Scent Bar XLIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 23:38   #1321
Spoora
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XLIII

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

w ogóle doszłam do wniosku, nie po tym co Red teraz napisała ale już jakiś czas temu, że w naszej kulturze wszyscy przeszliśmy pranie mózgów i chcemy mieć WNM do końca życia... a tak się nie da i jest to chyba jeden z największych powodów frustracji... o ile fajniej byłoby po prostu parować się z kimś kto się po drodze napatoczy bez oczekiwań że na zawsze i że tylko ten ktoś, tylko korzystać póki jest dobrze, jak coś nie teges to rozstać się póki się jeszcze nie nienawidzimy, itd., jakby się uprzeć to dzieci też się da zrobić i wychować w taki sposób a czasem nawet w lepszej atmosferze niż w wieloletnim małżeństwie na siłę...
Może człowiek nie jest stworzony do życia z jedną osobą? Nie wiem?

Cytat:
a Wy serio widzicie taką potrzebę to jest coś czego ja nie potrafię zrozumieć, kurde, jest miliard przyjemniejszych czy bardziej pożytecznych rzeczy do zrobienia niż w kółko sprzątanie i prasowanie, dlaczego mam tracić czas na coś co jest w dużej mierze zbędne a w dodatku wkufiające bo wiadomo że sprzątnę za za dwa dni mam identyko jak przed sprzątaniem a najbardziej wkufia mnie to że wszyscy mają inny standard niż ja i zamiast przyjąć to do wiadomości i się z tym pogodzić to i tak czuję presję i w rezultacie nie zapraszam nikogo do chaty albo gorączkowo sprzątam jak ktoś ma przyjść, bezzenzu totalnie
żeby za dwa dni Ale... to nie chodzi tylko o potrzebę Jak mam coś rozlane i mogę się przykleić to sprzątam, lub mocno nakruszone Prawdą jest, że nawet jakbym sprzątała 24 na dobę to i tak nie będę mieć wysprzątane na błysk Takie mam wrażenie. No i nie mam jeszcze czegoś takiego, że jak nie posprzątam to nie wiem świat się zawali, ostatnio trochę luzuję... jednak nie wyobrażam sobie nie odkurzać np tygodniami Tym bardziej, że odkurzać lubię No chyba, że by mnie nie było przez te tygodnie w domu lub byłabym sporadycznie i bym tam nie jadła i nic nie robiła

Co do mycia okien, odkąd mamy nowe mieszkanie myję częściej (chyba to była też kwestia braku firanek choć obecnie nie mam tylko w kuchni ) ale to może przypadek, myję jak widzę, że są brudne i ... jak mam wenę

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

3. ćpowiem, ze pomimo tych naszych niedogadywan i z obecnym bagazem doswiadczen i tak bym sie z nim slubila... wiec moze nie jest tak zle...
No to teraz odpowiedz sobie dlaczego, może wyjdzie że zalety przeważają

Cytat:
Se mysle, ze moze powinnam myc okna przed seksem?
W ogóle jak pierwszy raz napisałaś o tym, to myślałam, że to On nie chce, a Ty chcesz

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Polly ale skoro jemu , to nie przeszkadza, to o co chodzi ?
chyba, ze z musu robi
Albo strachu Albo po prostu lubi

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dziś sesję zdjęciową.
Jedno zdjęcie jest prześliczne, tylko niestety trochę mam z tapira
Ale światło, kolory- miód!
Na ustach mam akryl Maimieri Brilliant Rose (farba do obrazów) i błyszczyk

Załącznik 4823020

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

P. ma chyba stan podgorączkowy i chyba umiera
Biedna Flo

Cytat:

My tez nie zyjemy całkiem jak polska rodzina, np. obiad jadamy wieczorami lub w nocy
napisała Roz kończąc bitki z sosem i zimniaczkami

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Zostałam przyłapana na gorącym uczynku
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2012-08-11 o 23:39
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 23:45   #1322
Parabelka
Panaroja

Cytat:

piwo już wypiłam ale fajnie że jeszcze ktoś normalny prezentuje takie podejście

Cytat:

Załącznik 4823020

Cytat:
chyba powinnam fspułczóć
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja sie z tym wogole nie zgadzam,na tej zasadzie niegrzeczne dzieci powinno sie od razu oddawac do domów dziecka .

związek dwojga ludzi, prowadzących wspolny dom, finanse i razem zyjacych nie jest łatwą sprawą i sama wielka miłosc nie wystarczy.

nigdy w zwiazku nie ma tak zeby samo z siebie było dobrze, trzeba nad tym pracowac i co wiecej zmuszac sie do samoreflekcji a nie tylko starac sie tresowac drugą strone
Zgadza się , ale świadomość tego jest sporadyczna skoro dzień ślubu jest powszechnie określany jako najpiękniejszy - znaczy że to kulminacja , a potem jakoś to będzie albo będzie tylko gorzej i bardzo często jest .

Cytat:
Poradźcie mi, proszę, ktore zdjęcie lepsze na fejsa?
Weźcie pod uwagę to, że pokazuje się w miniaturce.
To drugie wydawało mi się czytelniejsze
Ale ju ż nie wiem

Załącznik 4823050
mnie się tamto bardziej podoba

Lalka odcinek trzeci - pomijam parasolki bo to już nudne , ale panna Izabela ma koszulę nocną sięgającą ledwo do pół łydki , a w lasku , gdzie Wokulski się z baronem Krzeszowskim strzelają , leży na trawie cała masa zupełnie współczesnych śmieci podejrzewam też fototapetę w tle wyścigów , ale faktycznie 35 lat temu na Służewcu jeszcze mogły chałupy drewniane stać . No i konie popylają nie po wystrzyżonym torze wyścigowym , tylko po jakimś nieużytku ze chwastami do kolan
dziękuję za ówagę

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 23:48   #1323
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

wszyscy padli

o, nie !

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
:Lalka odcinek trzeci - pomijam parasolki bo to już nudne , ale panna Izabela ma koszulę nocną sięgającą ledwo do pół łydki , a w lasku , gdzie Wokulski się z baronem Krzeszowskim strzelają , leży na trawie cała masa zupełnie współczesnych śmieci podejrzewam też fototapetę w tle wyścigów , ale faktycznie 35 lat temu na Służewcu jeszcze mogły chałupy drewniane stać . No i konie popylają nie po wystrzyżonym torze wyścigowym , tylko po jakimś nieużytku ze chwastami do kolan
dziękuję za ówagę

a pamietasz "Krzyżaków" z ciężarówką ?
Stary 2012-08-11, 23:51   #1324
Parabelka
Panaroja

Cytat:

A owszem to akurat pamiętam , bo tak jeneralnie nigdy całych nie obejrzałam , tylko wyrywkowo - zbrzydziła mnie Danuśka w rozmiarze - w stosunku do oryginału - XXL ale może kiedyś obejrzę

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2012-08-11, 23:52   #1325
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadza się , ale świadomość tego jest sporadyczna skoro dzień ślubu jest powszechnie określany jako najpiękniejszy - znaczy że to kulminacja , a potem jakoś to będzie albo będzie tylko gorzej i bardzo często jest .
Trafna uwaga

Stary 2012-08-11, 23:56   #1326
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Słysząłam, o takich , co to slub brali tylko dla śłubu, kiecka, goście, centrum uwagi , koleżanki już męzatki itp.
Stary 2012-08-11, 23:57   #1327
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Słysząłam, o takich , co to slub brali tylko dla śłubu, kiecka, goście, centrum uwagi , koleżanki już męzatki itp.
Sądząc po ilości rozwodów , to takich jest całkiem sporo

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2012-08-12, 00:03   #1328
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chcieli ze sobą być czy nie ?? Czy chodziło tylko o to by kogoś poślubić, bo ... np. tak wypada

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Sądząc po ilości rozwodów , to takich jest całkiem sporo

Nie, rozwody są dlatego, że może tak jest prościej? Oczywiście wiadomo, że czasami jest (nie) stety wskazany rozwód, ale jak ktoś rozwodzi się po roku małżeństwa (ślub nie z wpadki, żeby nie było to ja już nie wiem o co cho - no chyba, że jedna ze stron zdradzała drugą przez ten cały rok albo co

Stary 2012-08-12, 00:14   #1329
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ale chcieli ze sobą być czy nie ?? Czy chodziło tylko o to by kogoś poślubić, bo ... np. tak wypada [COLOR="Silver"]
tylko dla faktu ślubu i różnych innych powodów, nie dla chęci bycia z tym drugim człowiekiem
Stary 2012-08-12, 00:21   #1330
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
tylko dla faktu ślubu i różnych innych powodów, nie dla chęci bycia z tym drugim człowiekiem
No w sumie kiedyś ustawiano małżeństwa. A Ci ludzie już są po rozwodzie czy jeszcze? Chociaż może właśnie się nie rozwiodą

Stary 2012-08-12, 00:26   #1331
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, rozwody są dlatego, że może tak jest prościej? Oczywiście wiadomo, że czasami jest (nie) stety wskazany rozwód, ale jak ktoś rozwodzi się po roku małżeństwa (ślub nie z wpadki, żeby nie było to ja już nie wiem o co cho - no chyba, że jedna ze stron zdradzała drugą przez ten cały rok albo co
tak , tak jest prościej, po co budowac związek, iśc na kompromis, ograniczac własny egoizm, dostosowywac się do kogos, brac na siebie jakies obowiązki , dogadywac się
dawniej rodzinach uczyło się dzieci obowiązków i odpowiedzialności ,
teraz młodzi mają pogląd ,że w życiu trzeba walczyc o własne szczęście i każdy ma do niego prawo , tyle ,że chcą miec to szczęscie bez wysiłku, bez ograniczen , a tak się nie da , w związku z czym więszkoś nie czyni wysiłku i nie ma ograniczeń , tyle że nie ma tez zazwyczaj żadnego szczęscia , mają poczucie samotności i pretensje do świata, bo to zawsze winni są inni
a żadne szczęscie nie jest samo z siebie,
nic w zyciu nie jest za nic, przyroda lubi harmonię i równowagę

nie mówię ,że rozwody nie są czasem najlepszym wyjściem, są, ale jeżeli ktoś się rozwodzi po roku czy trzech , to nawet nie sprobował związku zbudowac

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2012-08-12 o 00:27
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 00:27   #1332
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Też nie wiem, mam za to głębokie przekonanie, ze nie jest stworzony do uprawiania seksu z jedną tylko osobą.

Cytat:
Mój Królewna do teraz uważa, ze to był najszczęśliwszy dzień jego życia, choć starał się jednako przed, po i w trakcie. Tyle, ze dla niego jakieś niezwykłe znaczenia ma to, że jestem jego żoną, a nie kijwieczym. I generalnie mędził o to latami. kiedy okazało się, zę jestem w ciąży, jego pierwszą myślą było: "Ha! Złapałem Cię na dziecko, teraz weźmiemy ślub." Powiedział to żartem i spłakałam się ze śmiechu, jak to usłyszałam, ale faktem jest, że sam akt (nie impreza) miały dla niego jakieś magiczne znaczenie. Ni cholery nie rozumiem, czemu. I tak rozliczamy się osobno.

Cytat:
3.siostro moja , pójdź w me objęcia (razem z piwem może być) , jeszcze żeby małżon mój też prezentował taki światopogląd , świat byłby rajem . Moim zdaniem szkoda życia na sprzątanie (zwłaszcza w obecności dwóch kothów )
Mam to samo podejście i TEN SAM problem.
Królewna średnio parę razy w miesiącu marudzi, że jest bałagan.
I te ciągłe epistemologiczne spory:
- Gdzie ty widzisz bałagan?
- No jak to? Ty mi lepiej pokaż, GDZIE ty widzisz porządek.

Można pokazać porządek? Bo bałagan można. jedna książka leżąca na stole to bałagan. Ale tysiąc książek na półce za szybką to nie jest jeszcze porządek.

Cytat:
mnie tez , zawsze aż podrywa,
fgle mam dzisiaj fazę na W.O.S.P
kocham ten wokal, podobnie jak Planta czy Iana Gillana
Bardzo smakowity suchar.

Cytat:
Jesli kiedys bede obrzydliwie bogata skocze do psychologa

Cytat:
ha! to mnie najwiecej endorfin sie wydziela jak ktos posprząta za mnie
O to to!
Choć jeszcze więcej mi się wydziale, jeśli ten ktoś siędzie i wypije za mną piwo prowadząc ciekawą konwersację. Albo... Eeee... nie napiszę.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 00:31   #1333
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy padli

Niektórzy muszą pracować. Ale i przy okazji czarnej bluzki szukają.

A w którym momencie Krzyżaków była ciężarówka?

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 00:35   #1334
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie kiedyś ustawiano małżeństwa. A Ci ludzie już są po rozwodzie czy jeszcze? Chociaż może właśnie się nie rozwiodą
jedni sa ze soba żyjąc jjak pies z kotem inni nie są już razem
jedyny taki związek, ktory się utrzymał i ludziom jest ze sobą dobrze trwa już ponad 30 lat , tyle ,zo oni zostawili dwoje kilkuletnich dzieci dziadkom i pojechali szukac własnego szczęścia za granicą , nigdy nie wrócili , więc chyba to nie jest jednak budujący przykład

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Niektórzy muszą pracować. Ale i przy okazji czarnej bluzki szukają.

A w którym momencie Krzyżaków była ciężarówka?
podczas sceny starcia na polu , daleko na horyzoncie widac było jak przemknęła ciężarówka

Czas edycji: 2012-08-12 o 00:43
Stary 2012-08-12, 00:43   #1335
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
tak , tak jest prościej, po co budowac związek, iśc na kompromis, ograniczac własny egoizm, dostosowywac się do kogos, brac na siebie jakies obowiązki , dogadywac się
teraz młodzi mają pogląd ,że w życiu trzeba walczyc o własne szczęście i każdy ma do niego prawo , tyle ,że chcą miec to szczęscie bez wysiłku, bez ograniczen , a tak się nie da , w związku z czym więszkoś nie czyni wysiłku i nie ma ograniczeń , tyle że nie ma tez zazwyczaj żadnego szczęscia , mają poczucie samotności i pretensje do świata, bo to zawsze winni są inni

Tak, kiedyś było inaczej. Prawdą jest jednak, że niektórzy zaczynają "oddychać" po rozwodzie Ale to też zależy od sytuacji.

Cytat:
nie mówię ,że rozwody nie są czasem najlepszym wyjściem, są, ale jeżeli ktoś się rozwodzi po roku czy trzech , to nawet nie sprobował związku zbudowac
Nie znamy także powodu dlaczego ktoś się rozwodzi po tym roku czy trzech, ale jeśli jedna ze stron mocno przegięła, to w ogóle nie dorosła do małżeństwa. Co innego jeśli powodem jest źle stawiana szklanka to wtedy obie strony nie dorosły.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Mój Królewna do teraz uważa, ze to był najszczęśliwszy dzień jego życia, choć starał się jednako przed, po i w trakcie. Tyle, ze dla niego jakieś niezwykłe znaczenia ma to, że jestem jego żoną, a nie kijwieczym. I generalnie mędził o to latami. kiedy okazało się, zę jestem w ciąży, jego pierwszą myślą było: "Ha! Złapałem Cię na dziecko, teraz weźmiemy ślub." Powiedział to żartem i spłakałam się ze śmiechu, jak to usłyszałam, ale faktem jest, że sam akt (nie impreza) miały dla niego jakieś magiczne znaczenie. Ni cholery nie rozumiem, czemu. I tak rozliczamy się osobno.
A może On tak ma jak niektóre Kobiety - mam Żonę ( i to jeszcze Ciebie) to mój główny cel życiowy został zrealizowany Po drugie, Sabb jest moją Żoną (jeszcze raz Wam powtarzam), teraz mi zazdroście, bo jest moją i tylko moją, a nie Waszą O!

Cytat:
O to to!
Choć jeszcze więcej mi się wydziale, jeśli ten ktoś siędzie i wypije za mną piwo prowadząc ciekawą konwersację. Albo... Eeee... nie napiszę.
Nie ma jeszcze 22?

Stary 2012-08-12, 00:50   #1336
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znamy także powodu dlaczego ktoś się rozwodzi po tym roku czy trzech, ale jeśli jedna ze stron mocno przegięła, to w ogóle nie dorosła do małżeństwa. Co innego jeśli powodem jest źle stawiana szklanka to wtedy obie strony nie dorosły.
Znam te powody, w wielu wypadkach , sędziowie za głowy się łapią ,
ludzie kompletnie nie mają poczcia jakiegokolwiek obowiązku , a co ciekawe częsciej teraz kobiety niż mezczyźni , o umiejętności rozmowy nie wspomonając,
bardzo częste jest tez przychodzenie szczególnie kobiet na sprawy rozwodowe z facetem lub kolegami . Mezczyźni najczęściej przychodzą sami.

Ciekawa jestem jak pachnie Gap 1969
Stary 2012-08-12, 01:00   #1337
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
jedni sa ze soba żyjąc jjak pies z kotem inni nie są już razem
jedyny taki związek, ktory się utrzymał i ludziom jest ze sobą dobrze trwa już ponad 30 lat , tyle ,zo oni zostawili dwoje kilkuletnich dzieci dziadkom i pojechali szukac własnego szczęścia za granicą , nigdy nie wrócili , więc chyba to nie jest jednak budujący przykład
To jest dołujący przykład

Stary 2012-08-12, 01:06   #1338
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

odkryłam nokturny Szopena , trochę późno

odstresowują mnie

Cytat:
Napisane przez Spoora
Myślę,ze to jest sprawa indywidualna, każdy powinien najpierw poznac siebie,
potem zakładac związki z ewentualnym potomstwem ( lub nie )

dobrej nocki

Czas edycji: 2012-08-12 o 01:12
Stary 2012-08-12, 01:27   #1339
Spoora
Zakorzenienie

Dobranoc Roz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 01:27   #1340
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
podczas sceny starcia na polu , daleko na horyzoncie widac było jak przemknęła ciężarówka
Dzięki, muszę to zobaczyć jeszcze raz w takim razie, bo przy Bogurodzicy zawsze się wzruszam i dalej to tak już jednym okiem oglądam.

A co do małżeństw - wyobrażacie sobie poznać męża w dniu ślubu, bo rodzina go wybrała, i żyć z nim przez 50 lat bez możliwości rozwodu?

Też się zbieram. Kolorowych

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 02:20   #1341
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ja jestem chora jak mam zagięcia od składania a co dopiero wygniecione
A kto mówi, że ja wygnieciony chodzę? Dżinów i tiszertów prasować nie trzeba, prostują się pięknie w trakcie schnięcia
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A po co, do Polo to się w ogóle nie opłaca
Właśnie odwiedzając Polo muszę zawsze wyglądać sexy, bo jeszcze Barbie przestanie ze mną flirtować
Cytat:
Drogi Baru, co robię nie tak jak trzeba szukając bluzki/tuniki z nadrukiem na All? Wpisuję czarny, nadruk i rozmiar a wyskakuje mi jakiś t-shirt w panterkę z cekinami, kieszonką i kukardkom w jednym
Norma
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
O Kochana dużo by opowiadać może filmik na Jutuba Ci zrobię

Cytat:
A właśnie przypomniało mi się, śnił mi się dziś jakiś gościu (tym razem nie znam w ogóle ). Tak ładnie do mnie mówił itd ... Tak było romantycznie, motylkowo, a potem obudził mnie ... Tż

Cytat:
w jaką ? U mnie wczoraj było ciepło i nawet słonecznie chwilami
Aaaa, to zwracam honor (u mnie wczoraj lało dzień cały)
Cytat:

Cytat:
A co to są galaxy printy?

---

Dobranoc

Nie zdziwiłbym się, gdyby rano był przymrozek
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 08:19   #1342
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Zostałam przyłapana na gorącym uczynku

No nie smutaj, Anastazja prawie nigdzie ostatnio nie pisze .
Ale dla Ciebie moze zrobić wyjątek

Dobry
Kłamczucha

Pierwsza

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:38   #1343
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Hejka

Pytanie do osób, które zamawiały próbki w perfumerii Yasmeen. Czy przesyłka priorytetowa jest przesyłką poleconą, czy to zwykły priorytet?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:02   #1344
Parabelka
Panaroja

Trzecia
Cytat:
odkryłam nokturny Szopena , trochę późno

odstresowują mnie
lepiej późno niż wcale piękne są
Cytat:

A co do małżeństw - wyobrażacie sobie poznać męża w dniu ślubu, bo rodzina go wybrała, i żyć z nim przez 50 lat bez możliwości rozwodu?
no , u nas to się wcześniej poznawało raczej , tak na niewidzianego to chyba Indie , islam i inne wschodnie okolice

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2012-08-12, 10:06   #1345
aileenn
Mother of Cats

Parabelko, przez Ciebie chyba w koncu pooglądam Lalkę W ogóle genialne jest to Twoje oko do wyłapywania szczegółów niepasujących

Kameno, Parabelko, co do porządków jest nas więcej Sprzatam, jak zaczyna mi przeszkadzać bałagan, ew. jak ma przyjść ktoś mniej mi znany. Jedyne czego nie cierpię i co likwiduję w trybie przyspieszonym to stos brudnych garów w zlewie, kiedy zabieram się do gotowania, i kocie kłaki na dywanie, kiedy akurat mam ochotę na nim (na dywanie) poćwiczyć.

Cytat:
Dzięki, muszę to zobaczyć jeszcze raz w takim razie, bo przy Bogurodzicy zawsze się wzruszam i dalej to tak już jednym okiem oglądam.
Ha! Czyli nie jestem tak całkiem nienormalna, łzawiąc na Bogurodzicy czy na "Baśka, nic to"

Cytat:
Nie To znaczy wyobrazić sobie poznanie w dniu slubu jeszcze jestem w stanie, ale potem wyobraźnia mi się zacina albo wyświetla horror.

A teraz spadam do pracy

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:06   #1346
Parabelka
Panaroja

Cytat:
a żadne szczęscie nie jest samo z siebie,
nic w zyciu nie jest za nic, przyroda lubi harmonię i równowagę

no właśnie , sama prawda w ust dobrodziejki płynie i jeszcze uważają , że wszystko i wszyscy powinni się do nich dopasowywać , ale w drugą stronę to już nie . A zupełna masakra się robi , kiedy pojawia się dziecko

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2012-08-12, 10:41   #1347
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

A teraz spadam do pracy
Też się zaraz biorę za pracę

Witajcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 10:51   #1348
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Kłamczucha

Pierwsza
Ale za to jaka urocza

No prawie przecież
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 11:08   #1349
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie wiem,

mam za to głębokie przekonanie, ze nie jest stworzony do uprawiania seksu z jedną tylko osobą.
Oglądałam kiedyś dokument na ten temat. Padło w nim stwierdzenie, że z natury człowiek nie jest stworzony do monogamii, natomiast to socjalizacja i szeroko pojęta kultura narzucają mu taki wzorzec zachowania i hamują jego zapędy.
Z drugiej strony to przecież człowiek tworzy tą kulturę, więc skoro z natury jest poligamistą, to skąd takie właśnie wzorce?
Może, jak kiedyś każdy robił to z każdym, to efekty tego nie były ciekawe pod względem genetycznym?
Albo może działa to na zasadzie sprzężenia zwrotnego (człowiek tworzy kulturę, a ona kształtuje człowieka)? Ciągłe doskonalenie, czy może rozwój, wzorców kulturowych w pewnym momencie tak zamotał człowieka, że nie było szans na wycofanie się, tylko trzeba było kontynuować wątek w wyznaczonym wcześniej kierunku?
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 11:13   #1350
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
uwielbiam bidżis - mój chuop śpiewa ostatnio This is just where i come in ale w aucie mu wtóruję przy otwartych szybach - jak iśc na dno to razem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
nie tracę czasu na sprzątanie - okna myję raz w roku
Kam - nie miałąm w ręku żelazka ponad pół roku - odwlekam kupowanie, a kupić chcę tak po prostu żeby było bo jak będzie potrzebne to sozrobie? a jak już mam coś wyprasować to nie mam zamiaru urobić się przy tym i namachać zbytecznie
nom, ja dokładnie w tym samym celu żelazko zanabyłam, żeby jak co to było.. a kupiłam takie co było tanie i było jak najmniejsze, teraz wszystkie są kolosalnie wielkie co mi przeszkadza.. najlepiej fogle prasowało mi się takim starym peerelowskim żelazkiem.. choć co prawda do końca nie wiem jak się tym prasuje bo nie mam deski

Cytat:
ja sie z tym wogole nie zgadzam,na tej zasadzie niegrzeczne dzieci powinno sie od razu oddawac do domów dziecka .

związek dwojga ludzi, prowadzących wspolny dom, finanse i razem zyjacych nie jest łatwą sprawą i sama wielka miłosc nie wystarczy.

nigdy w zwiazku nie ma tak zeby samo z siebie było dobrze, trzeba nad tym pracowac i co wiecej zmuszac sie do samoreflekcji a nie tylko starac sie tresowac drugą strone

wogole nie powiedzialam do konca tego co chcialam ale jakos nie potrafie sie dzis inteligentnie wysłowic
jak teraz czytam to co napisałam to widzę że do końca nie napisałam tego co chciałam...

analogia niegrzeczne dzieci niedopasowanie dwójki ludzi jest chyba niezbyt trafna

fogle chcę się odnieść do tego co napisałaś ale jakoś nie potrafię przełożyć tego co myślę na słowa

związek w tym sensie co piszesz nie wydaje mi się związkiem nakierowanym na to żeby dwójce pozostających w nim ludzi było dobrze tylko związkiem nastawionym na to żeby utrzymać podstawową komórkę społeczną, czyli cel zewnętrzny, dla ogółu raczej niż dla jednostki

Cytat:
nie wiem...ale czuje sie dziwnie gdy czytam artykuły w wysokich obcasach z czego to kobiety myszą sie wyzwolic itp i o współczesnej roli kobiety itd....
ja sie nie musze z niczego wyzwalac...ale tez nie mialam pojecia jakie społeczenstwo ma pojecie o mojej roli i jakie wymagania

w umie my wogole nie zyjemy jak polska rodzina, tylko jak para studentow z dzieckiem , np jak nam sie nie chce sprzątac to mamy syf i tyle....np dzis dopiero robilismy powakacyjne sprzatanie....bo własciwie przez całe wakacje nie odkurzamy, nie scieramy kurzów itp, bo albo nas nie ma ,albo gdzies idziemy w łikend...no szkoda nam czasu po prostu..

po prostu mam czasem wrazenie ze moze ja jestem jakas nieodpowiedzialana czy niedojrzała czy co
to by znaczyło że musisz się wyzwolić z poczucia że może powinnaś przedkładać to co myśli i dyktuje społeczeństwo nad to co Ty sama myślisz i robisz i jak żyjesz, skąd inaczej to wrażenie o niedojrzałości i nieodpowiedzialności

Cytat:

Załącznik 4823020
cudne, jak z lat 20.

Cytat:
no nie,ale syf w pomieszczeniu do seksu mnie rozprasza

mnie ewentualnie może rozproszyć zapach ale na szczęście do takiego stanu syfu jeszcze nigdy nie doprowadziłam nie wspominam o zapachu nieumytego człowieka, tu bardzo dobrze rozumiem Redzię

Cytat:
raczej sobie nie wyobrażam wycierania kurzu raz na kilka tygodni
a raz na kilka miesięcy

Cytat:
na pewno nie każdy człowiek, jedni tak, inni nie, wg mnie nie powinno się narzucać jednego modelu funkcjonowania
Cytat:
żeby za dwa dni Ale... to nie chodzi tylko o potrzebę Jak mam coś rozlane i mogę się przykleić to sprzątam, lub mocno nakruszone
a ja omijam u mnie syf potęguje fakt, że ciągle coś rozlewam i kruszę, rozrzucam, itp. i nie sprzątam tego od razu, nie odstawiam rzeczy na miejsce tylko gdzie bądź, itp. po tygodniu sprzątanie wymaga już mnóstwa wysiłku co mi się nie podoba więc olewam, po paru miesiącach już się ciężko z tego wygrzebać do stanu początkowego

Cytat:

Cytat:
podejrzewam też fototapetę w tle wyścigów , ale faktycznie 35 lat temu na Służewcu jeszcze mogły chałupy drewniane stać . No i konie popylają nie po wystrzyżonym torze wyścigowym , tylko po jakimś nieużytku ze chwastami do kolan
a co jest na tej fototapecie

Cytat:
Myślę,ze to jest sprawa indywidualna, każdy powinien najpierw poznac siebie,
potem zakładac związki z ewentualnym potomstwem ( lub nie )
no tak, tylko jak poznać siebie i swoje preferencje nie zakładając wcześniej związku?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości