Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 14:22   #1591
Bezaq
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

O dziewczyny tak się cieszę, że wątek zszedł na bolerka, mogę zatem bez skrępowania zapytać o to, czy mogę jeszcze nosić taki model, to jest bardzo jasny beż, matowe, ostatnio miałam je na sobie ponad rok temu i pamiętam, że dobrze się w nim czułam, ale teraz sama nie wiem czy zostawić czy się pozbyć. Zdjęcie zapożyczone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko-reserved-38-jak-nowe-ubrania.jpg (14,8 KB, 223 załadowań)

Edytowane przez Bezaq
Czas edycji: 2012-08-12 o 14:24
Bezaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:26   #1592
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dooo Pokaż wiadomość
ja się tu raczej nie udzielam... czasami podczytuję po cichu ... ale tym razem musiałam ... powiem, że modowo niewiele mnie rozwala ...
ale zaczynam dostawać szału jak czytam = bluzka ombre, włosy ombre, paznokcie ombre, spodnie ombre itp. czy słowo cieniowany, cieniowana ... jest jakimś tabu ?
strasznie mnie irytują takie głupie i bezmyślne zapożyczenia ..
to tak jak mnie denerwuje nazywanie wszystkich ubrań "galaxy" ludzie nie znają pojęć "nebula", trudno im zrozumieć, że połowa ubrań z "kosmosem" to nie "kosmos"...

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:30   #1593
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bezaq Pokaż wiadomość
O dziewczyny tak się cieszę, że wątek zszedł na bolerka, mogę zatem bez skrępowania zapytać o to, czy mogę jeszcze nosić taki model, to jest bardzo jasny beż, matowe, ostatnio miałam je na sobie ponad rok temu i pamiętam, że dobrze się w nim czułam, ale teraz sama nie wiem czy zostawić czy się pozbyć. Zdjęcie zapożyczone
Dla mnie to raczej krótki żakiecik niż bolerko

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 14:46   #1594
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że możesz nosić, bo wyglądem bardziej przypomina krótszą marynarkę Poza tym, skoro się dobrze w nim czujesz, to tym bardziej noś.
Stary 2012-08-12, 15:29   #1595
mal00nie
Zakorzenienie

mi bolerko teraz kojarzy się z hasłem na allegro " sexi bolerko" http://bolerka.pl/photos/sexi-bolerk...1603830551.jpg
osobiście wolę narzutkę czyli coś takiego
http://www.we-dwoje.pl/files/Image/g...e_dwoje_31.jpg
http://kardigan.pl/photos/wloska-tun...2493691980.jpg

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2012-08-12 o 15:34
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 16:31   #1596
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ja kiedyś też starałam się nosić na przekór, ale zaczęło mnie irytować to, że musiałabym rezygnować z krojów i wzorów, które bardzo lubię. Już chyba wolę usłyszeć, że jestem fashion victim, niż ubierać się w jakieś brzydactwa - a trochę wybredna jestem i zwykle ze sklepów wychodzę z pustymi rękami, bo wszystko jest w moich oczach brzydkie.
Wiadomo, że nie ma sensu popadać w skrajności, ale zauważyłam, że z modą jest tak - jeśli noszę nowe trendy, wtedy kiedy faktycznie się pojawiają, to ludzie to źle przyjmują a parę lat później sami to noszą, chyba ze nie przyjmą się wcale. Ale ogólnie zawsze nosiłam to, co mi się podoba - czy to kolory, czy fasony. Przy czym jak widzę, że np. wszyscy ubierają róż albo żółty, chociaż niedawno uważali że to ohyda i nie powinno się nigdy pod żadnym pozorem nosić takiego koloru, to uważam, ze warto wyciągnąć z szafy lub kupić coś właśnie w zupełnie innym kolorze Dobrze to potem wygląda. Nie trzeba rezygnować z ulubionych rzeczy, wystarczy nosić trochę inaczej.
Stary 2012-08-12, 18:06   #1597
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:

Czasem też mnie to dziwi, że nazwa koloru nie jest do końca logiczna z jego odcieniem, ale nie jest to wcale taka rzadka sprawa. Najprostszy i bardzo modny przykład tego lata - mięta. Przecież mięta ma kolor ciemnej, przygaszonej zieleni, więc dlaczego nazywa się miętą zieleń jasną?
Co do ogólnych nazw, to pewnie zostały uznane za jakiś 'środek' danego odcienia i w zależności od kierunku, w którym się przesuwamy, dodaje się do fioletu "jasny", "ciemny" etc. .... Taka konwencja, a czy do końca logiczna...
lol, przyznam że od dzieciństwa (czyli ponad 15 lat temu) nazywałam (i nie tylko ja, inne dzieci również ) kolorem miętowym dokładnie ten kolor jaki był ostatnio modny - czyli jasna rozbielona zieleń. Nie dziwi mnie więc w ogóle nazywanie takiego odcienia miętowym A nazywaliśmy ten kolor miętowym, bo taki właśnie kolor miały miętowe lody, miętowa pasta do zębów czy miętowa guma do żucia proste

a już tak subiektywnie: troche mnie dziwi ten szum wokół miętowego, kolor jak kolor, są ładniejsze

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ja żadnego z nich bym nie założyła.
ja też nie bolerek nie znosiłam odkąd się tylko pojawiły i na szczęście tak już pozostało. zawsze kojarzyły mi się z bazarkowym stylem
Stary 2012-08-12, 20:44   #1598
greenorchid2
Raczkowanie

Cytat:
Moze byc
greenorchid2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 20:47   #1599
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
lol, przyznam że od dzieciństwa (czyli ponad 15 lat temu) nazywałam (i nie tylko ja, inne dzieci również ) kolorem miętowym dokładnie ten kolor jaki był ostatnio modny - czyli jasna rozbielona zieleń. Nie dziwi mnie więc w ogóle nazywanie takiego odcienia miętowym
a mnie dziwi, bo mieta ma doprawdy inny odcien...

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
ja też nie bolerek nie znosiłam odkąd się tylko pojawiły i na szczęście tak już pozostało. zawsze kojarzyły mi się z bazarkowym stylem
ja nosze bolerka, glownie do sukienek - sa to praktycznie zwykle sweterki, tylko, ze krotsze. w moim przypadku spelniaja kilka funkcji. acz pytanie czy powinnam je nazywac bolerkami, mozliwe, ze nie. zreszta przyznam, ze sama, slyszac slowo "bolerko", mam skojarzenia bazarowe^^.
Stary 2012-08-12, 21:26   #1600
Wampierz
Zakorzenienie

A mnie dziwi szum wokół kolorów w ogóle Nie rozumiem mody na kolory, to że są trendy w przemysle odzieżowym to fajnie, bo nie jest nudno, ale wkurza mnie, że niektórzy wybierają kolory wg mody... kolory powinno się przede wszystkim wybierać po tym, czy pasują, w następnej kolejność filtrować przez własny gust i ewenualnie na koniec brać po uwagę, czy cośjest modne, czy nie. A nie wielkie odkrycie: ciuchy w kolorze x wyglądają fajnie! No wiadomo, ale w sumie w każdym kolorze może być ładnie, pod warunkiem że ciuch ładny i że komuś w tym do twarzy. I teraz wszystkie niewolnice mody będą się pchać w odcienie cieliste albo bladoturkusowe, choćby w tym wyglądały jak chore.
Stary 2012-08-12, 22:09   #1601
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
to jest jedyny plus tego całego must have'owego zjawiska - przeglądając letnie wyprzedaże na stronie bershki w nowej kolekcji już takie rurki widziałam, w sumie mogłam się domyślić, że jak w takiej sieciówce są to coś się święci ;p

też tego nie lubię.
Aczkolwiek nie jestem za tym żeby na siłę wyglądać inaczej od innych - jak podoba mi się coś co akurat jest modne to to kupuję a nie biegam po lumpach i kupuję rzeczy które mi się kompletnie nie podobają tylko dlatego żeby nie wpasowywać się w obecne trendy
no ja tez tak nie robie :P

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:13   #1602
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
A mnie dziwi szum wokół kolorów w ogóle Nie rozumiem mody na kolory, to że są trendy w przemysle odzieżowym to fajnie, bo nie jest nudno, ale wkurza mnie, że niektórzy wybierają kolory wg mody... kolory powinno się przede wszystkim wybierać po tym, czy pasują, w następnej kolejność filtrować przez własny gust i ewenualnie na koniec brać po uwagę, czy cośjest modne, czy nie. A nie wielkie odkrycie: ciuchy w kolorze x wyglądają fajnie! No wiadomo, ale w sumie w każdym kolorze może być ładnie, pod warunkiem że ciuch ładny i że komuś w tym do twarzy. I teraz wszystkie niewolnice mody będą się pchać w odcienie cieliste albo bladoturkusowe, choćby w tym wyglądały jak chore.
Dokładnie
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:49   #1603
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
ja kupilam sobie jedne jeszxcze na poczatku lata i nawet nie zdazylm i ch zalozyc a teraz co 2 osoba bedzie je miala ehh nie lubie byc ubrana tak samo jak kazdy
Ja właśnie najlepiej czuję się w takich kolorach i też lepiej wyglądam, m.in. z racji jasnej karnacji. Z jednej strony fajnie, że będzie większa szansa dostania musztardowych czy burgundowych swetrów, ale jakoś mi się nie widzi ubieranie się przez przypadek jak pół Warszawki
Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest, ale od paru lat bolerka kojarzą mi się TYLKO i wyłącznie z bazarkami, kiepskim materiałem i cekinowymi wstawkami Nic nie zatrze tego wrażenia.
Nie dalej jak dwa dni temu widziałam dziewczynkę lat ok. 11 w różowym, bawełnianym bolerku na gołe ciało. Nie wiem, co za matka pozwala tak dzieciakowi biegać samopas po centrum handlowym, ale moje obserwacje dzieci z perspektywy pracy w sklepie to temat rzeka, więc może Wam oszczędzę

W ogóle większość bolerek też niestety kojarzy mi się z bazarem - naprawdę ciężko jest znaleźć coś fajnego. Na studniówce miałam coś w stylu krótkiego, czarnego żakietu, takie są moim zdaniem fajne
Cytat:
Dokładnie tak! O ile dziewczyny z ciemniejszą karnacją fajnie wyglądają w pastelach, to u osób z niemal białą skórą robi to efekt topielicy. Z tego, co wiem są jakieś takie tabele, z których można się dowiedzieć, jakie kolory pasują do danego typu urody, ale jakoś mało kto się tym przejmuje. Niemniej jednak bawią mnie ludzie, którzy sądzą, że kolor załatwi sprawę mankamentów figury - miałam w gimnazjum nauczycielkę, która wbijała się w czarne ubrania na oko dwa rozmiary mniejsze, zapewne z nadzieją, że to ją wyszczupli.

Zauważyłam ostatnio jakiś niepokojący wysyp bardzo długich fryzur "na czeskiego piłkarza" zarówno w wersji męskiej, jak i damskiej...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:12   #1604
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomo, że nie ma sensu popadać w skrajności, ale zauważyłam, że z modą jest tak - jeśli noszę nowe trendy, wtedy kiedy faktycznie się pojawiają, to ludzie to źle przyjmują a parę lat później sami to noszą, chyba ze nie przyjmą się wcale. Ale ogólnie zawsze nosiłam to, co mi się podoba - czy to kolory, czy fasony. Przy czym jak widzę, że np. wszyscy ubierają róż albo żółty, chociaż niedawno uważali że to ohyda i nie powinno się nigdy pod żadnym pozorem nosić takiego koloru, to uważam, ze warto wyciągnąć z szafy lub kupić coś właśnie w zupełnie innym kolorze Dobrze to potem wygląda. Nie trzeba rezygnować z ulubionych rzeczy, wystarczy nosić trochę inaczej.
otwarcie przyznaję , że czasami tak robię. Pamiętam jak śmiałam się z koleżanki, gdy nosiła rurki. Myslalam sobie: jenyy jak mozna takie marchewy nosić? a później proszę bardzo, sama dzielnie w nich pomykałam teraz nie wyobrazam sobie innego fasonu ;P
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:32   #1605
Wampierz
Zakorzenienie

To raczej nie stopień bladości, tylko odcień karnacji (ciepła, zimna, oliwkowa, różowa itp) w połączeniu z resztą jak oprawa oczy, kolor włosów itp. decyduje o tym, w czym się dobrze wygląda. Czasem jest tak, że mimo że jakiś kolor nam się bardzo podoba to wyglądamy w takim ubraniu brzydko.
Stary 2012-08-12, 23:54   #1606
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Zauważyłam ostatnio jakiś niepokojący wysyp bardzo długich fryzur "na czeskiego piłkarza" zarówno w wersji męskiej, jak i damskiej...
Jaka to fryzura?

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 00:33   #1607
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.voeblogg.no/wp-content/up...70redigert.jpg

są i burgundowe rurki!
Stary 2012-08-13, 00:39   #1608
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jaka to fryzura?
ja kojarze tylko fryzure na enerdowskiego pilkarza .
Stary 2012-08-13, 00:52   #1609
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
można je kupic od kilku sezonów, ja swoje kupiłam rok temu właśnie pod koniec lata także czy ja wiem czy to taki hicior 2012?...
Stary 2012-08-13, 00:57   #1610
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
To raczej nie stopień bladości, tylko odcień karnacji (ciepła, zimna, oliwkowa, różowa itp) w połączeniu z resztą jak oprawa oczy, kolor włosów itp. decyduje o tym, w czym się dobrze wygląda. Czasem jest tak, że mimo że jakiś kolor nam się bardzo podoba to wyglądamy w takim ubraniu brzydko.
Też mi się wydaje, że to nie o karnację samą w sobie chodzi, tylko właśnie o kombinację. Na podstawie kombinacji cech można dopiero ocenić, jaki kolor danej osobie pasuje, a jaki nie. Stąd też wziął się z resztą podział na pory roku, ale jakoś nigdy nie byłam w stanie stwierdzić, którą porą jestem.
Ja przykładowo, moim zdaniem, lepiej wyglądam w pastelach niż w ciemnych kolorach - efekt topielicy uzyskuję właśnie poprzez połączenie jasnych włosów, oczu i karnacji z ciemnym ubraniem.

Cytat:
To chyba akurat nie burgund, bo wpada w fiolet... ale też będzie modny, bo pod hasłem 'burgund' będą przemycać na allegro i w sklepach ciuchy we wszystkich kolorach pomiędzy czerwienią a fioletem. Mam fioletowe rurki, bluzki i swetry, będę modna

Edytowane przez Zioło
Czas edycji: 2012-08-13 o 00:59
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 07:34   #1611
Bezaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Dla mnie to raczej krótki żakiecik niż bolerko
Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Myślę, że możesz nosić, bo wyglądem bardziej przypomina krótszą marynarkę Poza tym, skoro się dobrze w nim czujesz, to tym bardziej noś.
Cytat:
Napisane przez greenorchid2 Pokaż wiadomość
Moze byc
Dzięki dziewczyny zatem zostaje. Odkąd zaczęłam słyszeć negatywne komentarze o bolerkach miałam problem z tym ciuchem
Bezaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:36   #1612
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze jedna ważna kwestwia to ubrać się odpowiednio do wieku. To że w czymś dobrze wyglądamy nie oznacza że musimy w tym chodzić.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:46   #1613
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Kolorowe spodnie akurat fajnie wyglądają. Kiedyś nie były aż tak dostępne. Dominowały tradycyjne kolory. A od kilku sezonów prawdziwy wysyp. Bardzo się cieszę bo odkryłam że swoje nogi mogę pokazać nie tylko w jeansie.
Co do rurek to sama ich kiedyś nie lubiłam. Ale spowodowane to było kompleksami na temat moich nóg. Wydawało mi się że lepiej wyglądają w innych modelach. Nie wiem czy to kwestia mniejszej wagi czy większej akceptacji siebie jednak polubiłam je
Kolor musztardowy chociaż bardzo ładny to kompletnie mi nie pasuje. Bordo od kilku lat regularnie znajduje się w mojej szafie.
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 16:17   #1614
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba akurat nie burgund, bo wpada w fiolet... ale też będzie modny, bo pod hasłem 'burgund' będą przemycać na allegro i w sklepach ciuchy we wszystkich kolorach pomiędzy czerwienią a fioletem. Mam fioletowe rurki, bluzki i swetry, będę modna
ale to właśnie burgund jest bliżej fioletu niż np. bordo
Stary 2012-08-13, 20:06   #1615
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
A myślałam, że w modzie są pomarańczowe (ale nie jaskrawe). No chyba, że to było latem, tzn. mamy lato, ale niby już jesień.. przez te blogerki motam się w porach roku
Nie rozumiem ludzi, którzy na początku sierpnia wraz z kilkoma dniami deszczowymi zaczynają gadkę, że już jesień, lata już nie będzie i w ogóle OLABOGA.
I blogerek co jeszcze w lipcu prezentowały ałtfity jesienne.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Też mi się wydaje, że to nie o karnację samą w sobie chodzi, tylko właśnie o kombinację. Na podstawie kombinacji cech można dopiero ocenić, jaki kolor danej osobie pasuje, a jaki nie. Stąd też wziął się z resztą podział na pory roku, ale jakoś nigdy nie byłam w stanie stwierdzić, którą porą jestem.
Ja przykładowo, moim zdaniem, lepiej wyglądam w pastelach niż w ciemnych kolorach - efekt topielicy uzyskuję właśnie poprzez połączenie jasnych włosów, oczu i karnacji z ciemnym ubraniem.
Nie wiem jaką jestem porą roku - podobno coś pomiędzy zimą a wiosną (?). Ale osobiście najlepiej czuję się w bieli jako podstawie a do niej kolorki jakie wlezie od czerni po szarości, od fluo po pastele. od czerwieniu po turkusy. Biel to zacny kolor - wszystko do niej pasuje
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:30   #1616
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Jaka to fryzura?
O, taka: http://mens-haircuts.net/wp-content/.../08/mullet.jpg
lub też coś takiego: http://3.bp.blogspot.com/_1nmi9b8It2...0/P1251741.JPG , często nawet do połowy pleców. Okropnie to wygląda

Widziałam dzisiaj grupę dziewcząt na oko lat 13 w mocno wyciętych koszulkach, spod których z każdej strony wystawały takie bawełniane, dziecięce staniki. Jedna z tych dziewczyn pokusiła się nawet o białą koszulę-mgiełkę.
Że jakaś licealistka tak na imprezę pójdzie - ok, ale dzieciak z ostatniej klasy podstawówki chodzący w tym po ulicy?
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:56   #1617
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
O, taka: http://mens-haircuts.net/wp-content/.../08/mullet.jpg
lub też coś takiego: http://3.bp.blogspot.com/_1nmi9b8It2...0/P1251741.JPG , często nawet do połowy pleców. Okropnie to wygląda
Zapoczątkowałam modę na pół włosów krótkich, pół długich! Pół roku temu miałam na głowie krótkie włosy, a resztę troszkę za ramiona. Nie uważam, bym wtedy wyglądała okropnie, choć te fryzury na zdjęciach mi się nie podobają Chyba trzeba mieć do tego odpowiednią twarz/urodę, albo jestem po prostu nieobiektywna.

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:00   #1618
MadSyndrome
Zadomowienie

Ciekawa jestem jakie hity będą tej jesieni mam nadzieje, że nie połączenie czapek z daszkiem do sukienek widziałam ostatnio kilka takich

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:18   #1619
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Mnie cieszy moda na kolory
Wcześniej narzekałyście, że w Polsce wszyscy ciągle na szaro, a jak są kolory to i tak ktoś to musi skrytykować
Nie dogodzisz
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:13   #1620
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jakie hity będą tej jesieni mam nadzieje, że nie połączenie czapek z daszkiem do sukienek widziałam ostatnio kilka takich
nie rozumiem, a to coś strasznego?
rozumiem że sukienka musi być od razu w eleganckim wydaniu? a na luzie tylko spodnie?

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości