Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 21:25   #211
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Ola ja mieszkam nad teściami a też sama sobie radzę tz w pracy od 8do18 lub od 8do16 wolę tą drugą zmianę;-) teraz na tydzień urlopu ale nie jedziemy nigdzie bo jest duuuzo roboty w domu i to ważniejsze...
Ja też spadam bo tz marudzi że oczy popsuje... Dobranoc. i do jutra

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

muff hej
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:31   #212
olka1610
Rozeznanie

muff- hej wróciłam żeby Ci napisać że na tym zdjęciu które ostatnio komentowałaś na fb wyglądasz identycznie jak moja znajoma- normalnie sobowtór . tylko Ty jesteś młodszą wersją ten znajomej bo ona ma ok 40 lat . nawet mój tż który nigdy nie widzi kto do kogo podobny mówi do mnie - "przecież to x 20 lat młodsza"
Stary 2012-08-11, 21:33   #213
mol_aa
Zadomowienie

Witam wieczorowo

Eluś o jakie dobre wieści, nie ma to jak na swoim, wiesz u nas jest takie powiedzenie, że co "nowy kąt" to mały bąk może zmajstrujecie teraz córe dla odmiany???

Aniolina klask i: Kasia bardzo szybko zaczęła chodzić
Aaaaa i poproszę o przepis na sernik z mascarpone i białą czekoladą

Mycha witaj napisz coś o sobie i swoim maleństwie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:57   #214
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale wiecie,moja tesciowa mi zawsze powtarzalam,ze trzeba przypilnowac aby dziecko pierwsze slowo ktore wypowie to bylo tata,bo jak zawola w nocy to zawsze mozna sie odwrocic do tz-eta i powiedziec,idz-Ciebie woła

: hahaha:dobre

Witam nową mamusie

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 06:55   #215
Oliveira79
Zadomowienie

hejka ) co to? wszystkie jeszcze spia?
ale Wam dobrze...

Mala dzisiaj zrobila jazde od 4:00 do 5:00 i oczywiscie nie mam zielonego pojecia o co jej kaman heh :-/

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

o nie, jednak widze ze jest juz zmysl i nowa mama

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 06:57   #216
2mycha1
Raczkowanie

dziękuję za miłe przyjęcie

coś o sobie hmm...
mieszkamy sobie w Łodzi ja Nadulka i tatuś Nadulki-mąż mój
mam 25 lat i jak na razie siedzę sobie na wychowawczym i wychowuję moją małą glizdę
za ok pół roku zamierzam wrócić(znaleźć nową)pracę bo siedzenie w domu nie jest dla mnie. już bym wróciła ale jakoś żal mi jeszcze oddawać takiego małego szkraba do żłoba

coś o Nadii
ma już prawie 8.5 miesiąca, pięknie siedzi, pięknie wspina się na czym się da, ze 3 razy udało jej się wspiąć i ustać bez podpierania, zbiera się powoli do chodzenia czego się obawiam bo już teraz jest jej wszędzie pełno a co dopiero jak zacznie chodzić
dorobiła się już pięknych 3 jedynek,lada dzień pojawi się 4
mówi ładnie mama, tata, baba, i wiele innych słów których znaczenia jeszcze nie znam.... gada z taką częstotliwością że od 2 dnia ma chrypę

no to to by było na tyle

27.08.2012 <----STARTUJĘ!!
jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie
_________________________ _____________

YOU'VE GOT TO WORK FOR IT.
so stop wishing and start doing.
2mycha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:00   #217
olka1610
Rozeznanie

Witam się i ja
Od 6 na nogach, już poprasowałam całą stertę ubran, no cóż nie chciało się wczoraj trzeba było dzisiaj
Noc w miarę ok chociaż praktycznie cały czas spała z nami, może z godzinę w łóżeczku. Ja nie wiem jak niektóre z Was cały czas spią z dziecmi, ja nie nie wysypiam . Jakaś spięta śpię, budzę się połamana . I jak się przebudzę to panika czy mała nie spadła.
Stary 2012-08-12, 07:06   #218
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 2mycha1 Pokaż wiadomość

coś o sobie hmm...
mam 25 lat i jak na razie siedzę sobie na wychowawczym i wychowuję moją małą glizdę
za ok pół roku zamierzam wrócić(znaleźć nową)pracę bo siedzenie w domu nie jest dla mnie. już bym wróciła ale jakoś żal mi jeszcze oddawać takiego małego szkraba do żłoba

coś o Nadii
ma już prawie 8.5 miesiąca, pięknie siedzi, pięknie wspina się na czym się da, ze 3 razy udało jej się wspiąć i ustać bez podpierania, zbiera się powoli do chodzenia czego się obawiam bo już teraz jest jej wszędzie pełno a co dopiero jak zacznie chodzić
mówi ładnie mama, tata, baba, i wiele innych słów których znaczenia jeszcze nie znam.... gada z taką częstotliwością że od 2 dnia ma chrypę

no to to by było na tyle
moja 5 dni mlodsza a zebow ani widu ani slychu...

Stary 2012-08-12, 07:16   #219
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Mamunie
jestem mamą Nadinki urodzonej 1.12.2011 mogę dołączyć?

jasne witaj

powiedz cos wiecej o Was

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:18   #220
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Od 6 na nogach, już poprasowałam całą stertę ubran, no cóż nie chciało się wczoraj trzeba było dzisiaj
Noc w miarę ok chociaż praktycznie cały czas spała z nami, może z godzinę w łóżeczku. Ja nie wiem jak niektóre z Was caly czas spią z dziecmi, ja nie nie wysypiam . Jakaś spięta śpię, budzę się połamana . I jak się przebudzę to panika czy mała nie spadła.
my obecnie spimy w salonie na narozniku - jest on tak zbudowany ze tz spi nad naszymi glowami wpoprzek a ja z mloda wzdluz i powiem ze dajemy rade a w sypialni mamy lozko 180 takze nie ma problemu ze spaniem w trojeczke

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jasne witaj

powiedz cos wiecej o Was
hej

Stary 2012-08-12, 07:21   #221
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wariateczka dobre dobre,musze zapamiętać

Aniolina no brawa dla Kasi :brawo:.To ja się cieszylam,jak Max zaczął chodzić 2 dni po pierwszych urodzinach i dużo osób mówiło,ze wcześnie .malej daleko do chodzenia,jest bardzo wiotka.na razie raczkuje i sama wstaje,wczoraj udało jej się bez trzymanki chwile pogibac

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A no i oczywiscie witam nowa mamę
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 07:29   #222
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

coś o sobie hmm...

coś o Nadii

no to to by było na tyle

witam łodzianke
moja mlodsza o dzien ale dopiero rozkreca sie z raczkowaniem

zebole 2, ale trzeci na wylocie i kolejne 5 w kolejce

doskonale Cie rozumiem apropo zloba :P akurat ja mloda daje, bo od pon musze zaczac prace

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-12, 07:30   #223
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale wiecie,moja tesciowa mi zawsze powtarzalam,ze trzeba przypilnowac aby dziecko pierwsze slowo ktore wypowie to bylo tata,bo jak zawola w nocy to zawsze mozna sie odwrocic do tz-eta i powiedziec,idz-Ciebie woła
u nas jest odwrotnie właśnie

dzień dobry

o pogodzie-->do bani pewnie bedziemy dzisiaj plaszczyć się przed kompem i ogladać filmy...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:33   #224
owieczka86
Zadomowienie

Witam niedzielnie
Śniadanie zjedzone,kawa wypita idę się ogarnąć i biorę się za obiadek dla nas i Filipka a i dla młodego będę też deser robić.
Po obiadku pojedziemy gdzieś na spacer jak się pogoda nie popsuje...
Nocka nawet spoko...kilka razy się budził ale chyba było mu za gorąco bo miał nóżki spocone i chyba będzie kolejny ząbek bo marudzi od rana i ślini się strasznie ...

Miłego dnia Wam życzę....zajrze wieczorem :-*

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-08-12 o 07:36
Stary 2012-08-12, 09:01   #225
wariateczka88
Zadomowienie

Witam
ja pospalam do 7;45,ale ze 3 pobudki w nocy,noszzz kurde nawet jak jej zbey szly wstawala tylko raz,lazi po calym lozeczku,zaplata sie w szczeble a potem sie budzi z placzem mamo ratuj,wczoraj sie wkurzylam na tz-eta bo mala spala juz smacznie,ale byla odwrocona standardowo,to mu sie zachcialo ja poprawiac,bo jej zimno bedzie,i przykryc,i sie obduzila aaaaaaa pol godziny ja usypialam spowrotem,a w nocy sie wkurzylam i jej mm zrobilam na ostatniej pobudzce i pospala do 7:45 jak juz mowilam
bo mala pod czym kolwiek by spala i tak sie wykopie,mialam jej spiworek zalozyc ale stwierdzilam ze nie ryzykuje ograniczenia jej ruchow,bo dopiero bedzie sie dzialo ...

u nas pogoda nie najgorsza,moze nie jakos super cieplo,ale deszczu tez nie ma
teraz sie u nas uspokoilo z zabkami,4 sa,jedyneczke 5 widac,i uff mala od razu inne dziecko,ale do chodzenia czy raczkowania jej jeszcze daleko,wystarczy ze juz wszedzie pleza
zmykam mamcie,milej niedzieli

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 09:06   #226
ja_dalia
Wtajemniczenie

wariateczko .... tez myslalam ze spiworek bedzie ją ograniczac, ale nic bardziej mylnego bez problemu się przemieszcza, przekreca i wędruje

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-12, 09:22   #227
Oliveira79
Zadomowienie

w kwestii zeboli - czy jest jeszcze ktos bezzebny oprocz nas? bo widze ze chyba tylko my juz czekamy...

Stary 2012-08-12, 09:41   #228
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oli jak Cię to pocieszy Max miał 10 miesięcy .im pózniej,tym lepiej,więc niczym się nie przejmuj

Tez myślałam,ze spiworek ogranicza ruchy,ale się mylilam.ostatnio kupiłam w promocji,bo mala zaczęła się budzić w nocy (jAkies 3-4tygodnie temu,u nas nie bylo lata) i pomyślałam,ze moze jej zimno.i to był strzał w 10 .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:46   #229
dygotka8
Zakorzenienie

witam
nie wiem ile spałam w nocy,ale łeb mi pęka,a młoda rzuca czym się da o podłoge i nic się nad matka nie chce zlitować...nie chce też iśc na drzemkę...a ja w domu sama i nie mam siły...

w klubie mam pytanmko-będę wdzięczna za odp

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 10:17   #230
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki

U nas jest tak że miłosz zawsze śpi do 7.30, dziś nawet do 8.10, no ale coś za coś, wieczorek kładzie się dopiero ok 22.

Mola, o dobry pomysł
Ale najpierw chcielibyśmy kupić ten domek a potem pomyślimy

A słyszałyście o tym że jak dziecko pierwsze słowo wypowie, tzn jak pierwsze będzie tata to rodzice w przyszłości zafundują mu brata, a jak mama to siostrę?.

Mateusz pierwsze powiedział tata i ma brata, a Miłosz pierwsze mama i ...... się okaże.

Miluś woła mama, świadomie, zwłaszcza jak wychodzę, woła też tata, baba, dada, am, kota woła ssssssssssss.
Ogólniejest pogodnym, wpatrzonym w mamę cudny syniem, dojda cyca jeszcze, a jak już się naje to paluszkami mamla sutka.

Olka dzięki za sympatię.

Mycha z Nadinką, witajcie.

A co tam u Ani, odzywa się?
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:32   #231
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Oli jak Cię to pocieszy Max miał 10 miesięcy .im pózniej,tym lepiej,więc niczym się nie przejmuj
masz na myśli to że im wcześniej ząbki wyjdą tym szybciej się psują, są mniej zmineralizowane? Bo kurcze mojej szybko zaczeły wychodzić, teraz ma 8 i dwa trzonowe już prawie na wierzchu i też się martwię trochę, pediatra niby mówiła że nie ma konkretnych badań na ten temat i żeby się nie przejmować.
U nas na pewno sprawdziło się to że im później tym bardziej dokuczliwie, pierwsze zupełnie bezobjawowo wyszły za to dwa ostatnio dały nam wszystkim nieźle w kość

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

A słyszałyście o tym że jak dziecko pierwsze słowo wypowie, tzn jak pierwsze będzie tata to rodzice w przyszłości zafundują mu brata, a jak mama to siostrę?.
Tak, u nas się mówi "tata- wołam brata"
moja mówi tylko mama a ja cholercia chciałam synia dla odmiany, ale co by nie było byle zdrowe

dygotka- może niedługo zaśnie

a jeszcze z tymi śpiworkami bo ja mam ale nie używałam ani razu, mówicie że to nie krępuje ruchów? Bo moja zaraz po przebudzeniu wstaje i boję się że się przewróci może dziś spróbuję bo też się ciągle rozkopuje

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-08-12 o 10:35
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:35   #232
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
w kwestii zeboli - czy jest jeszcze ktos bezzebny oprocz nas? bo widze ze chyba tylko my juz czekamy...
nam sie pare dni temu wybił dopiero pierwszy wiec spoko Oli wyjda

wogole dzien dobry wkoncu mnie połączyli ze światem, mamy kompa! bede was mogła cytować i odpisywać i wogole jupi!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:54   #233
mol_aa
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

Moi chłopcy zrobili mi dzisiaj piękny prezent (kończę dzisiaj ćwierć wieku - stara już jestem)
Synek pospał do 7.30 - były dwie pobudki na mleko ale to mało ważne, bo zawsze budzi się 6-6-30
A tatuś zafundował piękny prezent - srebrną bransoletkę
Na 13 stą lecimy na obiad do moich rodziców, bo razem z tatą dzisiaj świętujemy , on imieniny a ja urodziny

Olusia
też o tym słyszałam, że im później tym zęby mocniejsze. A tak poza tym to my nadal czekamy na tego pierwszego ząbka

Ela no to teraz róbcie córcie dla Miłoszka

Oliveira my my jesteśmy bezzębni
jakoś wróżka zębuszka zapomniała o dolnym śląsku czy co???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 11:37   #234
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

znam-miałam wzoraj pisać,ale jakoś mi się nie chciało....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 12:34   #235
owieczka86
Zadomowienie

Mola wszystkiego najlepszego :-* szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń:-*

Zrobiłam dziś młodemu risotto z przepisu Wioli,no i zjadł całą miseczke więc chyba mu smakowało ;-)

No i humor z☠☠☠any...do tej pory było dobrze i wiedziałam że będzie jakąś kłótnia ...za miło było od rana...
Stary 2012-08-12, 12:46   #236
2mycha1
Raczkowanie

ja daliaa Ty też z łodzi?
jakbym musiała wrócić do pracy to też bym ją już do żłoba dała,ale na razie jakoś dajemy rade

owieczka86 a mogę też prosić o ten przepis na risotto

27.08.2012 <----STARTUJĘ!!
jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie

YOU'VE GOT TO WORK FOR IT.
so stop wishing and start doing.
2mycha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 13:59   #237
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:

Mateusz pierwsze powiedział tata i ma brata, a Miłosz pierwsze mama i ...... się okaże.
co to znaczy że się okaże o czymś nie wiemy
u mnie nie pamiętam, ale raczej nie planuje następnego...
mol_aa

tż zrobił pyszny obiad, a teraz chyba bierze się za pizze, bo czuję pieczareczki sesese będe gruba
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:07   #238
nettka_
Zadomowienie

hej.

My pospałyśmy do 9

A teraz mała ma gorączkę strasznie płacze, dostała czopka i śpi

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

iiii będą bliźniaki

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:40   #239
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Moi chłopcy zrobili mi dzisiaj piękny prezent (kończę dzisiaj ćwierć wieku - stara już jestem)
Synek pospał do 7.30 - były dwie pobudki na mleko ale to mało ważne, bo zawsze budzi się 6-6-30
A tatuś zafundował piękny prezent - srebrną bransoletkę
Na 13 stą lecimy na obiad do moich rodziców, bo razem z tatą dzisiaj świętujemy , on imieniny a ja urodziny
sto lat!!! sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Oliveira my my jesteśmy bezzębni
jakoś wróżka zębuszka zapomniała o dolnym śląsku czy co???

he he

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
co to znaczy że się okaże o czymś nie wiemy
u mnie nie pamiętam, ale raczej nie planuje następnego...
mol_aa

tż zrobił pyszny obiad, a teraz chyba bierze się za pizze, bo czuję pieczareczki sesese będe gruba
no pochwal się co dobrego? u nas dzisiaj pstrąg pieczony w ziołach z maselkiem pychotka

Stary 2012-08-12, 14:43   #240
ela3010
Zadomowienie

Pokszyfko, wszystko wiecie, nic bym przed wami nie zataiła. Po prostu chcemy mieć 3 dzieciątko ale jeszcze nie, za jakiś rok, półtora.

Mola sto lat kochana.

Nettko ale Cie wyobraźnia poniosła, przystaniemy moze na ciaży z jednym dzidkiem.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości