![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laczymy sie wszystkie Lipcowe Panny Mlode 2007!!
I ja ślubuję 07.07.07 i to w dodatku o 7 wieczorem
![]() W żadne przesądy ani zabobony nie wierzę, a ta data w moim przypadku "wyszła" niejako nieświadomie. Gdyż w 1 rok po zaręczynach ciagle nie mieliśmy ustalonej daty ślubu (z różnych przyczyn) i rodzina oraz znajomi dopytywali się o nią... Więc w dniu świętowania mojej "magisterki" powiedziałam na takie zaczepne pytanie "za dwa lata". Towarzystwo oczywiście podchwyciło i powiedziało, że stawią się dokładnie za dwa lata, choćby okazało sie że to poniedziałek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Przyczajenie
|
chociaż jestem już po ślubie ...bardzo świeżo po ...
![]() szczesliwa mężatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny na jakim etapie jesteście w przygotowaniu uroczystości?
bo ja kompletnie sie pogubiłam bo nie wiem co dalej robić. Mam zaklepaną salę, kamerzystę i fotografa. Nawet w ostatnim dniu udało nam się załatwić kościół .Ale co dalej?????od czego zacząć??? |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
hej hej
fajnie macie z tym 07.07.07 my tez taka mieliśmy mieć i byłaby gdyby mój przyszły szybciej się ruszal ![]() czy któraś z was też tego szczęśliwego dnia wychodzi za mąż?? odezwijcie się jak wam idą przygotowania i będziemy sobie pomagac? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny młode lipiec 2007!!
Wyszukiwarka. Wątków na temat ślubu w wakacje 2007 jest mnóstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No my też mieliśmy z tym problem i pytano nas w karczmie czy nie przełożymy na 14,07. Uparliśmy się na 07,07 i mamy teraz troszkę daleko od kościoła salę ale po za tym jest ok ![]() Jesteśmy właśnie na etapie kupowania zaproszeń (oczywiście na allegro ![]() Wiem, jest wcześnie ale mamy mnóstwo osób za granicą i trzeba ich poinformować wcześniej. Sukienkę też kupuję na allegro. Bukiet też już wiem jaki ma być. Fotki poniżej. A jak wasze przygotowania?
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
suknie to jeszcze nie wiem jaką będę miała mam 3 upatrzone, ale wiesz jak top jest ![]() Szybka jesteś z bukietem ![]() A twoja jaka będzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
darcik w poście 34 są zdjęcia mojej sukienki. Tylko będzie miała niebieskie dodatki zamiast bordowych.
![]() Dużo jest sukienek i trudno wybrać ale przy mojej budowie ciała nie mogę sobie pozwolić na jakieś drapowane spódnice a w gorsecie źle się czuję (miałam sukienke z gorsetem na studniówkę). Poza tym mnie się podoba ta i już. ![]() Wklej zdjęcia swojej jak już się zdecydujesz. Ja właśnie kupuję zaproszenia ![]()
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
a które kupujesz zaproszenia?bo mi sie podobały te za 2,90 ręcznie robione z zielonym kwiatkiem badź bialym.widziałaś je?takie mi się podobają tzn krój a moją wymarzoną jest ta różowa no ale cóż raczej jej mieć nie będe bo są tylko w Warszawie niestety a ja do Warszawy mam bardzo bardzo daleko. Ale sie nie poddaje może znajde coś bliżej i też w kolorze różowym. Co wogółe myślisz na temat kolorów sukien? Czy standardowo musi być biała bądź ecri czy to teraz bez znaczenia? Myślisz że różowa pasuje? Mam jeszcze pytanko co do zabawy weselnej będziesz miała orkiestrę
czy dj-a? |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
My bedziemy mieli orkiestrę. Zaproszenia kupiliśmy takie zawijane w rulon ze złotą opaską.
A co do sukni to ja obstaję za białą. ![]() Wiesz nie zrozum mnie źle ale po prostu nie przepadam za różem. Ale skoro tobie sie podoba to czemu nie. W końcu to Twój dzień ![]()
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam za to gorset pod sukienkę na www.subtelna.pl Nr gorsetu to Axami V-550 (jak wpiszesz w googlach to Ci wyskoczy ![]() Po za tym do tego białe figi (nie znosze stringów) i biały pas do pończoch i pończochy albo podwiązki. Ja nienawidzę rajstop ![]() ![]() Co do zabobonów to wiem że podobno bukiet z róż przynosi nieszczęście. Osobiście nie wierzę w takie głupotki ale i tak bukiecik z moich kochanych orchidei ![]() A jeszce co do zaproszeń to kupiliśmy troche składanych do kopert i troche w rulon bo jednak większość poleci pocztą. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim. Ja tez z moim lubym wybralismy date 07.07.2007
![]() -restauracje (menu ustalone) -zespol -kamerzysta i fotograf -kosciol (16.00) -obraczki -suknia,buty, bielizna,podwiazka -garnitur -samochod i autokar teraz zastanawiam sie tylko nad wiazanka i tortem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
widze że też jesteś na etapie odchudzania?
![]() ![]() ![]() ![]() a co do gorseciku mnia mniam bardzo śliczny naprawdę poprostu boski ![]() a będziesz go miała pod sukienką czy założysz go póżniej na wielkie wyjście przed kochanym? ja sobie wymysliłam tak samo jak ty że będę mieć pończochy i pas ![]() ![]() poradż mi jeszcze czy samochód powinien być przystrojony w tym samym kolorze co bukiet? i czy kwiaty na sali tez powinny być w tym kolorze czy też to bez różnicy byle by pasowało do całości? i jeszcze jedno kiedy zacząć załatwiać formalności z księdzem ? całusiaki dla ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Przyczajenie
|
Szczerze mowiac to musialam bo na codzien przebywam za granica. Zreszta w Bialymstoku skad pochodze wiekszosc spraw trzeba juz zalatwic 1,5 roku wczesniej. Pozniej sa juz problemy z fajna sala i zespolem.A jesli chodzi o ksiedza to ja bym ci radzila juz ruszyc do niego. Jak ja zaszlam do ksiedza w styczniu to juz byly dwa sluby ustalone. 17 i 18 godzina byly zajete.Cale szczescie ze 16.00 byla wolna o ta godzine mi chodzilo
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
darcik
Fajnie że podoba Ci się gorsecik który wybrałam ![]() ![]() Co do kolorów sali to kwiatki i balonki będziemy mieli biało niebieskie jak moja suknia. Nie wiem tylko jaki kolor garniaka dl a mojego Misia? A może pasuje niebieska koszula? Czy może lepiej biała i niebieski krawat? Chyba ta druga opcja ![]() A co do sukienki to raczej się nie boję że nie zdążą jej uszyć ale i tak niedługo ją zamówię. Myślę, że po wypłacie około pierwszego marca ![]() bandzia Dobrze że u nas nie ma problemu z salą ![]() A jak sukienka masz już? Może wkleisz fotki? A co do fryzurki to też już wybrałam, gdzieś tu, na wizażu. Mam zapisane zdjęcie na moim kompie w domu to najwyżej wkleje wieczorem jak wyjde z pracy. Co do papierów kościelnych to ważność mają 3 miesiące. Nie wiem jak nauki. Ile trwają itp. Ale idę dziś do mojego proboszcza o pozwolenie na ślub w innej parafii. Mam nadzieje że je otrzymam. Pozdrowionka! ![]()
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Ja ślubować będę 14 lipca 2007 w kościele NNMP w Tuchowie.
Mamy: -termin w kosciele -salę -foto -kamerzysta -wodzirej -zespół -upatrzone obrączki jestesmy po pierwszym spotkaniu w poradni. I na drugim stopaniu kursu tanca ![]() Sukienka to (już zamówiona) ![]()
#920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mówiąc poradnia masz na myśli poradnię rodzinna? czy takie zaświadczenie też jest potrzebne bo ja wiem tylko ozaświadczeniu że chodziło się na kurs przedmałżeński. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
zapomniałam powiedzieć że tak samo jak ty ślubuję 14 lipca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
Poradnię jako jedyną mozemy załatwic wcześniej niż 3 m-ce przed slubem.
Wyglada to tak, ze przychodzimy na 3 spotkania, tydzień w tydzień + dzień skupienia i dostajemy za to karteczkę z pieczatką i podpisem. Inna sprawa, to jest kurs przedmałzeński, który robiliśmy jeszcze w liceum i ksiadz w kancelarii nam go uznał. Ślubuję też o 16.00 ![]() ![]()
#923 |
Raczkowanie
|
ale numer 16 to super zawsze możemy się podnieść na duchu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Przyczajenie
|
elfik333 tak wyglada moja sukienusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
ładna
![]() A moja jak Ci sie podoba? (post 34)
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
A gdzie będzie Twój ślub? Żeby tylko ładna pogoda była!!
![]()
#927 |
Przyczajenie
|
elfik twoja tez jest sliczna. Ja rowniez ogladalam i mierzylam takie na ramiona ale wygladalam jak "idz stad"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Mnie sie podobają sukienki o takim kroju górnej części jak twoja ale z moim wielkim biustem to wyglądało by komicznie. Dlatego muszę mieć sukienkę pod którą ubiorę dobrze trzymający gorsecik.
![]() |
#929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
kingdaw a czy ty masz juz wybrane zaproszenia? kiedy masz zamiar je rozesłać i co ze świadkami kiedy ich poinformować? bo nie mam pojecia od czego mam zacząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.