|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() Jak Ty uwierzyłaś w te durnoty o bliźniętach to gratuluję pojęcia. Nie zabieraj się za zbliżenia, jak nic o tym nie wiesz ![]()
![]() |
#1592 |
Przyczajenie
|
ten wątek ma chyba pomagać a nie jeszcze bardziej denerwować, ja tylko grzecznie zapytałam chcąc się właśnie dowiedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno, ale zobacz o co Ty pytasz. Czy plemniki mogą przejść przez materiał... że tak się posłużę wizażowym powiedzonkiem - a czy plemniki to terminatory? Gdyby tak było to wszystkie małolaty byłyby już zaciążone, bo teraz to i dzieci od 12stki paprają się w spermie. Albo nawet i wcześniej. Weź zapytaj Pani od biologii albo idź do ginekologa z takimi pytaniami, a później się bierz za dotykanie w 'TE' miejsca.
Aparatka - góra 13.08.2014 + dół 25.02.2015 Edytowane przez Kaaef Czas edycji: 2012-08-10 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. Jeśli uprawiało się seks analny
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
|
Chyba jej chodziło o to, co napisałam ![]() Że orale, anale już za sobą, a nadal dziewica ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- ![]() ![]() ![]()
#1597 |
Zakorzenienie
|
a sory zwracam honor
![]()
#1598 | ||
Raczkowanie
|
Nie, tak sobie opowiadam pierdoły z nudów i cieszę się, że ktoś się być może przeze mnie strachu naje - dobry dowcip, czyż nie?
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W testach zachodzą reakcje chemiczne, dlatego wynik odczytujemy we wskazanym przez producenta czasie. Później teoretycznie nie jest on już wiarygodny (może się różnić od tego odczytanego wcześniej, bo w efekcie ww. reakcji np. pojawia się zarys 2 kreski, wskazujący niby na ciążę). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zadomowienie
|
dostałam okres przedwczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
no i przyszedł czas na mnie.. od niecałych trzech miesięcy biorę ring antykoncepcyjny.. ostatnio nie mogłam dostać okresu z pewnych względów więc zamiast wyciągnąć krążek i czekać na okres włożyłam od razu następny więc @ nie miałam.. minął ponad tydzień i wczoraj kochalismy się i wyjelam go bo trochę nam przeszkadzał.. i w ciągu trzech godzin powinnam go włożyć ale tego nie zrobiłam bo zapomniałam.. przyjaciółka po mnie przyjechała a ja chwyciłam torebkę i pobiegłam.. dopiero rano po jakis 13 godzinach o dziwo mi się przypomniało i mój TZ mi go dostarczył..
i zaaplikowalam go z powrotem.. teraz zastanawiam się co mam robić.. wytrysku w środku nie było ale wiem czy mam teraz iść po nowy ring czy wg wyjąć i czekać na @ ;( przepraszam że nie skorzystalam z wyszukiwarki ale pisze z komórki a wtedy zajęłoby mi to wieczność.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że założyłaś pierścień, bo mogłaś rozpocząć przerwę i zabezpieczenie byłoby zachowane, a tak... Zapamiętaj na przyszłość, że kiedy nosi się kilka pierścieni pod rząd, bez robienia przerwy (przerw), to wszystkie dni z krążkami pomiędzy 1-wszym tygodniem z krążkiem, po którym nie robimy przerwy, a ostatnim tygodniem z ostatnim krążkiem branym pod rząd, traktujemy jako 2-gi tydzień (mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zadomowienie
|
wiem że nie boli ale jak mam pierwszy raz taką sytuacje to trochę spanikowalam..
![]() ulotka niestety nie chciała.mi się ściągnąć dlatego miałam nadzieję że ktoś mi tutaj pomoże i na szczęście tak się stało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Przyczajenie
|
Prosze o pomoc
Tydzień temu kochałam się ze swoim chłopakiem z zabezpieczeniem. Następnego dnia na imprezie piłam. Dwa dni temu i wczoraj także piłam. Ogólnie też palę. Na wczorajszej imprezie dostałam obfitego krwawienia, bardzo obfitego. Czy jest możliwość żebym zaszła w ciąże i poroniła. Czy to jest coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc
Cytat:
![]() |
#1606 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Mam 19 lat, niedawno po zakrapianej alkoholem imprezie mój chłopak został u mnie na noc...Na początku drobne igraszki, pocałunki, seks oralny z jego strony. Pieścił mnie językiem, palcem, ocierał się o mnie mając na sobie bokserki, ale w końcu je zdjął no i nie wiem nawet jak do tego doszło, ale wszedł we mnie...Na bardzo krótko, kilka ruchów, bez wytrysku wystarczyło bym powiedziała żeby przestał, bo przecież się nie zabezpieczyliśmy! :| Nie trysnął we mnie, ale wcześniej był trochę mokry, przynajmniej tak mi się wydaje. Boję się, ponieważ byłam wtedy niedaleko dni płodnych. Strach sprawia, że cały czas o tym myślę, tracąc przy tym zdrowy rozsądek. Na razie sprawdzić niczego nie mogę u ginekologa, bo stało się to 2 dni temu, więc i tak niczego się nie dowiem. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Możecie coś doradzić, zaproponować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy możliwe bym zaszła w ciążę?!
jest coś takiego jak pigułka antykoncepcyjna 72h po niezabezpieczonym stosunku, tylko czy nie jest już na nią za późno? Im później przyjęta, tym mniejsza skuteczność. I dostepna jest na receptę.
No bo niby nie doszło do eytrysku, ale badania wykazały, że w preejakulacie są też plemniki zdolne do zapłodnienia, a jeżeli było to w okolicach dni płodnych, no to sznase, moim zdaniem, niestety są. A jak długo do tych płodnych jeszcze czy może już są? |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że szanse są marne. Jakiś procent oczywiście jest, ale gdyby to było takie proste, że bez wytrysku jest ciąża, to by był taki wyż demograficzny, że ho ho. No, ale w sumie niektórzy mają "szczęście".
Teraz to już tylko test 14 dni po stosunku. A na przyszłość zabezpieczenie.
#1609 |
Rozeznanie
|
No wiadomo, że szanse, gdyby był wytrysk byłyby nieporównywalnie większe, ale z racji tego, ze było to w okolicach dni płodnych to jednak ten preejakulat mogł poskutkować. Osobiście wydaje mi się, że większość takich przypadków jak opisany rzadko kończy się ciążą, no ale teoretycznie jest to możliwe no i sznase jakieśtam są, głownie ze względu na te dni płodne.
Dokładnie, teraz to test i trzeba sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że ktoś czegoś nie widział ani o tym nie słyszał nie oznacza, ze tego nie ma, a jeżeli są to plemniki zdolne do zapłodnienia to w niektórych przypadkach (pewnie w nie wieli), ale mogą zapłodnić. Nie nakazałam stosować tej tabletki, tylko napisałam, że istnieje taka opcja. A chyba dobrze jest znać wszystkie opcje, a potem podjęć decyzję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1613 |
Przyczajenie
|
Hej,
zacznę od tego, że "przeczytałam cały internet" w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłam niczego godnego uwagi ![]() Właśnie skończyłam trzecie opakowanie Yasminelle, jestem w trzecim dniu przerwy. Moje pytanie dotyczy pominięcia tabletki... najgorsze jest to, że była to druga tabletka z opakowania i niestety kochaliśmy się bez zabezpieczenia w tygodniu poprzedzającym pominięcie ![]() Wiem, że raczej ciężko Wam ocenić czy jestem w ciąży czy nie, ale może jakieś konkretne argumenty pomoga mi się chociaż uspokoić ![]() z góry dziękuję! K. |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Przyczajenie
|
15 godzin..
Hej,
zacznę od tego, że "przeczytałam cały internet" w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłam niczego godnego uwagi ![]() Właśnie skończyłam trzecie opakowanie Yasminelle, jestem w trzecim dniu przerwy. Moje pytanie dotyczy pominięcia tabletki... najgorsze jest to, że była to druga tabletka z opakowania i niestety kochaliśmy się bez zabezpieczenia w tygodniu poprzedzającym pominięcie ![]() Wiem, że raczej ciężko Wam ocenić czy jestem w ciąży czy nie, ale może jakieś konkretne argumenty pomoga mi się chociaż uspokoić ![]() ![]() z góry dziękuję! K. |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej nie ma okresu - jest krwawienie z odstawienia. 3. Owo krwawienie nie zawsze musi wyglądać tak samo tzn. nie zawsze musi zaczynać się i/lub kończyć w ten sam dzień, trwać tak samo długo i być tak samo obfite. Poza tym może ono nawet w ogóle nie wystąpić i nie musi to od razu oznaczać najgorszego. Dopiero dwukrotny brak krwawienia z rzędu może świadczyć o ewentualnej ciąży. To akurat powinnaś wiedzieć, gdyż jest o tym mowa w ulotce ;>... 4. CZEMU PO PROSTU NIE ZROBISZ TESTU?! Od pominięcia pigułki minęło już tyle czasu, że wynik będzie wiarygodny. Edytowane przez pelna_sprzecznosci Czas edycji: 2012-08-13 o 11:06 Powód: Dopiski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
Dot.: 15 godzin..
Możesz zrobić już test ciążowy. Myślę że w ciąży nie jesteś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
witam
oto moja historia. niedawno z moich chlopakiem po 7 miesiacach znajomosci chcielismy zaczac wspolrzyc. dlugo z tym zwlekalismy poniewaz jestem dziewica.on dobrze o tym wie wiec wszystko bylo przygotowane tak jak sobie wymarzylam oczywiscie mialam stres nogi mi sie trzesly , gra wstepna super i gdy juz nadszedl ten moment gdy juz chcial we mnie "wejsc"oczywiscie z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy poprostu nie mogl bylo tak ciasno i wgl strasznie mnie to bolalo i zaczelam go odpychac rekoma.probowalismy roznych pozycji i dalej nic.moze dlatego ze byl zbyt delikatny ...nieiwem ... postanowilismy przelozyc to na inny raz weszlo moze we mnie 1/3 czlonka wiec chyba dalej jestem dziewica krwi tez nie bylo. lecz teraz mam inny problem brak okresu poszlam z tym do ginekologa powiedzialam ze nie mam okresu moje cyckle ogolnie trwaly 30 dni.ostatni okres mialam 13 maja moj nieudany pierwszy raz byl 16 czerwca wtedy tez nie mialam okresy ale myslalam ze to normalne ze pare dni sie moze spoznic. gdy bylam u lekarza to ginekolog sie mnie spytal czy jestem dziewica to powiedialam ze tak i nawet mnie nie zbadal przepisal mi jakies drogie tabletki na wywolanie okresu byly strasznie drogie wiec ich nie kupilam. poprosilam tez o tabletki antykoncepcyjne przepisal mi cilest oczywiscie tez bez badania.... kupilam soebie ziolka :kwiat czarnej malwy i pije ju zpare dni i dalej nie mam okresu nieiwem co robic przeciez to jest niemozliwe ze moge byc w ciazy!;// |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
nie jesteś w ciąży
![]() to przez stres ![]() i moja rada zmień ginekologa..
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gin powinien przede wszystkim zrobić Ci usg i zobaczyć czy jest pęcherzyk, a poza tym dać skierowanie na badania (na pewno na prolaktynę i progesteron). Zawsze tez możesz się spytać w jakiej cenie jest lekarstwo które przepisuje i poprosić o przepisanie tańszego zamiennika (lub w aptece możliwe jest wydanie tańszego zamiennika leku jeśli taki istnieje)
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2012-08-13 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.