Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 21:56   #2971
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość

a z jakiej tematyki? ja uwielbiałam zajęcia Montessori i najchętniej dałabym dziecko do takiego przedszkola
robilam na ten temat obszerny referat. I szczerze mowiac jestem jak najbardziej za Montessori

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:58   #2972
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ja to mam wrażenie, że jeszcze tyle rzeczy nie zrobiłam. TŻ niezbyt pomocny, wyobrażacie sobie, że on jeszcze świadka nie ma? Po ptostu z nikim o niczym nie gadał jeszcze ja już nie mam slów do niego, ostatnio ks. mówił mu, ze ma koniecznie dać znać co ze świadkiem i dostarczyć jego dokumenty do księdza (świadectwo chrztu i bierzmowania), a TŻ nawet nie poprosił jeszcze nikogo o świadkowanie nawet nie zastanawiał sie, kto nim może zostać, twierdzi, ze ma sporo czasu, a ja się denerwuję tym strasznie, bo dla mnie to jest MAŁO czasu!!!
ja swojego też nie mogę o nic doprosić wyobraź sobie, że zostało 6 ddś a on nawet butow do garnituru nie ma już śmiać mi się chce z tego stresu

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:58   #2973
kasia_kuku
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35854962]Kasiu nie przesadzaj, tak Ci się tylko wydaje mała którą się zajmuje ma 2,5roku i nożem zaczęła operować jak miała niespełna 2. Ale to nóż dla dzieci taki z ikei więc krzywdy sobie nie powinna zrobić bo to taki z ząbkami tępymi Ale za nim nie zaczęłam zajmować się dziećmi zawodowo miałam takie samo zdanie jak Ty[/QUOTE]

Nie no, takim to spoko i uczenie dziecka od małego owszem Tylko, że ja już sobie conajmniej tasak wyobraziłam Ostatnio mam gorsze dni odnośnie tematu dzieciowego, wiec tak uczuciowo do tego podchodzę

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:59   #2974
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
robilam na ten temat obszerny referat. I szczerze mowiac jestem jak najbardziej za Montessori
myślę, że sporo pedagogów i osób które coś czytały o tej metodzie są na tak, bo jest to całkiem co innego niż normalne przedszkola

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 21:59   #2975
kilianna
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35855101]kili zaświadczenie o chrzcie nie jest obowiązkowe nawet biorąc konkordatowy bo świadek może być innej wiary[/QUOTE]
a nam ksiądz kazał dostarczać.... ja świadkowej świadectwa chrztu i bierzmowania juz pozanosilam ...
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:59   #2976
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Nie no, takim to spoko i uczenie dziecka od małego owszem Tylko, że ja już sobie conajmniej tasak wyobraziłam Ostatnio mam gorsze dni odnośnie tematu dzieciowego, wiec tak uczuciowo do tego podchodzę
dobrze, że nie pomyślałaś o siekierze

a ja dzisiaj utłukę Tżta, więc będzie stypa na weselu

Zapraszam na mój blog

Edytowane przez klaudusk_a
Czas edycji: 2012-08-12 o 22:00
Stary 2012-08-12, 22:00   #2977
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
w kinie w Lublinie... kochaj mnie

wiem juz było ale teraz po obrobce i wstawieniu projektora

zaje.biaszcze foty!!
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was bardzo wazne pytanie.
TORT
1.czy któraś z Was miala pietrowy którego boki byly obłożone masa kremowa a nie marcepanowa?

jesli tak to czy trzymal sie dobrze? Chce jutro jechac raz jeszcze do tej cukierni w sprawie "niemozliwosci" wykonania tortu takiego jaki chcec...

i jeszcze jedno pytanie (kiedys pytalam juz wiec wybaczcie mi ze pytam ponownie)
2. jaki smak tortu mialyscie?
ja mialam tort pokryty smietaną trzymalo sie wszystko jak nalezy byl przepyszny, wszystkie 3 pietra byly robione na smietanie. Smaki: cytryna, truskawka i czekoladowy z wisniami

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
czy wszystkie mialyscie plener narzeczenski?
nie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:00   #2978
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojego też nie mogę o nic doprosić wyobraź sobie, że zostało 6 ddś a on nawet butow do garnituru nie ma już śmiać mi się chce z tego stresu
ja mojego teraz zaciągnęłam, z wielkim bólem sobie kupił jestem tak zestresowana, bo wszystko na mojej głowie, on sie w nic nie angazuje!!!
a taki niby rozsądny, pracowity facet, a uprosić o nic nie idzie
Stary 2012-08-12, 22:01   #2979
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
a nam ksiądz kazał dostarczać.... ja świadkowej świadectwa chrztu i bierzmowania juz pozanosilam ...
to robi to bezprawnie bo nie ma nigdzie zapisane że świadkowie muszą być wierzący.

Cytat:
albo o pile mechanicznej
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:03   #2980
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojego teraz zaciągnęłam, z wielkim bólem sobie kupił jestem tak zestresowana, bo wszystko na mojej głowie, on sie w nic nie angazuje!!!
a taki niby rozsądny, pracowity facet, a uprosić o nic nie idzie
jakby czytała o swoim
niby gotowy żeby wziąć slub ale żeby zrobić kilka rzeczy to trudno, najlepiej wszystko podac na tacy

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 22:04   #2981
kasia_kuku
Zakorzenienie

Nie śmiać się ze mnie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-08-12, 22:05   #2982
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam wrażenie, że jeszcze tyle rzeczy nie zrobiłam. TŻ niezbyt pomocny, wyobrażacie sobie, że on jeszcze świadka nie ma? Po ptostu z nikim o niczym nie gadał jeszcze ja już nie mam slów do niego, ostatnio ks. mówił mu, ze ma koniecznie dać znać co ze świadkiem i dostarczyć jego dokumenty do księdza (świadectwo chrztu i bierzmowania), a TŻ nawet nie poprosił jeszcze nikogo o świadkowanie nawet nie zastanawiał sie, kto nim może zostać, twierdzi, ze ma sporo czasu, a ja się denerwuję tym strasznie, bo dla mnie to jest MAŁO czasu!!!

o kurka, faktycznie poł miesiaca zostalo, a On nie ma swiadka.. a brata ma jakiegos? przyjaciela.. moze Ty nawet nie wiesz, ze On juz z kims gadal na ten temat My nie musielismy przynosic zadnych dokumentow do ksiedza.. oprocz dowodow oczywiscie..

Cytat:
oo to tutaj jeszcze lepeij kurka zagon Go ale u facetow to chyba latwiej z wyborem butow
Stary 2012-08-12, 22:05   #2983
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie śmiać się ze mnie
nie śmiejemy się dopóki nie zaczęłam studiowac pedagogiki to też dziwnie patrzyłam jak słyszałam o czymś takim

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 22:12   #2984
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
nie śmiejemy się dopóki nie zaczęłam studiowac pedagogiki to też dziwnie patrzyłam jak słyszałam o czymś takim
Ja wiem jakie mam problemy wiec dla mnie jeden dzieciaczek jak się uda to będzie taką perelką moją, dlatego mam takie podejście. A instynkt niestety mam badzo mocny, niestety, bo na razie nie możemy zdecydować się na dziecko.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-08-12, 22:14   #2985
kachna21
Raczkowanie

Cytat:

a ja dzisiaj utłukę Tżta, więc będzie stypa na weselu
do sypialni nie wpuszczaj, bedzie bardziej cierpiał
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:19   #2986
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem jakie mam problemy wiec dla mnie jeden dzieciaczek jak się uda to będzie taką perelką moją, dlatego mam takie podejście. A instynkt niestety mam badzo mocny, niestety, bo na razie nie możemy zdecydować się na dziecko.

uda sie na pewno
Stary 2012-08-12, 22:20   #2987
kilianna
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35855219]to robi to bezprawnie bo nie ma nigdzie zapisane że świadkowie muszą być wierzący.
[/QUOTE] hmmm powiem mu o tym w takim razie i zapytam, czemu od nas chce te dokumenty

Cytat:
jakby czytała o swoim
niby gotowy żeby wziąć slub ale żeby zrobić kilka rzeczy to trudno, najlepiej wszystko podac na tacy
znakomicie Cię rozumiem! taka zła jestem dziś na niego. Powiedział "a po co ja mam się angażować, sama doskonale wszystko organizujesz i sobie radzisz, jestem z ciebie dumny", po czym idzie sobie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
o kurka, faktycznie poł miesiaca zostalo, a On nie ma swiadka.. a brata ma jakiegos? przyjaciela.. moze Ty nawet nie wiesz, ze On juz z kims gadal na ten temat My nie musielismy przynosic zadnych dokumentow do ksiedza.. oprocz dowodow oczywiscie..
Paulinko, niestety, on z nikim nie gadał, przed chwilą go pytalam, czy ma w ogole kogoś na oku, powiedział, że "moze moj brat, ale nie wiem czy on się zgodzi, bo kiedys mowil,ze świadek to beznadziejna funkcja. No nie wiem, zastanowie sie, mam czas"
Cytat:
to jestesmy w podobnej sytuacji
Stary 2012-08-12, 22:21   #2988
fablous
Zakorzenienie

A my nadal nie mamy pomysłu na podziękowania dla rodziców
Chyba będzie tylko stol lat odśpiewane bo Sipińskiej piosenki to ja nie zdzierżę . A co do prezentu to chyba nic innego niż kosze z dobrym alkoholem, kawą i słodyczami nie wymyślimy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:21   #2989
justyna_b3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wiesz co dla mnie sprawa z tymi obrazkami jest dość dziwna. U mnie nie ma takiej tradycji i nawet nie myślałam, żeby wieszać. Rozumiem, że wesele katolickie, ale kurcze chyba byłoby mi dziwnie pić wódkę pod świętym obrazkiem Jakoś tego nie widzę po prostu.
Zgadzam się, dlatego obrazki odpadają. Wiara wiarą, ale nie popadajmy w skrajności.

fabulous mam podobną suknię, też taką zwiewną na dole i gorset niemal identyczny więc moim zdaniem kieca jest pierwsza klasa

Cytat:
My nie mieliśmy i raczej nie bedziemy miec, a szkoda.

Znowu pokłocilam sie z mama :/ i znowu o to samo, uparła się, że Pan Młody MUSI miec kamizelke. A jak uslyszala, ze nie bedzie musznika, tylko normalny "sledziowaty" krawat, to juz w ogole koszmar. Nawet jej nie mowilam, ze krawat ma byc czarny, bo by chyba nie wytrzymala tej ekstrawagancji
Wkurzaja mnie przyszli teściowie :/ do wszystkiego maja jakies ale, nic im nie odpowiada co wybralismy, w kolko narzekaja jakie to wszystko drogie. Zadnej radosci nie ma z tych przygotowan :/
Stary 2012-08-12, 22:24   #2990
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Paulinko, niestety, on z nikim nie gadał, przed chwilą go pytalam, czy ma w ogole kogoś na oku, powiedział, że "moze moj brat, ale nie wiem czy on się zgodzi, bo kiedys mowil,ze świadek to beznadziejna funkcja. No nie wiem, zastanowie sie, mam czas"
a to dziwny przypadek z Twojego TZ.. moj sie tez nie angazowal od poczatku.. ale pol miesiaca przed slubem,jak tylko pojechalismy do Pl to jezdzil ze mną dzielnie, sam zalatwial to co Mu napisalam na kartce..( tak, bez listy sie nie obeszlo, ale wazne, ze zalatwil), wiec narzekac nie moglam, musisz Twojemu uswiadomic, ze On tego czasu juz nie ma..
Stary 2012-08-12, 22:25   #2991
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
do sypialni nie wpuszczaj, bedzie bardziej cierpiał
chyba tak zrobię, bo już sił mi brak zamiast się cieszyć ślubem to ja się tylko zadręczam i denerwuje przez niego

kuku rozumiem ja też się cieszę z mojego dziecka, bo jest duże prawdopodobieństwo, że więcej dzieci nie będę mogła mieć

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 22:29   #2992
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_b3 Pokaż wiadomość
Znowu pokłocilam sie z mama :/ i znowu o to samo, uparła się, że Pan Młody MUSI miec kamizelke. A jak uslyszala, ze nie bedzie musznika, tylko normalny "sledziowaty" krawat, to juz w ogole koszmar. Nawet jej nie mowilam, ze krawat ma byc czarny, bo by chyba nie wytrzymala tej ekstrawagancji
Wkurzaja mnie przyszli teściowie :/ do wszystkiego maja jakies ale, nic im nie odpowiada co wybralismy, w kolko narzekaja jakie to wszystko drogie. Zadnej radosci nie ma z tych przygotowan :/
sama jestem przykladem , ze nie warto sluchac czasami rodzicow, tlko robic swoje... moja mama lamentowala do samego konca ze co to bedzie za wesele z DJ.. ze to disco bedzie.. strasznie przykro mi bylo z tego powodu... ale jak przyszlo co do czego to bylo jej najlepsze wesele i Dj jest super!! a co do kamizelek.. moj TZ mierzyl takową, bo w sklepei jedna pani chciala Mu wcisnąc taka typowo slubną.. jak ją ubral to serio wybuchlam smiechem i nawet nikomu nic nie mowilismy, ze nie bedzie mial kamizelki bo byc oze tez zaczeliby gadac.. ale jak wlasnie przejrzalam zdjecia z mojego slubu to tylko 1 facet miak kamizelke.. moj dziedek
Stary 2012-08-12, 22:30   #2993
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie miałam.

Cytat:
a z jakiej tematyki? ja uwielbiałam zajęcia Montessori i najchętniej dałabym dziecko do takiego przedszkola
Właśnie bez tematyki, jakieś takie ogólne. Montessori jest fajna jak się stosuje jej zasady, a w tym przedszkolu są tylko jej elementy.

Cytat:
Montessori była to wszechstronna kobieta, ale zasłynęła dzięki swojej "swobodnej" pedagogice, uważała, że każde dziecko powinno rozwijać się i uczyć samodzielnie, indywidualnie, według swojego rytmu a jej zajęcia są bardzo ciekawe, zachęca się w nich nawet aby dzieci np.same używały noży
ogólnie pomoce dydaktyczne są o wiele ciekawsze niż normalne i wiedza jest tak przekazywana, że dziecko ma ochotę się uczyć
Teoretycznie wszystko jest pięknie, ale ta metoda skupia się na indywidualnej pracy z dzieckiem. Każde dziecko zajmuje się tym, na co ma ochotę i co go w danym momencie interesuje. Tymczasem pani dyrektor zażyczyła sobie zajęć z całą grupą, a w przedszkolu nie ma wszystkich materiałów. W efekcie połączyłam elementy Montessori z normalnymi zajęciami

Cytat:
kontrowersyjne się wydaje, bo w Pl mało jest takich przedszkoli a są na prawdę świetne, ja sama wolałabym pracować czy uczyć się w takim przedszkolu, tam każda pomoc dydaktyczna ma kilka zastosowań
np.nie ma czytania z książek iluś tam stron o układzie słonecznym, tylko planety są zrobione ze styropianu, powieszone przy suficie, nauczycielka zawiesza na szyi każdemu dziecku kartkę z nazwą planety a na odwrocie są informacje nt danej planety, pózniej dzieci na podstawie przeczytanych z kartek informacji ustawiają się same w układ słoneczny
Tak i są wałeczki ze sznurkami odpowiedniej długości, żeby realnie zobrazować odległości między planetami... Problem tylko taki, że dzieci w przedszkolu nie są w stanie tego przeczytać. Ten materiał nadaje się dla starszych dzieci.
Jako pedagog jestem za tym systemem, ale trzeba go dobrze poznać, żeby dobrze przekazać wszystko dzieciom No i materiały są kosmicznie drogie...
Klauduśk_a na jakiej uczelni studiujesz?

Odnośnie świadków, to nasi nie muszą nic z kościoła przynosić. Nawet pytaliśmy księdza czy może być facet po rozwodzie, to powiedział, że musi być pełnoletni, a reszta go nie obchodzi.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:32   #2994
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam.

Właśnie bez tematyki, jakieś takie ogólne. Montessori jest fajna jak się stosuje jej zasady, a w tym przedszkolu są tylko jej elementy.

Teoretycznie wszystko jest pięknie, ale ta metoda skupia się na indywidualnej pracy z dzieckiem. Każde dziecko zajmuje się tym, na co ma ochotę i co go w danym momencie interesuje. Tymczasem pani dyrektor zażyczyła sobie zajęć z całą grupą, a w przedszkolu nie ma wszystkich materiałów. W efekcie połączyłam elementy Montessori z normalnymi zajęciami

Tak i są wałeczki ze sznurkami odpowiedniej długości, żeby realnie zobrazować odległości między planetami... Problem tylko taki, że dzieci w przedszkolu nie są w stanie tego przeczytać. Ten materiał nadaje się dla starszych dzieci.
Jako pedagog jestem za tym systemem, ale trzeba go dobrze poznać, żeby dobrze przekazać wszystko dzieciom No i materiały są kosmicznie drogie...
Klauduśk_a na jakiej uczelni studiujesz?

Odnośnie świadków, to nasi nie muszą nic z kościoła przynosić. Nawet pytaliśmy księdza czy może być facet po rozwodzie, to powiedział, że musi być pełnoletni, a reszta go nie obchodzi.
w tym, roku skończyłam licencjat na UMCSie

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 22:34   #2995
__Paulinka__
Zakorzenienie

wiecie co.. tak piszecie o dziecku.. ostatnio mi sie taki instynkt włączyl... masakra jakas.. zdecydowalismy z TZ, ze podejdziemy do tego tak na luzie.. super by bylo jakby sie udalo, ale zero nacisku, zeby nie myslec przed kazdym sexem czy sie uda teraz czy nie, ale powiem Wam, ze teraz jak dostalam @ to bylam mega smutna.. i teraz tez tak pewnie bedzie..
Stary 2012-08-12, 22:35   #2996
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
w tym, roku skończyłam licencjat na UMCSie
Tak myślałam Tam są fanatykami Montessori i nie ukrywam, że potrafią o tym mówić Zwłaszcza jedna Pani dr A u drugiej zaczęłam pisać pracę dyplomową(ale nie skończę)
Stary 2012-08-12, 22:38   #2997
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam Tam są fanatykami Montessori i nie ukrywam, że potrafią o tym mówić Zwłaszcza jedna Pani dr A u drugiej zaczęłam pisać pracę dyplomową(ale nie skończę)
Pani Centner-Guz jest wspaniała i mogłabym chodzić cały czas na jej zajęcia a druga to może Zwierzchowska?

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-08-12, 22:39   #2998
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
wiecie co.. tak piszecie o dziecku.. ostatnio mi sie taki instynkt włączyl... masakra jakas.. zdecydowalismy z TZ, ze podejdziemy do tego tak na luzie.. super by bylo jakby sie udalo, ale zero nacisku, zeby nie myslec przed kazdym sexem czy sie uda teraz czy nie, ale powiem Wam, ze teraz jak dostalam @ to bylam mega smutna.. i teraz tez tak pewnie bedzie..
W końcu się uda. Większości par nie udaje się od razu, więc spokojnie, przyjdzie na dziecko pora i będzie to pora idealna zobaczysz
Stary 2012-08-12, 22:40   #2999
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

moja wizażowa karteczka stoi na honorowym miejscu koło księgi gości
czemu ja nic nie wiem, że ktoś zrobił Ci kartkę?
też bym się wpisała

edit:a już widziałam zdjęcia, myślałam, że to taka jak dla Koziczki
Stary 2012-08-12, 22:41   #3000
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu się uda. Większości par nie udaje się od razu, więc spokojnie, przyjdzie na dziecko pora i będzie to pora idealna zobaczysz
wiem, wiem, ale fajnie by bylo jakby sie JUZ udalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości