|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Bardzo bym chciala wrocic tylko ze kierunek mnie juz tak nie kreci jak wczesniej .., jednak wolalabym miec prace powiazana ze szpitalem. Mysle nad zrobieniem kursu na Medical Assistant. I pluje sobie w brode ze od razu po High School nie poszlam na pelegniarstwo
![]() Zazdroszcze urlopu i dziekuje [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35826757]Fajny ![]() ?[/QUOTE] dziekuje dziekuje ![]() Cytat:
bede pamietac o Tobie ![]() dziekuje Cytat:
Biedna .. nie jest nic lepiej? ![]() Cytat:
o kurcze .. to mialas wesolo z tymi kolkami i zabkami ![]() Cytat:
![]() Haha to widze ze wiekszosc tatusiow ma takie myslenie ze ich dziecko majac 2 miesiace bedzie sie samo zalatwiac a majac pol roku bedzie biegalo za pilka Dzielna jestes! Jasie raz zabralam za obcinanie jak zobaczylam jakie one maciupenkie sa to odpuscilam Ale ostatnio byl moj pierwszy raz ![]() Tak tak tort jest dla kolezanki .. Nie wiem czy Wam mowilam za 3 tyg ma termin i beda mieli 3 dziecko .. troche ich podziwiam ![]() Ja Domino porywam do siebie jak maz idzie do pracy zebym samotna sie nie czula ![]() natala - fajna roznica wieku bedzie miedzy dzieciaczkami
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Bika super pomysł z tym tytułem
![]() Strong mam nadzieję, ze się nie przyzwyczai. Czasami śpi też sama Ale jednak z wygody i z powodu mojego zasypiania po karmieniu nocnym już jej nie przenoszę ![]() Wyobraźcie sobie, ze mój mąż poszedł do pracy na 8.00 o 10.00 zadzwoniła szefowa, że co on robi w pracy , ze ona mu nie kazała przychodzić i ma iśc do domu i dopiero w poniedziałek ma być. Kuźwa.... utłukę tego teścia. Mąz jej powiedział, że teściu mówił, że to ona kazała mu przyjść a ona sie wyparła. Więc ten za tel do teścia i co?? I sie okazało, ze szefowa nic nie mówiła. Tylko teściu sam sprawdził, ze mu się zwolnienie kończy i ściemnił, ze to szefowa kazała przyjśc ale maż wrócił , pogoda się zrobiła i od 11 do 16 byliśmy z małą na spacerku
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
ŻABCIU nie wiem za ile sztuk bo im większy rozmiar tym mniej sztuk w paczce a cena ta sama. Zresztą tak jak pisze - już dawno pampersów nie brałam, kupuje głównie Dady z Biedronki
|
#3304 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() e mnie to w ogóle nie cieszy, bo zawsze podobaly mi sie loczki No ale chyba to juz tak jest ze podoba Nam sie to czego miec nie mozemy![]() Cytat:
Cytat:
, jakz Tz to jeszcze raz tyle asle mi zawsze malo Bralam tylko najbardziej potrzebne rzeczy i z ubranek to tez zawsze ktos w Pl cos kupił Mleko bralam tutejsze bo nie chcialam zmieniac , takze sama puszka troszke wazyla![]() Pampersow czy innych takich nie bralam, chpoc u Nas tansze W tym roku pierwszy raz jedziemy samochodem Cytat:
![]() Wyspalam sie
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde jak tam , kiedy zaczynacie pakowanie?? Pewnie mase bagaży będziecie mieć.
Gosiu ja tez używam dady
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
MAM PYTANKO:
Jak karmicie wasze niemowlaczki?Mi polozna zalecila 10 min. z jednej piersi i potem 10 min.z drugiej.Malutki czesto zasypia juz po tych 10 min. i nie da sie go obudzic. Moja kuzynka karmi 10-15 min. z jednej piersi a nastepnym razem 2 piers mu podaje. Na necie tez roznie pisza i juz sama nie wiem jak jest prawidlowo???? POMOZCIE
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysle co bierzemy, trzeba wyprac itp.Jeszcze jutro na zakupy musimy sie wybrac ![]() No mamy sporo rzeczy, mojej mamie Nasz tv zabieramy ![]() A tak to pewnie bedziemy miec 1 duza walizke i 3 małe ![]() Ciekawa jestem tej podrozy ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
na koncu to najadal sie juz po ok.5 min z kazdej piersi![]() To juz jak Tobie odpowiada Tylko z tego co wiem, to najpierw leci picie potem dopiero mleczko, wiec czas karmienia powinien byc dluzszy by dziecko sie najadlo
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko gratuluję! Piękne kreski!
![]() Kasiu co do karmienia, to moja koleżanka karmi raz z jednej, raz z drugiej... Sama też tak do tej pory słyszałam...nie słyszałam żeby karmić z dwóch przy jednym karmieniu (no chyba że się dziecko nie najada z jednej ) Ale oczywiście pewnie są różne zalecenia...![]() Oczywiście dennie się znów czuję....heh.... Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-08-11 o 18:38 |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie śpi od godz :/ Mam nadzieje że już do rana :/
a ja się strasznie nudzę
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla mnie to bylo lepsze, bo piersi zawsze byly rowne, a jak z poczatku karmilam raz z jednej raz z drugiej to zawsze jedna byla przepelniona, nabrzmiala i az z niej cieklo![]() Najwazniejsze to znalezc najlepszy sposob dla siebie
|
|
#3312 |
|
siedzę i myślę
|
ButterBear - po szafkach i stole chodzi, ale z talerzy nie wyjada. Z sierścią nie jest tak źle, bo jest krótkowłosy.Co do psa - ja niestety jestem wieeelkim zmarzluchem i nie wyobrażam sobie spacerować z pieskiem zimą lub gdy pada deszcz
Następnym problemem jest też to, że nie mielibyśmy gdzie go podrzucać gdybyśmy wyjeżdżali na urlop - moi rodzice mieszkają ponad 100 km od nas i sami mają pieska, nie chciałabym robić im problemu. Natala84 gratulacje !! abby dziękuję ![]() strippi dość drogie - mój to prezent od męża ![]() My na weekend wybraliśmy się do Bukowiny. Niestety od rana pada Wieczorem pocieszymy się termami A nocą może uda się też spłodzić jakiegoś Janosika
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() dziękuje Kasiu, co do karmienia to wszystko zależy od tego, ile masz mleka. Jeśli dużo i sunek opróżnia Ci całą jedną pierś i nie domaga się drugiej, to karm 1 na 1 karmienie. Jeśli wypije mleczko i jednej piersi i szuka jeszcze, to weź go do odbicia i podaj drugą. Następne karmienie zacznij od tej drugiej. Ważne jest by pilnować by dziecko opróżniało pierś, bo najpierw leci mleczko rzadkie i leci szybko, a potem maluch musi się trochę napracować, by wyciągnąć gęsto tłuste mleko jakbyś mu od razu zmieniła pierś jak skończy lecieć to rzadkie, to rozregulujesz sobie laktacje a synka może boleć brzuszek (rzadkie mleko zawiera dużo laktozy) i mógłby mieć problemy z przybieraniem na wadze (niska kaloryczność mleka I fazy). Ale skoro Olivierek dużo przybiera, to na pewno ładnie opróżnia pierś |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, co do tortu jeszcze, to powiem Ci, ze faktycznie pomyśl nad robieniem na sprzedaż. I nie tylko tortów...obrazki dla dzieci, ramki, ozdóbki. Niezły biznes byś na tym zrobiła
Mówię poważnie ![]() Cytat:
Rozumiem, że mieszkając w bloku to wyłażenie z psem jest upierdliwe... Jakoś mam dziś aktywny kulinarnie dzień. Zdjęcia częściowo porobione, więc będzie na blogu. Teraz piekę muffiny na tę imprezę dla mamy...15 w piekarniku...45 do zrobienia ![]() A z innych informacji - nasi przyjaciele właśnie rodzą. 20 minut kumpel napisał smsa 'zaczynamy' tylko będą wywoływać bo Młody jakiś uparty i nie chce sam wychodzić. trzymajcie kciuki
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-08-11 o 20:32 |
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja jestem to zadnej nie ma
a ponziej wszystkie sie zlatuja i mnie nawet nie idza... Buuu Natala sliczne kreseczki. Gratulacje Zaaabcia fajny ten pomysl z tortem Bikus widze ze juz u Ciebie przygotowania pelna para, pranko Emilkowe co chwile wisi A kiedy torbe pakujesz??A ja dzis zaczelam 27 tydz czyli ostatni 2 trymestru. Coraz blizej do rozwiazania
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-08-11 o 21:08 |
|
|
|
#3316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmię raz z jednej, a następne karmienie z drugiej piersi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my od wczoraj w Polsce, nie nudzimy się , pogoda do bani i moje włoski ciachnięte I to na tyle w skrócie... idę podelektować się chwilą spokoju, kiedy dziewczynki już śpią, a rodzice na zakupach
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko
co do karmienia robię dokładnie tak samo ![]() Kasiu ja karmię raz z jednej piersi raz z drugiej (co karmienie inna), mała przeważnie nie zjada do końca po przysypia albo odpycha się co oznacza, ze jest już najedzona. Bardzo rzadko (jak np. nie może przysnąć) zjada wszystko z jednej piersi i wtedy daje jej drugą. Ale to raz na ruski rok się zdarza. Tak jak napisała Natalka na początku leci taka woda jakby aby dziecko zagasiło pragnienie dopiero potem konkretne mleko. Więc jak szybko przestawisz z piersi na pierś to wtedy może się nie doczekac tego właściwego mleczka. Today
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35833858]Tak... chociaż ja bym tego badaniem nie nazwała
![]() Dzięki. Zaraz uzupełnię dane na liście. Mam taką nadzieję Mrowinko doczytałam o Twoich dolegliwościach... na samą myśl mam ciary- jestem słaba jeśli chodzi o szpitale, badania... brrr Zastanawiam się jeszcze czy miałaś robione pewne badania - te co robiłam... booo... wynik negatywny może być powodem niepłodności lub poronień... (w k. pisałam o moich wynikach) O co z tym cewnikiem? dla mnie to jedna z gorszych rzeczy- choć nie miałam (i nie chcę mieć) i powiedziałam, że w razie czego chcę pampersa ![]() Idę odsypiać- jeszcze teście byli nas przywitać, niedawno pojechali
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-08-11 o 22:52 |
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojemu po kilku miesiacach wystarczylo juz ok. 5 min karmienia i byl najedzony A na wadze przybieral swietnie Dzien dobry ![]() Moj weekend pracy zakonczony Jeszcze tylko przyszly piatek
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Blonde to fakt ![]() My na 10.30 idziemy z Mają do Kościółka zobaczyć jak wyglądają msze w naszej nowej parafii. Ważyliśmy dziś Maję i waży już 6300g W 3 tyg przytyła 600 g czyli super Po 200 na tydzień. I ma 64 cm.
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-08-12 o 09:21 |
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Bao skarbie i jak tam?? Czym sobie urozmaicasz to leżenie??
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawidlowo jak dziecko przybiera 150-200g na tydz Cytat:
![]() Strippi niedawno byla i chyba nawet przedwczoraj
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde
To co... niedługo wielkie pakowanie czas zacząć ![]() Ale byka walnęłam, idziemy zobaczyć chrzciny jak tu wyglądają, a nie msze hehe.
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, juz dzis mniej wiecej pospisuje co wziac
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zawsze potem pół drogi myślę o czym zapomniałam
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() Ale na koniec swiata nie jedziemy Mozna kupic![]() Najwazniejsze dokumenty ![]() Mamie musze wziac troche rzeczy, bo ostatnim razem zostawila (nie mogla sie spakowac )A za duzo nie moge brac niestety(typu slodycze) bo długa droge mamy i nie zajezdzamy od razu do domu
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej żadko przelatuję![]() Madzia - leżę, gniję nadal...wsio mnie boli-kości, mięśnie...byle do wtorku wtedy się okaże co dalej dzisiaj tylko wstałam nastawić rosół madzia, nie chcesz sprzedać kosza mojżesza??
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
hej
dziś zrobiłam test 27 dc i jedna kreska, trochę się załamałam ale już jest ok, test powtórze jeszcze w środę ale nie robię sobie nadzieji
|
#3330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do cewnika - nikt tam raczej o zdanie nie pyta Na szczęście założono mi go, gdy już byłam pod narkozą. Za to zdejmowanie na żywca, przyjemne to to nie było
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

i dziekuje 

ale maż wrócił , pogoda się zrobiła i od 11 do 16 byliśmy z małą na spacerku 

Ale oczywiście pewnie są różne zalecenia...