III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 16:51   #4861
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

wczorajsze zdjęcie marchewki - penisa jest genialne

ale zescie się wczoraj rozpisały ja wieczorkiem oglładałam battleship i na nim usnęłam

wogóle do dupy z tym fenoterolem wczoraj wogóle juz nic nie wzięłam i tak od tego czasu ani skurczu ani nic a niby miałam rodzić, bo przeciez szyjki brak.. wiedziałam że tak będzie no to nie pozostaje mi nic tylko czekać na wizytę we wtorek i potem 20 stawić sie na porodóce trudno tyle wytrzymałam wytrzymam ten tydzien
oj już się nie mogę doczekać tych waszych porodów i maluszków, bo jak u was się zacznie, to może czas szybciej poleci i nadejdzie mój moment prawdy

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Wiem... ale nie powiem
Ale w tym roku małż coś często do ogródka chodził ... niby na pielenie
Oj napielił on tam coś skutecznie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
melduje się że spałam do 6:30 piękna noc, tylko dwa razy na siusiu wstawałyśmy lalalaaa i uwielbiam robić badania w weekendy w naszym laboratorium - pustki więc weszliśmy, spuścili co spuścić mieli i poszliśmy cudnie
dzisiaj pogoda do d$$y rzecz można a mi pięknie się wydaje że jest mąż w domu i tak fajniusio

ooo widzę, że po mnie przejęłaś pobudki ... nie zazdroszczę ale może jeszcze uda się noc przespać?
za udany zakup i obyście wózio wyszukali jaki chcecie

właśnie gdzie Angel ???????????????????????

ehh no tak jak nie Ty do nich to psiak do Was ...
ruszaj na podbój wydawania kasiury i chwal się nabytkami

cudne wieści !!! Pięknie że donoszone dzieciątko jest .. to czekamy na Niunię aż powita nas ... a może my ją? a nieważne
ciocia czeka
a swą drogą nasze dzieci będą miały mega ilość ciotek
Ja tak jak ty uwielbiam taką pogodę ostatnio, choć dziś coś głowa mnie boli

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejo
Wpadłam sie przywitać tylko bo chyba mnie nie będzie bo mam doła
Znowu mi ciśnienie skoczyło i to do granic możliwości
Jakoś sie czuje dziwnie zmęczona, taka z waty i nie zamierzam nic dZiś robić.
Mężul pojechał na zakupy a potem zrobi obiad.
Zastanawiam sie czy to nie przez sól mi te ciśnienie tak podrosło bo wczoraj i przedwczoraj jadłam cholernie słone czipsy.
Od dzis zero soli i zobacze co bedzie.
Głowa mnie chyba chce rozboleć
Zmykam, udanego dnia Wam życzę
mnie nie tylko chce ale nawet bezczelnie mnie rozbolała ta głowa a o czipsach mogę zapomnieć, bo po takim ciężkim jedzonku mam mega problemy żołądkowo-jelitowe, więc sobie darowałam je już dawno i kiedy ja je teraz zjem?a uwielbiałam, teraz za to owoce mogę wpierniczać jak głupia no więc tak jest zdecydowanie zdrowiej, oby humorek ci się poprawił

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ale leje ! nie wiem czy się cieszyć czy nie, małż zabrał mi auto więc na większe zakupy się nie wybiorę...

Wczorajsza wizyta udana ale bardzo krótka... Zosia zdrowa i prawidłowa, waży nieco ponad 1600g. Tylko nadal nie fiknęła p. doktor stwierdziła że nie jest nawet ułożona pośladkowo tylko stópkowo, już wiem czym mi gmera tam na dole Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...

Skończyłyśmy 31 tydzień i zaczynamy 32

Po wczorajszej wizycie jak pokazałam teściowej zdjęcie buzi zdziwiła się że dziecko wygląda JUŻ jak człowiek

Mój teść jest taki sam jak twój i nie znoszę k*wskiego pasożyta. Zastanawiam się czemu teściowa z nim nadal jest

Ot, co. Zrobiłam dokładnie tak samo. Nie dość, że nauczyłam że zrobię coś najlepiej to nie umiem odmawiać :/

Brawo !
Brawa za dobre wieści! a na obrót jest jeszcze czas, ja w poniedziałek się dowiem, czy moja niunia fiknęła, czy jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Chyba nie dam rady Was nadrobić,poczytałam po łebkach.Jestem taka śpiąca i ruter nam się zepsuł a na blueconnectcie wolniej chodzi.
Widzę,że dużo już z Was donoszonychmi dziś pokazuje 40dni do porodu.Wczoraj byliśmy na usg(dziękuję za kciuki)Kubuś waży 2426(34t+2dni),rozwija się prawidłowo.A z nerkami podobno tak bywa,nie kazał się tym martwić,bo po porodzie dziecko zrobi siku i miedniczki będą w porządku.Bardzo fajny ten lekarz,nawet uprzedzał,że musi docisnąć głowicą,by zmierzyć główkę,bo mały nisko leży.Pokazał nam siusiaka i mówi,że jest owinięty pępowiną to mu ciepłoa ja myślałam,że tak się rusza
Tylko po powrocie znowu wkurzyła mnie teściowaPochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka) ale mnie wkur...z tym gadaniem!!!!To się pożaliłam na dzień dobry...
Również cudne nowiny, ja idę pojutrze a gadaniem teściowej czy kogokolwiek proszę się nie przejmować, bo będą klapsy na tyłek, piękny masz brzuszek i tego się proszę trzymać a nie porównywać się do innych!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Iwoncia81
ja tez mam tesciow do d...

tamlin
zazdroszcze Ci,ze juz mozesz zajac sie swoim mieszkankiem,ja to jeszcze ze 2 miesiace musze czekac bo spoldzielnia ma do wymienienia w jednym pokoju okna na plastiki i prace z energetyka. Niewiem tylko jakim cudem ma im to zajac az 2 miesiace

Ja musze pomalowac pokoje,polozyc panele,kupic kuchenke i nowy piecyk do cieplej wody,no i wymienic wc,umywalke i wypieprzyc wanne i wstawic prysznic... kupe kasy

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

a co do sexu to wczoraj dogodzilam w koncu tzetowi i dzis jest inny o 180 stopni. Chyba sperma biła mu juz na łeb w sumie juz dlugo mial post wiec moze temu byl taki wredny.
Ale szczerze ja z tego nie czerpalam zupelnie nic,mysli mi krażyly zupelnie wokol czegos innego,a jeszcze wtedy maly buszował w brzuchu. cos przez tą ciaze jestem asexulana
No ja niestety też asexualnioza totalna, ale męża staram się nie zaniedbywać, bo kocham tego mojego wariata i nie chcę, żeby mu sperma na mózg padała

Cytat:
wlasnie poprosilam siostre zeby zrobila mi fotki brzucha i na zdjeciu zobaczylam rozstęp nie widzialam go wczesniej-zreszta dalej nie widze bo zrobil sie na dole brzucha

No to przedstawiam Wam moj bębenek z 33tygodnia
Piękny !

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Pomyliło mi się. Olśnienia dostałam jak zobaczyłam Twoją odpowiedź

To się nazywa opieka. Jak moja położna w przyszłym tygodniu znów mnie oleje, to idę do innej, a tej opinię odpowiednią wystawię.

Świetne wieści

No ale będziecie na swoim. To najważniejsze, a powoli wszystko zrobicie. My też kasy nie mamy i tak po kawałku robimy. W salonie mebli brak, tylko te stare co mieliśmy, karnisza brak, firanek też. Jedynie Pauli pokój zrobiony, choć dywan trzeba kupić i roleta nowa by się przydała, no i księżniczki na ścianę. A trzeci pokój to szkoda gadać i strach patrzeć. Tak więc długa i kosztowna jeszcze droga przed nami.
A co do seksu... Może rzeczywiście sperma mężowi gdzieś uciskała na ośrodek ludzkich odruchów i stąd jego zachowanie Dobrze że już ciśnienie opadło A ja wczoraj to na odwrót jak Ty, miałam tak zaje... seks, że dosłownie oderwało mnie całkowicie od rzeczywistości co ostatnio rzadko się zdaża
Zazdroszczę pozytywnie tych odlotów łóżkowych, mam nadzieję, że mój temperament wróci po porodzie, bo teraz libido ma poziom -1000%

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny wózek i śliczny komplecik

Ja bym nie mówiła o żadnych ratach, tyle co trzeba, prąd, gaz, woda. Nawet do internetu się nie przyznałam

Mojej przyszłej bratowej siostra dziś urodziła. Termin miała na 13-tego sierpnia, a od połowy ciąży straszyli ją porodem przedwczesnym. O 5-tej odeszły jej wody a o 11-tej mały Tymek był już na świecie
Kolejny nius: ta moja przyszła bratowa chyba w ciąży jest. Matko, ona ledwo pracę w Inter marche dostała, on bezmózgowiec i pasożyt ma jakąś pracę na razie na umowę zlecenie a tu sobie dziecko chyba zafundowali. Na zycie im notorycznie brakuje, ciągle pożyczają...
Szybki poród siostra bratowej miała, oby nasze też tak sprawnie poszły a co do bratowej to czasem się tak życie potoczy i człowiek jak musi stać się odpowiedzialny to staje na wysokości zadania a czasem nie, oby oni potrafili dorosnąć do roli rodziców.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Tak mi się coś zdawało, że zapomniałam Karolluki pogratulować powizytowo, więc już się poprawiam!

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A pochwalę się, że nabyliśmy dziś fotelik samochodowy dla naszej niunieczki Recaro young profi plus a później jedziemy po krzesła do Ikei

mieliśmy dalej porządkować mieszkanko, ale po wczorajszym całym prawie dniu sprzątania dziś odpuściłam, bo jakoś nie mam siły, jutro porobimy dalej, jeśli będziemy mieli nastrój
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:54   #4862
karolluki
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja własnie ogladam lezaczki i nie mam pojecia na jaki sie zdecydowac, tyle tego
wiem, że konczi ma fishera z lwem, a reszta? chwalic sie kto kupil jaki?
Ja bym się pochwaliła ale nie mam czym bo jeszcze nie kupiliśmy
na razie się wstrzymuję, na leżaczek jest jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Tak mi się coś zdawało, że zapomniałam Karolluki pogratulować powizytowo, więc już się poprawiam!

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A pochwalę się, że nabyliśmy dziś fotelik samochodowy dla naszej niunieczki Recaro young profi plus a później jedziemy po krzesła do Ikei

mieliśmy dalej porządkować mieszkanko, ale po wczorajszym całym prawie dniu sprzątania dziś odpuściłam, bo jakoś nie mam siły, jutro porobimy dalej, jeśli będziemy mieli nastrój
Dziękujemy za gratulacje
A po całym dniu sprzątania należy ci się odpoczynek
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:57   #4863
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

porządny fotelik
napewno bedzie wygodny i bezpieczny ile daliscie? na pewno nie mało ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:59   #4864
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu moje bobo ma czkawke

Dobra znalazłam fotke jak my przewozili lodówke naszą
hehehe niezłe zdjecie

Witajcie dziewczynki ja podjadam maliny i leniuchuje
Stary 2012-08-11, 17:08   #4865
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi, niegrzeczna - odpoczywam ale to nic nie daje. Z rana zjadłam kanapke z czosnkiem + tabletke na obniżenie ciśnienia którą jem co 4 godziny i sie zmniejszyło na chwilke, ale znowu sięga mi granic
W pon. ide na wizyte i jeśli do tego czasu mi to nie opadnie to gin mnie w szpitalu położy.
O 4 nad ranem jak byłam w wc to też mierzyłam i wysokie było.
Czuje że jutro rozłożymy już łóżeczko i wszystko jakoś przygotuje póki jest czas bo potem może być różnie
Że ja też musze sie mieścić w tych kilku procentach kobiet co mają z ciśnieniem problem

kurcze Iwcia ale to ono takie wysokie jest ??? ja nie wiem bo mam niskie zawsze ... ale mimo wsio leż, odpoczywaj, meliski się napij a jak trzeba będzie to kładź się na oddział ... Niuniek najważniejszy !

Cytat:

dobra pamięć my mamy lwisty leżaczek

Cytat:
Ja tak jak ty uwielbiam taką pogodę ostatnio, choć dziś coś głowa mnie boli

no ja lubię taką pogodę ostatnio jest dla mnie najkorzystniejsza

mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia

Martucha ma 34t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-08-11 o 17:28
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:16   #4866
Dearlie
Zakorzenienie

A proszę powiedzcie mi tylko:

Czy zamierzacie wycinać metki z wszystkich ciuszków?

Kojarzę, że któraś z Was wspominała o czymś takim.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dzięki jeszcze troszkę i Antoś też będzie donoszony, zleci szybciutko
A mój mąż od wczoraj jak usłyszał że już mogę rodzić to spanikował próbował tego po sobie nie pokazywać ale znam go i wiem kiedy się denerwuje, a dziś jest w pracy i co chwilę dzwoni i się pyta czy wszystko w porządku a jak mu powiedziałam że nie, to się pyta czy mam skurcze, a ja że nie, tylko przecięłam palec jak obierałam ogórki no szkoda mi tego mojego chłopa, bo myślałam że ja bardziej będę panikować a ja na razie na luziku podchodzę do sprawy, no właśnie na razie

Widzę, że to już kolejny mężczyzna na wątku, do którego dociera co raz bardziej fakt o tym, że koniec już blisko. A tacy oni odważni. Ja jak mojemu wczoraj powiedziałam, że zaczynamy 30 tydzień oraz, że oficjalnie zostało nam 10 tygodni, ale równie dobrze może to być tylko z 8, to usłyszałam "O kurde, to już niedługo". To jest o tyle komiczne w mojej sytuacji, gdyż mój TŻ przecież do niedawna jeszcze cały czas powtarzał, że przecież mamy tyyyyyle czasu jeszcze. Najwyższa pora, aby do niego dotarło, że to już nie są miesiące przed nami, a tylko kilka tygodni.

A Ty proszę nie strasz tak swojego biednego męża. Zlituj się nad przerażoną chłopiną.

Cytat:
Ja szczerze mówiąc jeszcze w 100% nie wybrałam leżaczka, ale składniam się właśnie ku temu zielonemu z lwem z Fisher Price, bo dziewczyny tutaj go polecały. Jeżeli ktoś może wyrazić opinie na temat innych leżaczków, to również chętnie poczytam.
Stary 2012-08-11, 17:16   #4867
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Dzien dobry laseczki!
Ja dzis nie za bardzo w sosie, moj maly brzdac od wczoraj jakos tak mniej szaleje,.ruchy ma bardziej takie anemiczne,na szczescie czkawka mu sie trafila, to przynajmniej mnie troche uspokoil. A jeszcze wczoraj rano tak fikal,ze az bolalo..nie wiem czy sie martwic, czy poczekac...Boje sie,ze to przez te moje wczorajsze skakanie po oknach.
Ide robic serniczek, mniam, mniam ;-)
Nie przejmuj się zbytnio. Moja po intensywnym dniu też robi się nieco leniwa. Ciesz się odrobiną spokoju bo jeszcze nadrobi.

U mnie znowu blok czekoladowy.

Cytat:

My też nabyliśmy Recaro. Mąż nalegał, ale w sumie nie musiał mnie zbyt intensywnie namawiać. Bezpieczeństwo maleństwa najważniejsze.
Tylko że ciągle nie sprawdziliśmy czy fotelik pasuje do samochodu...
Stary 2012-08-11, 17:16   #4868
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
porządny fotelik
napewno bedzie wygodny i bezpieczny ile daliscie? na pewno nie mało ?
No nie mało, ale najpierw byliśmy w sklepie go obejrzeć i sprawdzić a później zamówiliśmy w necie, bo tak oczywiście taniej, za fotel plus bazę isofix daliśmy 800 zł, tylko że ja mam zamiar mieć go i dla drugiego dzieciaczka, bo chcemy w miarę szybko po pierwszym się postarać o drugie dzieciątko, oczywiście posłuży nam pod warunkiem, że nie będzie żadnej stłuczki czy czegoś takiego, dlatego nie szkoda mi było zapłacić więcej

Cytat:
Ja bym się pochwaliła ale nie mam czym bo jeszcze nie kupiliśmy
na razie się wstrzymuję, na leżaczek jest jeszcze trochę czasu

Dziękujemy za gratulacje
A po całym dniu sprzątania należy ci się odpoczynek
Też tak myślę, że mi się należy i mąż się z tym zgadza, więc sobie leniuchujemy razem
Stary 2012-08-11, 17:19   #4869
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia

Martucha ma 43t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ...

O kurcze. Trzymam za nich mocno kciuki!

A tydzień to chyba 33, zgadza się?
Stary 2012-08-11, 17:23   #4870
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

No właśnie. Ja najpierw próbowałam wypruwać, ale to się potrafiła dziura w ubranku zrobić. Potem wycinałam, to miałam wrażenie, że to co zostaje po wyciętej metce jest jeszcze gorsze. Część więc została z metką bo zauważyłam, że na używanych ubrankach od znajomej metki są więc chyba nie przeszkadzały.
Jak będą mojej niuni przeszkadzały to powycinam resztę.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Miłego wieczoru dziewczyny
Ja się powoli szykuję i zmykam na grilla do szwagra. Oby nie padało, bo na ciepło to nie ma co już liczyć.
Stary 2012-08-11, 17:26   #4871
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
oj do szczypiorka to jakies20kg mniej powinnam miec
Ja tez jestem w szoku ze na zdjeciu wyszedl taki maly,mi sie wydawalo ze mam duzo wiekszy (niestety nie mam w domu duzego lustra wiec widze u siebie tylko twarz i ramiona.
Nastepna krytyczna.

Cytat:

nam na sr mowili ze zeby ochornic krocze to najlepiej zrezygnowac z zzo i rodzice wertykalnie bo tak to na tym fotelu glowka bardziej napiera, kanal rodny jest 'skrzywiony' i nie zawsze sie da.
ja bylam tak napalona na zzo a teraz to juz sama nie wiem
Ja ZZO raczej nie biore.
Jak rodziłam 2 lata temu to na początku chodziłam, siedziałam na piłce, a jak doszły parte to kazali juz mi się położyc.

Cytat:
JA tez mam ten sam problem. Zastanawiam się nad FP i nad Bright Starts.
Te Bright nie sa tak kolorowe. Ale w sumie na pałaku sama moge dowiesic zabawki bardziej kolorowe.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:26   #4872
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się zbytnio. Moja po intensywnym dniu też robi się nieco leniwa. Ciesz się odrobiną spokoju bo jeszcze nadrobi.

U mnie znowu blok czekoladowy.

My też nabyliśmy Recaro. Mąż nalegał, ale w sumie nie musiał mnie zbyt intensywnie namawiać. Bezpieczeństwo maleństwa najważniejsze.
Tylko że ciągle nie sprawdziliśmy czy fotelik pasuje do samochodu...
ja też zleciłam mężowi wybór fotela, bo ja nie lubię czytać takich technicznych opisów a on przez jeden dzień postudiował i zadecydował, że ten ma być, więc ok, nawet kolor sam wybrał śmigamy do Ikealandu
Stary 2012-08-11, 17:29   #4873
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. Trzymam za nich mocno kciuki!

A tydzień to chyba 33, zgadza się?

jejku faktycznie w 34t jest aktualnie Marta
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:31   #4874
katiem
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za Marte. niech wytrzyma.

Dearlie ja nie wycinam. Starszemu nie przeszkadzały. A teraz się zobaczy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:40   #4875
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
cos te nasze pannice sa uparte i nie chca sie obrocic ehhhh
a powiedz mi wybieracie sie do tej koali czy nie ? my skonczylismy i dostalismy zaproszenie dla znajomych z 10% znizka, wiec jakbys chciala to moglabym ci podeslac zawsze pare zloty mniej co moze na dzidzie przeznaczyc lub siebie
Wybieramy Kasia, jak nie macie bliższych znajomych w ciąży to bardzo chętnie !

Cytat:
Kochana, nochal do góry! Pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że jej poprzednie dziecko obróciło się chyba dopiero w 35 tygodniu, więc jeszcze wszystko przed Wami. Ja mojego dzisiaj czuję zupełnie po drugiej stronie niż był ostatnio na usg, a był już obrócony, więc nie wiem czy ten akrobata mi znowu psikusa nie zrobił i nie fiknął w drugą stronę. Jeżeli tak, to znak, że nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca, więc jeszcze nic nie jest przesądzone. A Twoja córcia jak ma nóżki na dole, to może w końcu któregoś dnia mocniej się odbije i fiknie kozła.
Dzięki Poczekamy, zobaczymy

Zielona - laska z Ciebie ! Taki mały bębuszek

Trzymam kciuki mocno za Martę!

Dobrego wieczoru życzę Wam kochane, my idziemy na imprezę do znajomych... dziewczyna bosko gotuje więc pewnie się obęckam jak bąk...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:18   #4876
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taki kalendarzyk,z nivea baby fajny jest
Ile płacisz za położną?
dokłądnie, z nivea baby
Nie miałąm na myśli położnej do porodu tylko środowiskową więc za free

Cytat:
niczego sobie nie odmawiaj, przyjdzie na to czas po porodzie poza tym na pewno jeszcze coś przybędzie bo jasiu rośnie nie przejmuj sie bo nie przytalas duzo
No na pewno przybędzie bo przecież mały rośnie ... skoro teraz ma w granicy 3 kg to ciekawe z jaką wagą przyjdzie na świat 4 kg pewnie będzie miał spokojnie .
No wcale nie było mi miło jak usłyszałam , że to 13 kg już wystarczy ... wk*** mnie jak nigdy wcześniej ... niektórzy tyją jeszcze więcej i jakoś gin im uwagi nie zwraca...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:

mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia[/COLOR]
zaciśnięte ... no jeszcze mała ma sporo czasu do przyjścia na świat skoro to 34 tydzień . Buziaki
Stary 2012-08-11, 18:20   #4877
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Nie cytuje bo wlasnie siedze u dentysty z bolacym zebem cudnie na sama konvowke tylko mi sie to trafc moglO
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej Katee
Super ze wizyta udana.
A tesciowa olej. Zreszta ja bym sie chyba zapytala czy celowo probuje sprawic Ci przykrosc. Mysle ze po tym pytaniu juz by sie zamknela.

Myśle ze siebie sie surowiej ocenia. Na pewno jestes zbyt krytyczna
Inaczej nikt by nie mowil ze masz maly brzuch tylko np. ładny itd.
Chyba nie chce się kłócić,ona nie jest taka zła,ma dobre serce,tylko czasem mnie bardzo wnerwia i to nie tylko w ciąży.

Cytat:
138/89, 142/91, a przed dziesięcioma minutami fakt że po gorącym obiedzie + stres ze tak skacze 150/100
Teraz zaś mierzyłam 137/86.
Już nie wiem czy to mierzyć bo ja już zestresowana na amen to i tak skacze. Musze chyba film sobie puścić jakiś na przestanie o tym myśleć
Może zadzwoń do ginka,ja bym tak zrobiła...ba!ja tak robie jak tylko mnie coś niepokoi(pewnie ma mnie dosyćżartuje)

Cytat:
super ze udana wizyta a tesciowe to olej bokiem

nam na sr mowili ze zeby ochornic krocze to najlepiej zrezygnowac z zzo i rodzice wertykalnie bo tak to na tym fotelu glowka bardziej napiera, kanal rodny jest 'skrzywiony' i nie zawsze sie da.
ja bylam tak napalona na zzo a teraz to juz sama nie wiem
Ja przy pierwszynm porodzie miałam zzo i rodziłam w pozycji nr 6 http://www.rodzicpoludzku.pl/porod/w...przyklady.html nie nacięli krocza,ani samo nie pękło.Położna tą pozycję zaproponowała a ja grzecznie się słuchałam,jest ok.Teraz chce rodzić z mężem a nie chce w tej klasycznej.Może parcie w kucki???

Cytat:
Wiem że wcale nie łatwo puścić takie słowa mimo uszu, bo też tak czasem mam I to najczęściej właśnie w rozmowie z teściową, ona zawsze musi postawić na swoim, wyrazić swoje zdanie, chociaż czasem lepiej żeby przemilczała, ale nie umie, a ja się wkurzam bo nie umiem olać jej gadania
Aż strach pomyśleć że sama kiedyś pewnie będę teściową

A mój mąż od wczoraj jak usłyszał że już mogę rodzić to spanikował próbował tego po sobie nie pokazywać ale znam go i wiem kiedy się denerwuje, a dziś jest w pracy i co chwilę dzwoni i się pyta czy wszystko w porządku a jak mu powiedziałam że nie, to się pyta czy mam skurcze, a ja że nie, tylko przecięłam palec jak obierałam ogórki no szkoda mi tego mojego chłopa, bo myślałam że ja bardziej będę panikować a ja na razie na luziku podchodzę do sprawy, no właśnie na razie
Mam nadzieję,że nie będziemy takie jak one
Widać mąż się przejął na serio,oby Tobie nie udzielił tych emocji.

Cytat:
ja mam taki sam jak Konczita właśnie.

Cytat:
Również cudne nowiny, ja idę pojutrze a gadaniem teściowej czy kogokolwiek proszę się nie przejmować, bo będą klapsy na tyłek, piękny masz brzuszek i tego się proszę trzymać a nie porównywać się do innych!

No ja niestety też asexualnioza totalna, ale męża staram się nie zaniedbywać, bo kocham tego mojego wariata i nie chcę, żeby mu sperma na mózg padała

Zazdroszczę pozytywnie tych odlotów łóżkowych, mam nadzieję, że mój temperament wróci po porodzie, bo teraz libido ma poziom -1000%
Macie racje!w nosie z nimi!a jak mnie ktoś wyprowadzi z równowagi bto powiem,co myślę do słuchu!O!
Moje libido też słabiutko,w dodatku mam 3małe kłykciny,i wole się nie seksić narazie.
Ciekawe,bo ginek mówił,że mi je sam usunie,trochę się boję.Wolałabym zrobić to w specjalistycznym szpitalu.Zobaczymy co powie,w poniedziałek wizyta...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-11 o 18:52
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:27   #4878
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze Iwcia ale to ono takie wysokie jest ??? ja nie wiem bo mam niskie zawsze ... ale mimo wsio leż, odpoczywaj, meliski się napij a jak trzeba będzie to kładź się na oddział ... Niuniek najważniejszy !

dobra pamięć my mamy lwisty leżaczek

no ja lubię taką pogodę ostatnio jest dla mnie najkorzystniejsza

Ojoj niech Zuzia jeszcze posiedzi

Cytat:

Ja nie mam wyjścia, moja bratowa wszystkie powycinała Pewnie muszę dziurki pozaszywać

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:

Chyba nie chce się kłócić,ona nie jest taka zła,ma dobre serce,tylko czasem mnie bardzo wnerwia i to nie tylko w ciąży.

To tak jak moja. Dobra kobita, mogę na nią liczyć, ale jak palnie coś to ręce opadają

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
dokłądnie, z nivea baby
Nie miałąm na myśli położnej do porodu tylko środowiskową więc za free

No na pewno przybędzie bo przecież mały rośnie ... skoro teraz ma w granicy 3 kg to ciekawe z jaką wagą przyjdzie na świat 4 kg pewnie będzie miał spokojnie .
No wcale nie było mi miło jak usłyszałam , że to 13 kg już wystarczy ... wk*** mnie jak nigdy wcześniej ... niektórzy tyją jeszcze więcej i jakoś gin im uwagi nie zwraca...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

zaciśnięte ... no jeszcze mała ma sporo czasu do przyjścia na świat skoro to 34 tydzień . Buziaki

Wercia młodziutka jesteś, spalisz te kilogramy jak nic

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:31   #4879
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
138/89, 142/91, a przed dziesięcioma minutami fakt że po gorącym obiedzie + stres ze tak skacze 150/100
Teraz zaś mierzyłam 137/86.
Już nie wiem czy to mierzyć bo ja już zestresowana na amen to i tak skacze. Musze chyba film sobie puścić jakiś na przestanie o tym myśleć
Oj spokojnie ... nie ma co się stresować ciśnieniem ... masz cały czas praktycznie w takich granicach ... gorzej gdybyś raz miała dajmy na to 100/60 a po jakimś czasie już 140/80.
Ja wczoraj też u położnej miałam wysokie bo 138/86 i puls 92 ... stwierdziła że to z nerwów bo normalnie mam niższe ...
Jeśli chodzi o puls to ponoć pod koniec ciąży podskakuje i u mnie to się sprawdziło

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Wercia młodziutka jesteś, spalisz te kilogramy jak nic
No ja na to liczę z taką masą ciała to nie mam zamiaru pozostać
Tylko ja jestem raczej z tych którym nie tak łatwo zgubić kg ale wierzę w to że mi się uda
Stary 2012-08-11, 18:31   #4880
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dearlie ja nie wycinam, ale jak dałam po Zuzce ciuszki kuznce Tzeta to wrtóciły bez metek wieć bede miec i takie i takie

Kasiam1987 proszę ja mam taki http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...529030976.html bardzo mi się podoba i utrzymuje ponad 12 kilowe dziecko wypróbowane przez Zuzkę

Z tym moim zębem ehh szkoda gadać.. dentysta jak zobaczył moją szczękę to tylko pokiwał głową. Teraz mam zatrutego, a od 31 sierpnia juz umowione 3 wizhyty na co tydzień i ostro zabieramy się za moje zęby. Narazie nie boli ale znieczulenie nie dkońca mnie puściło.

Marta kciuki zaciśnięte. wytryzmajcie jeszcze troszkę.

Dlaczego dzieciaczki chcą wyłazić wtedy kiedy nie mają a kiedy mają to mają to gdzieś...

Kate witaj ja też dzwonię praktycznie z każdą pierdółką i też mam wrażenie że mój ma mnie dosyć i tylko czeka aż urodzę

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-08-11 o 18:34
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:38   #4881
kraven
Zakorzenienie

Martunia trzymam mocno kciuki za pozostanie w dwupaku jak najdłużej.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:56   #4882
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

A możesz pić sok z grejfruta? Też obniża ciśnienie.

pewnie bym mogła tylko nie wiedziałam że obniża ciśnienie.

Cytat:

Martucha ma 34t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ... [/COLOR]

no wysokie i sie martwie

Kciuki trzymam za Marte i niech jeszcze w dwupaku posiedzą i niech wracają do domu szybko.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:56   #4883
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Może zadzwoń do ginka,ja bym tak zrobiła...ba!ja tak robie jak tylko mnie coś niepokoi(pewnie ma mnie dosyćżartuje)
.

nie musze dzwonić bo mi powiedział że jak sie bedzie utrzymywać 140/90 to kierunek szpital.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Oj spokojnie ... nie ma co się stresować ciśnieniem ... masz cały czas praktycznie w takich granicach ... gorzej gdybyś raz miała dajmy na to 100/60 a po jakimś czasie już 140/80.
Ja wczoraj też u położnej miałam wysokie bo 138/86 i puls 92 ... stwierdziła że to z nerwów bo normalnie mam niższe ...
Jeśli chodzi o puls to ponoć pod koniec ciąży podskakuje i u mnie to się sprawdziło
Na wizycie to też mi skacze i tego lekarz mi nie wpisywał do karty bo to ze stresu.
Miesiąc temu miałam fajne ciśnienie w granicach 120/75 a potem mi skoczyło.
Lekarz mi powiedział że jak będzie stale około 140/90 to do szpitala bo to doprowadza do stanu przedrzucawkowego, odklejanie łożyska a także zgon dziecka więc nie moge sie nie przejmować takim ciśnieniem.
Poczekam do poniedziałkowej wizyty i jak sie nie zmieni to pewnie wyląduje w szpitalu.
Stary 2012-08-11, 19:18   #4884
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrowienia śle i niech się dzielnie trzymają obie.

A ostatnio się dowiedziałam,że znajoma z którą leżałam w szpitalu (36l.)urodziła w 32tc i wszystko z niuniem ok.

Cytat:

Widzę, że to już kolejny mężczyzna na wątku, do którego dociera co raz bardziej fakt o tym, że koniec już blisko. A tacy oni odważni. Ja jak mojemu wczoraj powiedziałam, że zaczynamy 30 tydzień oraz, że oficjalnie zostało nam 10 tygodni, ale równie dobrze może to być tylko z 8, to usłyszałam "O kurde, to już niedługo". To jest o tyle komiczne w mojej sytuacji, gdyż mój TŻ przecież do niedawna jeszcze cały czas powtarzał, że przecież mamy tyyyyyle czasu jeszcze. Najwyższa pora, aby do niego dotarło, że to już nie są miesiące przed nami, a tylko kilka tygodni.
Ja raczej wycinałam i wycinam.Mam tylko w niektórych pajacach(tam gdzie dziecko ma pieluchę,więc go nie podrażni) i w spodniach.

W ogóle to przez ten pobyt nad morzem przybrałam na wadze 3kg(licząc od ostatniej wizyty 23lipca)
Pokaże Wam mój brzuch,ogólnie to nie jest taki okrągły jak szwagierki,tylko bardziej wystający do przodu.Widocznie dzieci są inaczej ułożone.A druga fotka na leżący dziś rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 230720121061.jpg (43,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 110820121258.jpg (23,9 KB, 62 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-08-11, 19:27   #4885
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
nie musze dzwonić bo mi powiedział że jak sie bedzie utrzymywać 140/90 to kierunek szpital.

Na wizycie to też mi skacze i tego lekarz mi nie wpisywał do karty bo to ze stresu.
Miesiąc temu miałam fajne ciśnienie w granicach 120/75 a potem mi skoczyło.
Lekarz mi powiedział że jak będzie stale około 140/90 to do szpitala bo to doprowadza do stanu przedrzucawkowego, odklejanie łożyska a także zgon dziecka więc nie moge sie nie przejmować takim ciśnieniem.
Poczekam do poniedziałkowej wizyty i jak sie nie zmieni to pewnie wyląduje w szpitalu.
Matko Iwonka nie strasz.Spróbuj się zrelaksować i oby się uspokoiło to ciśnienie

Stary 2012-08-11, 19:38   #4886
tamlin111
Zakorzenienie

Jakie Wy chude. Tylko brzuszki odstają a ja gruba jak słoń. Ciężko mi już, Kropek mi skarpetki ubierał a ja się poryczałam bo jestem ogromnym wielorybem.
Cytat:

Zuźka niech sobie jaj nie robi i grzecznie jeszcze siedzi. Oby jak najdłużej

Cytat:

Ja nie wycinam.

Cytat:
Ja przy pierwszynm porodzie miałam zzo i rodziłam w pozycji nr 6 http://www.rodzicpoludzku.pl/porod/w...przyklady.html nie nacięli krocza,ani samo nie pękło.Położna tą pozycję zaproponowała a ja grzecznie się słuchałam,jest ok.Teraz chce rodzić z mężem a nie chce w tej klasycznej.Może parcie w kucki???
Wybacz moją wścibskość ale nie bałaś się że kupę zrobisz? Bo mnie ta pozycja przeraża właśnie ze względu na to że kupę można zrobić ( przynajmniej tak się wydaje ) na dziecko.

Ja mam taki leżaczek-huśtawkę:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...551993600.html
Stary 2012-08-11, 19:39   #4887
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja nie chce straszyć, zresztą sama jestem wystraszona, kompletnie humoru nie mam.
3 dni temu zauważyłam że jak więcej sie ruszałam, czyli jakis spacer albo pranie ręczne to te ciśnienie było niższe, a osstatnio sobie z solą przedobrzyłam i może organizm zaszalał ????
Eeeeh
Stary 2012-08-11, 19:55   #4888
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Ja szczerze mówiąc jeszcze w 100% nie wybrałam leżaczka, ale składniam się właśnie ku temu zielonemu z lwem z Fisher Price, bo dziewczyny tutaj go polecały. Jeżeli ktoś może wyrazić opinie na temat innych leżaczków, to również chętnie poczytam.
ja nie planuje wycinać. zauwazylam nawet, ze te ciuszki uzywane co kupilam na allegro wszystkie maja metki. chyba że zauwaze ze malej przeszkadza

a ten fisher jest jeszcze z zabka http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...541380423.html

mnie przekonuj tym, że można go rozłożyć na płasko i ma wibracje, a wszyscy znajomi co maja dzieci polecają te wibracje

Cytat:
No nie mało, ale najpierw byliśmy w sklepie go obejrzeć i sprawdzić a później zamówiliśmy w necie, bo tak oczywiście taniej, za fotel plus bazę isofix daliśmy 800 zł, tylko że ja mam zamiar mieć go i dla drugiego dzieciaczka, bo chcemy w miarę szybko po pierwszym się postarać o drugie dzieciątko, oczywiście posłuży nam pod warunkiem, że nie będzie żadnej stłuczki czy czegoś takiego, dlatego nie szkoda mi było zapłacić więcej

Też tak myślę, że mi się należy i mąż się z tym zgadza, więc sobie leniuchujemy razem
no to zrobiliscie juz inwestycje na dłużej, super

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

JA tez mam ten sam problem. Zastanawiam się nad FP i nad Bright Starts.
Te Bright nie sa tak kolorowe. Ale w sumie na pałaku sama moge dowiesic zabawki bardziej kolorowe.
mi sie podobaja te bright starts wlasnie za te pastelowe, delikatne kolorki i sie waham
wyslalam tz kilka linkow ma wyrazic swoja opinie

Cytat:

no to mialas szczescie do super poloznej, bo wlasnie nam na sr mowili ze ciezko znalesc taka zeby sie zgodzila na wertykalna przy zzo mi sie wlasnie te pozycje z rodzic po ludzku podobaja i chcialbym sprobowac tym bardziej ze tz moze brac udzial

no ale czy wytrzymam bol najwyzej mam pamietac ze stopy maja byc nizej niz posladki w razie gdybym miala rodzica na fotelu.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:03   #4889
marzenka1984
Rozeznanie

Małe macie te brzuszki i Wy też jesteście malutkie. Pokaże Wam co ja dźwigam
Jakość zdjęcia kiepska wybaczcie ale robiona komórką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30 tydzien.jpg (61,9 KB, 57 załadowań)
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:05   #4890
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
a co do sexu to wczoraj dogodzilam w koncu tzetowi i dzis jest inny o 180 stopni. Chyba sperma biła mu juz na łeb w sumie juz dlugo mial post wiec moze temu byl taki wredny.
Ale szczerze ja z tego nie czerpalam zupelnie nic,mysli mi krażyly zupelnie wokol czegos innego,a jeszcze wtedy maly buszował w brzuchu. cos przez tą ciaze jestem asexulana
hehe,ja jak moglam to mojemu sie nie chcialo,potem wieczne wymioty wiec byla klapa,a od 16 tyg zakaz a mi sie mu teraz nawet dobrze nie chce robic a ja coraz mniej go ruszam bo brzuch mega,piersi tez,szybko sie mecze i jestem strasnzie senna przez ten cukier

Cytat:

Martucha ma 34t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ... [/COLOR]
ojoj trzymam kciuki

Cytat:

nie bo potem jak sie je komus oddaje czy zostawia dla nastepnych dzieci to ciezko polapac co i jak a pozatym jak widac zaczerwienienie od metki to zawsze mozna ja wyziac podczas juz uzywania ciuszkow ale u nas to bylo pare sztuk tylko

cukier mi sie ładnie unormowal dziś.....

w nocy jedna mała tak kopała ze widzialam stopkę...myslalam ze pekne jak balon

kupilismy 2 tapety, sliczną firankę te spagetti z motywem zyrafy,antyramy ,wsio z promocji i zaplacilismy 9,90euro!!!

ale mam monta,nie wiem co myslec....byl u nas znajomy meza,wczesniej czesto do nas wpadal jak razem pracowali,gralismy w karty i dzis wpadl lapka naprawic i jakos nagle tak wyszlo ze chcil mnie pocalować.Nic mojemu nie powiedzilam ale tak mi jakos dziwnie...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości