|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dobry krem przeciw rozstępom?
Dziewczyny, trzeci miesiąc i zaczyna mi się zaokrąglać brzuszek.
Czas pomyśleć o jakimś specjalistycznym kremiku... profilaktycznie ![]() Czego używacie, co polecacie? Nie wiem czy brać coś z drogerii czy z apteki... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry krem przeciw rozstępom?
Bratowa używała Bielendy i jest zachwycona, nie ma żadnego rozstępu praktycznie.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam Musteli tylko, że jest droga w aptece zapłaciłam 97 zł wiem że na allegro jest dużo tańsza, więc kolejne opakowanie kupie właśnie przez internet nie mogę Ci powiedzieć czy jest skuteczna bo tak jak i ty jestem w 3 miesięcy
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ja używałam olejków z Weledy i rossmannowego na zmianę. Ani jednego rozstępu pomimo ciąży bliźniaczej
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja używam z Palmersa serię przeciw rozstępom jak narazie jestem zadowolona. Dziewczyny czy po kąpieli też czujecie że macie wysuszona skórę? Jeśli tak to czego używacie do kąpieli?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Seria z Mamma Mio
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę na rozstępy nie trzeba kupować żadnego specjalistycznego kremu, to tylko chwyt marketingowy. Wystarczy silnie nawilżający balsam lub krem do ciała.
Ja używam takiego czerwonego kremu do ciała z Biedronki, 300ml kosztuje 6,99zł. A fakt faktem, jeśli masz mieć rozstępy, to będziesz je mieć, niezależnie od tego, czy coś stosujesz na skórę czy nie - wszystko zależy od danego rodzaju skóry oraz od ciała. Tylko nigdy nie wiemy, która skóra jest na tyle wrażliwa, żeby popękać, nie da się tego przewidzieć, co najwyżej mogłabyś się dowiedzieć, czy Twoja mama miała rozstępy ciążowe i ewentualnie siostra, jeśli masz i jest już po ciąży.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-13 o 06:33 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez uzywam mustelli i jak na razie nic a jestem w polowie 8 miesiaca. jedynie to mam po dwa takie 1 cm na piersiach ale tam nie smarowalam sie od poczatku mustella tylko czyms innym warto tez robic 1-2razy w tyg peeling. duzo placisz za swoja, ja w krakowie kupuje za 74 zl-gdy biore 2 szt albo jedna za 78 zl. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zainteresowana tematem bo narazie używam tylko oliwki, a muzę dodać do tego krem bo mam skłonność do rozstępów
![]() Słyszałam dobre opinie o Mustelli, o Pat&Rub, albo Elasti-Q. Widzę, że piszecie o Mustelli, chyba się w nią zaopatrzę
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja używałam różnych kremów: ziaja, tołpa, perfecta i wiele innych. Piling co 2-3 dzień. Przytyłam 15 kg i jestem posiekana jak nieboskie stworzenie. Piersi, uda, pośladki. Najmniej mam paradoksalnie na brzuchu. Więc według mnie jeżeli ma się skłonność do rozstępów to nie ma rady
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
używam na przemian mustele, elancyl i babydream oliwka i balsam choć nie przepadam za oliwkami
w pierwszej ciąży używałam tłustych kremów na rozstępy i oliwek i niestety nie udało się ich uniknąć na szczęście po porodzie stały się niewidoczne |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kremów używałam już od 3 m-ca, czasami masowałam też brzuch oliwką. Jak zaczęły pojawiać się na dole brzucha większe rozstępy to podwoiłam intensywność zabiegów, wprowadziłam dłuuugie masaże. Mimo to mam cały brzuch w sino-czerwone pręgi. Teraz używam kremów na istniejące rozstępy ![]() To wszystko zależy więc od tendencji skóry. U mnie rozstępy pojawiały się już w okresie dojrzewania na biodrach - dziś są białe i prawie niewidoczne, ale jednak są dowodem na to, że skóra ma takie skłonności. Ale jakby nie było pielęgnacja i masaże na pewno nie zaszkodzą |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku ciąży stosowałam oliwkę w żelu z Johnsona (czy jak się to pisze), ale działanie mnie nie powaliło, skóra tłusta na powierzchni a od spodu wyraźnie przesuszona. Kupiłam więc z Rossmana babydream takie różowe mleczko do ciala dla mam na rozstępy. Jest dosyć gęste, pięknie pachnie, skóra jest dobrze nawilżona i elastyczna. Dziś zaczynam 9 miesiąc i ani jednego rozstępa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywałam oliwy z oliwek, potem oliwki bambino ale mnie uczuliła po jakims czasie
fajna jest oliwka rossmanowska, uzywałam krótko bardzo sobie chwaliłam Elasti-Q- rewelacyjny krem na noc uzywałam Fissan ale nie mozna tego za duzo nakładac bo to tłuste jest strasznie rozstepów nie mam zadnych a brzuszysko miałam ogromnee..niestety z tymi rozstepami jest tak, ze niektore dziewczyny uzywaja super kremów a rozstepy i tak maja, podczas gdy inne nie smaruja sie niczym i nie maja nic, osobniczo zmienne
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku ciąży smaruję się olejkiem dla mam z Babydream, teraz stosuję go na przemian z olejkiem Alterra na noc, a rano używam kremu z Bielendy. 34 tydzień i póki co nie mam rozstępów.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywalam Palmersa - smarowalam brzuch, piersi, nogi - nie mam zadnego rozstepu.
Jakos tak o moim biednym tylku zapomnialam i niedawno tak sie sobie przygladalam w lustrze i sa! Zrobily mi sie jedynie na (niesmarowanej) dupie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Polecam krem przeciw roz. Perfecta mama . Świetnie sie wchłania, nawilza i pozostawia ładny delikatny zapach. Dodatkowo nie tylko zapopiega jak i redukuje te co juz sa. Mi sie pojawiły małe na biodrach i sa jakby jasniejsze juz. Dodatkowo tez stosuje balsam Baby dream z rossmana, pieknie pachnie ( przypomina zapachem kremiki dla niemowląt), jest niedrogi a ładnie nawilza skóre i nie pozostawia tłustych sladów.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja używałam na początku Perfect'y a teraz Mustelli i jestem zadowolona.
Rozpoczęłam 22 tc i nie pojawiło się jak na razie nic a do oliwek niestety nie jestem przekonana.
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku kupiłam z serii Pharmaceris Foliacti, ale jakoś średnio mi podpasował. Teraz kupiłam Mustellę i zobaczymy. Niestety mam skłonność do rozstępów, ale mam nadzieje, że przynajmniej je jakoś zminimalizuje :/
Siostra bardzo sobie chwali krem firmy Palmers. Świetnie pachnie czekoladą, ale nie polecam go paniom, które mają mdłości bądź wymioty na skutek intensywnych zapachów ale później, gdy te najgorsze miesiące miną, to jak najbardziej!!
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam mogła bym się taplać w kremach, a i tak wyjdzie co ma wyjść, już widać pierwsze "okazy"
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
mam za soba 2 ciaze, w tym jedna blizniacza i stosowalam mnooostwo roznych preparatow, rano i wieczorem i fakt- ani jednego rozstepu
szczegolnie polecam olejek w sprayu ROC- kupowalam go na all, stosunkowo niedrogi, swietnie sie wchlania, jest leciutki zaraz po zastosowaniu mozna sie ubierac- moj hit olejek Eucerin- tlusty, trzeba czekac az sie wchlonie, podobnie jak maslo do brzuszka Palmers (specyficzny zapach, nie wszystkim sie podoba)- polecam ale na noc ze wzgledu na to ze "tluszcza" ubrania ziajka i babydream- mi sie nie sprawdzily. Bio Oil tez mi jakos cudow nie zdzialal i zapach mnie odrzucal dla przyszlych mam z UK czy Irl- Burts Bees mama bee oil- wspanialy cytrynowy zapach ale tez mysle ze rozstepy to sprawa indywidualna, sa kobitki ktore niczego nie stosuja a maja ladna skore, sa takie ktore seie smaruja ale im wylaza. aczkolwiek lepiej zapobiegawczo czyms smarowac niz potem miec wyrzuty sumienia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-08-23 o 11:10 |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Ja używałam oliwki Babydream (super zapach) i to już od początku ciąży. Kupiła mi ją siostra, bo niestety mamy skłonności do rozstępów. Sama jej używała przy drugiej ciąży i nic nie wyszło (poi pierwszej ciąży ma pamiątkę w postaci brzucha pociętego sinymi pasami). Pamiętam jak przypominała żebym używała czegokolwiek do nawilżania skóry na brzuchu, żeby potem nie było przykro patrzeć i narzekać.
A ta oliwka podpasowała mi jak żadna Zużyłam w ciąży chyba z 5-6 butelek, pod koniec przy każdym pobycie w łazience masowałam brzuszek |
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja używam L'biotica EVOLET - krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży i jest bomba
to, co zdążyło mi się zrobić na pupie już jest praktycznie nie widoczne, tak samo stare rozstępy...
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w 6 mies ciąży, używam po każdej kąpieli bio olejku od kneipp (jest dla kobiet w ciąży ) Narazie nie widzę żadnych rozstępów na brzuchu
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Od czasu gdy dowiedziałam się o ciązy stosuje olejek BDFM, ładny zapach, dobra cena i dostępność, świetny skład, polecany od pierwszego miesiąca ciązy, nie tylko do ciała- stosuję również do olejowania włosów
Jestem dopiero w 16 tc, ale mam nadzieję, że może rozstępy mnie ominą... ?Mama, ciotka i babcia nie miały Z drugiej strony co ma być to będzie, trezba robić wszystko żeby się nie pojawiły, żeby później nie mieć sobie nic do zarzucenia Smarować, umiarkowania przybierać na wadze, ale na geny nic się nie poradzi... Szwagierka smarowała się całą ciążę zachwalaną, drogą Mustellą, ale niestety rozstępy jej nie ominęły.
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja co prawda nie w ciąży, ale kremy na rozstępy stosuję. Wcześniej był jakiś z Avonu, ale teraz przerzuciłam się na ten --> klik. Stosuję go od jakiegoś miesiąca - na uda i pośladki. Wydaje mi się, że rozstepy są torchę mniej widoczne przez to że nie są wypukłe. Zobaczymy jak będzie dalej, bo zamierzam kupić jeszcze kilka opakowań.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ok 6 mc odstawiłam oliwkę BDFM, bo na brzuchu zaczęły mi wyskakiwać czerowne krostki-zapchała mnie
Czyli rano i wieczorem oliwka to było zbyt wiele dla mojej skóry
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwkę trzeba stosować na mokrą (odpowiednio zwilżoną) skórę, wtedy nie zapycha.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

nie mogę Ci powiedzieć czy jest skuteczna bo tak jak i ty jestem w 3 miesięcy
Ja używam takiego czerwonego kremu do ciała z Biedronki, 300ml kosztuje 6,99zł.

Zrobily mi sie jedynie na (niesmarowanej) dupie