III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 13:30   #4831
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

helo
My wlasnie po zakupach w tesco
Ide was nadrabiac, ale najpierw pokazuje fure Igi i komplecik poduszeczki z kocykiem tak jak obiecalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3929.jpg (129,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3928.jpg (95,1 KB, 49 załadowań)

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:34   #4832
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Pomyliło mi się. Olśnienia dostałam jak zobaczyłam Twoją odpowiedź

To się nazywa opieka. Jak moja położna w przyszłym tygodniu znów mnie oleje, to idę do innej, a tej opinię odpowiednią wystawię.

Świetne wieści

No ale będziecie na swoim. To najważniejsze, a powoli wszystko zrobicie. My też kasy nie mamy i tak po kawałku robimy. W salonie mebli brak, tylko te stare co mieliśmy, karnisza brak, firanek też. Jedynie Pauli pokój zrobiony, choć dywan trzeba kupić i roleta nowa by się przydała, no i księżniczki na ścianę. A trzeci pokój to szkoda gadać i strach patrzeć. Tak więc długa i kosztowna jeszcze droga przed nami.
A co do seksu... Może rzeczywiście sperma mężowi gdzieś uciskała na ośrodek ludzkich odruchów i stąd jego zachowanie Dobrze że już ciśnienie opadło A ja wczoraj to na odwrót jak Ty, miałam tak zaje... seks, że dosłownie oderwało mnie całkowicie od rzeczywistości co ostatnio rzadko się zdaża
u mnie 3 pokoj bedzie narazie nie uzywany,kiedys tam bedzie sypialnia. Robimy najpierw to co mamy na liscie do zrobienia-co nam spoldzielnia kazala,zeby tylko odebrac juz klucze i spisac umowe,zeby nie placic juz tutaj 1000zl wynajmu tylko mieszkac juz tam i starac sie o dotacje a potem powolutku dokupimy meble i bedziemy myslec co dalej.

Ja juz nie pamietam jak wyglada dobry sex...

We wtorek ma przyjsc do mnie na wywiad kobiecina z mopsu-kazala mi przygotowac rachunki itd,pytala sie tez o raty czy mamy-moge jej powiedziec ze nie mam zadnych rat? przeciez z tej naszej pensji nie cale 1200zl nie stac nas na raty niby..
Boje sie bo niewiem czego sie spodziewac
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:37   #4833
ula2689
Wtajemniczenie

Zielona jaki malutki brzuszek!!!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:40   #4834
Konczita
Zakorzenienie

Zielona ale Ty masz maleńki brzusio !!! ślicznie wygląda

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejo
Wpadłam sie przywitać tylko bo chyba mnie nie będzie bo mam doła
Znowu mi ciśnienie skoczyło i to do granic możliwości
Jakoś sie czuje dziwnie zmęczona, taka z waty i nie zamierzam nic dZiś robić.
Mężul pojechał na zakupy a potem zrobi obiad.
Zastanawiam sie czy to nie przez sól mi te ciśnienie tak podrosło bo wczoraj i przedwczoraj jadłam cholernie słone czipsy.
Od dzis zero soli i zobacze co bedzie.
Głowa mnie chyba chce rozboleć
Zmykam, udanego dnia Wam życzę

Iwcia odpoczywaj i leż sobie wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

W ogóle to od 5 nie śpię, bo TŻ z Małym się bawili w "stuku puku" i mnie obudzili

cudnie się bawią

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

dobrze że u Angel wsio ok tylko mężulka żal .. ehh boraczysko
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:43   #4835
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
helo
Ide was nadrabiac, ale najpierw pokazuje fure Igi i komplecik poduszeczki z kocykiem tak jak obiecalam
Super wózeczek i ta kołderka też bardzo fajna,gdzie ją kupiłaś?

Wy tak się chwalicie wózkami a ja musiałam taką dużą krowę kupić
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:43   #4836
spioszka
Raczkowanie

Dzien dobry laseczki!
Ja dzis nie za bardzo w sosie, moj maly brzdac od wczoraj jakos tak mniej szaleje,.ruchy ma bardziej takie anemiczne,na szczescie czkawka mu sie trafila, to przynajmniej mnie troche uspokoil. A jeszcze wczoraj rano tak fikal,ze az bolalo..nie wiem czy sie martwic, czy poczekac...Boje sie,ze to przez te moje wczorajsze skakanie po oknach.
Ide robic serniczek, mniam, mniam ;-)

Zielona czy ten slad nad pepkiem to po kolczyku?

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:47   #4837
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Nie zameldowałam się po wizycie wczoraj bo późno wróciliśmy, ok.22 i już mi się nie chciało kompa odpalać. A teraz nowiny:
od wczoraj jesteśmy oficjalnie donoszone i mam od pani doktor pełne pozwolenie na rodzenie, Paulinka waży ponad 2700 więc super Główka już dość nisko ale szyjka jeszcze zamknięta chociaż już coś zaczyna się dziać. Następną wizytę mam ustaloną za 2 tygodnie, mam zrobić jeszcze morfo i mocz, ale jest duże prawdopodobieństwo że nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty Aaaaa i jeszcze jedno przytyłam już w sumie 15 kilo
super wiesci wiec niedlugo powitamy pewnie mała Paulinke

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81
Hejo
Wpadłam sie przywitać tylko bo chyba mnie nie będzie bo mam doła
Znowu mi ciśnienie skoczyło i to do granic możliwości
Jakoś sie czuje dziwnie zmęczona, taka z waty i nie zamierzam nic dZiś robić.
Mężul pojechał na zakupy a potem zrobi obiad.
Zastanawiam sie czy to nie przez sól mi te ciśnienie tak podrosło bo wczoraj i przedwczoraj jadłam cholernie słone czipsy.
Od dzis zero soli i zobacze co bedzie.
Głowa mnie chyba chce rozboleć
Zmykam, udanego dnia Wam życzę
Iwoncia odpoczywaj duzo

Zielona sliczny, zgarbny brzusio
lourose ciesze sie ze wizyta udana, a Zosia ma jeszcze czas by fiknac, pogadaj z nia a napewno fiknie , 3mam kciuki

IGA

Maja

Stary 2012-08-11, 13:49   #4838
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
helo
Bardzo ładny wózek i śliczny komplecik

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
We wtorek ma przyjsc do mnie na wywiad kobiecina z mopsu-kazala mi przygotowac rachunki itd,pytala sie tez o raty czy mamy-moge jej powiedziec ze nie mam zadnych rat? przeciez z tej naszej pensji nie cale 1200zl nie stac nas na raty niby..
Boje sie bo niewiem czego sie spodziewac
Ja bym nie mówiła o żadnych ratach, tyle co trzeba, prąd, gaz, woda. Nawet do internetu się nie przyznałam

Mojej przyszłej bratowej siostra dziś urodziła. Termin miała na 13-tego sierpnia, a od połowy ciąży straszyli ją porodem przedwczesnym. O 5-tej odeszły jej wody a o 11-tej mały Tymek był już na świecie
Kolejny nius: ta moja przyszła bratowa chyba w ciąży jest. Matko, ona ledwo pracę w Inter marche dostała, on bezmózgowiec i pasożyt ma jakąś pracę na razie na umowę zlecenie a tu sobie dziecko chyba zafundowali. Na zycie im notorycznie brakuje, ciągle pożyczają...
Stary 2012-08-11, 13:50   #4839
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A właśnie co do położnej to ja byłam wczoraj się zapisać ... no i wypełniłam papiery, dostałam masę książeczek , kalendarzyk taki fajny całego pierwszego roku , próbki kosmetyków, śliniak zrobiono mi również KTG no i na końcu miesiąca mam zadzwonić do wybranej położnej a początkiem września jeszcze przed porodem przyjdzie do domku , posłucha serduszka , powie co zabrać do szpitala , jak oddychać ...
Też mam taki kalendarzyk,z nivea baby fajny jest
Ile płacisz za położną?

Cytat:
Czyli z maluszkiem wszystko w porządku i to jest najważniejsze
A teściową się nie przejmuj, one mają to do siebie że potrafią człowiekowi ciśnienie podnieść chociaż moja akurat co do mojego wyglądu w ciąży nie ma żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie, ostatnio stwierdziła że wyglądam jak laska Taki komplement i to z ust takiej osoby no tosz to szok normalnie
To musiałaś być w szoku,ale taki pozytywny to zupełnie co innego.
U nas może byłoby inaczej,gdyby różnica naszych ciąż(mojej i szwagierki)była dłuższa,miesiąc-dwa czy kilka?a jest 2czy 3tygodnie.W dodatku ona przed ciążą codziennie ćwiczyła nawet 400brzuszków pilatesowych i innych,stąd też ma lepszą figurę i teraz te mięśnie brzucha go lepiej podtrzymują.A kiedyś wcale nie była taką laską,choć jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest za chuda.I teściowa mogłaby sobie oszczędzić tych komentarzy,bo przez nią mam jakąś depresję,że mam wielki brzuch,choć niektórzy mówią,że mały.A jak patrze na Wasze na mailu to jestem słonicąi kurcze nie umiem tego olać ciepłym moczem,bo mnie to zabardzo wnerwia

Cytat:
wlasnie poprosilam siostre zeby zrobila mi fotki brzucha i na zdjeciu zobaczylam rozstęp nie widzialam go wczesniej-zreszta dalej nie widze bo zrobil sie na dole brzucha

No to przedstawiam Wam moj bębenek z 33tygodnia
śliczny!Ja nie wiem jak Twój mąż mógł mówić kiedyś do Ciebie,że jesteś XXXXL, jak Ty taki szczypiorek jak większość tutaj.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:53   #4840
Asiuulka89
Zakorzenienie

Nie cytuje bo wlasnie siedze u dentysty z bolacym zebem cudnie na sama konvowke tylko mi sie to trafc moglO
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 14:00   #4841
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie co do położnej to ja byłam wczoraj się zapisać ... no i wypełniłam papiery, dostałam masę książeczek , kalendarzyk taki fajny całego pierwszego roku , próbki kosmetyków, śliniak zrobiono mi również KTG no i na końcu miesiąca mam zadzwonić do wybranej położnej a początkiem września jeszcze przed porodem przyjdzie do domku , posłucha serduszka , powie co zabrać do szpitala , jak oddychać ...
Ja we wtorek mam ktg w przychodni. Może tez cos dostane
A jak nie to wiem, że dostane w szpitalu 2 torby roznych probek.

A dzisiaj bylam u poloznej z ktora bede rodzic.
Zapytałam czy jest szansa na ochrone krocza i beda sie starac. Ale cos wspomniala o zelu Dianatal, ze niektore sobie chwala - ale On jest tak drogi, ze ja raczej podziekuje

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Chyba nie dam rady Was nadrobić,poczytałam po łebkach.Jestem taka śpiąca i ruter nam się zepsuł a na blueconnectcie wolniej chodzi.
Widzę,że dużo już z Was donoszonychmi dziś pokazuje 40dni do porodu.Wczoraj byliśmy na usg(dziękuję za kciuki)Kubuś waży 2426(34t+2dni),rozwija się prawidłowo.A z nerkami podobno tak bywa,nie kazał się tym martwić,bo po porodzie dziecko zrobi siku i miedniczki będą w porządku.Bardzo fajny ten lekarz,nawet uprzedzał,że musi docisnąć głowicą,by zmierzyć główkę,bo mały nisko leży.Pokazał nam siusiaka i mówi,że jest owinięty pępowiną to mu ciepłoa ja myślałam,że tak się rusza
Tylko po powrocie znowu wkurzyła mnie teściowaPochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka) ale mnie wkur...z tym gadaniem!!!!To się pożaliłam na dzień dobry...
Hej Katee
Super ze wizyta udana.
A tesciowa olej. Zreszta ja bym sie chyba zapytala czy celowo probuje sprawic Ci przykrosc. Mysle ze po tym pytaniu juz by sie zamknela.

anusia gratuluje wizyty i rozpoczetego tygodnia

W ogole jak kogos ominelam to przepraszam i gratuluje wizyt i tygodni

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
mam wielki brzuch,choć niektórzy mówią,że mały.A jak patrze na Wasze na mailu to jestem słonicąi kurcze nie umiem tego olać ciepłym moczem,bo mnie to zabardzo wnerwia
.
Myśle ze siebie sie surowiej ocenia. Na pewno jestes zbyt krytyczna
Inaczej nikt by nie mowil ze masz maly brzuch tylko np. ładny itd.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Nie cytuje bo wlasnie siedze u dentysty z bolacym zebem cudnie na sama konvowke tylko mi sie to trafc moglO
Ojej. zeby nie bylo nic powaznego.

Tamlin to tak nieodpowiedzialnie raczej z tą ciążą.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 14:01   #4842
zielona1911
Zakorzenienie

oj do szczypiorka to jakies20kg mniej powinnam miec
Ja tez jestem w szoku ze na zdjeciu wyszedl taki maly,mi sie wydawalo ze mam duzo wiekszy (niestety nie mam w domu duzego lustra wiec widze u siebie tylko twarz i ramiona.

Spioszka tak to po kolczyku.
I jeszcze w pepku zrobily mi sie takie ciemne kuleczki,bynajmniej to nie jest brudne tylko takie jakby narosla-pieprzyki.

Tamlin tez mam zamiar nie przyznawac sie do internetu i do rat tylko boje sie ze moga to jakos sprawdzic.
Mam jej powiedziec ze moja mama mi pomaga tylko ze niby ile miesiecznie daje? moje rachunki to 90zl gaz co drugi miesiac i prad 50zl i mieszkanie bez dotacji 1000zl z dotacja to by bylo 600zl.
a tak jak pisalam maz ma niby te 1200zl
Stary 2012-08-11, 14:03   #4843
spioszka
Raczkowanie

a to moj biedny Jasiek, nie mogacy znalezc odpowiedniej pozycji do spania, tak mu goraco...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0039.jpg (107,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg php61mySFAM.jpg (14,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phpvuBVJ5AM.jpg (104,1 KB, 27 załadowań)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2012-08-11, 14:06   #4844
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Super wózeczek i ta kołderka też bardzo fajna,gdzie ją kupiłaś?

Wy tak się chwalicie wózkami a ja musiałam taką dużą krowę kupić
dziekuje kupilam u mnie w miescie w sklepie
Cytat:
Bardzo ładny wózek i śliczny komplecik

Ja bym nie mówiła o żadnych ratach, tyle co trzeba, prąd, gaz, woda. Nawet do internetu się nie przyznałam

Mojej przyszłej bratowej siostra dziś urodziła. Termin miała na 13-tego sierpnia, a od połowy ciąży straszyli ją porodem przedwczesnym. O 5-tej odeszły jej wody a o 11-tej mały Tymek był już na świecie
Kolejny nius: ta moja przyszła bratowa chyba w ciąży jest. Matko, ona ledwo pracę w Inter marche dostała, on bezmózgowiec i pasożyt ma jakąś pracę na razie na umowę zlecenie a tu sobie dziecko chyba zafundowali. Na zycie im notorycznie brakuje, ciągle pożyczają...
dziekuje
no troche nieodpowiedzialni sa z ta ciaza.. pieniedzy ciagle brakuje w domu a wiadomo dziecko nielada wydatek..
chyba ze brat w tej sytuacji wkoncu znajdzie porzadna prace

Cytat:
wspolczuje
a mnie cos to gardlo niepokoi , chyba pojde w pon do rodzinnej , jakos mam wrazenie jakbym tam miala jakas gule.. nie wiem drazni mnie przy polykaniu i ztylu jezyka mam czerwone krosty martwi mnie to..

IGA

Maja

Stary 2012-08-11, 14:08   #4845
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin tez mam zamiar nie przyznawac sie do internetu i do rat tylko boje sie ze moga to jakos sprawdzic.
Mam jej powiedziec ze moja mama mi pomaga tylko ze niby ile miesiecznie daje? moje rachunki to 90zl gaz co drugi miesiac i prad 50zl i mieszkanie bez dotacji 1000zl z dotacja to by bylo 600zl.
a tak jak pisalam maz ma niby te 1200zl
Nie sprawdzą spokojnie. Jeszcze pewni rodzinne masz bo przy takich dochodach Ci się należy, a to też musisz ująć. Moim zdaniem jak powiesz że z 500zl Ci dają to będzie dobrze.
Ja miałam swoje dochody około 1000zł na papierze, plus pomoc rodziców 500zł i byłyśmy dwie z Paulą. Zawsze dodatek dostałam. Podaj że 300-500zł Ci dają, bo inaczej się mogą przyczepić że po opłaceniu mieszkania w sumie nic Wam nie zostaje więc za co żyjecie. A jak będą podejrzewali jakieś oszustwo to nie dadzą złamanego grosza.
Stary 2012-08-11, 14:12   #4846
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sprawdzą spokojnie. Jeszcze pewni rodzinne masz bo przy takich dochodach Ci się należy, a to też musisz ująć. Moim zdaniem jak powiesz że z 500zl Ci dają to będzie dobrze.
Ja miałam swoje dochody około 1000zł na papierze, plus pomoc rodziców 500zł i byłyśmy dwie z Paulą. Zawsze dodatek dostałam. Podaj że 300-500zł Ci dają, bo inaczej się mogą przyczepić że po opłaceniu mieszkania w sumie nic Wam nie zostaje więc za co żyjecie. A jak będą podejrzewali jakieś oszustwo to nie dadzą złamanego grosza.
wlasnie o rodzinne sie nie staralam wogole.Ale jak bylam skladac papiery to pow ze nie staralam sie bo wczesniej jak mieszkalam z babcia to nam dochody przekroczyly wiec git.
Kurde jak trzeba kombinowac o pare groszy
Stary 2012-08-11, 14:18   #4847
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie o rodzinne sie nie staralam wogole.Ale jak bylam skladac papiery to pow ze nie staralam sie bo wczesniej jak mieszkalam z babcia to nam dochody przekroczyly wiec git.
Kurde jak trzeba kombinowac o pare groszy
Ale mogłaś składać, bo mimo mieszkania z babcią nie żyłyście na wspólny rachunek. Teraz składasz? Możesz w każdej chwili, nie trzeba czekać na nowy okres kiedy się składa wnioski. Zawsze to jakiś dodatkowy grosz. Ja w tym roku mam rodzinne, ale już jak trzeba będzie podawać dochody za ten rok to mi zabiorą.
Stary 2012-08-11, 14:25   #4848
Iwoncia81
Zakorzenienie

Konczi, niegrzeczna - odpoczywam ale to nic nie daje. Z rana zjadłam kanapke z czosnkiem + tabletke na obniżenie ciśnienia którą jem co 4 godziny i sie zmniejszyło na chwilke, ale znowu sięga mi granic
W pon. ide na wizyte i jeśli do tego czasu mi to nie opadnie to gin mnie w szpitalu położy.
O 4 nad ranem jak byłam w wc to też mierzyłam i wysokie było.
Czuje że jutro rozłożymy już łóżeczko i wszystko jakoś przygotuje póki jest czas bo potem może być różnie
Że ja też musze sie mieścić w tych kilku procentach kobiet co mają z ciśnieniem problem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 14:28   #4849
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Konczi, niegrzeczna - odpoczywam ale to nic nie daje. Z rana zjadłam kanapke z czosnkiem + tabletke na obniżenie ciśnienia którą jem co 4 godziny i sie zmniejszyło na chwilke, ale znowu sięga mi granic
W pon. ide na wizyte i jeśli do tego czasu mi to nie opadnie to gin mnie w szpitalu położy.
Czuje że jutro rozłożymy już łóżeczko i wszystko jakoś przygotuje póki jest czas bo potem może być różnie
Że ja też musze sie mieścić w tych kilku procentach kobiet co mają z ciśnieniem problem
oj kochana, a jakie Ty masz to cisnienie?

IGA

Maja

Stary 2012-08-11, 14:34   #4850
spioszka
Raczkowanie

Cytat:

Spioszka tak to po kolczyku.
I jeszcze w pepku zrobily mi sie takie ciemne kuleczki,bynajmniej to nie jest brudne tylko takie jakby narosla-pieprzyki.
l
Pytam , bo mam tak samo, z tym, ze ja mojego kolczyka nacieszylam sie moze z 2 tyg, bo mi sie zle goilo... Licealny wybryk ;-)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2012-08-11, 15:15   #4851
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
oj kochana, a jakie Ty masz to cisnienie?
138/89, 142/91, a przed dziesięcioma minutami fakt że po gorącym obiedzie + stres ze tak skacze 150/100
Teraz zaś mierzyłam 137/86.
Już nie wiem czy to mierzyć bo ja już zestresowana na amen to i tak skacze. Musze chyba film sobie puścić jakiś na przestanie o tym myśleć
Stary 2012-08-11, 15:21   #4852
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Wiecie co ... od czwartku po wizycie postanowiłam że nie będę jadła słodyczy ... gin stwierdził że 13 kg na plisie mi wystarczy , aż mi się smutno zrobiło .
niczego sobie nie odmawiaj, przyjdzie na to czas po porodzie poza tym na pewno jeszcze coś przybędzie bo jasiu rośnie nie przejmuj sie bo nie przytalas duzo

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ale leje ! nie wiem czy się cieszyć czy nie, małż zabrał mi auto więc na większe zakupy się nie wybiorę...

Wczorajsza wizyta udana ale bardzo krótka... Zosia zdrowa i prawidłowa, waży nieco ponad 1600g. Tylko nadal nie fiknęła p. doktor stwierdziła że nie jest nawet ułożona pośladkowo tylko stópkowo, już wiem czym mi gmera tam na dole Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...

!

cos te nasze pannice sa uparte i nie chca sie obrocic ehhhh
a powiedz mi wybieracie sie do tej koali czy nie ? my skonczylismy i dostalismy zaproszenie dla znajomych z 10% znizka, wiec jakbys chciala to moglabym ci podeslac zawsze pare zloty mniej co moze na dzidzie przeznaczyc lub siebie

Cytat:
Hej Kobietki!
Chyba nie dam rady Was nadrobić,poczytałam po łebkach.Jestem taka śpiąca i ruter nam się zepsuł a na blueconnectcie wolniej chodzi.
Widzę,że dużo już z Was donoszonychmi dziś pokazuje 40dni do porodu.Wczoraj byliśmy na usg(dziękuję za kciuki)Kubuś waży 2426(34t+2dni),rozwija się prawidłowo.A z nerkami podobno tak bywa,nie kazał się tym martwić,bo po porodzie dziecko zrobi siku i miedniczki będą w porządku.Bardzo fajny ten lekarz,nawet uprzedzał,że musi docisnąć głowicą,by zmierzyć główkę,bo mały nisko leży.Pokazał nam siusiaka i mówi,że jest owinięty pępowiną to mu ciepłoa ja myślałam,że tak się rusza
Tylko po powrocie znowu wkurzyła mnie teściowaPochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka) ale mnie wkur...z tym gadaniem!!!!To się pożaliłam na dzień dobry...
super ze udana wizyta a tesciowe to olej bokiem

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
a to różnie z nią bywa.... to pies moich sąsiadów - przychodzi jak mam drzwi na taras otwarte, a nawet czasem patrzy w okno jak mam zamknięte to ją wpuszcza. Czasem przychodzi, obwącha chałupkę i idzie dalej do mojego Nera, a czasem się przyjdzie pomiziać jeszcze

A tak w ogóle to mnie koleżanka zapytała czy w razie czego wezmę ich yorki na kilka dni, to teraz zamaist 3 razy dziennie na spacer to wychodziłabym 6.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Wszystko dobrze z maleńką. Dziękuję
ah te psiaczki kochane stworzonka

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja we wtorek mam ktg w przychodni. Może tez cos dostane
A jak nie to wiem, że dostane w szpitalu 2 torby roznych probek.

A dzisiaj bylam u poloznej z ktora bede rodzic.
Zapytałam czy jest szansa na ochrone krocza i beda sie starac. Ale cos wspomniala o zelu Dianatal, ze niektore sobie chwala - ale On jest tak drogi, ze ja raczej podziekuje

nam na sr mowili ze zeby ochornic krocze to najlepiej zrezygnowac z zzo i rodzice wertykalnie bo tak to na tym fotelu glowka bardziej napiera, kanal rodny jest 'skrzywiony' i nie zawsze sie da.
ja bylam tak napalona na zzo a teraz to juz sama nie wiem

Cytat:

oj kochana wspolczuje strasznie jeszcze pogoda taka raz cieplo raz zimno ciesnieniowca nie sluzy

zielona
sliczny masz ten brzuszek
niegrzeczna bryka super sie prezentuje i komplecik slodki

my kupilismy dzis materac, spiworek do spania, cienki kocyk; jeszcze tylko zimowy kombinezon, ciepla czapke, podklad pod materac i pare kosmetykow i dzidzia moze nadchodzic

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-11 o 15:25
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:29   #4853
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Iwoncia no troszke masz wysokie
zrelaksuj sie pusc jakas muzyczke i odprez sie , przez ta pogode tez napewno masz raz takie raz takie
kasiam dziekuje

a u nas sie ale rozpadalo momentalnie taka ulewa ze masakra

IGA

Maja

Stary 2012-08-11, 15:37   #4854
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzięki kochane za słowa otuchy, wypije sobie ziółka to może też pomoże.
Bratowa mi poleciła kwiatostan głogu że to pomaga na zbicie i jest bezpieczne.
Piła któraś z Was to cosik???
Ja sie już też stresuje tym porodem i chyba to też wpływa na ciśnienie, a pogoda w sumie też może.
Poczekam do poniedziałku co będzie, może bedzie dobrze
Stary 2012-08-11, 16:00   #4855
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Mi dziś przeszedł marudzący nastrój. Chociaż chyba znowu jest niskie ciśnienie, bo mam lenia nie do opisania. Czekam na mamę, bo ma mi psa podrzucić na weekend, bo wyjeżdżają do rodziny jej partnera, bo tam jakieś urodziny. TŻ-ta nie ma, to będę miała przynajmniej towarzystwo. Chociaż nasza Nokia jest jamnikiem, więc to psiak z wieeelkim charakterem, więc pewnie da mi trochę popalić, bo ciężko jej będzie znieść noc w zupełnie nowym miejscu, a w tym mieszkanku jeszcze nie nocowała. Ale dam sobie radę z tym małym zadziorem, nie mam wyjścia.

Antoś dzisiaj mało ruchliwy. Pewnie też ta pogoda tak na niego wpływa. Nawet rano rozważałam opcję jechania po pracy na IP, żeby to skontrolować, ale tak leniwie zaczął co jakiś czas się ruszać, choć szału nie ma. Muszę to kontrolować, chociaż przypuszczam, że naszym maluchom w taką pogodę pewnie nic się nie chce, tak jak i nam.

Zielona, śliczny brzusio.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wyprawiłam TŻa do roboty, psa wzięliśmy na noc do nas..
Jedyne pocieszenie to takie, że wreszcie wypłata na koncie i można szaleć
Super coldsiu ( jak Cię ładnie zdrobniłam ), że udało się znaleźć rozwiązanie z tym psiakiem. Jak widzisz, ja też dzisiaj robię za psią opiekunkę. Całe szczęście, że jednak nie musiałaś zostawać tam sama i udało się inaczej dograć tę całą sytuację.

Cytat:
Cześć mamusie
Nie zameldowałam się po wizycie wczoraj bo późno wróciliśmy, ok.22 i już mi się nie chciało kompa odpalać. A teraz nowiny:
od wczoraj jesteśmy oficjalnie donoszone i mam od pani doktor pełne pozwolenie na rodzenie, Paulinka waży ponad 2700 więc super Główka już dość nisko ale szyjka jeszcze zamknięta chociaż już coś zaczyna się dziać. Następną wizytę mam ustaloną za 2 tygodnie, mam zrobić jeszcze morfo i mocz, ale jest duże prawdopodobieństwo że nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty Aaaaa i jeszcze jedno przytyłam już w sumie 15 kilo
Wspaniałe wieści. Gratuluję i zazdroszczę donoszenia! No to teraz cierpliwie czekamy aż Paulinka zechce obejrzeć świat.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

a my dzis na suwaczku 32 czyli zaczynamy 33

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ale leje ! nie wiem czy się cieszyć czy nie, małż zabrał mi auto więc na większe zakupy się nie wybiorę...

Wczorajsza wizyta udana ale bardzo krótka... Zosia zdrowa i prawidłowa, waży nieco ponad 1600g. Tylko nadal nie fiknęła p. doktor stwierdziła że nie jest nawet ułożona pośladkowo tylko stópkowo, już wiem czym mi gmera tam na dole Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...

Skończyłyśmy 31 tydzień i zaczynamy 32
Kochana, nochal do góry! Pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że jej poprzednie dziecko obróciło się chyba dopiero w 35 tygodniu, więc jeszcze wszystko przed Wami. Ja mojego dzisiaj czuję zupełnie po drugiej stronie niż był ostatnio na usg, a był już obrócony, więc nie wiem czy ten akrobata mi znowu psikusa nie zrobił i nie fiknął w drugą stronę. Jeżeli tak, to znak, że nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca, więc jeszcze nic nie jest przesądzone. A Twoja córcia jak ma nóżki na dole, to może w końcu któregoś dnia mocniej się odbije i fiknie kozła.
Stary 2012-08-11, 16:01   #4856
Dearlie
Zakorzenienie

Musiałam podzielić na 2 części wiadomość, bo nie chciało mi dodać wszystkiego razem.

Tak, więc ciąg dalszy mojego nadrabiania:

Cytat:
Hej Kobietki!
Jaki Kubuś już duży. Wielkie brawa, dla chłopaczka.

A porównaniami się nie przejmuj. Właśnie ostatnio sobie tutaj na wątku narzekałyśmy na takie głupie teksty, więc wiedz, że nie jesteś jedyna, która przechodzi przez takie durne sytuacje. Ludziska to naprawdę mogłyby się czasami zastanowić, zanim wylecą z jakąś głupotą.

Cytat:
helo
Cudny ten Grander.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Pytam , bo mam tak samo, z tym, ze ja mojego kolczyka nacieszylam sie moze z 2 tyg, bo mi sie zle goilo... Licealny wybryk ;-)
Ja też mam bliznę po kolczyku... baaa nawet 2. Raz miałam przekłuty źle i mi się przerwał, po czym została jedna. Później po kilku latach zrobiłam drugi, aby ukryć bliznę po pierwszym. W ciąży wyjęłam kolczyk i mam teraz tak rozjechane te blizny, że nie widać gdzie pępek, a gdzie co.

Cytat:
138/89, 142/91, a przed dziesięcioma minutami fakt że po gorącym obiedzie + stres ze tak skacze 150/100
Już nie wiem czy to mierzyć bo ja już zestresowana na amen to i tak skacze. Musze chyba film sobie puścić jakiś na przestanie o tym myśleć
Biedulo Ty nasza. Ja zupełnie nie znam się na nadciśnieniu, więc nie wiem co Ci doradzić. Może rzeczywiście odpoczynek i jakiś dobry film na zrelaksowanie, poprawią Twoje samopoczucie. Stres raczej w tej sytuacji nie pomaga. Trzymaj się dzielnie!
Stary 2012-08-11, 16:11   #4857
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
u mnie gimnazjalny tez mi sie zle goiło. Juz sie wyleczylam z wszystkich kolczykow
Stary 2012-08-11, 16:16   #4858
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale numer

pisałam Wam o tym, że zamówiliśmy wczoraj wózeczek i mieliśmy na niego czekać kilka tygodni a tu przed chwilą dzwoniła do mnie pani, że wózeczek jest już gotowy do odbioru

ale się cieszę
Cytat:
Witam kobietki
Nadrabiam i nadrabiam i konca nie widac..
My dzis zaczynamy 35 tydzien z Iga takze stawiam soczek
wogole dzis do nas babka dzwoni ze sklepu z wozkami , ze wozek juz do odbioru a miał byc pod koniec sierpnia.. no nic pyta sie nas czy ma trzymac go w tym kartonie do tego czasu czy przyjedziemy odebrac.
No to decyzja ze jedziemy, po co ma tam stac , lepiej niech w domu, troche sie wywietrzy na balkonie
Ale nie powiem zaskoczyla nas - bo my bez kasy - szybko przelew robilismy z konta innego i tak na leb na szyje wszystko
Chcialam Wam zrobic zdjęcie wozka i tego kompletu poduszeczki i kocyka ale baterie w aparacie mi padly i teraz czekam az sie naladuje 12 godz
wiec na dniach postaram sie wstawic foto

gratuluje wszystkim rozpoczetych tygodni i udanych wizyt
nie mam sily tego wszystkiego cytowac co napisalyscie ale jestem na biezaco
ale fajnie trafiłyście

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
A teraz trochę pornografi. Albo mi się kojarzy. Wiadomo głodnemu chleb na myśli hehehe. Osądźcie sami.

Oto takiego cudaka wykopałam dziś w ogródku

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
No głodny to zawsze chętnie schrupie świetne

Kurczaczki dziołszki, zaczyna mi się japa uśmiechać - waga rusza do przodu 66.5 kg pokazało się - jednak leżenie dużo daje niech mi jeszcze na usg powiedzą że dzidzia rośnie i będę szczęśliwa
Powiedzą na pewno

Cytat:
Cześć mamusie

Cytat:
Hej Kobietki!
Oj bidulko to ciągłe porównywanie jest beznadziejne

Cytat:
wlasnie poprosilam siostre zeby zrobila mi fotki brzucha i na zdjeciu zobaczylam rozstęp nie widzialam go wczesniej-zreszta dalej nie widze bo zrobil sie na dole brzucha

No to przedstawiam Wam moj bębenek z 33tygodnia
Hm tak się zastanawiam gdzie jest to twoje niezdrowe jedzenie?? Brzuszek masz śliczny

Cytat:
helo
fajna fura

Cytat:
A możesz pić sok z grejfruta? Też obniża ciśnienie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:16   #4859
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Biedactwo, będzie dobrze

Cytat:
Też mam taki kalendarzyk,z nivea baby fajny jest
Ile płacisz za położną?

To musiałaś być w szoku,ale taki pozytywny to zupełnie co innego.
U nas może byłoby inaczej,gdyby różnica naszych ciąż(mojej i szwagierki)była dłuższa,miesiąc-dwa czy kilka?a jest 2czy 3tygodnie.W dodatku ona przed ciążą codziennie ćwiczyła nawet 400brzuszków pilatesowych i innych,stąd też ma lepszą figurę i teraz te mięśnie brzucha go lepiej podtrzymują.A kiedyś wcale nie była taką laską,choć jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest za chuda.I teściowa mogłaby sobie oszczędzić tych komentarzy,bo przez nią mam jakąś depresję,że mam wielki brzuch,choć niektórzy mówią,że mały.A jak patrze na Wasze na mailu to jestem słonicąi kurcze nie umiem tego olać ciepłym moczem,bo mnie to zabardzo wnerwia

śliczny!Ja nie wiem jak Twój mąż mógł mówić kiedyś do Ciebie,że jesteś XXXXL, jak Ty taki szczypiorek jak większość tutaj.
Wiem że wcale nie łatwo puścić takie słowa mimo uszu, bo też tak czasem mam I to najczęściej właśnie w rozmowie z teściową, ona zawsze musi postawić na swoim, wyrazić swoje zdanie, chociaż czasem lepiej żeby przemilczała, ale nie umie, a ja się wkurzam bo nie umiem olać jej gadania
Aż strach pomyśleć że sama kiedyś pewnie będę teściową

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wspaniałe wieści. Gratuluję i zazdroszczę donoszenia! No to teraz cierpliwie czekamy aż Paulinka zechce obejrzeć świat.
Dzięki jeszcze troszkę i Antoś też będzie donoszony, zleci szybciutko
A mój mąż od wczoraj jak usłyszał że już mogę rodzić to spanikował próbował tego po sobie nie pokazywać ale znam go i wiem kiedy się denerwuje, a dziś jest w pracy i co chwilę dzwoni i się pyta czy wszystko w porządku a jak mu powiedziałam że nie, to się pyta czy mam skurcze, a ja że nie, tylko przecięłam palec jak obierałam ogórki no szkoda mi tego mojego chłopa, bo myślałam że ja bardziej będę panikować a ja na razie na luziku podchodzę do sprawy, no właśnie na razie

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-08-11 o 16:18
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:32   #4860
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

ja własnie ogladam lezaczki i nie mam pojecia na jaki sie zdecydowac, tyle tego
wiem, że konczi ma fishera z lwem, a reszta? chwalic sie kto kupil jaki?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości