyba dojrzałem do tego, że chcę publicznie chodzić w damskich ciuchach. Tak jak wcześniej pisałem chcę robić to stopniowo. Potrzebuję tylko porady i to wszystko.
|
|
|
|
|
#230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak chcesz powiedzieć bliskim, skoro nawet ty sam wypierasz się, ze nie jesteś transwestytą? A jesteś. Masz potrzebę emocjonalną ubierania damskich ciuchów? Masz. Możesz nazywac to "podobaniem ci się" ale to coś wiecej. Gdyby ci się tylko "podobały", to jak my ci to tu odradzamy to byś zrezygnował... Jak jakas dziewczyna wkleja na forum kieckę i pyta o radę czy nosić i czy ładna ,słyszy odpowiedzi, ze nie , to rezygnuje... Ty się upierasz. Nie chcesz słyszeć negatywnej opinii. Nie interesuje cię, czy będziesz się podobał płci przeciwnej Więc to wiecej niż "podobanie się", to jest twoja silna emocjonalna potrzeba = jesteś TRANSWESTYTĄ.wikipedia: "Transwestytyzm o typie podwójnej roli (ICD-10 F64.1) – polega na ubieraniu się w stroje płci przeciwnej w celu uzyskania zadowolenia z chwilowego doświadczenia bycia osobą płci przeciwnej, bez pragnienia trwałej zmiany płci. Przebieranie obywa się bez satysfakcji seksualnej. Według DSM-IV tego typu stan nie należy do zaburzeń. W obowiązującej obecnie klasyfikacji międzynarodowej ICD-10 zaburzenie to zalicza się do zaburzeń identyfikacji płciowej (F64.x)." A jeśli myslisz, ze nei pasujesz do tej definicji - pasujesz i w dodatku masz to bardziej zaawansowane, bo tam pisze, ze transwestyci na codzień nie muszą tak chodzić ubrani, wystarczy im przebieranie się od czasu do czasu, a tobie od czasu do czasu w domu np. nie wystarczy i chcesz cały czas i to publicznie... Więc to nawet więcej niż transwestytyzm. Twoje skłonności mogą mieć inną poważniejszą przyczynę psychologiczną, np. brak/pragnienie akceptacji przez rodziców. Jeśli nadal się wypierasz i nie chcesz nawet tej nazwy zaakceptować, to idź do seksuologa/psychologa i daj sobie pomóc.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-08-11 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Chcesz szokować, być oryginalny, ale jak ktoś się zszokuje, to nazywasz go nietolerancyjnym.
Edytowane przez Ankhi Czas edycji: 2012-08-11 o 15:30 |
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Damskie ciuchy mi się podobają i tylko podobają, nie ma w tym niczego więcej. Nie czuje się kobietą kiedy je założę, nie podniecają mnie.
To, że mam 25 lat i studiuję nie powinno Cię interesować. Miałem przerwę pomiędzy szkołą średnią, a studiami - pracowałem. Ty wszystko podciągasz pod schematy. Dziwi Cię nawet to, ze w wieku 25 lat można studiować. Nie mówiąc już o tym, że facet w damskich ciuchach to dla Ciebie transwestyta i nic więcej. Otwórz swój umysł na oryginalność. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Straciłem nadzieję, że otrzymam tu jakąkolwiek pomoc, a na to liczyłem. |
|
|
|
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to oczywiscie wcaaale a wcaaaale nic takiego, mi się to tylko podoba. Ogólnie paweł sprawa jest taka ze z jest z Tobą coś nie halo Z oryginalnością to nie ma nic wspólnego tylko z jakąś dewiacją |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałeś od jakich ubrań zacząć swoją przemianę, żeby dla Twoich bliskich nie był to zbyt duży szok. Wizażanki Ci odpowiedziały. Pytałeś, jak poinformować rodzinę i znajomych o tym, że marzy Ci się zakładanie damskich ubrań. Wizażanki na to pytanie także odpowiedziały. Ba, dziewczyny nawet komentowały czy te szmatki z Allegro, do których linki wklejałeś, są ładne czy też nie, a Ty wciąż twierdzisz, że nie dostałeś tutaj żadnej pomocy? Czego jeszcze chcesz? Któraś z nas ma Cię wziąć za rękę, zaprowadzić do sklepu i pomóc wybrać kolor szpilek? |
|
|
|
|
|
#235 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale dzieją się. Gdyby wszyscy postępowali zgodnie ze wszystkim nakazami kultury, to ta kultura by się nie zmieniała. A zmienia się, i to bardzo.Cytat:
Nie widzę też powodów, dla których mężczyzna nie miałby nosić spódnicy. Skoro kobiety mogły zacząć nosić spodnie, to dlaczego zabraniać facetom noszenia spódnic? Zwłaszcza, że byłoby to dość praktyczne — odpadłby problem pt. „w której nogawce trzymać penisa” ![]() Cytat:
Oceniam na podstawie pozorów. I jako, że jednak w Polsce rzadko który facet spódnicę nosi, to jak widzę kogoś w spódnicy, to zakładam, że to kobieta. Ale to tyle. Nie jest to żadne eksperckie ocenianie płci. Zresztą, nie widzę powodu, by zajmować swoje myśli kwestią płci osób, które właśnie mijam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętałam, że jest taki pan, ale nie mogłam sobie niczego więcej przypomnieć. Kojarzysz może jak się on nazywa?A co w tym dziwnego? Studia są dla ludzi w każdym wieku. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
I to popierając się Wikipedią?
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez pawel2012 Chcę po prostu ubierać się w damskie ciuchy bo mi się bardziej podobają bardziej od męskich i tyle. Nie ma w tym żadnych podtekstów. O makijażu i fryzurach też myślałem, ale raczej w końcowym okresie zmiany stylu. Myślę, że zajmie mi to ok. dwóch lat. A może uważacie, że powinienem od twarzy i włosów zacząć? Jeżeli chodzi o ciuchy to myślę aby zaczęć od dżinsów, zwykłych bluzek, swetrów, skórzanych kurtek i balerin. Później chciałbym przerzucić się na jeansowe krótkie szorty, czarne kryjące rajstopy. Czy wypada do szortów i rajstop zakładać bluzę np. taką http://moda.allegro.pl/sn088-niebies...523972961.html i sportowe buty? Następnie zamierzam zakładać tuniki i legginsy, a później myślę aby założyć jeansową miniówkę, w końcu nie wiele różni się od szortów i tak prawie całe nogi widać. Czy wypada ją połączyć z czarnymi kryjącymi rajstopami? Jeżeli będę trzymał się swoich planów to myślę, że byłoby to za ok. pół roku, wiec zima. Jakie można założyć wówczas buty i co na górę? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Nie chcę, żeby ktoś prowadził mnie z rękę. Oczekuję tylko porady i odpowiedzi na moje pytania które nurtowały mnie kilka lat. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Chciałbym w tym temacie się najzwyczajniej wygadać. |
|
|
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzisz, że chcesz zakładać damskie ubrania tylko dlatego, że podobają Ci się bardziej niż męskie. Po co więc makijaż i zmiana fryzury? Cytat:
, komentarze ludzi będą takie same.Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Jak dobrze pamiętam ktoś chyba wcześniej napisał, że mogłoby to lepiej wyglądać, niż twarz w 100% męska, ale na pewno nie robiłbym tego by poczuć się kobietą tylko co najwyżej żeby na pierwszy rzut oka wyglądać jak kobieta. Choć w ogóle nie wiem czy to jest dobry pomysł z tym makijażem. Może uważacie, że powinienem od tego zacząć? Czy zostawić to na sam koniec albo może w ogóle tego nie robić?
A jakie buty i co na górę można założyć zimą, albo wczesną wiosną do jeansowej miniówki i czarnych kryjących rajstop? |
|
|
|
|
#239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To trochę jak przekonywanie starej, moherowej, konserwatywnej babci z kółka Radia Maryja, że Rydzyk to zło a muzyka metalowa wcale nie ma nic wspólnego z satanizmem. Pewnie jakąś tam przekonasz, ale cała reszta pójdzie odprawiać egzorcyzmy ![]() Cytat:
A jakby się uprzeć to da się zamocować ![]() Zabronić nikt nie może. Ale nie można oczekiwać od ludzi akceptacji tego. Lady Gaga nawet w mięsie wyskoczyła- więc można? Można. W szkole średniej miałam dziewczynę, która chodziła ze świeżą, kurzą łapką we włosach. Cytat:
![]() Też nie widzę powodu. Ale jeśli pójdę do sklepu i urzędu i zobaczę mężczyznę w damskich ciuchach będę miała problem czy zwrócić się do niego per 'pani' czy 'pan' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Trollem to może Ty jesteś bo to co piszesz ma niewiele wspólnego z tematem i może zajmij się tym co Ty masz pod czapką? Mogłabyś się więcej nie udzielać?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Nie da się na niepoważne pytanie poważnie odpowiedzieć. My mamy wiedzieć jak ty się będziesz czuł w damskich ciuchach i kiedy będziesz czuł potrzebe ubrać się bardziej "odważnie"? Weeeeeeź...

I mogę je podziwiać gdy są tam gdzie ich miejsce 
"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...