Chłopak w damskich ciuchach. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 19:53   #271
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Chłopak w damskich ciuchach.

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
znowu kicz. Nie chcę cię załamać, ale teraz jest modny styl "męski" to prawda niestety dla Ciebie.
mokasyny, loafersy, buty motocyklowe, worker boots.
http://cdn03.devote.se/gallery/big/2...5ff68b7ae6.jpg

https://www.google.pl/search?q=worke...w=1280&bih=670

I modne są męskie koszule i oversizowe "męskie" marynarki
obawiam się, że jego preferowany styl to bazarowa dziunia z dyskoteki, bo takie rzeczy nam tu prezentuje.
tak więc Twoje propozycje zostaną odrzucone
Stary 2012-08-11, 19:55   #272
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
obawiam się, że jego preferowany styl to bazarowa dziunia z dyskoteki, bo takie rzeczy nam tu prezentuje.
tak więc Twoje propozycje zostaną odrzucone
http://img.wiocha.pl/images/f/e/fe50...3c0f2d8f91.jpg
http://img.wiocha.pl/images/6/2/62db...7940f606ff.jpg

Stary 2012-08-11, 19:57   #273
pawel2012
Raczkowanie

Możecie mi powiedzieć czy różnią się te rajstopy?
http://moda.allegro.pl/rajstopy-gatt...491545688.html
http://moda.allegro.pl/rajstopy-gatt...491656661.html

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

To nie jest zupełnie w moim stylu!!!
pawel2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 20:01   #274
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawel2012 Pokaż wiadomość

To nie jest zupełnie w moim stylu!!!
http://img.szafa.pl/uploads/clothes/...1260381072.jpg ?
Stary 2012-08-11, 20:23   #275
pawel2012
Raczkowanie

To może takie buty byłyby lepsze?
http://moda.allegro.pl/sznurowane-re...549505511.html
albo takie?
http://moda.allegro.pl/krimen-oficer...541890942.html

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

To już bardziej mi się podoba. Czy wypada tak teraz chodzić? Nie chodzi konkretnie o mnie, ale ogólnie.

Edytowane przez pawel2012
Czas edycji: 2012-08-11 o 20:36
Stary 2012-08-11, 20:27   #276
_indestructible
Raczkowanie

A te buty mogą być ?
http://top1-1.com/wp-content/uploads...isowe-buty.jpg
_indestructible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 22:22   #277
pawel2012
Raczkowanie

A taki płaszcz pasowałby?
http://moda.allegro.pl/ocieplane-pal...528813773.html

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _indestructible Pokaż wiadomość
Nie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Czy te buty pasowałyby?
http://moda.allegro.pl/retro-botki-o...549213600.html

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Czy myślicie, że taki zestaw byłby odpowiedni na jesień tego roku?
http://moda.allegro.pl/new-jeansy-su...529526097.html
http://moda.allegro.pl/gladka-prosta...531906135.html
http://moda.allegro.pl/b-1087-czarna...531156517.html
http://moda.allegro.pl/retro-botki-o...549213600.html
Bluzka grafitowa.
Stary 2012-08-11, 22:52   #278
chwast
Zakorzenienie

Mnie takie coś nie szokuje ani nie napawa agresją, tylko taka osoba nie jest już dla mnie facetem tylko.. no właśnie, kim? Nawet nie wiem.
Mam z tego "bekę" i tyle. Tzn mam sporo znajomych "dziwnych", że tak to ujmę i bawi mnie w nich zarzucenie każdemu komu się nie podobają ich style, ograniczenia umysłowego

No nie wiem bardziej patrzę na takich gości z politowaniem, ale ich sprawa.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 23:28   #279
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, właśnie Pamiętałam, że jest taki pan, ale nie mogłam sobie niczego więcej przypomnieć. Kojarzysz może jak się on nazywa?
Niestety nie

Autorze, mówisz, że podobają Ci sie babskie ciuchy-nic dziwnego, część z "naszych" ciuchów jest całkiem,całkiem Więc skoro Ci się podobają jakieś określone ubrania, a bliskich będziesz szokował tak czy siak to czemu się pytasz NAS co możesz założyć? Załóż to co Ci się podoba, w połączeniu jakie Ci się podoba i zacznij ćwiczyć postawę-noszę się jak chcę, a swoje zdanie zachowaj dla siebie, bo będzie Ci to bardzo potrzebne. Bo póki co ja mam wrażenie, czytając Twoje posty,że Ty byś tak chciał, ale się boisz, nic kompletnie nie wiesz o tych ubraniach i jak się je nosi, tylko szukasz porady jak być oryginalnym. Jakoś strasznie wyrachowane to wszystko u Ciebie się wydaje.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 23:34   #280
pawel2012
Raczkowanie

Właśnie zamierzam ćwiczyć taką postawę.
Moje ostatnie zapytanie przeniosłem do działu ''Moda'' ponieważ tu nie mogłem otrzymać na nie odpowiedzi.
Stary 2012-08-12, 13:00   #281
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Chatul, no przyznaj, że facet w damskich ciuchach (typowo damskich, np. króciutka mini i szpilki) makijażu i peruce musi mieć jakieś zaburzenie, co do tego nie ma wątpliwości i nie trzeba być psychologiem, by to stwierdzić. Psycholog po prostu potrafiłby to w specjalistyczny sposób nazwać
Nie, nie uważam, by każdy facet mający takie potrzeby miał jakieś zaburzenie. Natomiast zapewne znaczna większość takich facetów ma jakieś zaburzenia, dlatego do specjalisty warto się przejść.

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Jakby nie patrzeć w piżamie śpi się zazwyczaj w swoim własnym domu.
No dobra, weźmy inny przykład — spodnie Dawniej kobiety w nich nie chodziły, a dzisiaj jakoś chodzą i nawet nikogo to nie szokuje.

Cytat:
Są rzeczy, które się zmieniają i takie które na przestrzeni wieków wciąż pozostają takie same. Nie da się wszystkim dogodzić nigdy
Wiem o tym

Cytat:
Pytanie tylko czy warto?
Dla mnie to usilne zacieranie granic pomiędzy płciami nie prowadzi do niczego dobrego.
Sądzę, że fajnie by było gdyby rzeczy zarezerwowane tylko dla kobiet- pozostały na kobietach, a rzeczy tylko dla mężczyzn- tylko na mężczyznach.
Natomiast jedna zmiana wymusza kolejne. No bo patrz: skoro teraz jakaś kobieta pokazuje się w gronie mężczyzn, to starając się pozostać atrakcyjną, podkreślić swoją kobiecość zakłada sukienkę. Co się stanie jeśli grupa tych mężczyzn też wyskoczy w kieckach? Ta kobieta będzie musiała wymyślić coś innego, nowego aby wyróżnić się z tłumu i zaznaczyć swoją seksualność. Co będzie kolejnym krokiem?
Ja za to nie jestem zwolenniczką zakazywania ludziom noszenia jakichś ubrań tylko dlatego, że „zwyczajowo takie ubrania noszą osoby innej płci”. Nie trafia to do mnie. I chyba nie tylko do mnie, skoro są kobiety noszące spodnie, garnitury i krawaty oraz mężczyźni noszący spódnice.

Cytat:
Myślisz, że nasze społeczeństwo chce kiecek dla facetów? Szczerze
Nie sądzę, by całe społeczeństwo tego chciało. Ale są osoby, które by tego chciały. Teraz tylko kwestia tego, czy znajdą kolejnych zwolenników i czy przekonają społeczeństwo do tego, że facet w spódnicy to nic złego.

Cytat:
Myślę, że to była tylko sugestia.
Mnie to nie brzmiało na sugestię, ale na wmawianie na siłę, że „masz takie i takie zaburzenie, zobacz, co na Wikipedii o tym piszą”. No chyba, że źle zrozumiałam te słowa: „Jak chcesz powiedzieć bliskim, skoro nawet ty sam wypierasz się, ze nie jesteś transwestytą? A jesteś.”. Dla mnie to nie była tylko sugestia, ale właśnie uporczywe stawianie diagnozy A stawianie diagnozy przez internet (i to na podstawie Wikipedii), to gruba przesada.

Cytat:
Ale chyba zgodzisz się, że w takiej sytuacji pierwszym krokiem nie powinno być rozważanie wyższości leginsów nad rurkami lub szpilek nad balerinkami tylko wybranie się do specjalisty, który określi czy wszystko z naszymi 'odchyłami' jest ok?
Tak, zgadzam się z tym
Stary 2012-08-18, 02:53   #282
nordcat
Przyczajenie

Cytat:
... Chciałbyś żeby inni faceci tak się ubierali, serio- chciałbyś oglądać jakiegoś faceta w obcisłych leginsach ukazujących szczegóły jego anatomii?
Hola Hola , a jak wy kobiety ukazujecie szczegóły swej anatomii to jest ok ??? , wam wolno a facetowi to już nie ??? Codziennie widuje się dziesiątki jak nie setki kobiet właśnie tak ubranych . I niby nam wszystkim ma się to podobać , zarówno facetom jak i kobietom ??? no to coś jest tu nie halo.

Cytat:
znowu kicz. Nie chcę cię załamać, ale teraz jest modny styl "męski" to prawda niestety dla Ciebie.
mokasyny, loafersy, buty motocyklowe, worker boots.
http://cdn03.devote.se/gallery/big/2...5ff68b7ae6.jpg

https://www.google.pl/search?q=worke...w=1280&bih=670

I modne są męskie koszule i oversizowe "męskie" marynarki

No właśnie , "modne są męskie..." . Wkraczacie w męski świat , z męskiej garderoby czerpiecie całymi garściami , no ale wam wolno bo przecież to wy , kobiety. Na pewno padnie stwierdzenie że jest to stworzone/przystosowane specjalnie dla was , do waszej anatomii , owszem , ale jak stworzono męskie rurki , męskie szpilki , męskie kardigany i wiele innych to właśnie wy kobiety byłyście i jesteście przeciwko temu , bo to przecież jest zarezerwowane dla was , bo jak to wygląda i etc. Osobiście nie mam nic przeciw temu abyście tak się ubierały , bo nie ciuch jest wyznacznikiem kobiecości czy też męskości , jest nim sam człowiek.

Wcale się nie dziwię że faceci zaczynają sięgać na damskie regały , po prostu już mają dosyć jednolitości , na męskich działach nie ma takiego wyboru aby móc się wyróżnić , aby odpowiadało upodobaniom lub marzeniom o jakimś stylu , a jak już coś jest to kosztuje krocie w przeciwieństwie do damskich odpowiedników . Ponadto damskie są szyte z lepszych jakościowo czy może raczej z milszych materiałów , a tego faceci też potrzebują i szukają. Proponuję przejść się na męski dział i trochę pomacać nasze ciuchy , co nam oferują , i pomijając fakt fasonu zastanówcie się czy coś tak niemiłego w dotyku i niewygodnego byście sobie kupiły.
nordcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 11:44   #283
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nordcat Pokaż wiadomość
Hola Hola , a jak wy kobiety ukazujecie szczegóły swej anatomii to jest ok ??? , wam wolno a facetowi to już nie ??? Codziennie widuje się dziesiątki jak nie setki kobiet właśnie tak ubranych . I niby nam wszystkim ma się to podobać , zarówno facetom jak i kobietom ??? no to coś jest tu nie halo.

No właśnie , "modne są męskie..." . Wkraczacie w męski świat , z męskiej garderoby czerpiecie całymi garściami , no ale wam wolno bo przecież to wy , kobiety. Na pewno padnie stwierdzenie że jest to stworzone/przystosowane specjalnie dla was , do waszej anatomii , owszem , ale jak stworzono męskie rurki , męskie szpilki , męskie kardigany i wiele innych to właśnie wy kobiety byłyście i jesteście przeciwko temu , bo to przecież jest zarezerwowane dla was , bo jak to wygląda i etc. Osobiście nie mam nic przeciw temu abyście tak się ubierały , bo nie ciuch jest wyznacznikiem kobiecości czy też męskości , jest nim sam człowiek.

Wcale się nie dziwię że faceci zaczynają sięgać na damskie regały , po prostu już mają dosyć jednolitości , na męskich działach nie ma takiego wyboru aby móc się wyróżnić , aby odpowiadało upodobaniom lub marzeniom o jakimś stylu , a jak już coś jest to kosztuje krocie w przeciwieństwie do damskich odpowiedników . Ponadto damskie są szyte z lepszych jakościowo czy może raczej z milszych materiałów , a tego faceci też potrzebują i szukają. Proponuję przejść się na męski dział i trochę pomacać nasze ciuchy , co nam oferują , i pomijając fakt fasonu zastanówcie się czy coś tak niemiłego w dotyku i niewygodnego byście sobie kupiły.
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Kobiety mają urodę zbliżoną do dziecka , drobną figurę, drobniejsze kości, "dziecięce " rysy, cieńką skórę. Dlatego i damskie i męskie ciuchy nam pasują. Bo męskie są po prostu "uniwersalne". Słyszałeś powiedzenie "ładnym we wszystkim ładnie" albo "Piękna płeć"? No właśnie.
Żeby to źle nie zabrzmiało, mężczyźni też są ładni na swój sposób, na surowy sposób...
Ciesz się, ze wy np ze zmarszczkami, czy bliznami, czy lekko zaniedbani, nieogoleni np, wyglądacie nadal dobrze...
Pewnei nei chciałbyś, żeby kobiety sobie doklejały brodę czy wąsy?

Co do jakości materiałów - nie przemawia to do mnie, to ciuchy typowo męskie szyje się też z "miłych" materiałów, np jedwabiu, po prostu idź do lepszego sklepu lub lepiej poszukaj.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 11:49   #284
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kobiety mają urodę zbliżoną do dziecka , drobną figurę, drobniejsze kości, "dziecięce " rysy, cieńką skórę.
Nie wszystkie kobiety mają taką urodę.
Co więcej, wielu facetów ma taką dziecięcą urodę

Cytat:
Bo męskie są po prostu "uniwersalne".
A dlaczego są uniwersalne? Dlatego, że kobiety sobie wywalczyły prawo do noszenia takich. Nie od zawsze kobieta ma prawo chodzić w spodniach
Stary 2012-08-18, 12:03   #285
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Ponadto damskie są szyte z lepszych jakościowo czy może raczej z milszych materiałów , a tego faceci też potrzebują i szukają. Proponuję przejść się na męski dział i trochę pomacać nasze ciuchy , co nam oferują , i pomijając fakt fasonu zastanówcie się czy coś tak niemiłego w dotyku i niewygodnego byście sobie kupiły.
Odniosę się tylko do tego fragmentu wypowiedzi pomijając problem chodzenia faceta w damskich ubraniach. Akurat w dziedzienie jakości zupełnie nie ma racji! Kobiece ubrania do kupowania w zwykłych sklepach i sieciówkach to straszne szmaty. Króluje wiskoza i poliester, acryl itp. Ciężko jest znaleźć coś z naturalnych tkanin. Część ubrań jeszcze w sklepie wygląda na zniszczone, nie wspominając o tym co się z nimi stanie po 5 praniach. Tak więc jeżeli lepsza jakość oznacza dla Ciebie to, że materiał jest milszy w dotyku to jesteś w błędzie. Za to na męskim dziale o wiele łatwiej jest znaleźć rzeczy z naturalnych tkanin, które przetrwają w dobym stanie długi czas.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 12:38   #286
nordcat
Przyczajenie

Cytat:
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Kobiety mają urodę zbliżoną do dziecka , drobną figurę, drobniejsze kości, "dziecięce " rysy, cieńką skórę. Dlatego i damskie i męskie ciuchy nam pasują. Bo męskie są po prostu "uniwersalne". Słyszałeś powiedzenie "ładnym we wszystkim ładnie" albo "Piękna płeć"? No właśnie.
Żeby to źle nie zabrzmiało, mężczyźni też są ładni na swój sposób, na surowy sposób...
Ciesz się, ze wy np ze zmarszczkami, czy bliznami, czy lekko zaniedbani, nieogoleni np, wyglądacie nadal dobrze...
Pewnei nei chciałbyś, żeby kobiety sobie doklejały brodę czy wąsy?

Co do jakości materiałów - nie przemawia to do mnie, to ciuchy typowo męskie szyje się też z "miłych" materiałów, np jedwabiu, po prostu idź do lepszego sklepu lub lepiej poszukaj.
Ale się uśmiałem . Nie muszę iść do jeszcze lepszych sklepów w jakich bywam , akurat tak się składa że z odzieżą mam do czynienia niemal na co dzień , i nie mam tu na myśli własnej odzieży , bywam w sklepach marek takich o których z pewnością nawet nie słyszałaś , regularnie jestem na targach odzieżowych ( Berlin , Kopenhaga ) i to bynajmniej nie jako zwiedzający , więc nie truj mi o tym jakiej jakości i jak miłe są męskie ciuchy . Wiadomo że są też z jedwabiu itp. , ale czy ja muszę na co dzień chodzić w jedwabiu , to tak samo by się spotkało z dezaprobatą . Ponadto , nie wszystkich stać na wydatek rzędu 100-200 zł za koszulkę. A jak taka mądra jesteś to może mi powiesz gdzie , w jakim sklepie dostanę koszulkę/bluzkę męską z dłuższym tyłem i na dodatek typu nietoperz , bo takie mi się akurat podobają , jak do tej pory takowej nie znalazłem i zakupiłem z działu damskiego , gładką , bez udziwnień , i też wygląda na unisex , tak więc można postawić tezę że damskie też są uniwersalne.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;35968334]Odniosę się tylko do tego fragmentu wypowiedzi pomijając problem chodzenia faceta w damskich ubraniach. Akurat w dziedzienie jakości zupełnie nie ma racji! Kobiece ubrania do kupowania w zwykłych sklepach i sieciówkach to straszne szmaty. Króluje wiskoza i poliester, acryl itp. Ciężko jest znaleźć coś z naturalnych tkanin. Część ubrań jeszcze w sklepie wygląda na zniszczone, nie wspominając o tym co się z nimi stanie po 5 praniach. Tak więc jeżeli lepsza jakość oznacza dla Ciebie to, że materiał jest milszy w dotyku to jesteś w błędzie. Za to na męskim dziale o wiele łatwiej jest znaleźć rzeczy z naturalnych tkanin, które przetrwają w dobym stanie długi czas.[/QUOTE]

Ale mówiąc o jakości mam na myśli wrażenia organoleptyczne , a nie o trwałości . Fakt , męskie np. jeansy wytrzymają więcej jak damskie ale tylko dlatego że nie mają tyle sztucznych dodatków , ale ja nie chcę żeby mi wytrzymały kilka lat , wystarczy pół roku-rok , ale za to jak je się nosi , na ogół są sztywne , grube , nie polecam .
Stary 2012-08-18, 18:33   #287
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie wszystkie kobiety mają taką urodę.
Co więcej, wielu facetów ma taką dziecięcą urodę
Nie facetów, tylko chłopaków chyba no i tak się wydaje czasem, ale tylko dopóki się nie ubiorą w damskie ciuchy lub nie umalują , wtedy widać różnicę nawet u najpiękniejszego wychodzą wtedy ostre rysy i twarda skóra. Nawet Johny Depp mimo urody nie mógłby udawać dziewczyny , a na pewno niezbyt ładna by wyszła

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Ale się uśmiałem . Nie muszę iść do jeszcze lepszych sklepów w jakich bywam , akurat tak się składa że z odzieżą mam do czynienia niemal na co dzień , i nie mam tu na myśli własnej odzieży , bywam w sklepach marek takich o których z pewnością nawet nie słyszałaś , regularnie jestem na targach odzieżowych ( Berlin , Kopenhaga ) i to bynajmniej nie jako zwiedzający , więc nie truj mi o tym jakiej jakości i jak miłe są męskie ciuchy . Wiadomo że są też z jedwabiu itp. , ale czy ja muszę na co dzień chodzić w jedwabiu , to tak samo by się spotkało z dezaprobatą . Ponadto , nie wszystkich stać na wydatek rzędu 100-200 zł za koszulkę. A jak taka mądra jesteś to może mi powiesz gdzie , w jakim sklepie dostanę koszulkę/bluzkę męską z dłuższym tyłem i na dodatek typu nietoperz , bo takie mi się akurat podobają , jak do tej pory takowej nie znalazłem i zakupiłem z działu damskiego , gładką , bez udziwnień , i też wygląda na unisex , tak więc można postawić tezę że damskie też są uniwersalne.

ee... to Ja się uśmiałam. Wejdz do pierwszej lepszej sieciówki i męskie ciuchy są bawełniane lub z tkaniny przypominającej bawełnę . Jeśli dla ciebie to niezbyt delikatne to ja wymiękam
Sztywne dżinsy ? lol ja marzę o takich twardych dżinsach bez tej cholernej lycry.

Z resztą jeśli kupujesz tylko ze względu na rzekomą jakość czy materiał, to nie to samo co kupowanie dla samego faktu noszenia damskich ciuchów.
Stary 2012-08-18, 18:34   #288
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie facetów, tylko chłopaków chyba no i tak się wydaje czasem, ale tylko dopóki się nie ubiorą w damskie ciuchy lub nie umalują wtedy widać różnicę nawet u najpiękniejszego wychodzą wtedy ostre rysy i twarda skóra.
Andrej Pejić i Brian Molko też wyglądają źle w typowo kobiecych ubraniach i w makijażu? Też wychodzą u nich ostre rysy?

Cytat:
Nawet Johny Depp mimo urody nie mógłby udawać dziewczyny , a na pewno niezbyt ładna by wyszła
Johny Depp nie ma chłopięcej urody, moim zdaniem.
Stary 2012-08-18, 19:02   #289
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ale mówiąc o jakości mam na myśli wrażenia organoleptyczne , a nie o trwałości . Fakt , męskie np. jeansy wytrzymają więcej jak damskie ale tylko dlatego że nie mają tyle sztucznych dodatków , ale ja nie chcę żeby mi wytrzymały kilka lat , wystarczy pół roku-rok , ale za to jak je się nosi , na ogół są sztywne , grube , nie polecam .
Jak Ty taki obyty z modą jesteś, to... po co pytasz? Po co szukasz porady w kwestii dobierania, jakości? Dziwne to trochę.

Skoro masz taki zmysł, że wiesz co lepsze, wygodniejsze, bardziej pasuje, nie potrzebujesz pomocy dziewczyn. Masz już chyba jakąś wizję, nic tylko realizować!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 20:13   #290
rousse
BAN stały

Cytat:
Andrej Pejić i Brian Molko też wyglądają źle w typowo kobiecych ubraniach i w makijażu? Też wychodzą u nich ostre rysy?
Ale Brian nie ubiera się chyba kobieco, tylko maluje Po drugie nie wiadomo ile photoszopa w ich zdjęciach. Andrej wygląda niemęsko, ale też niekobieco, jest taki aseksualny. I tak też sam o sobie mówi. Ale takich jak on niewielu jest dzisiaj , kiedy nie ma już kastratów, dlatego wykorzystuje to jako swój atut i oryginalnosć.
Stary 2012-08-18, 22:42   #291
nordcat
Przyczajenie

Cytat:
ee... to Ja się uśmiałam. Wejdz do pierwszej lepszej sieciówki i męskie ciuchy są bawełniane lub z tkaniny przypominającej bawełnę . Jeśli dla ciebie to niezbyt delikatne to ja wymiękam
Sztywne dżinsy ? lol ja marzę o takich twardych dżinsach bez tej cholernej lycry.
Jeśli marzysz o sztywnych to po prostu kup se męskie i problem z głowy , śmigaj w nich ile chcesz , sama stwierdziłaś że męskie są uniwersalne , więc w czym problem ?
Cytat:
Z resztą jeśli kupujesz tylko ze względu na rzekomą jakość czy materiał, to nie to samo co kupowanie dla samego faktu noszenia damskich ciuchów.

A kiedy ja stwierdziłem że kupuję dla faktu noszenia damskich ciuchów. Ja nie mam zamiaru upodabniać się do kobiety , nie mam zamiaru nosić pstrokacizny , falbanek , miniówek i co tam jeszcze macie. Stwierdziłem tylko że sięgam z regałów damskich , ale tylko takie rzeczy które nie wyglądają ewidentnie na damskie .

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Jak Ty taki obyty z modą jesteś, to... po co pytasz? Po co szukasz porady w kwestii dobierania, jakości? Dziwne to trochę.

Skoro masz taki zmysł, że wiesz co lepsze, wygodniejsze, bardziej pasuje, nie potrzebujesz pomocy dziewczyn. Masz już chyba jakąś wizję, nic tylko realizować!
Oj , chyba mamy problem z rozumieniem czytanego tekstu .
Stary 2012-08-18, 23:22   #292
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Jeśli marzysz o sztywnych to po prostu kup se męskie i problem z głowy , śmigaj w nich ile chcesz , sama stwierdziłaś że męskie są uniwersalne , więc w czym problem ?

A kiedy ja stwierdziłem że kupuję dla faktu noszenia damskich ciuchów. Ja nie mam zamiaru upodabniać się do kobiety , nie mam zamiaru nosić pstrokacizny , falbanek , miniówek i co tam jeszcze macie. Stwierdziłem tylko że sięgam z regałów damskich , ale tylko takie rzeczy które nie wyglądają ewidentnie na damskie .

Oj , chyba mamy problem z rozumieniem czytanego tekstu .
Racja... nie doczytałam Mea culpa!

PS Nie tyle rozumieniem czytanego tekstu, co pomyliłam Ciebie z autorem.

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2012-08-18 o 23:28
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 00:40   #293
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale Brian nie ubiera się chyba kobieco, tylko maluje Po drugie nie wiadomo ile photoszopa w ich zdjęciach. Andrej wygląda niemęsko, ale też niekobieco, jest taki aseksualny. I tak też sam o sobie mówi. Ale takich jak on niewielu jest dzisiaj , kiedy nie ma już kastratów, dlatego wykorzystuje to jako swój atut i oryginalnosć.
To może Madox i Michał Szpak (ponoć podczas castingu do „Mam talent” był wzięty za dziewczynę )? Delikatna, kobieca uroda to nie jakiś ewenement. Na żywo też znam facetów, którym bliżej do wyglądu stereotypowej kobiety niż stereotypowego mężczyzny.
Tak samo, jak są kobiety o stereotypowej męskiej urodzie (choćby mająca dość męskie rysy Omahyra Mota czy jeszcze bardziej męsko wyglądająca Grace Jones).
Stary 2012-08-19, 09:03   #294
rousse
BAN stały

Cytat:
Chyba musiałabym dziecięce bo męskie za duże będą. Ale myślałam o tym.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
To może Madox i Michał Szpak (ponoć podczas castingu do „Mam talent” był wzięty za dziewczynę )? Delikatna, kobieca uroda to nie jakiś ewenement. Na żywo też znam facetów, którym bliżej do wyglądu stereotypowej kobiety niż stereotypowego mężczyzny.
Tak samo, jak są kobiety o stereotypowej męskiej urodzie (choćby mająca dość męskie rysy Omahyra Mota czy jeszcze bardziej męsko wyglądająca Grace Jones).
ee.. ale Szpak to chyba antyprzykład a Madoxa sama za dzieczyne wzięłam, ale jest młodym chłopakiem no i jak Andriej to margines.
Stary 2012-08-19, 15:25   #295
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ee.. ale Szpak to chyba antyprzykład
Antyprzykład? To, że na castingu był wzięty za dziewczynę chyba dość dobrze pokazuje, że facet też może mieć kobiecą urodę (i jeszcze ją podkreślić odpowiednimi ubraniami i makijażem)
Stary 2012-08-19, 20:01   #296
rousse
BAN stały

Cytat:
Antyprzykład? To, że na castingu był wzięty za dziewczynę chyba dość dobrze pokazuje, że facet też może mieć kobiecą urodę (i jeszcze ją podkreślić odpowiednimi ubraniami i makijażem)
Jaką urode? Chyba był wzięty jak już za wyjątkowo brzydką kobietę, i to jako kobieta to tak na ok 35 lat wygląda
Stary 2012-08-19, 20:11   #297
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jaką urode? Chyba był wzięty jak już za wyjątkowo brzydką kobietę, i to jako kobieta to tak na ok 35 lat wygląda
To, czy ktoś uznaje go za ładną bądź brzydką osobę, to już kwestia gustu osoby oceniającej.
Ważny jest tutaj fakt, że został wzięty za kobietę. Czyli jednak są mężczyźni, u których nie wychodzą ostre rysy i twarda skóra
Stary 2012-08-23, 12:03   #298
rousse
BAN stały

Cytat:
To, czy ktoś uznaje go za ładną bądź brzydką osobę, to już kwestia gustu osoby oceniającej.
Ważny jest tutaj fakt, że został wzięty za kobietę. Czyli jednak są mężczyźni, u których nie wychodzą ostre rysy i twarda skóra
No u niego właśnie wychodzą ostre rysy, stąd dziewczyna z niego niebyt urodziwa juz Maddox lepiej

A w ogóle jak czytam ten temat, jestem za przywróceniem obowiązkowej zasadniczej służby wojskowej żeby było sprawiedliwiej dla kobiet też.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-08-23 o 12:06
Stary 2012-08-24, 01:02   #299
ciagleszukam
Przyczajenie

facet w damskich ciuchach to jest koszmar... facet powinien być męski i robić zakupy w męskim dziale
ciagleszukam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 21:57   #300
nordcat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ciagleszukam Pokaż wiadomość
facet w damskich ciuchach to jest koszmar... facet powinien być męski i robić zakupy w męskim dziale
A kobieta powinna być kobieca , a nie udawać chłopa . Ostatnio zauważyłem że przybyło nam chłopów ,uuuups , babochłopów , no i "męskiej" odzieży na regałach damskich. Pamiętaj że kij ma zawsze dwa końce.

P.S.
Może wytłumaczysz mi/nam co to jest "być męskim" , bo z tego co ja się orientuję to ubiór nie ma z tym nic wspólnego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości