![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Ola ja mieszkam nad teściami a też sama sobie radzę
![]() Ja też spadam bo tz marudzi że oczy popsuje... Dobranoc. i do jutra ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- muff hej ![]()
#212 |
Rozeznanie
|
muff- hej
![]() ![]() ![]() ![]()
#213 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo
![]() Eluś o jakie dobre wieści, nie ma to jak na swoim, wiesz u nas jest takie powiedzenie, że co "nowy kąt" to mały bąk ![]() Aniolina ![]() ![]() ![]() Aaaaa i poproszę o przepis na sernik z mascarpone i białą czekoladą ![]() Mycha witaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nową mamusie ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() ale Wam dobrze... Mala dzisiaj zrobila jazde od 4:00 do 5:00 i oczywiscie nie mam zielonego pojecia o co jej kaman heh :-/ ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- o nie, jednak widze ze jest juz zmysl i nowa mama ![]()
#216 |
Raczkowanie
|
dziękuję za miłe przyjęcie
coś o sobie hmm... mieszkamy sobie w Łodzi ja Nadulka i tatuś Nadulki-mąż mój ![]() mam 25 lat i jak na razie siedzę sobie na wychowawczym i wychowuję moją małą glizdę za ok pół roku zamierzam wrócić(znaleźć nową)pracę bo siedzenie w domu nie jest dla mnie. już bym wróciła ale jakoś żal mi jeszcze oddawać takiego małego szkraba do żłoba coś o Nadii ma już prawie 8.5 miesiąca, pięknie siedzi, pięknie wspina się na czym się da, ze 3 razy udało jej się wspiąć i ustać bez podpierania, zbiera się powoli do chodzenia ![]() ![]() dorobiła się już pięknych 3 jedynek,lada dzień pojawi się 4 ![]() mówi ładnie mama, tata, baba, i wiele innych słów których znaczenia jeszcze nie znam.... gada z taką częstotliwością że od 2 dnia ma chrypę ![]() no to to by było na tyle ![]()
![]() ![]() ![]() 27.08.2012 <----STARTUJĘ!! jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie ![]() _________________________ _____________ YOU'VE GOT TO WORK FOR IT. so stop wishing and start doing. _________________________ _____________ |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Od 6 na nogach, już poprasowałam całą stertę ubran, no cóż nie chciało się wczoraj trzeba było dzisiaj ![]() Noc w miarę ok chociaż praktycznie cały czas spała z nami, może z godzinę w łóżeczku. Ja nie wiem jak niektóre z Was cały czas spią z dziecmi, ja nie nie wysypiam ![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasne ![]() ![]() powiedz cos wiecej o Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- hej ![]()
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Wariateczka
![]() ![]() Aniolina no brawa dla Kasi :brawo:.To ja się cieszylam,jak Max zaczął chodzić 2 dni po pierwszych urodzinach i dużo osób mówiło,ze wcześnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A no i oczywiscie witam nowa mamę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam łodzianke ![]() moja mlodsza o dzien ale dopiero rozkreca sie z raczkowaniem ![]() zebole 2, ale trzeci na wylocie i kolejne 5 w kolejce ![]() doskonale Cie rozumiem apropo zloba :P akurat ja mloda daje, bo od pon musze zaczac prace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() o pogodzie-->do bani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Śniadanie zjedzone,kawa wypita idę się ogarnąć i biorę się za obiadek dla nas i Filipka a i dla młodego będę też deser robić. Po obiadku pojedziemy gdzieś na spacer jak się pogoda nie popsuje... Nocka nawet spoko...kilka razy się budził ale chyba było mu za gorąco bo miał nóżki spocone i chyba będzie kolejny ząbek bo marudzi od rana i ślini się strasznie ... Miłego dnia Wam życzę....zajrze wieczorem :-*
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-08-12 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ja pospalam do 7;45,ale ze 3 pobudki w nocy,noszzz kurde nawet jak jej zbey szly wstawala tylko raz,lazi po calym lozeczku,zaplata sie w szczeble a potem sie budzi z placzem mamo ratuj,wczoraj sie wkurzylam na tz-eta bo mala spala juz smacznie,ale byla odwrocona standardowo,to mu sie zachcialo ja poprawiac,bo jej zimno bedzie,i przykryc,i sie obduzila aaaaaaa pol godziny ja usypialam spowrotem,a w nocy sie wkurzylam i jej mm zrobilam na ostatniej pobudzce i pospala do 7:45 jak juz mowilam ![]() bo mala pod czym kolwiek by spala i tak sie wykopie,mialam jej spiworek zalozyc ale stwierdzilam ze nie ryzykuje ograniczenia jej ruchow,bo dopiero bedzie sie dzialo ... u nas pogoda nie najgorsza,moze nie jakos super cieplo,ale deszczu tez nie ma ![]() teraz sie u nas uspokoilo z zabkami,4 sa,jedyneczke 5 widac,i uff mala od razu inne dziecko,ale do chodzenia czy raczkowania jej jeszcze daleko,wystarczy ze juz wszedzie pleza ![]() zmykam mamcie,milej niedzieli ![]()
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
wariateczko .... tez myslalam ze spiworek bedzie ją ograniczac, ale nic bardziej mylnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
w kwestii zeboli - czy jest jeszcze ktos bezzebny oprocz nas? bo widze ze chyba tylko my juz czekamy...
#228 |
Wtajemniczenie
|
Oli jak Cię to pocieszy Max miał 10 miesięcy
![]() ![]() Tez myślałam,ze spiworek ogranicza ruchy,ale się mylilam.ostatnio kupiłam w promocji,bo mala zaczęła się budzić w nocy (jAkies 3-4tygodnie temu,u nas nie bylo lata) i pomyślałam,ze moze jej zimno.i to był strzał w 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
witam
nie wiem ile spałam w nocy,ale łeb mi pęka,a młoda rzuca czym się da o podłoge i nic się nad matka nie chce zlitować...nie chce też iśc na drzemkę...a ja w domu sama i nie mam siły... w klubie mam pytanmko-będę wdzięczna za odp
#230 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() U nas jest tak że miłosz zawsze śpi do 7.30, dziś nawet do 8.10, no ale coś za coś, wieczorek kładzie się dopiero ok 22 ![]() Mola, o dobry pomysł ![]() Ale najpierw chcielibyśmy kupić ten domek a potem pomyślimy ![]() A słyszałyście o tym że jak dziecko pierwsze słowo wypowie, tzn jak pierwsze będzie tata to rodzice w przyszłości zafundują mu brata, a jak mama to siostrę ![]() Mateusz pierwsze powiedział tata i ma brata, a Miłosz pierwsze mama i ...... się okaże ![]() Miluś woła mama, świadomie, zwłaszcza jak wychodzę, woła też tata, baba, dada, am, kota woła ssssssssssss ![]() Ogólniejest pogodnym, wpatrzonym w mamę cudny syniem, dojda cyca jeszcze, a jak już się naje to paluszkami mamla sutka ![]() Olka dzięki za sympatię ![]() Mycha z Nadinką, witajcie ![]() A co tam u Ani, odzywa się? |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas na pewno sprawdziło się to że im później tym bardziej dokuczliwie, pierwsze zupełnie bezobjawowo wyszły za to dwa ostatnio dały nam wszystkim nieźle w kość ![]() Cytat:
![]() moja mówi tylko mama a ja cholercia chciałam synia dla odmiany, ale co by nie było byle zdrowe ![]() dygotka- ![]() a jeszcze z tymi śpiworkami bo ja mam ale nie używałam ani razu, mówicie że to nie krępuje ruchów? Bo moja zaraz po przebudzeniu wstaje i boję się że się przewróci ![]()
Alunia ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-12 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wogole dzien dobry wkoncu mnie połączyli ze światem, mamy kompa! bede was mogła cytować i odpisywać i wogole jupi!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() Moi chłopcy zrobili mi dzisiaj piękny prezent (kończę dzisiaj ćwierć wieku ![]() Synek pospał do 7.30 - były dwie pobudki na mleko ale to mało ważne, bo zawsze budzi się 6-6-30 A tatuś zafundował piękny prezent - srebrną bransoletkę ![]() Na 13 stą lecimy na obiad do moich rodziców, bo razem z tatą dzisiaj świętujemy , on imieniny a ja urodziny ![]() ![]() Olusia też o tym słyszałam, że im później tym zęby mocniejsze. A tak poza tym to my nadal czekamy na tego pierwszego ząbka ![]() ![]() Ela no to teraz róbcie córcie dla Miłoszka ![]() Oliveira my my jesteśmy bezzębni ![]() jakoś wróżka zębuszka zapomniała o dolnym śląsku czy co??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
znam-miałam wzoraj pisać,ale jakoś mi się nie chciało....
#235 |
Zadomowienie
|
Mola wszystkiego najlepszego :-* szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń:-*
Zrobiłam dziś młodemu risotto z przepisu Wioli,no i zjadł całą miseczke więc chyba mu smakowało ;-) No i humor z☠☠☠any...do tej pory było dobrze i wiedziałam że będzie jakąś kłótnia ...za miło było od rana...
#236 |
Raczkowanie
|
ja daliaa Ty też z łodzi?
jakbym musiała wrócić do pracy to też bym ją już do żłoba dała,ale na razie jakoś dajemy rade ![]() owieczka86 a mogę też prosić o ten przepis na risotto
![]() ![]() ![]() 27.08.2012 <----STARTUJĘ!! jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie ![]() _________________________ _____________ YOU'VE GOT TO WORK FOR IT. so stop wishing and start doing. _________________________ _____________ |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie nie pamiętam, ale raczej nie planuje następnego... mol_aa ![]() ![]() tż zrobił pyszny obiad, a teraz chyba bierze się za pizze, bo czuję pieczareczki sesese ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
hej.
My pospałyśmy do 9 ![]() A teraz mała ma gorączkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
iiii będą bliźniaki ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
he he ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Pokszyfko, wszystko wiecie
![]() ![]() ![]() Mola sto lat kochana ![]() ![]() Nettko ale Cie wyobraźnia poniosła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.